Bäst i test: Bästa värmevantar 2022

Uppdaterad februari 2022

Ett par sköna och värmande värmevantar är perfekt för dig som vistas ute i kalla eller mer krävande miljöer, där risken för nedkylning är större. De modeller som finns är både tumvantar och fingervantar samt kombinationer av dessa i olika material. Vårt test av de bästa värmevantarna just nu, är till för att hjälpa dig att lättare hitta ett par som du blir nöjd med. De 5 mest prisvärda värmevantarna hittar du i vår lista. I år blev Avignon Värmevante de bästa värmevantarna. De förhindrar effektivt stela och frusna fingrar.

Vårt test av värmevantar

För att ett test av värmevantar ska bli rättvist kräver det att varje modell av vantar utsätts för mycket låga temperaturer. Vi har därför testat värmevantarna i kylrum i en temperatur på -25 grader och utomhus i vinterväder, för att testa de praktiska egenskaperna. Innan vi inledde testet tog vi del av användarrecensioner och expertkommentarer. Därefter sållade vi ut de mest prisvärda modellerna. I testet utgick vi sedan från frågorna nedan.

 • Varmhållning – Hur håller vantarna värmen i mycket låga temperaturer? Värmer värmeslingorna hela handen? Hur väl isolerar vantarna?
 • Komfort – Hur bekväma och sköna är värmevantarna? Går de lätt och smidigt att sätta på sig och ta av?
 • Kvalitet – Är materialet slitstarkt? Hur länge håller batteriet? Är spännen och dragkedjor av god kvalitet?
 • Prisvärdhet – Står sig kvaliteten och användbarheten bra i förhållande till priset? Motsvarar vantarna våra förväntningar för just den prisklassen?

 1. Avignon Värmevante

  9,4/10
  "Mycket prisvärda värmevantar som håller värmen länge".
  Avignon Värme Vante
  Bäst i test
  Värmenivåer
  3 st
  Max batteritid
  4 timmar
  Maxtemperatur
  60 grader
  Från 35 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • God temperaturhållning
  • Snabb uppvärmning
  • Värmer bra runt hela handen och fingrarna
  Nackdelar
  • Något kort batteritid

  Recension

  I vårt test av olika värmevantar hittade vi Avignon Värmevante. Vi anser att detta är ett par värmevantar som är prisvärda, eftersom kvaliteten är hög och priset inte är för högt. Materialet i vantarna är i Thinsulate-foder, ett syntetiskt material som isolerar mycket bra mot kyla. Materialet kan isolera bättre än polyester, som vanligtvis finns i foder, eftersom textilfibrerna är mindre och håller en högre densitet. Insydda i fodret hittar vi värmeslingor som ligger mot handflatan och fingrarna. Fördelningen av värmen är god och vi behöver endast använda den lägsta värmestyrkan i cirka 30 minuter, för att värma upp frusna fingrar. De värmenivåer som finns är 3 stycken med 40, 50 och 60 graders värme. På lägsta nivån håller batteriet i powerbanken (det följer med 2 stycken på 3000mAh vardera) i cirka 4 timmar och på högsta nivå i lite mer än 2 timmar.

  Batteritiden är fullt tillräcklig för en dag i skidbacken eller på en vinterutflykt, men det gäller att använda värmefunktionen när det behövs och inte hela tiden. Nivåerna på värmen justerar du på utsidan av vanten med ett, eller ett par, knapptryck. Detta kan du göra även med vantarna på dig.

  Läs mer
 2. Pumori Comfort Heat Värmehandske

  9,2/10
  "Flexibla och sköna värmehandskar".
  Pumori Comfort Heat Värmehandske
  Värmenivåer
  3 st
  Max batteritid
  4 timmar
  Maxtemperatur
  60 grader
  Från 35 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Värmer snabbt upp hela handsken
  • Praktisk design med bra grepp
  • Enkel värmejustering
  Nackdelar
  • Kunde hålla värmen något bättre

  Recension

  Pumori Comfort Heat värmehandskar är ett par bekväma handskar med göd rörlighet för fingrarna. Just rörligheten är en fördel när man utövar aktiviteter i vinterväder som kräver viss fingerfärdighet, utan att för den skull behöva ta av sig handskarna. Handskarnas värmezon täcker ovansidan av handen och även fingrarna. Att värmezonen ligger på ovansidan av handen gör att risken för handsvett minskar. Samtidigt upplever vi att detta gör varmhållningstiden något kortare, än för värmevantar med varmhållningszonen i handflatan. Materialet i handskarna är i nylon, ett material som ofta används i vinterplagg av olika slag eftersom det isolerar väl.

  Värmefunktionen är justerbar med 3 nivåer som enkelt ändras med ett knapptryck vid handleden. De två batterierna som följer med är uppladdningsbara och ligger på 2600 mAh vardera. Batterimängden ser du på indikatorn, som i sig är tydlig. Den maximala batteritiden som vi uppmätte låg runt 4 timmar på lägsta effekt, vilket är godkänt. Värmestegen ligger på 40, 50 och 60 grader.

  Läs mer
 3. Hestra Power Heater Gauntlet - Mitt

  9,1/10
  "Värmevantar i premiumklassen som varken är bylsiga eller opraktiska".
  Hestra Power Heater Gauntlet - Mitt
  Bästa premiumvalet
  Värmenivåer
  3 st
  Max batteritid
  8 timmar
  Maxtemperatur
  60 grader
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket behagliga med bra grepp
  • Bästa varmhållningsfunktionen
  • Relativt tunna men ändå varma
  • Flera praktiska finesser
  Nackdelar
  • Dyra

  Recension

  Handskar och vantar från Hestra är kända för att hålla en mycket hög kvalitet. Nackdelen med dem är ofta att priset också är högt. För det högre priset får du dock i fallet med Hestra Power Heater Gauntlet ett par varma, tåliga, smidiga och mycket bekväma värmevantar. Vi ser egentligen inga nackdelar med dem, förutom just prislappen. Designen är genomtänkt med finesser som underlättar användningen. Materialet är i Hestras eget Flextron Softshell-material som andas och skyddar mot vind och vatten. Värmeslingorna i vantarna sitter på ovansidan av handen och fingrarna. Fördelen med tumvantar som har värmen på ovansidan är att du inte blir svettig i handflatan och att värmen känns behagligare.

  Värmenivåerna, som justeras i 3 steg, ändrar du genom att trycka på logotypen som finns mitt på vantarna. Batterierna är uppladdningsbara och håller maximalt i cirka 8 timmar, beroende på användning och temperaturförhållanden. Hestras Power Heater Gauntlet är alltså både mycket praktiska och ger bra värme åt frusna fingrar, om du nu lyckas få frusna fingrar i dessa vantar. De isolerar och värmer nämligen mycket bra även utan värmefunktionen.

  Läs mer
 4. Rubicson Touchskärmhandskar med värme

  8,8/10
  "Enkla värmehandskar som passar perfekt vid olika höst- & vinteraktiviteter".
  Rubicson Touchskärmhandskar med värme
  Mest Prisvärd
  Värmenivåer
  3 st
  Max batteritid
  3 timmar
  Maxtemperatur
  50 grader
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Enkla och prisvärda
  • Muddar som täcker en bra del av handlederna
  • Skönt material
  Nackdelar
  • Inte fullt tillräckliga om du använder dem i kallare väder under lägre tid
  • Kortare batteritid

  Recension

  Dessa värmehandskar från Rubicson låter dig smidigt hantera mobilen utan att du behöver ta av dig handskarna och de passar mycket bra vid exempelvis kalla cykelturer eller joggingrundor på vintern. Handskarna klarar temperaturer ner till -20 grader men håller inte värmen jättebra om du använder dem under längre perioder. Temperaturen ändrar du med en knapp på ovansidan av handskarna och det finns 3 värmelägen. Batteritiden räcker som längst i 3 timmar med de uppladdningsbara batterierna på 2400 mAh. En nackdel med batterierna är att de är relativt stora och lite bökiga att använda. 

  Förutsatt att du inte har dålig cirkulation i händerna, kommer Rubicson Touchskärmhandskar att passa bra för flera ändamål både höst- och vintertid. Materialet i handskarna är i 95 % polyester, 5 % elastan och fodret i fleece. Materialen i sig är varma, men handskarna är lite för tunna för att vi ska rekommendera användning av dem i mer krävande vinterväder, eller under långa perioder utomhus.

  Läs mer
 5. Avignon Heat Glove Liner

  8,7/10
  "Snygga, flexibla och relativt tunna värmehandskar".
  Avignon Heat Glove Liner
  Värmenivåer
  3 st
  Max batteritid
  4 timmar
  Maxtemperatur
  60 grader
  Fri frakt över 595 kr
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Flexibla och snygga
  • Perfekta för höstväder och måttligt kalla vinterdagar
  • Mycket greppvänliga
  Nackdelar
  • Passar inte i kallare temperaturer

  Recension

  Från designern Avignon kommer dessa Heat Glove Liner som ger dig precis den extravärme du behöver en kall höstdag, eller en mildare vinterdag. Handskarna är designade som fingervantar med mycket bra grepp och högsta rörlighet för fingrarna tack vare materialet som är i 12 % spandex. Värmefunktionen drivs av 2 stycken powerbanks på 3000mAh vardera. Dessa sitter i en mudd på ovan- eller undersidan av varje handske, väl skyddade från väder och vind. Värmen som handskarna ger förser hela handen med extra värme, även fingertopparna. Trots att temperaturen går att ställa upp till maximalt 60 grader, är batteritiden på upp till 4 timmar på lägsta nivån, inte tillräcklig för att ge värme åt frusna händer en hel vinterdag. Handskarna isolerar nämligen inte lika bra som vissa andra, kraftigare, modeller.

  Fördelen med Avignon Heat Glove Liner är att de erbjuder högsta flexibilitet och rörlighet, med mobil-touchvänliga fingertoppar. Nackdelen är att de inte passar perfekt i lägre temperaturer.

  Läs mer

young beautiful fair haired woman knited hat sweater mittens smiling grey

Köpguide: Välj rätt värmevantar

Värmevantar finns i olika modeller för olika syften. Gemensamt för dem är att de har en batteridriven värmeslinga som ger värme åt händerna. Nedan redogör vi för de vanligaste delarna som du bör känna till innan du skaffar ett par värmevantar.

 • Material 

  Det yttersta lagret på värmevantarna brukar på de dyrare modellerna vara i getskinn eller skinn. Getskinn är mjuk och samtidigt slitstarkt. Yttertyget kan också vara i Gore-Tex för att ge en vattenavvisande effekt och samtidigt hålla smuts borta. Gore-Tex är dessutom isolerande och ett material som andas och står emot vind. Fodret i handskarna är många gånger i polyester, vilket är ett varmt material. Detta går ibland också att ta av. Tjockare material har fördelen att de isolerar bättre.
 • Design 

  De delar som kan vara extra intressanta att titta efter när det gäller designen, är huruvida vantarna har en vattentät dragkedja, om materialet är vattentätt och hur tunga de är. Vikten ska exempelvis inte vara för hög om du ska jobbar med handskarna på dig. Det ska också gå att röra på fingrarna och finnas utrymme mellan dem, så att vantarna blir varmare och inte sitter för tajt. Modellerna som finns är värmevantar som tumvantar eller fingervantar, alternativt en kombination av dessa.
 • Användning & syfte 

  När du ska välja värmevantar blir det viktigt att du vet vilket syfte du har med dem, alltså när du kommer att använda dem. Om du ska jaga med vantarna blir det viktigt att de har god rörlighet för fingrarna. Vantar som går att knäppa upp och använda som fingervantar är till exempel användbara. För slalom, skidåkning och arbete utomhus är handskar med fingrarna fria och med värme bäst och ger störst rörlighet. Om du ska vandra eller bara vistas utomhus i kallt väder, passar tumvantar förmodligen bättre.
 • Batteri & batterificka 

  Batteriet, eller powerbanken, till värmevantarna förvaras oftast i en ficka utanpå vanten, på ovansidan. Batterifickan bör gå att dra åt med muddar eller försluta med en dragkedja så att batterierna inte ramlar ur eller vatten kommer in. Laddningen av batterierna sker via USB-port om det är litiumjonbatterier som är uppladdningsbara. Annars finns det vantar med utbytbara batterier som du behöver förnya när de är slut. Du använder då AA- eller AAA-batterier. Batteritiden för värmevantar ligger mellan 2 och 8 timmar beroende på kvalitet, temperatur och batterityp.
 • Värmesystem 

  Värmevantar som drivs med batteri har integrerade värmeslingor eller värmeplattor som är insydda i vantarna. Det viktiga är att titta om värmen fördelas ordentligt över hela handsken och ut till fingrarna. Om du har sämre cirkulation blir det extra viktigt att hålla fingrarna varma. Värmeslingorna bör också vara väl insydda i fodret för att värmen inte ska släppas ut för fort.
 • Inställningar 

  Värmen i värmevantarna reglerar du oftast med en eller upp till tre olika knappar. När du ska bestämma dig för ett par värmevantar, blir det intressant att titta efter hur många steg som temperaturen går att reglera i. Oftast brukar det vara ett eller max tre steg. Temperaturen uppgår vanligtvis till 50 eller maximalt 60 grader.

Vanliga frågor om värmevantar

Har jag nytta av värmevantar?

Om du är en person som lätt fryser om händerna kommer du antagligen att ha nytta av värmevantar. På samma sätt har du nytta av dem om du vistas i kalla miljöer under lägre perioder där det krävs extra värme till händerna.

Finns det värmevantar utan batteri?

Det som kallas värmevantar är vantar med en batteridriven värmeslinga insydd i fodret. Värmevantar utan batteri finns dock, men då värms de på något annat sätt än med el. Kemiska processer med värmestavar finns till exempel för att värma händerna.

Vad kostar värmevantar?

Värmevantar kostar allt mellan 500 och 600 upp till runt 4 000 kr. De dyrare modellerna är av mycket högre kvalitet och har oftast batterier som räcker längre och ibland med fler justerbara temperaturnivåer. Billiga värmevantar har mer sällan uppladdningsbara batterier och håller inte alltid värmen lika bra.

Får jag handsvett av värmevantar?

Beroende på vilket material som är innertyget är i, kommer du att svettas mer eller mindre i händerna. Handsvett får du om du har en för hög temperatur som inte är anpassad till yttertemperaturen. Placeringen av värmeslingorna kommer också att påverka huruvida du kan få handsvett, eller inte. Slingorna kan sitta mot handflatan eller mot ovansidan av handen.

Testvinnare - Bäst Värmevantar

 • Avignon Värmevante
 • Pumori Comfort Heat Värmehandske
 • Hestra Power Heater Gauntlet - Mitt
 • Rubicson Touchskärmhandskar med värme
 • Avignon Heat Glove Liner
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5