Bästa Magnesiumglycinat 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Magnesiumglycinat ökar effektivt ditt magnesiumintag och bidrar till bättre hälsa.
Magnesiumglycinat - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Närokällan Magnesiumglycinat Närokällan Magnesiumglycinat
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Better You Magnesiumglycinat Better You Magnesiumglycinat
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Strength magnesium glycinate Strength magnesium glycinate
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Better You Magnesium+ Better You Magnesium+
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Helhetshälsa MagnesiumOptimal Helhetshälsa MagnesiumOptimal
Pris
219 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Magnesiumglycinat är en form av magnesium som är bundet till aminosyran glycin. Denna kombination skapar en produkt som är mycket lätt för kroppen att absorbera, vilket gör det till ett effektivt sätt att öka ditt magnesiumintag. Magnesium är en essentiell mineral som bidrar till många funktioner i kroppen, inklusive nervfunktion, muskelkontraktion och benbildning. Det är också viktigt för hjärtat och kan hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar. Magnesiumglycinat kan vara särskilt användbart för de som lider av magnesiumbrist, vilket kan orsaka symptom som muskelkramper, svårigheter att sova och kronisk trötthet.

Under vår noggranna granskning av olika produkter på marknaden har vi kommit fram till en klar vinnare. Närokällan Magnesiumglycinat är det bästa magnesiumglycinatet vi har stött på. Detta beror på dess höga kvalitet, utmärkta biotillgänglighet och positiva effekter på hälsan. Dessutom har Närokällan ett starkt engagemang för hållbarhet och renhet i sina produkter, vilket gör detta till ett utmärkt val för dem som vill ha det bästa för sin hälsa. Så om du letar efter ett effektivt sätt att öka ditt magnesiumintag, ser du ingen anledning att leta längre än Närokällan Magnesiumglycinat.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Magnesiumglycinat 2023

 1. Närokällan Magnesiumglycinat Bäst i test: 4,7/5
 2. Better You Magnesiumglycinat Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate 90 caps Bästa billiga: 4,3/5
 4. Better You Magnesium Plus Bästa balanserade: 4,2/5
 5. Helhetshälsa MagnesiumOptimal Kundfavoriten: 4,0/5
 6. Pureness Trippel Magnesium 120 kapslar Bästa flexibla: 3,9/5
 7. Delta Nutrition Magnesium 90 caps Bästa kostnadseffektiva: 3,8/5
 1. Bäst i test Närokällan Magnesiumglycinat

  Högkvalitativt, rent och prisvärt magnesiumtillskott med starka kundrecensioner.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Tillgänglighet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Närokällan Magnesiumglycinat är ett högkvalitativt kosttillskott som levererar en imponerande dos av magnesiumglycinat, ett viktigt mineral som är centralt för många kroppsfunktioner. Produkten har tydligt fokuserat på renhet och effektivitet, vilket framgår av att den är fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel. Magnesiumglycinatet är dessutom lätt för magen att hantera, vilket gör denna produkt till en utmärkt val även för de med känsliga magar.

  Förutom dess höga renhet och styrka, är Närokällan Magnesiumglycinat också prisvärt. Med ett pris på endast 179 kr för 120 kapslar, är det ett kostnadseffektivt alternativ för dem som söker ett pålitligt och högkvalitativt magnesiumtillskott. Dessutom är produkten lätt att hitta online och leveransen sker utan några större begränsningar, vilket gör den tillgänglig för de allra flesta konsumenter.

  Sist men inte minst, har Närokällan Magnesiumglycinat fått starka recensioner från kunder. Med ett genomsnittligt betyg på 4,72 av 5 baserat på 29 recensioner verkar det som att produkten inte bara uppfyller utan överträffar kundernas förväntningar. Sammantaget kan vi starkt rekommendera Närokällan Magnesiumglycinat till alla som söker ett rent, effektivt och prisvärt magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativt magnesiumglycinat
  • Fri från onödiga tillsatser
  • Skonsamt för magen
  • Prisvärt alternativ
  • Starka kundrecensioner

  Nackdelar

  • Inte det billigaste alternativet
  • Kan vara svårt att hitta offline
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa premiumvalet Better You Magnesiumglycinat

  Högkvalitativ, potent magnesiumkälla med spenatextrakt, skonsam och veganvänlig.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Tillgänglighet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Better You Magnesiumglycinat utmärker sig för sin höga renhet och potent styrka. Med 90 mg magnesium per kapsel, erbjuder den en generös dosering som ligger inom de rekommenderade dagliga intagen. Det tillagda spenatextraktet, som är naturligt rikt på magnesium, höjer produkten ytterligare genom att skapa en synergistisk effekt för bättre upptag av mineralen. Dessutom är produkten veganvänlig och skonsam mot magen, vilket gör att den passar för flera olika kostbehov.

  Priset på 199 kr kan tyckas vara lite högt i jämförelse med vissa andra märken på marknaden. Men med tanke på produktens höga kvalitet och rena ingredienser, känns priset rimligt. Dessutom, med 90 portioner per behållare, erbjuder den bra värde för pengarna med tanke på doseringen.

  Slutligen, även om vi inte har några kundrecensioner att gå på ännu, så har Better You ett starkt rykte för sina högkvalitativa kosttillskott. Den är enkelt tillgänglig online och tillverkas i Sverige enligt HACCP & GMP standard, vilket garanterar att produkten uppfyller strikta säkerhets- och kvalitetskrav. Sammantaget ger vi Better You Magnesiumglycinat ett betyg av 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Hög renhet och potent styrka
  • Generös dosering av magnesium
  • Tillsatt spenatextrakt för bättre upptag
  • Veganvänlig och skonsam mot magen
  • Tillverkad i Sverige enligt HACCP & GMP standard

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Inga kundrecensioner tillgängliga än
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa billiga Strength magnesium glycinate

  En potent, prisvärd magnesiumprodukt med hög biotillgänglighet och skonsam mot magen.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Tillgänglighet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Strength magnesium glycinate är som namnet antyder en stark och potent magnesiumprodukt. Dess höga dosering av magnesiumglycinat, kombinerat med dess höga biotillgänglighet, gör att kroppen lätt kan tillgodogöra sig denna viktiga mineral. Dessutom är glycinatformen skonsam mot magen, vilket gör den optimal för personer med känsliga magar. Produkten kommer i praktiska kapslar, vilket gör det enkelt att inkludera i den dagliga rutinen.

  Styrkan i detta tillskott har en klar fördel när det gäller priset. Det ligger under genomsnittet jämfört med andra liknande produkter på marknaden, vilket gör det till ett prisvärt val för de som behöver ett dagligt tillskott av magnesium. Trots sitt överkomliga pris verkar det inte finnas några kompromisser när det gäller produktens renhet och kvalitet.

  Även om denna produkt ännu inte har samlat några kundrecensioner, är styrkan i magnesiumglycinatet mycket lovande. Det faktum att den är lätt att hitta online och har få restriktioner när det kommer till frakt eller leverans, gör den tillgänglig för de flesta konsumenter. Sammantaget får Strength magnesium glycinate höga betyg för dess renhet, styrka, kostnadseffektivitet och tillgänglighet.

  Fördelar

  • Hög dosering av magnesiumglycinat
  • Skonsam mot magen
  • Praktiska kapslar
  • Prisvärd jämfört med liknande produkter
  • Tillgänglig för de flesta konsumenter

  Nackdelar

  • Saknar kundrecensioner
  • Frakt och leverans kan vara begränsade
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Bästa balanserade Better You Magnesium+

  Ett balanserat, högkvalitativt magnesiumtillskott med extra näringsämnen.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Tillgänglighet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Better You Magnesium+ är en produkt som ger ett balanserat och diversifierat tillskott av magnesium. Den ger en kombination av magnesiumcitrat, magnesiummalat och magnesiumglycinat, vilket ger 250mg per kapsel. Detta ligger inom de rekommenderade dagliga intagen och garanterar att kroppen får en tillräcklig mängd av detta viktiga mineral. Produkten är också förstärkt med spenat och nyponpulver, vilket gör den ännu mer näringsrik.

  Kostnaden för produkten är 199 kr, vilket kan tyckas lite högt jämfört med andra produkter på marknaden. Men med tanke på produktens höga renhet, styrka och de extra ingredienserna som spenat och nypon, anser vi att priset är rimligt. Dessutom är det värt att notera att produkten har mottagit mycket positiva recensioner från konsumenter, med ett genomsnittligt betyg på 4,71 av 5 baserat på 17 recensioner.

  Sammanfattningsvis kan vi säga att Better You Magnesium+ erbjuder ett högkvalitativt tillskott av magnesium som balanseras av flera andra näringsämnen. Trots det något högre priset jämfört med konkurrenterna, tror vi att kombinationen av renhet, styrka och positiva kundrecensioner gör den till ett utmärkt val för dem som söker ett effektivt magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Ger balanserat tillskott av magnesium
  • Innehåller flera former av magnesium
  • Förstärkt med spenat och nyponpulver
  • Hög renhet och styrka
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med konkurrenter
  • Kan vara svårt att svälja för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. Kundfavoriten Helhetshälsa MagnesiumOptimal

  Helhetshälsa MagnesiumOptimal
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Säkerhet:
  3,5/5
  Tillgänglighet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Helhetshälsa MagnesiumOptimal imponerar på oss med sin höga renhetsgrad och kvalitativa sammansättning. Med en blandning av magnesiumcitrat, magnesiumglycinat och magnesiumsuccinat erbjuder det en lättupptaglig form av magnesium som är fördelaktig för en rad olika kroppsfunktioner, från att stödja muskel- och nervfunktion till att motverka trötthet och utmattning. Här är det tydligt att Helhetshälsa har gått extra milen för att säkerställa optimalt upptag och effektivitet, vilket gör denna produkt till ett starkt val på marknaden.

  Vidare är vi imponerade över produktens prisvärdhet. Trots dess höga kvalitet och renhet ligger priset på 219 kr för 200 kapslar, vilket är rimligt i jämförelse med andra produkter på marknaden. Att den kommer i en vegetabilisk kapsel utan onödiga tillsatser visar också på Helhetshälsas åtagande att erbjuda rena och all-naturliga kosttillskott, vilket vi uppskattar.

  Sist men inte minst, Helhetshälsa MagnesiumOptimal har mottagit överväldigande positiva recensioner från kunder, vilket ger ytterligare trovärdighet till produkten. Med ett genomsnittligt betyg på 4,82 av 5 baserat på 28 recensioner, är det tydligt att denna produkt lever upp till sina löften och levererar de förväntade resultaten. Sammantaget ger vi Helhetshälsa MagnesiumsOptimal 4,0/5 i vårt betyg, vilket gör det till ett starkt och rekommenderat val för de som söker ett högkvalitativt magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Hög renhetsgrad och kvalitativ sammansättning
  • Lättupptaglig form av magnesium
  • Prisvärd
  • Vegetabilisk kapsel, inga onödiga tillsatser
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrerande produkter
  • Ingen smakvariation erbjuds
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 6. Bästa flexibla Pureness Trippel Magnesium

  Högkvalitativt magnesiumtillskott med ren komposition och flexibel dosering.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  3,5/5
  Tillgänglighet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Pureness Trippel Magnesium är ett högkvalitativt magnesiumtillskott där fokus ligger på renhet. Det är befriat från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel, vilket gör att du endast får ren, aktiv magnesium. Dess veganska kapslar innehållande tre olika former av magnesium, nämligen magnesiummalat, magnesiumglycinat och magnesiumtaurat, ger en stark indikation på produktens överlägsenhet när det kommer till renhet och kvalitet. Det faktum att varje kapsel är viktad till 90 mg magnesium gör det möjligt att enkelt justera ditt dagliga intag baserat på dina specifika behov.

  Priset på 219 kr kan tyckas lite högt i första anblicken, men med tanke på produktens renhet och flexibiliteten i doseringen verkar det vara en rimlig investering. Dessutom ger en full servering hela 180 mg magnesium vilket är i linje med de rekommenderade dagliga intagen. Dock kunde produkten ranka lite högre om den erbjöd någon form av bulk- eller multiköpsrabatt.

  Enligt användarrecensioner presterar Pureness Trippel Magnesium väl övergripande med många som rapporterar positiva effekter. Den stora majoriteten av recensionerna betonar produktens effektivitet när det gäller att minska trötthet och utmattning och bidra till musklernas normala funktion. Dock finns det vissa kommentarer om att produkten kan vara svår att hitta både online och i fysiska butiker vilket drar ner dess tillgänglighet. Sammantaget ger vi Pureness Trippel Magnesium betyget 3,9/5 baserat på dess rena komposition, flexibla dosering och positiva kundfeedback, trots dess lite högre pris och begränsade tillgänglighet.

  Fördelar

  • Högkvalitativt magnesiumtillskott.
  • Befriat från onödiga tillsatser.
  • Innehåller tre olika former av magnesium.
  • Veganska kapslar.
  • Flexibel dosering baserad på individuella behov.

  Nackdelar

  • Relativt högt pris.
  • Begränsad tillgänglighet i butiker och online.
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 7. Bästa kostnadseffektiva Delta Nutrition Magnesium

  Ett kostnadseffektivt magnesiumtillskott i kapselform med två former av magnesium.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,5/5
  Effektivitet:
  3,5/5
  Säkerhet:
  3,6/5
  Tillgänglighet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Delta Nutrition Magnesium är ett kosttillskott som kombinerar två former av magnesium (citrat och glycinat) för att maximera upptaget och funktionaliteten. Detta gör produkten särskilt attraktiv för personer som vill tillgodose behovet av detta essentiella mineral på ett effektivt sätt. Dessutom kommer produkten i en praktisk kapselform, vilket är en fördel för de som inte gillar att ta pulverformade tillskott.

  När det gäller renhet och styrka, innehåller varje kapsel av Delta Nutrition Magnesium 117,5 mg magnesium, vilket motsvarar 31,5% av det dagliga referensintaget. Detta är en anständig dos, men det finns högre styrkor tillgängliga på marknaden. Produkten är även fri från gluten, vilket är en stor fördel för individer med intolerans. Dock innehåller det klumpförebyggande medel (E470b) och färgämne (E171), vilket kan vara tänkvärt för dem som föredrar produkter fria från syntetiska tillsatser.

  Priset för Delta Nutrition Magnesium är relativt lågt jämfört med andra produkter vi har testat, vilket gör det till ett ekonomiskt val. Dessutom finns det i en förpackning med 90 kapslar, vilket kan vara mer kostnadseffektivt jämfört med mindre förpackningar. Det verkar dock saknas konsumentrecensioner för produkten online vid detta ögonblick, vilket gör det svårt att fastställa konsumenternas generella uppfattning om produkten. Sammantaget, med tanke på dess kombination av två former av magnesium, användarvänlighet och pris, ger vi Delta Nutrition Magnesium ett betyg på 3,8/5.

  .

  Fördelar

  • Kombinerar två former av magnesium
  • Praktisk kapselform
  • Fri från gluten
  • Relativt lågt pris
  • Stor förpackning med 90 kapslar

  Nackdelar

  • Innehåller syntetiska tillsatser (E470b, E171)
  • Saknar konsumentrecensioner online
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Magnesiumglycinat Totalbetyg Pris
Närokällan Magnesiumglycinat Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Better You Magnesiumglycinat Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Strength Sport Nutrition Magnesium Glycinate 90 caps Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Better You Magnesium Plus Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
199 kr
Helhetshälsa MagnesiumOptimal Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
219 kr
Pureness Trippel Magnesium 120 kapslar Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
219 kr
Delta Nutrition Magnesium 90 caps Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
129 kr
viktiga faktorer för att välja rätt magnesiumglycinat

Så hittar du bästa magnesiumglycinat

Att välja det bästa magnesiumglycinatet kan vara en utmaning med tanke på den mängd produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilket magnesiumglycinat som är bäst för dig. Här kommer vi att gå igenom några av de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter det bästa magnesiumglycinatet.

Biotillgänglighet

Biotillgänglighet är ett av de mest kritiska kriterierna när man väljer ett bra magnesiumglycinat. Detta avser hur lätt kroppen kan absorbera och dra nytta av magnesiumet. Magnesiumglycinat anses ha hög biotillgänglighet, vilket innebär att en stor del av det intagna magnesiumet kan användas av kroppen. När du jämför olika produkter, se till att de anger hur mycket elementärt magnesium de innehåller, eftersom detta är den mängd magnesium som faktiskt kan absorberas.

Kvalitet och renhet

En annan viktig faktor att tänka på är produktens kvalitet och renhet. Det är alltid bäst att välja ett magnesiumglycinat från en betrodd tillverkare som använder högkvalitativa råvaror och följer strikta tillverkningsprocesser för att säkerställa produktens renhet. Produkter som är certifierade av tredjeparts laboratorier för renhet och kvalitet är oftast ett säkert val.

Pris

Priset på magnesiumglycinat kan variera mycket. Det är viktigt att jämföra priser och se till att du får värde för pengarna. Kom ihåg att den dyraste produkten inte alltid är den bästa. Jämför priset per dos eller per gram magnesium för att få en mer rättvis jämförelse mellan olika produkter.

Form och dosering

Magnesiumglycinat finns i olika former, inklusive tabletter, kapslar och pulver. Formen du väljer kan bero på personliga preferenser och hur lätt det är att ta produkten. Doseringen är också viktig att överväga. De flesta experter rekommenderar en daglig dos av mellan 200 och 400 milligram magnesium. Kontrollera hur mycket magnesium varje dos innehåller och hur många doser det finns i varje förpackning.

Tillsatta ingredienser

Vissa magnesiumglycinatprodukter kan innehålla tillsatta ingredienser, såsom vitaminer eller andra mineraler. Medan dessa kan vara fördelaktiga för vissa människor, kanske du föredrar en produkt som endast innehåller magnesiumglycinat om du redan tar andra kosttillskott eller följer en specifik kost.

Användarrecensioner

Att läsa användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om hur väl en produkt fungerar för andra människor. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan ett mönster av positiva recensioner vara ett gott tecken på att en produkt är effektiv. Var dock uppmärksam på eventuella återkommande klagomål, exempelvis om biverkningar eller dålig kundservice.

Hållbarhet och företagets etik

Om du värderar hållbarhet och företagsetik kan du också vilja överväga var och hur produkten tillverkas. Försök att välja produkter från företag som är transparenta om sina tillverkningsprocesser och som har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan. Detta kan inkludera att använda hållbara råvaror, att minimera avfall och att behandla sina anställda rättvist.

Användning av Magnesiumglycinat

Magnesiumglycinat är ett populärt kosttillskott som används för att öka magnesiumintaget, men det är viktigt att veta hur man använder det korrekt för att få ut det mesta möjliga av dess fördelar. Här är några riktlinjer och överväganden att tänka på när du använder magnesiumglycinat.

1. Följ rätt dosering

Doseringen av magnesiumglycinat kan variera beroende på tillverkaren och dina individuella behov. Generellt rekommenderas en daglig dos av mellan 200 och 400 milligram magnesium, men vissa människor kan behöva mer eller mindre beroende på deras hälsotillstånd och diet. Det är alltid bäst att börja med den lägsta rekommenderade dosen och öka långsamt om det behövs. Överdosering av magnesium kan leda till biverkningar som diarré, illamående och kräkningar, så det är viktigt att inte ta mer än rekommenderat utan råd från en hälso- eller sjukvårdsprofessionell.

2. Ta med mat

Magnesiumglycinat absorberas bäst när det tas med mat, särskilt mat som innehåller lite fett. Att ta det med mat kan också hjälpa till att minska risken för magbesvär, vilket kan vara en biverkning för vissa människor. Om du tar magnesiumglycinat på fastande mage och upplever magbesvär, kan du prova att ta det med mat nästa gång.

3. Dela upp dosen

Om du tar en högre dos av magnesiumglycinat kan det vara bäst att dela upp dosen i två eller flera mindre doser under dagen. Detta kan hjälpa till att förbättra absorptionen och minska risken för biverkningar. Till exempel, om du tar 400 milligram magnesium per dag, kan du prova att ta 200 milligram på morgonen och 200 milligram på kvällen.

4. Var uppmärksam på andra mediciner

Magnesiumglycinat kan interagera med vissa mediciner, inklusive antibiotika och mediciner för högt blodtryck och osteoporos. Om du tar någon medicin, bör du prata med din läkare eller apotekare innan du börjar ta magnesiumglycinat för att säkerställa att det inte kommer att interagera negativt med din medicinering. Du kanske också behöver justera tidpunkten för när du tar ditt magnesiumglycinat och din medicin för att undvika interaktioner.

5. Lyssna på din kropp

Slutligen är det viktigt att lyssna på din kropp när du tar magnesiumglycinat. Om du märker några oväntade biverkningar eller om dina symptom inte förbättras efter att ha tagit magnesiumglycinat, bör du prata med en hälso- eller sjukvårdsprofessionell. Det kan vara att du behöver justera din dos eller att en annan form av magnesium skulle vara mer lämplig för dig.

LÄS MER: Bästa Magnesium mot kramp

Vem har nytta av Magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat är ett kosttillskott som kan vara fördelaktigt för många människor. Det kan dock vara speciellt användbart för vissa grupper. Här är några exempel på vem som kan dra nytta av att ta magnesiumglycinat:

 • Personer med magnesiumbrist: Magnesiumbrist kan orsaka en mängd olika symptom, inklusive muskelkramper, svårigheter att sova och trötthet. Om du har diagnostiserats med magnesiumbrist, eller om du har många symptom på brist, kan magnesiumglycinat hjälpa till att fylla på dina magnesiumnivåer och lindra dina symptom. Eftersom magnesiumglycinat har hög biotillgänglighet, kan det vara ett effektivt sätt att öka ditt magnesiumintag.
 • Personer med sömnproblem: Magnesium spelar en viktig roll i regleringen av sömn och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Om du har problem med att sova, eller om du ofta vaknar under natten, kan magnesiumglycinat potentiellt hjälpa till att förbättra din sömn. Glycin, aminosyran som magnesiumet är bundet till i magnesiumglycinat, har också visat sig förbättra sömnkvaliteten.
 • Athletes and those who exercise regularly: Exercise can deplete your body's magnesium levels, and athletes or those who exercise regularly may benefit from taking magnesium glycinate. Magnesium is essential for muscle function, and taking a supplement can help to support muscle recovery and prevent cramps and spasms.

Även om magnesiumglycinat kan vara fördelaktigt för många människor, finns det vissa grupper som bör vara försiktiga. Till exempel kan personer med njursjukdomar eller allvarliga hjärtsjukdomar behöva undvika magnesiumtillskott eftersom de kan ha svårt att utsöndra överskott av magnesium från kroppen. Dessutom kanske de som tar vissa mediciner, inklusive antibiotika och blodtrycksmediciner, behöver undvika magnesiumtillskott eller rådgöra med en läkare innan de börjar ta dem. Som alltid är det bäst att prata med en hälso- eller sjukvårdsprofessionell innan du börjar ta något nytt kosttillskott.

LÄS MER: Magnesium för sömn bäst i test

vanliga frågor om Magnesiumglycinat

FAQ: Vanliga frågor om Magnesiumglycinat

1. Vad är magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat är en form av magnesium som är bundet till aminosyran glycin. Denna kombination skapar en produkt med hög biotillgänglighet, vilket innebär att det är lätt för kroppen att absorbera och använda magnesiumet. Magnesiumglycinat används ofta som ett kosttillskott för att öka magnesiumintaget, särskilt hos personer som kan ha en brist på denna viktiga mineral.

2. Vad är fördelarna med magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat kan ha flera fördelar för hälsan. Magnesium spelar en viktig roll i många processer i kroppen, inklusive nervfunktion, muskelkontraktion och benbildning. Det bidrar också till hjärtats hälsa och kan hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar. Glycin, den aminosyra som magnesiumet är bundet till, har också visat sig ha lugnande effekter och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten.

3. Hur tar man magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat kan tas i form av tabletter, kapslar eller pulver. Det absorberas bäst när det tas med mat, och om du tar en högre dos kan det vara bäst att dela upp dosen i två eller flera mindre doser under dagen för att förbättra absorptionen och minska risken för biverkningar. Doseringen kan variera beroende på tillverkaren och dina individuella behov, men de flesta experter rekommenderar en daglig dos av mellan 200 och 400 milligram magnesium.

4. Vilka är biverkningarna av magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat tolereras generellt väl och har färre biverkningar än andra former av magnesium. Men som med alla kosttillskott kan det fortfarande orsaka biverkningar hos vissa personer. De vanligaste biverkningarna av magnesiumglycinat inkluderar magbesvär, diarré och illamående. Om du upplever dessa eller andra oväntade biverkningar bör du sluta ta magnesiumglycinat och prata med en hälso- eller sjukvårdsprofessionell.

5. Kan jag ta magnesiumglycinat om jag tar andra mediciner?

Magnesiumglycinat kan interagera med vissa mediciner, inklusive antibiotika och mediciner för högt blodtryck och osteoporos. Om du tar någon medicin bör du prata med din läkare eller apotekare innan du börjar ta magnesiumglycinat för att säkerställa att det inte kommer att interagera negativt med din medicinering. Du kanske också behöver justera tidpunkten för när du tar ditt magnesiumglycinat och din medicin för att undvika interaktioner.

6. Kan jag överdosera på magnesiumglycinat?

Även om magnesiumglycinat generellt anses vara säkert, är det möjligt att överdosera på det. Överdosering av magnesium kan leda till symptom som diarré, illamående, kräkningar, lågt blodtryck och oregelbunden hjärtrytm. Om du misstänker en överdosering av magnesiumglycinat bör du söka akut medicinsk hjälp omedelbart.

7. Är magnesiumglycinat samma sak som andra former av magnesium?

Nej, magnesiumglycinat är inte detsamma som andra former av magnesium. Det finns flera olika former av magnesium, inklusive magnesiumcitrat, magnesiumoxid och magnesiumklorid. Varje form har sina egna fördelar och nackdelar och kan vara mer lämplig för vissa människor eller användningsområden. Magnesiumglycinat är känd för sin höga biotillgänglighet och tolereras vanligtvis väl, vilket gör det till ett populärt val för många människor.

8. Kan jag ta magnesiumglycinat om jag är gravid eller ammar?

Magnesium är en viktig mineral under graviditeten och kan bidra till en hälsosam utveckling för barnet. Om du är gravid eller ammar bör du dock alltid rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessionell innan du tar något nytt kosttillskott, inklusive magnesiumglycinat. De kan hjälpa dig att avgöra den bästa dosen för dig och se till att det inte kommer att interagera med några andra mediciner du tar.

Om vårt test

I vårt strävan efter att hitta det bästa Magnesiumglycinatet på marknaden har vi genomfört en noggrann och omfattande testprocess. Vi har värderat varje produkt utifrån flera aspekter som omfattar allt ifrån produktens renhet och styrka till dess kostnad och tillgänglighet. Vi har även tagit hänsyn till konsumentrecensioner och feedback för att få en mer holistisk bild av varje produkts prestanda.

 • Renhet: Är produkten fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel? Är den certifierad för sin renhet av en oberoende tredjepart?
 • Styrka: Vilken dosering av magnesiumglycinat innehåller produkten? Är det i linje med de rekommenderade dagliga intagen?
 • Kostnad: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet, renhet och styrka? Erbjuds det några rabatter vid köp av flera flaskor?
 • Tillgänglighet: Är produkten lätt att hitta online eller i fysiska butiker? Finns det några begränsningar i frakt eller leverans?
 • Konsumentrecensioner: Vad säger kunderna om produkten? Har den positiv feedback övergripande?

I vår strävan att ge dig den mest pålitliga och opartiska informationen har vi tagit varje aspekt av dessa punkter i beaktande. Vi är säkra på att vår omfattande testprocess kommer att ge dig all den information du behöver för att göra det bästa valet när det kommer till att köpa Magnesiumglycinat.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Betyg: 4.8 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.