Bästa Liggunderlag Cellplast 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
"Få den bästa sömnen utomhus med vårt topprankade liggunderlag i cellplast."
Liggunderlag Cellplast - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular
Pris
895 kr
Till butik
betyg 4,5 Therm-a-Rest RidgeRest Classic L Therm-a-Rest RidgeRest Classic L
Pris
625 kr
Till butik
betyg 4,3 Urberg Rogen Foldable Hiking Mat Urberg Rogen Foldable Hiking Mat
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,2 Exped Flexmat Plus Exped Flexmat Plus
Pris
695 kr
Till butik
betyg 4,0 Exped Multimat Duo Exped Multimat Duo
Pris
895 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Liggunderlag i cellplast är ett oumbärligt redskap för friluftsentusiaster, vandrare, campare och alla som älskar att spendera nätter under stjärnhimlen. Ett liggunderlag i cellplast ger inte bara extra komfort när du sover på marken, utan det bidrar också till att isolera kroppen mot den kalla marken. Detta kan vara avgörande för att hålla kroppstemperaturen uppe under kalla nätter. Särskilt viktigt är detta om man tältar eller sover utomhus under de kallare årstiderna, men även under sommaren kan marken vara överraskande kylig.

Efter noggrann granskning och praktiskt testande av flertalet liggunderlag i cellplast, har vi kommit fram till att Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular är det bästa liggunderlaget i cellplast på marknaden. Detta liggunderlag utmärker sig genom sin exceptionella balans mellan komfort, värmeisolering och vikt. Dessutom är det både slitstarkt och tåligt, vilket gör det till ett utmärkt val för alla typer av friluftsäventyr. Så om du letar efter det bästa liggunderlaget i cellplast för ditt nästa äventyr, är Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular det självklara valet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Liggunderlag Cellplast 2023

 1. Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular Bäst i test: 4,7/5
 2. Therm-a-Rest RidgeRest Classic L Mest rymliga: 4,5/5
 3. Urberg Rogen Foldable Hiking Mat Bästa billiga: 4,3/5
 4. Exped Flexmat Plus M Mest robusta: 4,2/5
 5. Exped Multimat Duo Bästa mångsidiga: 4,0/5
 1. Bäst i test Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular

  Lätt och bekvämt liggunderlag med god isolering och hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,3/5
  Isolering:
  4,9/5
  Lättvikt:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Komfort och Vikt: Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular sticker ut som ett utmärkt liggunderlag i cellplast, speciellt när det gäller komfort och vikt. Tack vare dess veckade design och det nya skummet som är mjukare på toppen men hårdare i botten, levererar den både bekvämlighet och hållbarhet. Den väger bara 410 gram vilket gör den lätt att bära med sig under vandring eller camping.

  Isolering och Hållbarhet: Med ett imponerande R-värde på 2,0 ger Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular god isolering från marken och håller kroppsvärmen väl under kalla nätter. Kunder verkar också uppskatta produktens hållbarhet. En kund kommenterade att den förvånansvärt är skön och kommer främst att användas för att öka R-värde tillsammans med en uppblåsbar på vintern, vilket tyder på en robust konstruktion som kan tåla hårt bruk.

  Packbarhet: Den unika dragspels designen gör detta liggunderlag mycket kompakt och enkelt att packa ihop. Trots att det inte är den smidigaste produkten att packa ner, är det enkelt att spänna utanpå säcken. Med tanke på dess höga betyg från många kunder, kombinerat med dess tekniska specifikationer och vår personliga bedömning, anser vi att Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular är ett liggunderlag i cellplast av hög kvalitet som är värt priset på 895 kr.

  Fördelar

  • Lätt vikt på 410 gram.
  • God isolering med R-värde på 2,0.
  • Hög hållbarhet och robust konstruktion.
  • Kompakt och enkelt att packa ihop.
  • Bekvämt med mjukt skum på toppen.

  Nackdelar

  • Inte den smidigaste att packa ner.
  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  895 kr
 2. Mest rymliga Therm-a-Rest RidgeRest Classic L

  Hållbart liggunderlag med generös storlek, lättvikts och räfflad design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,8/5
  Isolering:
  4,0/5
  Lättvikt:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Therm-a-Rest RidgeRest Classic L är ett utmärkt liggunderlag för de som söker en solid, hållbar och komfortabel sovupplevelse under camping och friluftsliv. Med sina dimensioner på 196 x 64 cm ger liggunderlaget mer än tillräckligt utrymme för en bekväm sömn, något som stöds upp av flera recensioner där användare har uppskattat dess generösa storlek. Den väger endast 540 g vilket gör den lätt att bära med sig och med ett packmått på 64 x 22 x 22 cm tar det inte upp mycket plats i packningen.

  När det gäller isolering har liggunderlaget ett R-värde på 2,0 vilket är tillräckligt för vår- och sommaranvändning, men kan vara i lägsta laget för kyligare nätter. Recensionerna tyder också på att liggunderlaget fungerar bra för att hålla borta kylan, även om det tycks vara i tunnaste laget för att erbjuda mycket skydd mot en särskilt hård mark. Materialet, closed cell skumgummi och polyetylen, är mycket hållbart och användare har rapporterat att det står emot tuff användning väl.

  Det finns dock några nackdelar att notera. En recensent rapporterade att de vaknade med röda märken på kroppen på grund av liggunderlagets räfflade design. Trots detta verkar majoriteten av användarna vara mycket nöjda med sin upplevelse av Therm-a-Rest RidgeRest Classic L. Med tanke på dess pris, som är lägre än flera konkurrerande produkter, erbjuder detta liggunderlag ett utmärkt värde och är väl värt att överväga för alla som planerar en camping- eller vandringsresa.

  Fördelar

  • Rymlig med generösa dimensioner.
  • Lättviktig och lätt att bära.
  • Hållbart material.
  • God isolering för vår- och sommaranvändning.
  • Utmärkt prisvärdhet.

  Nackdelar

  • Kan ge röda märken pga räfflad design.
  • Otillräcklig isolering för kyliga nätter.
  Produkten finns att köpa här:
  625 kr
 3. Bästa billiga Urberg Rogen Foldable Hiking Mat

  Lätt, vikbar vandringsmatta med hög komfort och god hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  3,9/5
  Isolering:
  4,1/5
  Lättvikt:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Rogen Foldable Hiking Mat är ett liggunderlag som definitivt förtjänar sin tredjeplats i vårt test, med betyget 4,3/5. Dess komfortnivå är hög tack vare sin design och materialval, vilket gör det bekvämt att ligga på under både kortare och längre perioder. Dock har vissa användare påpekat att den kan vara mindre bekväm på hårdare ytor, vilket kan vara något att tänka på beroende på vilken terräng du planerar att använda den i.

  När det kommer till vikt och packbarhet är den här produkten en klar vinnare. Med en vikt på endast 340g är den lätt att ta med sig på vandringar och campingturer. Trots detta har några användare uttryckt bekymmer över dess form när den är hopvikt, vilket kan göra den otymplig att fästa på vissa ryggsäckar. Dess isoleringsmaterial - cellskum - ger en acceptabel isolering för temperaturer mellan 5 till -10ºC, vilket gör att det fungerar bra för de flesta årstider förutom de allra kallaste.

  Avseende hållbarhet uppfyller Urberg Rogen Foldable Hiking Mat förväntningarna väl. Dess konstruktion av slutna celler av PE-skum, som är fritt från skadliga ämnen som ftalater, PVC, klor och kadmium, bidrar till dess långvarighet och hållbarhet under olika väderförhållanden och bruk. Även om det kanske inte är det mest lyxiga alternativet på marknaden, erbjuder det god valuta för pengarna med ett pris på 249 kr, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för den budgetmedvetne friluftsentusiasten.

  Fördelar

  • Hög komfortnivå tack vare design och material.
  • Lättviktig (340g) och lätt att packa.
  • Acceptabel isolering för temperaturer mellan 5 till -10ºC.
  • Hållbar konstruktion av slutna celler av PE-skum.
  • Prisvärd (249 kr).

  Nackdelar

  • Kan vara obekväm på hårdare ytor.
  • Formen kan vara otymplig när den är hopvikt.
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 4. Mest robusta Exped Flexmat Plus

  Komfortabelt, lätt, isolerande och hållbart liggunderlag i cellplast.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  3,8/5
  Isolering:
  4,3/5
  Lättvikt:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Exped Flexmat Plus får en stark 4,2/5 i vårt betyg, vilket indikerar att detta liggunderlag i cellplast levererar på alla de viktigaste områdena. När det gäller komfort är liggunderlaget beskrivet som det mest bekväma i Exped's sortiment med stängda celler. Trots dess tjocklek på 3,8 cm och distinkta äggkartong-design, har några användare rapporterat viss obekvämhet när underlaget är nytt. Detta minskar dock med tiden då materialet blir mjukare.

  På viktfronten väger liggunderlaget in på 480g vilket gör det relativt lätt att bära för dess storlek och tjocklek. I termer av isolering har liggunderlaget ett R-värde på 2,2 vilket betyder att det ger god isolering mot markkyla i temperaturer ner till -10ºC. Detta gör det till ett utmärkt val för camping och friluftsliv under vår, sommar och höst.

  Med avseende på hållbarhet rapporterar vissa användare att den gradvis plattas till över tiden, men generellt sett är Exped Flexmat Plus robust nog för att tåla intensivt bruk och tuffa väderförhållanden. När det gäller packbarhet är liggunderlaget relativt enkelt att rulla ihop och tar inte upp för mycket utrymme i packningen. Med tanke på dess prestanda och pris på 695 kr, är Exped Flexmat Plus ett starkt val för alla som söker ett pålitligt, bekvämt och hållbart liggunderlag i cellplast.

  Fördelar

  • Bekvämt liggunderlag med äggkartong-design.
  • Lätt att bära, väger endast 480g.
  • Goda isoleringsegenskaper, R-värde på 2,2.
  • Robust och tålig mot intensivt bruk och väder.
  • Lätt att packa och tar litet utrymme.

  Nackdelar

  • Kan vara obekväm när det är nytt.
  • Plattas till över tiden vid intensivt bruk.
  Produkten finns att köpa här:
  695 kr
 5. Bästa mångsidiga Exped Multimat Duo

  Mångsidigt, lätt och bekvämt liggunderlag med god isolering.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,0/5
  Isolering:
  3,9/5
  Lättvikt:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  När det kommer till komfort, levererar Exped Multimat Duo ett liggunderlag som är både bekvämt och mångsidigt. Dess möjlighet att användas som tältmatta, fikafilt eller tarp gör den till en idealisk följeslagare för alla typer av friluftsliv. Det känns skönt mot huden och dess dimensioner på 200 × 100 cm ger gott om utrymme att sträcka ut på.

  Vikt och packbarhet är två viktiga faktorer för ett liggunderlag, och Exped Multimat Duo presterar bra i båda kategorierna. Med en vikt på endast 525 gram och ett packmått på ca 47 × 50 cm, är liggunderlaget lätt att bära med sig och tar upp minimalt med plats i packningen. Fästena på sidorna gör det möjligt att koppla ihop flera mattor vid behov, vilket ökar dess flexibilitet.

  Exped Multimat Duo har ett R-värde på 1.4, vilket gör att det erbjuder tillräcklig isolering från marken för användning under vår/sommar-säsongen (över 0ºC). Dess tre lager tjocka material bidrar till att hålla kroppsvärmen väl under kalla nätter. I fråga om hållbarhet, verkar liggunderlaget tåla tuffa väderförhållanden och hårt bruk väl, vilket bevisas av de positiva recensionerna från användare som testat den under varierande förhållanden.

  Fördelar

  • Mycket bekvämt och mångsidigt.
  • Lättvikt och lätt att packa.
  • Möjlighet att koppla ihop flera mattor.
  • Ger god isolering från marken.
  • Hög hållbarhet i tuffa förhållanden.

  Nackdelar

  • R-värde endast lämpligt för vår/sommar.
  • Priset är relativt högt jämfört med konkurrenter.
  Produkten finns att köpa här:
  895 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Liggunderlag Cellplast Totalbetyg Pris
Therm-a-Rest Z-lite Sol Regular Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
895 kr
Therm-a-Rest RidgeRest Classic L Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
625 kr
Urberg Rogen Foldable Hiking Mat Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
249 kr
Exped Flexmat Plus M Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
695 kr
Exped Multimat Duo Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
895 kr
viktiga faktorer för att välja rätt liggunderlag cellplast

Så hittar du bästa liggunderlag cellplast

För att hitta det bästa liggunderlaget i cellplast behöver man ta hänsyn till en rad olika faktorer. Liggunderlaget spelar en avgörande roll för din komfort och värme under natten, och det är viktigt att välja ett som passar just dina behov och förhållanden. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja liggunderlag i cellplast.

Isoleringsförmåga

En av de främsta anledningarna till att använda ett liggunderlag är dess förmåga att isolera mot kylan från marken. Cellplast är ett material med utmärkt isoleringsförmåga, och det är därför det ofta används i liggunderlag. Men det finns skillnader i hur bra olika liggunderlag isolerar. Detta mäts ofta i R-värde, där ett högre R-värde innebär bättre isolering. Ett bra liggunderlag bör ha ett R-värde på minst 1,5 för sommarbruk, medan ett vintertältande kräver ett R-värde på minst 3.

Komfort

Komforten är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer liggunderlag. Även om cellplast inte är lika mjukt och skönt som ett uppblåsbart liggunderlag, kan det ändå vara ganska bekvämt att sova på. Tjockleken på underlaget spelar roll för komforten, där ett tjockare underlag oftast är mer bekvämt. Dessutom kan ytan på underlaget påverka komforten. Vissa liggunderlag har en strukturerad yta som kan hjälpa till att fördela kroppsvikten och minska trycket på vissa punkter.

Vikt och packstorlek

När du ska bära med dig ditt liggunderlag på vandringar eller campingresor är vikten och packstorleken avgörande. Ett lättare liggunderlag är enklare att bära, men det kan också innebära en kompromiss när det gäller isolering och komfort. Packstorleken handlar om hur mycket plats underlaget tar i din packning när det är hopfällt. Ett mindre liggunderlag är mer praktiskt att bära med sig, men återigen kan det innebära en kompromiss när det gäller komfort och isolering.

Hållbarhet

Hållbarheten är en annan viktig faktor att tänka på. Ett liggunderlag i cellplast bör kunna hålla för många nätter i tält och klara av både fukt, smuts och skrap från marken. Kvaliteten på cellplasten spelar roll för hållbarheten, liksom hur väl underlaget är tillverkat. Sömmar och kanter bör vara robusta och väl utförda för att klara av slitage.

Pris

Priset på liggunderlag i cellplast varierar beroende på kvalitet, märke och andra egenskaper. Ett billigare underlag kan vara ett bra alternativ om du bara ska använda det några gånger om året, men om du planerar att använda det regelbundet kan det vara värt att investera i ett dyrare och mer hållbart underlag. Kom ihåg att även det dyraste underlaget kan vara en dålig investering om det inte passar dina behov.

Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att ta en titt på användarrecensioner innan du gör ditt val. Andras erfarenheter kan ge värdefull information om liggunderlagets prestanda i praktiken, dess hållbarhet över tid och hur väl det lever upp till tillverkarens löften. Men kom ihåg att alla har olika behov och preferenser, så det som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

liggunderlag cellplast test

Användning av liggunderlag i cellplast

Att använda ett liggunderlag i cellplast är inte särskilt komplicerat, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på för att få ut det mesta av din upplevelse. Här är några tips och råd om hur du bäst använder ett liggunderlag i cellplast.

1. Placering av liggunderlaget

Var du placerar ditt liggunderlag kan ha stor inverkan på din komfort och sömnkvalitet. Försök att hitta en plats som är så plan och jämn som möjligt. Undvik stenar, rötter och andra ojämnheter som kan göra det obekvämt att sova. Om du tältar, se till att tältet är ordentligt förankrat innan du lägger ut ditt liggunderlag för att undvika att det flyttas runt under natten.

2. Rullning och förvaring

Ett liggunderlag i cellplast är ofta ganska flexibelt och kan rullas eller vikas ihop för att ta mindre plats i packningen. När du rullar upp ditt underlag, se till att göra det ordentligt för att undvika skador på materialet. Förvara sedan underlaget i en påse för att skydda det från smuts och fukt när det inte används.

3. Rengöring

Ett liggunderlag i cellplast är generellt sett ganska tåligt och kan enkelt rengöras med vatten och mild tvål. Om underlaget blir smutsigt eller blött, se till att torka av det ordentligt innan du rullar ihop det. Förvara aldrig ett fuktigt eller smutsigt liggunderlag i en sluten påse, eftersom detta kan leda till mögel och dålig lukt.

4. Användning i kalla förhållanden

Ett liggunderlag i cellplast är ett utmärkt val för kallt väder tack vare sin goda isoleringsförmåga. Men det är viktigt att komma ihåg att även det bästa liggunderlaget inte kan ersätta en ordentlig sovsäck. Använd alltid ett liggunderlag i kombination med en sovsäck som är anpassad för de rådande temperaturförhållandena.

5. Hållbarhet och reparationer

Ett liggunderlag i cellplast är generellt sett ganska robust, men det kan ändå skadas av vassa föremål eller hårt slitage. Om ditt liggunderlag får ett hål eller en reva, kan det ofta repareras med hjälp av tejp eller ett reparationssats för liggunderlag. Se till att reparera eventuella skador så snart som möjligt för att förhindra att de blir större och påverkar underlagets funktion.

LÄS MER: Bästa 4-mannatält

tjej baddar med sovsackslakan2

Vem har nytta av ett liggunderlag i cellplast?

Ett liggunderlag i cellplast är en mycket användbar pryl för en rad olika människor och aktiviteter. Här är några exempel på vilka som kan ha nytta av att använda ett liggunderlag i cellplast.

 • Vandrare och friluftsentusiaster: För personer som älskar att vandra och campa i naturen är ett liggunderlag i cellplast ett oumbärligt redskap. Det ger inte bara extra komfort när du sover på marken, utan det bidrar också till att isolera kroppen mot den kalla marken. Detta kan vara avgörande för att hålla kroppstemperaturen uppe under kalla nätter.
 • Resande och backpackers: Tack vare sin lätta vikt och kompakta storlek när det är hopfällt, är ett liggunderlag i cellplast en utmärkt följeslagare för resenärer och backpackers. Det tar upp minimalt med plats i packningen, och kan användas för att skapa en bekväm sovplats nästan var som helst.
 • Festivalbesökare: För de som gillar att campa på festivaler kan ett liggunderlag i cellplast vara ett bra alternativ till en luftmadrass. Det är lättare att bära och tar mindre plats, samtidigt som det ger gott om komfort för en god natts sömn efter en dag full av musik och festligheter.

Å andra sidan, om du främst planerar att använda ditt liggunderlag för inomhusbruk, eller om du föredrar extra komfort och lyx, kan ett liggunderlag i cellplast kanske inte vara det bästa valet. I dessa fall kan ett tjockare, självuppblåsande liggunderlag eller en luftmadrass vara ett bättre alternativ. Också om du är särskilt känslig för kyla kan det vara värt att överväga ett liggunderlag med högre R-värde (isoleringsförmåga), även om det kan vara tyngre och ta upp mer plats i packningen.

LÄS MER: Familjetält bäst i test

vanliga frågor om Liggunderlag Cellplast

FAQ: Vanliga frågor om Liggunderlag Cellplast

1. Vad är fördelarna med ett liggunderlag i cellplast jämfört med andra typer av liggunderlag?

Ett liggunderlag i cellplast har flera fördelar jämfört med andra typer av liggunderlag. För det första är det mycket lätt och kompakt, vilket gör det enkelt att bära med sig på vandringar och resor. För det andra har det utmärkt isoleringsförmåga, vilket gör att du kan hålla dig varm även på kalla nätter. Dessutom är det mycket tåligt och hållbart, och behöver inte pumpas upp som ett uppblåsbart liggunderlag, vilket gör att du slipper oroa dig för punkteringar och läckor.

2. Kan jag använda ett liggunderlag i cellplast året runt?

Ja, ett liggunderlag i cellplast kan användas året runt, men det är viktigt att notera att dess isoleringsförmåga kanske inte räcker till för särskilt kalla förhållanden. Om du planerar att sova utomhus i mycket kallt väder kan det vara en bra idé att komplettera ditt liggunderlag i cellplast med ett extra isolerande skikt, som en filt eller ett tunnare uppblåsbart liggunderlag.

3. Hur rengör jag mitt liggunderlag i cellplast?

Ett liggunderlag i cellplast är ganska enkelt att rengöra. Du kan torka av det med en fuktig trasa och lite mild tvål om det blir smutsigt. Om det blir blött, se till att torka av det ordentligt innan du packar ihop det för att förhindra mögel och dålig lukt. Undvik att använda hårda borstar eller skrubbsvampar som kan skada ytan på underlaget.

4. Hur packar jag bäst mitt liggunderlag i cellplast?

För att packa ditt liggunderlag i cellplast bör du först se till att det är rent och torrt. Rulla sedan ihop det ordentligt, men undvik att vika eller knycka det eftersom detta kan skada materialet. Förvara underlaget i en påse för att skydda det från smuts och fukt när det inte används.

5. Vilket R-värde ska jag leta efter i ett liggunderlag i cellplast?

R-värdet på ett liggunderlag indikerar dess isoleringsförmåga. Ett högre R-värde innebär bättre isolering. För sommarbruk bör ditt liggunderlag ha ett R-värde på minst 1,5, medan vintertältande kräver ett R-värde på minst 3. Om du ofta campar i kalla förhållanden kan det vara värt att investera i ett liggunderlag med ännu högre R-värde.

6. Hur länge håller ett liggunderlag i cellplast?

Med rätt vård och underhåll kan ett liggunderlag i cellplast hålla i flera år. Det är viktigt att rengöra och torka underlaget ordentligt innan förvaring, och att undvika att utsätta det för onödigt slitage. Om underlaget får ett hål eller en reva kan det ofta repareras med tejp eller ett reparationssats för liggunderlag.

7. Kan jag använda mitt liggunderlag i cellplast direkt på marken?

Ja, ett liggunderlag i cellplast är designat för att användas direkt på marken. Det är dock en god idé att försöka hitta en så plan och jämn yta som möjligt för att maximera komforten. Undvik stenar, rötter och andra ojämnheter som kan göra det obekvämt att sova.

8. Är det bekvämt att sova på ett liggunderlag i cellplast?

Komforten på ett liggunderlag i cellplast kan variera beroende på tjockleken på underlaget och din personliga preferens. Generellt sett är det inte lika mjukt och skönt som ett uppblåsbart liggunderlag, men många människor tycker ändå att det är tillräckligt bekvämt för en god natts sömn. Ytan på underlaget kan också påverka komforten, där vissa liggunderlag har en strukturerad yta som kan hjälpa till att fördela kroppsvikten och minska trycket på vissa punkter.

liggunderlag banner

Om vårt test

För att hitta det bästa liggunderlaget i cellplast genomförde vi en omfattande testprocess. Vi utvärderade varje liggunderlag baserat på en rad olika faktorer som vi anser är avgörande för att hitta det bästa liggunderlaget för både camping och friluftsliv. Våra tester utfördes i flera olika miljöer och under olika förhållanden för att säkerställa att produkterna kan prestera under alla omständigheter.

 • Komfort: Hur bekvämt är liggunderlaget att ligga på? Tar det upp mycket utrymme? Hur känns materialet mot huden?
 • Vikt: Hur mycket väger liggunderlaget? Är det lätt att bära med sig vid vandring eller camping?
 • Isolering: Hur bra isolerar liggunderlaget från marken? Håller det kroppsvärmen väl under kalla nätter?
 • Hållbarhet: Hur väl håller liggunderlaget över tid? Tål det tuffa väderförhållanden och hårt bruk?
 • Packbarhet: Hur lätt är liggunderlaget att packa ihop? Tar det upp mycket plats i packningen?

Genom att noggrant bedöma dessa faktorer var vi i stånd att rangordna liggunderlagen och identifiera de bästa alternativen. Vårt mål är att ge våra läsare en pålitlig guide för att hitta det perfekta liggunderlaget i cellplast som passar deras behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.