Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa powerbanken 2021

Powerbanken har flera gånger varit räddaren i nöden för flera av oss. Har man en mobil som vid intensivt användande har kvar batteri vid slutet av dagen kan man skatta sig lycklig, men det finns många av oss som inte har det. Ska man köpa en powerbank vill man köpa den bästa powerbanken direkt och inte slösa pengar på att köpa flera stycken i jakten på att  eventuellt hitta en som fungerar bra. Vi har därför testat ett flertal olika modeller och kommit fram till att den bästa powerbanken 2021 är Deltaco Powerbank 20000 mAh.

Vilken är den bästa powerbanken?

Marknaden har på sistone blivit överöst av olika modeller av powerbanks. Vissa som är stora och klumpiga med låg effekt, och andra som är små och smidiga, och som faktiskt håller det som lovas. När vi har betygsatt de olika powerbanksen har vi antagit en normal användares behov. Vinnaren i vårt test kommer därför passa de allra flesta, men har man något annorlunda krav kan de andra kandidaterna på vår bäst i test - lista också komma till riktigt bra användning. Längre ner i köpguiden finns en komplett genomgång på vad vi har fokuserat på när vi betygsatte och undersökte powerbanksen. Sammanfattningsvis handlar det primärt om följande punkter med hänsyn till priset; kapaciteteffektstorlek och anslutningar.

 1. 1. Deltaco Powerbank 20000 mAh
  9,6/10
  "Imponerande kapacitet sett till priset"
  Deltaco Powerbank 20000 mAh
  Bäst i test
  Kapacitet
  20 000 mAh
  Quick charge
  -
  Vikt
  390 g
  Kontakter
  USB-A
  Till Butik
  399 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Riktigt hög kapacitet
  • Väldigt billig
  • Laddar snabbt
  Nackdelar
  • Ingen Quick charge

  Tillbehör från Deltaco till mobiler, datorer och mycket annat har kontinuerligt blivit populärare. En stor anledning till att det har blivit så är att kvoten mellan prestanda och pris oftast är väldigt högt. Denna powerbank är inget undantag från regeln.

  Rent visuellt är inte powerbanken den mest attraktiva, samtidigt som den inte på något sätt är ful. Höljet är relativt neutralt och intetsägande med den vita plasten, men det är inte en powerbanks utsida som man har den för utan dess insida. Vikten landar på 390 g vilket inte går att undvika med mängden batterier som sitter i, som i termer om kapacitet landar på 20 000 mAh.

  Powerbanken har två stycken USB-A ingångar där man kan ladda flera mobiler samtidigt. Powerbanken laddar mobilerna snabbt och effektivt, men är inte specificerad med Quick Charge för snabbast möjliga laddning. Fördelarna med Quick Charge 3 hade varit trevligt men sett till vilken kapacitet som fås istället och priset får man fortfarande bäst laddningsmöjligheter. 

  Är man ute efter högsta möjliga kapacitet till ett lågt pris är powerbanken från Deltaco ett av de bättre valen. Man får inte snabbast möjliga laddning, men snabbt nog för en modern mobil.

  Läs mer
 2. 2. Xtorm Fuel Series 20000 mAh
  9,3/10
  "Om man bortser från att den är något större får man med allt som man vill ha"
  Xtorm Fuel Series 20 W Powerbank 20000 mAh
  Bästa premiumvalet
  Kapacitet
  20 000 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  376 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  649 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög kapacitet
  • Hög effekt
  • Kan ladda flera mobiler samtidigt
  • Snabbladdning
  Nackdelar
  • Kan vara för stor för vissa

  Powerbanken från Xtorm Fuel Series är den stora och starka powerbanken som kan leverera en hög effekt. Den fysiska storleken är som sagt stor. Powerbanken mäter 136x71x26 mm vilket kan jämföras med två kortare mobiler som har placerats på varandra. Utseendet är modernt med ett triangelmönster på de stora ytorna och ljusgrå plast runtom som inte sticker ut på något märkvärdigt sätt. Även vikten är hög och landar på 376 g vilket är en positiv överraskning eftersom den ser tyngre ut i handen.

  Med tanke på att man har stoppat in "Fuel Series" i namnet hade det kunnat vara lite fånigt om effekten inte hade levt upp till namnet, men det gör den. Med USB-C porten kan man ladda med en effekt om 20 W med snabbladdning, och med de två USB-A portarna tillsammans med Quick Charge 3.0 kan man komma upp till 18 W. Eftersom effekten är så pass hög är det inga problem att ladda flera olika enheter samtidigt, eller surfplattor och annat för den delen.

  Om en powerbank kan leverera en hög effekt måste den också ha högre kapacitet för att inte få slut på kräm direkt. Det stämmer också med Xtorm Fuel Series som har en kapacitet om 20 000 mAh. Beroende på mobilens modell räcker detta till ca 8 laddningar, men har man ett lite mindre batteri blir det fler laddningar och med ett större batteri blir det färre. Denna powerbank har inga problem att leverera enligt de specifikationer som anges och man får även med de viktigaste funktionerna som Quick Charge och en hög effekt. Vad powerbanken kan falla på är dess storlek. För vissa kommer det inte vara några problem alls eftersom den ändå kommer att hamna i en stor resväska eller en ryggsäck, men för den som vill känna sig lätt och smidig kommer man kanske vilja ha ett lättare alternativ.

  Läs mer
 3. 3. Linocell Premium Powerbank
  9,2/10
  "En av de mest prispressade powerbanksen där kapaciteten fortfarande är hög"
  Linocell Powerbank 15600 mAh
  Mest Prisvärd
  Kapacitet
  15 000 mAh
  Quick charge
  -
  Vikt
  345 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  399 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Billig
  • Hög kapacitet
  • Robust konstruktion
  Nackdelar
  • Saknar Quick Charge

  När man vill ha en kraftfull powerbank som är billig sett till kapaciteten är Linocells powerbank på 15 600 mAh ett av de givna valen. Det plastiga höljet ser till att öka hållbarheten genom att bättre fånga upp stötar för att undvika skador på känsliga elektroniska delar på insidan. Med sin vikt på 345 gram är powerbanken något tyngre än en vanlig mobil och sett till den fysiska storleken är den ungefär dubbelt så tjock som en modern smartphone.

  Effekten som levereras uppgår till max 15 W via USB-C porten som räcker väl till både mobiler och surfplattor. Använder man istället USB-A porten får man nöja sig med 12 W. Powerbanken laddar självklart både iPhone mobiler och Android enheter med de tidigare nämnda portarna varav två är USB-A och en är USB-C. Något som vi saknar med denna powerbank är Quick Charge funktionen.

  Till sist kommer vi till höjdpunkten, kapaciteten! Med en stor kapacitet om 15 600 mAh kan man ladda en normal mobil upp till 8 gånger om batteriet i mobilen är lite mindre, eller ca 6 gånger med ett normalstort batteri. Tack vare ett flertal utgångar från powerbanken kan man också ladda upp till tre enheter samtidigt om man istället skulle vilja det. Nackdelen med att ladda ett stort antal enheter är att alla enheter kommer att få dela på den totala effekten. Kraftfullare och större powerbanks finns men om man inte vill se priset sticka iväg alldeles för mycket har man här ett bra val till powerbank sett till samtliga parametrar.

  Läs mer
 4. 4. Mophie Powerstation Plus 6000 mAh
  9,1/10
  "Den ultralätta powerbanken som tål stötar bättre än sina konkurrenter"
  Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-CMophie Powerstation Plus
  Kapacitet
  6000 mAh
  Quick charge
  Version 2.0
  Vikt
  167 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  799 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Stöttålig
  • Kvalitativ konstruktion
  • Ultralätt
  Nackdelar
  • Dyr

  Powerbanken från Mophie är bland de lättare som vi har testat, perfekt att alltid ha med sig. Powerbanken är helt svart och något man har satsat på lite extra är att göra den stöttåligare än andra modeller. Modellen är extremt lätt och väger bara 167 g och går utan problem att ha med sig i fickan utan att det känns som man bär runt på en tegelsten.

  Powerbanken levererar en effekt på upp till 18 W men kan enbart ladda mobiler som har en USB C kontakt till mobilen. Priset är en del högre vilket kan skrämma bort vissa konsumenter. Det man betalar för är i första hand inte kapaciteten som ligger på 6000 mAh utan de stöttåliga egenskaperna och en rad teknologier som säkerställer en säkrare laddning utan för höga strömmar och längre hållbarhet på powerbanken. Är priset inget hinder är Mophie powerbank på 6000 mAh ett bra alternativt till en ultralätt powerbank.  

  Läs mer
 5. 5. Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
  9,0/10
  "Stor kapacitet och högkvalitativa komponenter"
  Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
  Kapacitet
  19 500 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  390 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  1190 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög kapacitet
  • Stöttålig
  • Laddar snabbt
  Nackdelar
  • Dyr
  • Något tung

  Mophie är en känd leverantör av powerbanks där funktionaliteten bland powerbanksen oftast är samma, men där storlek, vikt, kapacitet och pris är det som skiljer sig. Den här powerbanken är en av Mophies större med en kapacitet om hela 19 500 mAh.

  Powerbanken är byggd av högkvalitativa komponenter och i kombination med en högre stöttålighet än andra modeller får man flera fördelar. Spänningsreglage och optimering av ström till mobilen ser till att powerbanken kan ladda så effektivt som möjligt utan risk för att skada mobilen. Powerbanken levererar upp till 30 W effekt som kommer att räcka samtliga mobiler som ska laddas, men även vissa laptops. Priset är åter något högre som verkar vara genomgående bland Mophies powerbanks, men uppskattar man de extra funktionerna är powerbanken fortfarande ett attraktivt val.

  Läs mer
 6. 6. Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
  8,7/10
  "Det givna valet om man också vill kunna ladda ner laptop"
  Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
  Kapacitet
  20 000 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  460 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  799 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Riktigt hög kapacitet
  • Snabbladdning
  • Kan ladda laptops
  Nackdelar
  • Dyr
  • Tung och klumpig

  Vill man ha största möjlig kapacitet utan att lämna rimlighetens ramar räcker 20 000 mAh samtliga mobilanvändare. Powerbanks av denna storlek brukar bli lite större och Linocells version är inget undantag. Den helsvarta powerbanken stora kapacitet drar också upp vikten något som landar på 460 g.

  Med en hög vikt kommer stora möjligheter. Powerbanken kan leverera hela 65 W av effekt och 27 W med Quick Charge som inte bara räcker och blir över för mobiler, utan den klarar även att ladda laptops och liknande. Powerbanken lämpar sig utmärkt till längre utflykter där det kan ta dagar innan nästa laddning. De två portarna som finns i powerbanken är en USB C och en USB A port. Med dessa två portar täcker man samtliga anslutningar som behövs för en mobilladdning.

  Kapaciteten är som sagt på markanta 20 000 mAh. Har man inget emot vikten har man här en powerbank som kommer att kunna ladda mobilen flera gånger om innan själva powerbanken behöver en uppladdning. Med mindre batterier laddas en mobil närmare 10 gånger, men variationer förekommer självklart just beroende på batteriets ålder och slitage. Denna powerbank är svår att bli missnöjd över och har man behöver av hög kapacitet, är detta lösningen. 

  Läs mer
Se alla produkter

powerbank

Din köpguide till den bästa powerbanken

För att kunna göra ett bra val direkt vid köp av en powerbank måste man också veta vilka parametrar som är viktiga. Går man enbart efter en powerbank med högkapacitet kommer man att kunna ladda sin mobil flera gånger, men om man exmpelvis inte tänkte på att effekten var låg kommer det ta oerhöt lång tid innan mobilen blir fulladdad. Vi har rett ut vad som är viktigt att tänka på och sammanfattat allting kort och greppbart.

 • tomt batteri

  Kapacitet 

  Kapaciteten beräknas alltid i mAh och är det man ska gå efter om man vill ha en powerbank som ska kunna ladda upp en enhet flera gånger innan själva powerbanken måste laddas upp. För att få en uppfattning om kapaciteten brukar en powerbank med 20 000 mAh kunna ladda upp en mobil 6-8 gånger och en surfplatta 2-3 gånger. Dagens powerbanks med en kapacitet om 20 000 mAh är inte orimligt stora längre och brukar också vara nivån som ger mest valuta för pengarna.
 • batteri5

  Effekt 

  Vill man att en enhet ska laddas upp snabbt är det hög effekt man vill åt. Det är extra viktigt om det man laddar exempelvis är en laptop. Är effekten låg kommer laptopen att förbruka mer energi än den får in vid användning och då ändå laddas ur. Mobiler och surfplattor har så pass låg förbrukning att de alltid kommer att laddas upp. Sammanfattningsvis fungerar lite lägre effekter för mobiler och surfplattor men en hög effekt rekommenderas generellt, speciellt för laptops. Effekten betecknas med W som står för watt.
 • kvick

  Quick charge & snabbladdning 

  Utöver effekt vill man se till att både powerbanken och mobilen eller enheten som ska laddas har stöd för quick charge, eller snabbladdning som det också kallas. Quick charge ser till att en enhet kan laddas upp till 80% på så kort tid som 30-40 minuter. Det finns olika versioner av quick charge där den senaste för konsumenter är version 3.0. Skillnaderna mellan quick charge version 2.0 och 3.0 är märkbara, och därför anser vi att man alltid ska satsa på version 3.0. Den senaste versionen laddar bara inte snabbare, utan också med mindre energiförluster vilket innebär att mindre energi slösas vid uppladdningen.
 • storlek6

  Storlek & vikt 

  Desto större kapacitet, desto större powerbank. Som tur är har även de största powerbanksen idag blivit väldigt små och är i storleksordningen av en extra mobil. Köper man en powerbank med halva kapaciteten blir de tyvärr inte hälften så små, utan de flesta powerbanks har en grundstorlek. Därför kan det vara smart att inte köpa en liten powerbank, utan går man upp det minsta i storlek kommer kapaciteten att öka direkt.
 • usb

  Uttag & flera enheter 

  Powerbanks kommer med flera olika kontakter för att kunna fungera med så många olika enheter som möjligt. Vissa powerbanks har också möjligt att ladda flera enheter samtidigt, och i dessa fall är både kapaciteten och en hög effekt viktigt. Vet man att det oftast är en själv som kommer att använda powerbanken, är detta inget att bry sig om. Ibland kan det dock vara skönt att ha möjligheten att kunna ladda en till enhet, ifall man är flera på ett äventyr utan elektricitet och en kompis eller en bekant också skulle behöva ladda något.
 • trasig

  Slitage & underhåll 

  Moderna elektriska enheter som just powerbanks är bestyckade med Li-polymer batterier. Den här sortens batterier mår bra av kontinuerlig användning och ska helst inte lämnas oanvända under långa perioder. För att minimera slitaget rekommenderas det att ladda batterierna i powerbanken periodvis. Man behöver inte ladda batteriet fullt varje gång, men det kan vara bra att göra det minst några gånger per år för att interna mätare i powerbanken ska fungera optimalt.

Vanliga frågor om powerbanks

Vilken powerbank är bäst?

Den bästa powerbanken i vårt test blev Deltaco Powerbank 20000 mAh. Powerbanken ger mycket valuta för pengarna och är en produkt som passar alla som inte har väldigt speciella behov eller behöver en powerbank till något utöver det vanliga.

Vad är en powerbank?

En powerbank är som ett batteri som man kan koppla in flera olika sorters enheter i om man snabbt behöver ladda upp något. Storleksmässigt är en powerbank lika stor som en modern mobil, och kan ladda upp en mobil ett flertal gånger innan powerbanken själv måste laddas upp.

Hur stor kapacitet ska man ha?

Vi rekommenderar att man köper en powerbank med 20 000 mAh. Med 20 000 mAh kan man ladda mobilen många gånger innan powerbanken är tom och själv måste laddas upp.

Måste man ladda ur en powerbank helt innan den laddas upp igen?

Nej. Batteritekniken har ändrats väsentligt de senaste åren, det är alltså inget man måste göra.

Måste man ladda upp en powerbank helt?

Nej. Man kan ladda en powerbank i omgångar, men det kan vara bra att ladda upp en powerbank helt ibland.

Kan man ladda en powerbank lite grann då och då?

Ja. En powerbank kommer inte ta skada av att laddas lite åt gången.

Vilka enheter kan laddas med en powerbank?

De flesta mobila enheter kan laddas med en powerbank, dvs mobiler, surfplattor, moderna laptops och liknande. Mer eller mindre alla mobiler kan laddas med en powerbank, men för att veta om en laptop kan det måste man ta reda på vilka utgångar powerbanken har, och vilka ingångar laptopen har.

Hur länge håller en powerbank?

Den sortens batterier som finns i powerbanks brukar generellt hålla i ungefär 500 hela cykler. Laddar man bara ur halva powerbanken, och sedan laddar upp den igen har man förbrukar en halv cykel. De flesta powerbanks håller i 3-5 år beroende på slitage och hur varsam man är.

Testvinnare - Bäst Powerbank

 • Deltaco Powerbank 20000 mAh
 • Xtorm Fuel Series 20000 mAh
 • Linocell Premium Powerbank
 • Mophie Powerstation Plus 6000 mAh
 • Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-07-21 12:44:48