Bästa Vitamin D3 + K2 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Stärk din hälsa med högkvalitativt, lättupptagligt Vitamin D3 + K2 kosttillskott.
Vitamin D3 + K2 - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Vitamin D3 + K2 Healthwell Vitamin D3 + K2
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Better You Vitamin D3 + K2 Better You Vitamin D3 + K2
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,3 Närokällan D3 + K2 Närokällan D3 + K2
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,2 Upgrit Vitamin D3 + K2 Upgrit Vitamin D3 + K2
Pris
225 kr
Till butik
betyg 4,0 Healthwell Qure Liposomal K2 + D3 Healthwell Qure Liposomal K2 + D3
Pris
269 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vitamin D3 + K2 är två essentiella näringsämnen som spelar en avgörande roll för vår hälsa. Vitamin D3, även känt som "solskensvitaminet", är avgörande för kroppens absorption av kalcium. Vitamin K2, å andra sidan, hjälper till att transportera kalcium från blodet till ben och tänder, där det behövs mest. Dessa två vitaminer arbetar tillsammans för att stärka vårt skelett, skydda våra hjärt- och kärlsystem och stödja vår immunfunktion. De flesta av oss får inte tillräckligt med dessa viktiga vitaminer genom kost ensam, särskilt under de mörkare månaderna när solens strålar är svaga. Det är här ett kosttillskott med Vitamin D3 + K2 kan vara till stor hjälp.

Vi har granskat flera kosttillskott på marknaden och vi kan med glädje meddela att Healthwell Vitamin D3 + K2 är det bästa Vitamin D3 + K2 vi har stött på. Detta kosttillskott skiljer sig från mängden med sin höga kvalitet, lättupptagliga form och överkomliga pris. Dessutom kommer den i en praktisk tablettform som gör det enkelt att ta dagligen. Oavsett om du letar efter ett sätt att stödja din benhälsa, förbättra din immunfunktion, eller bara säkerställa att du får ditt dagliga intag av dessa viktiga vitaminer, är Healthwell Vitamin D3 + K2 ett utmärkt val.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Vitamin D3 + K2 2023

 1. Healthwell Vitamin D3+K2 Bäst i test: 4,7/5
 2. Better You Vitamin D3 + K2 "Bästa premiumvalet": 4,5/5
 3. Närokällan D3 + K2 Vegan "Bästa för veganer": 4,3/5
 4. Upgrit Vitamin D3 + K2 "Bästa balanserade": 4,2/5
 5. Healthwell QURE Liposomal K2+D3 "Bästa biotillgänglighet": 4,0/5
 1. "Bäst i test" Healthwell Vitamin D3 + K2

  "Högkvalitativt kosttillskott för att främja benhälsa och välbefinnande."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Dosering:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Smältbarhet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Vitamin D3 + K2 ger en optimal fördelning av D-vitamin och K-vitamin, två viktiga näringsämnen som hjälper till att upprätthålla en normal benstomme. Produkten innehåller högkvalitativa ingredienser, inklusive vitamin D som bidrar till kalciumupptaget, och vitamin K som bidrar till kalciumreglering. Dessutom är den fri från onödiga tillsatser och allergener, vilket gör den till ett rent och naturligt kosttillskott.

  Baserat på användarrecensioner har produkten fått ett betyg på 4,5 av 5, vilket indikerar att de flesta användare har haft en positiv upplevelse av produkten. Detta stöder vår bedömning att Healthwell Vitamin D3 + K2 är en högkvalitativ produkt som levererar på sina löften om att främja benhälsa och allmänt välbefinnande.

  Även om priset på 179 kr för en flaska kan verka högt, anser vi att det erbjuder ett bra värde för pengarna med tanke på kvaliteten och mängden av de ingredienser som ingår. Sammantaget ger vi Healthwell Vitamin D3 + K2 ett betyg på 4,7 av 5 baserat på dess ingredienskvalitet, näringsinnehåll, renhet och användarrecensioner.

  Fördelar

  • Optimal fördelning av D- och K-vitamin
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Främjar benhälsa och allmänt välbefinnande
  • Fri från onödiga tillsatser och allergener
  • Positiva användarrecensioner

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Finns billigare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. "Bästa premiumvalet" Better You Vitamin D3 + K2

  "Högkvalitativt kosttillskott med vitaminerna D3 och K2."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Dosering:
  4,9/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Smältbarhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Better You Vitamin D3 + K2 är ett högkvalitativt kosttillskott som kombinerar de viktiga vitaminerna D3 och K2. Ingredienserna är av hög kvalitet, med naturliga källor som blåbärspulver och kokosolja. Dessa ingredienser bidrar inte bara till produktens näringsinnehåll, utan även dess renhet, eftersom det inte innehåller några onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Produkten är också fri från allergener, vilket gör den lämplig för de flesta individer.

  När det gäller näringsinnehåll levererar en portion av Better You Vitamin D3 + K2 en robust dos av både vitamin D3 och K2, vilket är i linje med rekommenderad daglig dos. Vitamin D3 bidrar till ett normalt immunsystem, medan K2 hjälper till med blodets koaguleringsförmåga. Båda vitaminerna spelar också en viktig roll för benhälsan. Med tanke på kvaliteten och mängden av dessa ingredienser, erbjuder produkten ett bra värde för pengarna, trots att den kanske inte är den billigaste på marknaden.

  Produkten har mottagit övervägande positiva recensioner från användare, vilket ger ytterligare trovärdighet till dess effektivitet och kvalitet. Många användare uppskattar produkten för dess positiva effekter på deras hälsa och välbefinnande. Sammantaget är Better You Vitamin D3 + K2 ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt kosttillskott för att stödja deras övergripande hälsa.

  Fördelar

  • Högkvalitativa, naturliga ingredienser
  • Innehåller ingen allergener
  • Robust dos av D3 och K2
  • Positiva recensioner från användare
  • Gynnsam för övergripande hälsa

  Nackdelar

  • Dyrare än andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 3. "Bästa för veganer" Närokällan D3 + K2

  "Högkvalitativt kosttillskott med D3 och K2 vitaminer, lämpligt för veganer."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Dosering:
  4,3/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Smältbarhet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Närokällan D3 + K2 är ett högkvalitativt kosttillskott som innehåller både D3 och K2 vitaminer. Ingredienserna är av hög kvalitet och hämtade från naturliga och vegetabiliska källor, vilket gör den lämplig för veganer. D-vitaminet kommer från lav och K-vitaminet från natto, tillverkat av fermenterade sojabönor. Detta tillskott innehåller också en liten mängd kokosolja, vilket hjälper till med absorptionen av D-vitamin, ett fettlösligt vitamin.

  När det gäller näringsinnehåll, ger en dos av Närokällan D3 + K2 en betydande mängd D3 (62 µg, 1240% av rekommenderat dagligt intag) och K2 (85 µg, 113% av rekommenderat dagligt intag). Detta garanterar att du får tillräckligt med dessa viktiga vitaminer för att stödja ditt immunsystem och benhälsa. Prisvärdheten är också bra, med en kostnad på 229 kr för 60 kapslar, vilket ger 60 portioner.

  Produkten har hög renhet då den inte innehåller några onödiga tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel. Den är också fri från allergener, vilket gör den säker för personer med känslighet eller allergier mot vissa ämnen. Användarrecensionerna för Närokällan D3 + K2 är övervägande positiva, med en genomsnittlig betyg på 5 av 5 baserat på 2 recensioner. Detta tyder på att de flesta användare är nöjda med produkten och dess effekter. Sammantaget, baserat på vår analys, ger vi Närokällan D3 + K2 ett betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa, naturliga ingredienser
  • Lämplig för veganer
  • Innehåller kokosolja för bättre absorption
  • Hög mängd D3 och K2 vitaminer
  • Fri från allergener och tillsatser

  Nackdelar

  • Något högre pris än vissa konkurrenter
  • Endast två användarrecensioner tillgängliga
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 4. "Bästa balanserade" Upgrit Vitamin D3 + K2

  "Ett högkvalitativt och prisvärt D3 + K2 kosttillskott."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Dosering:
  4,2/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Smältbarhet:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Upgrit Vitamin D3 + K2 är ett effektivt kosttillskott som kombinerar två viktiga vitaminer i en smidig kapsel. Produkten sticker ut för dess höga kvalitet av ingredienser, där både D-vitamin och K-vitamin finns i höga doser. Detta gör att produkten enligt vår bedömning ger ett mycket bra näringsinnehåll. Dessutom innehåller produkten MCT-olja, vilket bidrar till att förenkla upptaget av de fettlösliga vitaminerna i kroppen.

  När det gäller prisvärdhet ligger Upgrit Vitamin D3 + K2 i linje med andra liknande produkter på marknaden, med ett pris på 225 kr för 90 kapslar. Detta ger ett bra värde för pengarna med tanke på den höga kvaliteten och mängden av de aktiva ingredienserna. Produkten har även en ren formulering, fri från onödiga tillsatser och allergener, vilket vi ser som en stor fördel.

  Trots att det inte finns några användarrecensioner att basera vår bedömning på, anser vi att Upgrit Vitamin D3 + K2 är ett mycket bra alternativ för dem som söker ett högkvalitativt D3 + K2 kosttillskott. Baserat på vår granskning av produkten och jämförelse med andra produkter på marknaden, ger vi Upgrit Vitamin D3 + K2 betyget 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Hög kvalitet på ingredienser
  • Innehåller både D-vitamin och K-vitamin
  • Innehåller MCT-olja för bättre upptag
  • Ren formulering utan onödiga tillsatser
  • Godt prisvärdhet

  Nackdelar

  • Inga användarrecensioner att basera bedömning på
  • Dyrare än vissa konkurrerande produkter
  Produkten finns att köpa här:
  225 kr
 5. "Bästa biotillgänglighet" Healthwell Qure Liposomal K2 + D3

  "Högkvalitativt kosttillskott med liposomal K2 och D3-vitamin."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Dosering:
  4,3/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Smältbarhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Qure Liposomal K2 + D3 är ett kosttillskott som kombinerar fördelarna med vitamin K och D i en liposomal form, vilket ger extra hög biotillgänglighet. Ingredienserna verkar vara av hög kvalitet, med vitaminerna inneslutna i lecitininkapslade liposomer för optimal absorption. Det är också positivt att produkten innehåller 90 mikrogram K-vitamin och 2000 IE D-vitamin per dos, vilket är i linje med rekommenderade dagliga doser.

  Priset på 269 kr för 60 ml (30 portioner) kan tyckas högt, men med tanke på produktens höga kvalitet och biotillgänglighet kan det anses vara prisvärt. Det är också uppmuntrande att produkten inte innehåller några onödiga tillsatser eller allergener, vilket gör den ren och säker att använda. Dock bör det noteras att produkten kan innehålla spår av soja och sesamfrön, vilket kan vara en nackdel för personer med relevanta allergier.

  Trots bristen på användarrecensioner för denna specifika produkt, har Healthwell generellt sett goda recensioner för sina produkter. Därför kan vi anta att kunderna är nöjda med kvaliteten och effektiviteten hos Healthwell Qure Liposomal K2 + D3. Sammantaget ger vi denna produkt ett betyg på 4,0/5 baserat på dess ingredienskvalitet, näringsinnehåll, prisvärdhet och renhet.

  Fördelar

  • Hög biotillgänglighet tack vare liposomal form.
  • Ingredienser av hög kvalitet.
  • Rekommenderade dagliga doser av K- och D-vitamin.
  • Innehåller inga onödiga tillsatser eller allergener.
  • Goda recensioner för Healthwells produkter generellt.

  Nackdelar

  • Kan innehålla spår av soja och sesamfrön.
  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Vitamin D3 + K2 Totalbetyg Pris
Healthwell Vitamin D3+K2 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Better You Vitamin D3 + K2 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
269 kr
Närokällan D3 + K2 Vegan Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
229 kr
Upgrit Vitamin D3 + K2 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
225 kr
Healthwell QURE Liposomal K2+D3 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
269 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vitamin d3 + k2

Så hittar du bästa vitamin d3 + k2

Att hitta det bästa Vitamin D3 + K2 tillskottet kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilket tillskott som är bäst för dig. I vår bedömning av Vitamin D3 + K2 tillskott har vi tagit hänsyn till följande kriterier:

Formen av Vitamin D3 och K2

Det första att titta på när man väljer ett Vitamin D3 + K2 tillskott är formen av de två vitaminerna. Det finns olika former av både vitamin D3 och K2, och vissa är mer biotillgängliga (lättare för kroppen att absorbera och använda) än andra. För vitamin D3 är cholecalciferol den mest biotillgängliga formen. För vitamin K2 är menaquinon-7 (MK-7) den mest effektiva formen, eftersom den har längst halveringstid i kroppen, vilket innebär att den stannar i kroppen längre och ger mer långvariga hälsofördelar.

Koncentrationen av Vitamin D3 och K2

En annan viktig faktor att överväga är koncentrationen av vitamin D3 och K2 i tillskottet. Du vill se till att du får tillräckligt med varje vitamin för att uppfylla dina dagliga behov. För de flesta vuxna är det rekommenderade dagliga intaget för vitamin D3 800 till 1000 internationella enheter (IE) och för vitamin K2 75 till 120 mikrogram.

Källan till Vitamin D3 och K2

Källan till vitaminerna i tillskottet är också viktig. Vitamin D3 kan komma från antingen lanolin (från fårull) eller fiskolja, medan vitamin K2 kan komma från natto (en japansk sojaprodukt) eller syntetiska källor. Om du är vegetarian eller vegan vill du kanske leta efter ett tillskott som använder vegetabiliska källor.

Tillsatsämnen

Det är också viktigt att titta på vilka andra ingredienser som finns i tillskottet. Vissa tillskott innehåller onödiga fyllnadsmedel, bindemedel, konserveringsmedel och artificiella färgämnen. Det bästa är att välja ett tillskott som är så rent och naturligt som möjligt.

Pris

Priset på tillskottet kan också vara en avgörande faktor. Även om du inte nödvändigtvis vill välja det billigaste alternativet, eftersom det kanske inte ger dig den kvalitet du behöver, vill du heller inte betala för mycket. Jämför priset per dos av olika tillskott för att se vilket som ger bäst värde för pengarna.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan recensioner ge dig en uppfattning om hur väl ett tillskott fungerar i praktiken. Se efter allmänna trender i recensionerna, som om de flesta användare rapporterar positiva hälsofördelar eller om det finns vanliga klagomål.

Tillverkarens rykte

Tillverkarens rykte är ett annat viktigt kriterium att överväga. Ett företag med ett starkt rykte för kvalitet och renhet är mer benäget att producera ett högkvalitativt tillskott. Kolla in företagets webbplats för att se om de erbjuder information om sina tillverkningsprocesser och kvalitetskontroller. Det kan också vara värt att se om företaget har några certifieringar från oberoende testorganisationer, vilket kan ge extra förtroende för deras produkter.

gammal man tar vitamin tablett2

Hur använder man Vitamin D3 + K2?

Att ta ett Vitamin D3 + K2 tillskott kan vara en effektiv metod för att säkerställa att du får tillräckligt med dessa viktiga vitaminer. Men det är lika viktigt att veta hur man använder dem på rätt sätt för att få mest möjliga hälsofördelar. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du tar ett Vitamin D3 + K2 tillskott:

Dosering

Den rekommenderade dosen av Vitamin D3 + K2 kan variera beroende på faktorer som din ålder, kön, vikt och allmänna hälsotillstånd. Generellt sett rekommenderas de flesta vuxna att ta mellan 800 och 1000 internationella enheter (IE) av vitamin D3 och mellan 75 och 120 mikrogram av vitamin K2 dagligen. Det är dock alltid bäst att konsultera en läkare eller en kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta ett nytt tillskott för att fastställa rätt dos för dig.

Tidpunkt

När det gäller tidpunkten för att ta ditt Vitamin D3 + K2 tillskott, finns det några olika skolor av tanken. Vissa experter föreslår att det är bäst att ta det på morgonen, medan andra rekommenderar att ta det på kvällen. En sak att tänka på är att både vitamin D3 och K2 är fettlösliga, vilket innebär att de absorberas bäst när de tas med mat, särskilt mat som innehåller fett. Därför kan det vara en bra idé att ta ditt tillskott i samband med ett mål.

Interaktioner med andra läkemedel

Vitamin D3 + K2 kan interagera med vissa andra läkemedel, inklusive blodförtunnande läkemedel som warfarin. Om du tar medicin, bör du prata med din läkare innan du börjar ta ett Vitamin D3 + K2 tillskott. De kan behöva justera din dosering av medicinen eller övervaka dig noggrant för biverkningar.

Övervakning av dina nivåer

Om du tar ett Vitamin D3 + K2 tillskott regelbundet, kan det vara en bra idé att övervaka dina vitamin D- och K-nivåer genom att göra regelbundna blodtester. Detta kan hjälpa till att säkerställa att du får tillräckligt med dessa vitaminer utan att överdosera. Din läkare eller en annan hälso- och sjukvårdspersonal kan ge dig mer information om hur och när du ska testa dina nivåer.

Biverkningar

Även om Vitamin D3 + K2 generellt betraktas som säkra för de flesta människor, kan de orsaka biverkningar hos vissa individer, särskilt vid höga doser. Dessa kan inkludera symtom som illamående, kräkningar, förstoppning, svaghet och oregelbunden hjärtrytm. Om du upplever några av dessa symtom eller andra obehagliga effekter efter att ha tagit ett Vitamin D3 + K2 tillskott, bör du sluta ta det och prata med din läkare.

LÄS MER: Bästa Vegansk Multivitamin

multivitamin aldre banner

Vem har nytta av Vitamin D3 + K2?

Vitamin D3 och K2 är viktiga näringsämnen som spelar en central roll för många kroppsfunktioner. Men vissa grupper av människor kan dra särskild nytta av att ta ett Vitamin D3 + K2 tillskott. Här är några exempel:

 • Personer som bor på platser med begränsat solljus: Vitamin D3, som ofta kallas "solskensvitaminet", produceras naturligt i huden när den utsätts för solens ultravioletta strålar. Men människor som bor i norra breddgrader eller andra platser där solljuset är begränsat under stora delar av året kanske inte får tillräckligt med vitamin D3 genom solljus ensamt. Ett Vitamin D3 + K2 tillskott kan hjälpa till att fylla detta gap.
 • Äldre vuxna: Kroppens förmåga att producera vitamin D3 minskar med åldern, vilket gör äldre vuxna mer benägna att ha brist på detta vitamin. Dessutom kan äldre vuxna, särskilt postmenopausala kvinnor, ha ökad risk för benskörhet och frakturer. Eftersom både vitamin D3 och K2 spelar en viktig roll för benhälsan, kan ett tillskott med dessa vitaminer vara särskilt fördelaktigt för denna grupp.
 • Vegetarianer och veganer: Vitamin D3 finns naturligt i mycket få vegetabiliska livsmedel, och de mest effektiva formerna av vitamin K2 finns främst i animaliska produkter. Detta kan göra det svårt för vegetarianer och veganer att få tillräckligt med dessa vitaminer genom kosten ensam. Ett Vitamin D3 + K2 tillskott kan därför vara en värdefull del av en vegetarisk eller vegansk kostplan.

Å andra sidan finns det vissa människor som kanske inte har nytta av att ta ett Vitamin D3 + K2 tillskott, eller som ska undvika det. Dessa inkluderar personer som redan får tillräckligt med dessa vitaminer genom sin kost eller genom exponering för solljus, samt de som har vissa hälsotillstånd som gör att de inte kan metabolisera dessa vitaminer ordentligt. Dessutom kan personer som tar blodförtunnande mediciner behöva undvika vitamin K2, eftersom det kan interagera med dessa läkemedel. Som alltid bör du prata med din läkare eller en annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

LÄS MER: Fiskolja bäst i test

vanliga frågor om Vitamin D3 + K2

FAQ: Vanliga frågor om Vitamin D3 + K2

Varför är det viktigt att ta både Vitamin D3 och K2 tillsammans?

Vitamin D3 och K2 samverkar i kroppen för att stödja benhälsan och hjärt-kärlsystemet. Vitamin D3 hjälper kroppen att absorbera kalcium från kosten, medan vitamin K2 hjälper till att transportera detta kalcium till de platser där det behövs mest, som ben och tänder. Genom att ta dessa två vitaminer tillsammans kan du säkerställa att kalcium används effektivt i kroppen och inte byggs upp i blodkärlen, vilket kan bidra till hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom kan båda dessa vitaminer stödja immunfunktionen och bidra till att förbättra humöret.

Hur lång tid tar det innan jag märker några effekter av att ta Vitamin D3 + K2?

Effekterna av att ta ett Vitamin D3 + K2 tillskott kan variera beroende på individuella faktorer som din nuvarande nivå av dessa vitaminer, din ålder, kost och livsstil. Generellt sett kan det dock ta flera veckor till månader innan du märker betydande förändringar i din hälsa. Det är viktigt att vara tålmodig och konsekvent med att ta ditt tillskott, eftersom de långsiktiga fördelarna med dessa vitaminer kan vara betydande.

Kan jag ta för mycket Vitamin D3 + K2?

Även om både Vitamin D3 och K2 är viktiga för hälsan, är det möjligt att ta för mycket av dessa vitaminer, vilket kan leda till negativa hälsoeffekter. För mycket vitamin D kan leda till symtom som illamående, kräkningar, svaghet och oregelbunden hjärtrytm. För mycket vitamin K kan i sin tur störa effekten av blodförtunnande läkemedel. Det är därför viktigt att inte överstiga den rekommenderade dosen av dessa vitaminer utan att först rådfråga en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Kan jag ta Vitamin D3 + K2 om jag är gravid eller ammar?

Om du är gravid eller ammar bör du alltid rådfråga en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du tar något nytt kosttillskott, inklusive Vitamin D3 + K2. Även om dessa vitaminer är viktiga för både din egen hälsa och din bebis utveckling, kan för höga doser vara skadliga. Din läkare kan ge dig råd om rätt dos för dig under denna tid.

Varför bör jag ta mitt Vitamin D3 + K2 tillskott med mat?

Både Vitamin D3 och K2 är fettlösliga vitaminer, vilket innebär att de absorberas bäst i kroppen när de tas med mat, särskilt mat som innehåller fett. Genom att ta ditt tillskott med ett mål kan du maximera dess upptag och effektivitet. Om du tar ditt tillskott på fastande mage kanske du inte får full nytta av det.

Kan jag ta Vitamin D3 + K2 om jag är vegetarian eller vegan?

Många Vitamin D3 + K2-tillskott är lämpliga för vegetarianer och veganer, men det är viktigt att kontrollera produktens etikett för att vara säker. Vitamin D3 kommer ofta från lanolin, ett ämne som utvinns från fårull, men det finns också D3-tillskott som är gjorda från lavar eller andra vegetabiliska källor. Vitamin K2 kan komma från natto, en japansk sojaprodukt, eller syntetiska källor.

Kan jag ta Vitamin D3 + K2 om jag tar andra läkemedel?

Vitamin D3 och K2 kan interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande läkemedel som warfarin. Om du tar någon medicin bör du alltid rådfråga din läkare eller apotekare innan du börjar ta ett nytt kosttillskott. De kan behöva justera din dosering av medicinen eller övervaka dig för potentiella biverkningar.

d3 k2 test

Om vårt test

För att hitta det bästa Vitamin D3 + K2 kosttillskottet på marknaden, utvärderade vi en rad olika produkter baserat på flera kriterier. Vi strävade efter att ge en objektiv och genomgående analys av varje produkt, med hänsyn tagen till följande faktorer:

 • Ingredienskvalitet: Var ingredienserna av hög kvalitet? Var de naturliga eller syntetiska? Hur var de anskaffade och bearbetade?
 • Näringsinnehåll: Hur mycket D3 och K2 innehöll varje dos? Var det i enlighet med rekommenderad daglig dos?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostade produkten i förhållande till mängden och kvaliteten på ingredienserna? Erbjöd den ett bra värde för pengarna?
 • Produktens renhet: Innehöll produkten några onödiga tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel? Var den fri från allergener?
 • Användarrecensioner: Vad sa faktiska användare om produkten? Var recensionerna övervägande positiva eller negativa?

Sammantaget gav vår noggranna utvärdering oss en djupgående insikt i kvaliteten på de tillgängliga Vitamin D3 + K2 kosttillskotten. Vi hoppas att denna information kommer att guida dig mot att göra det bästa möjliga valet för din hälsa och ditt välbefinnande.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Betyg: 5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.