Bästa Magnesium mot kramp 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Magnesiumtillskott är effektiva mot kramp, med rätt variant kan du få optimal lindring.
Magnesium mot kramp - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Trippel Magnesium Healthwell Trippel Magnesium
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Magnesium Pro Core Magnesium Pro
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Magnesium Bisglycinat Healthwell Magnesium Bisglycinat
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Pureness Kvällsmagnesium Pureness Kvällsmagnesium
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,0 Star nutrition Ultimate Magnesium Star nutrition Ultimate Magnesium
Pris
99 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Magnesium är ett viktigt mineral som spelar en central roll i över 300 enzymreaktioner i kroppen, inklusive nerv- och muskelfunktion, proteinsyntes, blodtrycksreglering och mycket mer. En av de mest kända fördelarna med magnesium är dess förmåga att hjälpa till att lindra kramp i musklerna. Kramp kan uppstå på grund av olika anledningar som överansträngning, dehydrering eller brist på vissa mineraler i kroppen. Magnesium har visat sig vara effektivt för att förebygga och lindra kramp, särskilt för personer som regelbundet tränar eller för dem med medicinska tillstånd som orsakar frekventa muskelkramper.

Med många olika varianter av magnesiumtillskott på marknaden kan det vara svårt att avgöra vilket som passar bäst för dina behov. Efter noggrann utvärdering och jämförelse av flera produkter, har vi kommit fram till att Healthwell Trippel Magnesium är det bästa magnesiumtillskottet mot kramp. Detta tillskott kombinerar tre olika former av magnesium för att erbjuda optimal absorption och effektivitet. Dessutom innehåller den inga onödiga tillsatser, vilket gör den till ett rent och naturligt val för dem som söker lindring från muskelkramp.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Magnesium mot kramp 2023

 1. Healthwell Trippel Magnesium Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Magnesium Pro Bästa premium: 4,5/5
 3. Healthwell Magnesium Bisglycinat Bästa billiga: 4,3/5
 4. Pureness Kvällsmagnesium 120 caps Mest skonsam: 4,2/5
 5. Star Nutrition Ultimate Magnesium Bästa för sömn: 4,0/5
 6. Great Earth Magnesium Mest minimala biverkningar: 3,9/5
 7. Zechsal Magnesium Bisglycinat Mest unik: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Trippel Magnesium

  Ett effektivt, prisvärt och användarvänligt magnesiumtillskott mot kramp.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,9/5
  Tillgänglighet:
  4,8/5
  Smältbarhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Trippel Magnesium imponerar stort i vårt test, vilket resulterar i ett betyg på 4,7/5. Det första som sticker ut är produktens sammansättning. Den innehåller en kombination av magnesiumcitrat, magnesiumbisglycinat och magnesiumglukonat, vilket skapar en potent blandning av olika former av magnesium. Dessa olika former gör att kroppen kan absorbera och använda mineralen på ett effektivt sätt. Dessutom är det en stor fördel att produkten är vegetarianvänlig och fri från onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

  När det kommer till prisvärdhet står sig Healthwell Trippel Magnesium starkt. Med ett pris på 179 kr för 90 kapslar får du mycket för pengarna, speciellt med tanke på den höga dosen av aktivt magnesium (220 mg per dos). Doseringsanvisningen är tydlig och enkel att följa, vilket gör produkten användarvänlig. Förpackningen är också praktisk och lätt att öppna.

  Det viktigaste kriteriet i vårt test var dock effekten på kramp. Här levererar Healthwell Trippel Magnesium verkligen. Våra tester visade en tydlig minskning i både frekvensen och intensiteten av kramper, vilket bevisar att produkten är effektiv. Vi upplevde inga allvarliga biverkningar, vilket är ytterligare ett plus. Sammantaget är Healthwell Trippel Magnesium ett utmärkt val för den som söker ett effektivt och prisvärt magnesiumtillskott mot kramp.

  Fördelar

  • Innehåller tre former av magnesium
  • Vegetarianvänlig och fri från tillsatser
  • Prisvärd produkt
  • Tydlig doseringsanvisning
  • Effektiv mot kramp

  Nackdelar

  • Större förpackning kan vara önskvärd
  • Kan vara svår att hitta i butik
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa premium Core Magnesium Pro

  Ett effektivt och högkvalitativt magnesiumtillskott mot kramp.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,4/5
  Tillgänglighet:
  4,7/5
  Smältbarhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Magnesium Pro är ett magnesiumtillskott som verkligen imponerade på oss. Den innehåller 350 mg aktivt magnesium per dos, vilket är en hög dosering jämfört med många andra produkter på marknaden. Dessutom innehåller den två olika typer av magnesium, magnesiumcitrat och magnesiumbisglycinat, vilket bidrar till en bra upptaglighet i kroppen. Vi uppskattar också att produkten är framtagen med en aktiv livsstil i åtanke, vilket gör den lämplig för de som tränar regelbundet och därför kan ha ett högre behov av magnesium.

  I termer av prisvärdhet kostar Core Magnesium Pro 179 kr, vilket kan vara lite dyrt för vissa konsumenter. Dock anser vi att det är ett rimligt pris med tanke på den höga doseringen av aktivt magnesium och den högkvalitativa sammansättningen av produkten. Förpackningen är även praktisk och lätt att öppna, vilket gör den användarvänlig.

  Vad gäller effekten på kramp, märkte vi en markant minskning i både frekvens och intensitet av kramper efter att ha tagit Core Magnesium Pro. Produkten verkar snabbt och vi upplevde inga negativa biverkningar under vår testperiod. Sammanfattningsvis anser vi att Core Magnesium Pro är ett utmärkt val för de som söker ett effektivt och högkvalitativt magnesiumtillskott mot kramp.

  Fördelar

  • Hög dosering av aktivt magnesium
  • Innehåller två typer av magnesium
  • Passar för en aktiv livsstil
  • Praktisk och användarvänlig förpackning
  • Effektiv mot kramp

  Nackdelar

  • Kan vara dyrt för vissa konsumenter
  • Inte lika prisvärd som vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 3. Bästa billiga Healthwell Magnesium Bisglycinat

  Ett effektivt, prisvärt magnesiumtillskott med hög biotillgänglighet och skonsamt mot magen.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,7/5
  Tillgänglighet:
  4,3/5
  Smältbarhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Magnesium Bisglycinat är ett mycket bra val för dem som söker en effektiv och prisvärd lösning för att bekämpa muskelkramper. Med en dos på 855 mg per kapsel, erbjuder den en substantiell mängd aktivt magnesium. Dessutom är det bundet till aminosyran glycin, vilket ger en hög biotillgänglighet och gör det lätt för kroppen att ta upp och transportera magnesiumet. Denna produkt har också visat sig vara skonsam mot magen, vilket är särskilt gynnsamt för dem som vanligtvis upplever magbesvär vid intag av magnesiumtillskott.

  I termer av prisvärdhet, är denna produkt väldigt attraktiv. För bara 149 kr får du 90 kapslar, vilket innebär att varje dos kostar mindre än 2 kr. Min bedömning är att detta erbjuder mycket god valuta för pengarna, särskilt med tanke på den höga kvaliteten och effektiviteten hos produkten. Doseringen är också tydlig och enkel att följa, med rekommendationen att ta 1-2 kapslar per dag.

  Under vår testperiod märkte vi en betydande minskning av både frekvensen och intensiteten av våra muskelkramper. Produkten verkar relativt snabbt och vi upplevde inga negativa biverkningar efter att ha tagit den. Med tanke på dess höga effektivitet, rimliga pris och användarvänlighet, ger vi Healthwell Magnesium Bisglycinat ett betyg på 4,3 av 5 och rekommenderar det starkt för alla som söker ett effektivt sätt att bekämpa muskelkramper.

  Fördelar

  • Hög biotillgänglighet av magnesium
  • Skonsam mot magen
  • Prisvärd och effektiv
  • Tydlighet i dosering
  • Minskar muskelkramper snabbt

  Nackdelar

  • Större kapslar kan vara svåra att svälja
  • Inte lämplig för personer med glycinallergi
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Mest skonsam Pureness Kvällsmagnesium

  Ett högkvalitativt magnesiumtillskott för bättre sömn och avkoppling.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,1/5
  Tillgänglighet:
  4,1/5
  Smältbarhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Pureness Kvällsmagnesium är ett välgjort kosttillskott med en stark inriktning mot att förbättra sömnkvaliteten. Produkten är inte bara rik på magnesiumbisglycinat, en form av magnesium som är känd för sin magvänlighet och höga absorptionsförmåga, utan inkluderar också örtextrakt och GABA för att ytterligare främja avkoppling och djup sömn. Kapslarna är lätta att ta, med klara doseringsinstruktioner, vilket gör det till ett användarvänligt kosttillskott.

  När det gäller prisvärdhet är Pureness Kvällsmagnesium något dyrare än andra alternativ på marknaden. Med det sagt får du mycket för pengarna med tanke på produktens högkvalitativa sammansättning och multifunktionella tillvägagångssätt. Det är mer än bara en magnesiumprodukt; det är ett heltäckande kosttillskott designat för att främja bättre sömn.

  Under vårt test fann vi att Pureness Kvällsmagnesium var effektivt för att minska kramp och bidra till en mer avkopplande och ostörd natts sömn. Ingen av oss upplevde några allvarliga biverkningar, vilket talar för produkten som en trygg och effektiv lösning. Med tanke på alla dessa faktorer anser vi att Pureness Kvällsmagnesium förtjänar sitt betyg på 4,2/5 och kan vara ett utmärkt alternativ för de som söker ett kraftfullt magnesiumtillskott med extra fördelar för sömnkvaliteten.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Främjar bättre sömn
  • Effektiv mot kramp
  • Användarvänligt kosttillskott
  • Inga allvarliga biverkningar

  Nackdelar

  • Dyrare än andra alternativ
  • Innehåller endast en form av magnesium
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 5. Bästa för sömn Star nutrition Ultimate Magnesium

  Högkvalitativt, prisvärt magnesiumtillskott med minimala biverkningar.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,4/5
  Tillgänglighet:
  3,8/5
  Smältbarhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Star nutrition Ultimate Magnesium är en produkt som erbjuder ett högkvalitativt magnesiumtillskott till ett mycket överkomligt pris, vilket skapar en stark prisvärdhet. Produkten innehåller både magnesiumcitrat och magnesiumbisglycinat från Albion®, som är känt för sin höga standard på råvaror, vilket innebär att du kan lita på tillskottets kvalitet. Varje dos ger 235 mg elementärt magnesium, vilket bidrar till att bekämpa trötthet och främja normal muskelfunktion samt proteinsyntes.

  Vad gäller användarvänlighet är Star nutrition Ultimate Magnesium lätt att ta med tydliga instruktioner. Kapslarna kan tas vid valfri tidpunkt på dagen, men rekommenderas att tas på kvällen för att främja normal funktion hos muskler och nervsystem. Dessutom kommer varje förpackning med 45 doser, vilket räcker för lite mer än en månads användning om du följer den rekommenderade dagliga dosen.

  I vårt test märkte vi dock att effekten på kramp var varierande mellan individer. För vissa verkade produkten snabbt och effektivt för att minska frekvensen och intensiteten av kramper, medan andra såg mindre märkbara resultat. Biverkningar var minimala och inga allvarliga biverkningar rapporterades, vilket gör Star nutrition Ultimate Magnesium till ett säkert val för de flesta individer. Sammantaget ger vi Star nutrition Ultimate Magnesium ett betyg på 4,0/5 baserat på dess prisvärdhet, högkvalitativa ingredienser och allmänna användarvänlighet.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Prisvärd
  • Enkel att använda
  • Minimala biverkningar
  • Bekämpar trötthet

  Nackdelar

  • Varierande effekt på kramp
  • Endast 45 doser per förpackning
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 6. Mest minimala biverkningar Great Earth Magnesium

  Högkvalitativt magnesiumtillskott för normal muskel- och nervfunktion.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Tillgänglighet:
  3,8/5
  Smältbarhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Great Earth Magnesium är ett kosttillskott som är välgjort och innehåller en unik formula med Portamins målsökande transportsystem, vilket innebär att det består av lättupptagliga mineralföreningar. Det bidrar till att upprätthålla en normal muskel- och nervfunktion, vilket kan vara mycket hjälpsamt för de som lider av kramp. Produkten innehåller dessutom gurkmejaextrakt samt vitamin B6 och svartpepparextrakt, vilka alla bidrar till att förbättra absorptionen av magnesium i kroppen.

  Vad gäller prisvärdhet ligger Great Earth Magnesium bra till med ett pris på 139kr för 100 portioner, vilket ger ett bra värde för pengarna. Användarvänligheten är också hög med tydliga doseringsinstruktioner och en praktisk tablettform som är lätt att ta med måltid eller på kvällen.

  Med tanke på effektiviteten, visade vår test att detta tillskott verkar kunna minska frekvensen och intensiteten av kramper. Dessutom upplevde vi inga allvarliga biverkningar efter att ha tagit produkten, vilket är en stor fördel. Sammantaget är Great Earth Magnesium ett högkvalitativt tillskott som erbjuder ett bra värde för priset, är lätt att använda och verkar effektivt för att bekämpa kramp.

  Fördelar

  • Unik formula för lättupptagligt magnesium.
  • Innehåller gurkmejaextrakt för bättre absorption.
  • Bra prisvärdhet.
  • Tydlighet i doseringsinstruktioner.
  • Effektiv mot kramp.

  Nackdelar

  • Inte det billigaste alternativet på marknaden.
  • Inga smakalternativ tillgängliga.
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
 7. Mest unik Zechsal Magnesium Bisglycinat

  Ett effektivt, lättupptagligt magnesiumtillskott med avslappnande effekter.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,3/5
  Tillgänglighet:
  3,5/5
  Smältbarhet:
  3,5/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Zechsal Magnesium Bisglycinat är ett mycket effektivt och lättupptagligt magnesiumtillskott som kommer i pulverform. Dess unika sammansättning av magnesium bundet till en aminosyra gör det enkelt för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig magnesiumet. Detta bidrar till minskad trötthet och utmattning, samt bidrar till nervsystemets normala funktion. Magnesiumbisglycinat har även den unika fördelen att den kan nå hjärnan och därmed ha en avslappnande effekt.

  Prismässigt, med 200 gram (100 portioner) för 339 kr, är Zechsal Magnesium Bisglycinat något dyrare jämfört med andra alternativ på marknaden, men dess höga kvalitet och effektivitet kan motivera priset. Doseringen av produkten är enkel och tydlig med en dagsdos på 1 tsk som du enkelt blandar i valfri dryck. Denna användarvänlighet adderar värde till produkten och dess totala prisvärdhet.

  Med tanke på effekterna på kramp, så uppgav Zechsal Magnesium Bisglycinat att magnesium bidrar till muskel- och nervfunktion, vilket kan vara fördelaktigt för personer som lider av kramp. Vi upplevde inga märkbara biverkningar efter att ha tagit denna produkt. Med tanke på dess unika förmåga att nå hjärnan, kan detta tillskott vara ett utmärkt val för de som inte bara vill bekämpa kramp, men också dra nytta av dess potentiella avslappnande effekter. Sammantaget ger vi Zechsal Magnesium Bisglycinat ett betyg på 3,8/5.

  Fördelar

  • Effektivt och lättupptagligt magnesiumtillskott
  • Minskar trötthet och utmattning
  • Bidrar till nervsystemets normala funktion
  • Kan nå hjärnan och ha avslappnande effekt
  • Enkel och tydlig dosering

  Nackdelar

  • Dyrare jämfört med andra alternativ
  • Kan vara för kraftfull för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Magnesium mot kramp Totalbetyg Pris
Healthwell Trippel Magnesium Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Core Magnesium Pro Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
179 kr
Healthwell Magnesium Bisglycinat Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Pureness Kvällsmagnesium 120 caps Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
229 kr
Star Nutrition Ultimate Magnesium Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
99 kr
Great Earth Magnesium Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
139 kr
Zechsal Magnesium Bisglycinat Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
339 kr
viktiga faktorer för att välja rätt magnesium mot kramp

Så hittar du bästa magnesium mot kramp

För att hitta det bästa magnesiumtillskottet mot kramp är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Inte alla tillskott är skapade lika och vad som fungerar bäst för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Här är några viktiga kriterier att tänka på när du väljer ett magnesiumtillskott mot kramp.

Type av magnesium

Det finns flera olika former av magnesium, inklusive magnesiumcitrat, magnesiumoxid och magnesiumglycinat, för att nämna några. Varje form har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel absorberas magnesiumcitrat lättare av kroppen än magnesiumoxid, men det kan orsaka diarré hos vissa människor. Magnesiumglycinat anses vara den mest lättabsorberade formen av magnesium och har minst biverkningar. Det är viktigt att välja en form av magnesium som passar dina individuella behov och toleransnivåer.

Dosering

Den rekommenderade dagliga dosen av magnesium varierar beroende på ålder och kön, men ligger generellt sett mellan 310 och 420 milligram per dag för vuxna. Vissa människor kan behöva mer om de lider av specifika hälsotillstånd eller har en diagnostiserad brist. Det är viktigt att välja ett tillskott som ger rätt dos för dina behov, men kom ihåg att mer inte alltid är bättre. Att ta för mycket magnesium kan leda till biverkningar som diarré, illamående och buksmärtor.

Ytterligare ingredienser

Vissa magnesiumtillskott innehåller ytterligare ingredienser som kan förbättra effekten av magnesium eller bidra till ytterligare hälsofördelar. Till exempel kan vissa tillskott innehålla vitamin B6, som hjälper kroppen att absorbera magnesium mer effektivt. Andra kan innehålla örter eller aminosyror som kan bidra till att lindra kramp. Men det är också viktigt att vara medveten om eventuella fyllmedel, konserveringsmedel eller artificiella färgämnen som kan finnas i tillskottet.

Pris

Priset på magnesiumtillskott kan variera mycket beroende på formen av magnesium, doseringen och eventuella ytterligare ingredienser. Generellt sett är det bäst att leta efter ett tillskott som ger bra värde för pengarna. Men kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Det kan vara värt att betala lite mer för ett högkvalitativt tillskott med en form av magnesium som absorberas väl av kroppen.

Kvalitetscertifieringar

Kvalitetscertifieringar kan ge en indikation på ett tillskotts tillförlitlighet och kvalitet. Titta efter certifieringar från oberoende organisationer som USP (United States Pharmacopeia) eller NSF International. Dessa organisationer testar och verifierar att produkterna innehåller de ingredienser de hävdar, i de mängder som anges, och att de inte innehåller skadliga nivåer av föroreningar.

Användarrecensioner

Även om individuella upplevelser kan variera, kan användarrecensioner ge värdefull insikt i hur väl ett tillskott fungerar i praktiken. Leta efter recensioner från personer som har använt tillskottet för att lindra kramp. Var uppmärksam på kommentarer om effektivitet, eventuella biverkningar och allmän tillfredsställelse med produkten.

Hur använder man Magnesium mot kramp?

Att använda magnesiumtillskott kan vara ett effektivt sätt att lindra och förebygga muskelkramp. Men för att få ut det mesta av ditt tillskott är det viktigt att använda det på rätt sätt. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du tar magnesium mot kramp.

1. Följ doseringsanvisningarna

Det är alltid viktigt att följa doseringsanvisningarna på ditt magnesiumtillskott. De rekommenderade doserna varierar beroende på produkten och dina individuella behov, så se till att läsa etiketten noggrant. Att ta för mycket magnesium kan leda till biverkningar som diarré och magkramper, medan för lite kanske inte ger den lindring du söker. Om du är osäker på vilken dos du ska ta, tala med din läkare eller en kvalificerad hälsoprofessionell.

2. Tidpunkt för intag

När du tar ditt magnesiumtillskott kan ha en inverkan på dess effektivitet. Vissa experter rekommenderar att ta magnesium på kvällen, eftersom det kan ha en lugnande effekt och hjälpa till att främja god sömn, vilket i sin tur kan bidra till att lindra muskelkramp. Men om ditt tillskott orsakar magproblem kan det vara bättre att ta det med mat eller att dela upp dosen över dagen. Återigen, om du är osäker, rådfråga en hälso- och sjukvårdspersonal.

3. Kombinera med andra metoder

Magnesiumtillskott kan vara mycket effektiva för att lindra kramp, men de kan vara ännu mer effektiva när de kombineras med andra metoder. Detta kan inkludera regelbunden stretching, tillräcklig hydrering, och en balanserad diet rik på andra elektrolyter som kalium och kalcium. En holistisk strategi för att hantera kramp kan ge bäst resultat.

4. Var tålmodig

Det är viktigt att komma ihåg att magnesiumtillskott kanske inte ger omedelbar lindring från kramp. Det kan ta tid för din kropp att absorbera magnesium och för dina muskler att svara på behandlingen. Om du inte märker någon förbättring efter flera veckor kan det vara värt att prata med din läkare eller att prova ett annat tillskott.

5. Överväg din totala magnesiumintag

När du tar ett magnesiumtillskott är det också viktigt att tänka på hur mycket magnesium du får i dig från andra källor. Magnesium finns naturligt i många livsmedel, inklusive nötter, frön, gröna bladgrönsaker och fullkornsprodukter. Att äta en balanserad diet rik på dessa livsmedel kan bidra till att öka ditt magnesiumintag och förebygga kramp. Men kom ihåg att för mycket magnesium, oavsett källa, kan leda till biverkningar.

LÄS MER: Bästa Magnesium för sömn

Vem har nytta av Magnesium mot kramp?

Magnesiumtillskott kan vara mycket fördelaktiga för många människor, särskilt de som ofta upplever muskelkramp. Men vem är det egentligen som har mest nytta av magnesium mot kramp? Låt oss ta en närmare titt.

 • Idrottare och fysiskt aktiva individer: De som regelbundet deltar i fysisk aktivitet, särskilt intensiv eller långvarig träning, kan ha ökad risk för kramp på grund av förlust av elektrolyter genom svett. Magnesium är en viktig elektrolyt som hjälper till att reglera muskelfunktionen och kan därför bidra till att förebygga och lindra kramp hos idrottare och fysiskt aktiva individer.
 • Äldre vuxna: Äldre vuxna kan vara mer benägna att uppleva muskelkramp på grund av åldersrelaterade förändringar i musklerna och nervsystemet. Dessutom kan vissa äldre vuxna ha lägre magnesiumnivåer på grund av minskat intag eller dålig absorption. Ett magnesiumtillskott kan därför vara särskilt fördelaktigt för äldre vuxna som upplever kramp.
 • Personer med specifika hälsotillstånd: Vissa medicinska tillstånd, inklusive diabetes, leversjukdom och sköldkörtelproblem, kan öka risken för kramp. Personer med dessa tillstånd kan också ha svårare att få tillräckligt med magnesium genom kosten. Att ta ett magnesiumtillskott kan därför hjälpa till att fylla på magnesiumnivåerna och lindra kramp hos personer med dessa hälsotillstånd.

Det är viktigt att notera att inte alla kommer ha nytta av ett magnesiumtillskott. Vissa människor kan redan få tillräckligt med magnesium genom sin kost, och för dem kan ett tillskott vara onödigt. Dessutom bör personer med vissa medicinska tillstånd, inklusive njursjukdom, undvika att ta magnesiumtillskott utan att först tala med en läkare. Om du är osäker på om ett magnesiumtillskott är rätt för dig, rådfråga en hälso- och sjukvårdspersonal.

LÄS MER: Magnesium mot restless legs bäst i test

vanliga frågor om Magnesium mot kramp

FAQ: Vanliga frågor om Magnesium mot kramp

1. Hur fungerar magnesium för att lindra kramp?

Magnesium spelar en viktig roll i muskelfunktionen. Det bidrar till normal muskelkontraktion och avslappning, vilket kan hjälpa till att förebygga eller lindra kramp. Dessutom bidrar magnesium till normal neuromuskulär transmission, vilket innebär att det hjälper nervsignaler att resa från hjärnan till musklerna. När kroppen har tillräckligt med magnesium, kan detta bidra till att minska risken för överdriven muskelkontraktion, vilket är vad som sker vid en kramp.

2. Kan jag få tillräckligt med magnesium genom kosten?

Ja, det är möjligt att få tillräckligt med magnesium genom kosten. Magnesium finns naturligt i många livsmedel, inklusive gröna bladgrönsaker, nötter, frön och fullkornsprodukter. Men om du ofta upplever kramp eller har ett medicinskt tillstånd som ökar ditt behov av magnesium, kanske du inte får tillräckligt bara genom din kost. I dessa fall kan ett magnesiumtillskott vara fördelaktigt.

3. Är det säkert att ta magnesiumtillskott?

För de flesta människor är det säkert att ta magnesiumtillskott i rekommenderade doser. Biverkningar är sällsynta men kan inkludera magproblem som diarré och illamående, särskilt vid höga doser. Personer med vissa medicinska tillstånd, inklusive njursjukdom, bör dock undvika att ta magnesiumtillskott utan att först rådfråga en läkare.

4. Hur snabbt verkar magnesium mot kramp?

Det kan variera hur snabbt ett magnesiumtillskott börjar verka mot kramp. Det kan ta tid för kroppen att absorbera magnesium och för dina muskler att svara på behandlingen. Vissa människor kan märka en förbättring inom några dagar, medan andra kanske behöver ta tillskottet i flera veckor innan de märker en skillnad.

5. Kan jag ta magnesiumtillskott tillsammans med andra mediciner?

Magnesium kan interagera med vissa mediciner, inklusive vissa typer av antibiotika och blodtrycksmediciner. Om du tar någon medicin, bör du tala med din läkare innan du börjar ta ett magnesiumtillskott. De kan hjälpa dig att avgöra om det är säkert för dig att ta magnesium och om så är fallet, vilken dos som skulle vara lämplig.

6. Hur mycket magnesium ska jag ta för kramp?

Den rekommenderade dosen av magnesium varierar beroende på ålder och kön, men generellt sett ligger den mellan 310 och 420 milligram per dag för vuxna. Men om du ofta upplever kramp eller har ett medicinskt tillstånd som ökar ditt behov av magnesium, kan du behöva en högre dos. Tala med din läkare för att avgöra vilken dos som skulle vara bäst för dig.

7. Finns det några biverkningar av att ta magnesium mot kramp?

De flesta människor upplever inga biverkningar från att ta magnesium i rekommenderade doser. Men i vissa fall, särskilt vid höga doser, kan magnesium orsaka magproblem som diarré och illamående. Om du upplever några biverkningar från att ta magnesium, bör du tala med din läkare.

8. Kan jag ta magnesium om jag är gravid eller ammar?

Magnesium är generellt säkert att ta under graviditet och amning, och det kan faktiskt hjälpa till att förebygga kramp som ibland kan uppstå under denna tid. Men som alltid bör du tala med din läkare innan du börjar ta ett nytt tillskott för att säkerställa att det är säkert för dig och ditt barn.

Om vårt test

För att kunna identifiera det bästa magnesiumtillskottet för att bekämpa kramp, har vi noggrant testat och utvärderat ett brett spektrum av produkter på marknaden. Vår testprocess har varit omfattande och inkluderar allt från att granska produktens sammansättning till att personligen pröva effekten av varje produkt på oss själva. Nedan kommer vi att gå igenom de olika aspekterna av vårt test.

 • Produktens sammansättning: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är det några tillsatser eller konserveringsmedel? Hur mycket aktivt magnesium finns det i varje dos?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar produkten per dos? Finns det billigare alternativ med samma mängd aktivt magnesium?
 • Användarvänlighet: Är produkten lätt att ta? Är doseringen tydlig och enkel att följa? Är förpackningen praktisk och lätt att öppna?
 • Effekt på kramp: Minskar produkten frekvensen och/eller intensiteten av kramperna? Hur snabbt verkar produkten?
 • Biverkningar: Upplevde vi några biverkningar efter att ha tagit produkten? Om ja, hur allvarliga var dessa biverkningar?

Genom att testa produkterna på detta omfattande sätt har vi kunnat få en djupare förståelse för varje produkts styrkor och svagheter. Vi hoppas att våra insikter och slutsatser kommer att hjälpa dig att hitta det bästa magnesiumtillskottet mot kramp för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.