Resevagn

Uppdaterad 2 mars 2023

Resevagnar är en viktig utrustning för föräldrar som är på resande fot med sina barn. Oavsett om det är en dagsutflykt till djurparken eller en familjesemester utomlands kan en resevagn göra det lättare och bekvämare att resa med ett barn. Till skillnad från traditionella barnvagnar är resevagnar designade för att vara lätta, kompakta och smidiga att transportera. De har ofta innovativa hopfällbara mekanismer som gör att de kan fällas ihop till en liten storlek, vilket gör dem lätta att packa in i bilens bagage, bära på ett flygplan eller förvara i en liten lägenhet. Många resevagnar är också utrustade med andra användbara funktioner som solskydd, fällbara säten och justerbara fotstöd, vilket gör dem till ett mångsidigt och praktiskt val för föräldrar som vill ha en barnvagn som kan hålla jämna steg med deras livsstil när de är på språng.

Vi har gått igenom en mängd olika resevagnar och betygsatt dem utifrån flera parametrar. Läs mer om testet ned och se vilken resevagn vi utsåg till bäst i test. 

Testvinnare - Bästa Resevagn 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Resevagnarna 2023:

 • Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel - Bäst i test
 • Bugaboo Bee 6 barnvagn med sittdel - Bästa premiumvalet
 • Beemoo Pro Lite Sulky, Grey Mélange - Mest prisvärda
 • Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky, Mocha Beige - Bästa billiga
 • Joie Mytrax Sulky, Pavement - Bästa mångsidiga

De 5 bästa Resevagnarna i Mars 2023

 1. 1. Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel- Bäst i test

  9,7/10
  Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel
  Bäst i test
  Maxvikt
  22 kg
  Garanti
  5 år
  Tillbehör
  5 st
  Hjullås
  Framhjul
  Fri frakt
  Dubbel garanti
  Pengarna tillbaka
  Fördelar
  • Hög kvalitet och säkerhet
  • Mångsidig
  • Lätt att manövrera
  Nackdelar
  • Priset

  Recension

  Bugaboo Butterfly är den bästa resevagnen på marknaden enligt vårt test. Den är inte bara lätt och smidig att manövrera, den har också en elegant och modern design som passar perfekt för stilmedvetna föräldrar.

  Vagnen är utrustad med en hopfällbar design som gör den enkel att ta med sig på resor. Den är också tillverkad av högkvalitativa material som garanterar dess hållbarhet och stabilitet.

  Bugaboo Butterfly är utrustad med en sittdel som är mycket bekväm för barnet att sitta i, och som kan justeras efter deras behov. Den har också en justerbar solskyddshuva som ger extra skydd mot solen.

  En annan fördel med Bugaboo Butterfly är dess mångsidighet. Den fungerar lika bra för promenader i staden som för utflykter på landsbygden eller resor utomlands.

  När det gäller nackdelar kan priset vara högt för vissa, men för dem som söker hög kvalitet och funktionalitet är det väl värt investeringen.

  Sammanfattningsvis är Bugaboo Butterfly den bästa resevagnen på marknaden enligt vårt test. Den kombinerar stil, funktionalitet och mångsidighet på ett imponerande sätt och är det perfekta valet för moderna föräldrar som söker hög kvalitet och design.

 2. 2. Bugaboo Bee 6 barnvagn med sittdel- Bästa premiumvalet

  9,5/10
  Bugaboo Bee 6 barnvagn med sittdel
  Bästa premiumvalet
  Maxvikt
  22 kg
  Garanti
  5 år
  Tillbehör
  5 st
  Hjullås
  Framhjul
  Fri frakt
  Dubbel garanti
  Pengarna tillbaka
  Fördelar
  • Mycket hög kvalitet och säkerhet
  • Enkel att justera
  • Bästa tänkbara manövrering
  Nackdelar
  • Priset

  Recension

  Bugaboo Bee 6 är det ultimata valet för föräldrar som söker en premiumvagn med en mängd funktioner och en hög nivå av design och kvalitet.

  En av de mest imponerande funktionerna med Bugaboo Bee 6 är dess manövrerbarhet. Vagnen har en lätt konstruktion och är lätt att styra, vilket gör den till det perfekta valet för stadspromenader. Den är också utrustad med stora, robusta hjul som gör den enkel att köra på ojämn mark.

  Sittdelen är mycket bekväm för barnet att sitta i och kan justeras för att passa deras behov. Den har också en justerbar solskyddshuva som ger extra skydd mot solen.

  En annan fördel med Bugaboo Bee 6 är dess hopfällbara design. Vagnen kan enkelt fällas ihop och tar minimalt med utrymme vid förvaring eller transport.

  När det gäller nackdelar kan priset vara högt för vissa, men för dem som söker högsta kvalitet och funktionalitet är det väl värt investeringen.

  Sammanfattningsvis är Bugaboo Bee 6 det ultimata valet för föräldrar som söker en premiumvagn med hög kvalitet, manövrerbarhet och design. Vagnen har en mängd funktioner som gör den till en fantastisk vagn för stadspromenader och resor, och den höga prislappen är väl värd den imponerande kvaliteten och funktionaliteten som den erbjuder.

 3. 3. Beemoo Pro Lite Sulky, Grey Mélange- Mest prisvärda

  9,3/10
  Beemoo Pro Lite Sulky, Grey Mélange
  Maxvikt
  15 kg
  Garanti
  1 år
  Tillbehör
  1 st
  Hjullås
  Nej
  Fri frakt över 1 000 kr
  365 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra billig resevagn
  • Lätt att manövrera
  • Justerbar solskyddshuva
  Nackdelar
  • Kort garanti
  • Känns inte alls lika robust som många andra

  Recension

  Beemoo Pro Lite Sulky är det mest prisvärda valet för föräldrar som söker en hög kvalitet resevagn till ett överkomligt pris.

  En av de främsta fördelarna med Beemoo Pro Lite Sulky är dess lätta design, vilket gör den enkel att manövrera och ta med på resor. Vagnen har också en hopfällbar design som gör den lätt att förvara och transportera.

  Sittdelen är bekväm för barnet att sitta i, och den har en justerbar ryggstöd och fotstöd för att passa deras behov. Vagnen har också en justerbar solskyddshuva som skyddar mot solen.

  En annan fördel med Beemoo Pro Lite Sulky är dess pris. Den är en av de mest prisvärda resevagnarna på marknaden, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar som söker en hög kvalitet till ett överkomligt pris.

  När det gäller nackdelar kan vagnen vara något mindre än andra modeller på marknaden, vilket kan påverka dess mångsidighet.

  Sammanfattningsvis är Beemoo Pro Lite Sulky det mest prisvärda valet för föräldrar som söker en hög kvalitet resevagn till ett överkomligt pris. Vagnen är lätt att manövrera och hopfällbar, vilket gör den till det perfekta valet för resor och stadspromenader. Det är också ett utmärkt alternativ för föräldrar som söker en hög kvalitet till ett överkomligt pris.

 4. 4. Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky, Mocha Beige- Bästa billiga

  9,1/10
  Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky, Mocha Beige
  Bästa billiga
  Maxvikt
  22 kg
  Garanti
  1 år
  Tillbehör
  3 st
  Hjullås
  Nej
  Fri frakt över 1 000 kr
  365 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket vagn för pengarna
  • Lättanvänd
  Nackdelar
  • Lägre maxvikt än många andra

  Recension

  Om du letar efter en prisvärd resevagn som inte kompromissar på funktionalitet och kvalitet är Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky ett utmärkt val.

  En av de främsta fördelarna med denna resevagn är dess lätta design, vilket gör den enkel att manövrera och ta med på resor. Vagnen har också en hopfällbar design som gör den lätt att förvara och transportera.

  Sittdelen är bekväm för barnet att sitta i, och den har en justerbar ryggstöd och fotstöd för att passa deras behov. Vagnen har också en justerbar solskyddshuva som skyddar mot solen.

  En annan fördel med Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky är dess pris. Det är en av de mest prisvärda resevagnarna på marknaden, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar som söker en hög kvalitet till ett överkomligt pris.

  När det gäller nackdelar kan vagnen vara något mindre än andra modeller på marknaden, vilket kan påverka dess mångsidighet.

  Sammanfattningsvis är Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky ett utmärkt val för föräldrar som söker en prisvärd resevagn med hög funktionalitet och kvalitet. Vagnen är lätt att manövrera och hopfällbar, vilket gör den till det perfekta valet för resor och stadspromenader. Det är också ett utmärkt alternativ för föräldrar som söker en hög kvalitet till ett överkomligt pris.

 5. 5. Joie Mytrax Sulky, Pavement- Bästa mångsidiga

  9,1/10
  Joie Mytrax Sulky, Pavement
  Maxvikt
  22 kg
  Garanti
  1 år
  Tillbehör
  1 st
  Hjullås
  Framhjul
  Fri frakt över 1 000 kr
  365 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Många bra funktioner
  • Lätt att manövrera
  • Stora hjul
  Nackdelar
  • Priset

  Recension

  Joie Mytrax Sulky är det bästa valet för föräldrar som söker en mångsidig resevagn med hög funktionalitet och kvalitet.

  En av de främsta fördelarna med Joie Mytrax Sulky är dess mångsidighet. Vagnen fungerar lika bra för stadspromenader som för utflykter på landsbygden eller resor utomlands. Vagnen har också en hopfällbar design som gör den enkel att ta med sig på resor.

  Sittdelen är bekväm för barnet att sitta i, och den kan justeras för att passa deras behov. Vagnen har också en justerbar solskyddshuva som skyddar mot solen.

  En annan fördel med Joie Mytrax Sulky är dess manövrerbarhet. Vagnen har en lätt konstruktion och är lätt att styra, vilket gör den till det perfekta valet för stadspromenader. Den är också utrustad med stora, robusta hjul som gör den enkel att köra på ojämn mark.

  När det gäller nackdelar kan priset vara högt för vissa, men för dem som söker hög kvalitet och funktionalitet är det väl värt investeringen.

  Sammanfattningsvis är Joie Mytrax Sulky det bästa valet för föräldrar som söker en mångsidig resevagn med hög funktionalitet och kvalitet. Vagnen fungerar lika bra för stadspromenader som för utflykter på landsbygden eller resor utomlands, och den har en mängd funktioner som gör den till ett fantastiskt val för moderna föräldrar.

mum with travel stroller2

Köpguide

Att köpa en resevagn kan vara en skrämmande uppgift med så många alternativ på marknaden. Rätt barnvagn kan göra det mycket lättare att resa med ditt barn, men att välja fel kan vara krångligt. Här är en omfattande guide som hjälper dig att välja den perfekta resevagnen för din familj.

Typ av resevagnar

När det kommer till att välja en resevagn är de två huvudtyperna som finns på marknaden lätta barnvagnar och paraplyvagnar. Varje typ har sina unika egenskaper och fördelar, och att välja rätt beror på dina specifika behov och preferenser. Här är en mer djupgående titt på de två typerna av resevagnar:

Lättviktsvagnar

Lätta resevagnar är designade för att vara kompakta, lätta att bära och bekväma för ditt barn. De har oftast fler funktioner än paraplyvagnar. De är lämpliga för vardagsbruk och längre resor. De är idealiska för föräldrar som vill ha en barnvagn som är bekväm för deras barn och som har mer förvaringsutrymme. Lättviktsvagnar är vanligtvis mer robusta än paraplyvagnar och erbjuder fler bekvämlighetsfunktioner, som justerbara handtag, fjädring och justerbara säten. De ger också mer förvaringsutrymme med korgar och påsar, vilket gör dem till ett populärt val för föräldrar på språng.

Paraplyvagnar

Paraplyvagnar är den mest populära typen av resevagnar, och av goda skäl. De är otroligt lätta och har en kompakt design som gör dem lätta att bära och förvara. De är idealiska för snabba resor och föräldrar på språng. Paraplyvagnar är perfekta för användning på flygplatser och i kollektivtrafiken, eftersom de är lätta att manövrera och fälla ihop. De har vanligtvis en grundläggande design, med en enkel hopfällning som gör dem lätta att förvara och transportera. De flesta paraplyvagnar har inte justerbara säten, fotstöd eller baldakiner, men de har vissa fördelar, som att de är billigare och tar mindre plats.

När du bestämmer dig för vilken typ av resevagn som är bäst för dig, överväg hur du planerar att använda vagnen, ditt barns ålder och vikt och hur mycket förvaring du behöver. Om du planerar att använda din vagn dagligen och behöver fler funktioner, kan en lätt vagn vara det bättre alternativet. Om du planerar att använda din vagn främst för snabba resor, och behöver något kompakt och lätt att bära, kan en paraplyvagn vara det bästa alternativet.

Vikt och ålder

Resevagnar är designade för att vara lätta och kompakta, vilket gör dem enkla att bära och förvara. Vissa resevagnar kan dock vara tyngre och större än andra. Tänk på vikten och storleken på vagnen när den är hopfälld för att se till att den är bekväm för dig att transportera.

Utöver vikten har de olika vagnarna åldersbegränsningar så det är viktigt att kontrollera dessa specifikationer innan du gör ett köp. Vissa resevagnar är designade för spädbarn, medan andra är lämpliga för småbarn. Tänk på viktgränsen för att säkerställa att vagnen kan ta emot ditt barn bekvämt och säkert.

Komfort och kvalitet

Vagnens komfort och bekvämlighet är avgörande faktorer att tänka på när du väljer en resevagn. Leta efter barnvagnar med justerbara säten, fotstöd och kapell för att säkerställa ditt barns komfort. Vissa barnvagnar kommer också med ytterligare funktioner som mugghållare, förvaringskorgar och snacksbrickor, vilket gör det lättare att hålla ditt barn bekvämt och underhållen när du är på resande fot.

Överväg även hållbarheten och kvaliteten på vagnens konstruktion. Leta efter barnvagnar med robusta ramar, slitstarkt tyg och kvalitetskomponenter för att säkerställa att vagnen klarar påfrestningarna vid resor.

Enkel användning

Användarvänligheten för en resevagn är också en viktig faktor. Leta efter barnvagnar som är lätta att fälla och fälla ut, och som kräver minimal montering. Vissa barnvagnar kommer med en enhandsvikningsmekanism, vilket gör dem lätta att packa och förvara.

Hjul och fjädring

Hjulen och upphängningen på en resevagn kan påverka ditt barns komfort och din förmåga att manövrera vagnen. Leta efter barnvagnar med bra fjädring och hjul som klarar olika terränger. Överväg barnvagnar med svängbara framhjul, som gör det lättare att manövrera vagnen runt trånga utrymmen.

Säkerhetsanordningar

När du väljer en resevagn bör säkerheten vara högsta prioritet. Leta efter barnvagnar med en fempunktssele och en robust ram för att säkerställa att ditt barn är säkert. Se till att vagnen uppfyller säkerhetsstandarder och har genomgått rigorösa tester innan du gör ett köp.

grandmother with baby stroller with granddaughter park

Resevagnens extrafunktioner

Resevagnar kommer med en mängd extra funktioner som kan göra ditt liv enklare när du är på resande fot med ditt barn. Här är några av de mest populära extrafunktionerna att tänka på när du väljer en resevagn.

 • Kapell: Ett kapell är en måste-funktion på en resevagn, eftersom den ger skugga och skydd mot solen för ditt barn.
 • Liggande sits: Leta efter en resevagn med en sits som kan fällas ned. Denna funktion gör att ditt barn kan vila eller sova bekvämt under långa resor.
 • Justerbart fotstöd: Ett justerbart fotstöd gör att ditt barn kan sträcka ut och vila sina ben bekvämt medan det sitter i vagnen.
 • Mugghållare: Mugghållare är en användbar funktion för föräldrar, eftersom de ger en bekväm plats att hålla drycker eller snacks.
 • Förvaringskorg: En förvaringskorg är ett bekvämt ställe att förvara ditt barns väsentliga saker, såsom blöjor, våtservetter och extra kläder.
 • Snackbricka: En snackbricka är en användbar funktion för småbarn som gillar att äta när de är på resande fot.
 • Åkpåse: En åkpåse är ett bra tillbehör att ha till din resevagn, då den gör det enkelt att packa och transportera vagnen.
 • Bilbarnstolskompatibilitet: Vissa resevagnar är designade för att vara kompatibla med en bilbarnstol, så att du enkelt kan flytta ditt barn från bilen till vagnen.
 • Justerbart styre: Ett justerbart styre gör att du kan justera höjden på vagnen till önskad nivå, vilket gör det bekvämare för dig att skjuta.
 • Reflekterande material: Reflekterande material på en resevagn kan öka synligheten när du går eller joggar i svagt ljus, vilket gör det säkrare för dig och ditt barn.
 • Regnskydd: Ett regnskydd är ett användbart tillbehör att ha till din resevagn, eftersom det håller ditt barn torrt och bekvämt i vått väder.
 • Resesystem: Vissa resevagnar är designade för att vara en del av ett större resesystem, som inkluderar en bilbarnstol, barnvagn och andra tillbehör. Den här funktionen kan vara praktisk om du planerar att använda din barnvagn för olika typer av resor.

Om vårt test av resevagnar

När vi genomförde vårt test av resevagnar började vi med att välja ett brett utbud av modeller från olika märken. Vi ville se till att vi testade resevagnar som varierade i pris, funktioner och kvalitet för att få en så komplett och objektiv bild som möjligt.

För att utvärdera produkterna utgick vi från dig som användare och läste recensioner från kunder och andra experttester. Vi ville se vad andra användare tyckte om varje modell och få en uppfattning om dess prestanda och funktionalitet.

Sedan utförde vi också egna tester och mätningar av varje modell. Vi mätte och vägde varje resevagn för att få en uppfattning om dess storlek och vikt, och vi testade varje modell för att se hur lätt den var att manövrera och hur bekväm den var för barnet att sitta i.

I vårt eget test har vi bedömt resevagnarna utifrån följande kriterier:

 • Vikt & storlek
 • Manövrerbarhet
 • Bekvämlighet för barnet
 • Bäst värde för pengarna

Slutligen diskuterade vi fördelar och nackdelar med varje produkt baserat på vår egen erfarenhet. Vi tittade på faktorer som design, funktioner, säkerhet och användarvänlighet för att bedöma hur varje modell presterade jämfört med de andra på marknaden. Vi ville se till att våra läsare fick en heltäckande bild av varje modell och en uppfattning om vilken som skulle vara bäst för deras behov och budget.

Frågor och svar om resevagnar

Vad är en resevagn?

En resevagn är en lättviktig, bärbar vagn som är utformad för att enkelt kunna transporteras och förvaras under resor.

Vilken ålder är resevagnar lämpliga för?

De flesta resevagnar är lämpliga för spädbarn från 6 månader upp till cirka 3 år. Vissa modeller är dock lämpliga för nyfödda, medan andra kan användas upp till 4 eller 5 års ålder.

Vad är skillnaden mellan en resevagn och en vanlig barnvagn?

Resevagnar är speciellt utformade för att vara bärbara och lätta, medan vanliga barnvagnar är utformade för att ge mer komfort och stabilitet för ditt barn. Resevagnar har vanligtvis en mindre korg, färre funktioner och enklare hjul och dämpning.

Vad är skillnaden mellan en paraplyvagn och en resevagn?

Paraplyvagnar är en typ av resevagnar som är ännu mer kompakta och lätta att bära än vanliga resevagnar. De kan vanligtvis fällas ihop till en mycket mindre storlek och är perfekta för kortare resor och snabba utflykter.

Vad är de viktigaste funktionerna att leta efter i en resevagn?

Några av de viktigaste funktionerna att leta efter i en resevagn inkluderar en lätt vikt, enkel manövrering, justerbar sätesposition, lämplig åldersgräns, en solskydd och lagringsutrymme.

Kan resevagnar användas som handbagage på flygplan?

Det beror på flygbolaget och dess bestämmelser för handbagage. De flesta resevagnar är dock utformade för att vara bärbara och lätta att bära ombord på ett flygplan som handbagage.

Vilka är de bästa varumärkena för resevagnar?

Några av de mest populära varumärkena för resevagnar inkluderar Babyzen, Mountain Buggy, UPPAbaby, Bugaboo, och Britax. Men det finns också många andra märken att välja mellan.

Vad är prisklassen för resevagnar?

Priserna för resevagnar kan variera mycket beroende på märke, modell och funktioner. Vanligtvis varierar priset mellan cirka 1000 kr till 5000 kr. Men det finns också billigare alternativ för under 1000 kr och dyrare alternativ för över 5000 kr.

Vilka tillbehör finns tillgängliga för resevagnar?

Det finns många tillbehör tillgängliga för resevagnar, inklusive regnskydd, solskydd, mugghållare, transportväska, och fotsäck. Det finns också adapter tillbehör tillgängliga för att ansluta vissa resevagnar till en bilbarnstol.

Är resevagnar säkra att använda?

Ja, de flesta resevagnar är säkra att använda. Men det är viktigt att välja en resevagn som uppfyller säkerhetsstandarder och har en stabil ram, en säkerhetssele, och tillräckligt med stöd för ditt barn. Det är också viktigt att läsa tillverkarens anvisningar och rekommendationer innan du använder resevagnen.

Kan resevagnar användas för jogging eller terränglöpning?

Nej, de flesta resevagnar är inte utformade för att användas för jogging eller terränglöpning. De är mer lämpade för användning på plana ytor, som flygplatser, stadsgator eller köpcentrum.

Kan resevagnar användas som en vanlig barnvagn?

Ja, vissa resevagnar kan användas som en vanlig barnvagn, men de flesta resevagnar är inte lika stabila och bekväma som vanliga barnvagnar. Om du planerar att använda din resevagn som en vanlig barnvagn, se till att välja en modell som erbjuder tillräckligt med stöd, komfort och funktioner för ditt barn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 5 / 5