Bästa Proteinpulver utan tillsatser 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Maximera din träning med bästa proteinpulvret utan onödiga tillsatser.
Proteinpulver utan tillsatser - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Whey Protein Neutral Core Whey Protein Neutral
Pris
259 kr
Till butik
betyg 4,5 Better You Smoothie Protein Better You Smoothie Protein
Pris
339 kr
Till butik
betyg 4,3 Star Nutrition Whey 80 Star Nutrition Whey 80
Pris
259 kr
Till butik
betyg 4,2 Holistic Vassleprotein Holistic Vassleprotein
Pris
339 kr
Till butik
betyg 4,0 Healthwell Hampaprotein EKO Healthwell Hampaprotein EKO
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Proteinpulver utan tillsatser är en populär produkt bland träningsentusiaster och hälsomedvetna individer. Det är ett kosttillskott som innehåller höga halter av protein, en viktig byggsten för muskelväxt och återhämtning. Proteinpulver utan tillsatser är gjort av naturliga ingredienser utan konstgjorda smaker, färger eller sötningsmedel. Detta gör det till ett utmärkt val för dem som vill undvika onödiga tillsatser i sin kost. Är du en person som tränar hårt och vill maximera dina resultat? Eller kanske du letar efter ett enkelt sätt att öka ditt dagliga proteinintag? I båda fallen kan proteintillskott utan tillsatser vara precis vad du behöver.

När det kommer till att hitta det bästa proteinpulvret utan tillsatser, finns det många produkter att välja mellan. Men en står ut från mängden. Core Whey Protein Neutral är det bästa proteinpulvret utan tillsatser vi har testat, och det imponerade på oss med sin höga kvalitet och rena ingredienser. Dess neutrala smak gör det lätt att blanda med din favoritdryck eller mat, vilket ger dig friheten att skapa dina egna proteinrika recept. Låt oss ta dig på en resa för att upptäcka mer om varför Core Whey Protein Neutral står i toppen av vår lista!

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 6 bästa Proteinpulver utan tillsatser 2023

 1. Core Whey Protein Bäst i test: 4,7/5
 2. Better You Smoothie Protein Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg Naturell Bästa smakval: 4,3/5
 4. Holistic Vassleprotein Bästa naturliga: 4,2/5
 5. Healthwell Hampaprotein EKO Bästa ekologiska: 4,0/5
 6. Healthwell Vegan Protein Bästa veganvalet: 3,9/5
 1. Bäst i test Core Whey Protein Neutral

  Högkvalitativt, rent proteinpulver med neutral smak och hög proteinhalt.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Smak:
  4,8/5
  Innehåll:
  4,9/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Whey Protein Neutral är ett högkvalitativt proteinpulver som får höga betyg i vårt test och vi ger det 4,7 av 5 möjliga poäng. Produkten utmärker sig med sin renhet, utan tillsatser och med en proteinhalt på imponerande 80%. Detta gör det till ett utmärkt val för alla som söker ett rent och effektivt proteinpulver för att stödja muskeluppbyggnad, återhämtning och övergripande träningseffektivitet.

  Smaken av Core Whey Protein Neutral är neutral vilket gör det enkelt att blanda med andra ingredienser i smoothies eller shakes, men den saknar sötningsmedel vilket kan vara en nackdel för vissa. Den neutrala smaken kan dock vara en stor fördel för dem som föredrar att undvika onödiga tillsatser och vill kontrollera sockerinnehållet i sina proteinshakes. Produkten blanda sig väl utan att klumpa sig vilket gör det till ett bekvämt alternativ efter träningspass.

  När det gäller prisvärdhet kostar Core Whey Protein Neutral 259 kr per kilo, vilket är i paritet med andra högkvalitativa proteinpulver på marknaden. Med tanke på produktens höga kvalitet och renhet anser vi att priset är rimligt. Sammantaget rekommenderar vi Core Whey Protein Neutral till alla som värderar hög kvalitet, renhet och effektivitet i deras proteinpulver.

  Fördelar

  • Högkvalitativt proteinpulver
  • Hög proteinhalt (80%)
  • Ren produkt utan tillsatser
  • Neutral smak för blandning
  • Blandar sig väl utan klumpar

  Nackdelar

  • Saknar sötningsmedel
  • Kan uppfattas som dyrt
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
 2. Bästa premiumvalet Better You Smoothie Protein

  Ett högprotein, mångsidigt och naturligt proteinpulver för träning.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,9/5
  Smak:
  4,7/5
  Innehåll:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Better You Smoothie Protein är ett utmärkt val för de som söker ett proteinpulver utan tillsatser. Med ett imponerande innehåll av 70g protein per 100g är det en effektiv källa till protein, särskilt för dem som tränar regelbundet. Det innehåller även fiber vilket kan bidra till en mer mättad känsla och har lågt innehåll av socker (0.8g per portion), vilket gör det till ett hälsosamt alternativ.

  Smoothie Proteinet från Better You skiljer sig ut genom sin neutrala smak, vilket innebär att det kan blandas i din favoritsmoothie utan att påverka smaken alltför mycket. Detta ger en hög grad av flexibilitet och gör det lätt att integrera i din vardagliga kost. Dessutom kan det även användas till bakning, vilket ger ytterligare ett sätt att inkludera detta proteinpulver i din kost.

  Prismässigt ligger Better You Smoothie Protein lite högre än några av de andra produkterna vi testade, men med tanke på dess höga proteininnehåll, mångsidighet och rena ingredienser, anser vi att det erbjuder ett gott värde för pengarna. Det är helt fritt från gluten och sötningsmedel, vilket gör det till ett bra val för de som föredrar naturliga produkter. Slutligen är det värt att nämna att det är gjort i Sverige enligt HACCP och GMP standard, vilket ger en extra försäkran om kvalitet.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt (70g per 100g)
  • Lågt sockerinnehåll (0.8g per portion)
  • Neutral smak för flexibilitet
  • Gluten- och sötningsmedelsfri
  • Gjort i Sverige enligt HACCP och GMP

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter
  • Kan uppfattas som smaklöst för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
 3. Bästa smakval Star Nutrition Whey 80

  Högkvalitativt, näringsrikt och prisvärt proteintillskott med många smaker.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Smak:
  4,7/5
  Innehåll:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Star Nutrition Whey 80 är ett högkvalitativt proteintillskott som får höga betyg i vårt test. Smak är en viktig faktor när det kommer till proteintillskott, och med över 20 olika smakalternativ, finns det något för alla. Whey 80 har en utmärkt löslighet vilket gör det lätt att blanda och konsumera, vilket ger ett plus i kanten.

  Med 27 gram protein per servering ger Whey 80 ett imponerande näringsinnehåll. Förutom protein, erbjuder den också ett lågt kaloriinnehåll på endast cirka 140 kcal per servering vilket gör den till ett bra alternativ för dem som håller på diet. Ingredienserna i produkten tyder också på att det inte finns några skadliga tillsatser eller konserveringsmedel, vilket gör det till ett rent och hälsosamt alternativ för att öka proteinintaget.

  Sett till prisvärdheten är Whey 80 mycket konkurrenskraftig. Med ett pris på 259 kr, får du mycket protein för pengarna, särskilt med tanke på produktens höga kvalitet och mängden serveringar per påse. Sammantaget är Star Nutrition Whey 80 ett utmärkt val för dem som söker ett gott, näringsrikt och prisvärt proteintillskott utan tillsatser.

  Fördelar

  • Högkvalitativt proteintillskott
  • Över 20 olika smakalternativ
  • Utmärkt löslighet
  • 27 gram protein per servering
  • Lågt kaloriinnehåll

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa
  • Ingen ekologisk certifiering
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
 4. Bästa naturliga Holistic Vassleprotein

  Högkvalitativt proteinpulver med god vaniljsmak och matsmältningsenzymer.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Smak:
  4,1/5
  Innehåll:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Vi har testat Holistic Vassleprotein, ett proteinpulver tillverkat av ultrafiltrerat vassleprotein-koncentrat, vilket anses vara en av de bästa proteinkällorna i branschen. Smakmässigt erbjuder detta proteinpulver en trevlig vaniljton, vilket ger en god och söt smakupplevelse. Det är viktigt att notera att det inte har några tillsatta sockerarter eller sötningsmedel; sockerinnehållet kommer naturligt från ingredienserna. Smaken är således inte överdrivet söt, vilket gör det till ett bra val för de som föredrar en mer naturlig smakprofil på sina proteinshakes.

  När det gäller näringsinnehåll imponerar Holistic Vassleprotein med en proteinhalt på 75.4 gram per 100 gram, vilket är mycket högt. Dessutom är det lågt i socker och fett, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill maximera sitt proteinintag utan att addera onödiga kalorier. Det innehåller även alla essentiella och icke-essentiella aminosyror i en bra balans. Dessutom har Holistic tillsatt matsmältningsenzymer i sin produkt, vilket underlättar absorptionen och kan bidra till en bättre matsmältning.

  Även om priset på 339 kr för 25 portioner kan verka lite högt jämfört med andra produkter på marknaden, är det viktigt att komma ihåg att du betalar för en högkvalitativ produkt. Ingredienserna är rena, utan skadliga tillsatser eller konserveringsmedel, och produkten är framställd med hänsyn till både hälsa och smak. När man tittar på det övergripande värdet, inklusive näringsinnehåll, ingredienser och smak, anser vi att Holistic Vassleprotein definitivt är prisvärt.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt (75.4 gram per 100 gram).
  • God och naturlig vaniljsmak.
  • Innehåller alla essentiella och icke-essentiella aminosyror.
  • Innehåller matsmältningsenzymer.
  • Ren produkt utan skadliga tillsatser.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  • Smaken kanske inte passar alla.
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
 5. Bästa ekologiska Healthwell Hampaprotein EKO

  Ekologiskt proteinpulver med neutral smak och högt näringsinnehåll.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Smak:
  3,7/5
  Innehåll:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Vårt test av Healthwell Hampaprotein EKO har visat att det är ett utmärkt proteinpulver utan tillsatser, med ett betyg på 4,0/5. Detta proteinpulver imponerade framförallt på grund av dess höga näringsinnehåll och rena ingredienser. Hampaproteinet består till hälften av högvärdigt protein, och resterande del består av kostfibrer och essentiella fettsyror. Dessutom är det rikt på flera viktiga näringsämnen som järn, zink och magnesium samt flera viktiga B-vitaminer. Detta gör det till en utmärkt protein- och näringskälla för aktiva personer, vegetarianer, laktosintoleranta eller för de som föredrar ett naturligt proteinpulver.

  När det gäller smak, har Healthwell Hampaprotein EKO en neutral smak vilket gör det lätt att blanda med andra ingredienser för att skapa en god proteindrink eller smoothie. Detta ger konsumenten möjligheter att anpassa smaken efter sina egna preferenser, något som uppskattades under vårt test. Vidare är det även framställt genom en skonsam process för att bibehålla näringsämnena vilket gör att du kan ta varje portion med försäkran om att du får i dig kvalitativ näring.

  Slutligen är priset för Healthwell Hampaprotein EKO mycket överkomligt, särskilt med tanke på produkternas höga kvalitet och näringsvärde. För 149 kr får du 16 portioner, vilket kan räcka för några veckors konsumtion beroende på ditt proteinbehov. När du kombinerar detta med det faktum att produkten är organisk, helt fri från tillsatser och vegansk, blir det tydligt att Healthwell Hampaprotein EKO ger ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Högt näringsinnehåll med ren ingredienser
  • Neutral smak för anpassade proteindrinkar
  • Skonsam framställningsprocess bibehåller näringsämnen
  • Överkomligt pris med hög kvalitet
  • Organisk, tillsatsfri och vegansk

  Nackdelar

  • Smaken kan uppfattas som för neutral
  • Kan kräva mer portioner för högre proteinbehov
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 6. Bästa veganvalet Healthwell Vegan Protein

  Ett näringsrikt, prisvärt och veganvänligt proteinpulver med neutral smak.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Smak:
  4,2/5
  Innehåll:
  3,7/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Pris:
  3,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Vegan Protein får ett betyg på 3,9 av 5 i vårt test, vilket gör det till ett mycket bra alternativ för dig som vill ha ett rent, veganskt proteinpulver utan tillsatser. Detta proteinpulver utmärker sig genom att vara helt fritt från sötningsmedel och tillsatt socker, vilket innebär att du själv kan bestämma över hur söt din proteindrink ska vara. Proteinpulvret är dessutom naturellt smakat för att passa i alla typer av drycker och maträtter, vilket ger dig möjligheten att experimentera med smakerna utan att proteinpulvret tar över.

  När det kommer till näringsinnehållet i Healthwell Vegan Protein innehåller detta produkt en hög proteinhalt på hela 80 procent per portion, vilket är imponerande för ett växtbaserat proteinpulver. Utöver proteinet är den berikad med viktiga vitaminer och mineraler som veganer ofta behöver tillsätta i sin kost, bland annat vitamin B12, B6 och selen. Proteinpulvret innehåller även veganskt vitamin D från alg. Detta visar på att Healthwell har lagt ner mycket arbete för att skapa ett proteinpulver som passar optimalt för veganers näringsbehov.

  Priset på 179 kr för 500 gram gör även Healthwell Vegan Protein prisvärt med tanke på kvaliteten och näringsinnehållet. Dessutom är det praktiskt med tanke på att du slipper köpa extra vitamintillskott. Sammantaget är detta proteinpulver ett mycket bra alternativ för dig som söker ett högkvalitativt, växtbaserat proteinpulver utan tillsatser och sötningsmedel.

  Fördelar

  • Helt fritt från sötningsmedel och socker
  • Har en hög proteinhalt på 80%
  • Berikat med viktiga vitaminer och mineraler
  • Innehåller veganskt vitamin D från alg
  • Prisvärt med tanke på kvaliteten

  Nackdelar

  • Naturell smak kanske inte passar alla
  • Kan kräva smakexperiment för att passa
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
testvinnarna

Jämför de 6 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Proteinpulver utan tillsatser Totalbetyg Pris
Core Whey Protein Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
259 kr
Better You Smoothie Protein Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
339 kr
Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein 1 kg Naturell Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
259 kr
Holistic Vassleprotein Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
339 kr
Healthwell Hampaprotein EKO Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
Healthwell Vegan Protein Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt proteinpulver utan tillsatser

Så hittar du bästa proteinpulver utan tillsatser

Att hitta det bästa proteinpulvret utan tillsatser kan vara en utmaning på grund av det stora utbudet av produkter på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att skilja mellan högkvalitativa och undermåliga produkter. Låt oss dyka djupt in i dessa kriterier.

Innehåll och näringsvärde

Ett av de viktigaste kriterierna när man väljer proteinpulver är dess innehåll och näringsvärde. Ett bra proteinpulver bör innehålla höga halter av protein, låga halter av kolhydrater och minimalt med fett. Dessutom bör det vara fritt från onödiga tillsatser, som artificiella sötningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Läs etiketten noggrant för att se exakt vad produkten innehåller och hur mycket protein du får per portion.

Proteinkälla

Proteinkällan är också viktig att överväga när man väljer ett proteinpulver. De vanligaste proteinkällorna är vassle, kasein och soja, men det finns också proteinpulver gjorda av andra källor, som ärtor, ris och hampa. Vilken proteinkälla som är bäst beror på dina individuella behov och preferenser. Vissa människor kan till exempel ha svårt att smälta vissa proteinkällor, eller kan vara allergiska mot dem.

Smak och konsistens

Smaken och konsistensen på proteinpulvret spelar också en stor roll i hur nöjd du kommer vara med produkten. Även om smak är en subjektiv faktor, kan du hitta recensioner online som ger dig en uppfattning om hur produkten smakar. Konsistensen är också viktig, eftersom vissa proteinpulver kan vara klumpiga eller svåra att blanda.

Pris och värde för pengarna

Priset på proteinpulver varierar stort beroende på märke, proteinkälla och ingredienserna i produkten. Det är viktigt att jämföra priset per portion snarare än det totala priset på produkten. Dessutom bör du överväga om proteinpulvret ger bra värde för pengarna. Är det till exempel packat med högkvalitativt protein och fri från onödiga tillsatser?

Märkets rykte

Märkets rykte kan ge en indikation på produktens kvalitet. Om ett märke är känt för att producera högkvalitativa produkter, är det troligt att deras proteinpulver också är av hög kvalitet. Du kan läsa recensioner och forskning online för att få en uppfattning om märkets rykte.

Certifieringar och tredjepartstestning

Certifieringar och tredjepartstestning kan ge extra försäkran om produktens kvalitet och säkerhet. Det kan till exempel vara certifieringar för organiska ingredienser, icke-GMO, glutenfritt eller lämpligt för veganer. Tredjepartstestning innebär att en oberoende organisation har testat produkten för att verifiera dess innehåll och säkerhet.

Användarrecensioner

Slutligen, användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur produkten fungerar i praktiken. Även om individuella erfarenheter varierar, kan du hitta gemensamma teman i recensionerna som kan hjälpa dig att avgöra om produkten är rätt för dig. Tänk på att ta recensioner med en nypa salt, eftersom de kan vara subjektiva och ibland även manipulerade.

man blandar proteinshake2

Användning av proteinpulver utan tillsatser

Att använda proteinpulver utan tillsatser kan vara en enkel och effektiv metod för att öka ditt dagliga proteinintag. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som tränar intensivt, eftersom protein bidrar till muskelväxt och reparation. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder proteinpulver utan tillsatser.

Dosering

En av de första sakerna att överväga är hur mycket protein du faktiskt behöver. Detta kan variera beroende på faktorer som din kroppsvikt, aktivitetsnivå och träningsmål. Generellt rekommenderas det att konsumera 0,8 gram protein per kilogram kroppsvikt om du är en genomsnittlig vuxen. För de som tränar intensivt kan detta ökas till 1,2-2,0 gram per kilogram kroppsvikt. Kontrollera etiketten på ditt proteinpulver för att se hur mycket protein det innehåller per portion och justera dosen efter dina behov.

Timing

När du tar ditt proteinpulver kan också ha en effekt på dess effektivitet. Många träningsentusiaster föredrar att konsumera sitt protein direkt efter träningen, eftersom detta är när musklerna är mest mottagliga för reparation och tillväxt. Andra bra tider att konsumera protein kan vara på morgonen, eftersom det kan hjälpa till att kickstarta din metabolism och hålla dig mätt längre, eller före sänggåendet för att stödja muskelreparation under natten.

Blandning

För att få ut det mesta av ditt proteinpulver utan tillsatser är det viktigt att du blandar det ordentligt. Ojämn blandning kan leda till klumpar av pulver som är obehagliga att svälja och kan vara svåra att smälta. Du kan blanda ditt proteinpulver med vatten, mjölk eller någon annan vätska som du föredrar. Använda en shaker eller en mixer för bästa resultat.

Variation

Även om proteinpulver utan tillsatser är ett bekvämt sätt att öka ditt proteinintag, bör det inte vara din enda proteinkälla. Det är också viktigt att få protein från en mängd olika livsmedel, inklusive kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och baljväxter. Detta ger dig en bredare mängd näringsämnen och hjälper till att säkerställa att du får alla de essentiella aminosyrorna som din kropp behöver.

Säkerhet och biverkningar

Slutligen är det viktigt att notera att även om proteinpulver utan tillsatser generellt anses vara säkra för de flesta människor, kan överdriven konsumtion leda till potentiella biverkningar. Dessa kan inkludera magbesvär, uppblåsthet, gaser och i sällsynta fall njurproblem. Det är alltid bäst att konsultera en läkare eller en dietist innan du börjar med ett nytt kosttillskott, särskilt om du har några befintliga hälsotillstånd eller tar någon medicinering.

LÄS MER: Bästa Proteinpulver för känslig mage

man dricker proteinpulver 3

Vem har nytta av proteinpulver utan tillsatser?

Proteinpulver utan tillsatser kan vara ett användbart kosttillskott för många människor, beroende på deras specifika kostbehov och livsstil. Här är några grupper som kan dra nytta av att använda denna typ av proteinpulver:

 • Träningsentusiaster och atleter: För de som regelbundet deltar i kraft- eller uthållighetsträning, kan ett extra intag av protein hjälpa till med muskelreparation och återhämtning. Protein är en viktig byggsten i musklerna, och efter en intensiv träning kan musklerna dra nytta av en extra dos protein för att stödja tillväxt och reparation.
 • Veganer och vegetarianer: För människor som inte äter kött eller andra animaliska produkter kan det ibland vara svårare att få tillräckligt med protein genom kosten. Ett proteinpulver utan tillsatser kan hjälpa till att fylla detta proteinbehov, särskilt om det kommer från en växtbaserad proteinkälla, som ärtor eller hampa.
 • Personer med kostrestriktioner eller allergier: För de som har specifika kostrestriktioner eller allergier, kan ett proteinpulver utan tillsatser vara ett bra alternativ. Eftersom dessa produkter inte innehåller konstgjorda smaker, färger eller sötningsmedel, är de mindre benägna att orsaka en allergisk reaktion eller andra biverkningar.

Det är dock viktigt att notera att inte alla har nytta av proteinpulver. För personer som redan får tillräckligt med protein genom sin vanliga kost, kan ett extra proteinpulver vara onödigt och kan till och med leda till överdriven proteinintag. Dessutom bör personer med vissa medicinska tillstånd, såsom njursjukdom, vara försiktiga med proteinpulver eftersom för mycket protein kan belasta njurarna. Som alltid rekommenderas det att konsultera en läkare eller dietist innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

LÄS MER: Proteinpulver för tjejer bäst i test

vanliga frågor om Proteinpulver utan tillsatser

FAQ: Vanliga frågor om Proteinpulver utan tillsatser

Kan jag ersätta alla mina måltider med proteinpulver utan tillsatser?

Även om proteinpulver utan tillsatser kan vara ett användbart kosttillskott, bör det inte användas som ersättning för alla dina måltider. Det är viktigt att få en balanserad kost som innehåller en mängd olika näringsämnen, och det är svårt att få allt du behöver från proteinpulver ensamt. Dessutom kan överdriven konsumtion av protein leda till potentiella biverkningar, såsom magbesvär och njurproblem. Använd proteinpulver som ett komplement till en hälsosam och balanserad kost, inte som en ersättning för verklig mat.

Är proteinpulver utan tillsatser säkra att konsumera?

Generellt sett anses proteinpulver utan tillsatser vara säkra att konsumera för de flesta människor. De innehåller inga konstgjorda smaker, färger eller sötningsmedel, vilket minskar risken för negativa biverkningar. Det är dock viktigt att komma ihåg att överdriven konsumtion av protein kan leda till potentiella biverkningar, såsom magbesvär och njurproblem. Om du har några befintliga medicinska tillstånd eller är osäker på om proteinpulver är rätt för dig, bör du konsultera en läkare eller dietist.

Är proteinpulver utan tillsatser lämpliga för veganer?

Det beror på proteinkällan. Vissa proteinpulver utan tillsatser, som de gjorda av ärtor, ris eller hampa, är lämpliga för veganer. Andra, som de som är gjorda av vassle eller kasein, kommer från mjölk och är därför inte veganvänliga. Kontrollera etiketten noggrant för att se vilken proteinkälla ditt proteinpulver använder och om det är lämpligt för din kost.

Är proteinpulver utan tillsatser smaklösa?

Inte nödvändigtvis. Även om proteinpulver utan tillsatser inte innehåller några konstgjorda smaker, kan de fortfarande ha en naturlig smak beroende på proteinkällan. Till exempel kan ärtprotein ha en mild, nötaktig smak, medan vassleprotein kan ha en mild, mjölkaktig smak. Om du föredrar ett proteinpulver utan någon distinkt smak, kan du leta efter ett märke som marknadsför sin produkt som neutral eller osmakad.

Hur länge håller sig proteinpulver utan tillsatser efter öppning?

De flesta proteinpulver utan tillsatser håller sig bra i upp till ett år efter att de har öppnats, förutsatt att de lagras korrekt. För bästa resultat bör du förvara ditt proteinpulver på en sval, torr plats och se till att förpackningen är ordentligt förseglad när den inte används. Kontrollera alltid bäst före-datumet på förpackningen och följ alla lagringsinstruktioner.

Är proteinpulver utan tillsatser glutenfria?

Många proteinpulver utan tillsatser är glutenfria, men det är inte alltid fallet. Det beror på vilka ingredienser som används och hur produkten tillverkas. Om du är glutenintolerant eller har celiaki, bör du leta efter ett proteinpulver som uttryckligen anges vara glutenfritt. Kom ihåg att även om en produkt inte innehåller några glutenhaltiga ingredienser, kan den fortfarande ha kontaminerats med gluten under tillverkningsprocessen om den tillverkas i en anläggning som också bearbetar glutenhaltiga produkter.

Kan jag använda proteinpulver utan tillsatser för att gå ner i vikt?

Proteinpulver utan tillsatser kan vara ett användbart verktyg för viktminskning, men de är inte en magisk lösning. Protein kan hjälpa till att öka mättnadskänslan, vilket kan hjälpa dig att äta mindre och minska ditt kaloriintag. Men för att gå ner i vikt måste du fortfarande skapa ett kaloriunderskott, vilket innebär att du bränner fler kalorier än du konsumerar. Använd proteinpulver som ett komplement till en hälsosam, kaloribegränsad kost och regelbunden motion, inte som en ersättning för dem.

tre olika sorters proteinpulver

Om vårt test

För att kunna erbjuda våra läsare det bästa proteinpulvret utan tillsatser har vi genomfört en omfattande testprocess. Denna process innefattar både smaktester, analys av näringsinnehåll, kontroll av ingredienser och tittat på prisvärdhet. Alla dessa olika aspekter spelar en stor roll i slutbetyget för varje produkt vi testar.

 • Smak: Hur smakar proteinpulvret? Är det gott nog att dricka regelbundet? Fanns det olika smakalternativ att välja mellan?
 • Näringsinnehåll: Vad är proteinhalten i produkten? Finns det andra näringsämnen som vitaminer och mineraler? Hur mycket socker innehåller produkten?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser använder tillverkaren? Finns det några skadliga tillsatser eller konserveringsmedel i produkten?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar proteinpulvret per portion? Är priset rimligt med tanke på kvaliteten och mängden protein du får?

I slutändan är vårt mål att hjälpa dig hitta ett proteinpulver utan tillsatser som både är gott, näringsrikt, rent och prisvärt. Genom att följa denna omfattande testmetodik kan vi erbjuda dig en transparent och pålitlig guide till de bästa proteinpulvren utan tillsatser på marknaden.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.