Bästa Glasrengöring Bil: För en kristallklar vindruta

Uppdaterad 29 mars 2023

Att ha rena och kristallklara glasytor på din bil är inte bara en fråga om utseende, det är också avgörande för att säkerställa optimal sikt och säkerhet under körning. Glasrengöringsmedel är en viktig del av din bils underhållsarsenal, och det finns en mängd olika produkter på marknaden som hävdar att de erbjuder de bästa resultaten. Men hur vet du vilka som verkligen levererar på sina löften och vilka som kommer att lämna dig besviken?

I denna artikel har vi granskat och jämfört mest populära glasrengöringsprodukterna för bilar och presenterar här de 5 bästa produkterna, för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt fordon. Vi har testat varje produkt noggrant och utvärderat dem utifrån flera kriterier, inklusive deras förmåga att ge resultat fria från ränder och fläckar, deras glans och klarhet, torkningstid samt lukt. Vårt mål är att ge dig en detaljerad och opartisk översikt över produkternas prestanda, så att du kan välja den bästa glasrengöringsmedlet för din bil.

Testvinnare - Bästa Glasrengöring 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa glasrengöringarna 2023:

 • King Carthur Glass Cleaner + Coat - Bäst i test
 • Glasrengöring CAR5 Glass Cleaner
 • King Carthur PURE Glass Cleaner
 • Gyeon Q²M Glass
 • Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner

De 5 bästa glasrengöringarna i Juni 2023

 1. 1. King Carthur Glass Cleaner + Coat - Bäst i test

  9,7/10
  Allt-i-ett - Effektiv glasrengöring och stark försegling.
  Glasrengöring King Carthur Glass Cleaner + Coat, 500 ml
  Bäst i test

  King Carthur Glass Cleaner + Coat är en imponerande glasrengöringsprodukt med förseglande egenskaper som erbjuder enastående resultat för både bilens exteriöra och interiöra glasytor samt glasytor och speglar i hemmet. Vi utvärderade produkten baserat på följande kriterier:

  • Ränder eller fläckar: Efter att ha rengjort glasytorna med King Carthur Glass Cleaner + Coat kunde vi konstatera att den lämnade en ren och kristallklar yta utan några ränder eller fläckar. Produkten uppfyllde verkligen sitt löfte om att ge ett resultat utan ränder.
  • Glans och klarhet: King Carthur Glass Cleaner + Coat gav glasytorna en imponerande glans och klarhet, vilket ger en bättre sikt och bidrar till en säkrare körupplevelse. Den förseglande effekten hjälper också till att bibehålla den nyligen rengjorda glansiga ytan.
  • Torkningstid: Produkten torkade snabbt på glasytorna utan att lämna några rester, vilket gjorde rengöringsprocessen smidig och enkel. Vi var nöjda med hur snabbt vi kunde uppnå en ren och klar yta med King Carthur Glass Cleaner + Coat.
  • Lukt: King Carthur Glass Cleaner + Coat har en behaglig och fräsch citrusdoft som förbättrar användarupplevelsen. Den har ingen stark eller obehaglig lukt, vilket gör den trevlig att använda både i bilen och i hemmet.

  Sammanfattningsvis är King Carthur Glass Cleaner + Coat en utmärkt glasrengöringsprodukt som kombinerar rengöring och försegling i en enda produkt. Den ger en effektiv rengöring av alla glasytor, lämnar en vatten- och smutsavvisande skyddsfilm och erbjuder en snabb torkningstid samt en behaglig doft. Om du letar efter en glasrengöring som ger både rengöringskraft och skyddande förmåner, är King Carthur Glass Cleaner + Coat definitivt en produkt att överväga.

 2. 2. Glasrengöring CAR5 Glass Cleaner

  9,5/10
  Effektiv och prisvärd glasrengöring för både bilen och hemmet.
  Glasrengöring CAR5 Glass Cleaner

  CAR5 Glass Cleaner är en prisvärd glasrengöringsprodukt som levererar kraftfulla resultat för både bilens glasytor och hemmets fönster. Vi testade produkten med fokus på följande aspekter:

  • Ränder eller fläckar: Efter att ha använt CAR5 Glass Cleaner på glasytorna konstaterade vi att den effektivt rengjorde ytan och lämnade den helt utan ränder eller fläckar. Produkten lever upp till sitt löfte om att ge en rändfri finish.
  • Glans och klarhet: CAR5 Glass Cleaner förbättrade glasytornas lyster och genomskinlighet märkbart, vilket resulterar i bättre sikt och en förbättrad körupplevelse.
  • Torkningstid: CAR5 Glass Cleaner torkade snabbt på glasytorna och lämnade inga kvarvarande rester. Vi var mycket nöjda med produktens snabba torkningstid och dess förmåga att ge en ren och klar yta på kort tid.
  • Lukt: CAR5 Glass Cleaner har en mild och fräsch doft som gör användningen behaglig, både i bilen och hemmet. Produkten har ingen stark eller obehaglig lukt, vilket är en stor fördel.

  Sammanfattningsvis erbjuder CAR5 Glass Cleaner en prisvärd och effektiv lösning för att rengöra glasytor i både bil och hem. Dess enkla användning, snabba torkningstid och behagliga doft gör den till en utmärkt produkt för att uppnå en ren och klar yta utan ränder eller fläckar. Om du är på jakt efter en kostnadseffektiv glasrengöringsprodukt som ger pålitliga resultat för både bilen och hemmet, är CAR5 Glass Cleaner ett utmärkt alternativ att överväga.

 3. 3. King Carthur PURE Glass Cleaner

  9,4/10
  Högeffektiv och anpassningsbar glasrengöring.
  Glasrengöring Koncentrat King Carthur PURE Glass Cleaner, 1000 ml

  King Carthur PURE Glass Cleaner är en högkoncentrerad och anpassningsbar glasrengöringsprodukt som passar för både bilens glasytor och hemmets fönster. Vi testade produkten med fokus på följande aspekter:

  • Ränder eller fläckar: Efter att ha använt King Carthur PURE Glass Cleaner kunde vi snabbt konstatera att den effektivt avlägsnade smuts från glasytorna och lämnade dem helt fria från ränder och fläckar. Produkten ger ett imponerande streckfritt resultat.
  • Glans och klarhet: King Carthur PURE Glass Cleaner förbättrade glasytornas glans och genomskinlighet avsevärt, vilket bidrar till en bättre sikt och en förbättrad körupplevelse. Även hemmets fönster blev märkbart klarare och renare.
  • Torkningstid: PURE Glass Cleaner torkade snabbt på glasytorna och lämnade inga kvarvarande rester. Vi var nöjda med produktens torkningstid och dess förmåga att ge en ren och klar yta på kort tid.
  • Lukt: King Carthur PURE Glass Cleaner har en diskret och behaglig doft av fräsch citrus, vilket gör användningen av produkten trevlig, både i bilen och hemmet. Produkten har ingen stark eller obehaglig lukt som skulle kunna vara störande för användaren.

  King Carthur PURE Glass Cleaner är en högeffektiv glasrengöringsprodukt som tack vare sitt koncentrat kan anpassas efter olika typer av smuts och användningsområden. Detta gör den både kostnadseffektiv och miljövänlig. Produkten är fri från skadliga ämnen som alkoholer, ammoniak och syror, vilket gör den säker för användaren och skonsam mot ytor.

  Om du söker ett kraftfullt och anpassningsbart glasrengöringsmedel som ger professionella resultat för både bil och hem, är King Carthur PURE Glass Cleaner ett utmärkt val. Med sin effektiva formula och möjlighet att justera spädningen efter behov, ger denna produkt ett imponerande resultat på alla glasytor.

 4. 4. Gyeon Q²M Glass

  9,3/10
  En effektiv och mångsidig glasrengöring för ett imponerande slutresultat.
  Glasrengöring Gyeon Q²M Glass

  Gyeon Q2M Glass är en kraftfull glasrengöring som fungerar på alla glasytor, inklusive plexiglas och polykarbonat, och även på läder, vinyl, alcantara och andra inredningsmaterial. Vi testade produkten med fokus på följande aspekter:

  • Ränder eller fläckar: Efter att ha använt Gyeon Q2M Glass kunde vi konstatera att den effektivt avlägsnade smuts från glasytorna och lämnade dem helt fria från ränder och fläckar. Produkten ger ett utmärkt streckfritt resultat.
  • Glans och klarhet: Gyeon Q2M Glass förbättrade glasytornas glans och genomskinlighet avsevärt, vilket bidrar till en bättre sikt och en förbättrad körupplevelse. Den höga glansnivån och klarheten i ytorna var imponerande.
  • Torkningstid: Gyeon Q2M Glass torkade snabbt på glasytorna och lämnade inga kvarvarande rester. Vi var nöjda med produktens torkningstid och dess förmåga att ge en ren och klar yta på kort tid.
  • Lukt: Gyeon Q²M Glass har en fräsch och trevlig doft, vilket gör användningen av produkten angenäm, både i bilen och hemmet. Produkten har ingen stark eller obehaglig lukt som skulle kunna vara störande för användaren.

  Gyeon Q2M Glass är en mångsidig och kraftfull glasrengöringsprodukt som avlägsnar oljig och fet smuts och lämnar en imponerande glänsande och randfri yta. Produkten är lätt att använda och säker på alla interiöra ytor, vilket gör den till en klar favorit bland Gyeons sortiment. Dessutom påverkar medlet inte glasförseglingar negativt, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill behålla den hydrofobiska effekten hos sina förseglingar.

  Om du söker en effektiv och prisvärd glasrengöring som fungerar på en mängd olika ytor och ger ett imponerande randfritt resultat, är Gyeon Q²M Glass ett utmärkt val.

 5. 5. Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner

  En effektiv och smidig glasrengörare för kristallklara rutor.
  Glasrengöring Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner, 591 ml

  Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner erbjuder en bekväm och kraftfull lösning för rengöring av alla sorters glasytor, både på insidan och utsidan av fordonet. Vi utvärderade produkten utifrån följande kriterier:

  • Ränder eller fläckar: När vi använde Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner observerade vi att den effektivt eliminierade smuts från glasytorna och efterlämnade dem helt fria från ränder och fläckar. Produkten ger en imponerande och helt ren finish.
  • Glans och genomskinlighet: Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner förbättrade väsentligt glasytornas glans och genomskinlighet, vilket resulterar i bättre sikt och en förbättrad körupplevelse. Den ökade glansnivån och klarheten i ytorna var anmärkningsvärd.
  • Torkningstid: Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner torkade snabbt på glasytorna och lämnade inga återstående rester. Produkten erbjuder en effektiv rengöring med kort torktid, vilket gör det enkelt att få en ren och klar yta.
  • Lukt: Vi noterade att Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner hade en angenäm och fräsch doft. Den obehagliga lukten som ofta förknippas med rengöringsmedel var inte närvarande, vilket gör användningen av produkten mer behaglig.

  Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner visade sig vara en mycket effektiv och användarvänlig glasrengörare som levererar imponerande resultat. Produkten klarade av att rengöra glasytorna snabbt, utan att lämna ränder eller fläckar, och förbättrade glans och klarhet avsevärt. Den snabba torktiden och den fräscha doften är ytterligare fördelar som gör användarupplevelsen behaglig.

  Vi rekommenderar varmt Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner för alla som söker en kraftfull och enkel lösning för att rengöra glasytor på sitt fordon, både interiört och exteriört. Den höga prestandan och användarvänligheten gör den till ett utmärkt val för att uppnå perfekt rena och kristallklara glasytor.

vikten av glasrengoring

Vad är glasrengöring och varför behöver man det?

Glasrengöring innebär att avlägsna smuts, damm, fläckar och andra föroreningar från bilens fönster och vindruta. Det är en viktig del av bilvården eftersom det inte bara förbättrar bilens utseende, utan också bidrar till ökad säkerhet.

Här är några anledningar till varför det är viktigt att hålla dina bilfönster rena:

 • Bättre sikt: Rena fönster ger bättre sikt och minskar risken för olyckor på grund av dålig sikt. Smutsiga fönster kan orsaka reflexer och bländning som kan vara farliga, särskilt vid körning i mörker eller dåligt väder.
 • Förlänger livslängden: Regelbunden rengöring av bilglas hjälper till att förhindra uppkomsten av repor och skador som kan uppstå när smuts och föroreningar samlas på ytan. Detta kan i sin tur förlänga livslängden på dina bilfönster.
 • Estetik: Ett rent och klart bilglas förbättrar bilens övergripande utseende och ger ett intryck av en välunderhållen bil. Det kan också bidra till att bibehålla eller öka bilens värde vid en eventuell försäljning.
 • Förhindrar imma: Att hålla bilglas rena minskar risken för imma på insidan av fönstren, vilket kan orsaka säkerhetsproblem genom att begränsa sikten.

Nu när vi har förstått vikten av att ha rena bilfönster och vindrutor, låt oss ta en titt på vilka produkter och metoder som är bäst för att uppnå bästa resultat.

bilruta med imma

Så väljer du rätt glasrengöring för din bil

För att uppnå bästa resultat vid glasrengöring är det viktigt att välja rätt produkt. Här är några faktorer att tänka på när du letar efter bästa glasrengöring för din bil:

Formulering

Välj en produkt som är speciellt framtagen för bilglas. Dessa produkter är oftast ammoniakfria, vilket är viktigt eftersom ammoniak kan skada fönstertätningsmedel och fönsterfilm. En ammoniakfri produkt säkerställer att du inte riskerar att skada din bil under rengöringsprocessen.

Streak-free resultat

Det är viktigt att välja en glasrengörare som garanterar "streak-free" resultat. Det betyder att produkten inte lämnar ränder eller fläckar efter användning, vilket ger en kristallklar yta på dina bilfönster.

Multifunktionell användning

Vissa glasrengöringsprodukter är utformade för att fungera på olika ytor, som speglar, strålkastare och plastdetaljer. En multifunktionell produkt kan vara ett bra val om du vill ha en enda lösning för alla glasytor på din bil.

Miljövänlighet

Om du är miljömedveten kan du leta efter en glasrengörare som är biologiskt nedbrytbar och fri från skadliga kemikalier. Detta är inte bara bättre för miljön, utan också för din hälsa och din bils ytor.

Pris och storlek

Glasrengöringsprodukter finns i olika prisklasser och storlekar. Tänk på din budget och hur ofta du tänker använda produkten. Om du rengör dina fönster ofta kan det vara värt att investera i en större förpackning eller en mer koncentrerad produkt som ger fler användningar.

Användarrecensioner

Ta en titt på användarrecensioner och rekommendationer för att få en uppfattning om hur produkten har fungerat för andra användare. Detta kan hjälpa dig att hitta en produkt som har bevisat sig vara effektiv och tillförlitlig.

När du har valt rätt glasrengöringsprodukt för din bil är nästa steg att lära dig bästa metoderna för att använda den. I nästa sektion kommer vi att gå igenom steg-för-steg-instruktioner för att uppnå kristallklara fönster och vindrutor på din bil.

rengoring av bilruta

Så använder du glasrengöringen på bästa sätt

För att uppnå bästa resultat när du rengör dina bilfönster och vindrutor med glasrengöringsprodukter är det viktigt att följa rätt teknik och metod. Här är en enkel steg-för-steg-guide för att använda glasrengöring på bästa sätt:

 1. Steg 1: Förberedelse - Se till att din bil är parkerad i skuggan och att fönstren och vindrutan är svala vid beröring. Detta hjälper till att förhindra att rengöringsmedlet torkar för snabbt, vilket kan orsaka ränder och fläckar. Innan du börjar, se till att du har en ren mikrofiberduk och glasrengöringsprodukten redo.
 2. Steg 2: Rengör grov smuts - Innan du applicerar glasrengöringsprodukten, ta bort löst smuts och damm från fönstren och vindrutan med en mjuk borste eller trasa. Detta förhindrar att du river upp smuts och skapar repor på glasytan under rengöringsprocessen.
 3. Steg 3: Applicera glasrengöringsprodukten - Skaka flaskan med glasrengöringsmedel och spraya produkten direkt på glasytan eller på mikrofiberduken, beroende på tillverkarens instruktioner. Om du sprayar produkten direkt på glaset, se till att du täcker hela ytan med ett jämnt lager av rengöringsmedel.
 4. Steg 4: Rengör glaset - Använd mikrofiberduken för att torka av glasytan med mjuka, cirkulära rörelser. Arbeta från toppen av fönstret eller vindrutan neråt för att säkerställa att hela ytan blir ren. Om du stöter på några envisa fläckar, applicera lite mer rengöringsmedel och gnugga försiktigt tills fläcken försvinner.
 5. Steg 5: Torka av och polera - När du har rengjort hela glasytan, vänd mikrofiberduken till en torr sida eller använd en ny, torr mikrofiberduk för att torka av eventuellt kvarvarande rengöringsmedel och polera glaset. Använd raka, svepande rörelser för att undvika att skapa ränder och fläckar.
 6. Steg 6: Inspektera resultatet - När du är klar, inspektera glasytan noga för att säkerställa att inga ränder, fläckar eller smuts kvarstår. Om du ser några områden som behöver ytterligare rengöring, upprepa steg 3-5 tills du är nöjd med resultaten.
 7. Steg 7: Rengör insidan av glaset - Följ samma steg som ovan för att rengöra insidan av bilfönstren och vindrutan. Var försiktig när du rengör insidan av vindrutan för att undvika att skada elektroniska komponenter, som sensorer eller kameror, som kan vara inbyggda i glaset. Det kan vara användbart att använda en liten, handhållen dammsugare för att ta bort smuts och damm från kanterna och hörnen av insidan av fönstren och vindrutan innan du applicerar glasrengöringsmedlet.
 8. Steg 8: Underhåll och återkommande rengöring - För att behålla kristallklara fönster och vindrutor, upprepa rengöringsprocessen regelbundet. Hur ofta du behöver rengöra dina bilfönster beror på användning och väderförhållanden, men det rekommenderas att rengöra dem åtminstone en gång i månaden. Om du bor i ett område med mycket smuts, damm eller insekter, kanske du behöver rengöra dem oftare.

Tips för bästa resultat:

 • Använd alltid en ren, högkvalitativ mikrofiberduk för att undvika repor och ränder på glaset.
 • Om du använder en koncentrerad glasrengöringsprodukt, se till att du blandar den enligt tillverkarens anvisningar för bästa resultat.
 • Var uppmärksam på vädret och undvik att rengöra dina bilfönster på mycket varma, soliga dagar, då rengöringsmedlet kan torka för snabbt och lämna ränder.
 • Om möjligt, använd en speciell glasrengöringsborste för att rengöra svåråtkomliga områden, som kanter och hörn på insidan av fönstren och vindrutan.
 • Använd gärna en bra glasförsegling när du rengjort rutorna för att skydda dem från vatten och smuts. Det gör att du inte behöver rengöra dem lika ofta.

Genom att följa dessa steg och använda rätt glasrengöringsprodukt kan du säkerställa att dina bilfönster och vindrutor alltid är rena, klara och säkra att köra med. Kom ihåg att en välunderhållen bil inte bara ser bättre ut, utan också kan förbättra din säkerhet på vägen och bidra till att bevara bilens värde.

Vanliga frågor om glasrengöring för bilen

Är det säkert att använda hushållsglasrengöringsmedel på min bil?

Det är generellt säkert att använda hushållsglasrengöringsmedel på din bil, men de är kanske inte lika effektiva som specialiserade bilglasrengöringsmedel. Bilglasrengöringsmedel är utformade för att hantera oljebaserad smuts och andra föroreningar som är vanliga på bilglas, medan hushållsglasrengörare kanske inte har samma rengöringskraft.

Kan jag använda glasrengöringsmedel på tonade rutor?

Ja, de flesta glasrengöringsmedel för bilar är säkra att använda på tonade rutor. Det är dock viktigt att undvika produkter som innehåller ammoniak, eftersom de kan skada toningsfilmen. Läs alltid produktens etikett för att säkerställa att den är säker att använda på tonade rutor.

Hur ofta bör jag rengöra mina bilglas?

Frekvensen för rengöring av dina bilglas beror på hur mycket din bil utsätts för smuts och föroreningar. Generellt sett bör du rengöra dina bilglas minst en gång i månaden eller oftare om du bor i ett område med mycket smuts och föroreningar.

Vad är det bästa sättet att applicera glasrengöringsmedel för att undvika ränder?

För att undvika ränder bör du använda en mikrofiberduk eller fönsterduk för att applicera glasrengöringsmedel. Spraya medlet direkt på duken och torka sedan av glasytan med mjuka, cirkulära rörelser. Se till att torka bort allt överflödigt medel och använd en ren del av duken för att torka bort eventuella återstående ränder.

Är det någon skillnad mellan exteriört och interiört glasrengöringsmedel?

Vissa glasrengöringsmedel är formulerade specifikt för att rengöra exteriört glas, medan andra kan användas både för exteriört och interiört glas. Generellt sett är de båda typerna av glasrengöringsmedel liknande i funktion, men interiöra glasrengöringsmedel kan vara lite mildare och ha en mindre skarp lukt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
34 röster, Genomsnitt: 3.8 / 5