Bästa Cykelhjälmen 2024

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
Skydda dig optimalt på cykeln med vår topprankade, bekväma och snygga hjälm.
Cykelhjälm - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Giro Merit Spherical Giro Merit Spherical
Pris
2195 kr
Till butik
betyg 4,5 K2 Sports Varsity Mips Helmet K2 Sports Varsity Mips Helmet
Pris
995 kr
Till butik
betyg 4,3 POC Tectal Race Mips POC Tectal Race Mips
Pris
2395 kr
Till butik
betyg 4,2 POC Kortal POC Kortal
Pris
1995 kr
Till butik
betyg 4,0 Bell Local Bell Local
Pris
545 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Cykelhjälm är en livräddande utrustning som varje cyklist bör använda, oavsett om de bara cyklar till jobbet, utför en intensiv träning eller deltar i tävlingar. Cykelhjälmar är designade för att skydda cyklistens huvud vid en eventuell olycka genom att absorbera stötkraften och därmed minska risken för allvarliga skador. De är gjorda av hållbara material och kommer i olika storlekar och former för att passa alla åldrar och huvudstorlekar. Det är viktigt att notera att cykelhjälmar inte bara är för professionella cyklister; även den mest försiktiga cyklisten kan dra nytta av att bära en.

I vår noggranna granskning av ett flertal cykelhjälmar på marknaden har vi kommit fram till att Giro Merit Spherical är den bästa cykelhjälmen. Detta baserat på dess överlägsna säkerhetsegenskaper, bekväma passform och snygga design. Denna hjälm har visat sig vara i toppklass när det kommer till att erbjuda optimalt skydd och komfort för alla typer av cyklister. Håll dig fortsatt uppdaterad med oss för mer detaljerad information om varför just Giro Merit Spherical står ut som den bästa cykelhjälmen.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Cykelhjälmarna 2024

 1. Giro Merit Spherical Bäst i test: 4,7/5
 2. K2 Sports Varsity Mips Helmet Bästa barnvalet: 4,5/5
 3. POCTectal Race Mips Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. POCKortal Bästa elcykelhjälmen: 4,2/5
 5. Bell Local Bästa designvalet: 4,0/5
 1. Bäst i test Giro Merit Spherical

  Högkvalitativ cykelhjälm med robust skydd och optimal komfort.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Skydd:
  4,8/5
  Komfort:
  4,8/5
  Passform:
  4,1/5
  Ventilation:
  4,9/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Giro Merit Spherical är en högkvalitativ cykelhjälm som uppfyller alla de kriterier vi har satt upp i vårt test. Med en stark In-Mold polycarbonat skal och EPS liner, ger denna hjälm ett robust skydd för huvudet. Den unika Spherical Technology™ ger effektiv ventilation och optimal komfort, vilket gör den lämplig för långa cykelturer. Hjälmen är också utrustad med MIPS® Multi-directional Impact Protection System som ger ytterligare skydd mot rotationsskador vid en eventuell krasch. Dessutom kan storleken justeras för att säkerställa bästa möjliga passform, vilket är en viktig faktor för användarens komfort och säkerhet.

  Designmässigt har Giro Merit Spherical en modernt stilfull look. Den är tillgänglig i olika storlekar och har flera funktioner som gummibeläggning för glasögon, justerbart visir och Ionic+™ som reducerar lukt och motverkar bakterier. Dessa funktioner gör inte bara hjälmen mer funktionell utan också mer bekväm och hygienisk att använda. Hjälmen väger 346 gram, vilket är ganska lätt i jämförelse med andra modeller på marknaden.

  När det gäller hållbarhet ser Giro Merit Spherical ut att vara mycket pålitlig. Den är tillverkad i Kina med högkvalitativa material. Med tanke på att den kostar 2195 kronor, kan man förvänta sig att denna hjälm kommer att hålla i flera år under normal användning. Sammantaget, med tanke på dess höga säkerhet, bekvämlighet, design och hållbarhet, anser vi att Giro Merit Spherical är en utmärkt investering för alla cyklister. Vårt totalbetyg för denna produkt är 4,7 av 5.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och robust konstruktion
  • Effektiv ventilation och komfort
  • Utrustad med MIPS® skyddssystem
  • Justering av storlek för optimal passform
  • Stilfull och funktionell design

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Tillverkad i Kina, potentiell kvalitetsrisk
  Produkten finns att köpa här:
  2195 kr
 2. Bästa barnvalet K2 Sports Varsity Mips Helmet

  Högpresterande, säker och prisvärd cykelhjälm för barn.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Skydd:
  4,8/5
  Komfort:
  4,8/5
  Passform:
  4,1/5
  Ventilation:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Varsity Mips Helmet från K2 är ett exemplariskt exempel på en cykelhjälm som balanserar säkerhet och komfort med stil. Den justerbara storleken gör att hjälmen kan anpassas efter olika huvudstorlekar, vilket ger en utmärkt passform och förbättrad komfort under längre cykelturer. Hjälmens hårda och skyddande skal, tillsammans med det inbyggda rotationsskyddet MIPS, uppfyller alla nödvändiga säkerhetsstandarder och erbjuder högsta nivå av skydd för barn på cykeln.

  Designmässigt sticker Varsity Mips Helmet ut med sin minimalistiska och stilrena utformning som kan passa in i alla cykelmiljöer. Även om det inte finns några extra funktioner som inbyggd belysning eller fäste för goggles, kompromissar inte hjälmen på något sätt med sin primära funktion - att erbjuda skydd. Dessutom verkar den sakna urtagbar lining, vilket kan vara en nackdel för vissa användare som önskar mer anpassningsmöjligheter eller lättare rengöring.

  När det gäller hållbarhet, är Varsity Mips Helmet en investering som är värd priset. Trots sin relativt låga kostnad (995 kr) jämfört med andra hjälmar i testet, verkar den vara robust byggd och redo att motstå slitage och påverkan. Recensionerna från verifierade köpare på sajten bekräftar detta, med flera positiva kommentarer om produktens kvalitet och hållbarhet. Sammanfattningsvis är K2 Sports Varsity Mips Helmet en högpresterande, säker och prisvärd cykelhjälm för barn som definitivt förtjänar vårt betyg på 4,5/5.

  Fördelar

  • Anpassningsbar storlek för perfekt passform
  • Högsta nivå av skydd med MIPS
  • Stilren och minimalistisk design
  • Robust och hållbar konstruktion
  • Prisvärd jämfört med liknande produkter

  Nackdelar

  • Ingen inbyggd belysning
  • Saknar urtagbar lining för rengöring
  Produkten finns att köpa här:
  995 kr
 3. Bästa premiumvalet POC Tectal Race Mips

  Högpresterande cykelhjälm med justerbar passform och avancerade säkerhetsfunktioner.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Skydd:
  4,0/5
  Komfort:
  4,6/5
  Passform:
  4,6/5
  Ventilation:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  POC Tectal Race Mips är en högpresterande cykelhjälm som utmärker sig i flera av de viktiga kriterierna vi testar. När det kommer till passformen är den justerbar 360° Fit, vilket innebär att den kan anpassas till olika huvudformer och storlekar för optimal komfort och säkerhet. Dessutom har den aramid-förstärkningar och MIPS rotationsskydd, vilket ökar hjälmens säkerhetsnivå. Hjälmen har även en förlängd skalkonstruktion, vilket innebär att den täcker mer av huvudet jämfört med traditionella hjälmar.

  Designmässigt är POC Tectal Race Mips både stilfull och funktionell. Dess unisex design gör att den kan användas av både damer och herrar, vilket ger en bredare användarbas. Färgvalet är också varierat, vilket gör det möjligt för användare att välja en hjälm som passar deras personliga stil. Den har också ett fäste för goggles, vilket är ett plus för de som gillar att cykla i starkt ljus eller i dammiga miljöer.

  När det gäller hållbarheten, verkar POC Tectal Race Mips vara byggd för att tåla de tuffaste förhållandena. Med sin aramidförstärkning och EPS-kärna med låg vikt kan den stå emot betydande påverkan utan att förlora sin form eller funktionalitet. Dessutom kan den hålla sig fräsch och funktionell även efter långvarig användning tack vare dess höga ventilationsförmåga. Att hjälmen är utrustad med en RECCO® reflektor, som gör det lättare för räddningspersonal att hitta användaren vid en olycka, är en extra säkerhetsfunktion som vi verkligen uppskattar.

  Fördelar

  • Justérbar passform för komfort och säkerhet
  • Aramid-förstärkningar och MIPS rotationsskydd
  • Förlängd skalkonstruktion för extra täckning
  • Stilfull och funktionell unisex design
  • Utrustad med RECCO® reflektor

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra hjälmar
  • Kan vara för stor för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  2395 kr
 4. Bästa elcykelhjälmen POC Kortal

  Robust cykelhjälm med hög säkerhet och komfort för alla typer av cykling.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Skydd:
  4,1/5
  Komfort:
  3,8/5
  Passform:
  4,0/5
  Ventilation:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  POC Kortal är en robust och effektiv cykelhjälm som passar utmärkt för såväl stig- och endurocykling som för elcykling. Den uppfyller den holländska NTA 8776-standarden för elcykelhjälmar, vilket gör den unik i sitt slag. Passformen är justerbar och hjälmen väger endast 380 gram, vilket gör den bekväm att bära även under längre turer. Den avtagbara skärmen kan justeras högt, vilket möjliggör förvaring av goggles eller solglasögon under skärmen. Detta är en funktion som uppskattas av många cyklister.

  När det kommer till säkerhet erbjuder POC Kortal utmärkt skydd. Skärmen är konstruerad att brytas vid ett slag, vilket minskar risken för huvudskador vid en eventuell olycka. Hjälmen erbjuder även god ventilation, vilket bidrar till komfort och funktionalitet. Ventilationshålen är designade så att gogglebanden inte täcker dem, vilket hjälper till att hålla huvudet svalt vid klättringar mellan endurosträckorna.

  POC Kortal har ett stilrent utseende och finns tillgänglig i färgen svart. Designen är praktisk och genomtänkt, med funktioner som gör det enkelt att förvara solglasögon både framtill och baktill på hjälmen. Hjälmen håller hög kvalitet och verkar vara konstruerad för att tåla mycket slitage. Med tanke på dess innovativa funktioner, höga säkerhetsstandard och bekväma passform, är vi mycket nöjda med POC Kortal och ger den ett betyg på 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Uppfyller NTA 8776-standarden för elcykelhjälmar
  • Justerbar och bekväm passform
  • Lättvikt, endast 380 gram
  • Avtagbar och justerbar skärm
  • Utformad för god ventilation

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra hjälmar
  • Endast tillgänglig i svart färg
  Produkten finns att köpa här:
  1995 kr
 5. Bästa designvalet Bell Local

  Säker, bekväm och stilfull cykelhjälm med utmärkt passform.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Skydd:
  3,7/5
  Komfort:
  4,5/5
  Passform:
  4,4/5
  Ventilation:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Local från Bell är en cykelhjälm som kombinerar säkerhet, komfort och stil på ett imponerande sätt. Hjälmens passform är utmärkt, tack vare dess justerbarhet och tighta utformning. Den sitter bekvämt på huvudet även under längre perioder, vilket gör den idealisk för både stadscykling och mer intensiva cykelturer. Hjälmen har också en ABS hård plastskal med EPS-liner som ger extra säkerhet, även om den saknar ett rotationsskydd.

  I termer av design, får Bell Local höga poäng. Dess klassiska utseende gör den till ett stilfullt val som passar för olika typer av cykling, från stad till skatepark. Dessutom finns det i olika färger, vilket ger cyklister möjlighet att personifiera sin utrustning enligt deras smak. Tyvärr saknar den några extra funktioner som inbyggd belysning eller en solskärm, men dess snygga design och suveräna passform kompenserar för detta.

  Hjälmen är tillverkad i Kina och väger 445 g, vilket är relativt lätt för en cykelhjälm. Dess konstruktion av hård ABS-plast garanterar dess hållbarhet och förmåga att motstå slitage över tiden. Kunderna ger positiva recensioner om hjälmens passform, design och synlighet i mörkret. Dock finns det några klagomål om storleksanpassningen. Med ett pris på endast 545 kr, erbjuder Bell Local ett utmärkt värde för pengarna, vilket gör det till ett bra val för både erfarna cyklister och de som bara börjar få in i sporten.

  Fördelar

  • Utmärkt passform och komfort
  • Stilfull klassisk design
  • Tillgänglig i olika färger
  • Lättviktig (445 g)
  • Hög hållbarhet

  Nackdelar

  • Saknar rotationsskydd
  • Ingen inbyggd belysning eller solskärm
  Produkten finns att köpa här:
  545 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Cykelhjälm Skydd Komfort Passform Ventilation Säkerhet Totalbetyg Pris
Giro Merit Spherical 4,8/5 4,8/5 4,1/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2195 kr
K2 Sports Varsity Mips Helmet 4,8/5 4,8/5 4,1/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
995 kr
POCTectal Race Mips 4,0/5 4,6/5 4,6/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2395 kr
POCKortal 4,1/5 3,8/5 4,0/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1995 kr
Bell Local 3,7/5 4,5/5 4,4/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
545 kr
viktiga faktorer för att välja rätt cykelhjälm

Så hittar du bästa cykelhjälm

För att hitta den bästa cykelhjälmen behöver man ta hänsyn till ett flertal kriterier. Det handlar inte bara om att välja en hjälm som ser bra ut, utan det är också viktigt att den är säker, bekväm och passar bra. Nedan följer några av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en cykelhjälm.

Säkerhet

Säkerhet är det absolut viktigaste kriteriet när man väljer en cykelhjälm. Hjälmen ska vara CE-märkt och följa de standarder som finns för cykelhjälmar. Det innebär bland annat att den ska ha ett visst stötabsorberande material och en konstruktion som skyddar hela huvudet. En del hjälmar har även inbyggda säkerhetssystem, som MIPS (Multi-directional Impact Protection System), vilket kan ge extra skydd vid vissa typer av fall.

Passform

En bra cykelhjälm ska sitta bekvämt och stabilt på huvudet utan att klämma eller skava. Det är därför viktigt att mäta huvudet innan man köper en hjälm, så att man kan välja rätt storlek. Många hjälmar har justerbar storlek, vilket gör det lättare att få en perfekt passform. Dessutom bör remmarna vara lätta att justera, så att hjälmen sitter säkert på plats.

Andningsförmåga

En bra cykelhjälm ska ha god ventilation för att hålla huvudet svalt under cykelturen. Det är särskilt viktigt vid längre turer eller när man cyklar i varmt väder. Hjälmar med fler ventilationshål har oftast bättre andningsförmåga, men det kan också vara bra att titta på hur ventilationshålen är placerade för att få en uppfattning om hur luften flödar genom hjälmen.

Design

Även om säkerhet och komfort är de viktigaste faktorerna, spelar designen också roll för många. En snygg hjälm kan göra att man känner sig mer motiverad att faktiskt använda den. Det finns hjälmar i alla möjliga färger och stilar, så det är bara att välja den som passar bäst till ens personliga stil och cykel.

Vikt

Vikten på en cykelhjälm kan ha stor betydelse för komforten, särskilt under längre turer. En lättare hjälm kan göra att man knappt märker att man har den på sig, medan en tyngre hjälm kan bli obekväm efter ett tag. Det är dock viktigt att komma ihåg att vissa säkerhetsfunktioner kan göra hjälmen tyngre, så det gäller att hitta en bra balans mellan vikt och säkerhet.

Pris

Priset på cykelhjälmar varierar mycket beroende på märke, material och säkerhetsfunktioner. Det kan vara frestande att välja den billigaste hjälmen, men det är viktigt att inte kompromissa med säkerheten. En dyrare hjälm har ofta bättre passform och ventilation, samt extra säkerhetsfunktioner. Men det finns också många prisvärda hjälmar som erbjuder bra skydd.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid bra att kolla på användarrecensioner innan man köper en cykelhjälm. De kan ge en bra bild av hur hjälmen fungerar i praktiken, och om den lever upp till tillverkarens löften. Titta särskilt på vad användarna säger om hjälmens passform, komfort och ventilation, samt hur väl den skyddar vid fall.

cykelhjaelm banner 2

Användning av cykelhjälm

Att använda en cykelhjälm kan verka självklart för vissa, men det finns faktiskt en del saker att tänka på för att säkerställa att hjälmen ger bästa möjliga skydd. Här följer några viktiga punkter att tänka på när du använder din cykelhjälm.

Korrekt passform

Det är absolut nödvändigt att din cykelhjälm passar korrekt för att den ska kunna erbjuda optimalt skydd. En hjälm som är för stor kommer inte att sitta fast på huvudet och kan därför glida ur position vid en kollision. Om hjälmen är för liten, kan den inte täcka hela huvudet och därmed inte ge fullständigt skydd. Många hjälmar har justerbara remmar och passformsystem för att hjälpa dig att få en perfekt passform. Se till att justera dessa noggrant och kontrollera passformen regelbundet.

Placering på huvudet

Cykelhjälmen ska placeras rätt på huvudet för att ge bästa möjliga skydd. Den bör vara placerad lågt på pannan, ungefär två fingrar ovanför ögonbrynen. Detta skyddar den främre delen av huvudet, vilket är särskilt viktigt eftersom detta område ofta träffas först vid en kollision. Hjälmen bör också vara parallell med marken, inte luta framåt eller bakåt.

Spänna remmarna

Remmarna på cykelhjälmen spelar en avgörande roll för att hålla hjälmen på plats under en kollision. De bör spännas så att de är ganska tajta, men inte obekvämt så. Du bör kunna få in två fingrar mellan remmen och hakan, men inte mer. Remmarnas 'Y' ska träffas precis under örat. Kontrollera regelbundet att remmarna är ordentligt fastspända och inte har blivit lösa.

Regelbunden kontroll

Det är viktigt att regelbundet kontrollera din cykelhjälm för tecken på slitage eller skador. Om hjälmen har varit med om en kollision, även om den ser okej ut, bör den bytas ut eftersom dess skyddande egenskaper kan ha försämrats. Kontrollera också regelbundet hjälmens remmar och justeringssystem för att se till att de fortfarande fungerar korrekt.

Använd hjälmen varje gång du cyklar

Slutligen, den bästa cykelhjälmen är den som faktiskt används. Oavsett hur kort din cykeltur är, bör du alltid bära hjälm. En stor del av alla cykelolyckor inträffar på låga hastigheter och nära hemmet. Att göra det till en vana att alltid bära hjälm kan rädda ditt liv.

cykelhjaelm banner 3

Vem har nytta av en cykelhjälm?

En cykelhjälm är en livräddande utrustning som alla cyklister bör använda, oavsett ålder eller cyklingens intensitet. Det finns dock vissa grupper som kan ha särskilt stor nytta av att bära hjälm. Nedan följer några exempel.

 • Barn och ungdomar: Barn och ungdomar är en grupp som har särskilt stor nytta av att bära cykelhjälm. Dels för att de kanske inte alltid har full koll på trafikregler och situationer, och dels för att deras huvuden fortfarande växer och utvecklas, vilket gör dem mer sårbara för skador. Att lära barn att alltid använda hjälm när de cyklar är också ett bra sätt att bygga upp en livslång vana av säker cykling.
 • Pendlare: De som cyklar till och från jobbet eller skolan befinner sig ofta i trafikerade områden där risken för olyckor är högre. En hjälm kan erbjuda viktigt skydd vid olyckor som involverar bilar eller andra fordon. Dessutom kan pendlare ofta behöva cykla i dåligt väder, vilket kan göra vägarna hala och öka risken för fall.
 • Mountainbike- och BMX-cyklister: De som sysslar med mountainbike-cykling eller BMX har ofta en högre risk för olyckor på grund av den svåra terrängen och de snabba hastigheterna. En robust hjälm är därför nödvändig för att skydda huvudet vid fall och kollisioner.

Det finns egentligen ingen grupp som inte har nytta av en cykelhjälm, eftersom alla kan råka ut för en olycka när de cyklar. Det enda undantaget kan vara personer med vissa medicinska tillstånd som gör att de inte kan bära något tryck eller vikt på huvudet. I dessa fall bör man rådgöra med en läkare innan man cyklar.

vanliga frågor om Cykelhjälm

FAQ: Vanliga frågor om Cykelhjälm

Hur länge kan jag använda min cykelhjälm innan den behöver bytas ut?

Generellt sett rekommenderar tillverkare att en cykelhjälm ska bytas ut var femte år, även om den inte har varit med om en olycka. Detta beror på att materialen i hjälmen, som skum och plast, kan brytas ner över tiden, särskilt i varma och fuktiga förhållanden. Om hjälmen har varit med om en olycka, bör den bytas ut direkt, eftersom även små sprickor kan försvaga hjälmens skyddande egenskaper.

Hur vet jag om min cykelhjälm passar bra?

En bra passform är avgörande för hjälmens skyddsförmåga. Hjälmen ska sitta bekvämt men tajt på huvudet och inte röra sig mer än en tum i någon riktning när du skakar på huvudet. Remmarna ska bilda en 'V' runt öronen och hakremmen ska vara stram nog att du bara kan få in två fingrar mellan remmen och hakan.

Vad är MIPS på en cykelhjälm?

MIPS står för Multi-directional Impact Protection System. Det är ett säkerhetssystem som är inbyggt i vissa cykelhjälmar och som är utformat för att skydda mot rotationskrafter som kan uppstå vid sneda slag mot huvudet. MIPS består av en tunn plastskiva inuti hjälmen som kan röra sig några millimeter vid en kollision, vilket hjälper till att absorbera en del av rotationskraften och kan minska risken för hjärnskador.

Kan jag använda en skateboardhjälm för cykling?

Även om skateboardhjälmar och cykelhjälmar kan se liknande ut, är de utformade för att skydda mot olika typer av slag. En skateboardhjälm är utformad för att skydda mot flera små slag, medan en cykelhjälm är utformad för att skydda mot ett enda stort slag. Därför rekommenderas det inte att använda en skateboardhjälm för cykling, särskilt inte för långa turer eller snabb cykling.

Vad ska jag göra om min cykelhjälm är skadad?

Om din cykelhjälm är skadad, till exempel om den har sprickor eller bucklor, bör du byta ut den direkt. Även små skador kan försvaga hjälmens skyddande egenskaper och öka risken för allvarliga huvudskador vid en olycka. Du bör också byta ut hjälmen om remmarna eller justeringssystemet är skadade eller inte fungerar korrekt.

Varför har cykelhjälmar ventilationshål?

Ventilationshålen i en cykelhjälm är där för att hjälpa till att hålla huvudet svalt när du cyklar. Cykling kan vara en intensiv aktivitet som får dig att svettas, och utan god ventilation kan hjälmen bli mycket varm och obekväm. Hålen tillåter luft att flöda genom hjälmen och över huvudet, vilket hjälper till att reglera temperaturen.

Behöver jag verkligen en cykelhjälm om jag bara cyklar korta sträckor?

Ja, du bör alltid bära en cykelhjälm, oavsett hur kort sträcka du cyklar. Många cykelolyckor sker faktiskt på låga hastigheter och nära hemmet. Dessutom kan en olycka hända när som helst, oavsett hur erfaren eller försiktig du är som cyklist. En hjälm är ett enkelt och effektivt sätt att skydda ditt huvud och minska risken för allvarliga skador.

Kan jag använda en vanlig hatt eller keps under min cykelhjälm?

Det rekommenderas generellt sett inte att bära en hatt eller keps under din cykelhjälm. Detta kan påverka passformen och stabiliteten hos hjälmen och därmed minska dess skyddande effekt. Om du behöver skydd mot solen, finns det särskilda cykelmössor som är tunna nog att bäras under en hjälm utan att påverka passformen.

Vilka är några relaterade produkter till cykelhjälmar?

När det gäller cykling finns det en rad olika produkter som kan vara relevanta att överväga utöver en cykelhjälm. Här är några exempel:

 • Cykellås: Ett cykellås är en viktig säkerhetsåtgärd för att skydda din cykel från stöld. Vi har en detaljerad jämförelse av cykellås som kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för dina behov.
 • Cykelglasögon: Cykelglasögon skyddar dina ögon från vind, damm och skräp när du cyklar. Kolla in vår recension av cykelglasögon för att hitta det bästa paret för dig.
 • Pulsklocka: En pulsklocka kan hjälpa dig att övervaka din hjärtfrekvens och anpassa din träning därefter. Vi har en recension av pulsklockor som du kan hitta användbar.
 • Cykelhjälm för barn: Om du har barn som cyklar, är en barnvänlig cykelhjälm ett måste. Vi har en jämförelse av cykelhjälmar för barn som kan hjälpa dig att hitta den bästa hjälmen för ditt barn.
 • Mobilhållare för cykel: En mobilhållare för cykel gör det möjligt att använda din smartphone för navigation eller att ta samtal säkert medan du cyklar. Ta en titt på vår recension av mobilhållare för cyklar.

Det finns även andra cykelrelaterade produkter som cykeldatorer, cykellampor och cykelvagnar som kan vara användbara beroende på dina specifika behov och cykelvanor.

cykelhjaelm banner 4

Om vårt test

När vi testade cykelhjälmar var vårt huvudsakliga mål att hitta den hjälm som ger bäst skydd, komfort och värde för pengarna. Vi ville hitta en hjälm som inte bara kan rädda liv, utan som också är bekväm att bära över längre perioder och har en design som gör att man vill använda den. För att göra detta, använde vi en kombination av användartester, produktanalyser och forskning.
 • Skydd: Hur bra skyddar hjälmen vid en olycka? Hur väl skyddar den huvudet vid olika typer av stötar? Har den några extra skyddsfunktioner, som MIPS?
 • Komfort: Hur bekväm är hjälmen att bära över längre perioder? Hur bra passform har den? Är den justerbar för att passa olika huvudstorlekar?
 • Design: Hur ser hjälmen ut? Har den ett attraktivt utseende som gör att man vill använda den? Finns det olika färger och stilar att välja på?
 • Värde för pengarna: Är hjälmen prisvärd med hänsyn till dess funktioner och prestanda? Ger den bra värde för pengarna jämfört med andra hjälmar på marknaden?

Genom att noggrant utvärdera varje cykelhjälm på dessa punkter, kunde vi hitta den hjälm som erbjuder det bästa skyddet, komforten och värdet för pengarna. Vi hoppas att vår forskning och tester hjälper dig att hitta den perfekta cykelhjälmen för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har Johan hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.