Bästa Resevagnen 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta resevagnen för smidiga och njutbara familjeresor.
Resevagn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Bugaboo Butterfly Bugaboo Butterfly
Pris
4999 kr
Till butik
betyg 4,5 Emmaljunga KITE 150 Emmaljunga KITE 150
Pris
2498 kr
Till butik
betyg 4,3 Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl Sufflett Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl Sufflett
Pris
839 kr
Till butik
betyg 4,2 Cybex Libelle Resesulky Moon Cybex Libelle Resesulky Moon
Pris
2299 kr
Till butik
betyg 4,0 Ergobaby Metro+ Sulky Ergobaby Metro+ Sulky
Pris
3248 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En resevagn är en liten, kompakt och ofta hopfällbar barnvagn som är designad för att vara lätt att ta med på resor. Oavsett om det gäller en snabb tur till affären, en dag på stranden eller en längre semesterresa, kan en resevagn göra ditt liv som förälder betydligt enklare. Resevagnar är oftast mindre och lättare än traditionella barnvagnar, vilket gör dem lätta att bära, navigera och förvara. De passar perfekt för familjer som reser mycket, bor i städer med begränsat utrymme eller helt enkelt vill ha ett mer bärbar alternativ till sin fullstora barnvagn.

När vi satte oss ner och granskade alla de olika resevagnarna på marknaden, var det en modell som konsekvent stod ut från mängden. Bugaboo Butterfly är den bästa resevagnen vi har stött på. Dess unika kombination av kvalitet, hållbarhet, komfort och användarvänlighet gör det till det självklara valet för alla familjer på språng. Med Bugaboo Butterfly kommer dina resor att bli smidigare och mer njutbara, oavsett destination.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Resevagnarna 2023

 1. Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel Bäst i test: 4,7/5
 2. Emmaljunga KITE 150 Outdoor Navy Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl. Sufflett Bästa billiga: 4,3/5
 4. Cybex Libelle Resesulky Moon Black Största användarvänlighet: 4,2/5
 5. Ergobaby Metro+ Sulky Mest robusta: 4,0/5
 6. Baby Jogger City Mini GT 2.1 Bästa komfort: 3,9/5
 7. BABYZEN YOYO² Chassi Svart Mest anpassningsbar: 3,8/5
 1. Bäst i test Bugaboo Butterfly

  "Högkvalitativ, lätt och bekväm resevagn med robust konstruktion."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Funktionalitet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Bugaboo)

  Bugaboo Butterfly resevagn får höga betyg i alla de kategorier vi tittar på, med ett totalt betyg på 4,7/5. När det gäller komfort, erbjuder Bugaboo Butterfly ett mjukt och bekvämt säte med tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig. Vagnens fjädring ger en mjuk åktur och det justerbara benstödet bidrar till extra komfort. Dessutom är sittdelsinlägget tillverkat av högkvalitativt tyg med extra vaddering för att ge ytterligare komfort för ditt växande barn.

  När det gäller användarvänlighet, är Bugaboo Butterfly superlätt att fälla upp och ned, vilket sparar tid och kraft. Den väger bara 7,3 kg, vilket gör den lätt att manövrera. Handtagets höjd på 102,4 cm är också en bonus för föräldrar av olika längder. Dessutom har vagnen en integrerad bärrem för helt bärbart läge, vilket gör den mycket praktisk för resor.

  Med avseende på hållbarhet och pris, står Bugaboo Butterfly ut som en robust och stabil resevagn som kan hantera upp till 22 kg i sittdelen och 8 kg i bagagekorgen under sittdelen. Den är tillverkad med högkvalitativa material och klarar dagligt slitage väl. Med ett pris på 4999 kr kan det verka lite dyrt, men med tanke på kvaliteten och funktionerna det erbjuder, erbjuder Bugaboo Butterfly definitivt ett bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Mjukt och bekvämt säte
  • Lätt att fälla upp och ned
  • Lättvikt, endast 7,3 kg
  • Integrerad bärrem för portabilitet
  • Robust och hållbar konstruktion

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Saknar möjlighet till liggande position
  Produkten finns att köpa här:
  4999 kr
 2. Bästa premiumvalet Emmaljunga KITE 150

  "Bekväm, hållbar resevagn med bra användarvänlighet och rimligt pris."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Funktionalitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Emmaljunga KITE 150 är en mycket välkonstruerad resevagn som erbjuder både komfort och användarvänlighet. Sätet är mjukt och bekvämt och har en bra fjädring för en mjuk åktur, med gott om utrymme för barnet att röra sig. Vagnen är också extremt användarvänlig, med lätt hopfällning, långt ryggstöd, och mått som gör den enkel att ta med som handbagage. Med en maxvikt på 22 kg och ett ryggstöd på 68 cm kan ditt barn använda vagnen upp till fyra års ålder, vilket gör den till ett utmärkt långsiktigt köp.

  Emmaljunga KITE 150 imponerar också med sin hållbarhet. Den är robust och stabil, tillverkad av HYDRO REDUXA® Aluminium och högpresterande rep, vilket gör den tålig mot dagligt slitage. Punkteringsfria Solight ecco-däck, gjorda av 100% återvunnet material, ger en mjuk och behaglig promenad för både barn och förälder. Dessutom uppfyller vagnen kraven för handbagage enligt IATA*, vilket gör den till ett utmärkt val för resande familjer.

  Trots dess höga kvalitet och många funktioner, är priset på Emmaljunga KITE 150 mycket rimligt. För 3247 kr får du en resevagn som är både bekväm, användarvänlig och hållbar, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna. Dessutom, med Emmaljungas fokus på hållbarhet, kan du känna dig trygg i att du har gjort ett miljövänligt val. Sammantaget får Emmaljunga KITE 150 en stark rekommendation för alla som söker en högkvalitativ, prisvärd och hållbar resevagn.

  Fördelar

  • Sätet är mjukt och bekvämt
  • Lätt att fälla ihop
  • Tålig och hållbar
  • Uppfyller IATA krav för handbagage
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara tung att bära
  • Saknar möjlighet för liggande position
  Produkten finns att köpa här:
  2498 kr
 3. Bästa billiga Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl Sufflett

  "Högkvalitativ, lättanvänd och robust resevagn med justerbar sufflett."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Move Flexi Paraplysulky är en utmärkt resevagn som får betyget 4,3 av 5 från oss. När det gäller komfort erbjuder denna vagn en mjuk och bekväm åktur för barnet, med gott om utrymme att röra sig. Den har en fempunktssele för säkerhet och den justerbara suffletten skyddar mot väder och vind, vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusutflykter.

  Vagnen scorear även högt på användarvänlighet. Den smidiga hopfällningen med en hand gör den lätt att hantera och det är enkelt att styra. Dessutom är den lätta vikten och kompakta storleken i hopfällt läge mycket praktiskt för förvaring och transport. Handtaget kan justeras för olika längder, vilket gör det bekvämt för olika användare. Med plats under sätet för en korg, är det också gott om utrymme för förvaring av tillhörigheter.

  Beemoo Move Flexi Paraplysulky är robust och hållbar, vilket tål dagligt slitage bra. Materialkvaliteten är hög och maxvikten på 15 kg gör den lämplig även för större barn. Med ett pris på 789 kr, erbjuder denna vagn bra värde för pengarna, särskilt med tanke på dess mångsidighet och kvalitetskonstruktion. Sammantaget är Beemoo Move Flexi Paraplysulky ett mycket bra val för en resevagn.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm åktur
  • Enkel och smidig hopfällning
  • Lätt och kompakt för transport
  • Justerbart handtag för bekvämlighet
  • Robust och hållbar konstruktion

  Nackdelar

  • Kan vara svår att manövrera i trånga utrymmen
  • Suffletten kanske inte ger fullständigt skydd i hårt väder
  Produkten finns att köpa här:
  839 kr
 4. Största användarvänlighet Cybex Libelle Resesulky Moon

  "En lätt, robust resevagn med hög komfort och användarvänlighet."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Med en betygsättning på 4,2 av 5, har Cybex Libelle Resesulky Moon Black visat sig vara en utmärkt produkt i vårt test. När det gäller komfort, ger vagnen ett mjukt och bekvämt sätte för barnet, med tillräckligt utrymme för barnet att röra sig. Den har en bra fjädring för en mjuk åktur och det ställbara fotstödet tillsammans med det fällbara ryggstödet gör att barnet kan hitta den perfekta positionen för vila. Dessutom bidrar selen till en trygg och säker åktur.

  Vi fann att denna resevagn var mycket användarvänlig. Den är lätt att fälla upp och ned, och den tvådelade handtaget gör att tvåhandsmanövreringen blir kraftfull utan att du behöver ta i. Dessutom är den mycket lätt att styra. En annan fördel är dess lätta vikt på endast 5,9 kg och dess kompakta storlek när den är hopfälld gör det enkelt att bära den med dig.

  Angående hållbarhet, är Cybex Libelle Resesulky Moon Black robust och stabil och tål dagligt slitage väl. Det faktum att den har punkteringsfria hjul och framhjulsdämpning ökar dess hållbarhet ännu mer. Priset på 2895 kr kan tyckas högt, men med tanke på dess höga kvalitet och dess många funktioner, anser vi att det erbjuder ett bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Mjukt och bekvämt säte.
  • Lätt att fälla upp och ned.
  • Lättvikt och kompakt storlek.
  • Robust och stabil konstruktion.
  • Punkteringsfria hjul och framhjulsdämpning.

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller.
  • Kan vara svår att manövrera i trånga utrymmen.
  Produkten finns att köpa här:
  2299 kr
 5. Mest robusta Ergobaby Metro+ Sulky

  "Högkvalitativ, användarvänlig sulky med bra komfort och hållbarhet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  3,6/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Ergobaby Metro+ Sulky får ett betyg på 4,0/5 av oss och det är inte utan anledning. När det kommer till komfort, levererar denna sulky verkligen. Sittdelen är vadderad för att ge en skön känsla för barnet och den har även ett fullt liggläge vilket är perfekt för en tupplur under dagen. Fjädringen hanterar ojämna gatkanter och kullerstenar väl, vilket gör åkturen mjuk och behaglig. Dessutom är handtaget justerbart, vilket ger en ergonomisk design för föräldern oavsett rygglängd.

  En annan stark punkt med denna sulky är dess användarvänlighet. Den är mycket kompakt när den fälls ihop och detta görs enkelt med bara en hand. Perfekt när du behöver packa snabbt eller om du har fulla händer. Med sina 7,8 kg är den också lätt att bära med sig. Den har dessutom en rymlig varukorg vilket alltid är uppskattat när man är ute på äventyr.

  När det gäller hållbarhet ser Ergobaby Metro+ Sulky ut att hålla måttet med sin robusta design och kvalitativa material. Den har en maxvikt på 22 kg vilket innebär att den kan användas under en längre tid allteftersom barnet växer. Priset på 3248 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på alla de funktioner och den kvalitet som denna sulky erbjuder, anser vi att det är ett rimligt pris. Sammanfattningsvis är Ergobaby Metro+ Sulky en pålitlig och högkvalitativ sulky som erbjuder bra komfort, användarvänlighet och hållbarhet.

  Fördelar

  • God komfort med vadderad sittdel
  • Fullt liggläge för tupplurer
  • Bra fjädring för ojämna underlag
  • Justerbart handtag för ergonomisk användning
  • Lätt att fälla ihop och bära med sig

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Saknar regnskydd och solparasoll
  Produkten finns att köpa här:
  3248 kr
 6. Bästa komfort Baby Jogger City Mini GT 2.1

  "Robust resevagn med praktiska funktioner och hög användarvänlighet."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  3,6/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Baby Jogger City Mini GT 2.1 är en robust och hållbar resevagn som erbjuder en rad praktiska funktioner. Vagnens punkteringsfria hjul och fjädring bidrar till en smidig och bekväm körkänsla, även på ojämna ytor. Den patenterade "Quick Fold Technology" gör det dessutom enkelt att fälla ihop vagnen, vilket är mycket praktiskt vid resor eller förvaring. Det inbyggda fotstödet och den vadderade sätet ger extra komfort för barnet under åkturerna.

  En av de mest framstående egenskaperna hos denna vagn är dess användarvänlighet. Justerbart handtag gör det lätt att anpassa vagnen till olika längder, och det svängbara framhjulet gör vagnen lätt att manövrera. Varukorgen är rymlig och tål upp till 4,5 kg belastning, vilket ger gott om utrymme för förvaring under utflykter eller shoppingrundor. Dessutom har vagnen en generös sufflett som skyddar barnet från sol och vind.

  Trots alla dessa fördelar, kan priset på 5995 kr kännas lite högt för vissa köpare. Men med tanke på vagnens kvalitet, hållbarhet och de många praktiska funktionerna, kan man argumentera för att Baby Jogger City Mini GT 2.1 faktiskt erbjuder gott värde för pengarna. Det är också värt att notera att denna modell har fått flera utmärkelser, vilket ytterligare stärker dess status som en pålitlig och högkvalitativ resevagn.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Smidig och bekväm körkänsla
  • Enkel att fälla ihop
  • Användarvänlig med justerbart handtag
  • Rymlig varukorg och generös sufflett

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Kan vara tung att bära
  Produkten finns att köpa här:
  8851 kr
 7. Mest anpassningsbar Babyzen Yoyo2

  "Robust, lättvikts resevagn med hög användarvänlighet och komfort."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Säkerhet:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Bonti)

  Den Babyzen Yoyo2 får ett betyg på 3,8 av 5. Detta beror på dess starka konstruktion och lättviktsdesign, vilket gör den till en utmärkt resevagn för familjer på språng. Med en förstärkt ram och en maxvikt på 22 kg, erbjuder Yoyo2 en robusthet som tål dagligt slitage. Dessutom är vagnen utrustad med förbättrad fjädring på alla fyra hjul och ett nytt handtag i konstläder, vilket ökar komforten för både föräldrar och barn.

  När det gäller användarvänlighet fälls Yoyo2 ut och ihop på ett ögonblick, vilket gör den lätt att transportera och förvara. Dessutom kommer vagnen med en vadderad axelrem, vilket gör det enkelt att bära den när den är hopfälld. Även om Yoyo2 har många positiva egenskaper, finns det några nackdelar som bör noteras. Till exempel rapporterar vissa användare att de små hjulen inte fungerar så bra i grus och snö.

  Slutligen, trots dess höga pris på 3100 kr, erbjuder Yoyo2 mycket värde för pengarna med tanke på dess hållbarhet, bekvämlighet och användarvänlighet. Dessutom kommer den med en rad tillbehör som kan köpas separat, vilket ger föräldrar möjlighet att anpassa vagnen efter sina specifika behov. Sammantaget är Babyzen Yoyo2 en stark konkurrent på resevagnsmarknaden.

  Fördelar

  • Stark konstruktion och lättvikt
  • Robust med maxvikt på 22 kg
  • Förbättrad fjädring på alla hjul
  • Nytt handtag i konstläder
  • Lätt att fälla ihop och transportera

  Nackdelar

  • Små hjul fungerar dåligt i grus/snö
  Produkten finns att köpa här:
  3100 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Resevagn Totalbetyg Pris
Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
4999 kr
Emmaljunga KITE 150 Outdoor Navy Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2498 kr
Beemoo Move Flexi Paraplysulky inkl. Sufflett Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
839 kr
Cybex Libelle Resesulky Moon Black Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2299 kr
Ergobaby Metro+ Sulky Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
3248 kr
Baby Jogger City Mini GT 2.1 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
8851 kr
BABYZEN YOYO² Chassi Svart Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
3100 kr
viktiga faktorer för att välja rätt resevagn

Så hittar du bästa resevagn

Att hitta den bästa resevagnen kan vara en utmaning, särskilt för förstagångsföräldrar. Det finns många faktorer att överväga, och vad som fungerar bäst för en familj kanske inte fungerar lika bra för en annan. Nedan har vi sammanställt en lista över de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer en resevagn.

Vikt och storlek

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer en resevagn är vikten och storleken på vagnen. Resevagnar är designade för att vara lätta och kompakta, men det finns fortfarande stor variation i både vikt och storlek mellan olika modeller. En lättare vagn kommer att vara lättare att bära och navigera, särskilt i trånga utrymmen som flygplan och tåg. Storleken på vagnen när den är ihopfälld är också avgörande, eftersom den måste passa in i bagageutrymmet på ett flyg eller i bagageutrymmet på din bil.

Design och material

Designen och materialet som resevagnen är tillverkad av spelar också en stor roll. Vissa resevagnar har ett mer robust och hållbart konstruktionsmaterial, vilket gör dem mer hållbara på lång sikt. Andra resevagnar är designade med ett mer lättviktigt material, vilket gör dem lättare att bära. Dessutom bör designen vara ergonomisk, både för föräldern som skjuter vagnen och för barnet som sitter i den. En bra design kommer att göra det bekvämare att använda vagnen under längre perioder.

Säkerhet

Säkerhet är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer en resevagn. Du bör se till att vagnen har en stabil ram, en säkerhetssele och ett bromssystem. Vissa resevagnar har även extra säkerhetsfunktioner som en parkeringsbroms eller låsbara hjul. Kom ihåg att kontrollera att resevagnen uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder.

Användarrecensioner

En annan bra indikator på en resevagns kvalitet är användarrecensioner. Dessa recensioner kan ge dig en inblick i hur vagnen presterar i praktiken, och kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller nackdelar med vagnen som du kanske inte har tänkt på. Kom ihåg att ta dessa recensioner med en nypa salt, eftersom olika människor har olika erfarenheter och preferenser.

Komfort

Komfort är också avgörande när du väljer en resevagn. Se till att sätet är bekvämt och rymligt nog för ditt barn, och att det har tillräckligt med stöd för ryggen och nacken. Vissa resevagnar har även justerbara sitsar eller liggande lägen, vilket kan vara en stor fördel för längre resor.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att överväga. Resevagnar kan variera mycket i pris, från budgetalternativ till lyxmodeller. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa valet. Det kan vara värt att investera lite mer i en resevagn av hög kvalitet som kommer att hålla över tid och ge dig och ditt barn en bättre upplevelse.

Tillbehör

Slutligen bör du överväga vilka tillbehör som medföljer resevagnen. Många resevagnar kommer med praktiska tillbehör som en solskärm, regnskydd, korg för förvaring och så vidare. Dessa tillbehör kan göra det mycket bekvämare att använda vagnen, särskilt på längre resor.

mum with travel stroller2

Hur använder man en resevagn?

Att använda en resevagn kan vara mycket enkelt, men det finns några saker du bör tänka på för att få ut det mesta av din vagn. Nedan har vi sammanställt några viktiga punkter att tänka på när du använder din resevagn.

Montering och hopfällning

En av de största fördelarna med resevagnar är att de oftast är lätta att montera och fälla ihop. Innan du börjar använda din resevagn, se till att du noggrant läser igenom tillverkarens instruktioner för att förstå hur monteringen och hopfällningen fungerar. Många resevagnar har en "ett-klicks" montering och hopfällning, vilket gör processen snabb och smidig. Kom ihåg att alltid dubbelkolla att alla delar är korrekt monterade innan du börjar använda vagnen, för att säkerställa barnets säkerhet.

Användning av säkerhetsfunktioner

Alla resevagnar kommer med en rad säkerhetsfunktioner, inklusive sele, bromsar och ibland även anti-tip funktioner. Det är viktigt att du använder dessa funktioner korrekt för att garantera ditt barns säkerhet. Se till att alltid spänna fast ditt barn ordentligt i selen, och använd bromsarna när vagnen står stilla. Om din resevagn har en anti-tip funktion, se till att den är aktiverad när du använder vagnen.

Förvaring och rengöring

För att hålla din resevagn i bästa möjliga skick är det viktigt att du förvarar och rengör den korrekt. När du inte använder vagnen, fäll ihop den och förvara den på en torr och ren plats. Rengör regelbundet vagnen med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel, och se till att torka av alla delar noggrant efter rengöring. Kom ihåg att också tvätta eventuella avtagbara tygdelar enligt tillverkarens instruktioner.

Anpassning till barnets behov

Varje barn är unikt, och därför kan det vara nödvändigt att anpassa din resevagn efter ditt barns specifika behov. Till exempel kan vissa barn föredra ett mer upprätt sittläge, medan andra kanske gillar att ligga mer tillbakalutade. Många resevagnar har justerbara sitsar eller liggande lägen som gör det möjligt att anpassa vagnen efter ditt barns preferenser. Se till att alltid lyssna på ditt barn och göra de justeringar som krävs för att göra resan så bekväm som möjligt.

Resa med resevagn

När du reser med en resevagn, finns det några saker att tänka på. Först och främst, se till att vagnen är hopfälld och säkert förvarad under transport. Om du reser med flyg, kontrollera flygbolagets regler för resevagnar - vissa tillåter att du tar med vagnen ända fram till gaten, medan andra kräver att du checkar in den. Se också till att skydda din resevagn under transport, antingen genom att använda en särskild skyddspåse eller genom att packa den omsorgsfullt.

LÄS MER: Bästa Joggingvagn

Vem har nytta av en resevagn?

En resevagn är ett otroligt praktiskt hjälpmedel för många familjer, men det är inte alla som kommer att dra full nytta av dess fördelar. Nedan har vi listat några typer av personer och situationer där en resevagn kan vara särskilt användbar.

 • Föräldrar som reser mycket: Resevagnar är designade för att vara lätta och kompakta, vilket gör dem perfekta för familjer som ofta är på språng. Om du ofta reser med flyg, tåg eller bil, kommer en resevagn att göra resan mycket smidigare. Den kompakta storleken gör det lätt att förvara vagnen i bagageutrymmet eller i överhandsskåpen på ett flygplan, och den lätta vikten gör den lätt att bära runt.
 • Föräldrar som bor i städer: Om du bor i en stad med trånga trottoarer och begränsat utrymme, kan en resevagn vara en riktig livräddare. Deras smala design gör dem lätta att navigera genom trånga gator och butiker, och de är oftast mycket lättare att fälla upp och ner än traditionella barnvagnar. Dessutom tar de upp mindre plats i hemmet, vilket kan vara en stor fördel om du bor i en mindre lägenhet.
 • Föräldrar som regelbundet använder kollektivtrafik: Om du ofta reser med buss, tåg eller tunnelbana kan en resevagn vara oerhört praktisk. De är lätta att fälla ihop och lyfta ombord på fordon, och de tar upp mindre utrymme än traditionella barnvagnar. Dessutom är de ofta mer manövrerbara i trånga utrymmen, vilket kan vara en stor fördel på en fullpackad buss eller tåg.

Å andra sidan, om du sällan reser och mestadels använder din barnvagn för promenader i parken eller på breda trottoarer, kanske du inte har lika stor nytta av en resevagn. Detsamma gäller om du har mycket förvaringsutrymme hemma och inte behöver oroa dig för att spara plats. I dessa fall kan en traditionell barnvagn vara ett bättre alternativ, eftersom de ofta erbjuder mer stöd och komfort för ditt barn.

LÄS MER: Duovagn bäst i test

vanliga frågor om Resevagn

FAQ: Vanliga frågor om Resevagnar

Är resevagnar lika säkra som vanliga barnvagnar?

Ja, resevagnar är lika säkra som vanliga barnvagnar, förutsatt att de används korrekt och att de uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder. De flesta resevagnar har en stabil ram, en säkerhetssele och ett bromssystem för att hålla ditt barn säkert. Det är dock viktigt att alltid dubbelkolla att alla delar är korrekt monterade innan du börjar använda vagnen, och att alltid spänna fast ditt barn ordentligt i selen.

Kan jag ta med mig en resevagn på flyget?

Ja, de flesta flygbolag tillåter att du tar med dig en resevagn på flyget. Många resevagnar är designade för att passa in i överhandsskåpen på ett flygplan när de är hopfällda. Dock kan reglerna variera mellan olika flygbolag, så det är alltid bäst att kontrollera med ditt specifika flygbolag innan du reser.

Är resevagnar bekväma för mitt barn?

Ja, de flesta resevagnar är designade för att vara så bekväma som möjligt för ditt barn. De har vadderade sitsar och ofta justerbara ryggstöd och fotstöd för att ge ditt barn den mest bekväma positionen. Dessutom har många resevagnar en fjädring eller stötdämpning för att göra resan mjukare för ditt barn.

Är resevagnar lämpliga för nyfödda?

Det beror på modellen. Vissa resevagnar är lämpliga för nyfödda och har liggande lägen eller kan anpassas med en bilstol eller liggdel för nyfödda. Andra resevagnar är mer lämpliga för äldre bebisar och småbarn som kan sitta upp själva. Det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens åldersrekommendationer innan du köper en resevagn.

Hur rengör jag min resevagn?

De flesta resevagnar kan rengöras med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Det är viktigt att regelbundet rengöra din resevagn för att hålla den i bästa möjliga skick. Eventuella avtagbara tygdelar kan vanligtvis tvättas i maskin, men det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens instruktioner först.

Kan jag köpa tillbehör till min resevagn?

Ja, de flesta tillverkare erbjuder ett sortiment av tillbehör som du kan köpa till din resevagn. Dessa kan inkludera saker som solskydd, regnskydd, korgar för förvaring, mugghållare och så vidare. Det kan vara värt att överväga vilka tillbehör som kan vara användbara för dig innan du köper din resevagn.

Är resevagnar lätta att montera?

Ja, de flesta resevagnar är mycket lätta att montera. Många har en "ett-klicks" montering som gör det snabbt och enkelt att sätta ihop vagnen. Det är dock viktigt att alltid läsa igenom tillverkarens instruktioner noggrant innan du börjar använda vagnen.

Kan jag använda min resevagn på alla typer av underlag?

Resevagnar är designade för att vara lätta och kompakta, vilket gör dem perfekta för stadsmiljöer och släta underlag. De kanske inte fungerar lika bra på ojämna eller grova underlag som grus eller sand. Om du planerar att använda din resevagn på olika typer av underlag, kan det vara värt att leta efter en modell med större hjul eller fjädring.

grandmother with baby stroller with granddaughter park

Om vårt test

När vi testar och utvärderar resevagnar, gör vi detta med stor omsorg och noggrannhet för att ge våra läsare den mest pålitliga informationen. Vi tar hänsyn till en mängd olika faktorer, från vagnens komfort och användarvänlighet till dess hållbarhet och pris. För att göra detta genomför vi en serie tester som simulerar vardagliga situationer, samt granskar produktspecifikationer och feedback från kunder.
 • Komfort: Är sätet mjukt och bekvämt? Har vagnen en bra fjädring för en mjuk åktur? Finns det tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig?
 • Användarvänlighet: Är vagnen lätt att fälla upp och ned? Är handtaget justerbart för olika längder? Är det lätt att styra vagnen?
 • Hållbarhet: Är vagnen robust och stabil? Hur hög är kvaliteten på materialen? Hur väl tål den dagligt slitage?
 • Pris: Erbjuder vagnen ett bra värde för pengarna? Är priset rimligt i förhållande till kvaliteten och funktionerna?

Sammanfattningsvis, när vi testar resevagnar, strävar vi efter att ge en djupgående, objektiv och noggrann bedömning. Vi tar hänsyn till alla aspekter, från komfort och användarvänlighet till hållbarhet och pris, för att ge våra läsare en pålitlig guide till den bästa resevagnen på marknaden.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.