Bäst i test: Bästa smartwatch 2022

Uppdaterad mars 2022

En smartklocka, eller smartwatch, fungerar som en förlängning av din mobil, eller som en egen smart enhet för kommunikation, musik och aktiviteter. De bästa smartklockorna som finns idag har många gånger flera olika funktioner som förenklar din vardag och din träning. För att hjälpa dig att hitta rätt modell har vi testat ett brett urval av smartklockor. De 5 mest prisvärda och användbara hittar du i topplistan. Bäst smartwatch i år blev Samsung Galaxy Watch4 Classic. Detta är en klocka som håller en hög kvalitet, hög användbarhet och god prisvärdhet.

Vårt test av smartklockor

I vårt test och vår utvärdering av flera olika smartklockor använde vi klockorna i vardagen under två dygn. Vi testade dem i olika miljöer och genomförde olika aktiviteter med dem, på det sätt som de är avsedda att användas. Gemensamt för klockorna var att vi hade dem till motionsövningar, jobb och för vanliga hemmasysslor. Vårt urval av klockor gjordes genom att vi tog del av andra testrecensioner och kundomdömen. Därefter valde vi ut de modeller som var mest populära och några smartklockor som vi ansåg kunde vara intressanta nykomlingar eller uppstickare. Punkterna och frågorna nedan låg till grund för testet.

 • Användarvänlighet – Är gränssnittet intuitivt? Går displayen lätt att hantera? Fungerar meddelande- och notisfunktionen bra?
 • Funktionalitet – Hur appvänlig är smartklockan? Är funktionerna användbara? Stödjer klockan sådant som e-sim och WiFi?
 • Batteri och design – Hur länge räcker batteriet och hur snabbt går det att ladda? Tål smartklockan vatten? Är designen tilltalande och hållbar?
 • Prisvärdhet – Är priset högt eller lågt sett till kvaliteten och användbarheten?

 1. Samsung Galaxy Watch4 Classic

  9,4/10
  "Mycket högkvalitativ & användarvänlig modell med kort reaktionstid".
  Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm
  Bäst i test
  Batteritid
  24 - 48 timmar
  E-SIM
  Tillval
  GPS
  Ja
  Sömnmätning
  Ja
  EKG
  Ja
  Operativsystem
  Wear OS
  Kontaktlös betalning
  Ja
  Vattentät
  5 ATM
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 500 kr
  60 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Tålig och av hög kvalitet
  • Många och användbara funktioner
  • Mediafunktionen är mycket bra
  • Snabb med kort reaktionstid
  Nackdelar
  • Gränssnittet gör klockan något svårnavigerad
  • Kunde vara bättre batteritid

  Recension

  Det senaste släppet från Samsung när det gäller smartklockor är Samsung Galaxy Watch4. Denna modell kommer till ett något högre pris än tidigare upplagor, men som en klocka i den fjärde generationen har den också fler funktioner och bättre prestanda. Bland dessa hittar vi bland annat en 4 tums AMOLED-skärm som är mycket skarp och pekvänlig, en blodsyremätare och en kompakt design med en tjocklek på endast 1,1 cm. Även bekväma silikon-armband finns med.

  Skillnaden mellan designen Classic och standard är att materialvalet i klockorna skiljer sig åt och att Classic har en roterande boettring. Modellerna finns i två storlekar, båda med hög komfort. Den största skillnaden från tidigare upplagor av samma modell, är att man bytt operativsystemet Tizen mot Google Wear OS. Tack vare gränssnittet One UI Watch 3 kommer dock Tizen-användare att känna igen sig och inte bli förvirrade av ett nytt grafiskt formspråk.

  För att navigera mellan klockans funktioner och appar använder du boettringen eller fingret. Ikonerna för apparna är dock något svårtydda och inte alltid så tydliga. En annan nackdel är att EKG och blodtrycksmätning kräver en Android-telefon. Det vi verkligen gillar med Galaxy Watch4 Classic är GPS:ens snabba och rättvisande uppmätningar och att tränings- och hälsofunktionerna är snyggt utformade och enkla att använda. Träningsfunktionerna kan dock kräva lite uppmärksamhet. Du bör till exempel notera när de är igång och när de inte används.

  I denna ny upplaga av Galaxy Watch finns också Google Pay och Samsung Pay. Den senare aktiverar du med backknappen. Vi tycker att båda alternativen fungerar bra, men att Samsung Pay är något smidigare. Styrningen av meddelandefunktionerna är över förväntan och notiser och mail fungerar också med röststyrning, om än bara på engelska hittills. Antalet appar i Google-playbutiken uppgår till ungefär 100 stycken, där nyttan av dem varierar. Bland de mer "nyttiga" apparna hittar vi Spotify och Google Maps. Båda fungerar dessutom i offline-läge. 

  Sammanfattningsvis är Galaxy Watch4 Classic en välfungerande och mycket högkvalitativ smartklocka i det högre prissegmentet. Nackdelen är främst en något kort batteritid, men detta till förmån för bättre egenskaper än tidigare modeller.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

  Läs mer
 2. Apple Watch Series 7

  9,3/10
  "Den bästa smartklockan just nu - men till ett högre pris".
  Apple Watch Series 7 41 mm GPS Midnatt
  Bästa premiumvalet
  Batteritid
  18 timmar
  E-SIM
  Ja
  GPS
  Ja
  Sömnmätning
  Ja
  EKG
  Ja
  Operativsystem
  iOS
  Kontaktlös betalning
  Ja
  Vattentät
  IP6X
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Välfungerande menyer och funktioner
  • Mycket gedigen, tålig och snygg design
  • Tilltalande skärm med skarp display
  • 33 % snabbare laddning än Series 6
  Nackdelar
  • Inte jättemånga nyheter jämfört med Series 6
  • Dyr

  Recension

  Flera av de smartklockor som vi testat har hållit en hög och bra kvalitet och dessutom varit smidiga att använda. En modell som dock sticker ut ur mängden är Apple Watch Series 7. Denna nya och uppdaterade variant av Apples populära Apple Watch-serie bjuder på ett antal förbättringar och en svårslagen prestanda. 

  Designförändringarna innebär främst att Series 7-modellernas Retina-skärm har blivit 20 % större. Vi märkte att den nya storleken underlättar sådant som navigeringen i menyerna och vi trycker fel mer sällan. Dessutom blir det lättare att läsa meddelanden. Nu finns det också ett skärmtangentbord och diktering på svenska. Uppdateringen av hårdvaran innebär också bättre ljusstyrka i alltid-på-läge, utan att det verkar dra mer batteritid. Modellen finns i flera färger, däribland product red, midnatt, stjärnglans och grön.

  Bland funktionerna hittar vi exempelvis puls, pulsoximeter (syresättning av blodet) och hjärtrytm. Även tvåpunkts-EKG finns med. Sensorerna verkar vara samma som tidigare serier använder sig av. För träning finns bland annat accelerometer och höjdmätare. När du sover kan du också mäta sömnkvaliteten och frekvensen med sömnmätaren.

  Batteritiden för Apple Watch Series 7 verkar vara liknande som Series 6, men laddningen av 7:an går betydligt snabbare. Det tar 45 minuter att ladda från 0 % till 80 %, vilket är 33 % snabbare än tidigare. Klockan är också helt dammtät med IP6X (även vattentålig) och har ett 50 % tjockare glas, som ökar stöttåligheten.

  För kommunikation och media finns WiFi som stödjer upp till 5,0 GHz och lagring på upp till 32 GB. Även Spotify, appar för träningspass och sömnspårning finns att lägga till och vi känner oss nöjda med appbibliotekets omfattning. Poddar och ljudböcker samt musik går smidigt att synka med klockan och för kontaktlös betalning finns Apple Pay.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

  Läs mer
 3. Amazfit GTS 2 Mini Smartklocka

  9,1/10
  "Prisvärd smartklocka med fler funktioner än föregångaren & behändigt gränssnitt".
  Amazfit GTS 2 Mini Smartklocka med always-on-display
  Mest Prisvärd
  Batteritid
  14 dagar
  E-SIM
  Nej
  GPS
  Ja
  Sömnmätning
  Ja
  EKG
  Nej
  Operativsystem
  Proprietärt (slutet)
  Kontaktlös betalning
  Nej
  Vattentät
  5 ATM
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Hög bekvämlighet
  • Ljusstark skärm med bra gränssnitt
  Nackdelar
  • Inga nedladdningsbara appar
  • Alla funktioner fungerar inte fläckfritt

  Recension

  Amazfit GTS 2 Mini från kinesiska Huami levererar den högsta komforten av de smartklockor vi testat och aktivitetsdata samt träningsprogrammen går att ta del av på ett mycket behändigt sätt. Gränssnittet är också intuitivt med bra samverkan mellan olika funktioner. Den invändning vi har mot vissa av funktionerna är att de inte fungerar helt fläckfritt. Även batteritiden är något kort, sett till prestandan.

  Designen på Amazfit GTS 2 Mini är liten och kompakt med hög följsamhet för armbandet. Vi vänjer oss snabbt vid att ha den runt handleden och glömmer nästan bort att den finns där. Menyn sköter du med en knapp på sidan av urtavlan och med pekskärmen. Responstiden är bra, vi märker ingen fördröjning och sveprörelserna tar där de ska.

  Den största nyheten när det gäller funktionerna är att pulsmätaren är mer avancerad. Den kan nu avläsa syrenivån i blodet och pulsen kan avläsas successivt. Kombinationen av funktioner och program är bra och allsidig. Träningsprogrammen finns exempelvis i över 100 varianter med flera olika aktiviteter inkluderade. Övriga funktioner och sensorer som finns är accelerator, gyro och barometer. En GPS finns också, men om du vill ha den bästa precisionen behöver du betala för en dyrare smartklocka, denna lämnar nämligen en del övrigt att önska.

  Det finns en anledning till att vissa smartklockor är dyrare än andra. Billigare modeller, som Amazfit GTS 2 Mini, saknar till exempel ett operativsystem som är öppet för anpassning genom nedladdning av ytterligare appar. De appar som finns är dock användbara och fullt tillräckliga om du inte har högre krav.

  Notifieringar och meddelanden från klockan finns från vissa appar på mobilen, men navigeringen för att hitta rätt inställningar är relativt svår att göra. Det WiFi som finns är främst till för att agera länk mellan mobilen och klockan. Du kan med lätthet föra över upp till 4 GB musik till klockan och sedan använda denna tillsammans med dina Bluetooth-hörlurar. 

  Vi är överlag nöjda med Amazfit GTS 2 Mini. Sett till det pris du betalar är användbarheten hög och funktionaliteten god. 

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

  Läs mer
 4. Amazfit T-Rex Pro Smartklocka

  8,8/10
  "Den mest hållbara och gedigna smartklockan vi testat - passar alla äventyr".
  Amazfit T-Rex Pro Smartklocka
  Batteritid
  18 dagar
  E-SIM
  Nej
  GPS
  Ja
  Sömnmätning
  Ja
  EKG
  Ja
  Operativsystem
  RTOS (slutet)
  Kontaktlös betalning
  Ja
  Vattentät
  10 ATM
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Frakt från 29 kr
  14 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket bra batteritid
  • Slitstark och tålig - militärklassad standard
  • Många och användbara funktioner
  • Bra upplösning med AMOLED-skärm
  Nackdelar
  • Kan inte skicka meddelanden
  • Inga tredjeparts-appar

  Recension

  Gedigen, tuff och äventyrlig, så kan vi kort beskriva T-Rex Pro från Amazfit. Detta är en komfortabel smartklocka med silikonarmband som tål det mesta. Genom att den är militärklassad enligt MIL-STD-810G klarar den mycket höga tryck (10 ATM), höga och låga temperaturer och flera utmanande miljöer. För detta betalar du ett pris som är fullt rimligt.

  Bland funktionerna som T-Rex Pro har finns en GPS med fyra navigationssystem och batteriet räcker i 40 timmar om du har GPS:en påslagen hela tiden. Andra funktioner är pulsavläsning och olika aktivitetsmätningar. Data från sensorerna samlas i Zepp-appen där de på ett överskådligt sätt sammanställs och går att jämföra med varandra.

  Designmässigt är T-Rex Pro väl anpassad för både friluftsliv och träning. Knapparna, fyra stycken till antalet, är stora och lätta att använda och vikten på klockan inklusive armbandet är 60 gram. Menyerna på skärmen är lätta att navigera och gränssnittet känns naturligt. 

  Bland nackdelarna hittar vi det faktum att det inte går att ta emot samtal eller svara på notiser. Du kan endast läsa dem, på den relativt stora skärmen. Sammanfattningsvis betraktar vi T-Rex Pro som en perfekt smartklocka för träning, resor och diverse aktiviteter. Vi väljer dock inte att ha den som en all-around-klocka i vardagen.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

  Läs mer
 5. Garmin Venu Sq Music Smartklocka

  8,7/10
  "Perfekt smartklocka för musik & träning".
  Garmin Venu Sq, NFC-Music - Black/Slate
  Batteritid
  6 dagar
  E-SIM
  Nej
  GPS
  Ja
  Sömnmätning
  Ja
  EKG
  Ja
  Operativsystem
  Garmin Connect
  Kontaktlös betalning
  Ja
  Vattentät
  5 ATM
  Fri frakt över 500 kr
  60 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bekväm att ha på sig
  • Praktiskt med offlinemusik
  • Klart godkänd batteritid
  • Passar perfekt för träning och musik
  Nackdelar
  • Inte det bästa gränssnittet
  • En lägre upplösning på skärmen

  Recension

  Garmin Venu Sq Music är en smartklocka som passar bra för dig som främst vill lyssna på musik och använda klockan till träning. Om vi jämför Venu Sq med original-modellen av Venu, ser vi att Sq har en lägre upplösning på skärmen med färre pixlar. Klockan saknar även gyro och höjdmätare. Det Garmin vill uppnå med Venu Sq är dock en prispressad smartklocka som passar vissa ändamål speciellt bra.

  Till sin design liknar Venu Sq en Apple Watch. Den är minst lika bekväm men prestandan är inte densamma, vilket vi heller inte förväntar oss. Det som talar för Sq-modellen är att klockan har ett bredare apputbud än tidigare, offline-läge för musik och en batteritid som räcker i ungefär en vecka. Sensorerna för aktivitetsavläsning är grundläggande, men fullt tillräckliga för de flesta. De är dessutom exakta, speciellt när det gäller pulsmätningen och oximeterfunktionen (som mäter syresättningen i blodet).

  Om du förutom som träningshjälp även vill ha en smartklocka till att lyssna på musik med, är Venue Sq ett utmärkt val. Du kan lagra upp till 500 låtar genom Spotify, eller Deezer, i offline-läge och Sq går bra att koppla upp mot bland annat dina Bluetooth-hörlurar. Synkningen av spellistor sker snabbt, en förbättring som vi uppskattar.

  Om Garmin Venu Sq passar bra för musik och träning, så passar den mindre bra för den som gillar många och mer allsidiga appar. Appbutiken kommer du åt med appen Connect IQ men utbudet är begränsat. Även gränssnittet är något segt, vilket förmodligen beror på en billigare hårdvara än vad de dyrare smartklockorna kan stoltsera med.

  Sammanfattningsvis uppskattar vi Venu Sq för sina kvaliteter, sin snygga och bekväma design och det fullt rimliga priset. Om du vill ha en mer allsidig smartklocka behöver du dock leta efter en något dyrare modell.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

  Läs mer

man looks smartwatch checks time burned calories after workout carries rolled karemat practices yoga outside wears casual black t shirt poses outdoors sport city2

Köpguide: Hitta rätt smartwatch

När du tittar efter en ny smartwatch bör du känna till att äldre modeller fortfarande är gångbara. Klockorna uppdateras inte jättesnabbt med nya upplagor, utan modeller som kom för ett par eller tre år sedan är fortfarande mycket dugliga. I denna köpguide har vi sammanfattat de viktigaste punkterna som kan vara bra att känna till inför ditt köp.

 • operative systemOperativsystem 

  De smartklockor som finns idag är ofta baserade på antingen operativsystemet Watch OS (iOS), Android Wear (Google) eller Samsungs Tizen. När du ska välja en smartklocka blir det viktigt att vara uppmärksam på vilken klocka som är kompatibel med vilken mobil. Samsungmobiler stödjer till exempel fortfarande inte Apple Watch. Om du vill slippa mobilanpassningen finns det smartklockor som kan användas utan att kopplas till telefonen. 

  Fördelen med iOS är att det finns ett brett utbud av klockor som används med systemet. Apple Watch fungerar bara tillsammans med Iphone. Tizen används i många äldre smartklockor och systemet är flexibelt, men inte fullt ut kompatibelt med andra versioner av klockor.

  Förutom vilket operativsystem som klockan använder sig av, bör du även titta efter huruvida det är öppet eller slutet. Med öppna system kan du exempelvis ladda ner ytterligare appar till klockan, utöver de som redan finns. Detta går inte med slutna system.  
 • screenshotPekskärmens egenskaper 

  Skärmen eller displayen på en smartklocka är ofta ganska liten och om upplösningen är dålig kan klockan bli svår att hantera. En bra upplösning och skärpa med hög pixeltäthet (PPI) ger en mer lättanvänd smartklocka. Runt 300 PPI är exempelvis högt för en klocka. 

  Även ljusstyrkan är viktig för att en smartklocka ska vara användbar och lätt att handskas med i olika miljöer. Ljusstyrkan ligger runt 1000 NIT (styrkan i förhållande till ljuskällans yta) på vissa nyare modeller. Nyare modeller har också ofta HD AMOLED-skärm. 

  I jakten på bäst smartklocka kan du även titta efter klockor med egenskaper som att kunna byta utseende på urverket och en alltid-på-skärm. Då kommer inte skärmen automatiskt att slockna. Generellt sett är klockor med kort reaktionstid och bra gränssnitt också att föredra. Klockan ska samverka med användaren på ett intuitivt sätt.

 • app6App-kompatibilitet 

  När du skaffar en smartwatch är en av de viktigaste delarna som ska finnas ett brett utbud av appar. Det viktiga är dock inte hur många som finns förinstallerade, utan snarare hur tillgången ser ut. Operativsystemet bör stödja en appbutik, antingen i klockan eller via mobilen. Du får ofta tillgång till ett bredare utbud av appar om du väljer en klocka som använder något av de större operativsystemen.
 • system updateFunktioner 

  En smartklocka har ofta flera användbara funktioner som förenklar din vardag, din träning eller jobbet. Bra funktioner att ha på en smartklocka till vardags är till exempel sömnmätning, barometer och GPS. Om du använder din klocka när du tränar är sådana funktioner som kompass, pulsoximeter (som mäter syremättnaden i blodet), pulsmätare och stegmätare. Om klockan är vattentålig kan du även använda den för att göra en analys av simningspassen.

  I jobbet kan stressövervakning och röstassistenten vara praktiska. Röstassistenen ger möjligheten att styra klockan via rösten. Du kan exempelvis låta den skriva ner notiser eller meddelanden åt dig. Även samtal går att ta emot och ringa med röststyrningen.

 • groupKommunikation & meddelanden 

  Alla smartklockor är kompatibla med Bluetooth för att kunna ta emot meddelanden och aviseringar från mobilen. Flera modeller stödjer även WiFi, vilket gör att du kan få uppdateringar utan att behöva vara uppkopplad mot mobilen. 

  Kommunikationen via smartklockor sker som sagt främst via Bluetooth och WiFi. För att kunna ta emot meddelanden och notiser behöver klockan lätt kunna få kontakt med Bluetooth-enheten, till exempel mobilen. För samtal behöver klockan ha en mikrofon och gärna brusreducering. 

  En smartklocka som stödjer e-sim kan också vara värd att titta närmare på. E-sim blir alltmer populärt och det innebär att du inte behöver något fysiskt SIM-kort, utan klockan använder sig av en digital variant.
 • renewable energy3Batteritid & laddning 

  Smartklockor har en batteritid mellan runt 18 timmar upp till en vecka. Beroende på hur du använder klockan kommer dock batteritiden att variera. En klocka i aktivt läge har kortare batteritid än en i stand-by-läge, som exempelvis endast används för att visa tiden. 

  En del varianter av smartklockor stödjer snabbladdning, vilket innebär att batteriet laddas på mycket kortare tid än med normal laddning. Uppladdningstiden skiljer sig från modell till modell. Oftast tar det några få timmar att ladda batteriet från en låg nivå till fullt. 

  Trådlös laddning, eller Qi-laddning, är en annan smidig egenskap som vissa smartklockor har. Dessa klockor behöver endast läggas mot laddaren för att laddningen ska starta. Det vanliga är dock att någon form av laddkabel behövs med laddkontakt. Titta hur bra kontakten är när du ska ladda klockan, du vill inte att laddningen avbryts i förtid.
 • google voiceMedia

  Att lyssna på musik och kunna styra denna via klockan är mycket användbart och många uppskattar denna funktion. Klockan kan här kopplas till mobilen eller till dina trådlösa Bluetooth-hörlurar. Streaming av musik kan ske direkt via mobilen eller via ett offlineläge som inte kräver uppkoppling. 

  Vissa modeller av smartklockor, till exempel Garmin, har en inbyggd musikfunktion och Spotify. Spotify-appen går att ladda ned till alla klockor som är kompatibla med funktionen. 

  Om du ska ha smartklockan till att lyssna på musik, kan det vara bra att också titta efter en modell som har en bra och något större skärm. På så sätt blir det lättare att göra inställningar och låtval. Även lagringsmöjligheter blir viktiga om du använder offline-läget för musik. Ett SD-kort på upp till 32 GB är inte fel att inkludera.
 • sensor 1Betala med smartklockan 

  Kontaktlösa betalningar sker oftast med mobilen eller kontokortet. Idag finns det dock även flera smartklockor som stödjer kontaktlös betalning, så kallad NFC. Betalningen gör du genom att hålla klockan mot betalningsstationens avläsare, på samma sätt som med kortet. 

  Beroende på vad du använder för typ av betalningssystem blir det viktigt att se om klockan stödjer Google, Apple, eller Samsung Pay, alternativt mer än ett av dem. 

  Fitbit och Garmin är exempel på märken som stödjer kontaktlösa betalningar. Oavsett vilken smartklocka du väljer kommer kortnumret inte att sparas i klockan.
 • smartwatchDesign & komfort 

  En smartwatch som sitter skönt på armen, oavsett vilka aktiviteter du utför, är givetvis att föredra. Klockans armband kan vara i exempelvis läder eller syntet och flexibiliteten varierar med materialet. Vikten på klockorna skiljer sig också åt beroende på modell. En lättare klocka passar bra om du idrottar och inte vill ha något som tynger eller kan fastna. 

  Designen på smartklockorna varierar mycket. Det finns exempelvis klassiska designer i metall och moderna varianter i plast. Huvudsaken är att designen tilltalar dig och att du tänker på syftet med klockan.

 • water resistant 1Vattentålighet 

  Oavsett vilken design du föredrar är det dock bra med en smartklocka som tål vatten. Här är det IP-klassningen och vattenklassningen som avgör hur tålig klockan är, ju högre siffror desto tåligare klocka. Även en klocka som tål att vistas i vatten när du simmar är användbart. En klocka med IP68 tål exempelvis ett djup på 1,5 meter i upp till 30 minuter. Klockor med exempelvis 3 ATM klarar 30 meters djup och de med 1 ATM klarar 10 meter.

  De mest tåliga smartklockorna tål vatten och tryck upp till 100 meters djup, eller 10 ATM. Med dessa modeller kan du simma längre sträckor, utan att behöva vara rädd för att klockan tar stryk.

Vanliga frågor om smartklockor

Vilken smartwatch passar till iPhone?

Förutom Apples egen serie av smartklockor, Apple Watch Series, finns det även märken som Fitbit och Garmin som är kompatibla med iPhone.

Finns det smartwatch för barn?

Ja, det finns smartklockor för barn. Dessa kostar generellt sett mindre än modellerna för vuxna och är anpassade till barn vad gäller storlek, design och funktioner.

Hur tålig är en smartwatch?

En smartklockas tålighet bestäms till viss del av designen, där en robust design ofta är mer tålig än en enklare. Vissa klockor har också två, eller tre, siffror för IP-klassningen, eller kapslingsklassningen som den kallas. Högre siffror innebär en tåligare klocka när det kommer till främst damm och fukt.

Hur mycket kostar en smartwatch?

De enklaste modellerna av smartklockor kostar runt 500 kr. De dyraste ligger runt 5 000 kr. Beroende på vilken kvalitet och speciellt vilka funktioner du vill ha, så kommer priset att variera därefter.

Testvinnare - Bäst Smartwatch

 • Samsung Galaxy Watch4 Classic
 • Apple Watch Series 7
 • Amazfit GTS 2 Mini Smartklocka
 • Amazfit T-Rex Pro Smartklocka
 • Garmin Venu Sq Music Smartklocka
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5