Bästa Powerbanken 2023

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Hitta din räddare i nöden med bästa Powerbank på marknaden.
Powerbank - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Belkin BoostCharge 20 000 Belkin BoostCharge 20 000
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,5 Linocell Powerbank Linocell Powerbank
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,3 Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,2 Belkin BoostCharge 10 000 Belkin BoostCharge 10 000
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,0 Xtorm Powerbank med solcellsladdning Xtorm Powerbank med solcellsladdning
Pris
799 kr
Till butik
Se alla testvinnare

När du står där, mitt i vardagen eller på resande fot, och batterinivån på din mobil eller surfplatta ligger farligt nära noll. Då är det en Powerbank du behöver. En Powerbank är en portabel laddare som du kan ta med dig överallt, för att se till att du aldrig hamnar i den situationen där din enhet dör mitt i en viktig samtal, när du är på väg att slå rekordet i ditt favoritspel eller när du är mitt i en spännande film. En Powerbank är din räddare i nöden, din livlina till världen utanför och din försäkring mot att missa något viktigt.

I vår strävan att hitta den bästa lösningen på detta vanliga problem har vi testat en mängd olika Powerbanks. Efter noggranna tester, jämförelser och analys kan vi nu meddela att Belkin BoostCharge 20 000 är det bästa Powerbank på marknaden. Belkin BoostCharge 20 000 utmärker sig genom sin höga kapacitet, snabba laddning och robusta design. Den levererar när det verkligen gäller och kommer att bli din trofasta följeslagare i alla situationer där du behöver lite extra batteritid.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa powerbankerna 2023

 1. Belkin BoostCharge 20 000 mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-C - SvartBelkin BoostCharge 20K Powerbank Bäst i test: 4,7/5
 2. Linocell Powerbank Bästa billiga: 4,5/5
 3. Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös 7,5W Powerbank med stöd - Vit Bästa trådlösa: 4,3/5
 4. Belkin BoostCharge 10 000mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-CBelkin BoostCharge 10K Powerbank Mest portabla: 4,2/5
 5. Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh Bästa solcellsladdade: 4,0/5
 6. Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning Mest robusta: 3,9/5
 7. Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh Tuffaste äventyrsvalet: 3,8/5
 1. Bäst i test Belkin BoostCharge 20 000

  Högkapacitets powerbank med effektiv laddning och användarvänlig design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kapacitet:
  4,9/5
  Storlek:
  4,7/5
  Laddningshastighet:
  4,1/5
  Portar:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin BoostCharge 20 000 powerbank är i vårt tycke en av de bästa powerbanksen på marknaden. Med sin höga kapacitet på 20000 mAh ström kan den ladda din iPhone 13 upp till 78 timmar, vilket är mycket imponerande. Dess 15W effekt gör det möjligt att ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket är mycket praktiskt för den som har flera enheter att ladda samtidigt.

  Förutom dess höga ström och effektivitet, så är Belkin BoostCharge också mycket användarvänlig. Den inkluderar en USB-A till USB-C kabel för omedelbar användning direkt ur förpackningen, vilket sparar användaren tid och ansträngning. Dessutom har den lysdioder som visar powerbankens status för användaren, vilket är mycket hjälpsamt.

  Även om Belkin BoostCharge är större än många andra powerbanks, så tycker vi att dess storlek är acceptabel sett till dess höga kapacitet och effekt. Dessutom kommer dess robusta konstruktion och inkluderade 2 års garanti att ge dig sinnesro. Sammantaget ger vi Belkin BoostCharge 20 000 ett betyg på 4,7/5 för dess överlägsna prestanda och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Hög kapacitet på 20000 mAh
  • 15W effekt för samtidig laddning
  • Inkluderar USB-A till USB-C kabel
  • Lysdioder visar powerbankens status
  • Robust konstruktion och 2 års garanti

  Nackdelar

  • Större än många andra powerbanks
  • Högre pris jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 2. Bästa billiga Linocell Powerbank

  Pålitlig, kompakt powerbank med flexibla anslutningsmöjligheter och lång batterilivslängd.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kapacitet:
  4,6/5
  Storlek:
  4,6/5
  Laddningshastighet:
  4,8/5
  Portar:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Linocell Powerbank har imponerat oss med dess pålitliga prestanda och kompakta design. Med sin kapacitet på 4500 mAh kan den ladda de flesta smartphones minst en gång, vilket gör den till en livräddare under långa resor eller dagar när vägguttag inte är lättillgängliga. Trots dess mindre storlek, erbjuder denna powerbank en effekt på 5W max, vilket är tillräckligt för att ladda de flesta mobila enheter snabbt och effektivt.

  En annan fördel med Linocell Powerbank är dess mångsidiga anslutningsmöjligheter. Den har både USB-C och USB-A-portar vilket kan ladda ett brett spektrum av enheter inklusive mobiler, surfplattor och till och med USB-drivna tillbehör som fläktar. Dessutom stöder den automatisk avstängning när mobilen är fulladdad, en användbar funktion för att bevara batteriets livslängd.

  Sammantaget är Linocell Powerbank en prisvärd och högpresterande lösning för mobilladdning på språng. Dess kompakta storlek, pålitliga prestanda och flexibla anslutningsmöjligheter gör den till ett utmärkt val för de flesta användare. Trots dess lägre pris i jämförelse med andra powerbanks på marknaden, kompromissar den inte med kvalitet och funktioner. Det är därför vi ger den betyget 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Pålitlig prestanda
  • Kompakt design
  • Hög kapacitet på 4500 mAh
  • Effekt på 5W max
  • Mångsidiga anslutningsmöjligheter

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Saknar snabbladdningsfunktion
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 3. Bästa trådlösa Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös

  Trådlös, magnetisk powerbank med 5000mAh kapacitet och genomströmmande laddning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kapacitet:
  3,9/5
  Storlek:
  4,5/5
  Laddningshastighet:
  3,9/5
  Portar:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbank är en innovativ och praktisk lösning för den moderna användaren. Med sin kapacitet på 5000mAh kan den ladda en iPhone 13 Pro i upp till 19 timmars videouppspelning, vilket är imponerande för dess kompakta storlek. Detta gör den lämplig för användning under långa resor eller dagar när tillgången till en strömkälla är begränsad. Dessutom erbjuder den genomströmmande laddning vilket innebär att du kan ladda din enhet trådlöst medan powerbanken själv laddas.

  Belkin magnetiska trådlösa powerbank skiljer sig ut från mängden med sin starka effekt på 7,5W och dess magnetiska fästförmåga. Detta ger användaren en säker och bekväm trådlös laddning då enheten kan fästas sömlöst till antingen iPhone 12- eller iPhone 13-serien. Dessutom inkluderar den ett utfällbart stativ av metall vilket gör det möjligt att streama eller ringa videosamtal handsfree medan din enhet laddas. Dock har några användare rapporterat att enheten kan hettas upp under användning vilket kan leda till att laddningen stannar, detta är något att ta i beaktande.

  Slutligen, Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbanks mångsidiga anslutningar gör den ännu mer attraktiv. Med en USB-C-port som ger upp till 10W laddningseffekt kan en stor mängd kompatibla enheter laddas. Dessutom, med en garanti för ansluten utrustning på upp till 2500 $, ger Belkin användaren extra trygghet. Med allt detta i åtanke, får Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbank ett starkt betyg på 4,3/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Trådlös och magnetisk laddning.
  • Genomströmmande laddningsfunktion.
  • Stark effekt på 7,5W.
  • Utfällbart stativ för handsfree-användning.
  • USB-C-port som ger upp till 10W.

  Nackdelar

  • Kan hettas upp under användning.
  • Högt pris jämfört med andra powerbanks.
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 4. Mest portabla Belkin BoostCharge 10 000

  Kraftfull powerbank med stor kapacitet och tre laddningsportar.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kapacitet:
  4,5/5
  Storlek:
  4,5/5
  Laddningshastighet:
  3,7/5
  Portar:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin BoostCharge 10 000 är en kraftfull powerbank som imponerar med sin kapacitet. Med en laddningskapacitet på 10 000 mAh kan den ge upp till 40 extra timmars batteritid till din smartphone, vilket är imponerande för dess storlek. Dessutom kan den ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket gör den till en väldigt praktisk lösning för dig som ofta har många enheter som behöver laddning samtidigt.

  När det kommer till effekt erbjuder Belkin BoostCharge 10 000 en solid prestanda. Den har två USB-A-portar på 12W och en USB-C-port på 15W. Detta innebär att den kan ladda kraftigare enheter samt erbjuda snabbare laddning än många andra powerbanks på marknaden. Dessutom medföljer en USB-A till USB-C kabel, så du kan börja ladda direkt ur förpackningen.

  Belkin BoostCharge 10 000 är relativt kompakt och smidig, vilket gör den lätt att ta med sig under dagen. Dess storlek är mycket acceptabel med tanke på dess kapacitet och effekt. Dessutom har den en LED-indikator som visar powerbankens strömstatus, så du alltid vet när det är dags att ladda om den. Med sin tvååriga garanti och extra garanti för ansluten utrustning, ger Belkin BoostCharge 10 000 även extra sinnesro.

  Fördelar

  • Stor kapacitet på 10 000 mAh
  • Kan ladda upp till tre enheter samtidigt
  • Effektiva USB-A och USB-C portar
  • Medföljande USB-A till USB-C kabel
  • Lätt att bära med sig

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inte topprankad i testet
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 5. Bästa solcellsladdade Xtorm Powerbank med solcellsladdning

  Robust powerbank med solcellsladdning och 10000 mAh kapacitet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kapacitet:
  3,8/5
  Storlek:
  4,2/5
  Laddningshastighet:
  3,6/5
  Portar:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Xtorm Powerbank med solcellsladdning är ett robust och pålitligt val för dig som ofta är ute på äventyr och behöver en säker energikälla. Med en kapacitet på 10000 mAh kan du ladda din mobil ungefär tre gånger innan powerbanken behöver laddas igen. En utmärkt egenskap är att den även har solcellsladdning, vilket är praktiskt om du befinner dig på platser där det inte finns tillgång till el. Dock bör noteras att powerbankens solpanel endast kan ladda antingen en ansluten enhet eller det inbyggda batteriet, men inte båda samtidigt.

  Effekten på Xtorm Powerbank är imponerande. Den har 20 W USB-C PD och två USB-A-utgångar med Quick Charge 3.0 (18 W), vilket gör att den kan ladda snabbare och även hantera tyngre enheter. Det finns tre USB-portar, vilket innebär att du kan ladda flera enheter samtidigt. Powerbanken har också en inbyggd laddningsindikator som visar hur mycket energi den har kvar.

  Trots sin robusthet och kraftfullhet är Xtorm Powerbank kompakt i storleken, vilket gör den lätt att bära med sig. Den mäter 100x165x21 mm och väger 366 g. Ytterhöljet är gummerat och tål stötar, vilket gör den perfekt för tuffare miljöer. Dessutom är den vatten- och stöttålig (IPX4), vilket ytterligare ökar dess hållbarhet. Sammantaget ger vi Xtorm Powerbank med solcellsladdning ett betyg på 4,0/5 på grund av dess kapacitet, effekt, storlek och anslutningar.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig
  • Solcellsladdning
  • Hög kapacitet (10000 mAh)
  • Snabb laddning (20 W USB-C PD)
  • Kompakt och lätt att bära

  Nackdelar

  • Kan inte ladda enhet och batteri samtidigt
  • Högre pris jämfört med andra powerbanks
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 6. Mest robusta Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning

  Robust powerbank med solceller, dynamo och 10 000 mAh kapacitet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Storlek:
  4,0/5
  Laddningshastighet:
  4,0/5
  Portar:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning är en robust och pålitlig kraftkälla som är perfekt för äventyrare och friluftsmänniskor. Med en imponerande kapacitet på 10 000 mAh kan den ladda både din mobil och surfplatta flera gånger om. Dessutom har den dubbla USB-A-portar som ger ut en effekt på 5 V/2 A, vilket gör att du kan ladda två enheter samtidigt. Vi uppskattar också den tydliga laddningsindikatorn som låter dig hålla koll på batterinivån.

  En av de mest unika funktionerna med Denver Powerbank är dess solpanel och dynamovev. Med dessa kan powerbanken laddas upp även i friluftslivet eller vid strömavbrott, vilket gör den till ett utmärkt val för långa utflykter eller nödsituationer. Även om solpanelens laddningsingång på 5 V/0,24 A (1,2 W) kanske inte är den snabbaste, är det ett bra komplement till de mer traditionella laddningsmetoderna.

  Trots dess omfattande funktioner har Denver Powerbank en acceptabel storlek och design. Den är IP65-klassad vilket betyder att den är damm- och vattentät, vilket gör den till en ideal partner för din nästa campingresa. Den medföljande USB-C-kabeln och karbinhaken bidrar till produktens allmänna smidighet. Sammanfattningsvis, för priset av 799 kr, erbjuder Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning en rad funktioner som gör den till ett utmärkt val för den som söker en pålitlig och mångsidig powerbank.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig kraftkälla
  • Imponerande kapacitet på 10 000 mAh
  • Dubbelt USB-A-portar för samtidig laddning
  • Solpanel och dynamovev för laddning utomhus
  • Damm- och vattentät (IP65-klassad)

  Nackdelar

  • Solpanelens laddningsingång är långsam
  • Högt pris jämfört med andra powerbanks
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 7. Tuffaste äventyrsvalet Xtorm Rugged XR201

  Robust powerbank med hög kapacitet, snabbladdning och äventyrsanpassade funktioner.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Storlek:
  3,7/5
  Laddningshastighet:
  3,8/5
  Portar:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh är ett robust, kraftfullt och äventyrsanpassat val för de som behöver pålitlig energiförsörjning i tuffa miljöer. Med en kapacitet på 10400 mAh erbjuder den många laddningar innan powerbanken själv behöver en påfyllning, vilket gör den till en idealisk lösning för långvariga utflykter eller nödsituationer. Dessutom har den förmågan att snabbt ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket ger den en utmärkt flexibilitet och användbarhet.

  En av dess starkaste fördelar är dess effekt. Den stöder upp till 20 W snabbladdning med USB-PD och 18 W med QC 3.0, vilket möjliggör snabb och effektiv uppladdning av alla typer av enheter, inklusive kraftintensiva som laptops. Den har även en pass-through-laddningsfunktion vilket möjliggör laddning av dina enheter samtidigt som du laddar powerbanken, en praktisk funktion när det gäller tidseffektivitet.

  Storleken på Xtorm Rugged XR201 är något på den större sidan, men det kompenseras av dess robusthet och tålighet för stötar och vattenstänk (IP65). Dess robusta yttre tillsammans med inbyggd ficklampa gör den perfekt för äventyr. Med tanke på dess prestanda, kapacitet och hållbarhet, är priset på 899 kr rimligt. Detta, tillsammans med dess tillgänglighet i ett stort antal butiker, gör Xtorm Rugged XR201 till en stark kandidat för de som söker en pålitlig powerbank som kan tåla tuffa förhållanden.

  Fördelar

  • Rymmer 10400 mAh för många laddningar
  • Snabbladdning upp till 20 W
  • Kan ladda tre enheter samtidigt
  • Robust och vattentålig design
  • Inbyggd ficklampa

  Nackdelar

  • Stor och tung jämfört med andra
  • Högre pris än andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  899 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Powerbank Totalbetyg Pris
Belkin BoostCharge 20 000 mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-C - SvartBelkin BoostCharge 20K Powerbank Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
399 kr
Linocell Powerbank Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
99 kr
Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös 7,5W Powerbank med stöd - Vit Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
499 kr
Belkin BoostCharge 10 000mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-CBelkin BoostCharge 10K Powerbank Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
349 kr
Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
799 kr
Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
799 kr
Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
899 kr
viktiga faktorer för att välja rätt powerbank

Så hittar du bästa powerbank

Att hitta den bästa Powerbank för dina behov kan vara en utmaning. Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till och det är viktigt att hitta rätt balans mellan dessa för att få mest nytta av din Powerbank. Här nedan går vi igenom de mest centrala bedömningskriterierna som hjälper dig att hitta rätt Powerbank.

Kapacitet

En av de mest avgörande faktorerna när du väljer Powerbank är dess kapacitet. Kapaciteten mäts i milliamperetimmar (mAh) och avgör hur mycket ström Powerbanken kan lagra. En högre kapacitet innebär att du kan ladda din enhet flera gånger utan att behöva ladda upp Powerbanken igen, vilket är särskilt användbart på längre resor eller om du använder flera enheter. Tänk dock på att en högre kapacitet ofta innebär att Powerbanken blir större och tyngre.

Utgångseffekt

Utgångseffekten, mätt i watt (W), avgör hur snabbt din enhet kan laddas upp. En högre utgångseffekt betyder snabbare laddning, men alla enheter kan inte ta emot hög effekt. Kontrollera därför vad din enhet klarar av innan du väljer Powerbank.

Portar

Antalet och typen av portar på Powerbanken är också viktigt. Flera portar innebär att du kan ladda flera enheter samtidigt, och olika typer av portar (som USB, USB-C och Lightning) gör att du kan ladda olika typer av enheter. Se till att Powerbanken har de portar du behöver för dina enheter.

Storlek och vikt

Storlek och vikt är två viktiga överväganden, särskilt om du planerar att ta med dig Powerbanken på resor. En mindre och lättare Powerbank är mer portabel, men har ofta lägre kapacitet. Baserat på dina behov, avgör vilken balans mellan storlek, vikt och kapacitet som passar dig bäst.

Hållbarhet

Hållbarheten hos en Powerbank är en annan viktig faktor. En bra Powerbank bör kunna tåla dagligt slitage utan att prestandan påverkas. Kolla även upp om det finns någon garanti, eftersom detta kan ge en indikation på produkten kvalitet och tillverkarens förtroende för dess hållbarhet.

Användarrecensioner

Slutligen bör du alltid ta en titt på användarrecensioner innan du köper en Powerbank. Dessa ger ofta en bra bild av hur produkten presterar i praktiken, vilka dess styrkor och svagheter är och hur bra tillverkarens kundservice är. Läs både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att ta hänsyn till. Högkvalitativa Powerbanks kan vara dyrare, men de är ofta mer hållbara och har bättre prestanda. Se till att jämföra priser från olika återförsäljare och överväga om de extra funktionerna och prestandan är värda det högre priset.

powerbank

Hur använder man en Powerbank?

Att använda en Powerbank är i grunden mycket enkelt, men det finns några saker att tänka på för att få ut mesta möjliga av din enhet. Här går vi igenom några centrala punkter att ha i åtanke när du använder din Powerbank.

Ladda upp Powerbanken

Det första steget när du får din Powerbank är att ladda upp den. Även om vissa Powerbanks kommer med en del laddning från fabriken, är det bäst att ladda upp den helt innan du använder den första gången. Detta kan ta allt från några timmar till över ett dygn, beroende på kapaciteten och laddhastigheten. Se till att använda rätt typ av laddare och kabel för din Powerbank, eftersom fel typ kan skada batteriet eller minska dess livslängd.

Anslut din enhet

När din Powerbank är fulladdad kan du ansluta din enhet. Använd rätt kabel för din enhet och se till att den är ordentligt insatt i både enheten och Powerbanken. Om du har en Powerbank med flera portar, kom ihåg att vissa portar kan ha högre utgångseffekt än andra, vilket kan påverka laddhastigheten.

Starta laddningen

För de flesta Powerbanks startar laddningen automatiskt när du ansluter en enhet. Om inte, kan det finnas en strömbrytare eller knapp som du behöver trycka på för att starta laddningen. När din enhet laddas ska du se en indikation på både enheten och Powerbanken. Om inte, kontrollera att allt är korrekt anslutet.

Övervaka laddningen

Även om det är säkert att lämna din enhet ansluten till Powerbanken, är det bra att hålla koll på laddningsprocessen. Om din enhet blir ovanligt varm, eller om laddningen tar mycket längre tid än väntat, kan det vara ett tecken på att något är fel. Avbryt i så fall laddningen och kontakta tillverkaren eller en tekniker.

Underhåll din Powerbank

För att förlänga livslängden på din Powerbank bör du ta hand om den ordentligt. Undvik att utsätta den för extrema temperaturer, fukt eller direkt solljus. Ladda regelbundet upp den och töm den inte helt om det går att undvika. Om du inte kommer att använda Powerbanken på ett tag, lagra den i ett svalt och torrt utrymme med cirka 50% batteriladdning.

LÄS MER: Bästa Trådlösa hörlurar

Vem har nytta av en Powerbank?

Ett bärbar laddare, eller en Powerbank, är en otroligt praktisk enhet som kan vara till stor nytta för många olika typer av människor. Det är inte bara för de tekniskt intresserade eller de ständigt uppkopplade - nästan vem som helst kan dra nytta av bekvämligheten och tryggheten som en Powerbank kan erbjuda. Här följer några exempel på vilka som kan ha särskilt stor nytta av en Powerbank.

 • Resenärer: För de som ofta är på resande fot, vare sig det är för arbete eller nöje, kan en Powerbank vara ovärderlig. Att ständigt vara på språng innebär att tillgången till ström kan vara begränsad. Med en Powerbank i väskan kan du ladda dina enheter var du än befinner dig, vilket kan vara särskilt viktigt om du behöver använda din telefon för navigation, att hålla kontakten med familj och vänner, eller bara för att underhålla dig på långa resor.
 • Studenter: Studenter använder ofta flera elektroniska enheter samtidigt, som laptops, tablets och smartphones. Med lektioner, studiegrupper och extracurricular aktiviteter kan det vara svårt att hitta tid att sitta ner och ladda alla dessa enheter. En Powerbank kan hjälpa till att hålla alla dessa enheter i drift, så att du kan fokusera på dina studier istället för att oroa dig över när ditt batteri kommer att dö.
 • Utomhusentusiaster: För de som älskar camping, vandring eller andra utomhusaktiviteter, kan en Powerbank vara en livräddare. Många utomhusaktiviteter innebär att vara borta från eluttag under långa perioder. Med en Powerbank kan du hålla din GPS, mobiltelefon eller annan viktig utrustning laddad och redo att använda när du behöver den mest.

Å andra sidan, om du sällan är borta från ett eluttag och inte använder dina enheter mycket när du är ute, kanske du inte har så stor nytta av en Powerbank. De som främst använder sina enheter hemma eller på jobbet, där det alltid finns tillgång till ström, kanske finner att en Powerbank är mer av en lyx än en nödvändighet. Men även för dessa personer kan en Powerbank vara bra att ha i nödsituationer, som strömavbrott eller oväntade resor.

LÄS MER: Övervakningskamera bäst i test

vanliga frågor om Powerbank

FAQ: Vanliga frågor om powerbanker

Kan jag ladda min Powerbank medan den laddar en annan enhet?

Denna funktion, känd som pass-through charging, varierar från modell till modell. Vissa Powerbanks tillåter detta, vilket kan vara mycket praktiskt om du bara har tillgång till ett uttag. Men det är viktigt att notera att detta kan påverka livslängden på Powerbankens batteri över tid, eftersom det utsätter batteriet för en konstant ström av energi. Kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer innan du försöker pass-through charging.

Ska jag ladda upp min Powerbank helt innan jag använder den första gången?

De flesta tillverkare rekommenderar att du laddar upp din Powerbank helt innan du använder den första gången. Detta hjälper till att kalibrera batteriet och säkerställer att det fungerar optimalt. Efter den första laddningen behöver du inte nödvändigtvis ladda upp det helt varje gång, men det är en bra idé att undvika att låta det bli helt tömt.

Kan jag ta med min Powerbank på ett flyg?

Ja, du kan vanligtvis ta med din Powerbank på ett flyg, men det finns vissa begränsningar. Enligt FAA:s regler får Powerbanks med en kapacitet på upp till 100 Wh tas med i handbagaget. Om din Powerbank har en högre kapacitet än så, behöver du få tillstånd från flygbolaget. Observera att Powerbanks inte får packas i incheckat bagage, oavsett kapacitet.

Hur länge håller en Powerbank?

Detta beror på flera faktorer, inklusive Powerbankens kapacitet, dess kvalitet och hur den används. Generellt sett bör en högkvalitativ Powerbank kunna hålla i flera år om den underhålls ordentligt. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla batterier förlorar lite av sin kapacitet över tid, så även om din Powerbank fortfarande fungerar efter flera år kanske den inte laddar dina enheter lika effektivt som när den var ny.

Varför laddar min Powerbank långsamt?

Det kan finnas flera skäl till att din Powerbank laddar långsamt. Ett vanligt skäl är att du använder en laddare eller kabel med låg effekt. Kontrollera att du använder rätt typ av laddare och kabel för din Powerbank. Om det fortfarande laddar långsamt kan det vara ett tecken på att batteriet börjar bli utslitet eller att det är något fel på Powerbanken.

Hur vet jag när min Powerbank är fulladdad?

De flesta Powerbanks har en indikatorlampa som visar när de är fulladdade. Detta varierar dock från modell till modell, så det är bäst att kontrollera bruksanvisningen eller tillverkarens webbplats för specifik information. Generellt sett bör lamporna sluta blinka eller ändra färg när Powerbanken är fulladdad.

Varför blir min Powerbank varm när jag använder den?

Det är normalt att en Powerbank blir lite varm när den laddar en enhet, eftersom laddningsprocessen genererar värme. Om din Powerbank blir ovanligt varm kan det dock vara ett tecken på ett problem, som ett defekt batteri eller en intern kortslutning. Om detta sker bör du sluta använda Powerbanken och kontakta tillverkaren eller en tekniker.

Kan jag använda vilken kabel som helst för att ladda min Powerbank?

Även om de flesta Powerbanks använder standard USB- eller USB-C-kablar, är det alltid bäst att använda den kabel som följde med din Powerbank, eller en kabel av samma typ och kvalitet. Användning av fel typ av kabel kan skada din Powerbank och/eller leda till långsammare laddning.

Om vårt test

Marknaden har på sistone blivit överöst av olika modeller av powerbanks. Vissa som är stora och klumpiga med låg effekt, och andra som är små och smidiga, och som faktiskt håller det som lovas. När vi har betygsatt de olika powerbanksen har vi antagit en normal användares behov. Vinnaren i vårt test kommer därför att passa de allra flesta, men har man något annorlunda krav kan de andra kandidaterna på vår bäst i test - lista också komma till riktigt bra användning. Det som primärt ligger till grund för testet är följande punkter:

 • Kapacitet – Hur många gånger kan powerbanken ladda en enhet innan själva powerbanken måste laddas?
 • Effekt – Med hög effekt går det att ladda snabbare, men också tyngre enheter som exempelvis laptops och liknande. Hur hög är effekten i relation till övriga specifikationer?
 • Storlek – Hur stor är powerbanken? Är storleken acceptabel sett till kapaciteten och effekten?
 • Anslutningar – Går det att ladda flera olika sorters enheter samtidigt och har powerbanekn olika sorters USB anslutningar?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
86 röster, Betyg: 4.6 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Expert inom hemelektronik

Johan Karlsson är en passionerad skribent med en djup fascination för hemelektronik och teknikens underverk. Hans äventyr inom teknik började när han byggde sin första dator som tonåring, en händelse som lade grunden för en livslång kärlek till elektronikens värld. Johans nyfikenhet har sedan dess lett honom till att utforska och förstå de senaste innovationerna.

Med sin unika kombination av teknisk expertis och förmågan att översätta komplexa koncept till användarvänlig information, har David blivit en vägledande ljus för dem som vill navigera i den ständigt föränderliga elektronikbranschen. Hans genuina intresse och entusiasm återspeglas tydligt i varje artikel han producerar.