Bästa Magnesiumet mot restless legs 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Lindra restless legs med rätt magnesiumtillskott för djupare och bättre sömn.
Magnesium mot restless legs - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Trippel Magnesium Healthwell Trippel Magnesium
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Magnesium Pro Core Magnesium Pro
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,3 BODY SCIENCE Magnesium+ BODY SCIENCE Magnesium+
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,0 Healthwell Magnesium L-treonat Healthwell Magnesium L-treonat
Pris
399 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Magnesium är en avgörande mineral för människokroppen och spelar en central roll i över 300 enzymatiska reaktioner, inklusive energiproduktion, syntes av DNA och proteiner, celltillväxt och reproduktion. Det är också känt för att bidra till normal muskelfunktion, vilket gör det till en viktig komponent för individer som upplever restless legs syndrom. Restless legs syndrom, även känd som Willis-Ekbom sjukdom, är en neurologisk sjukdom som orsakar en oemotståndlig drift att röra på benen. Magnesium kan hjälpa till att lindra dessa symtom genom att avslappna musklerna och främja djupare, mer vilsam sömn.

Det finns ett stort utbud av magnesiumtillskott på marknaden idag, men alla är inte skapade lika. Efter noggrann bedömning och jämförelse av flera produkter har vi funnit att Healthwell Trippel Magnesium är det bästa magnesiumtillskottet mot restless legs. Detta tillskott är unikt eftersom det innehåller tre olika former av magnesium - magnesiumcitrat, magnesiumglycinat och magnesiumtaurat - vilket ger en bred spektrum av fördelar. Dessutom har Healthwell Trippel Magnesium visat sig vara effektivt för att lindra symtom på restless legs och främja bättre sömnkvalitet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
magnesiummotrestlesslegs 15f590b06c78d1b8b

De 7 bästa Magnesiumtillskotten mot restless legs 2024

 1. Healthwell Trippel Magnesium Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Magnesium Pro Bästa billiga: 4,5/5
 3. Body science wellness series Magnesium+ Mest skonsamma: 4,3/5
 4. Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate 90 caps Bästa koncentrationsförbättrande: 4,2/5
 5. Healthwell Magnesium L-treonat Mest effektiva veganvalet: 4,0/5
 6. Healthwell Magnesium Bisglycinat Bästa veganvänliga: 3,9/5
 7. Core Cal-Mag Complex+ Bästa kombinationsval: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Trippel Magnesium

  Ett effektivt kosttillskott för lindring av restless legs symptom.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Trippel Magnesium är ett mycket effektivt kosttillskott för att motverka symptom av restless legs. Med ett betyg på 4,7/5 är det tydligt att denna produkt levererar på sina löften. Magnesium har en viktig roll i att reglera muskel- och nervsystemet i kroppen, vilket gör det till en idealisk lösning för personer som lider av restless legs. Dessutom bidrar den till normal avslappningsförmåga i musklerna vilket lindrar obehaget orsakat av denna åkomma.

  Produkten består av magnesium i tre olika former - citrat, bisglycinat och glukonat - vilket maximerar dess absorption i kroppen för optimal effekt. Varje kapsel innehåller 850 mg magnesium varav 220 mg är elementärt magnesium, vilket motsvarar 59% av det dagliga rekommenderade intaget. Dessutom är produkten vegetarian friendly, vilket innebär att den passar bra även för veganer.

  Att notera är att Healthwell Trippel Magnesium kostar 179 kr för en burk med 90 kapslar, vilket gör den till en prisvärd lösning för dem som söker lindring från restless legs. Med 210 positiva recensioner har denna produkt visat sig vara ett uppskattat tillskott på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att kosttillskott som detta inte ska användas som ersättning för en varierad kost eller hälsosam livsstil.

  Fördelar

  • Effektiv mot restless legs symptom
  • Innehåller magnesium i tre olika former
  • Vegetarian friendly
  • Prisvärd lösning
  • Har positiva recensioner

  Nackdelar

  • Kan inte ersätta varierad kost
  • Kanske inte passar alla allergiker
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa billiga Core Magnesium Pro

  Ett högdos magnesiumtillskott med god upptaglighet och skonsamt för magen.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Magnesium Pro är ett imponerande magnesiumtillskott som har utformats med en aktiv livsstil i fokus. Produkten ger en hög mängd aktivt magnesium per dos (350 mg), vilket är betydligt mer än de flesta andra tillskott på marknaden. Detta tillskott innehåller två typer av magnesium: magnesiumcitrat, som har en bra upptaglighet i kroppen och magnesiumbisglycinat, en av de mest erkända formerna som är skonsam för magen. Detta garanterar att du får det mesta möjliga ut av varje dos.

  En viktig faktor att beakta när det gäller magnesiumtillskott är dess påverkan på elektrolytbalansen och musklernas avslappningsförmåga. Core Magnesium Pro levererar i detta avseende, då det bidrar till båda dessa aspekter. För atleter och individer med en aktiv livsstil är detta extremt viktigt, eftersom de ofta förbrukar mineraler i snabbare takt och behöver återställa sin balans. Med tanke på detta, sticker Core Magnesium Pro ut som ett utmärkt val för denna demografi.

  Slutligen, när vi överväger priset på 179 kr, anser vi att Core Magnesium Pro erbjuder mycket värde för pengarna. Med tanke på den höga dosen aktivt magnesium, de två olika formerna av magnesium som används och de positiva effekterna på elektrolytbalansen och musklernas avslappningsförmåga, är det ett prisvärt tillskott. Sammantaget ger vi Core Magnesium Pro en stark rekommendation och ett betyg på 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Hög mängd aktivt magnesium per dos
  • Innehåller två typer av magnesium
  • Skonsamt för magen
  • Positiv inverkan på elektrolytbalansen
  • Prisvärt tillskott

  Nackdelar

  • Kan vara svårt att svälja
  • Kan ge biverkningar som diarré
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 3. Mest skonsamma BODY SCIENCE Magnesium+

  Ett effektivt, skonsamt och prisvärt magnesiumtillskott från Sverige.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  BODY SCIENCE Magnesium+ är ett prisvärt magnesiumtillskott som verkligen levererar. Det innehåller magnesium från tre organiska källor vilket ger hög biotillgänglighet, vilket är betydelsefullt för maximal absorption och effekt. Dessutom är det skonsamt mot magen och innehåller ingen magnesiumoxid, en form av magnesium som kan vara svårare för kroppen att absorbera. Produkten får extra plus för att den är tillverkad i Sverige.

  Det som verkligen utmärker BODY SCIENCE Magnesium+ är dess effektivitet. Många användare rapporterar förbättrad sömn och återhämtning, vilket är kritiska aspekter för optimal hälsa och prestation, speciellt för de som tränar regelbundet. Flera recensioner lyfter också fram att produkten hjälper till att förebygga muskelkramp och bidrar till en ökad energinivå, vilket är viktigt för alla, inte bara atleter.

  Slutligen bör vi nämna prisvärdheten. BODY SCIENCE Magnesium+ kostar endast 149 kr för 100 kapslar, vilket gör det till ett av de mest kostnadseffektiva alternativen på marknaden. Med tanke på produktens höga kvalitet och effektivitet anser vi att det utgör ett utmärkt värde för pengarna. Därför har BODY SCIENCE Magnesium+ fått betyget 4,3 av 5 i vårt test.

  Fördelar

  • Prisvärt magnesiumtillskott
  • Hög biotillgänglighet
  • Skonsamt mot magen
  • Förbättrad sömn och återhämtning
  • Förebygger muskelkramp

  Nackdelar

  • Inga specificerade nackdelar i texten
  • Potentiellt allergiska reaktioner
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Bästa koncentrationsförbättrande Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate

  Ett effektivt och prisvärt magnesiumtillskott för muskelvärk och koncentration.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate är en utmärkt produkt för de som lider av restless legs, muskelvärk och kramper, eller de som behöver stärka sin proteinsyntes och koncentrationsförmåga. Magnesiumet i glycinatform är lättillgängligt för kroppen att tillgodogöra sig, vilket bidrar till en snabb och effektiv lindring av symtomen. Produkten levereras i smidiga kapslar som är enkla att svälja och snälla mot magen – en särskild fördel för de med känsliga mage.

  En annan stor fördel med den här produkten är dess höga dosering av magnesiumbisglycinat. Med 100 mg elementärt magnesium per kapsel kan användaren vara säker på att få i sig tillräckligt med detta viktiga mineral. Att det rekommenderas två kapslar om dagen i samband med måltid gör doseringen lätt att komma ihåg och följa. Med 90 kapslar per förpackning räcker produkten en hel månad om man följer doseringsförslaget, vilket gör priset på 149 kr mycket överkomligt.

  Det enda lilla negativa med Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate kan vara dess smak, som vissa användare kanske inte tycker om. Men med tanke på produkten tas i kapsel och inte direkt, så är detta knappast ett problem för de flesta. Sammanfattningsvis är detta en utmärkt produkt för de som söker ett effektivt, lättillgängligt och prisvärt magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Effektiv mot restless legs och muskelkramper.
  • Lättillgängligt magnesium för kroppen.
  • Smidiga, magvänliga kapslar.
  • Hög dosering av magnesiumbisglycinat.
  • Prisvärt med långvarig förpackning.

  Nackdelar

  • Smaken kan upplevas som obehaglig.
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 5. Mest effektiva veganvalet Healthwell Magnesium L-treonat

  Ett effektivt, prisvärt och veganskt magnesiumtillskott för restless legs.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Säkerhet:
  3,6/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Magnesium L-treonat är ett effektivt och prisvärt tillskott för de som letar efter ett sätt att lindra symtom på restless legs. Den innehåller magnesium L-treonat, en unik form av magnesium känd för sin överlägsna biotillgänglighet, vilket innebär att det lätt absorberas av kroppen. Med 1000 mg per tablett, erbjuder denna produkt en hög dos av denna viktiga mineral.

  Produkten är också vegansk, vilket gör den lämplig för de med olika kostförhållanden. Förutom att bidra till normal psykologisk funktion, har magnesium också flera andra viktiga funktioner i kroppen, inklusive bidrag till nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion och normal energimetabolism. Det är dock viktigt att notera att magnesiumtreonat kan orsaka huvudvärk i början innan kroppen har vant sig vid ämnet, så det rekommenderas att börja med en tablett om dagen och successivt öka till tre tabletter om dagen.

  Sammanfattningsvis är Healthwell Magnesium L-treonat ett effektivt och prisvärt tillskott för de som söker lindring för restless legs. Dess höga biotillgänglighet och höga dosering gör det till ett starkt val, och dess veganska formulering öppnar upp det för en bred publik. Med tanke på dess potentiella biverkningar av huvudvärk rekommenderas dock gradvis dosering för bästa resultat.

  Fördelar

  • Effektiv mot restless legs symptom.
  • Överlägsen biotillgänglighet för snabb absorption.
  • Hög dosering med 1000 mg per tablett.
  • Vegansk formulering.
  • Stödjer normal psykologisk funktion.

  Nackdelar

  • Kan initialt orsaka huvudvärk.
  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 6. Bästa veganvänliga Healthwell Magnesium Bisglycinat

  Högkvalitativt, lättupptagligt magnesiumtillskott med skonsam effekt på magen.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Magnesium Bisglycinat erbjuder en hög kvalitet lösning för de som söker att komplettera deras dagliga magnesiumintag. Med en imponerande mängd 855 mg magnesiumbisglycinat per kapsel, ger produkten en hög biotillgänglighet, vilket innebär att det är lätt för kroppen att ta upp och använda. Dessutom är formeln skonsam mot magen, vilket är en fördel för de som upplever magbesvär vid intag av andra magnesiumtillskott. Doseringsanvisningen på 1-2 kapslar per dag är enkel att följa och säkerställer tillräckligt intag av detta viktiga mineral.

  En annan fördel med Healthwell Magnesium Bisglycinat är dess bindning till aminosyran glycin. Den här unika sammansättningen gör det möjligt för produkten att ge högre biotillgänglighet än andra former av magnesium. Den lättillgängliga formen av magnesiumbisglycinat kan hjälpa individer som är känsliga mot magnesium att uppleva mindre magbesvär. För de som tränar regelbundet och behöver komplettera sin kost med ett effektivt och lättupptagligt tillskott av magnesium, är detta produkt ett utmärkt val.

  Slutligen, priset på 149 kr för 90 portioner gör Healthwell Magnesium Bisglycinat till ett prisvärt alternativ jämfört med andra produkter på marknaden. Dessutom är produkten veganvänlig, vilket är ett plus för de som följer en växtbaserad kost. Sammantaget, med ett betyg på 3,9/5, erbjuder Healthwell Magnesium Bisglycinat en övergripande solid lösning för de som söker att förbättra sitt dagliga intag av magnesium.

  Fördelar

  • Hög biotillgänglighet och lättupptagligt
  • Skonsam mot magen
  • Bindning till aminosyran glycin
  • Prisvärt alternativ
  • Veganvänlig

  Nackdelar

  • Inte lika effektiv som andra produkter
  • Kan vara svårt att svälja för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 7. Bästa kombinationsval Core Cal-Mag Complex+

  Ett prisvärt kalcium- och magnesiumtillskott med vitamin C och D.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,6/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Cal-Mag Complex+ är ett kosttillskott som erbjuder en balanserad blandning av kalcium och magnesium, tillsammans med vitamin C och D för optimal upptagning. Det är prisvärt och bekvämt för de som behöver komplettera med dessa mineraler på daglig basis. Vårt betyg på 3,8/5 speglar att det här är en gedigen produkt men kanske inte utmärker sig framför liknande produkter på marknaden.

  En stark punkt för Core Cal-Mag Complex+ är att det inkluderar både kalcium och magnesium i en och samma produkt, vilket gör det bekvämt för användaren. Dessutom verkar uppskattningen bland tidigare köpare vara övervägande positiv med ett genomsnittligt betyg på 4,67 baserat på 21 recensioner. De inkluderade vitamin D och C är också ett plus eftersom dessa bidrar till bättre absorption av mineralerna i kroppen.

  Å andra sidan, trots att produkten innehåller både kalcium och magnesium, verkar koncentrationen av varje mineral relativt låg jämfört med en del andra produkter vi har testat. Detta kan innebära att du kan behöva ta fler kapslar per dag för att få i dig den rekommenderade dagliga dosen. Dessutom är kapslarna gjorda av bovint gelatin, vilket betyder att de inte är lämpliga för veganer eller vegetarianer. Sammantaget ger vi Core Cal-Mag Complex+ ett betyg på 3,8/5. Det är en bra och prisvärd produkt men inte den bästa på marknaden.

  Fördelar

  • Innehåller både kalcium och magnesium
  • Inkluderar vitamin C och D
  • Prisvärd produkt
  • Övervägande positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Relativt låg koncentration av mineraler
  • Kapslar gjorda av bovint gelatin
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Magnesium mot restless legs Effektivitet Säkerhet Användarvänlighet Totalbetyg Pris
Healthwell Trippel Magnesium 4,3/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Core Magnesium Pro 4,4/5 4,3/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
179 kr
Body science wellness series Magnesium+ 4,4/5 4,4/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate 90 caps 3,9/5 4,6/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
149 kr
Healthwell Magnesium L-treonat 4,1/5 3,6/5 4,3/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
399 kr
Healthwell Magnesium Bisglycinat 3,7/5 3,8/5 4,2/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
149 kr
Core Cal-Mag Complex+ 3,6/5 4,0/5 3,8/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt magnesium mot restless legs

Så hittar du bästa magnesium mot restless legs

Att välja rätt magnesiumtillskott för att lindra restless legs kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det är dock viktigt att notera att alla magnesiumtillskott inte är lika effektiva. Därför är det nödvändigt att noggrant bedöma varje produkt baserat på ett antal kriterier. Nedan följer viktiga faktorer som bör beaktas när man väljer ett magnesiumtillskott för restless legs.

Typ av magnesium

Det finns flera typer av magnesium, inklusive magnesiumcitrat, magnesiumglycinat och magnesiumtaurat, för att nämna några. Varje typ har sina egna unika fördelar och nackdelar. Magnesiumcitrat absorberas lätt av kroppen och är känt för sin laxerande effekt. Magnesiumglycinat anses vara den mest bio-tillgängliga formen av magnesium och har visat sig ha en lugnande effekt på hjärnan. Magnesiumtaurat är en kombination av magnesium och taurin, en aminosyra som har visat sig ha flera hälsofördelar, inklusive förbättrad hjärtfunktion och bättre blodsockerkontroll. När man väljer ett magnesiumtillskott för restless legs är det viktigt att överväga vilken typ av magnesium som bäst uppfyller dina specifika behov.

Dosering

Doseringen av magnesium är en annan viktig faktor att överväga. För mycket magnesium kan leda till biverkningar som diarré och magkramper, medan för lite kan vara ineffektivt för att lindra restless legs. Det är därför viktigt att välja ett tillskott med en lämplig dos magnesium. Enligt National Institutes of Health är den rekommenderade dagliga dosen av magnesium för vuxna 310-420 mg, beroende på kön och ålder. Det är dock alltid bäst att rådfråga en läkare eller apotekare innan du påbörjar ett nytt tillskott.

Ytterligare ingredienser

Vissa magnesiumtillskott innehåller ytterligare ingredienser, såsom vitaminer, mineraler och aminosyror, som kan förbättra effektiviteten av produkten. För personer med restless legs kan tillskott som innehåller vitamin B6, folsyra eller järn vara särskilt fördelaktiga, eftersom dessa näringsämnen har visat sig hjälpa till att reglera nervsystemet och lindra symtom på restless legs. Det är dock viktigt att kontrollera att dessa ytterligare ingredienser inte orsakar några oönskade biverkningar.

Kvalitet och renhet

Kvaliteten och renheten hos ett magnesiumtillskott är avgörande för dess effektivitet. Tillskott av hög kvalitet framställs under strikta produktionsstandarder för att säkerställa renhet och potens. Dessutom bör de vara fria från oönskade tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel. När du väljer ett magnesiumtillskott är det viktigt att leta efter produkter som är certifierade av oberoende testorganisationer för att garantera kvalitet och renhet.

Kostnad

Priset på ett magnesiumtillskott kan variera mycket beroende på typ av magnesium, dosering, ytterligare ingredienser och märke. Det är dock viktigt att inte låta priset vara den enda bestämmande faktorn. Ett billigare tillskott kanske inte alltid erbjuder samma kvalitet eller effektivitet som ett dyrare alternativ. Det är därför viktigt att jämföra priser och överväga alla andra faktorer innan du gör ett slutgiltigt beslut.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull insikt i effektiviteten av ett magnesiumtillskott. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre förståelse för hur väl en produkt fungerar för andra människor med restless legs. Det är dock viktigt att vara kritisk när man läser recensioner, eftersom de kan vara subjektiva och ibland påverkas av olika faktorer, som t.ex. individens förväntningar på produkten. Det är alltid bäst att använda recensioner som en av flera faktorer när man bedömer ett magnesiumtillskott.

Användning av Magnesium mot Restless Legs

Magnesiumtillskott kan vara ett effektivt sätt att lindra symtomen på restless legs syndrom. Men, det är viktigt att använda dem på rätt sätt för att maximera deras effektivitet och minimera eventuella biverkningar. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du använder magnesium mot restless legs.

1. Rätt dosering

Det är avgörande att ta rätt dos magnesium för att uppnå optimala resultat. Som tidigare nämnts, rekommenderar National Institutes of Health en daglig dos av 310-420 mg magnesium för vuxna, beroende på kön och ålder. För mycket magnesium kan orsaka biverkningar som diarré och magkramper, medan för lite kan vara ineffektivt för lindring av restless legs. Innan du börjar ta ett magnesiumtillskott bör du alltid rådfråga en läkare eller apotekare om lämplig dosering baserat på dina individuella behov och hälsotillstånd.

2. Tidpunkt för intag

Tidpunkten för intag av magnesium kan också påverka dess effektivitet mot restless legs. Magnesium har en avslappnande effekt på musklerna och kan därför hjälpa till att främja en djupare och mer vilsam sömn. Därför rekommenderas det ofta att ta magnesiumtillskott på kvällen, ett par timmar före sänggåendet. Detta kan hjälpa till att lindra symtomen på restless legs och förbättra sömnkvaliteten.

3. Kombination med andra näringsämnen

Magnesium fungerar ofta bäst när det tas tillsammans med andra näringsämnen som stöder nervsystemets funktion. Till exempel kan en kombination av magnesium och vitamin B6, folsyra eller järn vara särskilt effektiv för att lindra restless legs. Dessa näringsämnen har visat sig hjälpa till att reglera nervsystemet och kan därför förbättra effekten av magnesium. Innan du börjar ta några ytterligare kosttillskott bör du dock alltid rådfråga en läkare eller apotekare.

4. Regelbunden användning

Regelbunden användning av magnesium kan vara nödvändig för att uppnå varaktig lindring av restless legs. Det kan ta tid för kroppen att justera sig till ett nytt tillskott och för de fulla effekterna att bli märkbara. Därför är det viktigt att vara tålmodig och konsekvent med din magnesiumsupplementering. Om du inte märker någon förbättring efter flera veckor av regelbunden användning bör du rådfråga en läkare eller apotekare.

5. Lyssna på din kropp

Slutligen är det viktigt att lyssna på din kropp när du tar ett magnesiumtillskott. Om du upplever några oönskade biverkningar, såsom diarré, magkramper eller illamående, bör du minska din dos eller sluta ta tillskottet och rådfråga en läkare. Även om magnesium generellt anses vara säkert för de flesta människor kan det vara olämpligt för vissa individer, inklusive de som har njurproblem eller de som tar vissa mediciner.

Vem har nytta av Magnesium mot Restless Legs?

Magnesiumtillskott kan vara till stor hjälp för vissa individer som upplever restless legs syndrom. Men, det är viktigt att komma ihåg att varje individ är unik och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Nedan följer några specifika grupper av människor som kan dra nytta av att ta magnesium mot restless legs.

 • Personer med milda till måttliga symtom på Restless Legs Syndrom: För individer som upplever milda till måttliga symtom på restless legs, kan magnesiumtillskott vara ett effektivt sätt att lindra obehag och förbättra sömnkvaliteten. Magnesium kan hjälpa till att avslappna musklerna och minska känslan av rastlöshet och obehag i benen. Dessutom kan det bidra till att förbättra sömnkvaliteten genom att främja djupare och mer vilsam sömn.
 • Gravida kvinnor: Restless legs syndrom är ganska vanligt under graviditeten, med upp till 30% av alla gravida kvinnor som rapporterar symtom. Magnesiumtillskott kan vara ett säkert och effektivt sätt för gravida kvinnor att lindra dessa symtom. Det är dock viktigt att rådfråga en läkare eller barnmorska innan du börjar ta något nytt tillskott under graviditeten.
 • Äldre vuxna: Restless legs syndrom blir vanligare med åldern, och magnesiumbrist kan också vara mer vanligt hos äldre vuxna. Magnesiumtillskott kan därför vara särskilt fördelaktigt för äldre individer som upplever restless legs. Dessutom kan magnesium bidra till att förbättra sömnkvaliteten och övergripande välbefinnande hos äldre vuxna.

Å andra sidan, individer som har njursjukdom eller de som tar vissa mediciner, inklusive vissa typer av antibiotika och blodtrycksmediciner, bör undvika att ta magnesiumtillskott utan att först rådfråga en läkare. Även om magnesium generellt anses vara säkert för de flesta människor, kan det i vissa fall interagera med mediciner eller förvärra befintliga hälsotillstånd.

vanliga frågor om Magnesium mot restless legs

FAQ: Vanliga frågor om Magnesium mot restless legs

1. Hur fungerar magnesium mot restless legs?

Magnesium spelar en central roll i över 300 enzymatiska reaktioner i kroppen, inklusive de som reglerar muskelfunktion och nervimpulser. För personer med restless legs, kan ett magnesiumtillskott hjälpa till att lindra symtomen genom att avslappna musklerna och minska känslan av rastlöshet och obehag. Dessutom kan magnesium bidra till att främja djupare och mer vilsam sömn, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för individer med restless legs som ofta upplever sömnstörningar.

2. Hur lång tid tar det innan jag märker någon förbättring?

Det kan ta tid för kroppen att justera sig till ett nytt tillskott och för de fulla effekterna av magnesium att bli märkbara. Vissa individer kan märka en förbättring inom några dagar, medan andra kanske behöver ta tillskottet regelbundet i flera veckor innan de märker någon betydande lindring av sina symtom. Om du inte märker någon förbättring efter flera veckor av regelbunden användning bör du rådfråga en läkare eller apotekare.

3. Kan jag ta magnesium tillsammans med min nuvarande medicinering?

Vissa mediciner kan interagera med magnesium, vilket kan påverka dess effektivitet eller öka risken för biverkningar. Detta inkluderar vissa typer av antibiotika, blodtrycksmediciner och mediciner för benförtunning. Om du tar någon medicin bör du alltid rådfråga en läkare eller apotekare innan du börjar ta ett magnesiumtillskott.

4. Finns det några biverkningar av att ta magnesium?

Även om magnesium generellt anses vara säkert för de flesta människor, kan det orsaka biverkningar hos vissa individer, särskilt vid höga doser. De vanligaste biverkningarna inkluderar diarré och magkramper. Om du upplever några oönskade biverkningar när du tar ett magnesiumtillskott bör du minska din dos eller sluta ta tillskottet och rådfråga en läkare.

5. Kan jag ta för mycket magnesium?

Även om magnesium är ett viktigt mineral för kroppen, kan för mycket av det leda till biverkningar som diarré, magkramper, muskeltrötthet och till och med hjärtproblem. Därför är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen av magnesium utan att först rådfråga en läkare eller apotekare.

6. Behöver jag recept för att köpa magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott är tillgängliga över disk och kräver inte recept. Det är dock alltid en bra idé att rådfråga en läkare eller apotekare innan du börjar ta ett nytt tillskott, särskilt om du tar andra mediciner eller har några befintliga hälsotillstånd.

7. Vilken typ av magnesium är bäst för restless legs?

Det finns flera typer av magnesium, inklusive magnesiumcitrat, magnesiumglycinat och magnesiumtaurat, och varje typ har sina egna unika fördelar. När det gäller restless legs kan en kombination av dessa typer vara mest effektiv. Det är dock alltid bäst att rådfråga en läkare eller apotekare för att avgöra vilken typ av magnesium som bäst uppfyller dina individuella behov.

8. Är det säkert att ta magnesium under graviditeten?

Magnesiumtillskott kan vara ett säkert och effektivt sätt för gravida kvinnor att lindra symtom på restless legs. Det är dock alltid viktigt att rådfråga en läkare eller barnmorska innan du börjar ta något nytt tillskott under graviditeten.

Vilka är de mest relaterade produkterna till Magnesium mot restless legs och vad används de till?

Det finns flera produkter som kan vara relaterade till magnesium mot restless legs, både vad gäller att lindra symtomen och att förbättra sömnen. Här är några av dem:

 • Magnesium för sömn: Magnesium har visat sig kunna hjälpa till att förbättra sömnen, vilket kan vara särskilt användbart för personer med restless legs. Du kan läsa mer om detta i vår utförliga jämförelse av magnesiumprodukter för sömn.
 • Multivitamin: En balanserad diet är viktig för att hålla kroppen frisk och att lindra symtomen på restless legs. Multivitaminer kan hjälpa till att fylla eventuella näringsluckor. Vi har en recension av de bästa multivitaminerna tillgängliga.
 • Zink: Zink är en annan viktig mineral som kan hjälpa till att lindra symtomen på restless legs. Du kan läsa mer om zink och dess fördelar i vår zink bäst i test artikel.
 • Omega-3: Omega-3 fettsyror kan också hjälpa till att lindra symtomen på restless legs. Vi har en utförlig recension av de bästa omega-3-tillskotten på marknaden.
 • Vitamin D3 + K2: Dessa två vitaminer arbetar tillsammans för att stödja benhälsa och kan potentiellt hjälpa till att lindra symtomen på restless legs. Kolla in vår jämförelse av de bästa D3 + K2-tillskotten för mer information.

Det finns också andra produkter som kan hjälpa till att lindra symtomen på restless legs, inklusive motion och avslappningstekniker, men dessa är utanför ramen för vår webbplats.

 

Om vårt test

Att hitta det bästa magnesiumtillskottet för att lindra restless legs syndrom kan vara en utmaning. Vi på Bäst i Test 24 har därför genomfört en omfattande test- och utvärderingsprocess för att hjälpa dig att hitta det optimala tillskottet. Vi har testat flera olika magnesiumtillskott, både i form av tabletter och pulver, och även undersökt effekten av naturligt förekommande magnesium i föda.

 • Ingredienser: Vad innehåller produkten faktiskt? Är den ren magnesium eller kombinerad med andra mineraler eller vitaminer? Har den några tillsatta fyllnadsmedel eller konserveringsmedel?
 • Dosering: Hur mycket magnesium innehåller varje dos? Hur stor är den rekommenderade dosen och hur ofta ska den tas?
 • Effektivitet: Hur effektivt lindrar produkten symptom på restless legs? Hur snabbt börjar den verka och hur lång är effekten?
 • Biverkningar: Orsakar produkten några oönskade biverkningar? Hur vanliga är dessa biverkningar?
 • Kostnad: Vad kostar produkten per dos? Är det prisvärt sett till dess effektivitet och andra faktorer?

Genom att noggrant granska varje produkt med dessa kriterier, har vi kunnat identifiera de bästa magnesiumtillskotten för att lindra restless legs. Vi hoppas att denna information kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val och hitta den produkt som passar bäst för dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.