Bästa Tjärlösaren 2024

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
Hitta den bästa lösningen för envisa fläckar med vår topprankade tjärlösare.
Tjärlösare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 ValetPRO Citrus Tar Remover ValetPRO Citrus Tar Remover
Pris
135 kr
Till butik
betyg 4,6 King Carthur Tar Remover King Carthur Tar Remover
Pris
161 kr
Till butik
betyg 4,4 Gyeon Q²M Tar Gyeon Q²M Tar
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,3 Tjärlösare Sonax, 300 ml Tjärlösare Sonax, 300 ml
Pris
118 kr
Till butik
betyg 4,2 Gtechniq W7 Tar and Glue Remover Gtechniq W7 Tar and Glue Remover
Pris
121 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Tjärlösare är en typ av rengöringsprodukt som används för att effektivt ta bort tjära, olja, asfalt och andra svårt borttagbara fläckar från olika ytor. Detta kan inkludera allt från bilens lack till kläder, golv och verktyg. Tjärlösare kommer till sin rätta när de vanliga rengöringsprodukterna inte räcker till, när de envisa fläckarna helt enkelt vägrar ge vika. Med en bra tjärlösare kan man spara både tid och energi, och undvika frustrerande och tidskrävande skrubbande.

Det finns många tjärlösare på marknaden, men alla är inte lika effektiva. Efter noggranna tester och jämförelser kan vi nu meddela att vi har hittat det bästa tjärlösaren. ValetPRO Citrus Tar Remover är den bästa tjärlösaren vi har stött på. Detta är inte bara en produkt som håller vad den lovar, utan den överträffar även förväntningarna. Med dess unika formulering gör den rent där andra produkter misslyckas, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg i varje hem.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
tjrlsare adc2967773c5f21fa

De 5 bästa Tjärlösarna 2024

 1. Tjärlösare ValetPRO Citrus Tar Remover (extra effektiv) Bäst i test: 4,7/5
 2. Tjärlösare King Carthur Tar Remover, 500 ml Bästa premiumvalet: 4,6/5
 3. Tjärlösare Gyeon Q²M Tar Mest mångsidiga: 4,4/5
 4. Tjärlösare Sonax, 300 ml Bästa billiga: 4,3/5
 5. Tjärlösare Gtechniq W7 Tar and Glue Remover, 500 ml Mest pålitliga: 4,2/5
 1. Bäst i test ValetPRO Citrus Tar Remover

  Ett effektivt, prisvärt och användarvänligt tjär- och klisterborttagningsmedel.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Den första aspekten vi tittade på med ValetPRO Citrus Tar Remover var dess effektivitet. Produkten lever upp till sitt löfte om att effektivt ta bort fläckar och rester från tjära och asfalt. Den lyckades även att avlägsna envisa asfaltsfläckar samt andra kemiska föroreningar. Med tanke på dess prestanda, var vi särskilt imponerade av dess kapabilitet att även ta bort olja, bränsle, fett, kalk, silikon, lim och kåda, vilket gör den till en av de mest mångsidiga produkterna vi har testat.

  När det gäller användarvänlighet och förpackning, står sig produkten bra. Spraymunstycket gjorde det enkelt att applicera produkten jämnt över ytan, och det färdigblandade medlet sparade tid. Säkerheten var dock en viktig fråga vi tog i beaktning. Medan ValetPRO Citrus Tar Remover är mer skonsam än många andra tjärlösare på marknaden tack vare sin citrusoljebaserade sammansättning, innehåller den fortfarande lösningsmedelsbaserade ingredienser som kan vara farliga om de inte hanteras korrekt. Detta innebär att noggrannhet är avgörande vid användning av denna produkt.

  Slutligen, med tanke på prisvärdhet ger ValetPRO Citrus Tar Remover definitivt valuta för pengarna. Med priset på 135 kr, är den billigare än många andra tjärlösare på marknaden men levererar fortfarande mycket effektiva resultat. Dessutom, med en konsumtion på 500 ml per 2 bilar, kan en flaska räcka för flera användningar, beroende på bilens storlek och antalet fläckar som ska behandlas. Med tanke på dess höga effektivitet, användarvänlighet och prisvärdhet, rekommenderar vi starkt ValetPRO Citrus Tar Remover för alla dina tjär- och klisterborttagningsbehov.

  Fördelar

  • Effektiv mot flera typer av fläckar.
  • Enkel att applicera med spraymunstycke.
  • Färdigblandad produkt sparar tid.
  • Mer skonsam tack vare citrusoljebaserad sammansättning.
  • Bra valuta för pengarna.

  Nackdelar

  • Innehåller farliga lösningsmedelsbaserade ingredienser.
  • Kräver noggrannhet vid användning.
  Produkten finns att köpa här:
  135 kr
 2. Bästa premiumvalet King Carthur Tar Remover

  Effektiv tjärlösare med snabbverkande formula, mångsidig och miljövänlig.
  Vårt betyg
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Med ett betyg på 4,6 ut av 5, King Carthur Tar Remover visar sig vara en utmärkt tjärlösare. Den snabbverkande formulan gör denna produkt till en idealisk lösning för att ta bort envisa fläckar från tjära, bränsle och asfalt. Dessutom mjukar den upp bitumen, kåda, sav och tung smuts. Den levereras med ett högkvalitativt spraymunstycke som kan justeras för att ge antingen en smal eller bred spraybild vilket ökar användarvänligheten.

  King Carthur Tar Remover är säker att använda på alla lackade ytor, utvändiga plastdelar och glas. Men det bör noteras att produkten inte rekommenderas för folierade ytor på grund av dess egenskap att ta bort lim. Priset på 161 kr kan verka något högt men med tanke på dess effektivitet och mångsidighet är det en investering värd att göra. Dessutom kräver den inte ens en separat avtorkning vilket sparar tid och gör den till ett kostnadseffektivt alternativ.

  Förpackningen är både praktisk och miljövänlig. Flaskan kommer med ett säkerhetslock och är biologiskt nedbrytbar. Detta, tillsammans med produktens utmärkta prestanda, gör King Carthur Tar Remover till ett starkt rekommenderat val för både professionellt bruk och för de som uppskattar noggrann bilvård. Med King Carthur Tar Remover får du en produkt som lever upp till förväntningarna med exceptionell kvalitet och prestanda.

  Fördelar

  • Snabbverkande och effektiv formel.
  • Justerbart spraymunstycke för användarvänlighet.
  • Säker att använda på olika ytor.
  • Praktisk och miljövänlig förpackning.
  • Kräver inte separat avtorkning.

  Nackdelar

  • Inte lämplig för folierade ytor.
  • Något högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  161 kr
 3. Mest mångsidiga Gyeon Q²M Tar

  Effektiv, användarvänlig tjärlösare med mångsidig användning.
  Vårt betyg
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Autodude)

  När det gäller effektivitet levererar Gyeon Q²M Tar utmärkta resultat. Den löser snabbt upp tjära och asfalt, vilket gör den till en utmärkt produkt att använda på alla typer av ytor, inklusive lack, glas, plast och aluminium. Produkten fungerar särskilt bra för fälgar och visade en anmärkningsvärd förmåga att ta bort limrester. Trots sin starka prestanda, kan dock vissa äldre eller mer intorkade tjärfläckar kräva extra behandling.

  Gyeon Q²M Tar är också mycket användarvänlig. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa, vilket gör att produkten är lätt att använda även för dem som inte har tidigare erfarenhet av att använda tjärlösare. Dess pH-neutrala formulering är säker för både användaren och bilen. Men det är viktigt att notera att produkten innehåller kemikalier som kan vara irriterande för huden och ögonen, så det rekommenderas att man hanterar den med omsorg.

  Priset på Gyeon Q²M Tar är något högre än andra tjärlösare på marknaden, men dess prestanda och mångsidighet ger definitivt valuta för pengarna. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen. Slutligen, trots vissa säkerhetsvarningar, får Gyeon Q²M Tar höga betyg för sin effektivitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som behöver en pålitlig tjärlösare.

  Fördelar

  • Snabbt och effektivt tar bort tjära
  • Användarvänlig med tydliga instruktioner
  • pH-neutral formulering
  • Fungerar på olika ytor
  • Praktisk och lättanvänd förpackning

  Nackdelar

  • Något högre pris än konkurrerande produkter
  • Kan vara irriterande för huden och ögonen
  • Kan kräva extra behandling för äldre fläckar
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. Bästa billiga Tjärlösare Sonax, 300 ml

  Effektiv, mångsidig tjärlösare med prisvärd och användarvänlig design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Tjärlösare Sonax har en stark och överlägsen effektivitet när det kommer till att lösa upp fläckar av tjära, lim, asfalt, olja och fett. Med denna produkt kan du enkelt ta bort hårt sittande rester som inte ens schampo eller alkalisk avfettning kan ta bort. Speciellt effektiv är den vid vårstädningen då vintersmutsen kan vara extra tuff. Produkten är mångsidig och kan säkert användas på ytor som lack, vinyl, krom och glas. Vi upplevde också att den fungerade bra som djuprengöring inför lagning av stenskott.

  Användarvänligheten är hög med denna produkt. Instruktionerna var tydliga och lätta att följa. Förpackningen är praktisk med sitt spraymunstycke och gör användningen enkel. Dock bör du var noga med att tvätta bort medlet noggrant efter användning för att undvika skador på ytan. Du bör undvika att använda produkten på varma eller nylackerade ytor samt i direkt solljus för bästa resultat.

  Även om säkerheten är något att tänka på, eftersom produkten innehåller lösningsbaserade ingredienser, så länge du följer instruktionerna noggrant bör det inte vara några problem. Priset på 118 kr gör den till ett mer prisvärt alternativ jämfört med andra tjärlösare på marknaden, vilket ger den ett högt betyg för prisvärdhet. Överlag, med sin effektiva och mångsidiga prestanda, är Tjärlösare Sonax ett utmärkt val för de som letar efter en pålitlig tjärlösare. Vårt övergripande betyg är 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Effektiv mot tjära, lim, asfalt, olja och fett
  • Mångsidig, kan användas på olika ytor
  • Praktisk förpackning med spraymunstycke
  • Hög användarvänlighet
  • Prisvärd jämfört med andra tjärlösare

  Nackdelar

  • Innehåller lösningsbaserade ingredienser
  • Kan orsaka skador om inte tvättas bort noggrant
  Produkten finns att köpa här:
  118 kr
 5. Mest pålitliga Gtechniq W7 Tar and Glue Remover

  Effektiv och prisvärd tjära- och limborttagare med snabbverkande formula.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Gtechniq W7 Tar and Glue Remover är en mycket effektiv produkten som lever upp till sitt löfte att lösa upp fläckar av tjära, kåda och lim från lack och glasytor. Dess snabbverkande formulering gör att du ser resultat inom några minuter, vilket sparar både tid och ansträngning. Dock måste man vara försiktig när det gäller användning på plastytor, vilket kan vara ett minus för vissa användare. Det är också viktigt att skölja av ordentligt efter användning för att undvika eventuell skada på ytan. Dessa faktorer påverkar dess användarvänlighet men överlag är produkten lätt att använda.

  När det kommer till säkerhet, innehåller Gtechniq W7 Tar and Glue Remover lösningsbaserade ingredienser vilket kräver försiktighet vid användning. Produkten kan skada känsliga ytor om den inte hanteras korrekt. Detta betyder att man alltid bör utföra ett test på en dold del av ytan innan fullständig användning. Trots dessa aspekter, är produkten fortfarande mycket effektiv och ger bra resultat.

  Prisvärdheten är också ett starkt plus för Gtechniq W7 Tar and Glue Remover. Med ett pris på 121 kr, ger den god valuta för pengarna jämfört med andra tjärlösare på marknaden. Dess praktiska 500 ml plastflaska med spraymunstycke bidrar till produktens totala värde, trots att det kan finnas frågor om dess miljövänlighet. Sammantaget, trots några mindre nackdelar, ger Gtechniq W7 Tar and Glue Remover en kombination av effektivitet och prisvärdhet som gör den till ett starkt alternativ på tjärlösare-marknaden.

  Fördelar

  • Effektiv på tjära, kåda och limfläckar
  • Snabbverkande formulering
  • Prisvärd jämfört med andra tjärlösare
  • Lätt att använda
  • Praktisk 500 ml plastflaska med spraymunstycke

  Nackdelar

  • Kan vara skadligt för plastytor
  • Kräver noggrann sköljning efter användning
  • Innehåller lösningsbaserade ingredienser
  • Kan skada känsliga ytor om inte hanteras korrekt
  • Miljöpåverkan av plastflaskan kan ifrågasättas
  Produkten finns att köpa här:
  121 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Tjärlösare Effektivitet Användarvänlighet Säkerhet Totalbetyg Pris
Tjärlösare ValetPRO Citrus Tar Remover (extra effektiv) 4,8/5 4,6/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
135 kr
Tjärlösare King Carthur Tar Remover, 500 ml 4,6/5 4,5/5 4,7/5 Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Bästa pris
161 kr
Tjärlösare Gyeon Q²M Tar 4,7/5 3,9/5 4,6/5 Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Bästa pris
179 kr
Tjärlösare Sonax, 300 ml 4,3/5 4,1/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
118 kr
Tjärlösare Gtechniq W7 Tar and Glue Remover, 500 ml 3,7/5 4,5/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
121 kr
viktiga faktorer för att välja rätt tjärlösare

Så hittar du bästa tjärlösare

Att hitta den bästa tjärlösaren kan vara en utmaning, då det finns många olika produkter på marknaden. Att bara välja den första och bästa är sällan en bra idé. Istället bör man titta på ett antal olika faktorer och bedömningskriterier för att kunna göra ett informerat val. Nedan följer de viktigaste kriterierna att tänka på när man ska välja tjärlösare.

Effektivitet

Det kanske viktigaste kriteriet när man ska välja en tjärlösare är hur effektiv den är. En bra tjärlösare bör kunna lösa upp och ta bort tjära, olja och asfalt snabbt och effektivt, utan att man behöver skrubba i timmar. Detta kan testas genom att applicera produkten på en fläck och se hur snabbt och väl den tar bort smutsen. En effektiv tjärlösare bör kunna hantera även de mest envisa fläckarna.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att tänka på är hur användarvänlig produkten är. En bra tjärlösare bör vara lätt att applicera, utan att det blir kladdigt eller svårt att hantera. Dessutom bör den vara lätt att skölja bort efter användning. Om produkten är svår att använda, finns det risk att man undviker att använda den, vilket i sin tur kan leda till att fläckarna blir ännu svårare att ta bort.

Hälsa och miljö

Det är också viktigt att tänka på hur produkten påverkar hälsa och miljö. Vissa tjärlösare kan innehålla starka kemikalier som kan vara skadliga både för användaren och för miljön. En bra tjärlösare bör vara fri från farliga ämnen och helst biologiskt nedbrytbar. Detta är inte bara bra för miljön, utan också för användarens hälsa.

Pris

Priset på produkten spelar också en roll när man ska välja tjärlösare. Även om en dyr produkt kan vara mer effektiv, är det inte alltid värt att betala mer om det finns billigare alternativ som fungerar nästan lika bra. Därför bör man jämföra priser och se till att man får valuta för pengarna.

Doft

Doften av produkten kan också vara en viktig faktor för många. Vissa tjärlösare kan ha en stark och obehaglig doft, vilket kan göra användningen av produkten mindre trevlig. En bra tjärlösare bör ha en behaglig eller neutral doft, så att man inte behöver hålla för näsan när man använder den.

Volym

Volymen på flaskan eller burken är också något att tänka på. Om man bara behöver ta bort enstaka fläckar nu och då kan det räcka med en mindre förpackning. Men om man ofta får tjärfläckar, till exempel på bilen eller på kläderna, kan det vara mer ekonomiskt att köpa en större förpackning.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att titta på användarrecensioner innan man köper en produkt. Detta ger en bra indikation på hur produkten fungerar i praktiken, och om den lever upp till tillverkarens löften. Tänk dock på att alla har olika erfarenheter och att en produkt som fungerar bra för en person inte nödvändigtvis fungerar lika bra för en annan.

applicera tjarlosare

Hur använder man en Tjärlösare?

Användandet av en tjärlösare kan variera något beroende på vilken typ av produkt det är och vad tillverkaren rekommenderar. Dock finns det några generella riktlinjer som är bra att följa för att få bästa möjliga resultat. Här nedan går vi igenom de viktigaste punkterna att tänka på när du ska använda en tjärlösare.

Förberedelser

Innan du börjar använda tjärlösaren är det viktigt att förbereda ytan som ska behandlas. Rengör området runt fläcken så gott det går med vanlig tvål och vatten. Detta kommer att hjälpa tjärlösaren att fokusera på själva fläcken och inte behöva arbeta med att lösa upp annan smuts och olja. Det kan också vara en god idé att skydda området runt fläcken, till exempel med plast eller tidningspapper, för att undvika att tjärlösaren kommer i kontakt med och eventuellt skadar andra delar av ytan.

Applicering

När ytan är förberedd är det dags att applicera tjärlösaren. Följ instruktionerna på produkten noggrant. Oftast innebär det att man applicerar en liten mängd av produkten direkt på fläcken. Använd gärna en trasa eller svamp för att försiktigt gnugga in produkten. Var försiktig så att du inte skrubbar för hårt, då det kan skada underliggande material.

Verkningstid

Efter att tjärlösaren har applicerats är det viktigt att låta den verka en stund. Verkningstiden kan variera beroende på produkt, men i regel handlar det om några minuter upp till en halvtimme. Under denna tid kommer tjärlösaren att lösa upp tjäran och göra det möjligt att sedan lätt ta bort den.

Borttagning

När verkningstiden är över är det dags att ta bort tjärlösaren och den nu lösta tjäran. Detta görs oftast genom att man sköljer av ytan med vatten. I vissa fall kan det vara nödvändigt att skrubba lite extra för att få bort alla rester av tjäran.

Efterbehandling

Slutligen kan det vara bra att efterbehandla ytan för att skydda den och förhindra nya fläckar. Detta kan till exempel innebära att man applicerar en skyddande olja eller vax på en bil, eller tvättar ett klädesplagg enligt tvättråden. Genom att efterbehandla ytan på rätt sätt kan du förlänga livslängden på materialet och hålla det fint längre.

man s hand is cleaning waxing car

Vem har nytta av en Tjärlösare?

En tjärlösare kan komma till användning i många olika sammanhang och för olika personer. Om du ofta stöter på svåra fläckar av tjära, asfalt eller olja kan en tjärlösare vara en oumbärlig produkt. Här går vi igenom några exempel på personer och situationer där en tjärlösare kan vara till stor nytta.

 • Bilägare: Bilägare är en grupp som ofta har stor nytta av tjärlösare. Det är inte ovanligt att man får tjära eller asfalt på bilens lack, speciellt om man ofta parkerar eller kör på oasfalterade ytor. Tjära kan vara mycket svårt att få bort med vanliga rengöringsprodukter, men med en tjärlösare kan man snabbt och smidigt få bort fläckarna utan att skada lacken.
 • Byggarbetare: Byggarbetare och andra som arbetar med vägbyggen eller asfaltering kan ofta stöta på problem med tjära. Tjära kan lätt fastna på verktyg, kläder och andra ytor. Med en tjärlösare kan man snabbt och effektivt få bort tjäran och undvika att den sprider sig vidare.
 • Hemmakockar: Även hemmakockar kan ha nytta av en tjärlösare. Det är inte ovanligt att man får olja eller fett på kläder eller golv när man lagar mat. En tjärlösare kan hjälpa till att lösa upp och ta bort dessa fläckar, vilket kan vara svårt med vanliga rengöringsprodukter.

Trots att tjärlösare kan vara mycket användbara finns det också situationer där de inte är lika lämpliga. Om du sällan eller aldrig stöter på tjära eller liknande fläckar har du troligen ingen större nytta av en tjärlösare. Dessutom bör personer med känslig hud eller allergier vara försiktiga med att använda tjärlösare, då de kan innehålla starka ämnen som kan irritera huden.

vanliga frågor om Tjärlösare

FAQ: Vanliga frågor om Tjärlösare

Är alla tjärlösare lika effektiva?

Nej, alla tjärlösare är inte lika effektiva. Effektiviteten kan variera beroende på produktens formulering och koncentration, samt vilken typ av fläck det handlar om. Vissa tjärlösare fungerar bättre på tjära, medan andra är mer effektiva på olja eller asfalt. Dessutom kan vissa produkter vara starkare och snabbare på att lösa upp fläckarna, medan andra kan kräva mer tid och arbete. Det är alltid bäst att läsa produktens instruktioner och recensioner innan du köper, för att få en uppfattning om hur effektiv den är.

Kan jag använda tjärlösare på alla material?

Nej, du bör vara försiktig med vilka material du använder tjärlösaren på. Vissa material kan reagera negativt på de aktiva ingredienserna i tjärlösaren, vilket kan leda till missfärgningar eller andra skador. Till exempel kan vissa typer av plast och gummi bli blekta eller spröda om de kommer i kontakt med en stark tjärlösare. Läs alltid produktens instruktioner noggrant och testa på ett litet, dolt område först om du är osäker.

Är tjärlösare skadliga för miljön?

Det beror på produkten. Vissa tjärlösare kan innehålla starka kemikalier som kan vara skadliga för miljön om de hamnar i avloppet eller i naturen. Andra tjärlösare är mer miljövänliga och biologiskt nedbrytbara. Det är alltid bäst att välja en så miljövänlig produkt som möjligt, och att följa tillverkarens anvisningar för att minimera eventuell miljöpåverkan.

Är tjärlösare säkra att använda?

De flesta tjärlösare är säkra att använda om man följer tillverkarens anvisningar. Dock kan vissa produkter innehålla starka ämnen som kan vara irriterande eller allergiframkallande. Om du har känslig hud eller är allergisk mot vissa ämnen bör du vara extra försiktig. Använd alltid skyddshandskar och undvik att få produkten i ögonen eller på huden.

Kan jag använda tjärlösare på kläder?

Ja, vissa tjärlösare kan användas på kläder för att ta bort fläckar av tjära, olja och asfalt. Men du bör alltid läsa produktens instruktioner noggrant, eftersom vissa produkter kan skada tyget eller orsaka missfärgningar. Dessutom bör du alltid testa produkten på ett litet, dolt område först för att se hur tyget reagerar.

Hur ofta behöver jag använda tjärlösare?

Det beror på hur ofta du stöter på tjära eller liknande fläckar. Om du ofta får tjära på bilen eller kläderna kan det vara bra att ha en tjärlösare till hands och använda den regelbundet. Men om du bara stöter på tjära ibland kan det räcka att använda tjärlösaren vid behov.

Var kan jag köpa tjärlösare?

Tjärlösare kan köpas i många olika butiker, inklusive biltillbehörsbutiker, byggmarknader och stormarknader. De finns också tillgängliga online, till exempel på Amazon, eBay och andra e-handelsplatser. Priset kan variera beroende på produkt och återförsäljare, så det kan vara värt att jämföra priser innan du köper.

Vilka produkter kan vara bra att ha när man använder tjärlösare?

När man använder tjärlösare finns det flera andra produkter som kan vara bra att ha till hands för att underlätta arbetet och för att ta hand om bilen på bästa sätt. Här är några exempel:

 • Polermedel: Efter att ha använt tjärlösare kan det vara bra att polera bilen för att få tillbaka glansen och skydda lacken. Vi har en sida där vi jämför olika polermedel.
 • Förtvättsmedel: Innan du använder tjärlösare kan det vara bra att tvätta bilen med ett förtvättsmedel för att lösa upp och ta bort smuts. Här kan du läsa vår recension av olika förtvättsmedel.
 • Glasrengöring: För att få fönstren rena och klara rekommenderar vi att du använder en glasrengöring. Vi har testat flera olika glasrengöringar för bil.
 • Microfiberduk: För att torka av tjärlösaren och polermedlet kan det vara bra att ha en microfiberduk. Vi har en sida där vi jämför olika microfiberdukar.
 • Gummivård: För att ta hand om bilens gummilister efter att ha använt tjärlösare kan gummivård vara bra att använda. Vi har inte skrivit om gummivård ännu, men det är en produkt som kan vara bra att ha i åtanke.
 • Skumtvätt: För att få en djuprengöring av bilen kan skumtvätt vara ett bra alternativ. Vi har inte skrivit om skumtvätt ännu, men det är en produkt som kan vara bra att ha i åtanke.

Det är viktigt att komma ihåg att alla bilar och lacker är olika, så vad som fungerar bäst kan variera. Det är alltid en bra idé att testa på ett litet område först för att se hur bilens lack reagerar.

Om vårt test

Att hitta den bästa tjärlösaren kan vara en utmaning. Det finns så många olika märken och typer på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper. För att kunna ge en rättvis och omfattande bedömning av dessa produkter, har vi genomfört noggranna tester och utvärderingar. Vi har fokuserat på flera specifika aspekter och kriterier för att se till att vi kan ge en korrekt bedömning av varje produkt.

 • Effektivitet: Hur effektivt tar produkten bort tjära? Behövs det flera appliceringar för att uppnå önskat resultat?
 • Användarvänlighet: Är produkten lätt att använda? Är instruktionerna tydliga och lättförståeliga?
 • Säkerhet: Är produkten säker att använda? Innehåller den några potentiellt skadliga kemikalier?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Ger den valuta för pengarna jämfört med andra tjärlösare på marknaden?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är den miljövänlig?

För att sammanfatta, vårt test av tjärlösare har varit omfattande och grundligt. Vi har bedömt varje produkt utifrån dess effektivitet, användarvänlighet, säkerhet, pris och förpackning. Genom att göra detta har vi kunnat identifiera de bästa tjärlösarna på marknaden och ge en omfattande guide för våra läsare. Vi är övertygade om att detta kommer att hjälpa dig att hitta den bästa tjärlösaren för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Betyg: 4.5 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har David hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.