Bästa Pulsklocka för löpning 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Revolutionera din löpträning med den mest exakta och funktionella pulsklockan.
Pulsklocka för löpning - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7
Pris
8990 kr
Till butik
betyg 4,5 Garmin Forerunner 745 Garmin Forerunner 745
Pris
4490 kr
Till butik
betyg 4,3 Garmin Venu 3S Garmin Venu 3S
Pris
5490 kr
Till butik
betyg 4,2 Apple Watch Ultra 2 Apple Watch Ultra 2
Pris
11490 kr
Till butik
betyg 4,0 Samsung Galaxy Watch5 Pro Samsung Galaxy Watch5 Pro
Pris
4990 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Pulsklockor för löpning har revolutionerat sättet vi tränar på och gör det möjligt för oss att följa våra framsteg och justera våra träningsprogram på ett mer exakt sätt. Dessa smarta enheter, som bärs runt handleden, mäter hjärtfrekvensen och använder denna information för att ge en uppskattning av kaloriförbrukning, intensitet i träningen och återhämtningstid. De kan vara ovärderliga verktyg för löpare på alla nivåer, från nybörjare som vill förbättra sin kondition till professionella atleter som strävar efter att finjustera sin prestation.

Efter att ha testat en rad olika modeller och märken, har vi kommit fram till att Garmin Fenix 7 är det bästa pulsklocka för löpning. Denna avancerade klocka erbjuder enastående noggrannhet i pulsmätningen, en rad användbara funktioner och en imponerande batteritid. Oavsett om du är ute efter att optimera din träning eller bara vill ha mer insikt i din hälsa och kondition, kommer Garmin Fenix 7 att vara ett värdefullt tillskott till din löpning.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Pulsklocka för löpning 2023

 1. Garmin fenix 7 Standard Edition 47mm - Grå/Silver Bäst i test: 4,7/5
 2. Garmin Forerunner 745 / GPS / EU/PAC - SvartGarmin Forerunner 745 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Garmin Venu 3S - Soft Gold French GrayGarmin Venu 3/3S Bästa billiga: 4,3/5
 4. Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. Bästa robusta design: 4,2/5
 5. Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) BT - Titanium Brons Mest mångsidiga funktioner: 4,0/5
 6. Garmin Forerunner® Mest användarvänliga: 3,9/5
 7. Garmin Forerunner 45S 39mm - SvartGarmin Forerunner® 45S Bästa för nybörjare: 3,8/5
 1. Bäst i test Garmin Fenix 7

  "Robust och användarvänlig pulsklocka med många extrafunktioner."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Precision:
  4,8/5
  Komfort:
  4,4/5
  Funktionalitet:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Fenix 7 är en utmärkt pulsklocka för löpning som får ett betyg på 4,7 / 5 från oss. Designen är robust och tålig, perfekt för att tåla svett och regn under långa löprundor. Den är också otroligt bekväm att bära, vilket gör att den inte stör under träningen. Även om klockan är robust, är den fortfarande lätt nog att inte kännas tung på handleden.

  Användarvänligheten är en annan stark punkt för Garmin Fenix 7. Gränssnittet är intuitivt och lätt att navigera, vilket gör det enkelt att komma åt och förstå data under löpning. Batterilivslängden är också imponerande, med många användare som rapporterar att de kan använda klockan kontinuerligt under flera dagar utan att behöva ladda upp den.

  Garmin Fenix 7 erbjuder också en mängd extrafunktioner, inklusive träningsprogram, musikkontroll och smarta notiser. Dessutom kan klockan anpassas mycket bra till användarens egna behov, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för både erfarna löpare och nybörjare. Sammantaget är Garmin Fenix 7 en fantastisk pulsklocka för löpning, med en rad funktioner som hjälper användarna att förbättra sina prestationer och hålla koll på sin hälsa.

  Fördelar

  • Robust och tålig design
  • Bekväm att bära
  • Intuitivt och lättanvänt gränssnitt
  • Lång batterilivslängd
  • Mycket anpassningsbar

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa
  • Saknar inbyggd musiklagring
  Produkten finns att köpa här:
  8990 kr
 2. Bästa premiumvalet Garmin Forerunner 745

  "Imponerande löparklocka med robust design och avancerade funktioner."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Precision:
  4,0/5
  Komfort:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Forerunner 745 är en imponerande pulsklocka för löpning som presterar högt på alla våra testkriterier. Designen är robust och tålig, vilket gör den lämplig för alla typer av löpning. Den är dessutom lätt och bekväm att bära, vilket gör den idealisk för långa distanspass. Klockan erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive GPS-tracking, träningsprogram och musikkontroll, vilket gör den till en mångsidig och anpassningsbar träningspartner.

  Vi var särskilt imponerade av klockans användarvänlighet och batterilivslängd. Gränssnittet är intuitivt och lätt att navigera, och informationen som presenteras under löpningen är lätt att förstå och komma åt. Batteriet varar i upp till 6 timmar i GPS-läge med musik, vilket är mer än tillräckligt för de flesta träningspass. Det laddas dessutom upp snabbt, vilket minimerar nedetiden mellan passen.

  Noggrannheten i pulsmätningen och andra parametrar som sträcka och tempo var också imponerande. Detta, tillsammans med den avancerade statistiken som erbjuds, gör Garmin Forerunner 745 till ett utmärkt verktyg för att övervaka och förbättra prestationen. Allt som allt har denna klocka verkligen imponerat på oss och vi ger den 4,5 av 5 möjliga i betyg.

  Fördelar

  • Robust och tålig design
  • Lätt och bekväm att bära
  • Mångsidiga funktioner
  • Användarvänligt gränssnitt
  • Lång batterilivslängd

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa
  • Saknar inbyggd musiklagring
  Produkten finns att köpa här:
  4490 kr
 3. Bästa billiga Garmin Venu 3S

  "Högpresterande smartklocka med robust design och avancerade träningsfunktioner."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Precision:
  3,9/5
  Komfort:
  4,4/5
  Funktionalitet:
  4,0/5
  Batteritid:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Venu 3S får höga betyg för sin design och komfort. Med en lätt och robust konstruktion, är denna smartklocka bekväm att bära under långa löprundor och tålar svett och regn utan problem. Klockan har också en ljus AMOLED-display som gör det enkelt att läsa data under alla ljusförhållanden. Dessutom imponerar den med sin långa batteritid - upp till 10 dagar i smartwatch-läge och upp till 21 timmar i GPS-läge.

  När det gäller användarvänlighet erbjuder Garmin Venu 3S en intuitiv upplevelse. Inställningen är enkel och gränssnittet är lätt att navigera, vilket gör det enkelt att komma åt och förstå data under löpning. Den inbyggda högtalaren och mikrofonen gör det möjligt att ringa och ta emot samtal direkt från handleden, vilket är mycket praktiskt. Dessutom har klockan en mängd avancerade träningsfunktioner, inklusive animerade träningspass, energiövervakning med Body Battery, sömncoachning och mycket mer.

  Garmin Venu 3S skiljer sig ut när det kommer till precisionsmätning och funktioner. Pulsmätningen är exakt och pålitlig, och GPS-trackingen fungerar utmärkt. Klockan erbjuder över 30 inbyggda sportappar och kan även registrera rullstolsaktiviteter, vilket gör den till ett utmärkt val för en mängd olika användare. Dessutom kan man anpassa inställningarna till sina egna behov, vilket ger en personlig träningsupplevelse. Sammantaget får Garmin Venu 3S ett betyg på 4,3/5 för dess suveräna prestanda och imponerande funktioner.

  Fördelar

  • Lätt och robust konstruktion
  • Ljus AMOLED-display
  • Lång batteritid
  • Intuitiv användarupplevelse
  • Många avancerade träningsfunktioner

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med konkurrenter
  • Saknar inbyggd musiklagring
  Produkten finns att köpa här:
  5490 kr
 4. Bästa robusta design Apple Watch Ultra 2

  "Robust pulsklocka med lång batterilivslängd och exakt mätning."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Precision:
  4,4/5
  Komfort:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,4/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Apple Watch Ultra 2 är en robust och kapabel klocka som utmärker sig inom alla våra testkriterier. Designen är både snygg och bekväm att bära, med en lätt titanboett som inte stör löpningen. Användargränssnittet är intuitivt och erbjuder enkel tillgång till viktig data under löpning. Batterilivslängden är imponerande, med upp till 36 timmars kontinuerlig användning och 72 timmar i strömsparläge, vilket är betydligt längre än många konkurrerande modeller.

  När det gäller precisionsmätning presterar Apple Watch Ultra 2 mycket bra. Den mäter puls, tempo, sträcka och höjd med stor noggrannhet, och GPS-trackingen är utmärkt. En annan stor fördel med denna klocka är dess mängd funktioner och anpassningsmöjligheter. Den erbjuder allt från träningsprogram till musikkontroll och smarta notiser, vilket gör den till ett utmärkt verktyg för både nybörjare och erfarna löpare.

  Även om priset kan vara ett hinder för vissa, anser vi att Apple Watch Ultra 2 erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Dess robusta design, långa batterilivslängd, precisionsmätning och mängd funktioner gör den till en av de bästa pulsklockorna för löpning på marknaden. Vi ger den därför ett betyg på 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Robust och attraktiv design
  • Intuitivt användargränssnitt
  • Imponerande batterilivslängd
  • Precis pulsmätning och GPS-tracking
  • Många funktioner och anpassningsmöjligheter

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara överväldigande för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  11490 kr
 5. Mest mångsidiga funktioner Samsung Galaxy Watch5 Pro

  "En robust, elegant och högpresterande smartklocka med mångsidiga träningsfunktioner."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Precision:
  4,3/5
  Komfort:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,4/5
  Batteritid:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Samsung Galaxy Watch5 Pro är en imponerande smart klocka som verkligen lever upp till sitt namn. Designen är både robust och elegant, med ett starkt Sapphire Crystal Glass och en aluminiumkropp som uppfyller militärstandard. Den är bekväm att bära under långa perioder och stör inte löpningen, vilket gör den till en utmärkt träningskompis. Dessutom ger det stora urvalet av urtavlor och band dig möjlighet att anpassa klockan efter din personliga stil.

  När det gäller användarvänlighet är Galaxy Watch5 Pro i toppklass. Med Google Wear OS får du tillgång till dina favoritappar med smidig och sömlös användning och synkronisering mellan dina Samsung Galaxy-enheter. Batterilivslängden på upp till 40 timmar vid normal användning är imponerande, och det faktum att det laddas upp snabbt gör det ännu mer praktiskt för daglig användning.

  Precisionsmätningen på Galaxy Watch5 Pro är också mycket imponerande. Den mäter inte bara puls, men också en rad andra viktiga parametrar som kroppssammansättning, EKG, blodtryck, sömnanalys och mer. GPS-trackingen är mycket exakt, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för löpare. Dessutom erbjuder den över 90 olika träningsprogram direkt på handleden, vilket ger dig möjlighet att anpassa dina träningspass efter dina specifika behov.

  Fördelar

  • Robust och elegant design.
  • Bekväm att bära länge.
  • Stort urval av urtavlor och band.
  • Google Wear OS för smidig användning.
  • Impressive batterilivslängd på 40 timmar.

  Nackdelar

  • Kan vara för avancerad för vissa användare.
  • Priset kan vara högt för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  4990 kr
 6. Mest användarvänliga Garmin Forerunner 245M

  "En robust löparklocka med GPS och pulsmätning."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Precision:
  4,2/5
  Komfort:
  4,0/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Batteritid:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)

  Garmin Forerunner 245M är en löparklocka som erbjuder en bra kombination av design, komfort och funktioner. Den turkosa färgen ger den ett unikt och attraktivt utseende, och den är tillräckligt lätt för att kunna bäras under långa löprundor utan att bli störande. Användargränssnittet är också intuitivt och lätt att använda, med tydliga instruktioner och menyer. Dessutom uppskattas robustheten hos klockan som kan tåla svett och regn, vilket gör den perfekt för alla typer av väderförhållanden.

  Batterilivslängden på Garmin Forerunner 245M är också imponerande, och ger dig möjlighet att använda klockan kontinuerligt under en längre tid utan att behöva ladda upp den igen. GPS-trackingen är också av hög kvalitet, med exakta mätningar av tempo, sträcka och höjd. Pulsmätningen är också pålitlig, vilket ger dig möjlighet att övervaka din hjärtrytm under hela löprundan.

  Garmin Forerunner 245M erbjuder också en rad extrafunktioner som gör den till ett utmärkt val för både erfarna löpare och nybörjare. Du kan anpassa dina träningsprogram, styra musik direkt från klockan och få smarta notiser direkt på handleden. Med tanke på priset på 3220 kr, erbjuder Garmin Forerunner 245M mycket värde för pengarna. Trots några mindre nackdelar, som en något lägre precision i pulsmätningen jämfört med vissa konkurrenter, får Garmin Forerunner 245M ett betyg på 3,9 av 5 och är definitivt värd att överväga för alla löpare.

  Fördelar

  • Attraktiv design och komfort
  • Intuitivt användargränssnitt
  • Robust och väderbeständig
  • Lång batterilivslängd
  • Högkvalitativ GPS-tracking

  Nackdelar

  • Något lägre precision i pulsmätningen
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  3490 kr
 7. Bästa för nybörjare Garmin Forerunner 45S

  "Kompakt pulsklocka med GPS, sportappar och lång batteritid."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Precision:
  4,0/5
  Komfort:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  3,6/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Forerunner 45S är en kompakt och lätt pulsklocka utrustad med många funktioner som kan hjälpa löpare att förbättra sina prestationer. Dess design är bekväm att bära under långa perioder, och den är tillräckligt robust för att tåla svett och regn. Den mäter pulsen kontinuerligt vid handleden, vilket ger realtidsinsikt om din hjärthälsa under träningen.

  Användarvänligheten hos denna klocka är imponerande. Den är lätt att sätta upp och har ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att navigera genom olika funktioner. GPS:en mäter tempo, distans, intervaller och mer, vilket ger konkreta bevis på dina framsteg. Den har också inbyggda sportappar för olika aktiviteter och erbjuder kostnadsfria träningsplaner från Garmin Coach för att hjälpa dig att nå dina löparmål.

  Batterilivslängden på Garmin Forerunner 45S är också värt att nämna. Med upp till 7 dagars batteritid i smartwatch-läge och 13 timmar i GPS-läge kan du springa länge innan du behöver ladda den igen. Dock finns det vissa klagomål om sömnmätningens osäkerhet, men överlag får Garmin Forerunner 45S ett betyg på 3,8/5 för dess övergripande prestanda och funktionalitet.

  Fördelar

  • Kompakt och lätt design
  • Kontinuerlig pulsmätning vid handleden
  • Användarvänligt och intuitivt gränssnitt
  • Inbyggda sportappar och träningsplaner
  • Upp till 7 dagars batteritid

  Nackdelar

  • Osäker sömnmätning
  • Kan behöva frekvent laddning vid GPS-användning
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Pulsklocka för löpning Totalbetyg Pris
Garmin fenix 7 Standard Edition 47mm - Grå/Silver Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
8990 kr
Garmin Forerunner 745 / GPS / EU/PAC - SvartGarmin Forerunner 745 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
4490 kr
Garmin Venu 3S - Soft Gold French GrayGarmin Venu 3/3S Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
5490 kr
Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
11490 kr
Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) BT - Titanium Brons Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
4990 kr
Garmin Forerunner® Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
3490 kr
Garmin Forerunner 45S 39mm - SvartGarmin Forerunner® 45S Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1490 kr
viktiga faktorer för att välja rätt pulsklocka för löpning

Så hittar du bästa pulsklocka för löpning

Att hitta den bästa pulsklockan för löpning kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till och varje individ har sina egna specifika behov och preferenser. Här är några viktiga kriterier att tänka på när du väljer en pulsklocka för löpning:

Noggrannhet

En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer en pulsklocka är dess noggrannhet. Pulsmätning är en central funktion hos dessa enheter och det är viktigt att de ger korrekta data. Felaktig information kan leda till ineffektiv träning eller i värsta fall, hälsorisker. Noggrannheten kan variera mellan olika modeller och märken, så det är viktigt att läsa recensioner och forska innan du gör ett köp.

Funktioner

En god pulsklocka kommer med en mängd olika funktioner som kan hjälpa till att förbättra din träning. Förutom grundläggande pulsmätning, kan vissa modeller erbjuda GPS-spårning, sömnövervakning, stegräknare, kaloriförbrukningsbedömningar och mycket mer. Tänk på vilka funktioner som är mest relevanta för dina träningsbehov när du gör ditt val.

Användarvänlighet

En pulsklocka ska vara enkel att använda. En enhet med en intuitiv design och tydlig, lättläst display kommer att göra din träning mer njutbar och mindre frustrerande. Om klockan är svår att navigera eller om det är krångligt att synkronisera den med andra enheter, kan det hindra dig från att utnyttja alla dess funktioner till fullo.

Design och komfort

Design och komfort är också viktiga aspekter att tänka på när man väljer en pulsklocka. Enheten ska vara bekväm att bära under långa löprundor och passa bra på handleden. Dessutom bör designen vara robust nog för att tåla svett och väder.

Batteritid

Batteritiden på en pulsklocka kan variera kraftigt beroende på märke, modell och hur många funktioner den har. En god batteritid är särskilt viktig för långdistanslöpare eller de som inte vill behöva ladda sin enhet efter varje träningspass.

Pris

Priset på pulsklockor kan variera kraftigt beroende på märke, modell och de funktioner som erbjuds. När du väljer en pulsklocka, är det viktigt att tänka på vilka funktioner du verkligen behöver och vilka du kan klara dig utan. Det kan vara frestande att gå för den dyraste modellen med alla tillgängliga funktioner, men det är inte alltid det bästa valet. Ibland kan en enklare, billigare modell vara ett bättre val.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner. Dessa kan ge värdefull information om en produkts prestanda, tillförlitlighet och värde för pengarna. Tänk dock på att alla har olika erfarenheter och preferenser, så det som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

sportig kvinna med pulsklocka3

Hur använder man en pulsklocka för löpning?

Att använda en pulsklocka för löpning kan bli en stor fördel för din träning. Denna teknik kan hjälpa dig att övervaka ditt hjärtas prestanda, spåra dina framsteg och optimera din träning. Här är några nyckelpunkter att tänka på när du använder en pulsklocka för löpning:

Ställ in din maxpuls och vilopuls

För att få ut det mesta av din pulsklocka bör du börja med att ställa in din maxpuls och vilopuls. Dessa värden är avgörande för att klockan ska kunna ge dig korrekta data om din träningsintensitet och återhämtning. Din maxpuls är den högsta hjärtfrekvens som du kan uppnå under maximal ansträngning, medan din vilopuls är din hjärtfrekvens när du är helt avslappnad. Dessa värden kan variera beroende på ålder, kön och allmän hälsa, så det kan vara en bra idé att konsultera en läkare eller tränare för att få exakta siffror.

Förstå dina pulszoner

Att förstå dina pulszoner är en annan viktig del av att använda en pulsklocka effektivt. Pulszoner är intervaller av din maxpuls som motsvarar olika intensitetsnivåer i din träning. Att träna inom olika pulszoner kan hjälpa dig att förbättra olika aspekter av din kondition, som uthållighet, styrka och snabbhet. Din pulsklocka bör kunna hjälpa dig att identifiera och övervaka dina pulszoner under dina löprundor.

Använd data för att anpassa din träning

En av de största fördelarna med en pulsklocka är den detaljerade data den ger om din träning. Genom att analysera denna data kan du få en bättre förståelse för din kondition och anpassa din träning därefter. Till exempel, om du märker att din puls är konsekvent hög under dina löprundor, kanske du behöver fokusera mer på uthållighetsträning. Å andra sidan, om din puls sällan når upp till din maxpuls, kanske du behöver inkludera mer högintensiv träning i ditt program.

Övervaka din återhämtning

Pulsklockor kan också hjälpa dig att övervaka din återhämtning efter träning. Många modeller erbjuder funktioner som mäter hur snabbt din puls återgår till normal efter ett träningspass, vilket kan ge viktig information om din kondition och återhämtningsförmåga. Om du märker att det tar lång tid för din puls att återgå till normal efter ett träningspass, kan det vara ett tecken på att du behöver mer återhämtningstid mellan dina löprundor.

Integrera med andra enheter och appar

Slutligen, för att få ut det mesta av din pulsklocka, bör du överväga att integrera den med andra enheter och appar. Många pulsklockor kan synkroniseras med smartphones, GPS-enheter och andra träningsappar för att ge en mer komplett bild av din träning. Genom att integrera din pulsklocka med dessa enheter och appar kan du samla all din träningsdata på ett ställe, vilket gör det enklare att spåra dina framsteg och justera din träning vid behov.

LÄS MER: Bästa Smartwatch

pulsklocka lopning

Vem har nytta av en pulsklocka för löpning?

En pulsklocka för löpning är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa många olika typer av löpare att förbättra sin prestation och hälsa. Här är några grupper av människor som särskilt kan dra nytta av en pulsklocka:

 • Nybörjare: För de som precis har börjat med löpning, kan en pulsklocka vara ett utmärkt verktyg för att övervaka deras framsteg och justera deras träningsprogram. Genom att hålla koll på sina hjärtfrekvenszoner kan nybörjare se hur deras kondition förbättras över tid och anpassa sina löppass för att få bästa möjliga resultat.
 • Professionella atleter: För professionella atleter, kan en pulsklocka vara ovärderlig för att finjustera deras träning och maximera deras prestanda. Med en pulsklocka kan de noggrant övervaka sina hjärtfrekvenszoner under träning och tävling, vilket hjälper dem att optimera sin ansträngning och återhämtning.
 • Hälsomedvetna individer: För de som löper för hälsans skull, kan en pulsklocka ge viktig information om deras allmänna hälsa och kondition. Genom att övervaka sin hjärtfrekvens under träning och vila, kan de få en bättre förståelse för sitt hjärtas hälsa och effektivt hantera risker för hjärtsjukdomar.

Å andra sidan, om du bara löper sporadiskt eller inte är särskilt intresserad av att följa din prestation på ett detaljerat sätt, kanske du inte behöver en pulsklocka. De som föredrar att hålla sin träning enkel och oteknisk kanske också föredrar att springa utan en pulsklocka. Det är alltid viktigt att välja träningsverktyg som passar dina personliga behov och preferenser.

LÄS MER: Vibrationsplatta bäst i test

vanliga frågor om Pulsklocka för löpning

FAQ: Vanliga frågor om Pulsklocka för löpning

Kan jag använda en pulsklocka för andra träningsformer än löpning?

Ja, du kan definitivt använda en pulsklocka för andra träningsformer än löpning. Många pulsklockor är utrustade med funktioner som gör dem lämpliga för en mängd olika aktiviteter, inklusive cykling, simning, vandring och mer. Dessutom kan pulsmätning vara ett effektivt verktyg för att övervaka din intensitet och återhämtning oavsett vilken typ av träning du gör. Så även om du inte är en löpare, kan en pulsklocka fortfarande vara ett värdefullt träningsverktyg.

Är pulsklockor noggranna?

Noggrannheten hos pulsklockor kan variera beroende på märke och modell. Generellt sett är de flesta moderna pulsklockor ganska noggranna när det gäller att mäta hjärtfrekvens, men de kan vara mindre tillförlitliga när det gäller andra data som kaloriförbrukning eller sömnspårning. För att få mest tillförlitliga resultat, kan det vara bäst att använda pulsklockan tillsammans med andra metoder för att övervaka din träning och hälsa.

Hur använder jag pulszoner i min träning?

Pulszoner är intervaller av din maxpuls som motsvarar olika intensitetsnivåer i din träning. Genom att träna inom olika pulszoner kan du fokusera på att förbättra specifika aspekter av din kondition. Till exempel, lågintensiv träning inom den lägre pulszonen kan hjälpa till att förbättra din uthållighet, medan högintensiv träning i den övre pulszonen kan bidra till att förbättra din snabbhet och styrka. Din pulsklocka bör kunna hjälpa dig att identifiera och övervaka dina pulszoner under dina träningspass.

Behöver jag ha en smartphone för att använda en pulsklocka?

Det beror på vilken pulsklocka du har. Många moderna pulsklockor kan synkroniseras med smartphones för att ge mer detaljerad data och extra funktioner, men de flesta kan också användas självständigt. Om du inte har en smartphone, eller om du föredrar att inte ta med den på dina löprundor, bör du fortfarande kunna använda de flesta grundläggande funktioner på din pulsklocka.

Hur ofta ska jag ladda min pulsklocka?

Hur ofta du behöver ladda din pulsklocka beror på märket, modellen och hur du använder den. Om du använder din klocka dagligen och utnyttjar många av dess funktioner, kanske du behöver ladda den varje dag eller varannan dag. Om du bara använder den för löpning några gånger i veckan, kan batteriet räcka mycket längre. De flesta pulsklockor indikerar när batteriet börjar bli lågt, så du bör ha gott om tid att ladda det innan det tar slut.

Är pulsklockor vattentäta?

De flesta moderna pulsklockor är vattentåliga, vilket betyder att de kan tåla svett och regn. Dock är inte alla pulsklockor vattentäta, vilket innebär att de kan skadas om du simmar eller duschar med dem på. Om du planerar att använda din pulsklocka för simning eller andra vattensporter, bör du se till att välja en modell som är uttryckligen märkt som vattentät.

Kan jag använda pulsklocka om jag har en hjärtsjukdom?

Om du har en hjärtsjukdom, bör du alltid rådfråga din läkare innan du börjar med någon ny form av träning eller använder en ny träningsenhet. Även om en pulsklocka kan ge värdefull information om din hjärtfrekvens, är den inte ett medicinskt verktyg och bör inte användas för att diagnostisera eller behandla någon sjukdom. Om du har fått klartecken från din läkare, kan en pulsklocka dock vara ett bra verktyg för att övervaka din träning och se till att du inte överanstränger dig.

pulsklocka test

Om vårt test

För att hitta den bästa pulsklockan för löpning har vi genomfört en omfattande testprocess. Vi har inte bara tittat på tekniska specifikationer och pris, utan också tagit hänsyn till användarvänlighet, komfort, batterilivslängd och andra praktiska aspekter som är viktiga för löpare. Vårt team har använt varje klocka under en mängd olika löprundor, från korta sprinter till långa distanspass, och i olika väderförhållanden för att få en realistisk uppfattning om hur de presterar i praktiken.

 • Design och komfort: Är klockan bekväm att bära under långa perioder? Är den lätt nog att inte störa löpningen? Är den tillräckligt robust för att tåla svett och regn?
 • Användarvänlighet: Är klockan lätt att sätta upp och använda? Hur intuitivt är gränssnittet? Är det lätt att komma åt och förstå data under löpning?
 • Batterilivslängd: Hur länge varar batteriet vid kontinuerlig användning? Hur snabbt laddas det upp igen?
 • Precisionsmätning: Hur exakt mäter klockan puls och andra viktiga parametrar som tempo, sträcka och höjd? Hur bra är GPS-trackingen?
 • Funktioner och anpassningsmöjligheter: Vilka extrafunktioner erbjuder klockan, som till exempel träningsprogram, musikkontroll och smarta notiser? Hur bra kan man anpassa inställningarna till sina egna behov?

Genom att noggrant utvärdera varje klocka enligt dessa kriterier har vi lyckats hitta de bästa pulsklockorna för löpning på marknaden. Oavsett om du är en erfaren löpare som vill förbättra dina prestationer eller en nybörjare som bara vill hålla koll på din puls, finns det en perfekt pulsklocka för dig i vår lista.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Betyg: 5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.