Bäst i test: Bästa powerbanken 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Powerbanken har flera gånger varit räddaren i nöden för flera av oss. Har man en mobil som vid intensivt användande har kvar batteri vid slutet av dagen kan man skatta sig lycklig, men det finns många av oss som inte har det. Ska man köpa en powerbank vill man köpa den bästa powerbanken direkt och inte slösa pengar på att köpa flera stycken i jakten på att  eventuellt hitta en som fungerar bra. Vi har därför testat ett flertal olika modeller och kommit fram till att den bästa powerbanken 2023 är SiGN Super Powerbank.

Testvinnare - Bästa Powerbank 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa powerbankerna 2023:

  • Bäst i test: SiGN Super Powerbank
  • Xtorm Fuel Series 20000 mAh
  • Xtorm Fuel Series 10000 mAh
  • Linocell Powerbank med solcellsladdning
  • Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
  • Deltaco Powerbank 20000 mAh - Utgått

De 6 bästa powerbankerna i September 2023

  1. 1. SiGN Super Powerbank- Bäst i test

    9,6/10
    "överlägsen kvot mellan prestanda och pris".
    SiGN Super Powerbank
    Bäst i test
    Kapacitet
    20 000 mAh
    Effekt
    22,5 W
    Vikt
    400 g
    Mått
    143 x 68 x 27 mm
    Kontakter ut
    USB-C & USB-A
    Max enheter inkopplade
    3
    Quick charge
    Version 3.0
    Laddningstid powerbank
    5 h
    Gratis frakt
    30 dagars öppet köp
    2-3 dagars leverans
    Fördelar
    • Hög kapacitet
    • Hög effekt
    • Hög prisvärdhet
    • Display på enheten som visar kvarvarande kapacitet
    Nackdelar
    • Något stor och otymplig

    Recension 

    SiGN är ett mindre känt märke bland de som tillverkar powerbanks, och har nischat in sig på att göra så prisvärda enheter som möjligt - precis som många andra. Vad är det då som skiljer denna prisvärda powerbank från alla de andra som vill göra precis samma sak? Att denna har tagit prisvärdheten till en helt ny nivå.

    SiGNs powerbank kommer med en kapacitet om 20 000 mAh som är väldigt mycket, men inte orimligt mycket. Det som imponerar är den höga kapaciteten samtidigt som man inte har skruvat upp priset rejält, eller dragit ner på hastigheten som enheterna laddas med. Ett vanligt trick är just att dra upp på kapaciteten, men snåla på allting annat. Det verkar man inte ha gjort här.

    Effekten som lovas ligger på 22,5 W och är också den effekten som levereras. Detta räcker med marginal till mindre enheter som mobiler och surfplattor, men är tyvärr lite för klent för laptops och tyngre enheter. Kontaktmässigt finns både USB A och C vilket innebär att modellen kommer mer eller mindre att fungera med alla dagens smarta mobiler.

    En funktion som har börjat dyka upp allt mer är en display som visar kvarvarande kapacitet som även denna har. Ett smidigt sätt för att alltid veta när själva powerbanken behöver laddas.

    Storleksmässigt är detta en bjässe. Med sina 400 g är den bland de tyngre vi har testat och inget man gärna går runt med i fickan. Denna vill man nog främst ha med på semestern och dela på med sina vänner vilket är möjligt med de 3 utgångar som finns.

    Sammanfattningsvis är detta en powerbank som är svårslagen om kapaciteten, effekten och priset är faktorer man värderar högst. Rent funktionsmässigt finns det ingenting att anmärka kring, men storleken kommer att bli ett hinder för vissa vilket sällan går att göra någonting åt om man vill ha en hög kapacitet.

  2. 2. Xtorm Fuel Series 20000 mAh - Bästa premiumvalet

    9,4/10
    "Om man bortser från att den är något större får man med allt som man vill ha".
    Xtorm Fuel Series 20 W Powerbank 20000 mAh
    Bästa premiumvalet
    Kapacitet
    20 000 mAh
    Effekt
    20 W
    Vikt
    376 g
    Mått
    136 x 71 x 26 mm
    Kontakter ut
    USB-C & USB-A
    Max enheter inkopplade
    3
    Quick charge
    Version 3.0
    Laddningstid powerbank
    5 h
    Fri frakt över 300 kr
    30 dagars öppet köp
    0-2 dagars leverans
    Fördelar
    • Hög kapacitet
    • Hög effekt
    • Kan ladda flera mobiler samtidigt
    • Snabbladdning
    Nackdelar
    • Kan vara för stor för vissa

    Recension

    Powerbanken från Xtorm Fuel Series är den stora och starka powerbanken som kan leverera en hög effekt. Den fysiska storleken är som sagt stor. Powerbanken mäter 136x71x26 mm vilket kan jämföras med två kortare mobiler som har placerats på varandra. Utseendet är modernt med ett triangelmönster på de stora ytorna och ljusgrå plast runtom som inte sticker ut på något märkvärdigt sätt. Även vikten är hög och landar på 376 g vilket är en positiv överraskning eftersom den ser tyngre ut i handen.

    Med tanke på att man har stoppat in "Fuel Series" i namnet hade det kunnat vara lite fånigt om effekten inte hade levt upp till namnet, men det gör den. Med USB-C porten kan man ladda med en effekt om 20 W med snabbladdning, och med de två USB-A portarna tillsammans med Quick Charge 3.0 kan man komma upp till 18 W. Eftersom effekten är så pass hög är det inga problem att ladda flera olika enheter samtidigt, eller surfplattor och annat för den delen.

    Om en powerbank kan leverera en hög effekt måste den också ha högre kapacitet för att inte få slut på kräm direkt. Det stämmer också med Xtorm Fuel Series som har en kapacitet om 20 000 mAh. Beroende på mobilens modell räcker detta till ca 8 laddningar, men har man ett lite mindre batteri blir det fler laddningar och med ett större batteri blir det färre. Denna powerbank har inga problem att leverera enligt de specifikationer som anges och man får även med de viktigaste funktionerna som Quick Charge och en hög effekt.

    Vad powerbanken kan falla på är dess storlek. För vissa kommer det inte vara några problem alls eftersom den ändå kommer att hamna i en stor resväska eller en ryggsäck, men för den som vill känna sig lätt och smidig kommer man kanske vilja ha ett lättare alternativ.

  3. 3. Xtorm Fuel Series 10000 mAh

    9,2/10
    "Riktigt hög effekt utan att väga som en tegelsten".
    Xtorm Fuel Series 20 W Powerbank 10000 mAh
    Kapacitet
    10 000 mAh
    Effekt
    20 W
    Vikt
    215 g
    Mått
    136 x 71 x 15 mm
    Kontakter ut
    USB-C & USB-A
    Max enheter inkopplade
    3
    Quick charge
    Version 3.0
    Laddningstid powerbank
    2,5 h
    Fri frakt över 300 kr
    30 dagars öppet köp
    0-2 dagars leverans
    Fördelar
    • Billig
    • Hög effekt
    • Robust konstruktion
    • Quick Charge 3.0
    Nackdelar
    • Finns billigare modeller som har högre kapacitet

    Recension

    När man vill ha en kraftfull powerbank som är billig men som samtidigt har Quick Charge 3.0 är Xtorm Fuel Series på 10 000 mAh ett av de givna valen. Det plastiga höljet ser till att öka hållbarheten genom att bättre fånga upp stötar för att undvika skador på känsliga elektroniska delar på insidan. Med sin vikt på 215 gram är powerbanken riktigt lätt och kan enkelt tas med både i väskan och i fickan.

    Effekten som levereras uppgår till max 20 W via USB-C porten som räcker väl till både mobiler och surfplattor. Använder man istället USB-A porten får man fortfarande höga 18 W. Powerbanken laddar självklart både iPhone mobiler och Android enheter med de tidigare nämnda portarna varav två är USB-A och en är USB-C. 

    Kapaciteten är inte den högsta sett till priset man betalar, men det kompenseras upp med att man istället kan ladda sin mobil riktigt snabbt med en hög effekt och Quick Charge 3.0. Tack vare ett flertal utgångar från powerbanken kan man också ladda upp till tre enheter samtidigt om man istället skulle vilja det. Nackdelen med att ladda ett stort antal enheter är att alla enheter kommer att få dela på den totala effekten. Kraftfullare och större powerbanks finns men om man inte vill se priset sticka iväg alldeles för mycket har man här ett bra val till powerbank sett till samtliga parametrar.

  4. 4. Linocell Powerbank med solcellsladdning - Mest miljövänlig

    9,1/10
    Linocell Powerbank med solcellsladdning 16000 mAh
    Klimatsmart
    Kapacitet
    16 000 mAh
    Effekt
    10,5 W
    Vikt
    475 g
    Mått
    246 x 155 x 23 mm (utfälld)
    Kontakter ut
    USB-A
    Max enheter inkopplade
    2
    Quick charge
    -
    Laddningstid powerbank
    10-16 h (solceller)
    Fri frakt över 300 kr
    30 dagars öppet köp
    0-2 dagars leverans
    Fördelar
    • Powerbanken kan laddas med solceller
    • Bra kapacitet
    Nackdelar
    • Medioker effekt sett till priset

    Recension

    I takt med att solceller blir allt effektivare, krävs det mindre ytor för att få till samma effekter vilket öppnar upp för allt fler användningsområden. Powerbanken från Linocell som är bestyckad med solceller har lyckats få till en produkt som inte bara har solcell med i namnet, utan som också gör det som en solcell ska göra.

    Denna solcellspowerbank ser lite ut som en plånbok som kan fällas ut, men istället för fler fickor består ytorna av solceller. Det betyder inte att man enbart kan ladda powerbanken med solceller, utan det går också att ladda den med en Micro-USB kabel.

    Kapaciteten som utlovas ligger på 16 000 mAh och vikten på 475 g. Hade det inte varit för solcellerna hade vikten varit väldigt hög sett till kapaciteten, men förklaringen ligger i vikten från solcellerna och den extra elektronik som dessa kräver. Powerbanken har inte stöd för någon version av Quick Charge, men lovar effekter upp till 10,5 W vilket kan jämföras med 20 W som vanliga mobilladdare utan särskilda funktioner brukar kunna ge.

    De två USB-A portarna har inga som helst problem att ladda en mobil, även om det går något långsammare än flera andra modeller. Det intressanta är dock solcellerna. En riktigt solig dag tar det runt 10 timmar att ladda powerbanken från tomt till fullt medan det vid svag sol kan ta upp emot 16 timmar. Vid mulet väder får man en viss laddning även då, men eftersom den kan variera allt ifrån 20-40 timmar är det svårt att spika en mer noggrann siffra än så.

    Laddningstiderna kan tyckas vara långa vilket de är, men finns det inga andra alternativ är en långsam laddning ett bra mycket bättre val än inget alls.  

    Ska inte priset dra iväg för mycket kan man inte räkna med att få med både solceller och toppspecifikationer. Powerbanken har inte den bästa kapaciteten eller effekten sett till priset, men den kommer att kunna användas utan externa strömkällor och kunna vara med på riktigt långa, soliga äventyr.

  5. 5. Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh

    8,9/10
    "Det givna valet om man också vill kunna ladda en laptop".
    Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
    Kapacitet
    20 000 mAh
    Effekt
    65 W
    Vikt
    460 g
    Mått
    152 x 77 x 28 mm
    Kontakter ut
    USB-C & USB-A
    Max enheter inkopplade
    2
    Quick charge
    Version 3.0
    Laddningstid powerbank
    5 h
    Fri frakt över 300 kr
    30 dagars öppet köp
    0-2 dagars leverans
    Fördelar
    • Riktigt hög kapacitet
    • Snabbladdning
    • Kan ladda laptops
    Nackdelar
    • Tung och klumpig

    Recension

    Vill man ha största möjlig kapacitet utan att lämna rimlighetens ramar räcker 20 000 mAh samtliga mobilanvändare. Powerbanks av denna storlek brukar bli lite större och Linocells version är inget undantag. Den helsvarta powerbanken stora kapacitet drar också upp vikten något som landar på 460 g.

    Med en hög vikt kommer stora möjligheter. Powerbanken kan leverera hela 65 W av effekt och 27 W med Quick Charge som inte bara räcker och blir över för mobiler, utan den klarar även att ladda laptops och liknande. Powerbanken lämpar sig utmärkt till längre utflykter där det kan ta dagar innan nästa laddning. De två portarna som finns i powerbanken är en USB C och en USB A port. Med dessa två portar täcker man samtliga anslutningar som behövs för en mobilladdning.

    Kapaciteten är som sagt på markanta 20 000 mAh. Har man inget emot vikten har man här en powerbank som kommer att kunna ladda mobilen flera gånger om innan själva powerbanken behöver en uppladdning. Med mindre batterier laddas en mobil närmare 10 gånger, men variationer förekommer självklart just beroende på batteriets ålder och slitage. Denna powerbank är svår att bli missnöjd över och har man behöver av hög kapacitet, är detta lösningen. 

  6. 6. Deltaco Powerbank 20000 mAh - Utgått

    5,0/10
    "Svårslagna specifikationer som håller i verkligheten sett till pris".
    Deltaco Powerbank 20000 mAh
    Kapacitet
    20 000 mAh
    Effekt
    18 W
    Vikt
    390 g
    Mått
    135 x 70 x 27 mm
    Kontakter ut
    USB-C & USB-A
    Max enheter inkopplade
    2
    Quick charge
    Version 2.0
    Laddningstid powerbank
    13,5 h
    Gratis frakt
    30 dagars öppet köp
    2-3 dagars leverans
    Fördelar
    • Riktigt hög kapacitet sett till priset
    • Väldigt billig
    • Laddar snabbt
    • Tydlig batteriindikator
    Nackdelar
    • Lång laddningstid för själva powerbanken

    Recension

    Tillbehör från Deltaco till mobiler, datorer och mycket annat har kontinuerligt blivit populärare. En stor anledning till att det har blivit så är att kvoten mellan prestanda och pris oftast är väldigt högt. Denna powerbank är inget undantag från den regeln.

    Rent visuellt är inte powerbanken den mest attraktiva, samtidigt som den inte på något sätt är ful. Höljet är relativt neutralt och intetsägande med den svarta plasten med en kolfiberliknande finish i ena änden, men det är inte en powerbanks utsida som man har den för utan dess insida. Vikten landar på 390 g vilket inte går att undvika med mängden batterier som sitter i, som i termer om kapacitet landar på 20 000 mAh.

    Powerbanken har två stycken ingångar, en USB-A och en USB-C som båda kan användas samtidigt. Powerbanken laddar enheter snabbt och effektivt, och är specificerad med Quich Charge 2.0 och Power Delivery för en snabb laddning. Quich Charge 3.0 hade givetvis varit att föredra för snabbast möjliga laddning i dagsläget, men sett till det låga priset går det inte att få med och fortfarande vara billig. 

    En trevlig liten detalj med den här modellen är att det finns en tydlig batteriindikator som visar mängden batteri i procent. Det vanliga med andra powerbanks brukar vara att inte visa någon status alls, eller i 4-5 olika steg vilket gör att det alltid finns en stor osäkerhet kring hur mycket batteri som faktiskt finns kvar i powerbanken. Här behöver man dock inte gissa, med denna modell vet man exakt. 

    Är man ute efter högsta möjliga kapacitet till ett lågt pris är powerbanken från Deltaco ett av de bästa valen. Man får inte snabbast möjliga laddning, men snabbt nog för en modern mobil. Storleken är också något som inte kommer att falla alla i smaken, men det är samtidigt något som är oundvikligt med tanke på kapaciteten. Större kapacitet innebär fler batterier vilket i sin tur innebär en större storlek.

powerbank

Din köpguide till den bästa powerbanken

För att kunna göra ett bra val direkt vid köp av en powerbank måste man också veta vilka parametrar som är viktiga. Går man enbart efter en powerbank med högkapacitet kommer man att kunna ladda sin mobil flera gånger, men om man exempelvis inte tänkte på att effekten var låg kommer det ta oerhört lång tid innan mobilen blir fulladdad. Vi har rett ut vad som är viktigt att tänka på och sammanfattat allting kort och greppbart.

  • tomt batteri

    Kapacitet 

    Kapaciteten beräknas alltid i mAh och är det man ska gå efter om man vill ha en powerbank som ska kunna ladda upp en enhet flera gånger innan själva powerbanken måste laddas upp. För att få en uppfattning om kapaciteten brukar en powerbank med 20 000 mAh kunna ladda upp en mobil 6-8 gånger och en surfplatta 2-3 gånger. Dagens powerbanks med en kapacitet om 20 000 mAh är inte orimligt stora längre och brukar också vara nivån som ger mest valuta för pengarna.
  • batteri5

    Effekt 

    Vill man att en enhet ska laddas upp snabbt är det hög effekt man vill åt. Det är extra viktigt om det man laddar exempelvis är en laptop. Är effekten låg kommer laptoppen att förbruka mer energi än den får in vid användning och då ändå laddas ur. Mobiler och surfplattor har så pass låg förbrukning att de alltid kommer att laddas upp. Sammanfattningsvis fungerar lite lägre effekter för mobiler och surfplattor (10-20 W) men en hög effekt rekommenderas generellt, speciellt för laptops (60W+). Effekten betecknas med W som står för watt.
  • kvick

    Quick charge & snabbladdning 

    Utöver effekt vill man se till att både powerbanken och mobilen eller enheten som ska laddas har stöd för quick charge, eller snabbladdning som det också kallas. Quick charge ser till att en enhet kan laddas upp till 80% på så kort tid som 30-40 minuter. Det finns olika versioner av quick charge där den senaste för konsumenter är version 3.0. Skillnaderna mellan quick charge version 2.0 och 3.0 är märkbara, och därför anser vi att man alltid ska satsa på version 3.0. Den senaste versionen laddar bara inte snabbare, utan också med mindre energiförluster vilket innebär att mindre energi slösas vid uppladdningen.
  • storlek6

    Storlek & vikt 

    Desto större kapacitet, desto större powerbank. Som tur är har även de största powerbanksen idag blivit väldigt små och är i storleksordningen av en extra mobil. Köper man en powerbank med halva kapaciteten blir de tyvärr inte hälften så små, utan de flesta powerbanks har en grundstorlek. Därför kan det vara smart att inte köpa en liten powerbank, utan går man upp det minsta i storlek kommer kapaciteten att öka direkt.
  • usb

    Uttag & flera enheter 

    Powerbanks kommer med flera olika kontakter för att kunna fungera med så många olika enheter som möjligt. Vissa powerbanks har också möjligt att ladda flera enheter samtidigt, och i dessa fall är både kapaciteten och en hög effekt viktigt. Vet man att det oftast är en själv som kommer att använda powerbanken, är detta inget att bry sig om. Ibland kan det dock vara skönt att ha möjligheten att kunna ladda en till enhet, ifall man är flera på ett äventyr utan elektricitet och en kompis eller en bekant också skulle behöva ladda något.
  • trasig

    Slitage & underhåll 

    Moderna elektriska enheter som just powerbanks är bestyckade med Li-polymer batterier. Den här sortens batterier mår bra av kontinuerlig användning och ska helst inte lämnas oanvända under långa perioder. För att minimera slitaget rekommenderas det att ladda batterierna i powerbanken periodvis. Man behöver inte ladda batteriet fullt varje gång, men det kan vara bra att göra det minst några gånger per år för att interna mätare i powerbanken ska fungera optimalt.
  • solcell

    Solceller

    Powerbanks bestyckade med solceller är en relativt ny produkt på marknaden. Solcellerna gör det möjligt att ladda powerbanken utan att den behöver kopplas in till ett vägguttag vilket kan vara smidigt på exempelvis långa, strömlösa resor. Vikten brukar bli något högre på powerbanks med solceller sett till kapaciteten jämfört med de utan solceller, och de brukar heller inte kunna leverera riktigt lika höga effekter vilket gör att mobilen laddas långsammare. Eftersom det generellt krävs stora ytor för att utnyttja solstrålar kan det ta lång tid att ladda upp själva powerbanken med solcellerna, ibland upp till 2-3 gånger längre tid än från vägguttaget. En powerbank med solceller är dock sällan låst till att enbart kunna laddas med solceller, utan kan också laddas från ett vägguttag.
  • klocka5

    Laddningstiden för powerbanken  

    Fokusen brukar ligga på hur snabbt och hur många gånger en powerbank kan ladda upp en mobil, men någon gång måste också powerbanken själv laddas. Här kan man hitta väldigt stora variationer mellan olika modeller och tillverkare. Generellt gäller att desto större kapacitet, desto längre tid kommer det att ta att ladda upp powerbanken, men det är inte ovanligt att den ena av två modeller som har samma kapacitet kommer att ha dubbelt så lång laddningstid. För vissa kan en lång laddningstid bli en deal breaker, men får man bättre specifikationer på de övriga punkterna brukar de flesta utnyttja natten till att ladda upp enheterna som kräver tid.
  • tradlos laddning mobil

    Trådlös laddning (Qi-laddning) 

    En powerbank som kan ladda trådlöst fungerar precis likadant som en vanlig trådlös laddare, bara att powerbanken inte behöver vara inkopplad i väggen. Eftersom det krävs extra elektroniska komponenter i en trådlös powerbank är dessa i dagsläget fortfarande dyrare sett till kapaciteten jämfört med alternativ som inte har Qi laddning. Den trådlösa laddningen är heller inte lika effektiv som med kabel. De flesta trådlösa laddare laddar med en effekt i spannet 10 - 15 W vilket är ungefär 50 - 75% av samma effekt som en vanlig kabelansluten motsvarighet. En trådlös powerbank behöver dock inte vara låst till att enbart kunna ladda trådlöst, utan har nästan alltid möjlighet att kabelanslutas också.

Vårt test av powerbanks

Marknaden har på sistone blivit överöst av olika modeller av powerbanks. Vissa som är stora och klumpiga med låg effekt, och andra som är små och smidiga, och som faktiskt håller det som lovas. När vi har betygsatt de olika powerbanksen har vi antagit en normal användares behov. Vinnaren i vårt test kommer därför att passa de allra flesta, men har man något annorlunda krav kan de andra kandidaterna på vår bäst i test - lista också komma till riktigt bra användning. Det som primärt ligger till grund för testet är följande punkter:

  • Kapacitet – Hur många gånger kan powerbanken ladda en enhet innan själva powerbanken måste laddas?
  • Effekt – Med hög effekt går det att ladda snabbare, men också tyngre enheter som exempelvis laptops och liknande. Hur hög är effekten i relation till övriga specifikationer?
  • Storlek – Hur stor är powerbanken? Är storleken acceptabel sett till kapaciteten och effekten?
  • Anslutningar – Går det att ladda flera olika sorters enheter samtidigt och har powerbanekn olika sorters USB anslutningar?

Vanliga frågor om powerbanks

Vilken powerbank är bäst?

Den bästa powerbanken i vårt test blev SiGN Super Powerbank. Powerbanken ger mycket valuta för pengarna och är en produkt som passar alla som inte har väldigt speciella behov eller behöver en powerbank till något utöver det vanliga.

Vad är en powerbank?

En powerbank är som ett batteri som man kan koppla in flera olika sorters enheter i om man snabbt behöver ladda upp något. Storleksmässigt är en powerbank lika stor som en modern mobil, och kan ladda upp en mobil ett flertal gånger innan powerbanken själv måste laddas upp.

Hur stor kapacitet ska man ha?

Vi rekommenderar att man köper en powerbank med 20 000 mAh. Med 20 000 mAh kan man ladda mobilen många gånger innan powerbanken är tom och själv måste laddas upp.

Måste man ladda ur en powerbank helt innan den laddas upp igen?

Nej. Batteritekniken har ändrats väsentligt de senaste åren, det är alltså inget man måste göra.

Måste man ladda upp en powerbank helt?

Nej. Man kan ladda en powerbank i omgångar, men det kan vara bra att ladda upp en powerbank helt ibland.

Kan man ladda en powerbank lite grann då och då?

Ja. En powerbank kommer inte ta skada av att laddas lite åt gången.

Vilka enheter kan laddas med en powerbank?

De flesta mobila enheter kan laddas med en powerbank, dvs mobiler, surfplattor, moderna laptops och liknande. Mer eller mindre alla mobiler kan laddas med en powerbank, men för att veta om en laptop kan det måste man ta reda på vilka utgångar powerbanken har, och vilka ingångar laptopen har.

Hur länge håller en powerbank?

Den sortens batterier som finns i powerbanks brukar generellt hålla i ungefär 500 hela cykler. Laddar man bara ur halva powerbanken, och sedan laddar upp den igen har man förbrukar en halv cykel. De flesta powerbanks håller i 3-5 år beroende på slitage och hur varsam man är.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5