Bäst i test: Bästa powerbanken 2021

Powerbanken har flera gånger varit räddaren i nöden för flera av oss. Har man en mobil som vid intensivt användande har kvar batteri vid slutet av dagen kan man skatta sig lycklig, men det finns många av oss som inte har det. Ska man köpa en powerbank vill man köpa den bästa powerbanken direkt och inte slösa pengar på att köpa flera stycken i jakten på att  eventuellt hitta en som fungerar bra. Vi har därför testat ett flertal olika modeller och kommit fram till att den bästa powerbanken 2021 är Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh.

Vilken är den bästa powerbanken?

Marknaden har på sistone blivit överöst av olika modeller av powerbanks. Vissa som är stora och klumpiga med låg effekt, och andra som är små och smidiga, och som faktiskt håller det som lovas. När vi har betygsatt de olika powerbanksen har vi antagit en normal användares behov. Vinnaren i vårt test kommer därför passa de allra flesta, men har man något annorlunda krav kan de andra kandidaterna på vår bäst i test - lista också komma till riktigt bra användning. Längre ner i köpguiden finns en komplett genomgång på vad vi har fokuserat på när vi betygsatte och undersökte powerbanksen. Sammanfattningsvis handlar det primärt om följande punkter med hänsyn till priset; kapaciteteffektstorlek och anslutningar.

 1. 1. Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
  9,6/10
  Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
  Bäst i test
  Kapacitet
  20 000 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  460 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  799 kr
 2. 2. Linocell Premium Powerbank
  9,4/10
  Linocell Premium Powerbank med Quick Charge 3.0 och USB-C PD 10000 mAh
  Kapacitet
  10 000 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  230 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  150 kr
 3. 3. Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
  9,2/10
  Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
  Kapacitet
  19 500 mAh
  Quick charge
  -
  Vikt
  390 g
  Kontakter
  USB-C
  Till Butik
  1190 kr
 4. 4. Mophie Powerstation Plus 6000 mAh
  9,1/10
  Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-CMophie Powerstation Plus
  Kapacitet
  6000 mAh
  Quick charge
  -
  Vikt
  167 g
  Kontakter
  USB-C
  Till Butik
  799 kr
 5. 5. Andersson Powerbank 20.000 PD/QC 3.0
  8,9/10
  Andersson Powerbank 20.000 PD/QC 3.0
  Kapacitet
  20 000 mAh
  Quick charge
  Version 3.0
  Vikt
  435 g
  Kontakter
  USB-C & USB-A
  Till Butik
  399 kr

powerbank

Din köpguide till den bästa powerbanken

För att kunna göra ett bra val direkt vid köp av en powerbank måste man också veta vilka parametrar som är viktiga. Går man enbart efter en powerbank med högkapacitet kommer man att kunna ladda sin mobil flera gånger, men om man exmpelvis inte tänkte på att effekten var låg kommer det ta oerhöt lång tid innan mobilen blir fulladdad. Vi har rett ut vad som är viktigt att tänka på och sammanfattat allting kort och greppbart.

 • tomt batteri

  Kapacitet 

  Kapaciteten beräknas alltid i mAh och är det man ska gå efter om man vill ha en powerbank som ska kunna ladda upp en enhet flera gånger innan själva powerbanken måste laddas upp. För att få en uppfattning om kapaciteten brukar en powerbank med 20 000 mAh kunna ladda upp en mobil 5-6 gånger och en surfplatta 2-3 gånger. Dagens powerbanks med en kapacitet om 20 000 mAh är inte orimligt stora längre och brukar också vara nivån som ger mest valuta för pengarna.
 • batteri5

  Effekt 

  Vill man att en enhet ska laddas upp snabbt är det hög effekt det man vill åt. Det är extra viktigt om det man laddar exempelvis är en laptop. Är effekten låg kommer laptopen att förbruka mer energi än den får in vid användning och då ändå laddas ur. Mobiler och surfplattor har så pass låg förbrukning att de alltid kommer att laddas upp. Vill man däremot att de laddas upp så snabbt som möjligt ska man söka efter en powerbank med hög effekt. Effekten betecknas med W som står för watt.
 • kvick

  Quick charge & snabbladdning 

  Utöver effekt vill man se till att både powerbanken och mobilen eller enheten som ska laddas har stöd för quick charge, eller snabbladdning som det också kallas. Quick charge ser till att en enhet kan laddas upp till 80% på så kort tid som 30-40 minuter. Det finns olika versioner av quick charge där den senaste för konsumenter är version 3.0. Skillnaderna mellan quick charge version 2.0 och 3.0 är märkbara, och därför anser vi att man alltid ska satsa på version 3.0. Den senaste versionen laddar bara inte snabbare, utan också med mindre energiförluster vilket innebär att mindre energi slösas vid uppladdningen.
 • storlek6

  Storlek & vikt 

  Desto större kapacitet, desto större powerbank. Som tur är har även de största powerbanksen idag blivit väldigt små och är i storleksordningen av en extra mobil. Köper man en powerbank med halva kapaciteten blir de tyvärr inte hälften så små, utan de flesta powerbanks har en grundstorlek. Därför kan det vara smart att inte köpa en liten powerbank, utan går man upp det minsta i storlek kommer kapaciteten att öka direkt.
 • usb

  Uttag & flera enheter 

  Powerbanks kommer med flera olika kontakter för att kunna fungera med så många olika enheter som möjligt. Vissa powerbanks har också möjligt att ladda flera enheter samtidigt, och i dessa fall är både kapaciteten och en hög effekt viktigt. Vet man att det oftast är en själv som kommer att använda powerbanken, är detta inget att bry sig om. Ibland kan det dock vara skönt att ha möjligheten att kunna ladda en till enhet, ifall man är flera på ett äventyr utan elektricitet och en kompis eller en bekant också skulle behöva ladda något.
 • trasig

  Slitage & underhåll 

  Moderna elektriska enheter som just powerbanks är bestyckade med Li-polymer batterier. Den här sortens batterier mår bra av kontinuerlig användning och ska helst inte lämnas oanvända under långa perioder. För att minimera slitaget rekommenderas det att ladda batterierna i powerbanken periodvis. Man behöver inte ladda batteriet fullt varje gång, men det kan vara bra att göra det minst några gånger per år för att interna mätare i powerbanken ska fungera optimalt.

Vanliga frågor om powerbanks

Vilken powerbank är bäst?

Den bästa powerbanken i vårt test blev Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh. Powerbanken ger mycket valuta för pengarna och är en produkt som passar alla som inte har väldigt speciella behov eller behöver en powerbank till något utöver det vanliga.

Vad är en powerbank?

En powerbank är som ett batteri som man kan koppla in flera olika sorters enheter i om man snabbt behöver ladda upp något. Storleksmässigt är en powerbank lika stor som en modern mobil, och kan ladda upp en mobil ett flertal gånger innan powerbanken själv måste laddas upp.

Hur stor kapacitet ska man ha?

Vi rekommenderar att man köper en powerbank med 20 000 mAh. Med 20 000 mAh kan man ladda mobilen många gånger innan powerbanken är tom och själv måste laddas upp.

Måste man ladda ur en powerbank helt innan den laddas upp igen?

Nej. Batteritekniken har ändrats väsentligt de senaste åren, det är alltså inget man måste göra.

Måste man ladda upp en powerbank helt?

Nej. Man kan ladda en powerbank i omgångar, men det kan vara bra att ladda upp en powerbank helt ibland.

Kan man ladda en powerbank lite grann då och då?

Ja. En powerbank kommer inte ta skada av att laddas lite åt gången.

Vilka enheter kan laddas med en powerbank?

De flesta mobila enheter kan laddas med en powerbank, dvs mobiler, surfplattor, moderna laptops och liknande. Mer eller mindre alla mobiler kan laddas med en powerbank, men för att veta om en laptop kan det måste man ta reda på vilka utgångar powerbanken har, och vilka ingångar laptopen har.

Hur länge håller en powerbank?

Den sortens batterier som finns i powerbanks brukar generellt hålla i ungefär 500 hela cykler. Laddar man bara ur halva powerbanken, och sedan laddar upp den igen har man förbrukar en halv cykel. De flesta powerbanks håller i 3-5 år beroende på slitage och hur varsam man är.

Testvinnare - Bäst Powerbank

 • Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
 • Linocell Premium Powerbank med Quick Charge 3.0 och USB-C PD 10000 mAh
 • Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
 • Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-CMophie Powerstation Plus
 • Andersson Powerbank 20.000 PD/QC 3.0
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-16 08:22:57