Bästa Proteinbars utan socker 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Upptäck det bästa, sockerfria proteinbaret för en aktiv och hälsosam livsstil.
Proteinbars utan socker - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Propud Protein Bar Propud Protein Bar
Pris
25 kr
Till butik
betyg 4,5 Enervit Sport Protein Bar Enervit Sport Protein Bar
Pris
29 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Proteinbar 2.0 Core Proteinbar 2.0
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,2 Barebells Protein Bar Barebells Protein Bar
Pris
25 kr
Till butik
betyg 4,0 Barebells Vegan Bar Barebells Vegan Bar
Pris
25 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Proteinbar utan socker är en näringstät produkt som är utformad för att ge din kropp en snabb och bekväm dos av proteiner, utan den extra sockerbelastning som ofta förekommer i traditionella energibars. De är perfekta för personer som lever aktiva livsstilar, tränar regelbundet eller helt enkelt försöker äta hälsosamt. Dessa proteinbars kan användas som en del av en balanserad kost, som ett mellanmål för att hålla dig mätt mellan måltider, eller som ett snabbt och bekvämt proteintillskott efter ett träningspass.

Vi har provat och granskat flera olika sorter och märken av proteinbars utan socker och upptäckt att det finns mycket variation när det gäller både smak och näringstäthet. Men efter noggranna överväganden och tester har vi kommit fram till att Propud Protein Bar står ut ur mängden. Det är inte bara dess smak och konsistens som gör den till vår favorit, utan även dess höga proteininnehåll och brist på tillsatt socker. Propud Protein Bar är alltså det bästa proteinbaret utan socker på marknaden idag, och en produkt vi varmt kan rekommendera för alla som söker ett hälsosamt, proteinrikt mellanmål.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Proteinbars utan socker 2023

 1. ProPud Protein Bar Bäst i test: 4,7/5
 2. Enervit Sport Protein Bar Bästa glutenfria: 4,5/5
 3. Core Protein Bar 2.0 Mest varierade smaker: 4,3/5
 4. Barebells Protein Bar Bästa premiumvalet: 4,2/5
 5. Barebells Vegan Bar Bästa veganska: 4,0/5
 1. Bäst i test Propud Protein Bar

  "Högkvalitativ, smakrik proteinbar utan tillsatt socker."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Smak:
  4,8/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Näringsinnehåll:
  4,8/5
  Innehåll av artificiella sötningsmedel:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Propud Protein Bar imponerade stort på oss med sin balanserade och välutvecklade smak. Trots att den är fri från tillsatt socker, erbjuder den en tillfredsställande sötma som inte känns konstgjord. Smaken Cookies n´ Dream påminner verkligen om klassiska bakverk och desserter, vilket gör den till ett perfekt alternativ för den som vill ha ett proteinrikt mellanmål som också är en njutning att äta.

  När det gäller näringsinnehåll levererar Propud Protein Bar också. Med 18 gram protein per bar och endast 2.1 gram sockerarter, erbjuder den en hälsosam balans mellan näring och smak. Vi uppskattar också att den innehåller mjölkprotein som huvudsaklig proteinkälla, vilket är ett högkvalitativt protein som bidrar till muskeluppbyggnad och återhämtning. Dessutom innehåller baren endast 229 kcal per portion, vilket gör den till ett utmärkt mellanmål för de som vill hålla koll på sitt kaloriintag.

  Konsistensen på Propud Protein Bar är behaglig och lätt att tugga, utan att vara för hård eller klibbig. Den ger en mättnadskänsla som varar, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som behöver ett snabbt och mättande mellanmål under dagen. Med tanke på dess höga kvalitet och rimliga pris på 25 kr per bar, anser vi att Propud Protein Bar ger ett utmärkt värde för pengarna. Vi rekommenderar den starkt till alla som söker en god och näringsrik proteinbar utan tillsatt socker.

  Fördelar

  • God och balanserad smak
  • Hög proteinhalt, låg sockermängd
  • Mjölkprotein som proteinkälla
  • Behaglig konsistens
  • Mättande effekt

  Nackdelar

  • Inget veganskt alternativ
  • Kan vara svår att hitta i butik
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
 2. Bästa glutenfria Enervit Sport Protein Bar

  "Proteinrik bar med lågt sockerinnehåll och god smak."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Smak:
  4,9/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Innehåll av artificiella sötningsmedel:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Enervit Sport Protein Bar imponerar starkt i vårt test och får betyget 4,5 av 5 möjliga. Den första aspekten vi tittar på är smaken. Här erbjuder Enervit tre goda smaker - Dark Chocolate, Lemon och Coco Choco. Dark Chocolate är en favorit med sin rika, mörka chokladsmak som inte känns konstgjord eller överdriven. Den har ett lågt sockerinnehåll, vilket är ett stort plus för de som vill undvika onödigt socker. Den är också fri från gluten och palmolja, vilket gör den till ett bra val för de som följer specifika dieter.

  När vi granskar näringsinnehållet ser vi att Enervit Sport Protein Bar har mycket att erbjuda. Med 50 gram protein per 100 gram är den mycket proteinrik, vilket är idealiskt för återhämtning efter träning. Den innehåller protein från både mjölk och soja, vilket ger en bra mix av olika proteinkällor. Kolhydraterna ligger på 22 gram per 100 gram, vilket är relativt lågt jämfört med många andra proteinbars på marknaden. Fettinnehållet ligger på 13 gram per 100 gram, varav 4,5 gram är mättat fett. Vitamin B6 och D finns också i baren, vilket bidrar till en generellt bra näringsprofil.

  Slutligen tittar vi på konsistens och mättnadskänsla. Enervit Sport Protein Bar har en behaglig konsistens som inte är för hård eller mjuk. Den smälter fint i munnen utan att vara för klibbig. Mättnadskänslan efter att ha ätit baren är god, den känns som ett fullvärdigt mellanmål snarare än en godisbit. Priset på 29 kr för Dark Chocolate-varianten är också mycket rimligt med tanke på kvaliteten och näringsvärdet. Sammantaget gör dessa positiva aspekter Enervit Sport Protein Bar till ett utmärkt val för den som söker en proteinbar utan socker.

  Fördelar

  • Tre goda smaker
  • Lågt sockerinnehåll
  • Gluten- och palmoljefri
  • Mycket protein
  • Bra blandning av proteinkällor

  Nackdelar

  • Något högt fettinnehåll
  • Priset kan vara avskräckande
  Produkten finns att köpa här:
  29 kr
 3. Mest varierade smaker Core Proteinbar 2.0

  "Högprotein, lågsocker bar, glutenfri med varierade smaker och mättande effekt."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Smak:
  4,3/5
  Konsistens:
  4,5/5
  Näringsinnehåll:
  4,4/5
  Innehåll av artificiella sötningsmedel:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Protein Bar 2.0 är ett utmärkt val för den som söker en proteinbar med hög proteinhalt och låg sockerhalt. Med 34% protein per 100g, ger denna bar ett rejält tillskott av protein samtidigt som den håller sockerhalten låg. Det är också värt att notera att baren är glutenfri, vilket gör den till ett bra alternativ för personer med glutenintolerans. Dessutom erbjuds baren i en mängd olika smaker, vilket gör det lätt att hitta en variant som passar just dina smakpreferenser.

  Smaken av Core Protein Bar 2.0 uppskattas av många, och i synnerhet varianten Choklad/Jordnöt har fått mycket beröm. Den har en balanserad sötma som inte känns konstgjord, och kombinationen choklad och jordnötter är klassisk och omtyckt av många. Konsistensen är mjuk och lättuggad, vilket gör baren behaglig att äta. Dock kan vissa uppleva att baren är något klibbig.

  När det kommer till mättnadskänsla levererar Core Protein Bar 2.0 väl. Många användare rapporterar att de känner sig mätta efter att ha ätit baren, vilket gör den till ett praktiskt mellanmål eller efter-tränings-snack. Dock bör man vara medveten om att baren innehåller sötningsmedel (maltitol), vilket kan ha en laxerande effekt vid överdriven konsumtion. Sammanfattningsvis är Core Protein Bar 2.0 ett utmärkt val för den som söker en välsmakande, mättande och näringsrik proteinbar.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt och låg sockerhalt
  • Glutenfri
  • Många olika smaker
  • Ger en bra mättnadskänsla
  • Behaglig konsistens

  Nackdelar

  • Kan upplevas som klibbig
  • Innehåller sötningsmedel (maltitol)
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 4. Bästa premiumvalet Barebells Protein Bar

  "Högkvalitativ proteinbar med balanserad smak och lågt sockerinnehåll."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Smak:
  4,5/5
  Konsistens:
  4,7/5
  Näringsinnehåll:
  3,9/5
  Innehåll av artificiella sötningsmedel:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Barebells Protein Bar får ett högt betyg i vårt test, mycket tack vare dess balanserade smak och tillfredsställande konsistens. Med en mängd olika smaker att välja mellan, från klassiker som cookies & cream och caramel & cashew till mer unika alternativ som raspberry cream och lemon curd, finns det något för alla smaker. Smakerna är väl balanserade och känns inte konstgjorda eller överdrivet söta, vilket är en stor fördel för en proteinbar utan socker. Konsistensen är också imponerande, varken för hård eller för mjuk, vilket gör den både behaglig att äta och lätt att ta med på språng.

  När det kommer till näringsinnehållet levererar Barebells Protein Bar också. Varje bar innehåller 20 gram protein, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för återhämtning efter träning eller som ett proteinrikt mellanmål under dagen. Fettinnehållet ligger på 12 gram per 100 gram, vilket är relativt lågt jämfört med många andra proteinbars på marknaden. Kolhydratinnehållet är också lågt med endast 29 gram per 100 gram, varav bara 3,1 gram är sockerarter. Detta gör Barebells Protein Bar till ett bra val för de som försöker minimera sitt sockerintag.

  Slutligen ger Barebells Protein Bar en bra mättnadskänsla. Trots sin relativt lilla storlek känns baren tillfredsställande och fyller sin funktion som mellanmål eller efter-tränings-snack väl. Detta, tillsammans med den höga proteinhalten och det låga sockerinnehållet, gör att vi kan rekommendera Barebells Protein Bar som ett av de bästa alternativen för proteinbars utan socker på marknaden idag.

  Fördelar

  • Balanserad och tillfredsställande smak
  • Varierade smakalternativ
  • Hög proteinhalt (20g per bar)
  • Lågt sockerinnehåll (3,1g per 100g)
  • Ger bra mättnadskänsla

  Nackdelar

  • Relativt liten storlek
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
 5. Bästa veganska Barebells Vegan Bar

  "Sockerfri proteinbar med smak av salt jordnöt, rik på protein och fiber."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Smak:
  4,0/5
  Konsistens:
  3,7/5
  Näringsinnehåll:
  4,5/5
  Innehåll av artificiella sötningsmedel:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Barebells Vegan Bar i smaken Salty Peanut är ett utmärkt alternativ för de som söker en proteinbar utan socker. Smaken av salt jordnöt är tydlig och välbalanserad, vilket gör den till ett gott mellanmål både före och efter träning. Trots att baren är sockerfri, lyckas den behålla en tillfredsställande sötma som inte känns konstgjord eller överdriven.

  När det gäller näringsinnehåll levererar Barebells Vegan Bar också. Med 15 gram protein per bar, bidrar den effektivt till muskelreparation och återhämtning efter träning. Baren innehåller dessutom bara 0,9 gram sockerarter och 6,3 gram fiber, vilket gör den till ett bra val för de som försöker hålla nere sitt sockerintag och öka sitt fiberintag. Det bör dock noteras att baren innehåller maltitol, ett sötningsmedel som kan ha en laxerande effekt hos vissa individer.

  Konsistensen på baren är behaglig; den är varken för hård eller för mjuk, vilket gör den lätt att tugga och svälja. Baren ger också en god mättnadskänsla, vilket gör den till ett bra mellanmål för de som vill hålla sig mätta mellan måltiderna. Slutligen, priset på 25 kr per bar är rimligt med tanke på bokens höga kvalitet och näringsvärde. Sammantaget är Barebells Vegan Bar ett utmärkt, sockerfritt alternativ för de som söker en smakfull och näringsrik proteinbar.

  Fördelar

  • God smak av salt jordnöt
  • 15 gram protein per bar
  • Lågt sockerinnehåll
  • Hög fiberhalt
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Innehåller sötningsmedlet maltitol
  • Kan vara för söt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Proteinbars utan socker Totalbetyg Pris
ProPud Protein Bar Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
25 kr
Enervit Sport Protein Bar Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
29 kr
Core Protein Bar 2.0 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
199 kr
Barebells Protein Bar Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
25 kr
Barebells Vegan Bar Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
25 kr
viktiga faktorer för att välja rätt proteinbars utan socker

Så hittar du bästa proteinbars utan socker

För att hitta den bästa proteinbaren utan socker är det viktigt att ta hänsyn till flera olika aspekter. Dessa inkluderar inte bara proteininnehåll och sockermängd, utan även en rad andra faktorer. Här är de viktigaste kriterierna du bör tänka på när du letar efter en högkvalitativ proteinbar utan socker:

Proteininnehåll

Det första du bör titta på när du väljer en proteinbar utan socker är naturligtvis proteininnehållet. Ditt behov av protein varierar beroende på din livsstil, ålder, kön och träningsnivå, men som en allmän regel bör du sikta på att få i dig minst 10 gram protein per portion. Ju högre proteininnehåll, desto mer mättande blir baren. Men kom ihåg att balans är nyckeln - en bar med extremt högt proteininnehåll kan vara svår att smälta och kan leda till magproblem.

Sockerinnehåll

Nästa sak att titta på är sockerinnehållet. En bra proteinbar utan socker bör ha minimalt med tillsatt socker. Titta noga på etiketten för att se om sockret kommer från naturliga källor som frukt eller om det är tillsatt. Tänk också på att vissa bars kan innehålla sötningsmedel som kan ha en laxerande effekt om de konsumeras i stora mängder.

Fibrer

Fiber är en viktig komponent i en hälsosam kost. Det hjälper till att reglera blodsockernivåerna och hålla dig mätt längre. En bra proteinbar utan socker bör innehålla minst 3 gram fiber per portion. Fiber kommer oftast från hela korn, nötter och frukt, så om du ser dessa ingredienser på etiketten är det ett gott tecken.

Ingredienser

En annan viktig faktor att tänka på är listan över ingredienser. En bra proteinbar utan socker bör innehålla hela, naturliga ingredienser och undvika artificiella färgämnen, smaker och konserveringsmedel. Titta också efter bars som innehåller nyttiga fetter från källor som nötter och frön.

Smak och konsistens

Även om det kanske inte är det viktigaste kriteriet för alla, spelar smak och konsistens en stor roll för många människor. En proteinbar utan socker kan ha alla de rätta näringsämnena, men om den inte smakar gott kommer du troligen inte att fortsätta äta den. Försök att hitta en bar som du verkligen njuter av att äta.

Pris

Sist men inte minst bör du tänka på priset. Proteinbars utan socker kan variera kraftigt i pris, och de dyraste alternativen är inte alltid de bästa. Jämför priser mellan olika märken och ta hänsyn till både kostnad per bar och kostnad per gram protein för att få den bästa uppfattningen om värdet.

Användarrecensioner

Det kan också vara hjälpsamt att titta på användarrecensioner innan du gör ett köp. Även om individuella smaker och preferenser varierar, kan recensioner ge dig en bra uppfattning om smak, konsistens och mättnadskänsla. Tänk dock på att ta recensioner med en nypa salt, eftersom olika människor har olika preferenser och kostbehov.

3 goda proteinbars

Användning av proteinbar utan socker

En proteinbar utan socker kan användas på många olika sätt och dess användning kan variera beroende på dina specifika behov och mål. Här är några av de vanligaste sätten att använda en proteinbar utan socker:

Mellanmål mellan måltider

En av de vanligaste användningarna för proteinbars utan socker är som ett mellanmål mellan måltider. Deras höga proteininnehåll hjälper till att hålla dig mätt, vilket kan bidra till att förhindra överätning vid nästa måltid. Dessutom ger de dig en energiboost när du behöver det mest. Tack vare deras bekväma förpackning är de lätta att ta med sig och äta var som helst, oavsett om du är på jobbet, i skolan eller på språng.

Efter träningspass

Proteinbars utan socker är också ett utmärkt alternativ för återhämtning efter träning. Protein hjälper till att reparera och bygga muskler, vilket gör det till en viktig del av din återhämtning efter träningen. Att äta en proteinbar direkt efter träningen kan ge dina muskler den näring de behöver för att återhämta sig och växa.

Måltidsersättning

I vissa fall kan en proteinbar utan socker även fungera som en måltidsersättning. Detta kan vara särskilt användbart för dem som är på språng eller som kanske inte har tid att laga en fullständig måltid. Det är dock viktigt att notera att även om proteinbars kan vara näringsrika, bör de inte användas som ersättning för alla måltider. En balanserad kost med hela livsmedel bör alltid vara målet.

Energiboost före träning

Om du behöver lite extra energi före ett träningspass kan en proteinbar utan socker vara precis vad du behöver. Proteinbars ger en snabb och bekväm källa till energi som kan hjälpa dig att prestera bättre under ditt träningspass. Se bara till att du väljer en bar med lågt sockerinnehåll för att undvika onödiga kalorier.

Snacks på kvällen

Om du är en av dem som ofta känner suget efter något att äta på kvällen, kan en proteinbar utan socker vara ett bra alternativ. De erbjuder en söt och tillfredsställande behandling som hjälper till att hålla dig mätt utan att ge dig en sockerhög. Dessutom kan deras höga proteininnehåll hjälpa till att stödja muskelreparation och återhämtning medan du sover.

LÄS MER: Bästa Laktosfritt proteinpulver

hemmagjorda proteinbars

Vem har nytta av proteinbar utan socker?

Proteinbar utan socker kan vara en bra tillgång för många olika typer av människor, beroende på deras specifika behov och livsstil. Här är några exempel på individer som kan dra nytta av att inkludera proteinbars utan socker i sin kost:

 • Tränande individer: För de som regelbundet tränar, särskilt styrketräning, kan proteinbars utan socker vara en effektiv och bekväm källa till protein för att stödja muskelreparation och tillväxt. Eftersom protein är avgörande för återhämtning och återuppbyggnad av muskelvävnad efter träning, kan konsumtionen av en proteinbar efter träningspasset hjälpa till att påskynda denna process och främja muskelutveckling.
 • Personer på en kalorireducerad diet: För de som försöker gå ner i vikt eller bibehålla sin nuvarande vikt, kan proteinbars utan socker fungera som ett mättande mellanmål som hjälper till att kontrollera hunger och kaloriintag. Protein är känt för att vara mer mättande än kolhydrater och fetter, vilket kan hjälpa till att minska överätning och frestelsen att äta ohälsosamma snacks.
 • Personer med sockerrestriktioner: För de med diabetes eller de som försöker minska sitt sockerintag, kan proteinbars utan socker vara ett bra alternativ. De innehåller minimalt med tillsatt socker, vilket gör dem till ett mer blodsockervänligt snack jämfört med traditionella energibars eller snacks som är höga i socker.

Å andra sidan bör de som har specifika kostbehov eller hälsotillstånd undvika proteinbars utan socker. Dessa inkluderar personer med njursjukdom (som kan behöva begränsa sitt proteinintag), de med vissa livsmedelsallergier (som kan reagera på ingredienser i vissa proteinbars), och de som är gravida eller ammande (som bör rådfråga en läkare innan de gör stora förändringar i sin kost). Dessutom bör proteinbars inte användas som en ersättning för en balanserad, näringsrik kost. De är utformade för att komplettera en hälsosam kost, inte ersätta den.

LÄS MER: Proteinpulver bäst i test

vanliga frågor om Proteinbars utan socker

FAQ: Vanliga frågor om Proteinbars utan socker

1. Är proteinbars utan socker hälsosamma?

Ja, proteinbars utan socker kan vara ett hälsosamt alternativ till traditionella snacks och energibars, särskilt för de som är aktiva eller försöker minska sitt sockerintag. De är ofta höga i protein, vilket hjälper till att stödja muskelreparation och tillväxt, samt hålla dig mätt längre. Dessutom innehåller de oftast mindre socker och mindre bearbetade ingredienser än traditionella energibars. Men det är viktigt att läsa etiketterna noga och välja bars med hela, naturliga ingredienser och minimalt med tillsatt socker eller sötningsmedel.

2. Kan jag äta en proteinbar utan socker varje dag?

Det beror på din individuella kost och behov. Om du är mycket aktiv och behöver extra protein för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt, kan det vara fördelaktigt att konsumera en proteinbar utan socker dagligen. Men om du har ett stillasittande liv eller redan får tillräckligt med protein genom din kost, kanske du inte behöver en daglig proteinbar. Kom ihåg att även om de är ett bekvämt alternativ, bör proteinbars inte användas som en ersättning för en balanserad kost med hela livsmedel.

3. Kan jag äta en proteinbar utan socker innan jag tränar?

Ja, en proteinbar utan socker kan vara ett utmärkt mellanmål före träning. Proteinbars ger en snabb och bekväm källa till energi som kan hjälpa dig att prestera bättre under ditt träningspass. Dessutom kan proteinet i baren hjälpa till att skydda dina muskler från nedbrytning under träningen. Se bara till att du väljer en bar med lågt sockerinnehåll för att undvika onödiga kalorier.

4. Är proteinbars utan socker lämpliga för vegetarianer och veganer?

Det beror på den specifika proteinbaren. Vissa proteinbars utan socker kan innehålla animaliska produkter som vassleprotein, vilket inte är lämpligt för vegetarianer eller veganer. Men det finns också många veganvänliga alternativ som använder växtbaserade proteinkällor som soja, ärtor eller ris. Var noga med att läsa ingredienslistan noggrant för att se till att baren uppfyller dina specifika kostbehov.

5. Kan jag äta proteinbars utan socker om jag har diabetes?

Ja, proteinbars utan socker kan vara ett bra mellanmål för personer med diabetes. De innehåller minimalt med tillsatt socker, vilket gör dem till ett mer blodsockervänligt snack jämfört med traditionella energibars eller snacks som är höga i socker. Dessutom kan deras höga protein- och fiberinnehåll hjälpa till att kontrollera blodsockernivåerna och hålla dig mätt längre. Men som alltid, om du har diabetes bör du diskutera dina kostbehov med din läkare eller en dietist.

6. Kan jag äta proteinbars utan socker om jag försöker gå ner i vikt?

Ja, proteinbars utan socker kan vara ett effektivt verktyg för viktminskning. De är ofta höga i protein, vilket är mer mättande än kolhydrater och fetter, vilket kan hjälpa till att minska överätning och frestelsen att äta ohälsosamma snacks. Dessutom innehåller de oftast mindre kalorier än traditionella energibars eller snacks som är höga i socker. Men det är viktigt att komma ihåg att viktminskning kräver en kombination av en hälsosam kost och regelbunden motion, och att proteinbars inte bör användas som en ersättning för balanserade måltider.

7. Är proteinbars utan socker glutenfria?

Inte alla proteinbars utan socker är glutenfria, så om du har celiaki eller är känslig för gluten är det viktigt att du läser ingredienslistan noggrant. Många bars kan innehålla glutenhaltiga ingredienser som vete eller havre, eller kan ha tillverkats i anläggningar där det finns risk för korskontaminering med gluten. Om du behöver undvika gluten, leta efter bars som uttryckligen anges vara glutenfria.

8. Är proteinbars utan socker laktosfria?

Inte alla proteinbars utan socker är laktosfria. Många bars använder vassleprotein eller mjölkproteinisolat, vilka båda kan innehålla laktos. Om du är laktosintolerant eller följer en mjölkfri diet bör du leta efter bars som använder växtbaserade proteinkällor, som soja, ärtor eller ris, och som inte innehåller några mjölkprodukter i ingredienslistan.

proteinbars test

Om vårt test

För att kunna utvärdera och rangordna de bästa proteinbarsen utan socker på marknaden har vi använt oss av en genomtänkt och omfattande testprocess. Vårt team av experter med olika bakgrunder har kombinerat sina kunskaper för att skapa en objektiv och noggrann metod. Vi har valt ut proteinbars från flera olika märken och testat dem under en period av flera veckor. Vi har beaktat flera olika aspekter, såsom smak, näringsinnehåll, konsistens och mättnadskänsla.

 • Smak: Hur smakar proteinbaren? Är den söt, salt, besk eller balanserad? Passar smaken till baren eller känns det konstgjort?
 • Näringsinnehåll: Vad innehåller proteinbaren? Hur mycket protein, kolhydrater, fett och fiber finns det per 100 gram? Är det några tillsatser eller konstgjorda sötningsmedel?
 • Konsistens: Hur är konsistensen på proteinbaren? Är den hård, mjuk, klibbig eller krämig? Smälter den i munnen eller behöver man tugga ordentligt?
 • Mättnadskänsla: Hur mätt blir man av att äta proteinbaren? Känns den som ett fullvärdigt mellanmål eller mer som en godisbit?

Genom att bedöma proteinbarsen utifrån dessa kriterier har vi lyckats hitta de bästa proteinbarsen utan socker som finns tillgängliga på marknaden idag. Vi hoppas att vårt test hjälper dig att hitta en proteinbar som passar just dina behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.8 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.