Bästa Laktosfri måltidsersättning 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta laktosfria måltidsersättningen med vår omfattande guide.
Laktosfri måltidsersättning - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Self Omninutrition Diet Meal Self Omninutrition Diet Meal
Pris
194 kr
Till butik
betyg 4,5 Diet Shake Less Sugar Diet Shake Less Sugar
Pris
259 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Perfect Meal Core Perfect Meal
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,2 Core Frukost Meal Core Frukost Meal
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,0 Core Kvällsmål Core Kvällsmål
Pris
99 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Måltidsersättningar är en fantastisk lösning för dem som söker en snabb och enkel väg till näringsrik mat. De erbjuder en balanserad dos av protein, kolhydrater, fetter och vitaminer, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för de som har ont om tid eller inte kan äta vissa livsmedel. Laktosfria måltidsersättningar passar perfekt för individer som är laktosintoleranta eller helt enkelt försöker minska sitt laktosintag. De ger alla nödvändiga näringsämnen utan att orsaka obehagliga symtom som vanligtvis uppstår vid intag av laktos. Att välja rätt produkt kan dock vara en utmaning, givet det breda utbudet på marknaden.

Men oroa dig inte, vi har gjort benarbetet åt dig. Efter att ha provat och jämfört flera produkter, har vi kommit fram till att Self Omninutrition Diet Meal är det bästa laktosfria måltidsersättningen. Denna produkt imponerade oss med sin höga kvalitet, balanserade näringsinnehåll och smakliga upplevelse. Oavsett om du söker ett snabbt mellanmål på språng eller ett fullständigt måltidsalternativ som passar din laktosfria livsstil, kommer Self Omninutrition Diet Meal inte att göra dig besviken. Låt oss dyka djupare in i detaljerna och upptäcka varför denna produkt står överst på vår lista.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Laktosfri måltidsersättning 2023

 1. Self Omninutrition Diet Meal Bäst i test: 4,7/5
 2. Diet Shake Less Sugar Bästa smakprofil: 4,5/5
 3. Core Perfect Meal Bästa fiberrika: 4,3/5
 4. Core Frukost Meal Bästa billiga: 4,2/5
 5. Core Kvällsmål Bästa nattprotein: 4,0/5
 1. Bäst i test Self Omninutrition Diet Meal

  Högkvalitativ, laktosfri måltidsersättning med lågt kaloriinnehåll och högt proteininnehåll.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Smak:
  4,7/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Tillfredsställelse:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Self Omninutrition Diet Meal är en högkvalitativ måltidsersättning som skiljer sig ut från mängden. Med sitt låga kaloriinnehåll på endast 92 kcal per portion och samtidigt imponerande proteininnehåll på 15 gram, erbjuder den en balanserad och näringsrik måltid. Produkten mättar mycket bra vilket gör den till en utmärkt ersättning för enstaka måltider eller som ett kalorisnålt mellanmål. Den krämiga och goda smaken samt det höga fiberinnehållet är bara ett plus.

  Det faktum att denna produkt är laktosfri gör den till en utmärkt måltidsersättning för de som lider av laktosintolerans. Dessutom är Diet Meal berikad med en mängd vitaminer och mineraler, vilket innebär att du får i dig nödvändiga näringsämnen trots det låga kaloriinnehållet. Produkten innehåller även flera aktivt verkande fettförbrännande substanser vilket ger ett extra stöd för de som har viktminskning som mål.

  Med ett pris på 299 kr är Self Omninutrition Diet Meal inte den billigaste måltidsersättningen på marknaden, men med tanke på dess höga näringsinnehåll, goda smak och dess förmåga att mätta bra, anser vi att detta är ett prisvärt val. Vårt betyg blir därför 4,7 av 5, vilket gör Self Omninutrition Diet Meal till en av de bästa laktosfria måltidsersättningarna på marknaden just nu.

  Fördelar

  • Lågt kaloriinnehåll
  • Högt proteininnehåll
  • Mättande och smakrik
  • Laktosfri
  • Innehåller vitaminer och mineraler

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  194 kr
 2. Bästa smakprofil Diet Shake Less Sugar

  Högkvalitativ måltidsersättning med lågt sockerinnehåll och god smakprofil.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Smak:
  4,1/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Tillfredsställelse:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Diet Shake Less Sugar är en måltidsersättning som ger ett gott och nyttigt alternativ till reguljära måltider eller som mellanmål. Den finns i flera smaker, men vi kan särskilt rekommendera smaken Blåbär som ger en fräsch och fruktig upplevelse. Trots ett lågt sockerinnehåll, behåller produkten en god smakprofil vilket gör att den känns som ett bra alternativ till både morgonmål och snack under dagen.

  En av de mest framstående egenskaperna hos Diet Shake Less Sugar är dess näringsinnehåll. Produkten innehåller alla essentiella näringsämnen, vitaminer och mineraler som behövs för att upprätthålla en hälsosam kost. Dessutom är den rik på protein från mjölk och mättande fibrer vilket bidrar till en långvarig mättnadskänsla. Detta, tillsammans med det låga sockerinnehållet, gör produkten till ett utmärkt val för dem som vill minska kaloriintaget och gå ner i vikt.

  Priset på 259 kr kan ses som lite högt jämfört med andra måltidsersättningar på marknaden. Men med hänsyn till kvaliteten på ingredienserna, det låga sockerinnehållet, de goda smakerna och det breda utbudet av näringsämnen, anser vi att Diet Shake Less Sugar absolut är prisvärd. Det är särskilt värt att nämna att produkten också är låglaktos vilket gör den tillgänglig för individer med laktosintolerans. Sammanfattningsvis får Diet Shake Less Sugar ett betyg på 4,5 av 5 i vårt test och vi rekommenderar den varmt till dem som söker en måltidsersättning med hög kvalitet.

  Fördelar

  • Gott och nyttigt alternativ till måltider
  • Finns i flera goda smaker
  • Rik på essentiella näringsämnen
  • Ger långvarig mättnadskänsla
  • Lågt sockerinnehåll

  Nackdelar

  • Högre pris än andra måltidsersättningar
  • Kan vara för sött för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
 3. Bästa fiberrika Core Perfect Meal

  Välsmakande, laktosfri måltidsersättare med högkvalitativa proteiner och kolhydrater.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Smak:
  4,2/5
  Näringsinnehåll:
  4,0/5
  Tillfredsställelse:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Perfect Meal är en välbalanserad och välsmakande måltidsersättare. Den innehåller både högkvalitativa proteiner och kolhydrater, samt essentiella fettsyror från kokosnöt. Detta ger en bra och långvarig mättnadskänsla, som håller en nöjd till nästa måltid. Dessutom är produkten laktosfri, vilket är ett stort plus för de som lider av laktosintolerans. Smaken får höga betyg i vårt test, speciellt den med blåbär och vanilj, som ger en naturlig och behaglig sötma utan att vara för överväldigande.

  Produktens konsistens är krämig och lätt att blanda, vilket gör den behaglig att dricka. Det är också noterbart att produkten har ett högt fiberinnehåll, vilket bidrar till en normal tarmaktivitet. Dessutom innehåller den en mängd vitaminer och mineraler samt en tillsatt bakteriekultur från sex olika stammar, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker en måltidsersättare med extra hälsofördelar.

  Med tanke på produktens näringsinnehåll och kvalitet så är priset på 159 kr mycket rimligt. Core Perfect Meal erbjuder verkligen valuta för pengarna. Det enda negativa vi kan nämna är att produkten kan innehålla spår av soja och gluten, vilket kan vara problematiskt för personer med allergier. Sammantaget ger vi Core Perfect Meal betyget 4,3/5 och rekommenderar den till alla som söker en laktosfri, välsmakande och näringstät måltidsersättare.

  Fördelar

  • Välbalanserad och välsmakande
  • Laktosfri
  • Krämig konsistens, lätt att blanda
  • Högt fiberinnehåll
  • Innehåller vitaminer, mineraler och bakteriekultur

  Nackdelar

  • Kan innehålla spår av soja och gluten
  • Smaken kanske inte passar alla
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 4. Bästa billiga Core Frukost Meal

  Högkvalitativ, laktosfri måltidsersättning med naturliga smaker och bra mättnad.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Smak:
  4,0/5
  Näringsinnehåll:
  4,3/5
  Tillfredsställelse:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Frukost Meal får höga poäng i vårt test med ett betyg på 4,2 av 5. Den första aspekten vi granskar är smaken, och här levererar Core Frukost Meal verkligen. Produkten finns i flera smaker, inklusive Äpple/Kanel, Jordgubb/Hallon och Blåbär/Vanilj, vilket gör att man kan variera sin frukost och undvika att tröttna. Smakerna är naturliga och inte för söta, vilket vi uppskattar. Pulvret är lätt att blanda med vatten eller mjölk för en smidig och god start på dagen.

  Vi ser också på konsistensen på produkten, och även här imponerar Core Frukost Meal. Tack vare havremjölet ger pulvret en len och behaglig konsistens som inte känns klumpig eller för tjock. Produkten skapar en mättande dryck som går att dricka utan problem. Även mättnadskänslan är betydande med den höga proteinhalten och fibrerna från havre, vilket gör att du håller dig mätt länge.

  När det kommer till näringsinnehållet är denna produkt mycket bra balanserad. Den innehåller protein från flera källor samt hälsosamt fett från kokos. Dessutom finns det ingen tillsatt socker, vilket är ett plus. Priset på 99 kr är också mycket överkomligt med tanke på produktens kvalitet och vad den erbjuder. Sammantaget kan vi därför varmt rekommendera Core Frukost Meal som en utmärkt laktosfri måltidsersättning.

  Fördelar

  • Finns i flera olika smaker
  • Lätt att blanda
  • Ger en mättande känsla
  • Innehåller inget tillsatt socker
  • Prisvärd produkt

  Nackdelar

  • Inte lika näringsrik som dyrare alternativ
  • Kan bli monoton vid daglig konsumtion
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 5. Bästa nattprotein Core Kvällsmål

  Högproteinig måltidsersättning för natten med långvarig mättnadskänsla och söt chokladpuddingssmak.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,6/5
  Smak:
  4,2/5
  Näringsinnehåll:
  3,7/5
  Tillfredsställelse:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Core Kvällsmål är en väl utformad måltidsersättning speciellt utformad för natten, med en hög proteinhalt på 20,4 gram per portion vilket är fantastiskt för dem som letar efter att upprätthålla eller öka muskelmassan. Med sin långsamma absorption, ger det också en varaktig mättnadskänsla, vilket kan hjälpa till att motverka kvällssnacks. Även om produkten är låglaktos, innehåller den mindre än 0,1 gram laktos per 100 gram vilket gör den till ett bra val för laktosintoleranta personer.

  I termer av smak och konsistens, levererar Core Kvällsmål med en behaglig och naturlig chokladpuddingssmak som inte är för söt. Trots att det är en shake, har den en krämig och fyllig konsistens, tack vare bitarna av mörk choklad som ger en lyxig känsla. Dessutom är det lågt i socker och kalorier (endast 124 kcal per portion), vilket gör den till ett hälsosamt alternativ för kvällsmål.

  Prismässigt, erbjuder Core Kvällsmål ett bra värde för pengarna. För endast 99 kr får du 250 gram produkt, vilket borde räcka för flera portioner. Vidare är produkten berikad med GABA, ZMA och L-teanin som alla bidrar till en bättre nattsömn och hjälper till att reglera kroppens hormonella balans. Detta gör Core Kvällsmål till en mycket smart investering för både din kost och din sömnkvalitet.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt för muskelmassa
  • Låglaktos, passar laktosintoleranta
  • God chokladsmak och krämig konsistens
  • Lågt i socker och kalorier
  • Bra prisvärdhet och sömnbefrämjande ingredienser

  Nackdelar

  • Kan vara för mättande för vissa
  • Smaken kanske inte passar alla
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Laktosfri måltidsersättning Totalbetyg Pris
Self Omninutrition Diet Meal Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
194 kr
Diet Shake Less Sugar Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
259 kr
Core Perfect Meal Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
159 kr
Core Frukost Meal Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
99 kr
Core Kvällsmål Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt laktosfri måltidsersättning

Så hittar du bästa laktosfri måltidsersättning

Att hitta rätt laktosfri måltidsersättning kan kännas som en utmaning, men med rätt kunskap och förståelse för vad som gör en produkt bra, kan det bli mycket enklare. Det finns flera kriterier att ta hänsyn till när man bedömer kvaliteten på en laktosfri måltidsersättning, och vi har listat de viktigaste nedan.

Näringsinnehåll

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en laktosfri måltidsersättning är dess näringsinnehåll. En bra produkt bör innehålla en balanserad mängd protein, kolhydrater och fett, samt tillräckligt med vitaminer och mineraler. Protein är särskilt viktigt eftersom det hjälper till att bygga och reparera vävnader i kroppen. Kolhydrater ger energi medan fett bidrar till att hålla dig mätt längre. Vitaminer och mineraler är avgörande för att upprätthålla god hälsa. Kontrollera alltid näringsinformationen på förpackningen innan du köper.

Laktosinnehåll

Självklart är laktosinnehållet i måltidsersättningen avgörande för dem som är laktosintoleranta eller försöker undvika laktos. En bra laktosfri måltidsersättning bör ha ett laktosinnehåll på mindre än 0,01g per 100g, vilket är gränsen för att en produkt ska få klassas som laktosfri enligt EU:s regler. Detta bör tydligt anges på produktens förpackning.

Smak och konsistens

Smak och konsistens är även viktiga faktorer att ta hänsyn till. En produkt kan ha ett utmärkt näringsinnehåll, men om den inte smakar bra eller har en obehaglig konsistens, kommer du förmodligen inte att fortsätta använda den. Måltidsersättningar kommer i olika smaker, så det finns något för alla smaker. Några populära smaker inkluderar choklad, vanilj och jordgubb.

Prisvärdhet

Priset på måltidsersättningar kan variera betydligt beroende på märke, storlek och ingredienser. Det kan vara frestande att gå för den billigaste produkten, men det är viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. Ett högre pris kan reflektera en högre kvalitet på ingredienserna eller en bättre balans av näringsämnen.

Allergener

Förutom laktos kan vissa måltidsersättningar innehålla andra allergener som nötter, soja eller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa, är det viktigt att du noggrant läser ingredienslistan innan du köper produkten. Många tillverkare erbjuder allergenfria alternativ, så du bör inte ha några problem att hitta en produkt som passar dig.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i en produkts smak, konsistens och övergripande kvalitet. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre förståelse för hur produkten fungerar i praktiken och om den lever upp till tillverkarens löften. Kom dock ihåg att alla har olika smaker och preferenser, så vad en person älskar kanske en annan inte tycker om.

Hållbarhet

Slutligen, tänk på produktens hållbarhet. Måltidsersättningar bör vara långvariga och ha en bra hållbarhet efter öppning. Detta är viktigt eftersom det ger dig flexibiliteten att använda produkten över tid utan att oroa dig för att den ska bli dålig. Kontrollera alltid bäst före-datumet och förvaringsanvisningarna på förpackningen.

Hur använder man en laktosfri måltidsersättning?

Laktosfria måltidsersättningar är enkla att använda och kan vara ett utmärkt komplement till en balanserad kost. Men det finns några saker att tänka på för att få ut det mesta av din produkt. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på när du använder en laktosfri måltidsersättning.

1. Förberedelse

Laktosfria måltidsersättningar kommer oftast i pulverform som ska blandas med vatten eller en annan vätska. Se till att du följer instruktionerna på förpackningen för bästa resultat. Använd rätt mängd pulver och vätska för att säkerställa rätt näringsinnehåll och konsistens. Det kan vara bra att använda en shaker eller mixer för att få en jämn och klumpfri blandning.

2. Timing

När du använder laktosfria måltidsersättningar kan timingen vara viktig. De kan användas som ett snabbt mellanmål mellan måltider, eller som ett alternativ till en fullständig måltid när du är på språng eller inte har tid att laga mat. Men kom ihåg, de är inte tänkta att ersätta alla dina måltider - de bör användas som ett komplement till en varierad och balanserad kost.

3. Variation

För att inte tröttna på din laktosfria måltidsersättning kan det vara en bra idé att variera smakerna. De flesta märken erbjuder flera olika smaker, så prova några olika för att se vilka du gillar bäst. Du kan även experimentera med att blanda ditt pulver med olika vätskor, som exempelvis mandelmjölk eller kokosvatten, för extra smak och variation.

4. Hydrering

Måltidsersättningar, särskilt de i pulverform, kan vara ganska mättande och kan ibland leda till minskat vätskeintag. Det är viktigt att komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten under dagen för att hålla dig hydrerad, särskilt om du använder måltidsersättningar regelbundet. Hydrering är avgörande för din övergripande hälsa och välbefinnande.

5. Kost och motion

Även om laktosfria måltidsersättningar kan vara ett praktiskt och näringsrikt alternativ till en fullständig måltid, bör de inte användas som en ursäkt för att hoppa över riktig mat helt och hållet. En balanserad kost med massor av frukt och grönsaker, hela korn och magert protein är fortfarande viktig. Likaså bör regelbunden fysisk aktivitet vara en del av din rutin för optimal hälsa.

LÄS MER: Bästa Proteinpulver choklad

Vem har nytta av laktosfri måltidsersättning?

Laktosfria måltidsersättningar kan vara till stor nytta för olika grupper av människor, beroende på deras specifika kostbehov och livsstil. Nedan listas några av de grupper som kan dra störst nytta av dessa produkter.

 • Personer med laktosintolerans: För de som lider av laktosintolerans kan laktosfria måltidsersättningar vara en riktig livräddare. Laktosintolerans innebär att kroppen har svårt att bryta ner laktos, en typ av socker som finns i mjölk och andra mejeriprodukter. Detta kan leda till obehagliga symtom som uppblåsthet, magkramper och diarré. Genom att använda laktosfria måltidsersättningar kan de undvika dessa symtom samtidigt som de får i sig alla de nödvändiga näringsämnena.
 • Träning- och fitnessentusiaster: För de som tränar mycket kan laktosfria måltidsersättningar vara ett utmärkt sätt att snabbt och enkelt få i sig protein och andra näringsämnen efter ett träningspass. Många måltidsersättningar är rika på protein, vilket hjälper till att bygga och reparera muskler. Eftersom de är lätta att förbereda och ta med sig, är de ett praktiskt alternativ för de som behöver en snabb återhämtningssnack efter träningen.
 • Upptagna människor: För de som har hektiska scheman och ofta befinner sig på språng, kan laktosfria måltidsersättningar vara en tidseffektiv lösning. Istället för att hoppa över måltider eller nöja sig med ohälsosamma snabbmatalternativ, kan de få en balanserad och näringsrik måltid på bara några minuter. Dessutom är de lätta att bära med sig, vilket gör dem till ett bekvämt alternativ för de som ofta äter ute.

Å andra sidan, om du inte är laktosintolerant eller har ett särskilt behov av bekväma, snabba måltider, kanske du inte drar nytta av laktosfria måltidsersättningar. De kan också vara mindre lämpliga för personer som försöker gå upp i vikt eller bygga muskler, eftersom de ofta är utformade för att vara lågkalori och mättande. Som alltid bör du diskutera dina specifika kostbehov med en läkare eller dietist innan du börjar använda måltidsersättningar regelbundet.

LÄS MER: Laktosfritt proteinpulver bäst i test

vanliga frågor om Laktosfri måltidsersättning

FAQ: Vanliga frågor om Laktosfri måltidsersättning

1. Är laktosfri måltidsersättning lika näringsrik som vanlig måltidsersättning?

Ja, laktosfria måltidsersättningar är utformade för att vara lika näringsrika som vanliga måltidsersättningar. De innehåller en balanserad mängd protein, kolhydrater och fett, samt en rad vitaminer och mineraler. Den enda skillnaden är att de inte innehåller laktos, vilket gör dem lämpliga för personer med laktosintolerans eller de som vill undvika laktos av andra skäl.

2. Kan jag använda laktosfri måltidsersättning för att gå ner i vikt?

Ja, laktosfria måltidsersättningar kan vara ett effektivt verktyg för viktminskning, precis som vanliga måltidsersättningar. De är ofta låga i kalorier men höga i protein och fiber, vilket hjälper till att hålla dig mätt och nöjd mellan måltiderna. Det är dock viktigt att komma ihåg att de inte är en magisk lösning för viktminskning – de bör användas som en del av en balanserad kost och hälsosam livsstil.

3. Är laktosfri måltidsersättning säker att använda varje dag?

Generellt sett är laktosfria måltidsersättningar säkra att använda varje dag som en del av en balanserad kost. De är utformade för att ge en näringsbalanserad måltid som kan hjälpa till att fylla eventuella näringsgap i din kost. Det är dock viktigt att inte förlita sig helt på dem för alla dina näringsbehov – de bör komplettera, inte ersätta, en varierad och balanserad kost.

4. Kan jag använda laktosfri måltidsersättning om jag inte är laktosintolerant?

Absolut, laktosfria måltidsersättningar kan användas av alla, oavsett om du är laktosintolerant eller inte. Vissa människor väljer att undvika laktos av andra skäl, till exempel dietpreferenser eller för att minska sitt totala sockerintag. Laktosfria måltidsersättningar kan passa dessa behov perfekt.

5. Smakar laktosfria måltidsersättningar bra?

Smaken av laktosfria måltidsersättningar kan variera beroende på märke och smakvariant. Många märken strävar efter att göra sina produkter så smakrika och tilltalande som möjligt, och erbjuder ett brett utbud av smaker att välja mellan. Det bästa sättet att hitta en du gillar är att prova några olika märken och smaker.

6. Kan jag använda laktosfri måltidsersättning som ett mellanmål?

Ja, laktosfria måltidsersättningar kan fungera bra som ett näringsrikt mellanmål mellan måltider. De är ofta höga i protein, vilket hjälper till att hålla dig mätt och nöjd, och de är snabba och enkla att förbereda, vilket gör dem till ett praktiskt alternativ när du är på språng.

7. Kan jag blanda min laktosfria måltidsersättning med mjölk?

Om du inte är laktosintolerant, kan du absolut blanda din laktosfria måltidsersättning med mjölk för extra smak och näringsinnehåll. Om du är laktosintolerant, bör du istället använda en laktosfri mjölk eller en icke-mejeribaserad dryck, som mandelmjölk eller sojamjölk.

8. Var kan jag köpa laktosfri måltidsersättning?

Laktosfria måltidsersättningar finns tillgängliga på de flesta hälsokostbutiker och stora matvarubutiker, samt online. Det finns ett brett utbud av märken och smaker att välja mellan, så du bör inte ha några problem att hitta en produkt som passar dina behov och preferenser.

Om vårt test

Att hitta en måltidsersättning som både smakar gott och är laktosfri kan vara en utmaning. Vårt team på Bäst i Test 24 har därför tagit sig an uppgiften att testa och utvärderar ett antal olika laktosfria måltidsersättningar för att hitta den bästa på marknaden. Vi har tittat på olika aspekter som smak, konsistens, mättnadskänsla och näringsinnehåll. Här följer en detaljerad beskrivning av vårt test- och utvärderingsprocess.

 • Smak: Hur smakar produkten? Är den söt, salt eller neutral? Är smaken naturlig eller syntetisk?
 • Konsistens: Hur är konsistensen på produkten? Är den krämig, vattning eller klumpig? Gör konsistensen att produkten är behaglig att konsumera?
 • Mättnadskänsla: Hur mätt blir man av produkten? Håller den mättnaden över en längre tid eller blir man hungrig snabbt igen?
 • Näringsinnehåll: Vad innehåller produkten? Har den ett bra balanserat näringsinnehåll med tillräckligt med protein, fibrer och nyttiga fetter?
 • Pris: Vilket pris har produkten? Är den prisvärd för det den levererar?

Genom att noggrant utvärdera varje produkt utifrån dessa kriterier, har vi kunnat ge en rättvis och objektiv bedömning av vilken laktosfria måltidsersättning som är bäst på marknaden. Vi hoppas att vår granskning kommer att vara till hjälp för dig när du väljer din nästa måltidsersättning.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.