Bästa Takboxen 2023: Din guide till ultimat förvaring

Uppdaterad 7 juni 2023

Att planera en bilsemester, utflykt eller bara skapa extra förvaringsutrymme för dina prylar kan ibland kännas utmanande, särskilt när bagageutrymmet i din bil inte räcker till. Lyckligtvis kan en takbox vara den perfekta lösningen som hjälper dig att maximera utrymmet och göra dina resor mer bekväma och organiserade. Oavsett om du behöver förvara campingutrustning, sportutrustning, eller bara extra bagage, är en takbox ett utmärkt tillägg till din bil. Men med så många olika takboxar på marknaden, hur hittar du den som passar bäst för dina behov?

I denna artikel kommer vi att ge dig all information du behöver för att välja rätt takbox för just dig. Vi kommer också att dela våra rekommendationer för de bästa takboxarna som finns tillgängliga på marknaden just nu, baserat på grundliga tester, kundrecensioner och expertutlåtanden. Förutom att hjälpa dig att hitta den perfekta takboxen kommer vi även att ge dig råd om säkerhet och underhåll, så att du kan använda din takbox på ett säkert och effektivt sätt och förlänga dess livslängd. 

Testvinnare - Bästa Takbox 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa takboxarna 2023:

 • Thule Motion XT XL - Bäst i test
 • Calix Aero Loader
 • Calix Nordic Loader PR
 • Thule Force XT Sport
 • Thule Motion XT Alpine

De 5 bästa takboxarna i Juni 2023

 1. 1. Thule Motion XT XL- Bäst i test

  9,7/10
  En snygg och rymlig takbox med smarta funktioner och användarvänlig design.
  Thule Motion XT XL
  Bäst i test
  Längd
  215 cm
  Bredd
  92 cm
  Höjd
  44 cm
  Vikt
  24 kg
  Volym
  500 liter
  Maxlast
  75 kg
  Maxhastighet
  130 km/h
  Maxlängd skidor
  200 cm
  Fri frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans

  Takbox Motion XT XL är en elegant och rymlig takbox som erbjuder 500 liters förvaringsutrymme, vilket gör den perfekt för att förvara allt från sportutrustning till extra bagage. Den är utrustad med en rad smarta funktioner och en användarvänlig design som gör den enkel att montera och använda.

  Indikerar när locket är stängt

  En av de mest imponerande funktionerna i Motion XT XL är det nya SlideLock-systemet, som har separata lås- och öppningsfunktioner. Detta system låser automatiskt locket på plats och indikerar när boxen är ordentligt stängd, vilket ger dig extra säkerhet under dina resor.

  Lätt att montera

  Monteringsprocessen är enkel och smidig tack vare det extra breda, förinstallerade snabbmonteringssystemet Power-Click. Den integrerade momentindikatorn "klickar" när boxen är monterad med rätt moment, vilket ger en snabb och säker montering.

  Snabbt och smidigt att öppna och stänga

  Motion XT XL är lätt att öppna och stänga, med säker och smidig öppning och stängning av locket i alla lägen tack vare greppvänliga handtag och locköppnare som stöd. Dessutom erbjuder takboxen en dual-side öppning som gör det enkelt att lasta och lossa dina prylar från båda sidor av bilen.

  Rymlig och snygg

  Denna takbox utsågs till "Bäst i Test" av Testfakta 2019, vilket ytterligare bevisar dess höga kvalitet och prestanda. Med en längd på 215 cm, bredd på 91,5 cm, höjd på 44 cm och en vikt på 23,5 kg, har den en maxlastkapacitet på 75 kg och rymmer därmed rejält med packning. Den rymmer även skidor med en maxlängd på 200 cm. Den blanksvarta finishen ger den en elegant och modern look.

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är Takbox Motion XT XL en utmärkt kombination av stil, funktionalitet och användarvänlighet. Dess rymliga interiör, smarta funktioner och användarvänliga design gör den till en idealisk lösning för alla som behöver extra förvaringsutrymme under bilresor. Med en enkel monteringsprocess, innovativa säkerhetsfunktioner och en elegant blanksvart finish, uppfyller denna takbox både praktiska och estetiska krav.

  Vi rekommenderar varmt Takbox Motion XT XL till alla som är i behov av en högkvalitativ och pålitlig takbox för att transportera extra bagage, sportutrustning eller andra prylar på ett säkert och effektivt sätt.

 2. 2. Calix Aero Loader

  9,5/10
  Svensktillverkad takbox med innovativ design och miljövänliga material.
  Calix Aero Loader
  Längd
  225 cm
  Bredd
  81 cm
  Höjd
  37 cm
  Vikt
  20 kg
  Volym
  425 liter
  Maxlast
  75 kg
  Maxhastighet
  130 km/h
  Maxlängd skidor
  210 cm
  Fri frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans

  Calix Aero Loader är en unik och innovativ takbox som kombinerar design, kvalitet, säkerhet och användarvänlighet. Denna svensktillverkade takbox är tillverkad av 100% återvinningsbar ABS-plast, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ för extra förvaringsutrymme på din bil.

  Innovativ design för minskad bränsleförbrukning

  En av de mest slående egenskaperna hos Calix Aero Loader är dess ovanliga droppformade design, som kan verka som om boxen är vänd åt fel håll. Men denna design är faktiskt ett medvetet val för att öka aerodynamiken och minska bränsleförbrukningen. Tester har visat att denna design bidrar till en sänkt förbrukning jämfört med traditionella takboxar.

  Rymmer mycket

  Calix Aero Loader erbjuder en volym på 425 liter och en maxlastkapacitet på 75 kg, vilket gör den lämplig för att transportera skidor med en maxlängd på 210 cm. Takboxen har en vikt på endast 20 kg, vilket gör den lätt att montera och hantera.

  Öppnas åt båda hållen

  För att göra användningen ännu smidigare är Calix Aero Loader utrustad med Dual Opening, vilket innebär att den kan öppnas från båda sidor. Den har även ett integrerat handtag och en låg lasttröskel för enkel åtkomst. QuickGrip 2.0-fästet och centrallåset säkerställer en snabb och säker montering samt skydd för dina värdesaker.

  Tillverkad i Sverige

  Denna takbox är utvecklad, designad och tillverkad i Malung, Sverige och erbjuder en 5-års garanti. Med en längd på 225 cm, bredd på 81 cm och höjd på 37 cm är den godkänd enligt city crash-test standarder och har en rekommenderad maxhastighet på 130 km/h.

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är Calix Aero Loader ett utmärkt val för den miljömedvetne bilägaren som söker en innovativ och funktionell takbox med en unik design. Med sina miljövänliga material och bränslebesparande egenskaper är det en investering som både du och planeten kan dra nytta av.

 3. 3. Calix Nordic Loader PR

  9,4/10
  Svensktillverkad takbox med strömlinjeformad design och smarta funktioner.
  Calix Nordic Loader PR
  Längd
  225 cm
  Bredd
  90 cm
  Höjd
  28 cm
  Vikt
  30 kg
  Volym
  430 liter
  Maxlast
  75 kg
  Maxhastighet
  130 km/h
  Maxlängd skidor
  210 cm
  Fri frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans

  Calix Nordic Loader PR är en elegant och funktionell takbox som är tillverkad i Sverige av 100% återvinningsbar ABS-plast. Med sin låga och strömlinjeformade design som följer bilens linjer, ger denna takbox en integrerad känsla mellan bil och takbox. Den blanka ytan och avsaknaden av synliga nitar på utsidan bidrar ytterligare till den sofistikerade estetiken.

  Enkel att lasta

  För att underlätta användningen är Calix Nordic Loader PR utrustad med Dual Opening, vilket innebär att den kan öppnas från båda sidor. Dessutom har den ett integrerat handtag i borstad aluminium-look och en låg lasttröskel för enkel åtkomst.

  Smart lampa som lyser automatiskt när locket är öppet

  Denna takbox har en inbyggd lampa med rörelsesensor som automatiskt tänds och släcks när du öppnar och stänger boxen, vilket ger bättre belysning vid packning och uppackning. På insidan finns en mjuk matta i botten, ett förmonterat lastnät, en SafetyNose för ökad säkerhet samt spännband för att säkra din last.

  Inte den allra största

  Calix Nordic Loader PR har en volym på 430 liter och en maxlastkapacitet på 75 kg, och är lämplig för att transportera skidor med en maxlängd på 210 cm. Takboxen väger 30 kg och har en rekommenderad maxhastighet på 130 km/h. Den är utrustad med QuickGrip 2.0-fästet och centrallås för snabb och säker montering samt skydd för dina värdesaker.

  5 års garanti

  Denna takbox är utvecklad, designad och tillverkad i Malung, Sverige och har en 5-års garanti. Med en längd på 225 cm, bredd på 90 cm och höjd på 28 cm, uppfyller den city crash-test standarder.

  Sammanfattning

  I korthet är Calix Nordic Loader PR en sofistikerad och praktisk takbox som kombinerar svensk design och miljövänliga material med användarvänliga funktioner och en strömlinjeformad estetik. Den är idealisk för dig som söker en takbox med lägre påverkan av bränsleförbrukning, som har smarta funktioner och en elegant design.

 4. 4. Thule Force XT Sport

  9,3/10
  En lite mindre takbox som ändå rymmer mycket packning.
  Thule Force XT Sport
  Längd
  190 cm
  Bredd
  63 cm
  Höjd
  43 cm
  Vikt
  15 kg
  Volym
  300 liter
  Maxlast
  75 kg
  Maxhastighet
  130 km/h
  Maxlängd skidor
  175 cm
  Fri frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans

  Thule Force XT Sport är en mångsidig takbox som passar en mängd olika fordon och erbjuder en kombination av användarvänliga funktioner och en stilren design. Den mattsvarta Aeroskin-finishen ger en elegant och modern look som kompletterar de flesta bilar.

  Lätt att öppna och stänga

  Denna takbox är enkel att öppna och stänga tack vare det nya låssystemet LockKnob, som också skyddar Thule Premium Key från eventuella skador. Med en kapacitet på 300 liter och en maxlast på 75 kg, är Thule Force XT Sport utformad för att maximalt utnyttja utrymmet på en rad olika fordonsmodeller.

  Lättmonterad

  Monteringen av takboxen är enkel och säker med det snabbfästet PowerClick, som inkluderar en integrerad momentindikator som klickar när boxen är korrekt fastsatt. Den dubbelsidiga öppningen gör det bekvämt att komma åt alla delar av boxen från båda sidor av bilen.

  Bakluckan kan öppnas fullt

  Thule Force XT Sport har en framskjuten placering på taket, vilket gör att bakluckan kan öppnas fullt ut på de flesta bilmodeller. Med en längd på 190 cm, bredd på 63 cm och höjd på 42,5 cm, är denna takbox lätt att hantera och väger endast 14,7 kg.

  Sammanfattning

  I sammanfattning är Thule Force XT Sport en mångsidig och praktisk takbox som kombinerar stil och funktionalitet, vilket gör den till ett utmärkt val för de som behöver extra förvaringsutrymme på sina resor. Den eleganta designen och smarta funktionerna gör den enkel att använda och passar perfekt för olika fordonsmodeller.

 5. 5. Thule Motion XT Alpine

  9,2/10
  Elegant och rymlig takbox för äventyr i fjällen.
  Thule Motion XT Alpine
  Längd
  232 cm
  Bredd
  95 cm
  Höjd
  35 cm
  Vikt
  25 kg
  Volym
  450 liter
  Maxlast
  75 kg
  Maxhastighet
  130 km/h
  Maxlängd skidor
  215 cm
  Fri frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans

  Thule Motion XT Alpine är en snygg och rymlig takbox som kombinerar smarta funktioner med en användarvänlig design, vilket gör den till ett utmärkt val för längdskidåkare och alpinister. Den blanksvarta finishen ger en elegant och modern look som kompletterar de flesta bilar.

  Separata lås- och öppningsfunktioner

  Det innovativa SlideLock-systemet, med separata lås- och öppningsfunktioner, låser automatiskt locket på plats och indikerar när boxen är ordentligt stängd. Detta säkerställer att din utrustning förblir säker och skyddad under hela resan.

  Snabbmonteringssystem

  Takboxen är enkel att montera tack vare det extra breda, förinstallerade snabbmonteringssystemet Power-Click. Den integrerade momentindikatorn klickar när boxen är monterad med rätt moment, vilket ger en snabb och säker montering.

  Smidig att hantera i alla lägen

  Thule Motion XT Alpine är lätt att öppna och stänga, med greppvänliga handtag och stöd för locket som gör det smidigt att hantera i alla lägen. Den dubbelsidiga öppningen (Dual-side) gör det enkelt att komma åt din utrustning från båda sidor av bilen.

  Rymmer skidor upp till 215 cm

  Med en längd på 232 cm, bredd på 95 cm och höjd på 35 cm, har Thule Motion XT Alpine en volym på 450 liter och en maxlast på 75 kg. Detta ger gott om plats för skidor upp till 215 cm långa och annan utrustning som behövs för dina äventyr.

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är Thule Motion XT Alpine en utmärkt takbox för dem som söker en stilren, rymlig och användarvänlig lösning för att transportera skidutrustning och annat bagage. Med smarta funktioner och enkel montering är detta en takbox som passar perfekt för vintersportentusiaster och äventyrare.

packa i takbox2

Vad är en takbox och varför behöver man en?

En takbox är ett förvaringsutrymme som monteras på taket av din bil, vilket ger dig extra utrymme att förvara bagage, sportutrustning eller andra föremål. De finns i olika storlekar och former för att passa olika typer av bilar och behov. En välvald takbox kan göra en stor skillnad på din bilsemester eller utflykt. Här är några av de fördelar en bra takbox erbjuder:

 • Ökat förvaringsutrymme: En takbox ger dig möjlighet att utnyttja bilens tak för extra förvaringsutrymme. Detta kan vara särskilt användbart om du har en mindre bil eller om du reser med många passagerare och behöver mer plats för att packa allt ni behöver.
 • Skydd för dina prylar: En takbox håller dina föremål säkra och skyddade från väder och vind. De flesta takboxar är vattentäta och erbjuder en god skyddsnivå mot regn, snö och damm.
 • Organiserad packning: Med en takbox kan du organisera ditt bagage på ett mer effektivt sätt, vilket gör det lättare att hitta vad du behöver när du behöver det. Detta kan vara särskilt användbart under längre resor där du behöver snabb åtkomst till vissa föremål.
 • Bättre bränsleekonomi: Genom att packa dina prylar i en takbox snarare än att fylla upp bilens insida kan du förbättra bilens bränsleekonomi. När bagage och passagerare är jämnt fördelade i bilen påverkas bilens aerodynamik mindre, vilket leder till lägre bränsleförbrukning.
 • Ökad säkerhet: En takbox kan bidra till ökad säkerhet genom att undvika att packa bilen för full, vilket kan orsaka dålig sikt och svårigheter att manövrera bilen. Genom att använda en takbox kan du minimera dessa risker och köra tryggare.

I nästa sektion kommer vi att gå igenom hur du väljer rätt takbox för dina behov, samt vilka faktorer du bör tänka på innan du köper en.

takbox egenskaper

Hur du väljer rätt takbox för dina behov

Att välja rätt takbox kan kännas överväldigande, men genom att överväga följande faktorer kan du hitta en som passar dig perfekt:

Storlek och kapacitet

Takboxar finns i olika storlekar och kapaciteter, från mindre modeller som rymmer runt 300 liter till större alternativ som kan rymma över 600 liter. Tänk på hur mycket bagage och utrustning du planerar att packa, samt vilken storlek som passar din bil bäst. Om du ofta reser med mycket packning eller stor utrustning, som skidor eller campingprylar, kan en större takbox vara mer lämplig.

Kompatibilitet med din bil

Kontrollera att takboxen är kompatibel med din bilmodell och dess takräcken. Vissa takboxar är mer universella och kan monteras på de flesta takräcken, medan andra kräver specifika takräcken. Läs produktinformationen noggrant och kontrollera om det finns några begränsningar för just din bil.

Monteringsmetod

Takboxar kan monteras på olika sätt, och vissa metoder är enklare än andra. De vanligaste monteringsmetoderna inkluderar U-fästen, snabbfästen och glidfästen. Snabbfästen är ofta enklare och snabbare att använda, men kan vara dyrare än de andra alternativen. Välj en monteringsmetod som passar dina behov och färdigheter.

Vikt och material

Takboxens vikt och material påverkar både hållbarhet och bränsleekonomi. En lättare takbox är ofta mer bränsleeffektiv, men kan vara mindre robust. De flesta takboxar är tillverkade av plast, men det finns också aluminiumalternativ som är lättare och starkare, men också dyrare. Ta hänsyn till både kvalitet och vikt när du väljer en takbox.

Aerodynamik och design

En takbox med en aerodynamisk design kan förbättra bränsleekonomin och minska vindbruset under körning. Dessutom kan designen påverka hur enkelt det är att lasta och lossa takboxen. Välj en takbox som både är funktionell och estetiskt tilltalande.

Låssystem

Ett bra låssystem är viktigt för att skydda dina värdesaker under resan. Välj en takbox med ett robust och pålitligt låssystem, och överväg om du vill ha ett central lås eller flera punktlås. Tänk på att det är viktigt att även takräcket är fastlåst med ett pålitligt lås, annars kan man bli av med både räcken och takbox.

Pris och kvalitet

Slutligen, ta hänsyn till din budget och jämför priser mellan olika modeller och märken. Kom ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär bättre kvalitet, men det är viktigt att inte kompromissa för mycket på kvaliteten för att spara pengar. Läs kundrecensioner och oberoende tester för att få en uppfattning om vilka takboxar som ger bäst valuta för pengarna.

smart packning av takbox

Säkerhet och underhåll av takboxar

För att få ut det mesta av din takbox och säkerställa att den varar länge är det viktigt att följa säkerhetsrekommendationer och underhålla den ordentligt. Här är några tips och råd för att hjälpa dig att använda din takbox på ett säkert och effektivt sätt:

 • Följ viktgränser: Varje takbox och bil har specifika viktgränser som bör följas för att undvika skador och säkerställa en säker körning. Kontrollera både din takbox och bilens specifikationer för att förstå hur mycket vikt du kan lasta på taket.
 • Fördela vikten jämnt: När du packar din takbox, försök att fördela vikten jämnt för att undvika att bilen blir obalanserad. Detta kommer att göra det enklare att manövrera bilen och bidra till att förbättra bränsleekonomin.
 • Packa smart: Placera tyngre föremål längst ner i takboxen och lättare föremål ovanpå. Om du reser med skidor eller andra långa föremål, placera dem längs takboxens mitt för bästa stabilitet.
 • Kontrollera monteringen regelbundet: Se till att takboxen är ordentligt fäst vid takräcket och att alla fästen är säkra. Det är en bra idé att kontrollera detta regelbundet under din resa, särskilt om du kör långa sträckor eller på ojämna vägar.
 • Lås din takbox: Använd alltid låssystemet på din takbox för att skydda dina värdesaker och förhindra att locket öppnas under körning.
 • Underhåll och rengöring: Rengör din takbox regelbundet, både in- och utvändigt, för att hålla den i gott skick. Kontrollera även att alla delar, som gångjärn och lås, fungerar som de ska och smörj dem vid behov.
 • Förvara din takbox korrekt: När du inte använder din takbox, förvara den i en torr och sval plats för att förhindra skador orsakade av fukt och värme. Se till att den är ren och torr innan du förvarar den. Du kan också överväga att köpa ett skyddande fodral för att skydda den från damm och repor.
 • Följ hastighetsrekommendationer: Många takboxar har en rekommenderad maximal hastighet som du bör följa för att säkerställa säker körning och förhindra att takboxen skadas. Kolla upp vilka hastighetsrekommendationer som gäller för din specifika takbox och försök att hålla dig inom dessa gränser.
 • Ta hänsyn till höjdbegränsningar: Med en takbox monterad på din bil blir din fordonshöjd högre än normalt. Var medveten om detta när du passerar under låga broar, parkeringsgarage och andra platser med höjdbegränsningar för att undvika skador på både takboxen och din bil.

Genom att följa dessa säkerhets- och underhållstips kan du säkerställa att din takbox fungerar optimalt och varar länge. En välunderhållen och säkert använd takbox kommer att ge dig extra förvaringsutrymme och bekvämlighet under dina resor utan att kompromissa med säkerheten och körkvaliteten.

Så gjorde vi testet

För att ge dig de mest pålitliga och objektiva rekommendationerna har vi genomfört omfattande tester och utvärderingar av takboxar från olika tillverkare och i olika prisklasser. Här är en översikt över våra testmetoder och kriterier:

 • Montering och installation: Vi testade hur enkelt det var att montera och installera varje takbox på en rad olika bilmodeller och takräcken. Vi utvärderade också hur väl monteringsanvisningarna var skrivna och hur användarvänliga monteringssystemen var.
 • Kapacitet och storlek: Vi mätte det faktiska förvaringsutrymmet för varje takbox och jämförde det med tillverkarens angivna kapacitet. Vi testade även hur praktiskt utrymmet var för att packa olika typer av bagage och utrustning.
 • Aerodynamik och bränsleekonomi: Vi genomförde körtester med varje takbox både på landsvägar och motorvägar för att utvärdera hur aerodynamiken påverkade bränsleförbrukningen och vindbruset.
 • Material och konstruktion: Vi granskade noggrant kvaliteten på materialen som används i varje takbox och hur väl de var konstruerade. Vi testade också takboxarnas robusthet och motståndskraft mot väderförhållanden som regn, snö och starkt solljus.
 • Låssystem och säkerhet: Vi utvärderade varje takboxs låssystem för att bedöma hur säkra de var och hur enkelt det var att använda dem.
 • Praktiska funktioner: Vi undersökte eventuella extra funktioner som varje takbox erbjöd, såsom dubbla sidöppningar, interna belysning och snabbspännen.
 • Kundrecensioner och experttester: Vi samlade och analyserade kundrecensioner och experttester från en rad olika källor för att få en uppfattning om hur väl varje takbox presterade i verkliga situationer och hur nöjda kunderna var med sina köp.
 • Pris och värde: Slutligen jämförde vi priset för varje takbox med dess prestanda och kvalitet för att bedöma hur mycket värde den erbjöd för pengarna.

Genom att kombinera resultaten från våra tester med insikter från kundrecensioner och experttester har vi kunnat sammanställa en lista över de bästa takboxarna på marknaden. Vi är övertygade om att vår grundliga utvärdering och objektiva rekommendationer hjälper dig att hitta den perfekta takboxen för dina behov och göra ditt bilägande ännu mer bekvämt och praktiskt.

Vanliga frågor om takboxar

Hur väljer jag rätt takbox för min bil?

För att välja rätt takbox bör du först kontrollera bilens och takräckets vikt- och storleksbegränsningar. Se även till att takboxens storlek passar din bil, och att den uppfyller dina behov avseende lastkapacitet och användningsområde.

Hur påverkar en takbox bränsleförbrukningen?

En takbox kan öka bränsleförbrukningen något, beroende på dess vikt, form och hur den är lastad. Välj en aerodynamisk takbox och packa den jämnt för att minimera bränsleförbrukningen.

Hur mycket vikt kan jag lasta i min takbox?

Varje takbox har en maxlastkapacitet, som vanligtvis ligger mellan 50 och 75 kg. Kom ihåg att även ta hänsyn till bilens och takräckets viktgränser.

Kan jag låsa min takbox?

Ja, de flesta takboxar har ett låssystem för att skydda dina värdesaker och förhindra att locket öppnas under körning.

Hur monterar jag en takbox på min bil?

Först behöver du installera ett takräcke som passar din bil. Sedan monterar du takboxen på takräcket enligt tillverkarens anvisningar. Många takboxar har snabbfästen och momentindikatorer för enkel och säker montering.

Kan jag öppna bakluckan på min bil med en takbox monterad?

Ja, de flesta takboxar är utformade så att de inte hindrar öppningen av bilens baklucka. Bakluckan kan dock begränsas så den inte kan öppnas fullt ut. Kontrollera takboxens placering och justera vid behov för att säkerställa att bakluckan kan öppnas tillräckligt.

Hur rengör och underhåller jag min takbox?

Rengör din takbox regelbundet med mild tvål och vatten, både in- och utvändigt. Kontrollera även alla delar, som gångjärn och lås, för att säkerställa att de fungerar korrekt och smörj vid behov.

Hur förvarar jag min takbox när den inte används?

Förvara din takbox i en torr och sval plats när den inte används. Se till att den är ren och torr innan förvaring för att förhindra mögel och skador orsakade av fukt och värme.

Kan jag köra genom en biltvätt med min takbox monterad?

Nej, det rekommenderas inte att köra genom en biltvätt med en takbox monterad, eftersom det kan skada både takboxen och biltvätten. Ta av takboxen innan du kör igenom en biltvätt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5