Bästa Trådlösa hörluren 2023

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Upplev överlägsen ljudkvalitet och rörlighet med bästa trådlösa hörlurar.
Trådlösa hörlurar - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Apple AirPods (3rd gen.) Apple AirPods (3rd gen.)
Pris
2390 kr
Till butik
betyg 4,5 Nothing Ear (2) Nothing Ear (2)
Pris
1290 kr
Till butik
betyg 4,3 Apple AirPods (2nd gen.) Apple AirPods (2nd gen.)
Pris
1499 kr
Till butik
betyg 4,2 JBL Tune Flex JBL Tune Flex
Pris
990 kr
Till butik
betyg 4,0 Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 8 Active
Pris
2490 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Trådlösa hörlurar är en teknisk innovation som har revolutionerat vårt sätt att lyssna på musik och konsumera media. De har frigjort oss från de begränsningar som kablar innebär, och erbjuder en frihet och rörlighet som tidigare var omöjlig. Trådlösa hörlurar är särskilt användbara i situationer där man vill ha händerna fria, som vid träning, under pendlingen eller när man utför hushållsarbete. De ger oss också möjlighet att njuta av vår favoritmusik eller podcast utan att störa andra människor i vår omgivning.

Efter noggranna tester och jämförelser har vi kommit fram till att Apple AirPods (3rd gen.) är det bästa trådlösa hörlurarna på marknaden just nu. Dessa hörlurar levererar inte bara överlägsen ljudkvalitet, utan även en imponerande batteritid och en komfort som är svår att matcha. Dessutom erbjuder de en sömlös upplevelse för alla Apple-användare med sin intuitiva koppling och anpassning till andra Apple-enheter. Så oavsett om du är ute efter att uppgradera dina nuvarande hörlurar, eller om du är på jakt efter ditt första par trådlösa hörlurar, så kommer du inte bli besviken med Apple AirPods (3rd gen.).

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Trådlösa hörlurarna 2023

 1. Apple AirPods (3rd gen.) med Magsafe-laddningsetui Bäst i test: 4,7/5
 2. Nothing Ear (2) - SvartMighty little things Bästa unika design: 4,5/5
 3. Apple AirPods (2nd gen.) with Standard Case Bästa standardvalet: 4,3/5
 4. JBL Tune Flex Brusreducerande hörlurar Bästa basljud: 4,2/5
 5. Jabra Elite 8 Active Trådlösa hörlurar Bästa robusta: 4,0/5
 6. JBL Tune 230NC Brusreducerande lurar Bästa prisvärda: 3,9/5
 7. Linocell True Wireless-hörlurar Bästa billiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Apple AirPods (3rd gen.)

  Högkvalitativa trådlösa hörlurar med överlägsen ljudkvalitet och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Ljudkvalitet:
  4,7/5
  Passform:
  4,7/5
  Trådlös räckvidd:
  4,6/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Apple AirPods (3rd gen.) är ett utmärkt val för konsumenter som söker högkvalitativa trådlösa hörlurar och är beredda att betala lite mer för den utmärkta prestanda och funktionalitet de erbjuder. Ljudkvaliteten är enastående, med Spatial Audio som ger en uppslukande lyssningsupplevelse, och adaptiv EQ som kalibrerar musiken efter öronens form, vilket ger en personlig upplevelse för varje användare. Dessa hörlurar ger upp till sex timmars lyssning på en enda laddning och upp till 30 timmars lyssning med MagSafe-laddningsetuiet, vilket är imponerande och överträffar många konkurrerande modeller.

  Bekvämligheten är också ett av huvuddragen för Apple AirPods (3rd gen.). De har en helt ny avrundad design som sitter bekvämt i örat, och de är svett- och vattentåliga, vilket gör dem lämpliga för idrott och träning. Dessutom gör trycksensorn det enkelt att styra uppspelningen, ta emot och avsluta samtal och annat, vilket bidrar till användarvänligheten.

  Brusreduceringen hos Apple AirPods (3rd gen.) är också effektiv, vilket gör att användaren kan njuta av sin musik utan störningar från omgivningen. Dessutom kan du snabbt komma åt Siri genom att bara säga ”Hej Siri”, vilket ger en bekväm och handsfree användarupplevelse. I slutändan, även om priset kan vara högt, är Apple AirPods (3rd gen.) värt investeringen för den fantastiska ljudkvaliteten, långa batteritiden, bekvämligheten och sofistikerade teknologin de erbjuder.

  Fördelar

  • Enastående ljudkvalitet med Spatial Audio
  • Adaptiv EQ för personlig upplevelse
  • Lång batteritid upp till 30 timmar
  • Bekväm och avrundad design
  • Svett- och vattentålig

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med konkurrenter
  • Brusreduceringen kan vara bättre
  Produkten finns att köpa här:
  2390 kr
 2. Bästa unika design Nothing Ear (2)

  Högkvalitativa trådlösa hörlurar med unik design och överlägsen ljudkvalitet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Ljudkvalitet:
  4,2/5
  Passform:
  4,9/5
  Trådlös räckvidd:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,3/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,3/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Nothing Ear (2) trådlösa hörlurar erbjuder en exceptionell användarupplevelse, vilket gör dem till en topprankad produkt i vårt test. Den unika designen, som inkluderar genomskinliga fasader som visar tekniken inuti, ger dem en distinkt estetisk kant över sina konkurrenter. De är inte bara snygga att se på utan erbjuder också högupplöst ljud och är lättstyrda med många användbara funktioner. Detta par hörlurar lyckas kombinera stil och funktionalitet på ett sätt som verkligen imponerar.

  En av de mest framstående aspekterna av Nothing Ear (2) är dess otroliga ljudkvalitet. Med sitt 11,6 mm anpassade element och 24-bitars högupplöst ljud står det klart att denna produkt erbjuder mer än bara en visuell attraktion. Den aktiva brusreduceringen, som kan anpassas individuellt upp till 40 dB, skapar en fokuserad och personlig lyssningsupplevelse. Dessutom kompletteras dessa funktioner av bekvämligheten att bära dem med sin ultralätta design och långa batteritid på upp till 36 timmar.

  Överlag är Nothing Ear (2) en utmärkt produkt som inte bara levererar på alla de viktigaste punkterna vi testade: ljudkvalitet, brusreducering, bekvämlighet och batteritid, men lyckas även överträffa förväntningarna med ytterligare funktioner som vattentäthet och dubbla anslutningar. För det pris som de erbjuds till, är Nothing Ear (2) utan tvekan ett överlägset val för alla som letar efter högkvalitativa trådlösa hörlurar.

  Fördelar

  • Unik och attraktiv design
  • Högupplöst ljudkvalitet
  • Anpassningsbar aktiv brusreducering
  • Lätt att bära med lång batteritid
  • Vattentät och möjlighet till dubbla anslutningar

  Nackdelar

  • Högre pris än vissa konkurrenter
  • Genomskinlig design kanske inte passar alla
  Produkten finns att köpa här:
  1290 kr
 3. Bästa standardvalet Apple AirPods (2nd gen.)

  Högkvalitativa trådlösa hörlurar med bra batteritid och ljudkvalitet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Passform:
  4,3/5
  Trådlös räckvidd:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,2/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,2/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Apple AirPods (2nd gen.) får en stark 4,3 av 5 i vårt betyg vilket inte är förvånande med tanke på dess prestanda och funktionalitet. När det kommer till ljudkvalitet levererar dessa AirPods ett kristallklart och fylligt ljud som är tilltalande för alla musikälskare. Dock finns det ingen brusreducering, vilket kan vara en nackdel för dem som ofta befinner sig i bullriga miljöer.

  En stor fördel med dessa trådlösa hörlurar är deras bekvämlighet. De sitter stadigt i örat och är lätt att bära runt tack vare det smarta och bärbara laddningsfodralet. AirPods 2nd gen har också en anmärkningsvärd batteritid på upp till tre timmars samtalstid på en enda laddning, vilket gör dem idealiska för långa samtal eller musiksessioner.

  Extra funktioner som automatisk uppkoppling och snabb Siri-åtkomst höjer dess prisvärdhet. De kan dock upplevas som dyra jämfört med andra trådlösa hörlurar på marknaden. Sammanfattningsvis så är Apple AirPods (2nd gen.) en högkvalitativ produkt med bra batteritid, bra ljudkvalitet och användarvänlighet, vilket gör dem till ett starkt val för dem som sätter kvalitet framför pris.

  Fördelar

  • Hög ljudkvalitet
  • Bekväma att bära
  • Lång batteritid
  • Automatisk uppkoppling
  • Snabb Siri-åtkomst

  Nackdelar

  • Ingen brusreducering
  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  1499 kr
 4. Bästa basljud JBL Tune Flex

  Högkvalitativt ljud, bekväm design och imponerande batteritid.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Ljudkvalitet:
  4,4/5
  Passform:
  3,8/5
  Trådlös räckvidd:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,4/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,4/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Tune Flex erbjuder en exceptionell ljudkvalitet som är en stor styrka för produkten. JBL Pure Bass-soundet skapar en djup och fyllig bas, vilket är uppskattat av basälskare. Den dynamiska frekvensomfånget på 20Hz-20kHz säkerställer att alla ljud från de lägsta till de högsta frekvenserna återges klart och tydligt. Dessutom kommer den med inbyggd brusreducering, vilket är effektivt för att minimera störande bakgrundsljud och förbättra den totala lyssningsupplevelsen.

  Bekvämligheten med JBL Tune Flex är imponerande. Den lättviktiga designen, kombinerat med olika storlekar på hörlurskuddar, säkerställer att de sitter bekvämt i örat under långa perioder. De är också vattentåliga (IPX4), vilket gör dem till ett bra val för aktiva användare som exempelvis gym- eller utomhusentusiaster. En annan framstående egenskap är batteritiden på upp till 32 timmar (8 timmar i lurarna och 24 timmar i fodralet), vilket är mycket imponerande och över genomsnittet för trådlösa hörlurar i samma prisklass.

  Övriga attraktiva egenskaper inkluderar Smart Ambient-tekniken, vilken låter användaren ställa in hur mycket av omgivningen som ska höras, vilket kan vara väldigt användbart under situationer som promenader i trafikerade områden. Den snabbladdningsfunktion som ger 2 timmars speltid på bara 10 minuters laddning är också en stark fördel för dessa hörlurar. JBL Headphone App ger användaren full kontroll över EQ-inställningarna och gör det möjligt att personanpassa ljudet efter eget tycke och smak.

  Fördelar

  • Exceptionell ljudkvalitet med JBL Pure Bass
  • Inbyggd brusreducering
  • Bekväm lättviktiga design
  • Vattentålig (IPX4)
  • Lång batteritid upp till 32 timmar

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Saknar aktiv brusreducering
  Produkten finns att köpa här:
  990 kr
 5. Bästa robusta Jabra Elite 8 Active

  Högkvalitativa, robusta trådlösa hörlurar med suverän ljudkvalitet och batteritid.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Ljudkvalitet:
  4,0/5
  Passform:
  3,7/5
  Trådlös räckvidd:
  3,9/5
  Batteritid:
  4,2/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,2/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Jabra Elite 8 Active trådlösa hörlurar är designade för att motstå de mest extrema förhållandena. Oavsett om du är ute i blåsigt väder, stöttar runt i dammiga miljöer eller tränar hårt, klarar dessa hörlurar av allt utan att missa ett enda beat. De är vattentåliga, svettåliga, dammtåliga och falltåliga. Dessutom har de en imponerande batteritid på 8 timmar plus ytterligare 24 timmar med laddfodralet vilket ger dig gott om tid att njuta av din musik utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut.

  En unik funktion med Jabra Elite 8 Active är deras adaptiva hybrid aktiva brusreducering. Detta innebär att de automatiskt anpassar sig till miljön du befinner dig i och filtrerar bort oönskade ljud från vind och andra störande ljud. Dennes funktion fungerar utmärkt och ger en mycket tydlig och ren ljudupplevelse. Dessutom har de en fantastisk passform som inte rubbas oavsett hur mycket du rör dig tack vare Jabra ShakeGrip-teknologin.

  Priset på Jabra Elite 8 Active kan verka högt men med tanke på dess robusthet, ljudkvalitet, batteritid och andra högkvalitativa funktioner, ger dessa hörlurar valuta för pengarna. Dessutom erbjuder Jabra framtida firmwareuppdateringar för dessa hörlurar, vilket innebär att de kommer att fortsätta att förbättras över tid. Sammantaget är Jabra Elite 8 Active ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa trådlösa hörlurar som tål tuffa förhållanden och erbjuder fantastisk ljudkvalitet.

  Fördelar

  • Robust och tålig design
  • Lång batteritid
  • Adaptiv hybrid aktiv brusreducering
  • Hög ljudkvalitet
  • Stabil passform med ShakeGrip-teknologi

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Begränsade framtida firmwareuppdateringar
  Produkten finns att köpa här:
  2490 kr
 6. Bästa prisvärda JBL Tune 230NC

  Högkvalitativa trådlösa hörlurar med brusreducering och lång batteritid.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Ljudkvalitet:
  3,6/5
  Passform:
  4,0/5
  Trådlös räckvidd:
  4,1/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Anslutningsmöjligheter:
  3,9/5
  Till butiken
  (Kjell)

  JBL Tune 230NC är ett par helt trådlösa hörlurar som imponerar med sin ljudkvalitet och komfort. Med JBL:s Pure Bass Sound-teknologi levererar dessa hörlurar en djup och dynamisk basupplevelse som i kombination med de smart designade 6,0 mm-drivrutinerna ger ett ljud som är både kraftfullt och klart. Ljudkvaliteten kompletteras av effektiv brusreducering med hjälp av Smart Ambient-tekniken, vilket gör att du kan minimera störande bakgrundsljud och fokusera på din musik eller samtal.

  Praktiskt taget är JBL Tune 230NC även mycket bekväma, tack vare deras ergonomiska och vattentåliga design. De kommer med silikonpluggar i tre olika storlekar, vilket säkerställer att de sitter säkert i örat även under längre stunder. Dessutom är dessa hörlurar svett- och stänktåliga, vilket gör dem till ett utmärkt val för idrottsaktiviteter eller andra situationer där de riskerar att bli blöta.

  En annan stor fördel med JBL Tune 230NC är dess långa batteritid. Med upp till 40 timmars speltid (10 timmar i lurarna och ytterligare 30 i laddfodralet) behöver du aldrig oroa dig för att batteriet ska ta slut mitt i en låt eller samtal. Dessutom har hörlurarna en snabbladdningsfunktion, vilket innebär att en 10 minuters laddning räcker för upp till 2 timmars användning. Med tanke på priset på 990 kr, är JBL Tune 230NC ett utmärkt val för dem som söker högkvalitativa trådlösa hörlurar utan att bryta banken.

  Fördelar

  • Hög ljudkvalitet med djup bas
  • Effektiv brusreducering
  • Ergonomisk och vattentålig design
  • Lång batteritid och snabbladdningsfunktion
  • Prisvärd jämfört med andra modeller

  Nackdelar

  • Inte lika populär som Apple AirPods
  • Mindre batteritid än vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  990 kr
 7. Bästa billiga Linocell True Wireless-hörlurar Svart

  Bekväma, trådlösa hörlurar med lång batteritid och vattentäthet.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Ljudkvalitet:
  3,6/5
  Passform:
  3,5/5
  Trådlös räckvidd:
  3,7/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,1/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Linocell True Wireless-hörlurar Svart erbjuder ett anmärkningsvärt värde för sitt pris. De helt trådlösa hörlurarna har en bekväm passform och smidiga touch-kontroller som gör det enkelt att styra musik och samtal. Ljudkvaliteten är bra men kanske inte lika imponerande som några högre prissatta alternativ. Lyssningsfrekvensen från 20 Hz till 20 kHz ger ett tillfredsställande ljud med tillräcklig tydlighet för att lyssna på musik, ljudböcker eller samtal under promenader och träning.

  Batteritiden på 6 timmar per laddning, med ytterligare 15 timmar från det medföljande laddetuiet, är verkligen imponerande för denna prispunkt. Detta gör dem till ett bra val för långvarig användning. Även om de inte har någon brusreducering att tala om, vilket kan vara en nackdel i bullriga miljöer, är de IPX4-klassade för vattentålighet, vilket innebär att de kan användas tryggt även i regn.

  Sammanfattningsvis är Linocell True Wireless-hörlurar Svart ett prisvärt alternativ för dem som söker bekväma, trådlösa hörlurar med lång batteritid. Medan de kanske inte erbjuder den bästa ljudkvaliteten eller har brusreducering, kompenserar deras andra egenskaper, som vattentäthet och räckvidd (10 m med Bluetooth 5.3), för dessa brister. För priset av 199 kr, får du mer än vad du betalar för.

  Fördelar

  • Bekväm passform
  • Smidiga touch-kontroller
  • Tillfredsställande ljudkvalitet
  • Lång batteritid
  • Vattentåliga (IPX4-klassade)

  Nackdelar

  • Saknar brusreducering
  • Medelmåttig ljudkvalitet jämfört med dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Trådlösa hörlurar Totalbetyg Pris
Apple AirPods (3rd gen.) med Magsafe-laddningsetui Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2390 kr
Nothing Ear (2) - SvartMighty little things Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1290 kr
Apple AirPods (2nd gen.) with Standard Case Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1499 kr
JBL Tune Flex Brusreducerande hörlurar Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
990 kr
Jabra Elite 8 Active Trådlösa hörlurar Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2490 kr
JBL Tune 230NC Brusreducerande lurar Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
990 kr
Linocell True Wireless-hörlurar Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt trådlösa hörlurar

Så hittar du bästa trådlösa hörlurar

När det kommer till att välja de bästa trådlösa hörlurarna finns det flera faktorer att tänka på. Det är viktigt att inte bara titta på priset, utan också på hörlurarnas prestanda, komfort, batteritid och andra specifika funktioner. Det är också viktigt att ta hänsyn till användarrecensioner och märkets rykte. Här är några av de viktigaste kriterierna att beakta när du letar efter de bästa trådlösa hörlurarna.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är kanske det mest avgörande kriteriet när man väljer trådlösa hörlurar. Bra ljudkvalitet innebär klarhet i alla frekvensområden, från djupa basar till skarpa höjder. Det innebär också en god balans mellan olika frekvensområden, så att ingen del av ljudet överväldigar eller skymmer en annan. Vissa hörlurar erbjuder även aktiv brusreducering, vilket kan förbättra ljudupplevelsen ytterligare genom att filtrera bort oönskat bakgrundsljud.

Komfort och passform

Komfort är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer trådlösa hörlurar. Oavsett hur bra ljudkvaliteten är, kommer du inte att vilja använda hörlurarna om de är obekväma. En bra passform är också avgörande för att säkerställa optimal ljudkvalitet och brusreducering. Många trådlösa hörlurar kommer med olika storlekar på öronkuddar för att passa olika öronstorlekar och former.

Batteritid

Batteritiden är särskilt viktig för trådlösa hörlurar, eftersom de inte kan användas när batteriet är tomt. Många trådlösa hörlurar erbjuder mellan 4-8 timmars användning på en enda laddning, medan vissa högpresterande modeller kan erbjuda upp till 24 timmars batteritid. Vissa modeller kommer också med laddningsfodral som kan förlänga batteritiden ytterligare.

Anslutningsstabilitet

En stabil anslutning är avgörande för en god upplevelse med trådlösa hörlurar. Bluetooth-anslutningar kan ibland vara instabila och leda till avbrott i ljudet. Det är därför viktigt att välja hörlurar som har en stark och stabil anslutning till din enhet. Vissa hörlurar erbjuder även multi-pairing, vilket innebär att de kan anslutas till flera enheter samtidigt.

Extrafunktioner

Vissa trådlösa hörlurar kommer med extrafunktioner som kan förbättra din upplevelse. Dessa kan inkludera touchkontroller, röstassistenter, anpassningsbar EQ och mer. Medan dessa funktioner kanske inte är nödvändiga för alla, kan de göra en stor skillnad för vissa användare.

Vattentålighet

För de som planerar att använda sina trådlösa hörlurar under träning eller i andra situationer där de kan utsättas för fukt, är vattentålighet en viktig faktor att överväga. Många hörlurar kommer med en IPX-klassificering som indikerar deras motståndskraft mot vatten och svett.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid bra att ta en titt på användarrecensioner innan du gör ditt val. Dessa recensioner kan ge dig insikt i hur hörlurarna presterar i verkliga situationer och hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller nackdelar som du kanske inte har tänkt på. Kom ihåg att ingen produkt är perfekt, men en produkt med övervägande positiva recensioner är ofta ett säkert val.

man lyssnar med tradlosa horlurar

Användning av trådlösa hörlurar

Att använda trådlösa hörlurar kan initialt verka lite komplicerat, men när du väl har lärt dig grunderna är det ganska enkelt. Här går vi igenom några viktiga steg och tips för att få ut det mesta av dina trådlösa hörlurar.

Koppla till din enhet

Det första du behöver göra när du skaffar nya trådlösa hörlurar är att koppla dem till din enhet. Detta görs vanligtvis via Bluetooth. För att göra det, slå på dina hörlurar och gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet. Dina hörlurar bör dyka upp i listan över tillgängliga enheter. Klicka på namnet på dina hörlurar för att koppla dem till din enhet. Vissa hörlurar kanske kräver en PIN-kod för att kopplas, vilket bör finnas i användarmanualen.

Ladda dina hörlurar

Trådlösa hörlurar drivs av ett inbyggt batteri som behöver laddas regelbundet. De flesta trådlösa hörlurar kommer med en laddningskabel, och vissa kommer även med ett laddningsfodral. För att ladda dina hörlurar, koppla in laddningskabeln i laddningsporten på hörlurarna eller fodralet och anslut den andra änden till en strömkälla. En full laddning kan ta allt från 1 till 4 timmar, beroende på modell.

Använd rätt storlek på öronkuddar

Många trådlösa hörlurar kommer med flera storlekar på öronkuddar. Det är viktigt att använda rätt storlek för att säkerställa optimal komfort och ljudkvalitet. Om öronkuddarna är för stora kan de vara obekväma och orsaka obehag, medan för små öronkuddar kanske inte ger tillräckligt med tätning för att blockera bakgrundsljud. Prova olika storlekar tills du hittar den som passar bäst.

Förstå dina hörlurars kontroller

De flesta trådlösa hörlurar har inbyggda kontroller som låter dig justera volymen, byta låtar, svara på samtal och mer. Dessa kontroller kan vara fysiska knappar på hörlurarna, eller de kan vara touch-baserade. Kolla i användarmanualen för att lära dig hur dessa kontroller fungerar. Att kunna använda dessa kontroller effektivt kan göra din upplevelse mycket smidigare.

Skötsel och underhåll

För att dina trådlösa hörlurar ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att ta hand om dem ordentligt. Förvara dem i det medföljande fodralet när de inte används för att skydda dem från skador. Rengör dem regelbundet med en mjuk trasa för att ta bort smuts och svett. Om dina hörlurar är vattentäta, se till att torka av dem efter att de har utsatts för fukt för att förhindra korrosion.

LÄS MER: Bästa Övervakningskamera

Vem har nytta av trådlösa hörlurar?

Trådlösa hörlurar är ett praktiskt verktyg som kan passa en mängd olika individer och livsstilar. Här är några exempel på personer som kan dra stor nytta av att använda trådlösa hörlurar:

 • Träningsentusiaster: För personer som regelbundet tränar, vare sig det är på gymmet, utomhus eller hemma, kan trådlösa hörlurar vara en game-changer. De ger användaren friheten att röra sig utan att behöva oroa sig för att dra ur en kabel eller att telefonen ska ramla ur fickan. Dessutom är många trådlösa hörlurar svett- och vattenresistenta, vilket gör dem idealiska för intensiva träningspass.
 • Pendlare: För dem som reser till och från arbete eller skola dagligen, kan trådlösa hörlurar göra resan mer underhållande och mindre störande för andra. Med trådlösa hörlurar kan du lyssna på musik, podcasts eller ljudböcker utan att behöva oroa dig för att kablar ska trassla sig eller fastna i väskor och kläder.
 • Kontorsarbetare: Trådlösa hörlurar kan vara särskilt användbara för dem som arbetar på kontor eller hemifrån. De kan användas för att lyssna på musik eller för att ta videokonferenssamtal. Många modeller har även brusreducerande funktioner som kan hjälpa till att blockera bakgrundsljud, vilket kan vara fördelaktigt i bullriga kontorsmiljöer.

Å andra sidan kan personer som prioriterar ljudkvalitet över bekvämlighet, såsom ljudtekniker och musikproducenter, kanske inte finner trådlösa hörlurar lika fördelaktiga. Trots att ljudkvaliteten på trådlösa hörlurar har förbättrats avsevärt under de senaste åren, kan de fortfarande inte riktigt matcha kvaliteten hos högkvalitativa kabelbundna hörlurar. Dessutom kan trådlösa hörlurar vara mindre idealiska för personer som inte har tillgång till en strömkälla för att ladda dem regelbundet.

LÄS MER: Smartwatch bäst i test

vanliga frågor om Trådlösa hörlurar

FAQ: Vanliga frågor om Trådlösa hörlurar

Kan jag använda trådlösa hörlurar med alla enheter?

Ja, de flesta trådlösa hörlurar kan anslutas till alla enheter som har Bluetooth-funktion, inklusive smartphones, tablets, laptops och vissa TV-apparater. Vissa hörlurar kan även anslutas till flera enheter samtidigt. Det är dock viktigt att notera att vissa funktioner kanske inte är tillgängliga på alla enheter. Till exempel kan vissa hörlurar ha speciella funktioner som bara fungerar med specifika varumärken eller operativsystem.

Hur lång räckvidd har trådlösa hörlurar?

Räckvidden för trådlösa hörlurar varierar beroende på modell och miljö, men de flesta har en räckvidd på omkring 10 meter. Detta innebär att du kan röra dig relativt fritt runt din enhet utan att ljudet avbryts. Dock kan väggar och andra hinder minska räckvidden och påverka ljudkvaliteten.

Hur länge varar batteriet i trådlösa hörlurar?

Batteritiden för trådlösa hörlurar kan variera kraftigt beroende på modell och användning. De flesta trådlösa hörlurar erbjuder mellan 4-8 timmars användning på en enda laddning, medan vissa högpresterande modeller kan erbjuda upp till 24 timmars batteritid. Dessutom kommer många trådlösa hörlurar med ett laddningsfodral som kan ladda hörlurarna flera gånger, vilket förlänger den totala lyssningstiden ytterligare.

Kan jag använda trådlösa hörlurar när jag tränar?

Ja, många trådlösa hörlurar är designade för att användas under träning. De är ofta svett- och vattenresistenta, vilket gör dem idealiska för intensiva träningspass. Dessutom är de trådlösa, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att dra ur en kabel eller att telefonen ska ramla ur fickan under träningen.

Hur länge tar det att ladda trådlösa hörlurar?

Laddningstiden för trådlösa hörlurar varierar beroende på modell, men de flesta tar mellan 1 till 4 timmar att ladda helt. Många modeller har också snabbladdningsfunktioner som kan ge dig flera timmars användning med bara några minuters laddning.

Är trådlösa hörlurar säkra att använda?

Ja, trådlösa hörlurar är säkra att använda under normala förhållanden. De använder Bluetooth-teknik för att överföra ljud, vilket innebär att de avger mycket låga nivåer av radiofrekvensenergi. Dessa nivåer är mycket lägre än de gränser som satts av internationella hälsoorganisationer och anses vara säkra.

Kan jag ta telefonsamtal med trådlösa hörlurar?

Ja, de flesta trådlösa hörlurar har inbyggda mikrofoner som gör att du kan ta telefonsamtal utan att behöva ta upp din telefon. Vissa modeller erbjuder även avancerade funktioner som brusreducering för samtal, vilket kan förbättra samtalskvaliteten i bullriga miljöer.

Behöver jag en speciell app för att använda trådlösa hörlurar?

Medan vissa trådlösa hörlurar fungerar bäst med en tillhörande app, behöver de flesta inte en för grundläggande funktioner som att spela musik eller ta samtal. Appar kan dock erbjuda extra funktioner som anpassad EQ, hitta mina hörlurar-funktioner och mer. Det är bäst att kontrollera med tillverkaren om en app rekommenderas för dina specifika hörlurar.

Om vårt test

Trådlösa hörlurar är en kombination av preferens och tekniska specifikationer. En person som föredrar in ear hörlurar kommer i vissa fall att ha svårt att gå över till stora on ear hörlurar oavsett hur fina eller dyra de är, och vice versa. Sedan finns aspekter som inte är kopplade till smak eller vilket sorts ljud man föredrar utan som handlar om ren prestanda, exempelvis batteritid eller om de trådlösa hörlurarna är vattentäta eller inte. När vi har testat hörlurarna har vi främst undersökt följande punkter när vi har delat ut poängen:

 • Ljudkvalitet - Även fast man kan föredra olika sorters ljud är det få som föredrar musik med överdrivna toner eller om något tydligt fattas.
 • Brusreducering - Det visar sig att brusreduceringen skiljer sig åt väldigt mycket mellan olika modeller. Hur effektiv är brusreduceringen och kommer man att höra tydliga missljud i samband med att brusreduceringen är igång?
 • Bekvämlighet - Den stora skillnaden i bekvämlighet kommer från de olika utformningarna, vissa hörlurar sitter inuti örat och andra ovanpå. Sedan finns stora skillnader även bland samma typer av trådlösa hörlurar.
 • Batteritid - Batteritiden är något som har förbättrats mest de senaste åren och är något som man vill ha så mycket av oavsett vad. Stämmer tiden och är det en rimlig batteritid sett till priset?
 • Övrigt - Utöver ovan nämnda punkter, hur väl fungerar övriga egenskaper som vattentäthet, signalstyrka och annat som kan vara unikt för de trådlösa hörlurarna?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
53 röster, Betyg: 4.6 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Expert inom hemelektronik

Johan Karlsson är en passionerad skribent med en djup fascination för hemelektronik och teknikens underverk. Hans äventyr inom teknik började när han byggde sin första dator som tonåring, en händelse som lade grunden för en livslång kärlek till elektronikens värld. Johans nyfikenhet har sedan dess lett honom till att utforska och förstå de senaste innovationerna.

Med sin unika kombination av teknisk expertis och förmågan att översätta komplexa koncept till användarvänlig information, har David blivit en vägledande ljus för dem som vill navigera i den ständigt föränderliga elektronikbranschen. Hans genuina intresse och entusiasm återspeglas tydligt i varje artikel han producerar.