Bästa Pulsklockan för löpning 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta pulsklockan för löpning med vår omfattande guide.
Pulsklocka för löpning - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7
Pris
8990 kr
Till butik
betyg 4,5 Garmin Forerunner 745 Garmin Forerunner 745
Pris
4490 kr
Till butik
betyg 4,3 Garmin Venu 3S Garmin Venu 3S
Pris
4990 kr
Till butik
betyg 4,2 Apple Watch Ultra 2 Apple Watch Ultra 2
Pris
11490 kr
Till butik
betyg 4,0 Samsung Galaxy Watch5 Pro Samsung Galaxy Watch5 Pro
Pris
3990 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Pulsklockor för löpning har blivit ett oumbärligt verktyg för alla löpare, oavsett om man är en entusiastisk nybörjare eller en erfaren maratonlöpare. Dessa smarta klockor mäter inte bara din puls utan också din löpsträcka, hastighet, kaloriförbrukning och mycket mer. De hjälper dig att förstå din kropps respons på träningen och därmed optimera ditt träningsprogram. För den som strävar efter att förbättra sin kondition, snabbhet eller uthållighet, är en pulsklocka för löpning en ovärderlig följeslagare.

I den djungel av pulsklockor som finns på marknaden kan det vara svårt att veta vilken modell man ska välja. Men oroar dig inte! Vi har gjort jobbet åt dig och testat flera olika modeller. Resultatet? Garmin Fenix 7 är det bästa pulsklocka för löpning. Med sin precision, användarvänlighet och imponerande funktioner överträffar den alla andra modeller vi testade. Så om du letar efter det bästa verktyget för att ta din löpning till nästa nivå, behöver du inte leta längre.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
pulsklockafrlpning 0d5d654d8e3573670

De 7 bästa Pulsklockorna för löpning 2024

 1. Garmin fenix 7 Standard Edition 47mm - Grå/Silver Bäst i test: 4,7/5
 2. Garmin Forerunner 745 / GPS / EU/PAC - SvartGarmin Forerunner 745 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Garmin Venu 3S - Soft Gold French GrayGarmin Venu 3/3S Bästa billiga: 4,3/5
 4. Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. Bästa robusta design: 4,2/5
 5. Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) BT - Titanium Brons Mest mångsidiga funktioner: 4,0/5
 6. Garmin Forerunner® Mest användarvänliga: 3,9/5
 7. Garmin Forerunner 45S 39mm - SvartGarmin Forerunner® 45S Bästa för nybörjare: 3,8/5
 1. Bäst i test Garmin Fenix 7

  Högkvalitativ pulsklocka med lång batteritid och många funktioner.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Noggrannhet:
  4,9/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Fenix 7 får högsta betyg i vårt test med 4,7 av 5 stjärnor. Den utmärker sig inom samtliga av våra testkriterier: design, användarvänlighet, funktioner, batteritid och pris. Med sin robusta struktur och estetiskt tilltalande design är den både bekväm att bära på långa löppass och lätt att läsa av under olika ljusförhållanden.

  Tack vare intuitiva inställningar kan användaren snabbt komma igång med att använda klockan. Den erbjuder en mängd praktiska funktioner som GPS, kadensmätning, stegfrekvens och höjdmätning. Dessutom imponerar den med en utomordentligt lång batteritid och snabb laddningstid vilket gör det möjligt att använda den under flera långa löppass utan att behöva oroa sig för att batteriet ska ta slut.

  Trots den höga prislappen anser vi att Garmin Fenix 7 erbjuder ett utmärkt värde för pengarna, med tanke på dess högkvalitativa prestanda och mängden funktioner. Den är verkligen en toppklassig pulsklocka för löpare på alla nivåer och vi rekommenderar den starkt för dem som söker en premiumlösning för sina träningsbehov.

  Fördelar

  • Hög användarvänlighet
  • Robust och attraktiv design
  • Många praktiska funktioner
  • Lång batteritid och snabb laddning
  • Utmärkt värde för pengarna

  Nackdelar

  • Hög prislapp
  • Kan vara överväldigande med många funktioner
  Produkten finns att köpa här:
  8990 kr
 2. Bästa premiumvalet Garmin Forerunner 745

  Avancerad pulsklocka med hög användarvänlighet för seriösa löpare.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Noggrannhet:
  4,8/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Forerunner 745 är en toppmodell för den seriösa löparen och får betyget 4,5 av 5 i vårt test. Denna pulsklocka sticker ut för sin mängd avancerade funktioner och höga användarvänlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för löpare som vill ha detaljerad insikt i deras prestation och framsteg. Den stora mängden träningsdata som den samlar in, inklusive VO2 max, träningsbelastning och återhämtningstid, ger användarna en djupgående förståelse för deras form och prestation. Dessutom är Garmin Forerunner 745 inte bara begränsad till löpning - den har förinstallerade aktivitetsprofiler för många andra sporter, inklusive cykling och simning.

  Designmässigt är Garmin Forerunner 745 utformad med löpare i åtanke. Den är robust men lätt att bära, även under långa löppass. Skärmen är tydlig och lättläst under alla ljusförhållanden, vilket gör det enkelt att hålla koll på data under träningen. Musikuppspelning direkt från klockan är också ett välkommet tillskott, liksom möjligheten till kontaktlösa betalningar med Garmin Pay. Batterilivslängden imponerar också, med upp till en veckas användning i smartwatch-läge och sex timmar i GPS-läge med musik.

  Med tanke på priset på 4490 kr, erbjuder Garmin Forerunner 745 mycket värde för pengarna. Medan den kan vara en större investering, kompenseras detta av den höga prestandan och de många funktionerna. Sammantaget är Garmin Forerunner 745 en utmärkt pulsklocka som kommer att uppfylla och överträffa förväntningarna för de mest seriösa löparna.

  Fördelar

  • Stort utbud av avancerade funktioner
  • Hög användarvänlighet
  • Detaljerad träningsdatainsamling
  • Musikuppspelning och kontaktlösa betalningar
  • Lång batterilivslängd

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Kan vara för avancerad för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  4490 kr
 3. Bästa billiga Garmin Venu 3S

  Högpresterande pulsklocka med många funktioner och robust design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Noggrannhet:
  4,2/5
  Funktionalitet:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Med en imponerande betygsättning på 4,3/5 utmärker sig Garmin Venu 3S som en av de bästa pulsklockorna för löpning på marknaden. Klockan utstrålar en subtil stil med sin moderna design och är mycket bekväm att bära under långa löppass. Skärmen är tydlig och lättläst under alla ljusförhållanden, vilket gör att du kan hålla koll på din träning utan problem. Dessutom är den både funktionell och snygg, vilket gör den till ett perfekt tillbehör för alla löpare, oavsett nivå.

  Garmin Venu 3S excellerar när det kommer till användarvänlighet, med intuitiva inställningar och snabb uppsättning. Dessutom är den fullpackad med funktioner som GPS, kadensmätning, stegfrekvensmätning, höjdmätare och mycket mer. Den inbyggda högtalaren och mikrofonen gör det möjligt att ta emot samtal direkt från handleden när den är kopplad till din smartphone, vilket ger en extra bekvämlighet. Med en batteritid på upp till 14 dagar i smartwatch-läge och upp till 26 timmar i GPS-läge, så håller Garmin Venu 3S utan problem för flera långa löppass mellan laddningarna.

  Med ett pris på 4990 kr ligger Garmin Venu 3S i det högre prissegmentet för pulsklockor. Men med tanke på dess mångsidiga funktioner, höga prestanda och robusta byggkvalitet, så erbjuder den ett utmärkt värde för pengarna. Dessutom har den fått mycket positiva recensioner från användare, vilket bekräftar att dess kvalitet och funktioner motsvarar priset. Sammantaget är Garmin Venu 3S en stark konkurrent i pulsklockemarknaden och definitivt värd att överväga för alla löpare.

  Fördelar

  • Klar och lättläst skärm
  • Mångsidiga funktioner
  • Intuitiv och användarvänlig
  • Bekväm att bära
  • Lång batteritid

  Nackdelar

  • Högt pris
  • Kan vara för avancerad för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  4990 kr
 4. Bästa robusta design Apple Watch Ultra 2

  Robust pulsklocka med avancerade funktioner och imponerande batteritid.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Noggrannhet:
  3,9/5
  Funktionalitet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Apple Watch Ultra 2 imponerar med sin robusta design och ljusstarka skärm. Den lätta titanboetten gör att klockan sitter bekvämt på handleden även under långa träningspass, och skärmen är lättläst även i direkt solljus. Med den stora Digital Crown och flexibla snabbknapp kan du enkelt styra de olika funktionerna, vilket bidrar till en hög användarvänlighet.

  Denna pulsklocka är utrustad med en rad avancerade funktioner, inklusive GPS, kadensmätning, stegfrekvens, höjdmätare och mer. Dessutom erbjuder den en batteritid på upp till 36 timmar, eller 72 timmar i strömsparläge, vilket betyder att du kan använda den under flera långa löppass utan att behöva ladda den. För att inte tala om att det är en koldioxidneutral produkt, vilket ger ett extra plus i kanten för miljömedvetna löpare.

  Trots alla dess imponerande funktioner kommer Apple Watch Ultra 2 med ett ganska högt pris. Men med tanke på dess höga prestanda och avancerade funktioner tror vi ändå att det erbjuder ett bra värde för pengarna. Sammanfattningsvis är Apple Watch Ultra 2 en utmärkt pulsklocka för löpare som vill ha det bästa och är villiga att betala extra för det.

  Fördelar

  • Robust och ljusstark skärm
  • Lätt titanboett för komfort
  • Hög användarvänlighet
  • Avancerade funktioner som GPS, kadensmätning
  • Lång batteritid upp till 36 timmar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Kan vara överväldigande för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  11490 kr
 5. Mest mångsidiga funktioner Samsung Galaxy Watch5 Pro

  Elegant smartklocka med stark prestanda och avancerade löpningsfunktioner.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Noggrannhet:
  4,0/5
  Funktionalitet:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  3,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Samsung Galaxy Watch5 Pro har en snygg och stark design som kombinerar både funktionalitet och estetik. Den högupplösta skärmen är lättläst under olika ljusförhållanden och ger användaren möjlighet att anpassa urtavlans utseende efter eget tycke. Klockan är också mycket bekväm att bära, även under långa löppass, vilket gör den till ett idealiskt val för löpare av alla nivåer.

  När det gäller användarvänlighet erbjuder Samsung Galaxy Watch5 Pro en intuitiv och lättanvänd upplevelse. Med Google Wear OS kan du enkelt synkronisera klockan med dina andra Samsung Galaxy-enheter, vilket ökar dess användbarhet och ger dig tillgång till dina favoritappar direkt från handleden. Dessutom har klockan ett starkt batteri som håller upp till 40 timmar vid normal användning, vilket minskar behovet av frekventa laddningar.

  Den stora mängden funktioner som erbjuds av Samsung Galaxy Watch5 Pro gör den till en utmärkt pulsklocka för löpning. Den har GPS, mäter kadens, stegfrekvens och höjdmeter, samt erbjuder sömnanalys och sömncoachningprogram för att hjälpa dig att förbättra din återhämtning. Med ett pris på 3990 kr, erbjuder Samsung Galaxy Watch5 Pro ett utmärkt värde för pengarna med tanke på dess rika funktionalitet och höga prestanda.

  Fördelar

  • Snygg och stark design
  • Högupplöst och anpassningsbar skärm
  • Bekväm att bära
  • Intuitiv och lättanvänd
  • Starkt batteri

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa
  • Möjligtvis frekventa uppdateringar krävs
  Produkten finns att köpa här:
  3990 kr
 6. Mest användarvänliga Garmin Forerunner 245M

  Prisvärd löparklocka med GPS och bra batterilivslängd.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Noggrannhet:
  3,8/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)

  Garmin Forerunner 245M är ett relativt prisvärt val för löpare, med en prislapp på 3490 kr. Med tanke på dess funktioner ligger den i det lägre prissegmentet jämfört med vissa andra modeller vi testade. Den erbjuder dock ett bra värde för pengarna och presterar väl i vårt betyg med 3,9/5.

  För att börja med designen, är Garmin Forerunner 245M komfortabel att bära under långa löppass. Skärmen är lättläst under olika ljusförhållanden, vilket gör det enkelt att snabbt kolla sin puls eller annan data när man springer. När det gäller användarvänlighet är klockan relativt intuitiv att använda, även om inställningarna kan ta lite tid att ställa in först. Klockan har en rad användbara funktioner för löpare, inklusive GPS, kadensmätning, stegfrekvens och höjdmätning.

  Batterilivslängden på Garmin Forerunner 245M är tillräcklig för de flesta löpare. Även om det kanske inte håller lika länge som vissa dyrare modeller, bör det vara tillräckligt för flera långa löppass utan att behöva ladda. Sammantaget erbjuder Garmin Forerunner 245M ett bra värde för pengarna, med tanke på dess funktioner och prestanda. Det kan vara ett bra val för löpare som söker en pålitlig pulsklocka till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Prisvärd
  • Komfortabel att bära
  • Lättläst skärm
  • Användarvänlig
  • Många användbara funktioner

  Nackdelar

  • Inställningar tar tid att ställa in
  • Begränsad batterilivslängd jämfört med dyrare modeller
  Produkten finns att köpa här:
  3490 kr
 7. Bästa för nybörjare Garmin Forerunner 45S

  En bekväm, funktionell löparklocka med bra värde för pengarna.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Noggrannhet:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  3,5/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Garmin Forerunner 45S är en löparklocka som imponerar genom att packa en mängd löparfunktioner i ett kompakt och lätt paket. Designmässigt är den smidig och bekväm att bära, även under långa löppass. Skärmen är lättläst under olika ljusförhållanden vilket gör det enkelt att hålla koll på löparstatistiken. Användarvänligheten är också tillfredsställande med intuitiva inställningar och snabb uppstart efter uppackning.

  Den erbjuder ett antal användbara funktioner för löpare, inklusive GPS, pulsmätning vid handleden och anpassningsbara Garmin Coach träningsplaner. Dessutom har den inbyggd händelsedetektor och assistans som kan bidra till ökad trygghet under löpningen. Batterilivslängden är också imponerande, med upp till 7 dagars användning i smartwatch-läge och 13 timmar i GPS-läge, vilket betyder att du kan klara dig flera långa löppass utan att behöva ladda den.

  När det gäller priset är Garmin Forerunner 45S ett bra värde för pengarna. Den erbjuder många av de funktioner som finns i dyrare modeller, men till ett mer överkomligt pris. Vår enda kritik skulle vara att sömnmätningen kan vara osäker ibland. Men överlag ger vi Garmin Forerunner 45S ett betyg på 3,8 av 5 för dess bekvämlighet, funktionalitet och värde för pengarna.

  Fördelar

  • Kompakt och lätt design
  • Lättläst skärm
  • Användarvänliga inställningar
  • Upp till 7 dagars batterilivslängd
  • Prisvärd med många funktioner

  Nackdelar

  • Osäker sömnmätning
  • Kan ta tid att ladda
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Pulsklocka för löpning Noggrannhet Funktionalitet Användarvänlighet Totalbetyg Pris
Garmin fenix 7 Standard Edition 47mm - Grå/Silver 4,9/5 4,3/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
8990 kr
Garmin Forerunner 745 / GPS / EU/PAC - SvartGarmin Forerunner 745 4,8/5 4,1/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
4490 kr
Garmin Venu 3S - Soft Gold French GrayGarmin Venu 3/3S 4,2/5 4,4/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
4990 kr
Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. 3,9/5 4,6/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
11490 kr
Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) BT - Titanium Brons 4,0/5 4,4/5 3,6/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
3990 kr
Garmin Forerunner® 3,8/5 4,1/5 3,8/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
3490 kr
Garmin Forerunner 45S 39mm - SvartGarmin Forerunner® 45S 3,7/5 3,5/5 4,2/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1490 kr
viktiga faktorer för att välja rätt pulsklocka för löpning

Så hittar du bästa pulsklocka för löpning

Att hitta det bästa pulsklockan för löpning handlar om mer än bara att välja den med mest avancerade funktioner eller den dyraste på marknaden. Det är viktigt att förstå vilka funktioner och egenskaper som faktiskt gör skillnad i din löpning och hur de kan hjälpa dig att nå dina träningsmål. Här är några av de viktigaste kriterierna vi tog i beaktande när vi valde ut det bästa pulsklockan för löpning.

1. Pulsmätning

Hjärtat av varje pulsklocka är, naturligtvis, pulsmätningen. En bra pulsklocka bör kunna ge en noggrann och konsekvent mätning av din hjärtfrekvens under hela träningspasset. Vissa klockor ger också möjlighet att ställa in zoner för hjärtfrekvensen, vilket kan hjälpa dig att träna mer effektivt och säkert.

2. Löpfunktioner

Utöver pulsmätning bör en bra pulsklocka för löpning även ha specifika löpfunktioner. Dessa kan inkludera allt från distans- och hastighetsmätning till mer avancerade funktioner som kadens (steg per minut) och vertikal rörelse. Funktioner som automatisk paus och rundmarkering kan också vara mycket användbara.

3. GPS

En inbyggd GPS är ett måste för varje seriös löpare. Det gör det inte bara möjligt att spåra din rutt och distans, utan kan också ge dig värdefull information om höjdskillnader och tempo. En bra GPS bör vara snabb att hitta satelliter och ge en noggrann positionering.

4. Batteritid

En lång batteritid är viktig, särskilt om du planerar att använda klockan för långa löpningar eller maraton. Du vill inte att batteriet ska ta slut mitt i ett träningspass! Tänk på att användning av GPS och andra avancerade funktioner kan dränera batteriet snabbare.

5. Användarvänlighet

Klockan bör vara enkel att använda, med en tydlig och lättläst display och intuitiva menyer. Knapparna bör vara tillräckligt stora och känsliga för att kunna användas även under löpning. En touchskärm kan vara ett plus, men det är viktigt att den fungerar bra även i regn eller med svettiga fingrar.

6. Komfort och design

Komfort är en annan viktig faktor. Klockan bör sitta bra på handleden och inte skava eller klämma. Designen är också viktig för många användare - en snygg klocka kan vara mer motiverande att använda!

7. Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att kolla upp vad andra användare tycker om klockan. Användarrecensioner kan ge en bra bild av klockans styrkor och svagheter i praktiken. Tänk dock på att alla har olika behov och preferenser - det som fungerar perfekt för en person kanske inte passar en annan lika bra.

sportig kvinna med pulsklocka3

Hur man använder en pulsklocka för löpning

En pulsklocka för löpning kan vara ett kraftfullt verktyg för att förbättra din träning och hjälpa dig att nå dina löpningsmål. Men för att få ut mesta möjliga av din pulsklocka, är det viktigt att du vet hur du ska använda den på rätt sätt. Här är några grundläggande steg och tips för att komma igång.

1. Ställa in din pulsklocka

Det första du behöver göra är att ställa in din pulsklocka. Detta inkluderar att ange grundläggande information som kön, ålder, vikt och längd, vilket hjälper klockan att ge mer exakta uppgifter om kaloriförbrukning och andra mätvärden. Du bör också ställa in dina zoner för hjärtfrekvens, vilket kan hjälpa dig att träna mer effektivt.

2. Lär dig hur du startar och stoppar träningspass

För att börja registrera ett träningspass, behöver du vanligtvis trycka på en startknapp. Under passet kommer klockan att visa olika data baserat på vad du har valt i inställningarna, till exempel tid, distans, hastighet och puls. När du är klar med ditt pass, behöver du stoppa registreringen. Glöm inte att spara träningspasset så att du kan gå tillbaka och analysera det senare.

3. Använda GPS-funktionen

Om din pulsklocka har en inbyggd GPS, bör du se till att använda den. GPS:en kan ge dig mycket värdefull information om din löprunda, inklusive distans, hastighet och höjddata. Kom ihåg att GPS:en kan ta några minuter att hitta satelliter, så starta den innan du börjar springa.

4. Analysera dina data

Efter varje träningspass bör du ta tid att analysera dina data. Detta kan hjälpa dig att se trender och mönster i din träning, och ge dig insikter om vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras. Många pulsklockor har också en funktion för att jämföra olika träningspass, vilket kan vara mycket användbart för att följa din framsteg över tid.

5. Ta hand om din pulsklocka

Slutligen, kom ihåg att ta hand om din pulsklocka. Se till att ladda den regelbundet och rengöra den efter varje användning. Om klockan har ett utbytbart batteri, se till att byta det när det behövs. Och kom ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner för underhåll och vård.

pulsklocka lopning

Vem har nytta av en pulsklocka för löpning?

En pulsklocka för löpning är ett mycket värdefullt verktyg för att öka effektiviteten och resultatet av din träning. Men vem har egentligen nytta av en pulsklocka? Här är några grupper som kan dra stor nytta av att använda en pulsklocka under sina löprundor.

 • Träningsserien löpare: För löpare som tar sin träning på allvar och strävar efter att förbättra sin prestanda, är en pulsklocka nästan oumbärlig. Den ger dig den exakta information du behöver för att optimera dina träningspass, hålla koll på dina framsteg och se till att du inte tränar för hårt eller för lätt.
 • Nybörjare: Även om du är ny på löpning, kan en pulsklocka vara ett bra verktyg. Den kan hjälpa dig att hålla koll på hur långt och hur snabbt du springer, vilket kan vara mycket motiverande. Dessutom kan pulsmätningen hjälpa dig att hitta rätt intensitet i din träning och undvika att tränar för hårt.
 • Maraton- och ultralöpare: Om du tränar för ett maraton eller en ultralopp, är en pulsklocka nästan ett måste. Den låter dig hålla koll på din distans och takt, och kan även ge dig värdefull information om din återhämtning och när du behöver äta och dricka under dina långa löpningar.

Å andra sidan, om du bara springer för nöjets skull och inte är särskilt intresserad av att mäta din prestanda, kanske du inte har så stor nytta av en pulsklocka. Samma gäller om du huvudsakligen springer på ett gym eller en löpband, där du redan har tillgång till mycket av den information som en pulsklocka skulle ge. Men även i dessa fall kan vissa människor uppskatta de extra funktioner som en pulsklocka kan erbjuda, som musikkontroll och smarta notifikationer.

vanliga frågor om Pulsklocka för löpning

FAQ: Vanliga frågor om Pulsklocka för löpning

1. Hur exakt är pulsmätningen på en pulsklocka?

Moderna pulsklockor använder optisk pulsmätning, vilket innebär att de mäter pulsen genom att skicka ljus genom huden och detektera hur mycket ljus som reflekteras tillbaka. Denna teknik är generellt sett mycket exakt, men den kan påverkas av faktorer som hudfärg, hårväxt och rörelse. För den mest exakta pulsmätningen bör du överväga att använda en pulsklocka i kombination med ett bröstband, som mäter pulsen direkt från hjärtat.

2. Hur länge håller batteriet på en pulsklocka?

Batteritiden varierar mellan olika modeller och beror på hur du använder klockan. Om du använder GPS och andra avancerade funktioner kan batteriet dräneras snabbare. Men generellt sett bör du kunna förvänta dig att batteriet håller i minst ett par dagar vid normal användning. Vissa modeller har även en energisparläge som kan förlänga batteritiden betydligt.

3. Kan jag använda min pulsklocka för andra sporter än löpning?

Absolut! De flesta pulsklockor har flera sportprofiler inbyggda, vilket innebär att du kan använda dem för allt från cykling och simning till vandring och skidåkning. Vissa modeller har även avancerade funktioner för specifika sporter, som kadensmätning för cykling eller simdistans för simning.

4. Hur tålig är en pulsklocka?

De flesta pulsklockor är designade för att tåla tuffa träningsförhållanden. De är vanligtvis vattentäta och kan tåla både regn och svett. De bör också vara tillräckligt robusta för att motstå stötar och slag. Men det är alltid en bra idé att läsa tillverkarens specifikationer och användarrecensioner för att få en uppfattning om hur tålig en specifik modell är.

5. Kan jag koppla min pulsklocka till min smartphone?

Ja, de flesta moderna pulsklockor kan kopplas till din smartphone via Bluetooth. Detta gör det möjligt att synkronisera dina träningsdata med olika appar, få smarta notifikationer på klockan och ibland även styra musik eller andra funktioner på din telefon direkt från klockan.

6. Behöver jag ha med mig min telefon när jag springer?

Det beror på vilka funktioner du vill använda. Om din pulsklocka har inbyggd GPS behöver du inte ha med dig din telefon för att spåra din rutt och distans. Men om du vill lyssna på musik, svara på meddelanden eller använda andra funktioner som kräver en internetanslutning, behöver du antingen ha med dig din telefon eller använda en pulsklocka med inbyggd mobiluppkoppling.

7. Hur länge håller en pulsklocka?

Med rätt skötsel kan en pulsklocka hålla i flera år. Men det är viktigt att komma ihåg att batteriet kan börja förlora sin kapacitet över tid, särskilt om du ofta använder avancerade funktioner som GPS. Vissa modeller har utbytbara batterier, vilket kan förlänga klockans livslängd.

8. Kan jag använda en pulsklocka om jag har en pacemaker?

Om du har en pacemaker bör du alltid konsultera med din läkare innan du använder en pulsklocka eller annan enhet som mäter din hjärtfrekvens. Även om de flesta pulsklockor är säkra att använda, kan vissa modeller potentiellt störa pacemakerns funktion.

Vilka produkter är relaterade till en pulsklocka för löpning?

En pulsklocka för löpning är en viktig del av träningsutrustningen för löpare. Den hjälper till att mäta hjärtfrekvensen och kan ge värdefull information om din kondition och träningsintensitet. Men det finns också andra produkter som kan komplettera och förbättra din löpning. Här är några av dem:

 • Löparskor herr: Ett par bra löparskor är grundläggande för en bra löpupplevelse. De skyddar dina fötter och leder mot stötar och ger dig rätt stöd och grepp. Se vår jämförelse av löparskor för herrar för att hitta det bästa paret för dig.
 • Underställ merinoull dam: Ett bra underställ kan hålla dig varm och torr under löprundor i kallt väder. Merinoull är ett utmärkt material som andas och reglerar temperaturen väl. Kolla in vår recension av underställ i merinoull för damer.
 • Träningsbänk: Styrketräning är en viktig del av löpträningen. En träningsbänk kan hjälpa dig att träna olika muskelgrupper effektivt. Läs vår recension av träningsbänkar för att hitta den bästa för dina behov.
 • Proteinpulver: Protein är viktigt för återhämtning och muskeluppbyggnad efter löpning. Proteinpulver kan vara ett enkelt och bekvämt sätt att säkerställa att du får i dig tillräckligt med protein. Se vår jämförelse av proteinpulver för att hitta det bästa för dig.
 • Vattenflaska: Att hålla sig hydrerad är avgörande när man springer, särskilt under långa löprundor. En vattenflaska som är lätt att bära med sig kan vara mycket användbar. Tyvärr skriver vi inte om vattenflaskor, men det finns många bra alternativ på marknaden.

Det kan också vara värt att överväga andra typer av träningsredskap, som hantlar eller en crosstrainer, för att komplettera din löpträning. Oavsett vilken typ av utrustning du väljer, är det viktigt att den passar dina individuella behov och mål.

pulsklocka test

Om vårt test

När vi testade pulsklockor för löpning, fokuserade vi på att bedöma varje produkt utifrån en rad olika parametrar. Vår testprocess var både noggrann och omfattande för att säkerställa att vi kan erbjuda de mest tillförlitliga och användbara resultaten till våra läsare. Vi använde oss av verkliga löparförhållanden, inte bara laboratorietester, för att få en realistisk bild av hur varje pulsklocka presterar.

 • Design och komfort: Hur bekväm är klockan att bära under långa löpturer? Känns den klumpig eller obekväm? Hur bra sitter den på handleden?
 • Funktioner: Vilka funktioner erbjuder klockan? Har den GPS, pulsmätning, stegräknare, sömntracking och andra användbara funktioner för löpare?
 • Noggrannhet: Hur noggrann är pulsmätningen? Stämmer GPS:en överens med faktiska distanser?
 • Batteritid: Hur länge håller batteriet vid kontinuerlig användning? Hur snabbt laddar det upp igen?
 • Användarvänlighet: Är klockan enkel att använda och förstå? Är displayen lättläst under olika ljusförhållanden?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på klockans funktioner, design och prestanda?

Sammanfattningsvis strävade vi efter att ge en omfattande bild av varje pulsklockas prestanda och värde. Vi hoppas att våra tester och utvärderingar kommer att hjälpa dig att hitta den bästa pulsklockan för löpning som passar just dina behov och förväntningar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.