Bästa Veganska proteinpulvret 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Upplev högkvalitativt, ekologiskt och smakrikt veganskt proteinpulver för optimal muskeluppbyggnad.
Veganskt proteinpuvler - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Vegan Protein Healthwell Vegan Protein
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Star Nutrition Vegan Protein Shake Star Nutrition Vegan Protein Shake
Pris
239 kr
Till butik
betyg 4,3 Self Omninutrition Soy Protein Self Omninutrition Soy Protein
Pris
239 kr
Till butik
betyg 4,2 Body Science Vegan Protein Body Science Vegan Protein
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,0 Better You Ärt- och Havreprotein Better You Ärt- och Havreprotein
Pris
399 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Veganskt proteinpulver är ett kosttillskott som är avsett att komplettera din dagliga kost med extra protein, men utan något animaliskt innehåll. Eftersom veganer inte äter animaliska produkter kan det ibland vara svårt att få i sig tillräckligt med protein, särskilt om du är fysiskt aktiv och behöver mycket protein för att bygga och reparera muskler. Proteinpulver kan vara en praktisk lösning för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med detta viktiga näringsämne. Veganskt proteinpulver är oftast gjort av plantor som ärtor, ris, hampa eller soja.

Efter noggranna tester och jämförelser kan vi nu avslöja att Healthwell Vegan Protein är det bästa veganska proteinpulvret på marknaden idag. Detta topprankade proteinpulver utmärker sig med sin höga kvalitet, utmärkta smak och balanserade näringsprofil. Dessutom är det ekologiskt, vilket ger ett extra plus i kanten. Med Healthwell Vegan Protein får du inte bara ett proteinrikt tillskott som stödjer din muskeluppbyggnad och återhämtning, men också en produkt som är snäll mot både människor och miljö.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Veganska proteinpulvren 2024

 1. Healthwell Vegan Protein Bäst i test: 4,7/5
 2. Star Nutrition Vegan Protein Shake Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Self Omninutrition Soy Protein Bästa allroundvalet: 4,3/5
 4. Body science Vegan Protein Bästa prisvärda: 4,2/5
 5. Better You Ärt & Havreprotein 1 kg Veganprotein Mest varierade smaker: 4,0/5
 6. Womens Best Vegan Protein 908 g Mest kvinnliga fans: 3,9/5
 7. Pureness Vegan Protein 600 g Veganprotein Mest naturliga ingredienser: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Vegan Protein

  Ett näringsrikt, lättblandat och miljövänligt proteinpulver för veganer.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Smak:
  4,4/5
  Konsistens:
  4,8/5
  Proteininnehåll:
  4,9/5
  Upptagbarhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Vegan Protein är ett ypperligt val för veganer som söker ett gott och näringsrikt proteinpulver. Med en naturell smak och löslighet i vätska tillåter det en stor grad av flexibilitet i hur det kan konsumeras, och har visat sig vara lätt att blanda utan att skapa klumpar. Det ger också ett utmärkt näringsinnehåll med 20g protein per portion, vitaminer och mineraler som är viktiga för veganer, och är också fritt från sötningsmedel. Dessa faktorer gör att produkten får en stark placering när det gäller smak och näringsinnehåll.

  En annan viktig aspekt som imponerade oss var dess förpackning. Den är både praktiskt och lätt att använda, vilket gör det enkelt att mäta rätt mängd pulver varje gång. Dessutom är förpackningen återanvändbar vilket bidrar till dess miljövänliga fördelar. När det gäller löslighet, blandar Healthwell Vegan Protein sig jämnt i vätska utan att skapa klumpar, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för dem som vill ha snabb tillgång till ett proteinrikt mellanmål.

  Priset på 179 kr kan tyckas vara lite högt jämfört med andra proteinpulver på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet och fokus på att uppfylla specifika näringsbehov för veganer, anser vi att det erbjuder ett stort värde för pengarna. Sammantaget anser vi att Healthwell Vegan Protein förtjänar sitt höga betyg på 4,7/5 baserat på dess utmärkta smak, näringsinnehåll, löslighet, praktiska förpackning och rättvisa pris.

  Fördelar

  • God och näringsrik för veganer
  • Lätt att blanda utan klumpar
  • Innehåller 20g protein per portion
  • Fritt från sötningsmedel
  • Återanvändbar förpackning

  Nackdelar

  • Något högt pris jämfört med andra proteinpulver
  • Endast naturell smak
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa premiumvalet Star Nutrition Vegan Protein Shake

  Högkvalitativt, välsmakande veganskt proteinpulver med lågt sockerinnehåll.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Smak:
  4,8/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Proteininnehåll:
  4,4/5
  Upptagbarhet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Star Nutrition Vegan Protein Shake får ett starkt betyg av 4,5/5, vilket återspeglar dess höga kvalitet och utmärkta egenskaper. Ett av de starkaste säljargumenten för detta proteinpulver är dess smak. Det är svårt att hitta ett veganskt proteinpulver som både är näringsrikt och smakfullt, men Star Nutrition lyckas med just detta. Dessutom har det en fantastisk löslighet, vilket gör det till ett nöje att konsumera efter ett träningspass eller när som helst under dagen.

  När det kommer till näringsinnehåll, skiljer sig Star Nutrition Vegan Protein Shake från mängden med sitt höga proteininnehåll och låga sockerinnehåll. Med ärtor och ris som huvudproteinkällor får du en komplett aminosyraprofil, vilket är nödvändigt för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt. Detta kombineras med ett totalt avsaknad av tillsatt socker, vilket gör det till ett hälsosamt val för alla som vill undvika onödiga sötningsmedel i deras kost.

  Priset på 239 kr kan ses som något högre än vissa andra alternativ på marknaden, men med tanke på kvaliteten på Vegan Protein Shake anser vi det vara prisvärt. Förpackningen är både praktisk och lätt att använda, vilket gör konsumtionen ännu mer behaglig. Sammantaget erbjuder Star Nutrition Vegan Protein Shake en högkvalitativ och välsmakande lösning för alla som söker ett veganskt proteinpulveralternativ. Vi rekommenderar varmt denna produkt.

  Fördelar

  • Utmärkt smak
  • Hög löslighet
  • Högt proteininnehåll
  • Lågt sockerinnehåll
  • Praktisk förpackning

  Nackdelar

  • Något högre pris
  • Begränsade smakalternativ
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
 3. Bästa allroundvalet Self Omninutrition Soy Protein

  Högt betyg, fullvärdigt veganskt proteinpulver med god smak.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Smak:
  4,5/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Proteininnehåll:
  4,7/5
  Upptagbarhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Self Omninutrition Soy Protein får högt betyg i vår test med 4,3 av 5 möjliga poäng. Som ett fullvärdigt protein och ett utmärkt alternativ för vegetarianer eller personer som vill undvika laktos, imponerar detta proteinpulver med sitt innehåll. Med 100 % sojaproteinisolat, 0 gram socker och hela 26,7 gram protein per portion, erbjuder detta proteinpulver en högkvalitativ proteinkälla för dem som föredrar veganska alternativ.

  Priset på 239 kr per kilogram är också attraktivt, särskilt med tanke på proteinpulvrets höga kvalitet. Förpackningen är tydlig och lättanvänd, vilket underlättar portionering och lagring. Vad gäller smak har vi provat vaniljsmaken, som var god och inte alls syntetisk. Detta proteinpulver löser sig också bra i vätska utan klumpar, vilket gör det lätt att blanda till en smidig proteindrink.

  Sammanfattningsvis är Self Omninutrition Soy Protein ett utmärkt val för de som söker ett veganskt proteinpulver. Med högt proteininnehåll, god smak och bra löslighet, erbjuder det god valuta för pengarna. Vi rekommenderar varmt detta proteinpulver till alla som vill komplettera sin kost med extra protein på ett smidigt och gott sätt.

  Fördelar

  • Högkvalitativ proteinkälla
  • God smak och bra löslighet
  • Bra pris för kvaliteten
  • 0 gram socker per portion
  • Lättanvänd förpackning

  Nackdelar

  • Ingen variation i smakerna
  • Inte lika billigt som vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
 4. Bästa prisvärda Body Science Vegan Protein

  Prisvärt veganskt proteinpulver med hög proteinhalt och god smak.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Smak:
  4,6/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Proteininnehåll:
  4,4/5
  Upptagbarhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Vegan Protein är ett prisvärt veganskt proteinpulver med en unik blandning av soja-, havre- och veteprotein. Smaken är en höjdpunkt för denna produkt, den har fått otroligt positiva recensioner från kunder som menar att det är bland de godaste de smakat, vare sig det är veganskt eller inte. Produkten erbjuder olika smaker som Double Rich Chocolate och Cinnamon Bun som smakar fantastiskt enligt recensionerna.

  När det gäller näringsinnehåll, innehåller Body Science Vegan Protein högkvalitativa proteinkällor med alla essentiella aminosyror och är lågt i socker och fett. Den har en proteinhalt på 69g per 100g, vilket är imponerande för ett veganskt proteinpulver. Dessutom bidrar proteinet till att öka och bibehålla muskelmassan, vilket gör denna produkt idealisk för dem som vill bygga eller behålla muskelmassa.

  Produkten löser sig lätt i vätska utan att skapa klumpar, vilket gör den praktisk att använda både som ett mellanmål eller efter träningen. Förpackningen är miljövänlig och produkten är GMO-fri och tillverkad i Sverige, vilket lägger till dess trovärdighet och kvalitet. Slutligen, med ett pris på 189 kr för 750 gram, ger det definitivt bra värde för pengarna, särskilt med tanke på kvaliteten och smaken.

  Fördelar

  • Prisvärt veganskt proteinpulver.
  • Smakar fantastiskt med olika smaker.
  • Högkvalitativa proteinkällor och lågt i socker.
  • Ökar och bibehåller muskelmassan.
  • Miljövänlig förpackning och GMO-fri.

  Nackdelar

  • Proteinhalten kan vara högre.
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 5. Mest varierade smaker Better You Ärt- och Havreprotein

  Högkvalitativt, naturligt veganskt proteinpulver med överlägsen näringsprofil.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Smak:
  4,3/5
  Konsistens:
  3,6/5
  Proteininnehåll:
  4,0/5
  Upptagbarhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Better You Ärt- och Havreprotein får 4 av 5 möjliga poäng i vårt test, vilket gör det till en stark konkurrent på veganska proteinpulvermarknaden. Pulvret lyser verkligen när det kommer till näringsinnehåll, med en fullvärdig aminosyreprofil och ett imponerande proteininnehåll på 80-82%. Det är också helt fritt från tillsatser och socker, vilket gör det perfekt för de som är ute efter en ren och naturlig proteinboost.

  En annan stor fördel med Better You Ärt- och Havreprotein är dess löslighet. Det blandar sig lätt i vätska utan att skapa klumpar, vilket gör det till ett praktiskt tillägg till dina dagliga smoothies eller shakes. Dessutom kommer det i flera olika smaker, inklusive äpple kanel, blåbär, choklad och vanilj, vilket ger dig massor av variation för att hålla din proteinintag rolig och intressant.

  Den enda nackdelen vi kan se är dess pris. Till 399 kr per kilo är det definitivt i den högre änden av prisskalan för veganska proteinpulver. Men med tanke på dess höga kvalitet och överlägsna näringsprofil, tror vi fortfarande att det erbjuder gott värde för pengarna. Om du letar efter ett högkvalitativt, naturligt och lösligt veganskt proteinpulver, är Better You Ärt- och Havreprotein definitivt värt att överväga.

  Fördelar

  • Fullvärdig aminosyreprofil
  • Högt proteininnehåll (80-82%)
  • Fritt från tillsatser och socker
  • God löslighet i vätska
  • Flera olika smaker

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 6. Mest kvinnliga fans Women's Best Vegan Protein

  Högkvalitativt veganskt proteinpulver med god blandbarhet och smakvariation.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Smak:
  4,0/5
  Konsistens:
  4,3/5
  Proteininnehåll:
  4,0/5
  Upptagbarhet:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Women's Best Vegan Protein är ett proteinpulver av hög kvalitet som erbjuder ett komplett spektrum av aminosyror, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för alla som söker ett veganskt alternativ för muskeltillväxt och underhåll. Med över 21,8 g protein per shake och låga mängder kolhydrater och fett, ger det en balanserad näringsprofil som är idealisk för att stödja en aktiv livsstil. Det finns även flera olika smakalternativ att välja mellan, inklusive choklad, cookies & cream samt vanilj, vilket låter dig variera ditt intag och hitta en smak som du gillar.

  Proteinpulvret blandar sig väl i vätska och skapar inte några klumpar, vilket gör det till ett bekvämt och lättanvänt tillskott. Förpackningen är också praktisk och återanvändbar vilket bidrar till dess användarvänlighet. Trots detta kan priset vara en faktor att överväga. Med ett riktpris på 449 kr är Women's Best Vegan Protein något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden.

  Sammanfattningsvis är Women's Best Vegan Protein en stark konkurrent i kategorin veganska proteinpulver. Dess höga proteininnehåll, kompletta aminosyraprofil, goda smaker och utmärkta blandbarhet gör det till ett bra val för de som söker ett djurvänligt sätt att stödja deras träningsmål. Men med hänsyn till dess något högre pris, kan det vara bäst lämpat för de som är villiga att betala lite extra för kvalitet och smakvariation.

  Fördelar

  • Högkvalitativt veganskt proteinpulver
  • Över 21,8 g protein per shake
  • Låga mängder kolhydrater och fett
  • God blandbarhet utan klumpar
  • Många goda smakalternativ

  Nackdelar

  • Något högre pris jämfört med konkurrenter
  • Förpackningen kan vara otymplig
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 7. Mest naturliga ingredienser Pureness Vegan Protein

  Högkvalitativt veganskt proteinpulver med naturlig vaniljsmak och god löslighet.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Smak:
  4,2/5
  Konsistens:
  3,9/5
  Proteininnehåll:
  3,4/5
  Upptagbarhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Pureness Ekologiska Optimal Vegan Protein visar att veganskt proteinpulver inte behöver göra några kompromisser när det gäller kvalitet och smak. Smaken, som är behagligt mild och naturligt vanilj, är en av dess starkaste egenskaper. Många användare har kommenterat hur väl det smakar i jämförelse med andra veganska proteintillskott, vilket gör det till ett gott alternativ för daglig konsumtion. Dessutom uppskattas att det inte innehåller sötningsmedel, vilket gör det ännu mer hälsosamt.

  Detta proteinpulver är också imponerande när det gäller näringsinnehåll. Med en kombination av fullkornsrisprotein och ärtprotein levererar det en välbalanserad aminosyraprofil som matchar den hos animaliska proteinkällor. Dessutom är det rikt på essentiella aminosyror (EAA) och grenade aminosyror (BCAA), vilket gör det till ett idealiskt tillskott för idrottare och fitnessentusiaster. Risproteinet och ärtproteinet garanterar också att det är magvänligare än de flesta mjölkbaserade proteiner.

  I termer av löslighet, blandas Pureness Ekologiska Optimal Vegan Protein jämnt i vätskor utan att skapa klumpar. Detta gör att det går smidigt att ta med till gymmet eller ha med på resan. Även om priset på 229 kr för 600 g kan ses som lite dyrt i jämförelse med vissa andra alternativ på marknaden, anses det ändå vara prisvärt med tanke på kvaliteten. Den återanvändbara och miljövänliga förpackningen är också ett plus. Med ett betyg på 3,8/5 är detta proteinpulver helt klart värt att överväga för alla som letar efter ett högkvalitativt veganskt alternativ.

  Fördelar

  • God smak utan sötningsmedel
  • Högkvalitativa proteinkällor
  • Rik på EAA och BCAA
  • Magvänlig
  • Miljövänlig förpackning

  Nackdelar

  • Lite dyrare än andra alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  167 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Veganskt proteinpuvler Smak Konsistens Proteininnehåll Upptagbarhet Pris Totalbetyg Pris
Healthwell Vegan Protein 4,4/5 4,8/5 4,9/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Star Nutrition Vegan Protein Shake 4,8/5 4,1/5 4,4/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
239 kr
Self Omninutrition Soy Protein 4,5/5 3,8/5 4,7/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
239 kr
Body science Vegan Protein 4,6/5 4,4/5 4,4/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
229 kr
Better You Ärt & Havreprotein 1 kg Veganprotein 4,3/5 3,6/5 4,0/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
399 kr
Womens Best Vegan Protein 908 g 4,0/5 4,3/5 4,0/5 3,6/5 3,6/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
449 kr
Pureness Vegan Protein 600 g Veganprotein 4,2/5 3,9/5 3,4/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
167 kr
viktiga faktorer för att välja rätt veganskt proteinpuvler

Så hittar du bästa veganskt proteinpuvler

För att hitta det bästa veganska proteinpulvret behöver man ta hänsyn till flera faktorer. Det handlar inte bara om att hitta ett proteinpulver som är rent veganskt, men också ett som uppfyller dina specifika behov och preferenser. Här är några av de viktigaste kriterierna att titta på när du väljer veganskt proteinpulver.

Proteinkälla

Det första att överväga när man väljer ett veganskt proteinpulver är proteinkällan. De vanligaste proteinkällorna i veganska proteinpulver är ärtor, ris, hampa och soja. Varje källa har sina egna fördelar och nackdelar. Ärtprotein är till exempel lätt att smälta och har en komplett aminosyraprofil, men smaken kan vara lite stark för vissa. Rissprotein har en mildare smak, men den innehåller inte alla nödvändiga aminosyror. Hampaprotein är rikt på omega-3 fettsyror och fibrer, men dess proteininnehåll kan vara lägre än andra källor. Sojaprotein har en hög proteinhalt och en komplett aminosyraprofil, men det kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer. Ett bra veganskt proteinpulver kan även vara en blandning av flera olika proteinkällor för att maximera fördelarna.

Proteininnehåll

Ett annat viktigt kriterium att titta på är proteininnehållet. Generellt sett bör ett bra proteinpulver innehålla minst 20 gram protein per portion. Men om du är mycket fysiskt aktiv och behöver mycket protein, kan du behöva ett proteinpulver med ännu högre proteininnehåll. Det är också viktigt att notera att inte alla proteiner är skapade lika. Vissa proteiner, som de som kommer från ärtor och soja, är kompletta proteiner, vilket innebär att de innehåller alla nödvändiga aminosyror som kroppen behöver. Andra proteiner, som de som kommer från ris och hampa, är ofullständiga proteiner och kan behöva kompletteras med andra proteinkällor.

Sockerinnehåll

En annan viktig faktor att titta på när man väljer veganskt proteinpulver är sockerinnehållet. Många proteinpulver innehåller tillsatt socker för att förbättra smaken, men detta kan leda till onödiga kalorier och potentiellt negativa hälsoeffekter. Ett bra veganskt proteinpulver bör ha lågt sockerinnehåll, eller idealiskt sett ingen tillsatt socker alls. Om du föredrar ett sötare proteinpulver kan du leta efter ett som är sötat med naturliga sötningsmedel som stevia eller monkfrukt.

Smak och konsistens

Smak och konsistens är också viktiga faktorer att överväga när man väljer veganskt proteinpulver. Eftersom proteinpulver ofta konsumeras i form av shakes, vill du ha ett proteinpulver som smakar gott och har en behaglig konsistens. Detta kan vara mycket subjektivt och variera från person till person, så det kan vara värt att experimentera med olika märken och smaker för att hitta vad du gillar bäst.

Allergier och intoleranser

Om du har några specifika allergier eller intoleranser, är det viktigt att titta på ingredienslistan noggrant när du väljer veganskt proteinpulver. Som nämnts tidigare kan vissa proteinkällor, som soja, orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer. Dessutom kan vissa proteinpulver innehålla tillsatser eller fyllmedel som du kan vara känslig mot. Om du är osäker, kan det vara bäst att välja ett proteinpulver med en kort och enkel ingredienslista.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att överväga. Generellt sett är veganska proteinpulver dyrare än sina icke-veganska motsvarigheter på grund av de högre produktionskostnaderna för växtbaserade proteiner. Men det finns fortfarande många prisvärda alternativ tillgängliga. När du jämför priser, se till att du också tar hänsyn till antalet portioner per förpackning och proteininnehållet per portion.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensionerna innan du gör ditt val. Även om alla har olika preferenser och behov, kan användarrecensioner ge värdefull insikt i ett produkts kvalitet, smak, konsistens och andra faktorer. Observera dock att inte alla recensioner är lika tillförlitliga, så det är bäst att titta på recensioner från flera olika källor och ta dem med en nypa salt.

veganprotein skopa

Hur använder man veganskt proteinpulver?

Att använda veganskt proteinpulver är lika enkelt som att använda något annat proteinpulver, men det finns några specifika punkter att tänka på. Här är några tips om hur du kan få ut det mesta av ditt veganska proteinpulver.

Tidpunkten för intag

En av de viktigaste aspekterna av att använda veganskt proteinpulver är tidpunkten för intaget. Många människor tycker att det är bäst att konsumera proteinpulver direkt efter träning, eftersom det är då dina muskler mest behöver protein för reparation och återhämtning. Men om du inte tränar, eller om du bara vill öka ditt totala proteinintag, kan du konsumera ditt proteinpulver vid vilken tidpunkt på dagen som helst. Du kan till exempel lägga till det i din frukostsmoothie, eller ha det som ett mellanmål på eftermiddagen.

Blandning

Veganskt proteinpulver kan blandas med vatten, växtbaserade mjölkalternativ, eller andra drycker som juice eller smoothies. Ett vanligt problem med proteinpulver är att det kan klumpa sig när det blandas, men detta kan oftast undvikas genom att skaka eller blanda pulvret noggrant. Vissa människor föredrar att använda en blender för att säkerställa en jämn och klumpfri blandning. Om du blandar ditt proteinpulver med andra ingredienser, som frukt eller yoghurt, kan en blender vara särskilt användbar.

Dosering

Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna på förpackningen när du använder veganskt proteinpulver. Många proteinpulver kommer med en skopa för att mäta rätt mängd pulver. Generellt sett bör en portion av proteinpulver innehålla omkring 20-30 gram protein, men detta kan variera beroende på märket och produkten. Om du är osäker på hur mycket protein du behöver, kan det vara en bra idé att konsultera en dietist eller tränare.

Kombination med andra livsmedel

Veganskt proteinpulver kan också kombineras med andra livsmedel för att skapa näringsrika och smakfulla måltider eller snacks. Till exempel kan du lägga till proteinpulver i din morgongröt, blanda det med yoghurt, eller använda det i bakning. Det finns massor av recept online för hur man kan använda proteinpulver på kreativa sätt. Kom ihåg att när du lägger till proteinpulver i din mat, måste du räkna med de extra kalorierna och näringsämnena i ditt totala dagliga intag.

Hydrering

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att hålla sig hydrerad när man konsumerar proteinpulver. Proteinpulver kan vara ganska fyllande och kan även absorbera vätska i magen, vilket kan leda till uttorkning om du inte dricker tillräckligt med vatten. Så se till att dricka mycket vatten hela dagen, inte bara när du tar ditt proteinpulver.

Vem har nytta av veganskt proteinpulver?

Veganskt proteinpulver kan vara till nytta för en mängd olika individer, inte bara de som följer en vegansk kost. Här är några grupper av människor som kan dra nytta av att lägga till veganskt proteinpulver i sin kost.

 • Tränande veganer och vegetarianer: För de som följer en vegansk eller vegetarisk kost och samtidigt är fysiskt aktiva kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med protein genom kosten. Veganskt proteinpulver kan hjälpa till att fylla detta näringsgap och säkerställa att kroppen får tillräckligt med protein för muskelreparation och återhämtning efter träning.
 • Människor med högt proteinbehov: Vissa människor kan ha ett högre behov av protein, till exempel äldre vuxna, personer som återhämtar sig från skador eller operationer, eller de som försöker bygga muskler. Veganskt proteinpulver kan vara ett bekvämt sätt att öka proteinintaget utan att behöva äta stora mängder mat.
 • Människor med specifika kostbegränsningar: För de som har specifika kostbegränsningar, till exempel de som är laktosintoleranta eller allergiska mot ägg, kan veganskt proteinpulver vara ett bra alternativ till animaliska proteinpulver. Veganskt proteinpulver är också ofta fria från gluten, vilket kan vara fördelaktigt för de med glutenintolerans eller celiaki.

Å andra sidan, om du redan får i dig tillräckligt med protein genom din kost och inte har några specifika kostbegränsningar, kanske du inte har någon större nytta av veganskt proteinpulver. Proteinpulver är ett kosttillskott och inte en ersättning för en balanserad och näringsrik kost. Dessutom kan vissa individer uppleva magbesvär eller andra biverkningar från att konsumera för mycket proteinpulver. Som alltid, om du har frågor om huruvida veganskt proteinpulver är rätt för dig, bör du konsultera en läkare eller dietist.

vanliga frågor om Veganskt proteinpuvler

FAQ: Vanliga frågor om Veganskt proteinpuvler

Är veganskt proteinpulver lika bra som animaliskt proteinpulver?

Ja, veganskt proteinpulver kan vara lika effektivt som animaliskt proteinpulver när det kommer till muskeluppbyggnad och återhämtning. Det viktiga är att få i sig tillräckligt med protein totalt sett, och att proteinet är av hög kvalitet. Många veganska proteinpulver idag är gjorda av blandningar av olika växtbaserade proteinkällor för att säkerställa en komplett aminosyraprofil, vilket gör dem jämförbara med animaliska proteiner i termerna av näringsvärde.

Kan man få i sig för mycket protein med proteinpulver?

Ja, det är möjligt att konsumera för mycket protein, vilket kan belasta njurarna och leda till andra hälsoproblem. Det är därför viktigt att inte överdriva intaget av proteinpulver och att se till att majoriteten av ditt protein kommer från hela matvaror. Som en allmän riktlinje rekommenderar många experter att omkring 15-25% av dina dagliga kalorier bör komma från protein.

Kan man använda veganskt proteinpulver för viktminskning?

Veganskt proteinpulver kan vara ett hjälpmedel vid viktminskning eftersom det kan bidra till mättnad och hjälpa till att hålla kaloriintaget nere. Det är dock viktigt att komma ihåg att proteinpulver inte är en magisk lösning för viktminskning. Det bästa sättet att gå ner i vikt är genom en kombination av en balanserad diet och regelbunden fysisk aktivitet.

Är det säkert att använda veganskt proteinpulver varje dag?

För de flesta människor är det säkert att konsumera veganskt proteinpulver varje dag, så länge det inte ersätter hela matvaror i kosten och du inte överstiger rekommenderat dagligt proteinintag. Om du har några specifika hälsotillstånd, till exempel njurproblem, bör du dock rådfråga en läkare innan du börjar ta proteinpulver regelbundet.

Kan man blanda veganskt proteinpulver med mjölk?

Ja, du kan definitivt blanda ditt veganska proteinpulver med mjölk om du vill. Men eftersom veganer inte konsumerar animaliska produkter, skulle det vara växtbaserade mjölkalternativ som sojamjölk, mandelmjölk, havremjölk eller rischmjölk. Dessa kan ge din proteindrink en krämigare konsistens och extra smak.

Hur förvarar man veganskt proteinpulver?

Veganskt proteinpulver bör förvaras på en sval, torr plats och borta från direkt solljus. Många proteinpulver kommer i återförslutningsbara påsar eller burkar, vilket hjälper till att hålla produkten fräsch. Se till att alltid försluta förpackningen ordentligt efter användning för att förhindra att fukt kommer in.

Är alla veganska proteinpulver sojafria?

Nej, inte alla veganska proteinpulver är sojafria. Soja är en vanlig ingrediens i veganska proteinpulver på grund av dess höga proteininnehåll och kompletta aminosyraprofil. Om du är allergisk mot soja eller försöker undvika det av någon anledning, bör du leta efter proteinpulver som är gjorda av andra växtbaserade proteinkällor som ärtor, ris eller hampa.

Är veganskt proteinpulver glutenfritt?

De flesta veganska proteinpulver är glutenfria, men det är alltid bäst att kontrollera etiketten för att vara säker. Vissa produkter kan tillverkas i anläggningar som också hanterar glutenhaltiga ingredienser och kan därför innehålla spår av gluten. Om du har celiaki eller en glutenintolerans, leta efter produkter som uttryckligen anges vara glutenfria.

Vilka är några relaterade produkter till veganskt proteinpulver?

Det finns flera produkter som är relaterade till veganskt proteinpulver och kan vara av intresse för de som vill optimera sin kost och träning. Här är några av dem:

 • BCAA: Detta är en grupp essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera på egen hand. De är viktiga för muskelåterhämtning och tillväxt. Du kan läsa mer om BCAA i vår jämförelse av BCAA.
 • Multivitamin: Ett multivitamintillskott kan hjälpa till att fylla eventuella näringsluckor i din kost. Vi har en recension av multivitaminer som kan vara till hjälp.
 • Omega-3: Dessa essentiella fettsyror är viktiga för hjärnhälsa, inflammationskontroll och mer. Du kan läsa mer om omega-3 i vår recension av Omega-3.
 • Probiotika: Dessa hjälper till att stödja en hälsosam tarmflora, vilket kan påverka allt från matsmältning till humör. Kolla in vår jämförelse av probiotika.
 • Kreatin: Detta tillskott kan hjälpa till att öka styrka och muskelmassa. Du kan läsa mer om det i vår recension av kreatin.
Förutom dessa produkter finns det också andra kosttillskott och träningsredskap som kan vara av intresse för de som använder veganskt proteinpulver, som till exempel viktvästar, träningsbänkar och yoga mattor. Dessa produkter kan hjälpa till att förbättra din träning och maximera resultaten från ditt proteinpulver.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har lagt vår tid och energi på att testa och utvärdera en rad olika veganska proteinpulver för att kunna erbjuda dig den bästa guiden till det mest effektiva, hälsosamma och prisvärda alternativet. Vi har provat alla produkter själva och bedömt dem utifrån en rad olika aspekter för att ge en så rättvis och heltäckande bild som möjligt. Varje proteinpulver genomgick följande testprocess:

 • Smak: Hur god är produkten? Är smaken naturlig eller artificiell? Är den söt, bitter eller neutral?
 • Konsistens: Hur är konsistensen när pulvret blandas med vätska? Blir det klumpigt eller blandas det smidigt?
 • Näringsinnehåll: Vilket näringsinnehåll erbjuder produkten? Hur mycket protein innehåller den per portion? Finns det andra näringsämnen som vitaminer, mineraler eller fiber?
 • Pris: Vad kostar produkten per portion? Är priset rimligt jämfört med kvaliteten?
 • Förpackning: Hur är förpackningen designad? Är den återförslutningsbar och hållbar? Hur stor är förpackningen i förhållande till innehållet?

Genom att kombinera resultaten från dessa kriterier, har vi kunnat fastställa vilket veganskt proteinpulver som ger mest värde för pengarna. Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att hitta det bästa veganska proteinpulvret som passar just dina behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
89 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.