Bäst i test: Bästa kockkniven 2023
Likväl en erfaren kock som en glad amatör i köket så behöver alla en riktigt bra kockkniv. Det finns mängder av olika knivar att välja mellan, och en kockkniv är det perfekta allround alternativet. Så om du bara vill lägga pengar på en lite dyrare och bättre kniv så är det kockkniven du ska sikta in dig på. Vi har testat olika knivar och deras prestation och förmåga i köket och jämfört deras egenskaper och pris för att utse de knivar som vi anser är bäst på marknaden. Följande fem knivar rekommenderar vi!
Testvinnare - Bästa Bäst i test: Bästa kockkniven 2023 2023
Här får du en snabb överblick över de bästa Kockknivarna 2023:
- Bäst i test: Global G2 Kockkniv 20 cm
- Bästa premiumvalet: Grit&Grain Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Gul
- Satake Ame Kiritsuke handtag i Kanadalärk 23 cm
- Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm
- MAC Mighty Japansk Kockkniv 17 cm
De 5 bästa Kockknivarna i September 2023
-
Bladlängd:20 cmSlipvinkel:12.5 graderMaterial:Rostfritt stålHårdhet:56-58 HRCFri frakt över 499 kr100 dagars öppet köp0-4 dagars leverans
-
Bladlängd:20 cmSlipvinkel:15 graderMaterial:Rostfritt stålHårdhet:58 HRCFri frakt över 499 kr30 dagars öppet köp1-3 dagars leverans
-
Bladlängd:23 cmSlipvinkel:12.5 graderMaterial:Rostfritt stålHårdhet:60-61 HRCFri frakt över 499 kr30 dagars öppet köp1-3 dagars leverans
-
Bladlängd:21 cmSlipvinkel:15 graderMaterial:Rostfritt stålHårdhet:61 HRCFri frakt över 499 kr365 dagars öppet köp2-3 dagars leverans
-
Bladlängd:17 cmSlipvinkel:10-15 graderMaterial:Rostfritt stålHårdhet:58-59 HRCFri frakt över 499 kr365 dagars öppet köp2-3 dagars leverans
Vårt test av kockknivar
I vårt test har vi skurit allt ifrån kött och fisk till grönsaker och kyckling. Vi har testat klassiska västerländska kockknivar och japanska santokuknivar. I vårt test har vi tittat närmre på följande aspekter.
- Material - Vad är handtag och blad tillverkat av? Är det gedigna material som håller länge och kan slipas riktigt vassa? Vanligtvis står valet mellan kolstål och rostfritt stål.
- Hårdhet - Hårdheten är många gånger en smaksak. I regel gäller att lägre hårdhet (mäts i HRC) ger en mjukare men tåligare kniv. Medan en hög hårdhet ger en riktigt vass men känslig kniv. HRC 55+ kan sägas vara en hård kniv och under en mjuk kniv.
- Prestation - Hur upplevs kniven? Är den välbalanserad och bekväm att hålla i? Är bladet nyslipat vid inköp?
- Design - Vilken finish har kniven? Är det en tilltalande harmoni mellan handtag och blad? Är kniven designad för att sticka ut eller smälta in?