Bästa Bluetooth högtalaren 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Upplev musik på bästa sätt med vår topprankade, portabla Bluetooth-högtalare.
Bluetooth högtalare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 JBL Charge 5 Portabel JBL Charge 5 Portabel
Pris
1990 kr
Till butik
betyg 4,5 JBL Charge Essential 2 JBL Charge Essential 2
Pris
1290 kr
Till butik
betyg 4,3 JBL Go 3 JBL Go 3
Pris
490 kr
Till butik
betyg 4,2 JBL Xtreme 3 JBL Xtreme 3
Pris
3490 kr
Till butik
betyg 4,0 Marshall Acton II Marshall Acton II
Pris
1699 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Bluetoothhögtalare har revolutionerat sättet vi lyssnar på musik och andra ljud på. Det är en trådlös anordning som använder Bluetooth-teknik för att strömma ljud från en mängd olika enheter som smartphones, surfplattor och datorer. Dessa högtalare är idealiska för en rad olika situationer, från att ge musik till en sommarfest i trädgården, till att ge ljud till din favoritfilm när du är på resande fot. Även om det finns många olika typer och märken av Bluetoothhögtalare, har de alla gemensamt att de ger dig friheten att njuta av din musik utan att behöva oroa dig för kablar eller sladdar.

Efter noggranna tester och utvärderingar kan vi stolt presentera att JBL Charge 5 Portabel är det bästa Bluetoothhögtalaret på marknaden idag. Detta är inte bara en högtalare, det är en fulländad musikupplevelse i ett kompakt och bärbar format. Dess ljudkvalitet, batteritid och robusta design tar din ljudupplevelse till nya höjder. Så oavsett om du letar efter ett sätt att förbättra ditt hemmaljudsystem, eller bara vill ha något litet och portabelt att ta med dig på dina äventyr, är JBL Charge 5 Portabel högtalaren du har letat efter.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa bluetooth högtalarna 2024

 1. JBL Charge 5 Portabel högtalare Bäst i test: 4,7/5
 2. JBL Charge Essential 2 Portabel högtalare Bästa robusta: 4,5/5
 3. JBL Go 3 Bästa kompakta: 4,3/5
 4. JBL Xtreme 3 Bluetooth-högtalare Bästa högpresterande: 4,2/5
 5. Marshall Acton II Bästa design: 4,0/5
 6. JBL Flip 6 Portabel trådlös högtalare Bästa portabilitet: 3,9/5
 7. Bose SoundLink Flex Bluetooth Speaker Bästa ljudkvalitet: 3,8/5
 1. Bäst i test JBL Charge 5 Portabel

  Högkvalitativ, portabel högtalare med kraftfullt ljud och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Ljudkvalitet:
  4,7/5
  Anslutning:
  4,7/5
  Batteritid:
  4,9/5
  Portabilitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Charge 5 Portabel högtalare är ett utmärkt val för alla som värdesätter både ljudkvalitet och portabilitet. Med sin effekt på 40 W (RMS) levererar den ett kraftfullt ljud som imponerar, med en välbalanserad mix av mellanregister, diskant och bas, tack vare dubbla passiva basradiatorer. Detaljrikedomen och balansen i ljudet gör denna högtalare till en av de bästa på marknaden i sin prisklass.

  Tekniskt sett är JBL Charge 5 fullpackad med praktiska egenskaper och funktioner. Bluetooth 5.1 anslutningen säkerställer en stabil och snabb uppkoppling, samtidigt som JBL PartyBoost-funktionen låter dig koppla ihop högtalaren med över 100 andra kompatibla högtalare för en riktig feststämning. Dessutom kan två mobiler kopplas till högtalaren samtidigt, vilket ger möjlighet för flera att ta kontroll över musiken. Dessutom, med sin inbyggda powerbank kan du ladda andra enheter, vilket ger högtalaren ett extra plus i kanten.

  När det gäller portabilitet, står sig JBL Charge 5 starkt. Den är smuts- och vattentät (IP67) vilket gör den idealisk för utomhusbruk oavsett väderförhållanden. Dess långa batteritid på upp till 20 timmar innebär att du kan njuta av musik hela dagen utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut. Den är kompakt och robust byggd, vilket gör den till ett perfekt val för utflykter och äventyr. Med tanke på dessa faktorer, är JBL Charge 5 Portabel högtalare definitivt värt sitt pris och rekommenderas starkt för musikälskare som söker en högkvalitativ, portabel bluetooth-högtalare.

  Fördelar

  • Kraftfullt ljud med bra balans
  • Bluetooth 5.1 och JBL PartyBoost
  • Inbyggd powerbank
  • Smuts- och vattentät (IP67)
  • Lång batteritid på upp till 20 timmar

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller
  • Ingen inbyggd mikrofon för samtal
  Produkten finns att köpa här:
  1990 kr
 2. Bästa robusta JBL Charge Essential 2

  Rejäl trådlös högtalare med utmärkt ljudkvalitet och robust design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Ljudkvalitet:
  4,7/5
  Anslutning:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,5/5
  Portabilitet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Charge Essential 2 är en rejäl trådlös högtalare som verkligen imponerar med sin kraftfulla ljudkvalitet. Dess ovala element, separat diskantelement och två passiva JBL-element ger en djup och välbalanserad bas, vilket gör att musiken låter precis som den ska. Uteffekten på 40 W innebär att ljudet är starkt, men utan att gå på kompromiss med kvaliteten.

  Dessutom tar JBL Charge Essential 2 i beaktande tekniska specifikationer och funktioner. Den har en robust och vattentålig design (IPX7), vilket gör den perfekt att användas utomhus oavsett väder. Dessutom har den en imponerande batteritid på upp till 20 timmar, så du behöver inte oroa dig för att musiken ska ta slut mitt under festen. En annan fantastisk funktion är att högtalaren kan fungera som en powerbank, vilket låter dig ladda dina enheter utan att behöva pausa musiken.

  När det kommer till portabilitet, så levererar JBL Charge Essential 2 ännu en gång. Med sina mått på 22x9,6x9,34 cm och en vikt på 930 g, är den inte bara lätt att bära med sig utan också kompakt nog för att inte ta upp mycket plats. Sammanfattningsvis, med dess utmärkta ljudkvalitet, tekniska specifikationer, funktioner och portabilitet, är JBL Charge Essential 2 väl värd sitt pris och förtjänar definitivt vårt betyg av 4,5/5.

  Fördelar

  • Kraftfull ljudkvalitet
  • Robust och vattentålig design
  • Lång batteritid upp till 20 timmar
  • Funktion som powerbank
  • Lätt och portabel

  Nackdelar

  • Högre pris än andra modeller
  • Saknar några avancerade funktioner
  Produkten finns att köpa här:
  1290 kr
 3. Bästa kompakta JBL Go 3

  Kompakt Bluetooth-högtalare med kraftfullt ljud och robust design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Ljudkvalitet:
  4,0/5
  Anslutning:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Portabilitet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  JBL Go 3 är en kompetent liten Bluetooth-högtalare som levererar ett förvånansvärt stort ljud och en imponerande tung bas för sin storlek. Med en stilfull och robust design, är den både funktionell och estetiskt tilltalande. Den vatten- och dammtåliga designen enligt IP67 gör den perfekt för alla typer av utomhusaktiviteter. Dessutom ger dess levande färgalternativ och trendiga design ett extra inslag av karaktär till din utrustning.

  I termer av tekniska specifikationer så presterar JBL Go 3 väldigt bra. Den trådlösa Bluetooth-strömningen låter dig smidigt strömma musik från din telefon, surfplatta eller någon annan Bluetooth-kompatibel enhet. Med upp till 5 timmars speltid på en enda laddning behöver du inte oroa dig för att batteriet tar slut mitt i din favoritlåt. Dessutom är det enkelt att ladda högtalaren med USB-typ C-kabeln som medföljer i lådan.

  När det kommer till portabilitet, så är JBL Go 3 ett utmärkt val. Dess ultrakompakta storlek och bärbara design gör den idealisk för att ta med på resor, till stranden eller bara för att ha med i ryggsäcken. Trots sin lilla storlek så har den ett kraftfullt ljud som inte går att ignorera. Överlag, med sitt pris på 490 kr, erbjuder JBL Go 3 ett fantastiskt värde för pengarna och är ett utmärkt val för alla som söker en kompetent och bärbar Bluetooth-högtalare.

  Fördelar

  • Stor ljud och tung bas
  • Vatten- och dammtålig design
  • Trådlös Bluetooth-strömning
  • Upp till 5 timmars speltid
  • Ultrakompakt och bärbar

  Nackdelar

  • Begränsad batterilivslängd
  • Ingen inbyggd mikrofon
  Produkten finns att köpa här:
  490 kr
 4. Bästa högpresterande JBL Xtreme 3

  Robust, högpresterande portabel högtalare med utmärkt ljudkvalitet och funktioner.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Ljudkvalitet:
  3,7/5
  Anslutning:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Portabilitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Xtreme 3 rankar högt i vår testning av bluetooth högtalare med ett betyg på 4,2/5. Denna modell utmärker sig genom sin kraftfulla ljudkvalitet och robusta design. Med en effekt på hela 100 W (RMS) från fyra diskant- och två baselement levererar den en massiv ljudbild som sannolikt kommer att uppfylla de flesta musikälskares förväntningar. Detta kombinerat med möjligheten att seriellt koppla flera högtalare ger en överlägsen lyssnarupplevelse.

  Vidare övertygar JBL Xtreme 3 med sina tekniska specifikationer och användarvänliga funktioner. Den är utrustad med Bluetooth 5.1 och har en batteritid på upp till 15 timmar vilket är imponerande för en sådan kraftfull enhet. Dessutom fungerar den som en inbyggd powerbank där du kan ladda din mobil, vilket ger den ett stort plus i portabilitet. Utöver detta har högtalaren en damm- och vattentålig design (IP67) vilket gör den perfekt för utomhusbruk.

  Sett till portabiliteten väger Xtreme 3 in på 1,97 kg vilket inte är särskilt lätt för en bärbar högtalare. Men med tanke på dess kraftfulla prestanda och tåliga design är detta en kompromiss som många användare kanske är villiga att göra. Dessutom inkluderar dess design en bärrem som gör den lätt att bära med sig. Sammantaget är JBL Xtreme 3 en utmärkt högtalare som erbjuder robust kvalitet, bra ljud och utmärkta funktioner för priset, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som söker en pålitlig och högpresterande portabel högtalare.

  Fördelar

  • Kraftfull ljudkvalitet
  • Robust och vattentålig design
  • Lång batteritid på 15 timmar
  • Inbyggd powerbank-funktion
  • Möjlighet att koppla flera högtalare

  Nackdelar

  • Relativt tung (1,97 kg)
  • Högre prisklass jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  3490 kr
 5. Bästa design Marshall Acton II

  Kompakt Bluetooth-högtalare med kraftfullt ljud och ikonisk design.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Anslutning:
  4,0/5
  Batteritid:
  4,5/5
  Portabilitet:
  3,7/5
  Pris:
  3,7/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Marshall Acton II visar verkligen upp varför Marshall har blivit ett så ikoniskt märke inom ljudindustrin. Trots sin kompakta storlek levererar den ett ljud som är både kraftfullt och välbalanserat. Dessutom är den utrustad med tre dedikerade klass D-förstärkare som driver dess dubbla tweeters och subwoofer för ett sound som inte saknar styrka. Detta gör att musiken spelar upp med en klarhet och styrka som knappast kan jämföras med andra Bluetooth-högtalare i samma storlek och prisklass.

  När det gäller portabilitet, kan Marshall Acton II lätt tas med på resor, under trädgårdsfester eller till en vän för en spontan musikkväll. Med en inbyggd Bluetooth 5.0 kan du trådlöst ansluta din enhet för att spela upp musik direkt till högtalaren utan att behöva oroa dig för några kablar. Dessutom har den en räckvidd på upp till 10 meter vilket ger dig friheten att röra dig runt utan att tappa anslutningen.

  När det gäller design, är Marshall Acton II verkligen i en klass för sig själv. Den kombinerar modern teknik med ikonisk Marshalldesign, inklusive den klassiska logotypen, vinyltextur och mässingsplattan som stolt visar upp etableringsåret 1962. Funktionerna för att anpassa ljudet, antingen via Marshalls Bluetooth-app eller de analoga kontrollerna på högtalarens övre panel, gör att du kan få det perfekta ljudet anpassat efter rummet du befinner dig i. Sammantaget, Marshall Acton II är en fantastisk produkt som erbjuder utmärkt ljudkvalitet, portabilitet och stil. Den är definitivt värd sitt betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Kraftfullt och välbalanserat ljud
  • Portabel och trådlös
  • Räckvidd upp till 10 meter
  • Anpassningsbart ljud
  • Ikonisk och stilfull design

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med konkurrenter
  • Saknar vattentäthet
  Produkten finns att köpa här:
  1699 kr
 6. Bästa portabilitet JBL Flip 6

  Kompakt Bluetooth-högtalare med imponerande ljud och utmärkt portabilitet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Ljudkvalitet:
  3,5/5
  Anslutning:
  4,2/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Portabilitet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Flip 6 levererar en stark prestation när det kommer till ljudkvalitet. Trots dess kompakta format, producerar den ett imponerande ljud med stark bashögtalare och separerad diskant. Detta, tillsammans med dubbla passiva I-radiatorer, skapar en balanserad ljudbild som överstiger förväntningarna för en sådan liten högtalare. Den låter musiken framstå som den är tänkt att låta, med välbalanserade tonala register.

  När det kommer till tekniska specifikationer och funktioner, levererar JBL Flip 6 på alla fronter. Med Bluetooth 5,1 är anslutningen till din enhet både stabil och snabb. Dessutom har den en imponerande batteritid på 12 timmar, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för långa dagar på stranden eller i parken. Partyboost-funktionen är ett stort plus, då det ger möjligheten att koppla ihop flera kompatibla JBL-högtalare för att höja ljudvolymen ännu mer. Detta kan vara särskilt användbart vid större sammanhang eller fester.

  Portabiliteten hos JBL Flip 6 är utmärkt tack vare sin lätta och kompakta design. Den är dessutom både vattentät och dammtålig (IP67), vilket gör den perfekt för utomhusbruk. Men trots dess lilla storlek presterar den inte sämre när det kommer till ljudkvalitet. Detta är en Bluetooth-högtalare som är värd att överväga för den som söker en balans mellan ljudkvalitet och portabilitet.

  Fördelar

  • Imponerande ljudkvalitet
  • Stabil och snabb Bluetooth-anslutning
  • Lång batteritid
  • Portabel och robust design
  • Partyboost-funktion för flera högtalare

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller
  • Saknar inbyggd röstassistent
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
 7. Bästa ljudkvalitet Bose SoundLink Flex

  Bluetooth-högtalare med hög ljudkvalitet, portabilitet och upp till 12 timmars batteritid.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Ljudkvalitet:
  4,2/5
  Anslutning:
  3,8/5
  Batteritid:
  4,0/5
  Portabilitet:
  3,5/5
  Pris:
  3,5/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Bose SoundLink Flex är en Bluetooth-högtalare som verkligen levererar när det kommer till ljudkvalitet. Även om ljudet självklart inte kan jämföras med det som kommer från en stor golvhögtalare, får Bose SoundLink Flex musiken att låta precis som det är tänkt. Samtidigt är ljudet välbalanserat över alla register och högtalaren har en bra bas vilket gör den till ett utmärkt alternativ för musikälskare. Dessutom har högtalaren en imponerande teknisk specifikation med funktioner som att den kan styras via en app, seriekopplas med andra högtalare och även användas som powerbank.

  Vad gäller portabiliteten är Bose SoundLink Flex överlägset många andra Bluetooth-högtalare på marknaden. Med en vikt på endast 590 gram och små dimensioner är högtalaren lätt att ta med sig överallt, oavsett om det är på festen, campingen eller stranden. Dessutom är högtalaren både vattentät och dammtät, vilket innebär att den kan användas i nästan alla väderförhållanden.

  Slutligen, vad gäller batteritiden, levererar Bose SoundLink Flex upp till 12 timmar av kontinuerlig musikuppspelning. Även om det finns andra Bluetooth-högtalare på marknaden med längre batteritid, är 12 timmar mer än tillräckligt för de flesta användare. Trots några mindre nackdelar, som till exempel att både batteritiden och kontakten kan förbättras, är Bose SoundLink Flex en utmärkt Bluetooth-högtalare som erbjuder en fantastisk ljudupplevelse för sin storlek och kostnad.

  Fördelar

  • Utmärkt ljudkvalitet och bas
  • Styrbar via app
  • Lätt och portabel
  • Vattentät och dammtät
  • Bra batteritid på 12 timmar

  Nackdelar

  • Kan ha bättre batteritid
  • Kontakt kan förbättras
  Produkten finns att köpa här:
  1990 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Bluetooth högtalare Ljudkvalitet Anslutning Batteritid Portabilitet Pris Totalbetyg Pris
JBL Charge 5 Portabel högtalare 4,7/5 4,7/5 4,9/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1990 kr
JBL Charge Essential 2 Portabel högtalare 4,7/5 4,8/5 4,5/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1290 kr
JBL Go 3 4,0/5 4,8/5 4,1/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
490 kr
JBL Xtreme 3 Bluetooth-högtalare 3,7/5 4,1/5 4,1/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
3490 kr
Marshall Acton II 4,1/5 4,0/5 4,5/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1699 kr
JBL Flip 6 Portabel trådlös högtalare 3,5/5 4,2/5 4,1/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
1490 kr
Bose SoundLink Flex Bluetooth Speaker 4,2/5 3,8/5 4,0/5 3,5/5 3,5/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1990 kr
viktiga faktorer för att välja rätt bluetooth högtalare

Så hittar du bästa bluetooth högtalare

När det kommer till att välja det bästa Bluetoothhögtalaret för dina behov, finns det en rad olika faktorer att tänka på. Varje högtalare är unik och kommer med sina egna specifika funktioner och fördelar. Nedan följer några av de mest kritiska faktorerna att överväga när du är på jakt efter bästa Bluetoothhögtalare.

Ljudkvalitet

Det första och mest uppenbara kriteriet att bedöma en Bluetoothhögtalare på är ljudkvaliteten. Hur klar är ljudet? Hur djup är basen? Får du den där kristallklara kvaliteten även på höga volymer utan någon distorsion? Det bästa sättet att bedöma detta är att lyssna på högtalaren i person om möjligt. Om inte, leta efter recensioner online som diskuterar ljudkvaliteten.

Batterilivslängd

En annan viktig faktor att tänka på är batteriets livslängd. Om du planerar att använda din Bluetoothhögtalare på resande fot, är det viktigt att den har en tillräckligt lång batterilivslängd för att hålla dig underhållen under din resa. En bra Bluetoothhögtalare bör kunna erbjuda minst 10 timmars uppspelningstid på en enda laddning.

Anslutningsmöjligheter

Förutom Bluetooth, kan det vara värdefullt att ha andra anslutningsmöjligheter tillgängliga. Till exempel, kan en AUX-ingång vara användbar om du vill ansluta en enhet som inte har Bluetooth. En USB-port kan också vara praktisk för att ladda din telefon eller andra enheter.

Portabilitet

Om du planerar att ta din högtalare med dig på resor, till stranden eller parken, är portabilitet en nyckelfaktor att överväga. En bra Bluetoothhögtalare bör vara lätt nog att bära runt, men robust nog att tåla lite slitage. Titta på storleken och vikten av högtalaren, samt om den har några funktioner för ökad bärbarhet, som en bärrem eller ett inbyggt handtag.

Vattentålighet

Om du planerar att använda din Bluetoothhögtalare utomhus, kan det vara värt att titta på om den är vattentålig. Många moderna Bluetoothhögtalare har en viss grad av vattenskydd, vilket betyder att de kan tåla lite regn eller stänk från poolen utan problem.

Användarrecensioner

Även om tekniska specifikationer och funktioner är viktiga, är användarrecensioner ofta en av de mest pålitliga källorna till information när det gäller att köpa en ny produkt. Användarrecensioner kan ge dig en verklig känsla av hur en Bluetoothhögtalare presterar i vardagen, bortom de kontrollerade förhållandena i ett labb. Så innan du gör ditt slutgiltiga val, ta dig tid att läsa igenom några recensioner online.

Pris

Slutligen, men definitivt inte minst, är priset alltid en viktig faktor att överväga. Bluetooth-högtalare finns i alla prisklasser, från budgetalternativ till high-end-modeller. Medan dyrare högtalare ofta erbjuder bättre ljudkvalitet och mer funktioner, finns det fortfarande många prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt prestanda. Så bestäm din budget innan du börjar shoppa och försök hitta den bästa högtalaren inom din prisklass.

mobil och tradlos hogtalare

Hur man använder en Bluetoothhögtalare

Att använda en Bluetoothhögtalare kan verka komplicerat vid första anblicken, men det är faktiskt ganska enkelt när du lär dig grunderna. Här är några steg och tips för att hjälpa dig att få ut det mesta av din Bluetoothhögtalare.

1. Anslut till Bluetooth

Det första steget till att använda din Bluetoothhögtalare är att koppla den till din enhet via Bluetooth. Detta görs vanligtvis genom att trycka på en knapp på högtalaren för att sätta den i parningsläge. Sedan går du in i Bluetooth-inställningarna på din enhet, letar upp högtalarens namn i listan över tillgängliga enheter och klickar på den för att ansluta. Det kan vara bra att veta att de flesta Bluetoothhögtalare kommer ihåg enheter de tidigare har varit kopplade till, så du behöver bara göra detta en gång per enhet.

2. Ladda din högtalare

För att din Bluetoothhögtalare ska fungera optimalt behöver du se till att den är ordentligt laddad. De flesta högtalare laddas via en USB-kabel som kan anslutas till en dator eller en väggadapter. En fulladdad högtalare kan ge dig flera timmars uppspelningstid, men det exakta antalet timmar varierar beroende på högtalarens modell och batterikapacitet. Det är en bra idé att alltid ha din laddarkabel till hands, särskilt om du planerar att använda din högtalare under en längre tid.

3. Justera volymen

Volymen på din Bluetoothhögtalare kan oftast justeras direkt på högtalaren själv, men du kan också justera den från din enhet. Det är viktigt att notera att dessa två volymkontroller fungerar oberoende av varandra. Det betyder att även om du har maxat volymen på din enhet, kan ljudet fortfarande vara lågt om volymen på högtalaren är låg. Så om du tycker att ljudet är för tyst, se till att kontrollera volymen både på din enhet och på högtalaren.

4. Använda extrafunktioner

Många Bluetoothhögtalare kommer med extrafunktioner som kan förbättra din upplevelse ännu mer. Till exempel kan vissa högtalare anslutas till flera enheter samtidigt, vilket gör det möjligt för flera personer att spela musik utan att behöva koppla ifrån och ansluta sina enheter. Andra högtalare har inbyggda mikrofoner som gör det möjligt för dig att svara på samtal handsfree. Läs igenom bruksanvisningen eller produktbeskrivningen för att lära dig mer om eventuella extrafunktioner som din högtalare kan ha.

5. Placera din högtalare rätt

Slutligen, för att få bästa möjliga ljud från din Bluetoothhögtalare, är det viktigt att placera den rätt. Ljudet från en högtalare sprids i alla riktningar, så för bästa resultat bör du placera din högtalare i mitten av rummet. Om din högtalare har en basport på baksidan kan det vara bäst att placera den några centimeter från väggen för att få det bästa ljudet. Tänk dock på att inte hindra basporten helt, eftersom detta kan förhindra ljudflödet och försämra ljudkvaliteten.

6. Sammanfattning

Att använda en Bluetoothhögtalare behöver inte vara svårt. Genom att koppla upp den till din enhet via Bluetooth, se till att den är fulladdad, justera volymen efter behov, ta nytta av extrafunktionerna och placera den rätt, kan du njuta av högkvalitativt ljud var du än är. Oavsett om du använder din Bluetoothhögtalare för att spela musik, svara på samtal eller bara lyssna på podcasts, kommer dessa tips att hjälpa dig att få ut det mesta av din enhet.

Vem har nytta av en Bluetoothhögtalare?

Bluetoothhögtalare är otroligt mångsidiga och kan vara till stor nytta för en rad olika personer. Oavsett om du är en musikälskare, en friluftsentusiast eller bara någon som gillar att ha ljud i bakgrunden när du arbetar, kan en Bluetoothhögtalare förbättra din ljudupplevelse. Här är några exempel på personer som skulle dra nytta av att äga en Bluetoothhögtalare:

 • Musikälskare: För den som älskar att lyssna på musik, är en Bluetoothhögtalare ett måste. Den ger dig möjlighet att lyssna på din favoritmusik var du än befinner dig, oavsett om du är hemma, på stranden eller i parken. Dessutom erbjuder många Bluetoothhögtalare utmärkt ljudkvalitet, vilket kan ta din musikupplevelse till nästa nivå.
 • Friluftsentusiaster: Om du gillar att spendera tid utomhus, vare sig det är på campingresor, picknick i parken eller dagar på stranden, kan en Bluetoothhögtalare verkligen förbättra din upplevelse. Med sin portabilitet och (ofta) vattentålighet, kan du ta med dig din högtalare överallt och njuta av dina favoritlåtar i det fria.
 • Personer som arbetar hemifrån: Om du arbetar hemifrån och vill ha lite bakgrundsljud för att hålla dig fokuserad, kan en Bluetoothhögtalare vara en stor hjälp. Du kan spela upp dina favorit spellistor, podcaster eller ljudböcker, vilket kan göra din arbetsdag mer behaglig och produktiv.

Å andra sidan, om du främst lyssnar på ljud i ett privat utrymme som ditt sovrum eller ditt hemmakontor och inte har något behov av bärbarhet, kanske du inte har lika stor nytta av en Bluetoothhögtalare. I dessa fall kan ett par högkvalitativa hörlurar eller ett stationärt ljudsystem vara ett bättre alternativ.

vanliga frågor om Bluetooth högtalare

FAQ: Vanliga frågor om Bluetooth högtalare

1. Hur långt kan jag vara från min Bluetoothhögtalare?

Bluetooth-tekniken kan ha en räckvidd på upp till 100 meter, men den faktiska räckvidden för din Bluetoothhögtalare kan variera beroende på modell och omgivande förhållanden. I genomsnitt kan de flesta Bluetoothhögtalare behålla en stabil anslutning inom en radie av cirka 10 meter. Men kom ihåg att väggar, möbler och andra hinder kan påverka signalstyrkan och minska räckvidden.

2. Kan jag koppla samman flera Bluetoothhögtalare samtidigt?

Ja, vissa Bluetoothhögtalare har en funktion som kallas stereo pairing eller daisy chaining, vilket innebär att de kan kopplas samman för att skapa en mer omfattande ljudupplevelse. Detta kan vara särskilt användbart om du vill fylla ett stort rum med ljud eller skapa ett surroundljudsystem. Men kom ihåg att inte alla Bluetoothhögtalare har denna funktion, så kontrollera produktinformationen innan du köper.

3. Kan jag använda min Bluetoothhögtalare för att svara på samtal?

Många Bluetoothhögtalare har inbyggda mikrofoner som gör det möjligt för dig att svara på samtal handsfree. Detta kan vara särskilt praktiskt om du lyssnar på musik från din telefon och får ett inkommande samtal. Du kan bara trycka på en knapp på högtalaren för att svara på samtalet, utan att behöva fumla med din telefon.

4. Hur laddar jag min Bluetoothhögtalare?

De flesta Bluetoothhögtalare laddas via en USB-kabel. Du kan ansluta kabeln till din dator eller till en väggadapter för att ladda högtalaren. Laddningstiden varierar beroende på modell och batterikapacitet, men de flesta högtalare tar några timmar att ladda helt.

5. Kan jag använda min Bluetoothhögtalare under laddning?

Ja, de flesta Bluetoothhögtalare kan användas medan de laddas. Detta kan vara praktiskt om du planerar att använda din högtalare under en längre tid och inte vill oroa dig för att batteriet ska ta slut. Men kom ihåg att användning under laddning kan förlänga den totala laddningstiden.

6. Är alla Bluetoothhögtalare vattentåliga?

Inte alla Bluetoothhögtalare är vattentåliga, men många moderna modeller har en viss grad av vattenskydd. Detta kan vara särskilt användbart om du vill använda din högtalare vid poolen, på stranden eller i andra miljöer där den kan utsättas för vatten. Kontrollera produktinformationen för att se om din högtalare är vattentålig och i så fall till vilken grad.

7. Hur vet jag när min Bluetoothhögtalare behöver laddas?

De flesta Bluetoothhögtalare har någon form av batteriindikator som visar när batterinivån börjar bli låg. Detta kan vara en ljusindikator på själva högtalaren, eller en ljudsignal som spelas upp när batteriet är nästan tomt. Vissa högtalare kan till och med skicka en varning till din enhet när batterinivån är låg.

8. Kan jag ansluta min Bluetoothhögtalare till enheter utan Bluetooth?

För enheter som inte har Bluetooth, som vissa äldre musikspelare eller TV-apparater, kan du fortfarande ansluta dem till din Bluetoothhögtalare med hjälp av en AUX-kabel. Du behöver bara koppla in kabeln i AUX-ingången på din högtalare och den andra änden i hörlursuttaget på din enhet. Men kom ihåg att inte alla Bluetoothhögtalare har en AUX-ingång, så kontrollera produktinformationen innan du köper.

Vilka produkter är relaterade till Bluetoothhögtalare?

Bluetoothhögtalare är en populär produkt som används för att lyssna på musik, podcasts, ljudböcker och mycket mer. Det finns dock flera andra relaterade produkter som kan förbättra din lyssnarupplevelse. Nedan listar vi några av dessa produkter och förklarar kort vad de används till och varför de kan vara användbara för dig:

 • Powerbank: En powerbank är en bärbar laddare som kan användas för att ladda upp dina elektroniska enheter, inklusive din Bluetoothhögtalare, när du är på språng. Du kan kolla in vår jämförelse av powerbanks för att hitta den bästa modellen för dina behov.
 • Läsplatta: En läsplatta är en elektronisk enhet som används för att läsa e-böcker. Du kan koppla din läsplatta till din Bluetoothhögtalare för att lyssna på ljudböcker. Vi har en recension av läsplattor som kan hjälpa dig att välja den bästa modellen.
 • Trådlösa hörlurar: Om du vill ha en mer personlig lyssnarupplevelse kan du överväga att köpa trådlösa hörlurar. De kan kopplas till samma enheter som din Bluetoothhögtalare och ger dig möjlighet att lyssna på din musik utan att störa andra. Kolla in vår test av trådlösa hörlurar för att hitta den bästa modellen för dig.
 • Gamingmus: Om du är en gamer kan du koppla din Bluetoothhögtalare till din dator för att förbättra ljudkvaliteten när du spelar spel. En gamingmus kan också förbättra din spelupplevelse. Vi har en recension av gamingmöss som kan hjälpa dig att hitta den bästa modellen.

Det finns också andra relaterade produkter som vi inte skriver om, till exempel ljudkort, ljudböcker och streamingtjänster, som också kan förbättra din upplevelse med din Bluetoothhögtalare.

Om vårt test

Att hitta den bästa Bluetoothhögtalaren kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet på marknaden. Vi på Bäst i Test 24 har dock tagit oss an denna utmaning för att hjälpa dig att hitta den högtalare som levererar bäst ljudkvalitet, hållbarhet och användarvänlighet. Vårt testteam har noggrant analyserat och jämfört olika modeller baserat på en rad olika kriterier.
 • Ljudkvalitet: Hur klar och balanserad är ljudbilden? Hur bra är basen? Hur skarp och tydlig är diskanten?
 • Hållbarhet: Hur robust är högtalaren? Klarar den av att tappas eller att bli blöt? Hur bra är batteritiden?
 • Användarvänlighet: Hur enkel är högtalaren att koppla upp mot olika enheter? Finns det en instruktiv manual? Är kontrollknapparna lätta att förstå och använda?
 • Design: Hur attraktiv är högtalaren estetiskt? Är den kompakt och lätt att bära med sig?
 • Prisvärdhet: Ger högtalaren valuta för pengarna med tanke på dess prestanda, hållbarhet och extra funktioner?

Genom att noggrant granska varje Bluetoothhögtalare baserat på dessa kriterier, är vi säkra på att vi kan hitta den bästa högtalaren för dig. Oavsett om du letar efter en högtalare att ta med på stranden eller en att använda hemma, kommer våra rekommendationer att hjälpa dig att göra det bästa köpet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
81 röster, Betyg: 4.4 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Expert inom hemelektronik

Johan Karlsson är en passionerad skribent med en djup fascination för hemelektronik och teknikens underverk. Hans äventyr inom teknik började när han byggde sin första dator som tonåring, en händelse som lade grunden för en livslång kärlek till elektronikens värld. Johans nyfikenhet har sedan dess lett honom till att utforska och förstå de senaste innovationerna.

Med sin unika kombination av teknisk expertis och förmågan att översätta komplexa koncept till användarvänlig information, har David blivit en vägledande ljus för dem som vill navigera i den ständigt föränderliga elektronikbranschen. Hans genuina intresse och entusiasm återspeglas tydligt i varje artikel han producerar.