Bästa Multivitamin träning 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Få ut det mesta av din träning med optimalt multivitamin-tillskott.
Multivitamin träning - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Vitamins Core Vitamins
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Vitmain Pro Core Vitmain Pro
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Active Multivitamin Man Healthwell Active Multivitamin Man
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,2 Healthwell Active Multivitamin Kvinna Healthwell Active Multivitamin Kvinna
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 GAAM Health Series Multivitamin GAAM Health Series Multivitamin
Pris
99 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Multivitamin träning är ett samlingsbegrepp för kosttillskott som är specifikt utformade för att ge kroppen de nödvändiga vitaminer och mineraler den behöver under intensiva träningsperioder. Dessa tillskott är vanligtvis rika på en kombination av olika vitaminer, mineraler och ibland även aminosyror, vilka alla spelar en viktig roll i att stödja kroppens återhämtning, energiproduktion och övergripande prestanda. Det är speciellt under perioder av hård träning, eller när kosten inte tillhandahåller tillräckligt med dessa näringsämnen, som multivitamin träning kan vara till stor hjälp.

Efter noggrant testande och jämförande av flera olika produkter, har vi kommit fram till att Core Vitamins är det bästa multivitamin träning. Med sin välbalanserade blandning av essentiella vitaminer och mineraler, i kombination med dess bevisade förmåga att stödja energiproduktion och återhämtning, står det klart att Core Vitamins lever upp till sitt löfte. Men det är inte bara dess effektivitet som gör det till vår favorit. Dess smidiga förpackning och lätthanterliga dosering gör det också till ett praktiskt alternativ för den moderna idrottaren. Så oavsett om du är en elitidrottare eller bara någon som vill få ut det mesta av din träning, kan Core Vitamins mycket väl vara det perfekta tillskottet för dig.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Multivitamin träning 2023

 1. Core Vitamins Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Vitamins Pro Bästa Premiumvalet: 4,5/5
 3. Healthwell Active Multivitamin Man Bästa Aktiva Män: 4,3/5
 4. Healthwell Active Multivitamin Kvinna Bästa Aktiva Kvinnor: 4,2/5
 5. GAAM Multivitamin 100 caps Bästa Billiga: 4,0/5
 1. Bäst i test Core Vitamins

  "Ett prisvärt multivitamin med högt innehåll av antioxidanter."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,9/5
  Innehåll:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,9/5
  Tolerans:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Vitamins är ett utmärkt multivitamin för den aktiva individen. Den innehåller en mängd essentiella vitaminer och mineraler som stödjer den aktiva livsstilen. En särskild styrka är det höga innehållet av antioxidanter som vitamin C och E, vilka kan stödja återhämtning efter intensiva träningspass. Dessutom innehåller Core Vitamins bioflavonoider från citrus, vilket ger en extra boost för immunförsvaret.

  När det gäller dosering är Core Vitamins mycket praktiskt, med endast en tablett om dagen som krävs. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som har en hektisk livsstil och vill minimera tiden de spenderar på att ta kosttillskott. Dessutom är det viktigt att notera att detta multivitamin är prisvärt jämfört med andra liknande produkter på marknaden, vilket gör det till ett utmärkt val för de som söker värde för pengarna.

  Slutligen, användarrecensionerna för Core Vitamins är överväldigande positiva, med en genomsnittlig betyg på 4,7 av 5. Användare uppskattar produktens effektivitet och värde för pengarna, vilket ytterligare stärker dess status som ett toppval för multivitaminer för träning. Vissa användare har även rapporterat att de upplevt en ökad energinivå och övergripande hälsa sedan de började ta Core Vitamins. Med tanke på allt detta, är det tydligt att Core Vitamins är ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt, prisvärt multivitamin som stödjer en aktiv livsstil.

  Fördelar

  • Hög innehåll av antioxidanter
  • Innehåller bioflavonoider från citrus
  • Endast en tablett om dagen krävs
  • Prisvärt jämfört med liknande produkter
  • Överväldigande positiva användarrecensioner

  Nackdelar

  • Inget innehåll av omega-3 fettsyror
  • Kan vara svårt att svälja för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 2. Bästa Premiumvalet Core Vitmain Pro

  Ett högkvalitativt multivitamin för atleter med unika ingredienser och god smak.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,7/5
  Innehåll:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Tolerans:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Vitmain Pro är ett mycket imponerande multivitamin som riktar sig till atleter och träningsentusiaster. Den är fylld med de främsta formerna av alla viktiga vitaminer och mineraler, samt flera intressanta ämnen och växtextrakt. Några av de mer unika ingredienserna inkluderar rödbetspulver, rosenrot, druvkärna och olika greens. Alla dessa ingredienser bidrar till en optimal hälsa och prestation för individer som tränar regelbundet.

  En av de stora fördelarna med Core Vitamin Pro är dess dosering. Med extra höga doser av B-vitamin, magnesium och zink är denna produkt särskilt utformad för att möta de ökade näringsbehoven hos personer som tränar regelbundet. Dessutom är den lätt att ta - bara att röra ner i ett glas vatten eller blanda i din favoritdryck och dricka en gång om dagen. Användarupplevelsen förbättras ytterligare tack vare den goda jordgubbssmaken.

  Priset på 279 kr för en burk kan tyckas högt jämfört med vissa andra multivitaminer på marknaden. Men med tanke på kvaliteten och mängden av ingredienser som Core Vitamin Pro erbjuder, samt det faktum att varje burk innehåller 30 portioner, anser vi att den ger ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget får Core Vitamin Pro vårt högsta betyg på 4,5 av 5 för dess överlägsna innehåll, lämpliga dosering, positiva användarupplevelse och bra pris-värdeförhållande.

  Fördelar

  • Riktar sig till atleter och träningsentusiaster
  • Innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler
  • Innehåller unika ingredienser som rödbetspulver och rosenrot
  • Extra höga doser av B-vitamin, magnesium och zink
  • Lätt att ta och har god jordgubbssmak

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra multivitaminer
  • Kan vara överväldigande för icke-atleter
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 3. Bästa Aktiva Män Healthwell Active Multivitamin Man

  "Ett prisvärt, högkvalitativt multivitamin för aktiva män."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Innehåll:
  3,9/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Tolerans:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Active Multivitamin Man får ett starkt betyg av oss på 4,3 av 5. Detta multivitamin är specifikt utvecklat för den aktiva mannen och innehåller en rad vitaminer och mineraler som är viktiga för träning och återhämtning. Dessutom innehåller den extra växtextrakt för ytterligare näring. Vi uppskattar också att produkten har en hög dos av C-vitamin och zink, vilket är viktigt för immunsystemet, samt magnesium som bidrar till elektrolytbalansen och normal muskel- och nervfunktion.

  En annan stark punkt med denna produkt är dess dosering. Med en rekommenderad dosering på två kapslar dagligen är det lätt att se till att man får i sig de nödvändiga vitaminerna och mineralerna varje dag. Priset på 199 kr för 90 kapslar (45 portioner) är också mycket rimligt, speciellt med tanke på produktens höga kvalitet och mängden ingredienser den innehåller.

  Slutligen har vi hittat övervägande positiva användarrecensioner för Healthwell Active Multivitamin Man, vilket stärker vår bedömning av produkten. Användarna rapporterar att produkten är lätt att ta och inte har några biverkningar. Sammantaget anser vi att detta multivitamin erbjuder ett utmärkt värde för pengarna och är en stark kandidat för alla män som söker ett kvalitetsmultivitamin för att stödja deras träning och övergripande hälsa.

  Fördelar

  • Utvecklad specifikt för aktiva män
  • Innehåller viktiga vitaminer och mineraler
  • Extra växtextrakt för ytterligare näring
  • Hög dos av C-vitamin och zink
  • Rimligt pris för hög kvalitet

  Nackdelar

  • Kan vara för specifik för icke-aktiva män
  • Endast 45 portioner per förpackning
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 4. Bästa Aktiva Kvinnor Healthwell Active Multivitamin Kvinna

  "Ett högkvalitativt multivitamin för aktiva kvinnor med växtextrakt."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Innehåll:
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Tolerans:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Active Multivitamin Kvinna är ett högkvalitativt multivitamin som är särskilt utformat för att stödja kvinnor som lever ett aktivt liv. Produkten innehåller ett brett spektrum av vitaminer och mineraler, inklusive höga doser av C-vitamin, magnesium och B-vitaminer. Dessutom innehåller den viktiga näringsämnen som järn och folsyra, vilket rekommenderas för kvinnor i fertil ålder. Dessutom stärks produkten med utvalda växtextrakt som rödbeta, grönt te, schisandra och nypon.

  Doseringen av varje vitamin och mineral är generös och lämplig för dem som tränar regelbundet. Produkten är också lätt att ta med två kapslar om dagen vid måltid. Enligt användarrecensioner verkar det inte finnas några negativa biverkningar associerade med denna produkt. Dessutom har den fått höga betyg från användare, vilket tyder på en positiv användarupplevelse.

  Priset för Healthwell Active Multivitamin Kvinna är 199 kr för 90 kapslar, vilket motsvarar 45 portioner. Detta erbjuder ett bra värde för pengarna jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Sammantaget är Healthwell Active Multivitamin Kvinna en utmärkt produkt för aktiva kvinnor som söker ett omfattande multivitamin för att stödja deras övergripande hälsa och träning.

  Fördelar

  • Högkvalitativt multivitamin för kvinnor
  • Innehåller viktiga näringsämnen som järn och folsyra
  • Stärkt med utvalda växtextrakt
  • Generös dosering av vitaminer och mineraler
  • Bra pris jämfört med liknande produkter

  Nackdelar

  • Kräver intag av två kapslar dagligen
  • Inga rapporterade biverkningar, men individuella reaktioner kan variera
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. Bästa Billiga GAAM Health Series Multivitamin

  "Ett överkomligt, effektivt multivitamin för aktiv livsstil."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Innehåll:
  3,7/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Tolerans:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Health Series Multivitamin är en väl avrundad produkt som erbjuder en rad viktiga vitaminer och mineraler, vilket gör den idealisk för dem som tränar regelbundet. Den innehåller alla de nödvändiga vitaminerna och mineralerna för att stödja en aktiv livsstil, inklusive zink, vitamin D och B-vitaminer. Dessutom innehåller den antioxidantkraften av vitamin C, vilket är viktigt för att bekämpa oxidativ stress som orsakas av intensiv träning. Det faktum att allt detta finns i en enda kapsel gör det till ett bekvämt alternativ för dem med en hektisk livsstil.

  När det gäller doseringen, erbjuder GAAM Health Series Multivitamin 100% av det rekommenderade dagliga intaget för de flesta av dess ingredienser. Detta är mycket fördelaktigt eftersom det säkerställer att du får tillräckligt med varje vitamin och mineral utan att behöva ta flera olika kosttillskott. Dock bör användare notera att produkten innehåller gelatin, vilket kan vara ett problem för vegetarianer eller veganer.

  Prisvärdheten hos GAAM Health Series Multivitamin är också imponerande. Med ett pris på 79 kr för 100 kapslar, kostar varje dos mindre än 1 kr. Detta, tillsammans med dess positiva användarrecensioner och vår egen bedömning av dess innehåll och dosering, gör GAAM Health Series Multivitamin till ett utmärkt val för dem som söker ett överkomligt och effektivt multivitamin för träning.

  Fördelar

  • Innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler
  • Bekvämt, allt i en enda kapsel
  • 100% av rekommenderat dagligt intag
  • Antioxidantkraften av vitamin C
  • Prisvärd, mindre än 1 kr per dos

  Nackdelar

  • Innehåller gelatin, ej lämplig för vegetarianer/veganer
  • Kan vara för hög dosering för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Multivitamin träning Totalbetyg Pris
Core Vitamins Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
99 kr
Core Vitamins Pro Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
279 kr
Healthwell Active Multivitamin Man Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
199 kr
Healthwell Active Multivitamin Kvinna Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
199 kr
GAAM Multivitamin 100 caps Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt multivitamin träning

Så hittar du bästa multivitamin träning

För att hitta det bästa multivitamintillskottet för träning gäller det att ta hänsyn till flera olika faktorer. Dessa varierar från individuella behov och preferenser, till produktens innehåll och kvalitet. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du letar efter det bästa multivitamintillskottet för träning.

Innehåll

Det första att titta på är vilka vitaminer och mineraler som ingår i produkten. Ett bra multivitamintillskott för träning bör innehålla en balanserad blandning av både vitaminer och mineraler. Dessa ska vara i tillräckligt höga doser för att täcka dina dagliga behov, särskilt under perioder av intensiv träning. Det är också viktigt att titta på om tillskottet innehåller andra näringsämnen som kan stödja din träning, till exempel aminosyror eller antioxidanter.

Kvalitet och renhet

En annan viktig faktor att tänka på är kvaliteten och renheten på produkten. Ett bra multivitamintillskott ska vara fritt från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel. Dessutom bör det vara tillverkat enligt goda tillverkningspraxis (GMP) för att säkerställa att det uppfyller höga standarder för kvalitet och säkerhet. Ett sätt att kontrollera detta är att se om produkten har certifierats av en oberoende tredje part, som NSF International eller USP.

Form och dosering

Formen och doseringen på multivitamintillskottet spelar också en stor roll. Vissa personer föredrar kapslar, medan andra föredrar tabletter eller pulver. Dessutom kan doseringen variera mycket mellan olika produkter. Det är viktigt att välja ett tillskott som passar dina individuella behov och preferenser. Tänk även på att vissa vitaminer och mineraler kan vara svåra att absorbera i stora mängder på en gång, så ett tillskott som tas flera gånger om dagen kan vara mer effektivt.

Pris

Priset på multivitamintillskottet är naturligtvis också en viktig faktor att ta hänsyn till. Ett dyrare tillskott är inte nödvändigtvis bättre än ett billigare alternativ. Det gäller att hitta en bra balans mellan pris och kvalitet. Tänk på att ett billigt tillskott kan bli dyrt i längden om det inte innehåller tillräckligt med näringsämnen eller om det har dålig biotillgänglighet (dvs. hur väl kroppen kan ta upp och använda näringsämnena).

Biotillgänglighet

Biotillgänglighet hänvisar till hur väl kroppen kan ta upp och använda de näringsämnen som finns i tillskottet. Vissa former av vitaminer och mineraler absorberas bättre av kroppen än andra. Till exempel absorberas järn i form av järnfumarat eller järnbisglycinat generellt sett bättre än järnsulfat. Det är därför viktigt att titta på vilka former av vitaminer och mineraler som används i tillskottet.

Användarrecensioner

Slutligen kan det vara värt att titta på vad andra användare säger om produkten. Användarrecensioner kan ge en bra indikation på hur väl en produkt fungerar i praktiken. Tänk dock på att alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är alltid bäst att prova själv och se hur du reagerar på ett specifikt tillskott.

man med stora muskler tar vitamintillskott

Hur använder man multivitamin träning?

Att ta ett multivitamin för träning kan vara en effektiv metod för att försäkra sig om att kroppen får alla de nödvändiga vitaminer och mineraler den behöver för att prestera och återhämta sig optimalt. Men hur använder man egentligen dessa tillskott på bästa sätt? Här är några viktiga punkter att tänka på.

Tidpunkt för intag

Det finns olika åsikter om när det är bäst att ta sitt multivitamintillskott. Vissa förespråkar att ta det på morgonen för att kickstarta dagen med en dos av essentiella näringsämnen, medan andra anser att det är bättre att ta det på kvällen när kroppen är i återhämtningsläge. Vad som är viktigast är dock att du tar ditt tillskott regelbundet och i enlighet med tillverkarens instruktioner. Om du upplever att du blir illamående av ditt tillskott kan det vara en bra idé att ta det i samband med en måltid.

Dosering

Doseringen av ditt multivitamin träning kan variera beroende på produkten och dina individuella behov. Generellt sett bör du följa tillverkarens rekommenderade dosering, men om du tränar mycket intensivt eller har högre näringsbehov kan det vara lämpligt att öka dosen något. Tänk dock på att det är möjligt att få i sig för mycket av vissa vitaminer och mineraler, vilket kan leda till negativa hälsoeffekter. Konsultera alltid en läkare eller näringsexpert om du är osäker.

Individuella behov

Det är viktigt att komma ihåg att vi alla har olika näringsbehov. Faktorer som ålder, kön, aktivitetsnivå och kosthållning kan alla påverka vilka vitaminer och mineraler vi behöver mest. Kvinnor som tränar mycket kan till exempel behöva extra järn, medan äldre personer ofta har ett högre behov av vitamin D och B12. Om du är osäker på dina individuella behov kan det vara en god idé att göra ett blodprov eller konsultera en näringsexpert.

Balanserad kost

Även om multivitamin för träning kan vara ett effektivt sätt att säkerställa att du får i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler, bör det inte ses som en ersättning för en balanserad och näringsrik kost. Försök alltid att få i dig de flesta av dina näringsämnen från maten du äter. Ett multivitamintillskott bör ses som ett komplement till en sund kosthållning, inte som en ersättning för den.

Regelbundenhet

Slutligen är regelbundenhet nyckeln till framgång när det kommer till multivitamin träning. Ta ditt tillskott varje dag, helst vid samma tidpunkt för att hjälpa kroppen att upprätthålla en stabil nivå av näringsämnen. Att ta ditt tillskott sporadiskt kommer inte ge samma fördelar som en konsekvent och regelbunden användning.

LÄS MER: Bästa PWO

kvinnlig lopare dricker apelsinjuice

Vem har nytta av multivitamin träning?

Multivitamin träning kan vara till nytta för en rad olika individer, beroende på deras specifika behov och livsstil. Här är några exempel på personer som kan dra nytta av att ta ett multivitamintillskott för träning.

 • Personer som tränar regelbundet och intensivt: De som regelbundet deltar i högintensiv träning kan ha ett ökat behov av vissa vitaminer och mineraler. Dessa näringsämnen används upp snabbare under intensiv fysisk aktivitet, vilket gör det svårare för kroppen att hålla upp med efterfrågan. Ett multivitamintillskott kan hjälpa till att fylla dessa luckor och stödja optimal prestanda och återhämtning.
 • Personer med kostrestriktioner: De som följer en strikt diet, såsom veganer eller de som äter glutenfritt, kan ha svårare att få i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler från maten. Ett multivitamintillskott kan vara ett effektivt sätt att säkerställa att de får i sig alla de näringsämnen de behöver för att stödja sin träning och övergripande hälsa.
 • Äldre personer: När vi blir äldre minskar kroppens förmåga att absorbera vissa vitaminer och mineraler, vilket kan leda till brister. Dessutom kan äldre personer som tränar ha ett ökat behov av vissa näringsämnen för att stödja muskelhälsa och återhämtning. Ett multivitamintillskott kan hjälpa till att kompensera för dessa förändringar och stödja en aktiv livsstil.

Det är dock viktigt att komma ihåg att inte alla behöver ett multivitamintillskott för träning. De som redan får i sig en mängd olika näringsämnen från en balanserad och varierad kost kanske inte har någon nytta av att ta ett tillskott. Dessutom bör personer med vissa medicinska tillstånd, såsom njursjukdom eller vissa typer av cancer, undvika att ta multivitamintillskott utan att först rådfråga en läkare.

LÄS MER: Proteinpulver utan tillsatser bäst i test

vanliga frågor om Multivitamin träning

FAQ: Vanliga frågor om Multivitamin träning

Kan jag ta för mycket multivitamin träning?

Ja, det är absolut möjligt att ta för mycket av ett multivitamintillskott för träning. Vissa vitaminer och mineraler kan orsaka negativa hälsoeffekter om de tas i för stora mängder, så det är viktigt att inte överdosera. Symptom på överdosering kan inkludera illamående, diarré, kräkningar och i vissa fall mer allvarliga hälsoeffekter. Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommenderade dosering och att konsultera en läkare eller näringsexpert om du är osäker.

Är alla multivitamin träning likadana?

Nej, alla multivitamin för träning är inte likadana. De kan variera stort när det kommer till vilka vitaminer och mineraler de innehåller, i vilka mängder och i vilka former. Dessutom kan kvaliteten, renheten och biotillgängligheten variera mellan olika produkter. Det är därför viktigt att jämföra olika alternativ och att välja ett tillskott som bäst uppfyller dina individuella behov och preferenser.

Kan jag ta multivitamin träning istället för att äta en balanserad kost?

Nej, ett multivitamintillskott för träning bör inte ses som en ersättning för en balanserad och näringsrik kost. Även om ett tillskott kan hjälpa till att fylla i luckorna och säkerställa att du får i dig alla de nödvändiga vitaminer och mineraler, kan det inte ersätta alla de andra fördelarna som kommer med att äta en varierad kost. Det inkluderar fiber, antioxidanter och andra näringsämnen som kan bidra till optimal hälsa och prestanda.

Behöver jag verkligen ett multivitamin träning?

Det beror på. Om du äter en balanserad och varierad kost, tränar måttligt och är i allmänt god hälsa kanske du inte behöver ett multivitamintillskott för träning. Men om du tränar intensivt, har specifika kostrestriktioner eller är äldre kan ett tillskott vara till stor nytta. Det bästa sättet att avgöra om du behöver ett tillskott är att konsultera en läkare eller näringsexpert.

Är det bättre att ta multivitamin träning på morgonen eller på kvällen?

Det finns olika åsikter om detta, men det verkar inte finnas något definitivt svar. Vissa förespråkar att ta det på morgonen för att kickstarta dagen, medan andra anser att det är bättre att ta det på kvällen när kroppen är i återhämtningsläge. Vad som verkar vara viktigast är dock att du tar ditt tillskott regelbundet och i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Kan multivitamin träning orsaka magproblem?

Vissa personer kan uppleva magproblem som illamående, gaser eller diarré när de börjar ta ett multivitamintillskott för träning. Detta kan bero på att kroppen måste anpassa sig till de extra näringsämnena eller att vissa vitaminer och mineraler kan vara irriterande för magen. Om du upplever dessa symptom kan det vara en bra idé att ta ditt tillskott i samband med en måltid, vilket kan hjälpa till att mildra dem.

Är det säkert att ta multivitamin träning om jag är gravid eller ammar?

Om du är gravid eller ammar bör du alltid rådfråga en läkare innan du börjar ta ett multivitamintillskott för träning. Vissa vitaminer och mineraler kan vara skadliga i för stora mängder under graviditet eller amning, så det är viktigt att vara försiktig. Ditt behov av vissa näringsämnen kan också vara högre under denna tid, så det kan vara nödvändigt att justera din dosering.

multivitamin traning test

Om vårt test

För att hitta det bästa multivitaminet för träning, har vi genomfört en omfattande undersökning och testprocess. Vi började med att undersöka alla tillgängliga multivitaminprodukter som är utformade för att stödja den aktiva livsstilen hos träningsentusiaster. Vi valde sedan ut de mest populära och högst rankade produkterna för att inkludera i vårt test. Varje produkt har utvärderats på en rad olika faktorer för att bestämma dess totala effektivitet, värde och användarupplevelse.

 • Innehåll: Vilka vitaminer och mineraler innehåller produkten? Finns det några extra ingredienser som kan stödja träning och återhämtning?
 • Dosering: Hur mycket av varje vitamin och mineral får man i varje dos? Är doseringen lämplig för personer som tränar regelbundet?
 • Pris: Vad kostar produkten per portion? Erbjuder den ett bra värde för pengarna jämfört med andra liknande produkter på marknaden?
 • Användarupplevelse: Hur lätt är produkten att ta? Har den några biverkningar? Vad tycker andra användare om produkten?

Sammanfattningsvis har vi strävat efter att tillhandahålla en detaljerad och omfattande utvärdering av varje multivitamin för träning. Vår förhoppning är att denna information kommer att hjälpa dig att göra ett mer informerat beslut när du väljer vilket multivitamin som bäst uppfyller dina behov och mål inom träning.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Betyg: 5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.