Bäst i test: Bästa vandringskängorna 2022

Uppdaterad mars 2022

Vandring är en aktivitet som är både uppfriskande och som ger bra motion. För att få ut det mesta av din tur behövs både träning och rätt utrustning. Beroende på om du ska ut på en dagstur eller längre strapatser i svårare terräng, kommer valet av vandringskängor att vara mycket viktigt. Utbudet av vandringskängor är dock stort och det finns flera modeller att välja mellan. För att göra det enklare för dig har vi testat några av de mest högpresterande och högkvalitativa kängorna. Du hittar dessa i vår topplista med 5 produkter. Bästa vandringskängorna i listan är Crispi Valdres GTX. Modellen håller en mycket hög kvalitet, har en god komfort och anpassar sig lätt efter foten.

Vårt test av vandringskängor

Enligt vårt test är de bästa vandringskängorna den modell som på bästa sätt lever upp till våra krav och förväntningar. Vandringskängan ska vara av mycket god kvalitet, ha en hög komfort, vara enkel att ta på sig och bära och dessutom vara lätt att ta hand om och rengöra. Punkterna nedan sammanfattar vilka frågor vi ställer oss när vi bedömer vandringskängorna.

 • Komfort - Hur sköna är kängorna vid lägre respektive kortare vandringar? Tar de tid att gå in och vänja sig vid? Är de för tunga för att vara bekväma? Hur känns sulan? Skaver de lätt och är för styva?
 • Kvalitet - Vilket material är vandringskängorna tillverkade i? Har de förstärkta delar? Hur mycket vikt klarar de? Vilken kvalitet håller de efter en längre tids användning? Finns det delar på kängorna som slits snabbare?
 • Underhåll & skötsel - Är kängorna lätta att göra rent? Går det lätt att få ut fukt ur dem? Underhåller jag dem med fett, spray eller skumbehandling? Hur ofta behöver jag behandla dem?
 • Prisvärdhet - Hur står sig priset i förhållande till kvaliteten? Är modellen dyrare, eller billigare, än liknande vandringskängor med samma egenskaper? 

 1. Crispi Valdres GTX

  9,8/10
  Crispi Valdres GTX
  Bäst i test
  Årstid
  Vår, sommar och höst
  Skaft
  Medelhög
  Vattentålighet
  Vattentät
  Lämplig för
  Tuffa vandringar
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra för ömma fötter
  • Håller i många år med rätt omvårdnad
  • Bekväma i alla terränger
  • Ger god stabilitet trotts lätt vikt
  • Gore-tex, Nubuck-läder och Vibram-yttersula
  Nackdelar
  • Har en tendens att gnissla på vissa underlag

  Recension

  Crispi Valdres GTX är ett par högkvalitativa vandringskängor som har några av de bästa funktioner och tekniker på friluftmarknaden idag. Med Crispi Valdres GTX får du ett par vandringskängor som är lätta, håller dina fötter stabila och ger en bekväm känsla i alla olika terränger.  De är utformade för att passa såväl dam som herr och är ett solklart val för alla olika vandringar, långa som korta.

  Crispi Valdres GTX är bekväma redan vid första användning och passar dig som har ömma fötter. Däremot är det medelhöga skaftet något stelt i början, men det mjuknar upp allt eftersom de används.  Själva kängan är gjord av nubuckläder, ett material som slipats matt för att ge bättre andningsförmåga och för att ta upp impregnering lättare. Lädret täcks av ett membranhölje av Gore-tex som håller kängorna vattentäta och säkra att använda i miljöer med mycket väta.  Kängorna har även bred läst vilket ger gott om utrymme i kängan och passar även den som har något bredare fötter. Vandringskängorna har även Cripsis framtagna teknik ”Thermo Wire Technology”, vilket ger stöd och struktur åt övre delen av kängan. Stabiliteten, skyddet och stödet detta ger dina fötter hade endast fåtts av en tyngre känga utan tekniken.  Under kängan har en Vibram yttersula fästs vilket ger utmärkt stötdämpning och ett av de bästa greppen som går att hitta hos en vandringskänga idag. Innersulan är i sin tur av airmesh, som ger en luftig och behaglig känsla. Innersulan har även en odörkontroll av aktivt kol.

  Crispi Valdres GTX är optimala för vår, sommar och höst eftersom de inte har isolering, men med rätt strumpor och inlägg går de även utmärkt att använda vintertid. De passar att använda i skogen, på fjället, i bergen såväl som på kontoret.  För dig med högt fotvalv går det att lägga in en gelsula i vandringskängorna, vilket vi upplevde gav en bättre komfort vid längre och tuffare vandringar.  Med sin anatomiska modell är de fantastiska att ha på fötterna, särskilt efter att de gåtts in och fötterna ömmar knappt efter en lång vandring. Sett till hållbarhet kommer vandringskängorna hålla lång tid framöver, framför allt om de vårdas väl. Detta gör Crispi Valdres GTX mycket prisvärd sett till kvalitet och funktion, men även för fötternas upplevelse.

  Med de här vandringskängorna får du mycket för pengarna. De är bekväma från start, passar ömma som breda fötter och byggs upp av flera berikande funktioner för stabilitet, skydd och stöd. Materialen är mycket hållbara och kommer hålla i många år med rätt omvårdnad. Det enda negativa vi kunde hitta med Crispi Valdres GTX är att de kan gnissla något vid användning, men de positiva aspekterna väger upp mer än väl för detta.

  Läs mer
 2. Lundhags Professional II High Opti

  9,6/10
  Lundhags Professional II High Opti
  Bästa premiumvalet
  Årstid
  Året runt
  Skaft
  Hög
  Vattentålighet
  Vattentät
  Lämplig för
  Tuffa vandringar
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bred läst och som passar breda fötter
  • Yttersula med bra grepp och dämpning
  • Åretrunt-kängor med bra andningsförmåga
  • Mycket vandringskänga för pengarna
  Nackdelar
  • Behöver olika strumpor och sulor beroende på väder och temperatur

  Recension

  Lundhags Professional II High Opti är en uppföljare till Lundhags mest populära vandringskänga.  De är en kombination av en välbeprövad modell och nya bättre material. Dessa är högkvalitativa vandringskängor och kommer med en hög prislapp, men utifrån vandringskängornas funktion, material och hållbarhet är de värt priset.

  Lundhags har tagit fram sina vandringskängor i de Jämtländska fjällen vilket ställt krav på uthålliga och tåliga material. De flesta av deras vandringskängor bygger på skaltekniken. Genom att variera strump- och sultyper kan temperatur regleras efter väder och årstid. Lundhags Professional II High Opti är inget undantag från detta, men kängorna i sig reglerar kallare temperaturer bättre tack vare sin treskalskonstruktion. Vandringskängornas yttre skal består av Heinen Terracare Nubuck, vilket är ett fullnarvsskinn vars ytskikt slipats matt. Nubuck har en bättre andningsförmåga och tar åt sig lättare av impregnering. Skaftets yttre skal består istället av fullnarvsskinn som inte slipats, men som är minst lika slitstarkt. Vandringskängornas läst är något breddare än normalt och är perfekt för dig som behöver lite extra utrymme för fötterna. Opti-lästen hindrar även att foten glider framåt i kängan. För ökad stabilitet har vandringskängorna ett extra hälgrepp som håller hälen på plats i skon när du rör dig. Hälgreppet minskar risken för att skador uppstår om du skulle råka trampa snett.

  Lundhags Professional II High Opti är komfortabel redan vid första användning, men som med de flesta vandringskängor behöver de gås in för att omforma sig efter dina fötter. När de väl gåtts in har du ett par bekväma vandringskängor som tar dig genom ur och skur i många år framöver. Vandringskängorna är alltså anpassade för att använda året runt vilket gör dem utmärkta att använda vid alpinvandring. Tack vare det höga skaften och hälgreppet fås god stabilitet medan yttersulan ger ett bra grepp oavsett underlag. Mellan yttersula och fot finns även ett dämpande och stabiliserande isoleringsmaterial för ökad komfort och skonsam vandring. Isoleringsmaterialet skyddar även från kyla underifrån.

  Lundhags Professional II High Opti är bra allroundkängor och som är optimala för extrema vandringstyper. Det är utmärkta vandringskängor för den som söker något som kommer hålla i många år och som också ger god komfort och stabilitet.

  Läs mer
 3. Keen Targhee III Mid WP Women

  9,4/10
  Keen Targhee III Mid WP Women
  Mest Prisvärd
  Årstid
  Vår, sommar och höst
  Skaft
  Medel
  Vattentålighet
  Vattenavvisande
  Lämplig för
  Medeltuffa vandringar
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra nybörjarkängor
  • Ger bra grepp i alla terrängtyper
  • Billigt pris
  Nackdelar
  • Håller bara i några år
  • Liten i modellen

  Recension

  Keen Targhee III Mid WP är ett par komfortabla och vattentäta, men också billiga vandringskängor för dam.  De är därför perfekta för den som ska börja vandra och letar efter sitt första par vandringskängor.

  Tillskillnad från föregående modell (Targhee II) är Keen Targhee III mer strömlinjeformade, mindre bulkiga och har en mer flexibel sula. Lästen är även något smalare men ger ändå gott utrymme fram för tårna. Som med de flesta vandringringskängor från Keen är de något små i modellen vilket du behöver ha i åtanke vid köp. Annars har Keen Targhee III en skön passform från start, de är även lätta och har ett bra grepp som fungerar i all terräng. De fungerar bäst vår, sommar och höst men med rätt tillbehör (strumpor och innersulor) kan de även användas på vintern under kortare vandringar.  De som använt vandringskängorna under flera år har beskrivit att de inte är så hållbara i längden, men att de är perfekta för de som som vill börja vandra.

  Vandringskängornas är uppbyggda av ett slitstarkt lädermaterial med god uthållighet. Själva yttermaterialet är täckt av Keens egna vattentäta membranhölje. Meshen, både utanpå och innanför, ger kängorna en bra andningsförmåga och de känns luftiga att ha på sig. Yttersulan av gummi ger ett utmärkt grepp på diverse underlag, medan mellansulan är kompressionsgjuten och ger stötdämpning och komfort. Innersulan formar sig efter foten likt tempurmaterial och har odörkontroll.

  Keen Targhee III Mid WP är utmärkta som nybörjarens första par vandringskängor. De fungerar i all terräng och gör det möjligt att utforska och upptäcka de olika typer av vandring som finns.  De är komfortabla och stabila med bra andningsförmåga och stötdämpning, men håller bara i några år.

  Läs mer
 4. Crispi A Way Mid Nubuck GTX

  9,4/10
  Crispi A Way Mid Nubuck GTX
  Årstid
  Vår, sommar och höst
  Skaft
  Låg
  Vattentålighet
  Vattentät
  Lämplig för
  Lätta vandringar
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Komfortabel och stabil, trotts låg skafthöjd och lätta vikt
  • Rymlig för tårna
  • God vridstyvhet och flexibilitet
  • Håller i många år med rätt omvårdnad
  Nackdelar
  • Passar ej mer krävande vandringar
  • Dyrt pris sett till det begränsade användningsområdet

  Recension

  Crispi A. Way Mid Nubuck GTX är bra vandringskängor för den som inte kommer ge sig ut på krävande och tuffa vandringar. Dessa passar lika bra för skogsturer som en sväng på stan tack vare sin bekväma passform och låga skafthöjd.

  Vandringskängorna är likt Crispis andra modeller tillverkade i nubuckläder, ett läder som genom slipning blivit mer lätt att impregnera och även fått en bättre andningsförmåga. Nubucklädret har i sin tur ett Gore-tex membran som håller kängorna vattentäta. Ytter- och mellansulan är tillverkad av Vibram (som är kända för sina fantastiska gummisulor) och ger utmärkt grepp samt stötdämpning. Innersulan är i sin tur av airmesh och ger bra luftflöde, samtidigt som sulan har ett lager innehållande aktivt kol för odörkontroll.

  Genom så kallad boardlasting-teknologi får Crispi A.Way Mid Nubuck GTX fantastisk vridstyvhet och flexibilitet. Vandringskängorna är därför inte lika styva eller robusta som andra kängor, men det är inget som påverkar deras hållbarhet eller slitstarkhet. Till vardags eller under lättare vandringar får fötterna maximal komfort och stabilitet genom kängornas anatomiska passform. De har även gott om plats för tårna.

  Crispi A. Way Mid Nubuck GTX är bra vandringskängor för vardagsäventyr, trekking och lättare vandringar. Det är en av Crispis äldre modeller, men är fortfarande en solklar favorit hos många. Vi anser dock att priset är ett stort minus eftersom kängorna har begränsade möjligheter för lämpliga typer av vandringar.

  Läs mer
 5. Alfa Berg Advance GTX M

  9,3/10
  Alfa Berg Advance GTX M
  Årstid
  Vår, sommar och höst
  Skaft
  Medel
  Vattentålighet
  Vattenavvisande
  Lämplig för
  Medeltuffa vandringar
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • XL-läst som passar breda och stora fötter
  • Memoryfoam runt ankel
  • Maximal tårörlighet
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Tar tid att gå in
  • Passar ej små eller smala fötter
  • Sämre andningsförmåga än andra kängor

  Recension

  För den som letar efter en prisvänlig vandringskänga för herr är Alfa Berg Advance GTX ett utmärkt val. Kängorna är vattenavvisande, stabila och är likt de flesta bra vandringskängor gjorda i nubuckläder. Efter att de gåtts in är de bekväma att använda under de flesta vandringar större delen av året. De passar bäst vår, sommar och höst eftersom de saknar isolering och yttersula som ger bra grep i alpin miljö.

  Alfa Berg Advance GTX  är som sagt utformade för att passa herr. Lästen är i XL-storlek och ger gott om utrymme för breda och stora fötter.  Framfoten är rymlig och hälformen är rund för att öka tårörligheten ytterliggare. Häformen minskar även risken för blåsor och gör att kängorna fortsätter vara bekväma under långa vandringar. Själva kängan är gjord i oljat nubuckläder (en typ av läder som slipats matt) och har ett membranhölje av Gore-Tex för vattenavvisning.  Runt häl och tå finns gummiförstärkning. Kängorna känns stabila och robusta, de är av medelvikt så det känns att de sitter på fötterna. Runt ankeln finns det memoryfoam som underlättar vikten och det robusta skaftet. Skaftet toppkant är även mjuk vilket ytterliggare ökar komforten och minskar risk för skav på ankeln. 

  Kängsulan är en kombo av tre olika sulor. Yttersulan kommer från välkända Vibram som ger ett utmärkt grepp på olika ytskikt och underlättar vandring i alla terränger (förutom alpin). Mellansulan dämpar och stabilierar i sin tur medan innersulan låter fötterna andas och absorberar fukt relativt väl. Jämfört med de andra kängorna som tagit en plats i topplistan har de dock en sämre fuktabsorbering. 

  Söker du en vandringskänga som har en billig prislapp, ger bra komfort och som passar stora och breda fötter är Alfa Berg Advance GTX något för dig. De är gjorda i kvalitativa material och kommer hålla en längre tid med rätt omvårdnad. Eftersom de tillhör den lägre prisklassen kommer de inte ha samma hållbarhet som andra mer kvalitativa kängor. Med tanke på pris och användningsområde är dessa ett perfekt val för nybörjaren som vill testa olika vandringstyper.

  Läs mer

Vandringskanga

Din köpguide till de bästa vandringskängorna

En vandringskängas egenskaper varierar mellan olika modeller. Egenskaperna beror bland annat på tillverkningssätt, vilka material som används och hur sulan är utformad. Sammantaget avgör dessa delar vilka sorters vandringar kängorna är avsedda för. För att du ska hitta rätt vandringskängor bland alla de modeller som finns att välja mellan, har vi tagit fram en köpguide. Vi går igenom de viktigaste punkterna nedan.

 • leather

  Material 

  De dominerande materialen i vandringskängor är olika sorters läder, till exempel fullnarvsläder och nubuck. Läder är mycket slitstarkt och håller längre. Läder mjuknar också med tiden och formas på så vis efter foten. Detta gäller speciellt fullnarvsläder som behöver användas en del innan passformen är god. Nubuck, som är läder med slipad narvsida, är mjukare och tar kortare tid att gå in samt är mycket motståndskraftigt. 

  Syntetisk läder av polyester är ett annat vanligt material som förekommer, främst hos billigare modeller. Det går även att hitta en kombination av äkta läder och polyester. Fördelen med polyester är att man får ner vikten och priset på kängan. Nackdelen är att hållbarheten är sämre. Plastmaterial åldras snabbare och spricker därmed upp lättare än läder. En vandringskänga av bra material kommer att vara dyrare vid inköp, men billigare över tid vid rätt skötsel.

 • hiking boots

  Komfort 

  Komforten är en av de viktigaste punkterna. En hög komfort är främst beroende av passformen och vilka material som kängan är gjord i. Komforten är också beroende av vilken snörning det är på kängan. Vissa vill att vandringskängan sitter åt hårt medan andra föredrar en något mer lössittande stil. Välj dock hellre en modell med fler hål för snörningen, eftersom detta gör att kängan kan sitta stabilare, vilket ökar komforten. En god idé är också att provgå en modell som du avser att köpa. Då får du en uppskattning av komforten. Glöm inte att de flesta kängorna är styva i början och mjuknar upp med tiden. Styvheten ska alltså inte blandas ihop med komfort.
 • weighing machine 2

  Vikt 

  Vikten på vandringskängor varierar främst beroende på vilken sorts vandring de är avsedda för. De tyngsta kängorna som är till för flera dagars vandring kan väga kring 900 g per sko. Kängor som är avsedda för dagsturer kan väga runt 400 g. De långa vandringsturerna förutsätter ofta att man har en hel del packning vilket kommer att öka belastningen på kängan. Denna måste då ha fler och mer förstärka delar, något som drar upp vikten.

  Vandringskängor för kortare vandringar är konstruerade på ett sätt som gör dem smidigare och lättare, men de klarar ofta inte av höga vikter. Tunga vandringskängor kommer att fungera till alla sorters vandringar, medan något lättare kängor lämpar sig bäst där den totala vikten är lägre. Det minskar belastningen på kängan.

 • membrane 5

  Förstärkta delar 

  För att kvaliteten ska vara så hög som möjligt är det bra att titta efter vandringskängor med förstärkta delar. Det kan röra sig om en uppdragen sula som går upp över kängans kanter, tjocka förstärka delar kring häl och tå och även ett slitstarkt skosnöre. Om det saknas förstärkning ökar risken att kängan slits på dessa ställen. En vandringskänga ska tålas att utsättas för olika miljöer och påfrestningar. Se alltså till att delarna på kängan inte är avskalade eller ser svaga ut.
 • boots

  Skaft 

  Det finns generellt sett tre olika modeller av skaft på vandringskängor: vandringsskor, mellanhöga kängor och högskaftade kängor. Vandringsskor saknar skaft och passar bäst för vandring med lätt packning i medelsvår terräng. Mellanhöga kängor kombinerar stöd, dämpning och ventilation och passar bäst för tyngre packning i svårare terräng.

  Högskaftade kängor är tyngre men ge mest stöd, vilket behövas när du har mycket packning. Ventilationen på dessa modeller är dock något sämre. Du får heller inte samma rörlighet.

  Ett högre skaft hjälper till att hålla borta vatten och lämpar sig bäst när man rör sig utanför leder där terrängen kan variera mer. Det motsatta gäller för vandringsskor med kortare skaft, eller inget alls. Då får du mindre stöd och sämre vattenresistens, men mer rörlighet.

  Genom att anpassa snörningen vid skaften hos högskaftade vandringskängor kan du få liknande egenskaper som för de som har lägre skaft. Låsöglan ser till att själva skodelen knyts och att du får bra kontakt med sulan inne i kängan.

 • soles

  Vridstyvhet & sula 

  Vandringskängor bör ha en styv men dämpande sula som ger stöd oavsett hur terrängen du går på ser ut. En av de bästa varianterna av mönstrade sulor är Vibram-sulan. Du känner igen den genom det gula certifieringsmärket.

  När du ska välja en känga med bra sula bör du tänka på att din vikt och din eventuella packning kommer att pressa ner och platta till sulan. Detta gör att du enkelt trampar snett om sulan är för mjuk. Du får även ett sämre stöd för foten och ankeln. Om du tar tag längst fram och längst bak på en vandringskänga och försöker att vrida den åt olika håll, ska det vara svårvridet. Det är få kängor som är alltför styva. Därför är det bättre att ta en styvare modell om man är osäker.

  Iläggsulan i vandringskängor har funktionen att vara stabiliserande och hjälper till att ge stöd när du vandrar. Den hjälper även till att förbättra passformen på kängan och göra den mer bekväm. Materialet i iläggsulan kommer att spela roll för vilka egenskaper den har. Ull är till exempel både värmande och svalkande och transporterar bort fukt. Kork är antibakteriellt och stötdämpande och syntet är mycket slitstarkt. När vi väljer sula bör du anpassa valet efter ditt fotvalv, eftersom detta kan vara högre eller lägre.

 • water resistant

  Vattentålighet 

  Alla vandringskängor har någon sorts resistens mot vatten. De flesta har en fuktspärr som gör att vatten inte kommer in, men luft kommer ut. På så sätt får man en vandringskänga som andas men som också tål vatten. Membranet som fuktspärren består av är ofta gjort av det numera kända materialet Gore tex, eller av ett likvärt material som har samma funktion. Membranet kommer att slitas med tiden vilket ställer högre krav på yttre skötsel av vandringskängan för att hålla fukt och vatten ute.

Vanliga frågor om vandringskängor

Hur ska vandringskängor sitta?

Exakt hur en vandringskänga ska sitta är individuellt. Något du kan tänka på är dock att foten ska ha god kontakt med vandringskängans innersula. Om foten glappar finns risken för skoskav och att kängans häl slits fortare. Snörningen kring skaftet beror till stor del på mängden packning, terräng och komfort. Vid vandring i uppförsbacke vill du snöra den övre delen lite lösare för att få bättre rörlighet. Går du i nedförsbacke brukar man vilja knyta skodelen hårdare för att inte glida i kängan.

Hur länge håller vandringskängor?

Vid rätt skötsel kan vandringskängor hålla upp till 12 år eller länge. Hur lång hållbarhet man kan komma upp i har också mycket med intensiteten att göra. Även i vilken miljö du använder vandringskängorna spelar roll.

Vilka fördelar finns med vandringskängor?

En vandringskänga är tillverkad för att tåla tuffa och varierande miljöer, där den totala vikten kan bli hög. De är vattenresistenta, har hög slittålighet, och går lättare att behandla och vårda än vanliga skor. Komforten är också ofta hög, när du väl har gått in dem.

Vad är skillnaden mellan vandringskängor och vandringsskor?

 • Vandringskängor är mer robusta och tåliga än vandringsskor. De klarar en tyngre packning än vandringsskor. De ger även bättre stöd för hela foten och ankeln.

 • Vandringsskor är anpassade för lättare vandringar i mindre krävande miljöer som inte överstiger en dag. Fördelen med vandringsskor är att de är luftiga, mjuka och har hög komfort.

Vad är låsögla?

Vissa vandringskängor kan vara höga och beroende på var man ska vandra vill man kunna knyta olika delar olika hårt. En låsögla är en krok mellan skodelen och skaftet som gör att man kan knyta båda delarna olika hårt. Genom att knyta olika hårt kan man få mer stöd, eller mer flexibilitet, beroende på vad terrängen kräver.

Hur sköter jag mina vandringskängor?

Om du tar hand om dina vandringskängor kommer de att hålla länge. Det är alltså viktigt att tänka på att även bra material är inte underhållsfria. De kräver snarare mer underhåll, men har om du sköter dem rätt en hållbarhet som inte går att matcha med sämre material.

Följande är viktigt för att sköta dina vandringskängor på rätt sätt:

 • Insidan på kängan går att skölja ur med vatten

 • Yttersidan kan borstas rent eller sköljas med vatten för att sedan låta torka. Använda eventuellt tidningspapper som suger åt sig fukten

 • Använd fett eller vax till alla läderdelar årligen

 • Låta sedan vandringskängan torka naturligt och långsamt 

 • Undvika direkta värmekällor som element, värmeskåp och liknande, för torkning

Testvinnare - Bäst Vandringskängor

 • Crispi Valdres GTX
 • Lundhags Professional II High Opti
 • Keen Targhee III Mid WP Women
 • Crispi A Way Mid Nubuck GTX
 • Alfa Berg Advance GTX M
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
41 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5