Bäst i test: Bästa trådlösa hörlurar 2023
Skillnaderna i ljudkvalitet mellan trådlösa och kabelanslutna hörlurar har minskat till den grad att det i dagsläget är svårt att höra några som helst skillnader mellan de två olika typerna. Samtidigt kan man få en helt annan sorts komfort och frihet från att slippa kablar som ständigt är i vägen, hoptrasslade eller som till slut går sönder. Det finns flera olika sorters trådlösa hörlurar och vi har gått igenom och testat de mest uppskattade alternativen och presenterat de 5 bästa alternativen.
Testvinnare - Bästa Trådlösa hörlurar 2023
Här får du en snabb överblick över de bästa Trådlösa hörlurarna 2023:
- Bäst i test: Apple AirPods Pro (andra generationen)
- Sony WF-1000XM4
- Jaybird Vista 2 True Wireless Sport
- Jays q-Seven V2
- Nomadelic True Wireless Sport Earbuds Active 650
De 5 bästa Trådlösa hörlurarna i September 2023
-
Aktiv brusreducering:JaBatteritid:6 hBluetooth version:5.3Vattentålighet:Mot stänk (IPX4)Typ:In earBatteritid från fodral:30 hVikt:5.3 gRäckvidd:ca 10 mFri frakt över 300 kr30 dagars öppet köp0-2 dagars leveransFördelar
- Hög kvalitetskänsla
- Utmärkt ljud
- Bra brusreducering
- Specifikationer som stämmer väl med verkligheten
Nackdelar- Högt pris
Recension
Apple har alltid varit de stora jägarna av kvalitet och deras Airpods Pro håller måttet precis som deras tidigare produkter. Utseendet och designen känns igen sen innan men med den nya detaljen att en liten svart rand finns på utsidan, och som också gör att de inte beblandas med liknande modeller som har försökt kopiera deras utseende.
Tekniska specifikationer
Apple Airpods Pro har inte de bästa tekniska specifikationerna, speciellt inte sett till priset. Vad de istället har många gånger är specifikationer och funktioner som stämmer riktigt bra överens med det utlovade. Batteritiden på 6 timmar i hörlurarna är inte de högsta, men från fodralet får man ytterligare 30 timmar.
Airpods Pro har uppgraderats med aktiv brusreducering som är ett bra komplement till den passiva ljudisoleringen som uppkommer från in ear delens mjuka gummidel som stoppas in i örat. Dessa trådlösa hörlurar är inte helt vattentäta, men tål en hel del skvätt med sin IPX4 klassning. Samtidigt finns det rapporter om personer som råkat tvätta sina hörlurar utan att dessa har gått sönder, något man inte bör prova hemma.
Användningen i verkligheten
Det är få som har anmärkt negativt på bekvämligheten och med de tre olika storlekarna på pluggarna som följer med finns en storlek för alla. När man hittar sin storlek förstår man vad som menas, efter ett tag känner man inte ens att de finns i öronen. Även längre tids lyssnande gör inte att det blir irriterat i öronen utan det känns lika naturligt att ha in ear hörlurarna i örat som att inte ha det.
Ljudet känns naturtroget och den aktiva- och passiva brusreduceringen gör att man även vid bullriga miljöer kan höra de minsta detaljerna i musik som man annars lätt går miste om. Både basen och diskanten är tydlig, utan att basen tar över orimligt mycket och dränker allt det andra. Apple Airpods Pro fungerar perfekt till aktuell och modern musik. De utlovade 6 timmars batteritid var det inga svårigheter att komma upp till, men något högre om den aktiva brusreduceringen stängdes av.
Appleprodukter som kräver någon sorts parkoppling har tidigare nästan inte ens fungerat med annat än andra Appleprodukter. Har man en androidenhet kommer man fortfarande inte få samma visuella feedback på allting, men funktionaliteten finns där. Man får fortfarande ett bra ljud och brusreduceringen fungerar som den ska. Det finns vissa tredjepartsappar som gör att man enklare kan styra sina Apple Airpods Pro från en androidenhet.
Givet val för de som har en Iphone
Apple Airpods Pro är inte perfekta, men de är riktigt bra för Android användare och oerhört bra för de som har en Iphone. Man betalar ett relativt högt pris men historiskt har produkter från Apple hållit länge och fram tills att något helt nytt har introducerats på marknaden. De går alltså sällan sönder innan det är dags att byta för att få de helt nya funktionerna sm precis har introducerats till marknaden.
-
Aktiv brusreducering:JaBatteritid:8 hBluetooth version:5.2Vattentålighet:Mot stänk (IPX4)Typ:In earBatteritid från fodral:16 hVikt:7.3 gRäckvidd:ca 10 mFri frakt över 500 kr30 dagars öppet köp0-3 dagars leveransFrakt från 29 kr14 dagars öppet köp2-4 dagars leveransFri frakt över 200 kr60 dagars öppet köp1-4 dagars leveransFördelar
- Klart ljud med bra bas
- Mycket bekväma
- Snygg design
- Lång batteritid och snabb uppladdning med quick-charge
Nackdelar- Saknar Sony’s Multipoint-funktion
- Ingen aptX HD-funktion för Bluetooth
Recension
Det kan vara svårt att förbättra en produkt som redan håller en mycket hög klass. Sony har dock lyckats med detta med sin nya, uppdaterade, modell av trådlösa hörlurar, WF-1000XM4.
Hörlurarna har en helt ny och snygg design, jämfört med föregångaren WF-1000XM3, nytt laddfodral och en ny ljudprocessorenhet. Även materialet i öronpropparna är nytt.
Batteritid och laddning
Fodralet som följer med hörlurarna är mindre än vad föregångaren hade och dessutom fria från plast. Du laddar de trådlösa lurarna med USB-C eller trådlöst via en Qi-laddstation. Det går även att dela batteri med kompatibla mobiltelefoner. Batteritiden för WF-1000XM4 ligger i topp sett till konkurrerande trådlösa hörlurar och sett till vårt test. Om de laddar ur är det bara att använda quick-charge i fem minuter och få en timmes lyssningstid.
Design och komfort
Designen och den höga komforten bygger på förbättringar som gjorts tack vare återkopplingar från tidigare användare och forskning om det mänskliga örats anatomi. Modellen sitter skönt och en bit av hörlurarna sticker ut från örat. Materialet i lurarna är en blandning av silikon och skumplast, vilket gör att de sitter stabilt och tajt. Detta hjälper också till att reducera det omgivande ljudet.
Funktioner
Funktionerna, även ljudet och brusreduceringen, hos WF-1000XM4 justerar du med appen Headphones Connect. Responstiden från telefon till lurar är det inget fel på, vi märker ingen fördröjning. Med Quick Attention-funktionen sänks ljudet automatiskt när du håller en kortare konversation. För liknande ändamål, men vid längre konversationer, finns också Speak-to-Chat-funktionen.
Imponerande ljud och egenskaper
Sony WF-1000XM4 har förbättrade förstärkare och en ny integrerad V1 ljudprocessor, vilket ger bästa tänkbara ljud. Hårdvaran innebär också att i synnerhet de lägre frekvenserna fångas upp särskilt bra. Vi är sammanfattningsvis mycket nöjda och imponerade över förbättringarna och ljudkvaliteten.
Se tillverkarens produktpresentation nedan
-
Aktiv brusreducering:JaBatteritid:8 hBluetooth version:5.0Vattentålighet:Vattentät (IP68)Typ:In earBatteritid från fodral:16 hVikt:6 gRäckvidd:ca 10 mFri frakt över 300 kr30 dagars öppet köp0-2 dagars leveransFri frakt över 500 kr30 dagars öppet köp0-3 dagars leveransFördelar
- Bra ljud
- Smidig app där det lätt går att ändra ljudinställningar
- Helt vattentät
- Blockerar effektivt oljud utifrån
Nackdelar- Inte optimal passform för alla
- Kunde haft något högre batteritid från fodralet
Recension
Jaybird Vista 2 är en trådlös in ear hörlur som har tagit det goda från den föregående Vista modellen och lagt till flera nya finesser. Till utseendet är de fortfarande relativt lika men ljudet har tagit ett stort steg i rätt riktning och där börjar skillnaderna.
Tekniska specifikationer och utformning
Det här är en trådlös hörlur med riktigt fina specifikationer på pappret. De är helt vattentäta och levererar 8 timmars batteritid, med ytterligare 16 timmar från fodralet. Aktiv brusreducering har inkluderats och man använder den moderna Bluetooth versionen 5.0 för att ta tillvara på alla nya förbättringar. Det följer med tre olika gummiadaptrar, men istället för att variera storleken på knoppen som går in i örat har man istället olika variationer på den lilla böjen som ska hjälpa till att hålla hörluren i örat. Ett något märkligt designval som gör att Vista 2 inte kommer att passa i allas öron.
Praktiska användningen och ljudet
Själva ljudet är utmärkt och med Jaybirds egna app får man ytterligare möjligheter att ändra i en EQ för att få till det som man vill ha det. Det är delvis appen och inställningsmöjligheter som har gjort både föregångaren, men även uppföljaren till stora favoriter hos många.
Brusreduceringen är bra, men det finns bättre. Med tanke på att mycket oljud redan försvinner från den passiva ljudblockaden från att hörluren sitter inne i örat behöver inte brusreduceringen vara den bästa. Det totala resultatet är dock väldigt bra. Att Jaybird Vista 2 inte bara är vattentålig, utan helt vattentät gör den utmärkt till sportsliga aktiviteter. Batteriet håller inte riktigt de utlovade 8 timmarna utan man får nöja sig med omkring 7 timmar vilket vi tycker är bra nog.
Jaybird appen är som sagt något som har fått riktigt god kritik. Utöver de stora möjligheterna som finns i equalizern och de olika färdiga inställningarna, är appen lättnavigerad och har de viktiga funktionerna. Här ställer men smidigt in brusreduceringen och vad som ska hända när man trycker på hörlurens yttre knappar.
Sammanfattning
Jaybird har med Vista 2 levererat en riktigt bra trådlös in ear hörlur där passformen är den största, och en av de få nackdelarna. Så länge snäckan passar bra i örat där de storleksmässigt är medium kommer ljudet att bli en fröjd. Till en framtida vidareutveckling av hörlurarna när de eventuellt kommer hoppas vi på fler storlekar direkt ur kartong.
Se tillverkarens produktpresentation nedan
-
Aktiv brusreducering:JaBatteritid:20 hBluetooth version:5.0Vattentålighet:Låg (ej specificerad)Typ:Over earBatteritid från fodral:Inget fodralVikt:215 gRäckvidd:ca 7 mFrakt från 29 kr14 dagars öppet köp2-4 dagars leveransFördelar
- Välfungerande brusreducering
- Mycket ljud för pengarna
- Bra batteritid som kan ökas genom att stänga av brusreducering
- Hög bekvämlighet
Nackdelar- Tål inte vatten
- Ska helst inte användas vid osäkert väder utomhus
- Kan inte vikas ihop
Recension
Hörlurar från Jays slog igenom när de för flera år sedan släppte sina första in ear hörlurar, men nu har de även ett par trådlösa over ear hörlurar vid namn Jays q-Seven V2. Detta är ett par hörlurar som lägger sig prismässigt i mellansegmentet men som presterar något bättre än så.
Ljud över förväntan och god aktiv brusreducering
De tekniska specifikationerna ser direkt intressanta ut och med 20 timmars batteritid och en aktuell Bluetooth version på 5.0 är det en bra början. Jays q-Seven V2 har aktiv brusreducering och väger runt 215 gram. Stänger man av brusreduceringen går det att öka batteritiden.
Dessa trådlösa hörlurar sitter bekvämt på huvudet och när man sätter på musiken finns det inte särskilt mycket att gnälla över sett till priset. Från mellanregistret och uppåt låter det faktiskt riktigt bra men även de låga tonerna kommer fram tydligt. Det går givetvis inte att förvänta sig ett liknande djup i denna prisklass som hos hörlurar som är två till tre gånger så dyra. Genom att slå på brusreduceringen får man i stökiga miljöer ytterligare njutning från musiken. Brusreduceringen var faktiskt en av de starkare punkterna hos lurarna och lyckades att anpassa sig bra till olika ljud utifrån.
Det finns ingen dedikerad app men man kommer långt med alla knappar på kåporna. Ibland går det att fälla ihop större hörlurar men det går tyvärr inte med den här modellen. Ska man resa eller vill packa ner hörlurarna i en ryggsäck får man ta det försiktigare än med modeller där kåpan kan fällas in mot huvudbygeln.
Vattnet en avgörande faktor
Sett till sin prisklass är Jays q-Seven V2 en riktigt attraktiv kandidat. Vi hade dock önskat att modellen hade tålt vatten bättre än den gör. De flesta trådlösa hörlurar brukar åtminstone vara stänksäkra men det är ingen klassning som finns här. Är detta inget som stör kommer man att komma långt sett till ljudet som levereras.
-
Aktiv brusreducering:NejBatteritid:4 hBluetooth version:5.0Vattentålighet:Mot stänk (IPX4)Typ:In earBatteritid från fodral:12 hVikt:6.5 gRäckvidd:ca 4 mFri frakt över 300 kr30 dagars öppet köp0-2 dagars leveransFördelar
- Ger mycket till ett lågt pris
- Skvättsäkra
Nackdelar- Lätt hänt att man råkar dubbeltrycka när man ska trycka på knapparna
- Inget för en riktig musiknjutare
Recension
De trådlösa in ear hörlurarna från Nomadelic är ett par budgethörlurar som ger ett högt värde för pengarna. Det här är en avskalad modell på de finare modellerna men som kommer att duga till många personer som inte är ute efter det bästa ljudet som går att få, som också reflekteras av det låga priset.
Enkla specifikationer men ett godkänt ljud
När det kommer till det tekniska har hörlurarna en batteritid på 4 timmar och ytterligare 12 timmar från det medföljande fodralet. De har en aktuell Bluetooth version på 5.0 men ingen aktiv brusreducering. Däremot blockas en hel del av ljudet utifrån när man bara stoppar in hörlurarna i öronen.
Ljudet är inte direkt märkvärdigt och ger ingen wow känsla när man sätter på sin favoritlåt, och man upptäcker inte nya detaljer i låten som man ibland kan göra med finare hörlurarna. Däremot är ljudet acceptabelt och fungerar till normalt lyssnande för mindre kräsna personer och till poddar. Att man ändå får ett skvättsäkert hölje mot vatten för det här priset är riktigt uppskattat och gör att dessa mer än gärna används på gymmet, där stor del av fokusen ligger på träning och musiken är mer en faktor i bakgrunden.
Simplicitet
Nomadelic Active 650 används inte tillsammans med någon app utan parkopplas direkt med Bluetooth och sedan kan man byta, pausa, backa musiken med mera genom att trycka på hörlurarna ett visst antal gånger. Känseln i knapparna är inte optimal och gör att man klickar lite fel ibland. Är man ingen audiofil men gillar ändå att ha musik eller annan media i öronen är detta ett par trevliga prova på hörlurar i det trådlösa segmentet.

Din köpguide till bäst trådlösa hörlurar
Att köpa hörlurar är till stor del personligt, men till nästan lika stor del tekniskt för att få ut det mesta om man bortser från själva ljudet i sig. Hur ljudet är kan vara svårt att läsa sig till utan har man hittat sitt märke eller sin typ av hörlur brukar det vara smart att hålla sig kvar inom samma kategori och istället köpa en uppgradering, såvida man inte är riktigt missnöjd. För att ett köp ska bli så bra som möjligt har vi gått igenom de viktigaste aspekterna så får man själv välja vad man värderar högst och tycker det är värt att betala för.
-
Ljud & frekvensomfång
Att läsa om tekniska specifikationer och på så sätt få sig en uppfattning om ljudet är bra eller dåligt är svårt. Många gånger presenteras saker som frekvensomfång för att visa vilka toner som kan produceras, men även om tonen i sig kan produceras finns det mycket annat i de trådlösa hörlurarnas konstruktion som ändå kommer att ta över och få ljudet att låta märkligt jämfört med en riktigt bra högtalare. Om man själv inte redan sen innan vet att ljudet är bra brukar tillverkarens rykte och ett stort antal kundrecensioner vara en god fingervisning om vad man kan förvänta sig. -
Typer av trådlösa hörlurar
De tre vanligaste typerna av trådlösa hörlurar som finns är in ear, on ear och over ear. Man kan från de engelska namnen gissa sig till vad det handlar om. Hörlurar som man har inne i öronen, på öronen och över öronen. De olika typerna har sina generella för- och nackdelar men när det kommer till själva ljudet i sig kan man hitta kvalitetslurar oavsett vilken sort man föredrar. -
Trådlösa in ear hörlurar
Trådlösa in ear hörlurar är alltså hörlurar som stoppas in i öronen. De har ett flertal fördelar och väldigt få nackdelar. In ear hörlurar är väldigt portabla, stänger enkelt ut ljudet från omgivningen och släpper heller inte ut mycket ljud från hörlurarna till omgivningen. När dessa sedan kombineras med aktiv brusreducering får man ett par hörlurar där väldigt lite störande ljud kommer att kunna leta sig in.
Något som skulle kunna upplevas som en nackdel är komforten. Vissa föredrar helt enkelt inte den fysiska känslan med att stoppa något inuti örat, medan andra gör det. Något annat som inte uppskattas av alla är att mer tryck upplevs i örat eftersom väldigt lite av ljudvågorna tar sig ut till andra ställen från hörlurarna än direkt in i örat. Jämför man exempelvis med on ear hörlurar kommer en hel del av ljudet att slinka ut från små glipor som skapas mellan örat och kudden från hörlurarna. -
Trådlösa on ear hörlurar
I termer om praktiska egenskaper skulle man kunna säga att on ear är en blandning mellan in ear och over ear. On ear hörlurar ligger alltså på öronen och inte över så att örat täcks. Hörlurar som ligger på öronen kommer att skapa flera små öppningar och luftrum mellan örat och kudden från de trådlösa hörlurarna, som både släpper in ljud från omgivningen, men också ut från hörlurarna. Det gör att den aktiva brusreducering är svår att få till riktigt bra när det blir mycket ljud som måste kompenseras för.
On ear hörlurar upplevs däremot som väldigt bekväma av många, och eftersom on ear hörlurar är mycket större än in ear är det lätt att få till en väldigt bra batteritid. Däremot är det ovanligt med on ear hörlurar som har ett fodral som kan ladda de trådlösa hörlurarna utan när batteriet är slut måste hela hörluren kopplas in med kabel till en strömkälla. -
Trådlösa over ear hörlurar
Over ear hörlurar är som sagt hörlurar som täcker hela öronen. Det finns både helt öppna och slutna hörlurar, detta innebär om yttersidan är öppen hos hörlurarna och släpper ut ljud. Poängen är att kunna få till olika sorters konstruktioner som kommer att påverka ljudet på olika sätt. Helt slutna over ear hörlurar kommer att minska mängden ljud utifrån som kommer in, och kombineras detta med aktiv brusreducering kan man minimera mängden oljud. Helt öppna hörlurar som har aktiv brusreducering är ytterst ovanligt eftersom allt ljud utifrån skulle enkelt höras när man har på sig hörlurarna och det skulle bli överväldigande mycket som hade behövt kompenseras för. -
Batteritid
När det kommer till batteritiden finns det inte allt för mycket att påpeka. Desto längre batteritid, desto bättre, så länge det utlovade värdet också stämmer. Däremot finns det en del skillnader mellan stora och små hörlurar. De stora brukar ha längre batteritid eftersom konstruktionen i sig är större till att börja med och det därför är lättare att få plats med större batterier. Mindre hörlurar, som in ear brukar ha kortare batteritider men istället följer ett fodral med som laddar upp hörlurarna när de placeras i fodralet. Vissa in ear hörlurar kan därför ha rätt korta batteritider, men istället ha upp till totalt 60 timmars uppladdning så fort de placeras i fodralet. -
Aktiv brusreducering
Aktiv brusreducering är en funktion hos hörlurar som fungerar genom att en mikrofon i hörlurarna plockar upp ljud från omgivningen och skapar ett antiljud i hörlurarna som på så sätt tar ut störande ljud. Resultatet är att man inte lika lätt uppfattar ljudet från omgivningen.
Den aktiva brusreduceringen kan variera en hel del mellan olika trådlösa hörlurar. Vissa tillverkare har satsat på riktigt kvalitativa delar som noggrant tar ut störande omgivningsljud medan andra har slarvat något. Slarvet blir väldigt tydligt när det blir ett konstant, högt surrande ljud när brusreduceringen är aktiv eller när störande ljud hörs i alla fall. Moderna, dyrare trådlösa hörlurar har numera en väldigt utvecklad brusreducering som ofta går att bekräfta genom kundrecensioner eftersom det sällan finns siffror eller värden på hur bra brusreduceringen är. -
Räckvidd, signalstyrka & Bluetooth
Trådlösa hörlurar som tappar kontakten om det blåser för mycket eller när det börjar regna är inte mycket att hurra över. Det finns flera olika Bluetooth versioner där 5.2 är den senaste men där version 4.2 fortfarande är vanlig.
Några förbättringar kopplade till nya versioner är högre bandbredd, bättre energieffektivitet och stabilitet. Den största skillnaden mellan version 4 och 5 är att version 5 inte tar upp lika mycket störningar från andra källor. Den praktiska skillnaden mellan version 4 och 5 är inte allt för stor och inget man ska haka upp sig på, men har man två alternativ som övrigt är likvärda är alternativet med nyare Bluetooth version att föredra. -
Vattentäthet
Även flera av de billigaste modellerna av trådlösa hörlurar som finns ute på marknaden kommer att ha en viss resistens mot vatten, men att vara resistent mot vatten kan i vissa fall bara betyda att den trådlösa hörluren tål en del skvätt. Man ska inte tro att de trådlösa hörlurarna är vattentäta utan om så är fallet brukar det framgå tydligt i text och med en IP klassning som anger vad som gäller.
Om vattentäthet är av högsta vikt för att man inte ska behöva oroa sig över skurar eller svettiga träningspass vill man se till att den andra siffran i IP klassningen är 7 eller högre, exempelvis IP68. Den första siffran har att göra med inkapsling och partikeltäthet och ersätts ibland med X, men när det handlar om vatten är det enbart den andra, eller sista siffran som är viktig. -
Mikrofon
Den stora majoriteten av trådlösa hörlurar har en mikrofon, men det kommer alltid att finnas undantag. Även fast man enbart hade tänkt att lyssna på musik kan det vara riktigt skönt att kunna ta ett samtal om de trådlösa hörlurarna är parkopplade med mobiltelefonen.
Det brukar sällan finnas vettiga värden angivna om mikrofonen som säger något om hur bra denna är. Här är nästan det enda sättet att ta reda på om mikrofonen är bra genom att läsa kundomdömen eller recensioner. -
Övriga- & smarta funktioner
Tillverkarna försöker kontinuerligt överlista varandra vilket gör att flera spännande funktioner kan leta sig in hos nya modeller. Att smidigt kunna växla mellan en aktiv brusreducering när man vill slippa sin omgivning till att istället förstärka ljuden från sin omgivning när någon pratar, eller kunna få de trådlösa hörlurarna att pipa om man har tappat bort dem är bara några få funktioner som har börjat bli allt vanligare.
Vårt test av trådlösa hörlurar
Trådlösa hörlurar är en kombination av preferens och tekniska specifikationer. En person som föredrar in ear hörlurar kommer i vissa fall att ha svårt att gå över till stora on ear hörlurar oavsett hur fina eller dyra de är, och vice versa. Sedan finns aspekter som inte är kopplade till smak eller vilket sorts ljud man föredrar utan som handlar om ren prestanda, exempelvis batteritid eller om de trådlösa hörlurarna är vattentäta eller inte. När vi har testat hörlurarna har vi främst undersökt följande punkter när vi har delat ut poängen:
- Ljudkvalitet - Även fast man kan föredra olika sorters ljud är det få som föredrar musik med överdrivna toner eller om något tydligt fattas.
- Brusreducering - Det visar sig att brusreduceringen skiljer sig åt väldigt mycket mellan olika modeller. Hur effektiv är brusreduceringen och kommer man att höra tydliga missljud i samband med att brusreduceringen är igång?
- Bekvämlighet - Den stora skillnaden i bekvämlighet kommer från de olika utformningarna, vissa hörlurar sitter inuti örat och andra ovanpå. Sedan finns stora skillnader även bland samma typer av trådlösa hörlurar.
- Batteritid - Batteritiden är något som har förbättrats mest de senaste åren och är något som man vill ha så mycket av oavsett vad. Stämmer tiden och är det en rimlig batteritid sett till priset?
- Övrigt - Utöver ovan nämnda punkter, hur väl fungerar övriga egenskaper som vattentäthet, signalstyrka och annat som kan vara unikt för de trådlösa hörlurarna?
Vanliga frågor om trådlösa hörlurar
Vilka trådlösa hörlurar är bäst?
Efter gedigna tester och jämförelser av praktisk prestanda kan vi konstatera att Apple AirPods Pro (andra generationen) är den bästa trådlösa hörluren 2023 sett till priset. Apple AirPods Pro (andra generationen) lägger sig på en nivå där man får mycket för pengarna och ett erkänt märke som länge levererat kvalitetsprodukter.
Kan strålning från trådlösa hörlurar vara skadligt?
Det finns inga rapporterade studier om att normal användning av trådlösa hörlurar skulle kunna vara skadligt.
Hur kopplar man ihop trådlösa hörlurar med olika enheter?
Beroende på enhet och vilka trådlösa hörlurar det handlar om kan man göra på olika sätt. Ibland räcker det med att söka efter olika Bluetooth enheter och parkoppla de trådlösa hörlurarna. Många trådlösa hörlurar kommer med en app som guidar igenom vilka steg som ska tas för att smidigt koppla ihop hörlurarna. En app om sådan finns är inte bara bra för att enkelt koppla ihop de trådlösa hörlurarna, utan här kan man många gånger också justera ljudet och använda de övriga funktionera som moderna trådlösa hörlurar kommer med.
Finns det någon skillnad i ljud mellan trådlösa och trådade hörlurar i ljud?
Tidigare har det funnits stora skillnader, speciellt i form av brus och missljud. Lyssnar man från vanliga ljudkällor som exempelvis mobiltelefoner och liknande är skillnaderna försumbara.
Kan aktiv brusreducering minska hörselskador?
Aktiv brusreducering i sig minskar inte hörselskador, men brusreduceringen kan minska möjligheten att utveckla hörselskador. Genom att blockera ut oljud och sådant man inte vill höra, kan man spela den egna musiken eller ljudet på en lägre nivå och fortfarande höra tydligt och inte störas av omgivningen. Många har annars som vana att höja volymen tills man inte hör omgivningen vilket blir påfrestande för öronen i långa loppet. Eftersom hörselskador är något man oftast inte kan bota utan bara lindra, ska man alltid vara försiktig med sina öron.