Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst trådlösa hörlurar 2021

Skillnaderna i ljudkvalitet mellan trådlösa och trådade hörlurar har minskat till den grad att det i dagsläget är svårt att höra några som helst skillnader mellan de två olika typerna. Samtidigt kan man få en helt annan sorts komfort och frihet från att slippa kablar som ständigt är i vägen, hoptrasslade eller som till slut går sönder. Det finns flera olika sorters trådlösa hörlurar och vi har gått igenom och testat de mest uppskattade alternativen och presenterat de 5 bästa alternativen.

Vilka trådlösa hörlurar är bäst?

Trådlösa hörlurar är en kombination av preferens och tekniska specifikationer. En person som föredrar in ear hörlurar kommer i vissa fall att ha svårt att gå över till stora on ear hörlurar oavsett hur fina eller dyra de är, och vice versa. Sedan finns aspekter som inte är kopplade till smak eller vilket sorts ljud man föredrar utan som handlar om ren prestanda, exempelvis batteritid eller om de trådlösa hörlurarna är vattentäta eller inte. När vi har testat hörlurarna har vi främst fokuserat på följande punkter när vi har delat ut poängen:

 • Ljudkvalitet - Även fast man kan föredra olika sorters ljud är det få som föredrar musik med överdrivna toner eller om något tydligt fattas.
 • Brusreducering - Det visar sig att brusreduceringen skiljer sig åt väldigt mycket mellan olika modeller. Hur effektiv är brusreduceringen och kommer man att höra tydliga missljud i samband med att brusreduceringen är igång?
 • Batteritid - Batteritiden är något som har förbättrats mest de senaste åren och är något som man vill ha så mycket av oavsett vad. Stämmer tiden och är det en rimlig batteritid sett till priset?
 • Övrigt - Utöver ovan nämnda punkter, hur väl fungerar övriga egenskaper som vattentäthet, signalstyrka och annat som kan vara unikt för de trådlösa hörlurarna?

 1. Jaybird Vista 2 True Wireless Sport

  9,5/10
  "Med ett tydligt ljud och kompabilitet för sportsliga aktiviteter kan den alltid vara med"
  Jaybird Vista 2 True Wireless Sport hörlurar
  Bäst i test
  Aktiv brusreducering
  Ja
  Batteritid
  8 h
  Bluetooth version
  5.0
  Vattentålighet
  Vattentät (IP68)
  Typ
  In ear
  Batteritid från fodral
  16 h
  Vikt
  6 g
  Räckvidd
  ca 10 m
  Till Butik
  1990 kr
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra ljud
  • Smidig app där det lätt går att ändra ljudinställningar
  • Helt vattentät
  • Blockerar effektivt oljud utifrån
  Nackdelar
  • Inte optimal passform för alla
  • Kunde haft något högre batteritid från fodralet

  Jaybird Vista 2 är en trådlös in ear hörlur som har tagit det goda från den föregående Vista modellen och lagt till flera nya finesser. Till utseendet är de fortfarande relativt lika och sett till ljudet håller Vista 2 en riktigt hög nivå, men sedan börjar skillnaderna.

  Det här är en trådlös hörlur med riktigt fina specifikationer på pappret. De är helt vattentäta och levererar 8 timmars batteritid, med ytterligare 16 timmar från fodralet. Aktiv brusreducering har inkluderats och man använder den moderna Bluetooth versionen 5.0 för att ta tillvara på alla nya förbättringar.

  Det följer med tre olika gummiadaptrar, men istället för att variera storleken på knoppen som går in i örat har man istället olika variationer på den lilla böjen som ska hjälpa till att hålla hörluren i örat. Ett något märkligt designval som gör att Vista 2 inte kommer att passa i allas öron. Själva ljudet är dock utmärkt och med Jaybirds egna app får man ytterligare möjligheter att ändra i en EQ för att få till det som man vill ha det. Det är delvis appen och inställningsmöjligheter som har gjort både föregångaren, men även uppföljaren till stora favoriter hos många. Brusreduceringen är bra, men det finns bättre. Med tanke på att mycket oljud redan försvinner från den passiva ljudblockaden från att hörluren sitter inne i örat behöver inte brusreduceringen vara den bästa. Det totala resultatet är dock väldigt bra.

  Att Jaybird Vista 2 inte bara är vattentålig, utan helt vattentät gör den utmärkt till sportsliga aktiviteter. Batteriet håller inte riktigt de utlovade 8 timmarna utan man får nöja sig med omkring 7 timmar vilket vi tycker är bra nog. 

  Jaybird appen är som sagt något som har fått riktigt god kritik. Utöver de stora möjligheterna som finns i equalizern och de olika färdiga inställningarna, är appen lättnavigerad och har de viktiga funktionerna. Här ställer men smidigt in brusreduceringen och vad som ska hända när man trycker på hörlurens yttre knappar.

  Jaybird har med Vista 2 leverat en riktigt bra trådlös in ear hörlur där passformen är den största, och en av de få nackdelarna. Så länge snäckan passar bra i örat där de storleksmässigt är medium kommer ljudet att bli en fröjd. Till Jaybird Vista 3 när de eventuellt kommer hoppas vi på fler storlekar direkt ur kartong.

  Läs mer
 2. Apple Airpods Pro

  9,3/10
  "Högkvalitativa trådlösa in ear hörlurar som håller det som lovas"
  Apple Airpods Pro
  Bästa premiumvalet
  Aktiv brusreducering
  Ja
  Batteritid
  4.5 h
  Bluetooth version
  5.0
  Vattentålighet
  Mot skvätt (IPX4)
  Typ
  In ear
  Batteritid från fodral
  24 h
  Vikt
  5.4 g
  Räckvidd
  ca 8 m
  Till Butik
  2589 kr
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Hög kvalitetskänsla
  • Utmärkt ljud
  • Bra brusreducering
  • Specifikationer som stämmer väl med verkligheten
  Nackdelar
  • Högt pris
  • Olika storlekar på öronpluggar följer inte med (men finns att köpa till)

  Apple har alltid varit de stora jägarna av kvalitet och deras Airpods Pro håller måttet precis som deras tidigare produkter. Utseendet och designen känns igen sen innan men med den nya detaljen att en liten svart rand finns på utsidan, och som också gör att de inte beblandas med liknande modeller som har försökt kopiera deras utseende.

  Apple Airpods Pro har inte de bästa tekniska specifikationerna, speciellt inte sett till priset. Vad de istället har många gånger är specifikationer och funktioner som stämmer riktigt bra överens med det utlovade. Batteritiden på 4.5 timmar i hörlurarna är inte de högsta, men från fodralet får man ytterligare 24 timmar. Airpods Pro har uppgraderats med aktiv brusreducering som är ett bra komplement till den passiva ljudisoleringen som uppkommer från in ear delens mjuka gummidel som stoppas in i örat. Dessa trådlösa hörlurar är inte helt vattentäta, men tål en hel del skvätt med sin IPX4 klassning. Samtidigt finns det rapporter om personer som råkat tvätta sina hörlurar utan att dessa har gått sönder, något man inte bör prova hemma.

  Har man örongångar som varken är för stora eller för små, kommer dessa in ear hörlurar sitta riktigt bekvämt. Även längre tids lyssnande gör inte att det blir irriterat i öronen utan det känns snabbt lika naturligt att ha in ear hörlurarna i örat som att inte ha det. Ljudet känns naturtroget och den aktiva- och passiva brusreduceringen gör att man även vid bullriga miljöer kan höra de minsta detaljerna i musik som man annars lätt går miste om. Både basen och diskanten är tydlig, utan att basen tar över orimligt mycket och dränker allt det andra. Apple Airpods Pro fungerar perfekt till aktuell och modern musik.

  Appleprodukter som kräver någon sorts parkoppling har tidigare nästan inte ens fungerat med annat än andra Appleprodukter. Har man en androidenhet kommer man fortfarande inte få samma visuella feedback på allting, men funktionaliteten finns där. Man får fortfarande ett bra ljud och brusreduceringen fungerar som den ska. Det finns vissa tredjepartsappar som gör att man enklare kan styra sina Apple Airpods Pro från en androidenhet.

  Apple Airpods Pro är inte perfekta, men de är riktigt bra för Android användare och oerhört bra för de som har en Iphone. Man betalar ett relativt högt pris men historiskt har produkter från Apple hållit länge och fram tills att något helt nytt har introducerats på marknaden. De går alltså sällan sönder innan det är dags att byta för att få de helt nya funktionerna som inte existerade när produkten släpptes. Att på köpet få flera olika storlekar på gummidelen som ska in i örat hade varit trevligt.

  Läs mer
 3. JBL Tune 750BTNC

  9,1/10
  "Riktigt sköna trådlösa hörlurar som ger plats åt basen"
  JBL Tune 750BTNC Trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering
  Aktiv brusreducering
  Ja
  Batteritid
  15 h
  Bluetooth version
  4.2
  Vattentålighet
  Låg (ej specificerad)
  Typ
  Over ear
  Batteritid från fodral
  Inget fodral
  Vikt
  220 g
  Räckvidd
  ca 5 m
  Till Butik
  1190 kr
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Riktigt bra ljud för de som gillar bas
  • Hög nivå av komfort
  • Enkla att använda
  Nackdelar
  • Relativt bra batteritid, men stora trådlösa hörlurar brukar ha högre
  • Ingen bestämd tålighet mot vatten

  Musik som känns behagligt i öronen måste inte alltid komma från riktigt dyra hörlurar. JBL Tune 750BTNC är ett bra bevis på en trådlös hörlur där man satsat på det viktigaste, men fått ner priset genom att dra ner på mindre viktiga detaljer. Dessa är ett par over ear hörlurar som kommer att passa en bred publik.

  JBL Tune 750BTNC har inte det senaste när det kommer till specifikationer, men det avspeglas också i priset. Även om man inte har de senaste tekniska specifikationerna kan ljudet i sig fortfarande vara riktigt bra. Batteritiden ligger på ca 15 timmar vilket är godkänt, men inte allt för högt för att vara ett par stora trådlösa hörlurar som man inte snabbt och smidigt kan ladda genom ett fodral. Bluetooth versionen är 4.2 och självklart finns även aktiv brusreducering.

  En fördel med stora over ear hörlurar är komforten. Oavsett formen på insidan av öronen kommer dessa hörlurar att sitta bra eftersom de ligger över öronen. Kuddarna känns sköna utan att de trycker åt för hårt. Sett till ljudet får man något mer bas från dessa än från andra, liknande modeller. Högfrekventa toner hörs ändå bra och gillar man musik där basen har en stor roll kommer dessa att fungera fint. Det går inte att hitta någon klassificering mot vatten vilket betyder att tåligheten nog är relativt låg. Brusreduceringen gör sitt jobb men kan i vissa fall kompensera lite för mycket och lite för lite ibland. Det är inget som märks speciellt tydligt såvida man inte lyssnar med en riktigt låg ljudnivå där det brusreducerande bruset kan ta över något.

  Dessa trådlösa hörlurar fungerar bra till både Android och Iphoneanvändare. Eftersom de inte riktigt marknadsförs med någon app har de heller inte testats med någon app, vilket har fungerat fint. Tredjepartsappar finns alltid om man vill kunna styra mer direkt från mobilen istället för knapparna som finns på sidan av hörluren.

  Tar man enbart hänsyn till ljudet gör hörlurarna bra ifrån sig. När man tar en noggrannare titt på specifikationer som batteritid, bluetoothversion och vattenresistens finns det lite mer att önska. Att hörluren inte är perfekt på alla plan reflekteras däremot också i priset och i slutänden går det jämt ut.

  Läs mer
 4. Jays q-Seven V2

  9,0/10
  "Trådlösa hörlurar som utmärker sig i inomhusmiljö"
  Jays q-Seven V2 Trådlösa hörlurar
  Aktiv brusreducering
  Ja
  Batteritid
  20 h
  Bluetooth version
  5.0
  Vattentålighet
  Låg (ej specificerad)
  Typ
  Over ear
  Batteritid från fodral
  Inget fodral
  Vikt
  215 g
  Räckvidd
  ca 7 m
  Till Butik
  899 kr
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Välfungerande brusreducering
  • Mycket ljud för pengarna
  • Bra batteritid som kan ökas genom att stänga av brusreducering
  • Hög bekvämlighet
  Nackdelar
  • Tål inte vatten
  • Ska helst inte användas vid osäkert väder utomhus
  • Kan inte vikas ihop

  Hörlurar från Jays slog igenom när de för flera år sedan släppte sina första in ear hörlurar, men nu har de även ett par trådlösa over ear hörlurar vid namn Jays q-Seven V2. Detta är ett par hörlurar som lägger sig prismässigt i mellansegmentet men som presterar något bättre än så.

  De tekniska specifikationerna ser direkt intressanta ut och med 20 timmars batteritid och en aktuell Bluetooth version på 5.0 är det en bra början. Jays q-Seven V2 har aktiv brusreducering och väger runt 215 gram. Stänger man av brusreduceringen går det att öka batteritiden.

  Dessa trådlösa hörlurar sitter bekvämt på huvudet och när man sätter på musiken finns det inte särskilt mycket att gnälla över sett till priset. Från mellanregistret och uppåt låter det faktiskt riktigt bra men även de låga tonerna kommer fram tydligt. Det går givetvis inte att förvänta sig ett liknande djup i denna prisklass som hos hörlurar som är två till tre gånger så dyra. Genom att slå på brusreduceringen får man i stökiga miljöer ytterligare njutning från musiken. Brusreduceringen var faktiskt en av de starkare punkterna hos lurarna och lyckades att anpassa sig bra till olika ljud utifrån.

  Det finns ingen dedikerad app men man kommer långt med alla knappar på kåporna. Ibland går det att fälla ihop större hörlurar men det går tyvärr inte med den här modellen. Ska man resa eller vill packa ner hörlurarna i en ryggsäck får man ta det försiktigare än med modeller där kåpan kan fällas in mot huvudbygeln.

  Sett till sin prisklass är Jays q-Seven V2 en riktigt attraktiv kandidat. Vi hade dock önskat att modellen hade tålt vatten bättre än den gör. De flesta trådlösa hörlurar brukar åtminstone vara stänksäkra men det är ingen klassning som finns här. Är detta inget som stör kommer man att komma långt sett till ljudet som levereras.

  Läs mer
 5. Nomadelic True Wireless Sport Earbuds Active 650

  8,7/10
  "Den billiga modellen med ljud som ändå håller bra kvalité"
  Nomadelic True Wireless Sport Earbuds Active 650
  Mest Prisvärd
  Aktiv brusreducering
  Nej
  Batteritid
  4 h
  Bluetooth version
  5.0
  Vattentålighet
  Mot skvätt (IPX4)
  Typ
  In ear
  Batteritid från fodral
  12 h
  Vikt
  6.5 g
  Räckvidd
  ca 4 m
  Till Butik
  499 kr
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger mycket till ett lågt pris
  • Skvättsäkra
  Nackdelar
  • Lätt hänt att man råkar dubbeltrycka när man ska trycka på knapparna
  • Inget för en riktig musiknjutare

  De trådlösa in ear hörlurarna från Nomadelic är ett par budgethörlurar som ger ett högt värde för pengarna. Det här är en avskalad modell på de finare modellerna men som kommer att duga till många personer som inte är ute efter det bästa ljudet som går att få, som också reflekteras av det låga priset.

  När det kommer till det tekniska har hörlurarna en batteritid på 4 timmar och ytterligare 12 timmar från det medföljande fodralet. De har en aktuell Bluetooth version på 5.0 men ingen aktiv brusreducering. Däremot blockas en hel del av ljudet utifrån när man bara stoppar in hörlurarna i öronen.

  Ljudet är inte direkt märkvärdigt och ger ingen wow känsla när man sätter på sin favoritlåt, och man upptäcker inte nya detaljer i låten som man ibland kan göra med finare hörlurarna. Däremot är ljudet acceptabelt och fungerar till normalt lyssnande för mindre kräsna personer och till poddar. Att man ändå får ett skvättsäkert hölje mot vatten för det här priset är riktigt uppskattat och gör att dessa mer än gärna används på gymmet, där stor del av fokusen ligger på träning och musiken är mer en faktor i bakgrunden.

  Nomadelic Active 650 används inte tillsammans med någon app utan parkopplas direkt med bluetooth och sedan kan man byta, pausa, backa musiken med mera genom att trycka på hörlurarna ett visst antal gånger. Känseln i knapparna är inte optimal och gör att man klickar lite fel ibland. Är man ingen audiofil men gillar ändå att ha musik eller annan media i öronen är detta ett par trevliga prova på hörlurar i det trådlösa segmentet.

  Läs mer

man lyssnar med tradlosa horlurar

Din köpguide till bäst trådlösa hörlurar

Att köpa hörlurar är till stor del personligt, men till nästan lika stor del tekniskt för att få ut det mesta om man bortser från själva ljudet i sig. Hur ljudet är kan vara svårt att läsa sig till utan har man hittat sitt märke eller sin typ av hörlur brukar det vara smart att hålla sig kvar inom samma kategori och istället köpa en uppgradering, såvida man inte är riktigt missnöjd. För att ett köp ska bli så bra som möjligt har vi gått igenom de viktigaste aspekterna så får man själv välja vad man värderar högst och tycker det är värt att betala för.

 • Frekvens

  Ljud & frekvensomfång 

  Att läsa om tekniska specifikationer och på så sätt få sig en uppfattning om ljudet är bra eller dåligt är svårt. Många gånger presenteras saker som frekvensomfång för att visa vilka toner som kan produceras, men även om tonen i sig kan produceras finns det mycket annat i de trådlösa hörlurarnas konstruktion som ändå kommer att ta över och få ljudet att låta märkligt jämfört med en riktigt bra högtalare. Om man själv inte redan sen innan vet att ljudet är bra brukar tillverkarens rykte och ett stort antal kundrecensioner vara en god fingervisning om vad man kan förvänta sig.
 • val2

  Typer av trådlösa hörlurar 

  De tre vanligaste typerna av trådlösa hörlurar som finns är in ear, on ear och over ear. Man kan från de engelska namnen gissa sig till vad det handlar om. Hörlurar som man har inne i öronen, på öronen och över öronen. De olika typerna har sina generella för- och nackdelar men när det kommer till själva ljudet i sig kan man hitta kvalitetslurar oavsett vilken sort man föredrar.
 • in ear horlurar

  In ear 

  Trådlösa in ear hörlurar är alltså hörlurar som stoppas in i öronen. De har ett flertal fördelar och väldigt få nackdelar. In ear hörlurar är väldigt portabla, stänger enkelt ut ljudet från omgivningen och släpper heller inte ut mycket ljud från hörlurarna till omgivningen. När dessa sedan kombineras med aktiv brusreducering får man ett par hörlurar där väldigt lite störande ljud kommer att kunna leta sig in. Något som skulle kunna upplevas som en nackdel är komforten. Vissa föredrar helt enkelt inte den fysiska känslan inne i örat medan andra gör det. Något annat som inte uppskattas av alla är att mer tryck upplevs i örat eftersom väldigt lite av ljudvågorna tar sig ut till andra ställen från hörlurarna än direkt in i örat. Jämför man exempelvis med on ear hörlurar kommer en hel del av ljudet att slinka ut från små glipor som skapas mellan örat och kudden från hörlurarna.
 • on ear horlurar

  On ear 

  I termer om praktiska egenskaper skulle man kunna säga att on ear är en blandning mellan in ear och over ear. On ear hörlurar ligger alltså på öronen och inte över så att örat täcks. Hörlurar som ligger på öronen kommer att skapa flera hål som både släpper in ljud från omgivningen, men också ut från hörlurarna. Det gör att aktiva brusreducering är svårt att få till riktigt bra när det blir mycket ljud som måste kompenseras för. On ear hörlurar upplevs däremot som väldigt bekväma av många och eftersom on ear hörlurar är mycket större än in ear är det lätt att få till en väldigt bra batteritid. Däremot är det ovanligt med on ear hörlurar som har ett fodral som kan ladda de trådlösa hörlurarna, utan när batteriet är slut måste hela hörluren kopplas in med kabel.
 • over ear horlurar

  Over ear 

  Over ear hörlurar är som sagt hörlurar som täcker hela öronen. Det finns både helt öppna och slutna hörlurar, detta innebär om yttersidan är öppen hos hörlurarna och släpper ut ljud. Poängen är att kunna få till olika sorters konstruktioner som kommer att påverka ljudet på olika sätt. Helt slutna over ear hörlurar kommer att minska mängden ljud utifrån som kommer in, och kombineras detta med aktiv brusreducering kan man minimera mängden oljud. Helt öppna hörlurar som har aktiv brusreducering är ytterst ovanligt eftersom allt ljud utifrån skulle enkelt höras när man har på sig hörlurarna och det skulle bli överväldigande mycket som hade behövt kompenseras för.
 • batteri13

  Batteritid 

  När det kommer till batteritiden finns det inte allt för mycket att påpeka. Desto längre batteritid, desto bättre, så länge det utlovade värdet också stämmer. Däremot finns det en del skillnader mellan stora och små hörlurar. De stora brukar ha längre batteritid eftersom konstruktionen i sig är större till att börja med och det därför är lättare att få plats med större batterier. Mindre hörlurar, som in ear brukar ha kortare batteritider men istället följer ett fodral med som laddar upp hörlurarna när de placeras i fodralet. Vissa in ear hörlurar kan därför ha rätt korta batteritider, men istället ha upp till totalt 60 timmars uppladdning så fort de placeras i fodralet.
 • oljud

  Aktiv brusreducering 

  Aktiv brusreducering är en funktion hos hörlurar som fungerar genom att en mikrofon i hörlurarna plockar upp ljud från omgivningen och skapar ett antiljud i hörlurarna som på så sätt tar ut störande ljud. Resultatet är att man inte lika lätt uppfattar ljudet från omgivningen. Den aktiva brusreduceringen kan variera en hel del mellan olika trådlösa hörlurar. Vissa tillverkare har satsat på riktigt kvalitativa delar som noggrant tar ut störande omgivningsljud medan andra har slarvat något. Slarvet blir väldigt tydligt när det blir ett konstant, högt surrande ljud när brusreduceringen är aktiv eller när störande ljud hörs i alla fall. Moderna, dyrare trådlösa hörlurar har numera en väldigt utvecklad brusreducering som ofta går att bekräfta genom kundrecensioner eftersom det sällan finns siffror eller värden på hur bra brusreduceringen är.
 • bluetooth3

  Räckvidd, signalstyrka & Bluetooth 

  Trådlösa hörlurar som tappar kontakten om det blåser för mycket eller när det börjar regna är inte mycket att hurra över. Det finns flera olika Bluetooth versioner där 5.2 är den senaste men där version 4.2 fortfarande är vanlig. Några förbättringar kopplade till nya versioner är högre bandbredd, bättre energieffektivitet och stabilitet. Den största skillnaden mellan version 4 och 5 är att version 5 inte tar upp lika mycket störningar från andra källor. Den praktiska skillnaden mellan version 4 och 5 är inte allt för stor och inget man ska haka upp sig på, men har man två alternativ som övrigt är likvärda är alternativet med nyare Bluetooth version att föredra.
 • vattendroppar4

  Vattentäthet 

  Även flera av de billigaste modellerna av trådlösa hörlurar som finns ute på marknaden kommer att ha en viss resistens mot vatten, men att vara resistent mot vatten kan i vissa fall bara betyda att den trådlösa hörluren tål en del skvätt. Man ska inte tro att de trådlösa hörlurarna är vattentäta utan om så är fallet brukar det framgå tydligt i text och med en IP klassning som anger vad som gäller. Om vattentäthet är av högsta vikt för att man inte ska behöva oroa sig över skurar eller svettiga träningspass vill man se till att den andra siffran i IP klassningen är 7 eller högre, exempelvis IP68. Den första siffran har att göra med inkapsling och partikeltäthet och ersätts ibland med X, men när det handlar om vatten är det enbart den andra, eller sista siffran som är viktig.
 • mikrofon

  Mikrofon 

  Den stora majoriteten av trådlösa hörlurar har en mikrofon, men det kommer alltid att finnas undantag. Även fast man hade tänkt att enbart lyssna på musik kan det vara riktigt skönt att kunna ta ett samtal om de trådlösa hörlurarna är parkopplade med mobiltelefonen. Äkta Hi-Fi hörlurar kan i många fall sakna mikrofon men här är man också i en helt annan liga. Dessa hörlurar är sällan också kopplade till mobiltelefoner.
 • plus

  Övriga- & smarta funktioner 

  Tillverkarna försöker kontinuerligt överlista varandra vilket gör att flera spännande funktioner kan leta sig in hos nya modeller. Att smidigt kunna växla mellan en aktiv brusreducering när man vill slippa sin omgivning till att istället förstärka ljuden från sin omgivning när någon pratar, eller kunna få de trådlösa hörlurarna att pipa om man har tappat bort dem är bara några få funktioner som har börjat bli allt vanligare.

Vanliga frågor om trådlösa hörlurar

Vilka trådlösa hörlurar är bäst?

Efter gedigna tester och jämförelser av praktisk prestanda kan vi konstatera att Jaybird Vista 2 True Wireless Sport är den bästa trådlösa hörluren 2021 sett till priset. Jaybird Vista 2 True Wireless Sport lägger sig på en nivå där man får mycket för pengarna och ett erkänt märke som länge levererat kvalitetsprodukter.

Kan strålning från trådlösa hörlurar vara skadligt?

Det finns inga rapporterade studier om att normal användning av trådlösa hörlurar skulle kunna vara skadligt.

Hur kopplar man ihop trådlösa hörlurar med olika enheter?

Beroende på enhet och vilka trådlösa  hörlurar det handlar om kan man göra på olika sätt. Ibland räcker det med att söka efter olika Bluetooth enheter och parkoppla de trådlösa hörlurarna. Många trådlösa hörlurar kommer med en app som guidar igenom vilka steg som ska tas för att smidigt koppla ihop hörlurarna. En app om sådan finns är inte bara bra för att enkelt koppla ihop de trådlösa hörlurarna, utan här kan man många gånger också justera ljudet och använda de övriga funktionera som moderna trådlösa hörlurar kommer med. 

Finns det någon skillnad i ljud mellan trådlösa och trådade hörlurar i ljud?

Tidigare har det funnits stora skillnader, speciellt i form av brus och missljud. Lyssnar man från vanliga ljudkällor som exempelvis mobiltelefoner och liknande är skillnaderna försumbara. 

Testvinnare - Bäst Trådlösa hörlurar

 • Jaybird Vista 2 True Wireless Sport
 • Apple Airpods Pro
 • JBL Tune 750BTNC
 • Jays q-Seven V2
 • Nomadelic True Wireless Sport Earbuds Active 650
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-08-27 08:34:12