Bästa Cykellampan 2023

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
Upptäck de mest prisvärda och högkvalitativa cykellamporna för säkert nattcykling.
Cykellampa - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ledsavers Laddbara IPX4 Ledsavers Laddbara IPX4
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 Luxorparts Kraftfull Luxorparts Kraftfull
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,3 Nomadelic Bike Light & Torch Active Nomadelic Bike Light & Torch Active
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,2 Ledsavers Laddningsbar Ledsavers Laddningsbar
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,0 Nomadelic Light Active Nomadelic Light Active
Pris
399 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Det är alltid viktigt att både synas tydligt och ha god sikt när man är ute och cyklar i mörkret. Att skaffa en bra cykellampa blir en investering både dig i själv och din säkerhet, men även i andra. Den bästa cykellampan ska alltså leva upp till de krav som finns med olika standarder och certifieringar och samtidigt hålla en hög prisvärdhet och kvalitet. I vårt test av cykellampor gick vi igenom 21 olika lampor och valde ut 5 modeller som var de mest prisvärda. Av dessa blev Ledsavers Laddbara IPX4 bäst i test.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Cykellamporna 2023

 1. Ledsavers Laddbara Cykellampor Bäst i test: 4,7/5
 2. Luxorparts Kraftfull cykellampa 3000 lm Mest kraftfulla: 4,5/5
 3. Nomadelic Bike Light & Torch Active 201 Bästa mångsidiga: 4,3/5
 4. Ledsavers Laddningsbara cykellampor Bästa kompakta: 4,2/5
 5. Nomadelic Front Bike Light Active 203 Bästa robusta: 4,0/5
 1. Bäst i test Ledsavers Laddbara IPX4

  Robusta, laddningsbara cykellampor med stark ljusstyrka och hög säkerhetsstandard.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Synlighet:
  4,7/5
  Ljusstyrka:
  4,8/5
  Montering:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,6/5
  Vattentålighet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Ledsavers Laddbara IPX4-cykellampor får högt betyg i vårt test, med 4,7 av 5 möjliga. Lamporna har en robust konstruktion och är specifikt designade för att klara av alla väderförhållanden, vilket framgår av deras IPX4-klassning. De är både regntåliga och vädertåliga vilket gör dem till ett utmärkt val för den som cyklar året runt. En annan attraktiv egenskap hos dessa lampor är att de är laddningsbara, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig om att ständigt byta batterier.

  En viktig aspekt av cykellampor är ljusstyrkan, och Ledsavers levererar verkligen i detta avseende. Framlyktan har två ljusstyrkor, 95 och 180 lm, vilket gör att du kan anpassa ljuset efter dina behov. Den bakre lampan lyser rött och har ett ljusläge, vilket hjälper till att förbättra din synlighet för andra trafikanter på vägen. Dessutom har lamporna fått StVZO-certifiering, vilket innebär att de uppfyller strikta säkerhetsstandarder.

  Slutligen är Ledsavers laddbara cykellampor mycket användarvänliga. De levereras med en universalfäste som gör det möjligt att säkert fästa lamporna på nästan alla cykelstyren. Plus, de kan verktygsfritt lossas från fästet, vilket sparar tid och ansträngning. Med en laddningstid på 2-3 timmar och en driftstid på 3-6 timmar, är dessa lampor både praktiska och pålitliga. Med tanke på deras pris på 299 kr, anser vi att Ledsavers laddbara cykellampor erbjuder utmärkt valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Robust och väderbeständig konstruktion
  • Laddningsbara, inga batteribyten krävs
  • Hög ljusstyrka med anpassningsbara lägen
  • StVZO-certifierade för säkerhet
  • Användarvänlig med universalfäste

  Nackdelar

  • Laddningstid kan vara lång
  • Endast ett ljusläge för baklampa
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 2. Mest kraftfulla Luxorparts Kraftfull

  Kraftfull och flexibel cykellampa med lång batteritid och robust design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Synlighet:
  4,2/5
  Ljusstyrka:
  4,1/5
  Montering:
  4,7/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Vattentålighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts Kraftfull cykellampa lever upp till sitt namn genom att erbjuda en ljusstyrka på hela 3000 lm, vilket gör att du kan se vägen framför dig klart samtidigt som du syns tydligt för andra trafikanter. Lampan är inte bara kraftfull utan också flexibel och kan användas som både cykellampa och pannlampa. Den vattentåliga designen i aluminium gör den robust och idealisk för användning i alla väderförhållanden.

  En av de mest imponerande funktionerna i denna cykellampa är dess batterilivslängd. Det medföljande uppladdningsbara batteripaketet håller lampan igång i upp till 3 timmar på högsta ljusstyrka och hela 6 timmar på den lägre ljusstyrkan (1500 lm). Detta ger dig gott om tid att cykla utan att behöva oroa dig för att lampan ska slockna. Plus, med en LED-lampa som har en livslängd på upp till 100000 timmar, kan du räkna med att den håller länge.

  Priset för Luxorparts Kraftfull cykellampa kan vara lite högre än andra lampor på marknaden, men med tanke på dess prestanda och hållbarhet tycker vi att det är värt det. Snabbfästet gör det enkelt att montera på och ta av lampan från cykeln, vilket är en trevlig tillägg. Sammantaget får Luxorparts Kraftfull cykellampa vårt betyg 4,5/5 för dess kraftfulla ljusstyrka, flexibilitet, långa batteritid och robusta design.

  Fördelar

  • Kraftfull ljusstyrka på 3000 lm
  • Flexibel användning som cykel- och pannlampa
  • Vattentålig och robust design
  • Lång batteritid
  • Enkel att montera med snabbfäste

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra lampor
  • Kan vara för stark för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 3. Bästa mångsidiga Nomadelic Bike Light & Torch Active

  En mångsidig cykellampa med hög ljusstyrka och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Synlighet:
  4,3/5
  Ljusstyrka:
  4,9/5
  Montering:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Vattentålighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Nomadelic Bike Light & Torch Active är en extremt mångsidig cykellampa med en uppsjö av användbara funktioner. Det som gör den unik är att den fungerar som tre lampor i ett: cykellampa, hjälmlampa och ficklampa. Detta innebär att du kan använda den som huvudljus på styret, komplementljus på hjälmen eller helt enkelt som en ficklampa när du behöver extra ljus. Den kan avlägsnas lätt och är vattentålig, vilket gör den perfekt för cykelturer i regnet, i skogen eller på vägen hem på kvällen.

  En av de mest imponerande egenskaperna hos denna cykellampa är dess ljusstyrka. Med upp till 1000 lumen kan den lysa upp vägen framför dig effektivt. Dessutom har den ett batteri som varar mellan 2 till 32 timmar beroende på ljusstyrkan du väljer att använda. Denna flexibilitet i batteritid gör den till en idealisk följeslagare för både korta resor och längre cykelturer.

  Slutligen, Nomadelic Bike Light & Torch Active är byggd för att vara robust och hålla länge. Den är skyddad mot vatten med en IPX6-klassning och dess kompakta storlek (endast 111 mm lång) gör den lätt att bära runt. Även om fästet för hjälmen säljs separat, ger dess prisvärdhet och mångsidighet denna cykellampa ett utmärkt värde för pengarna. Sammanfattningsvis, med dess kraftfulla ljus, imponerande batteritid och robusta design, är Nomadelic Bike Light & Torch Active mer än bara en grundläggande cykellampa, det är en pålitlig följeslagare för alla dina cykelturer.

  Fördelar

  • Mångsidig med tre funktioner i ett.
  • Hög ljusstyrka upp till 1000 lumen.
  • Flexibel batteritid mellan 2 till 32 timmar.
  • Vattentålig med IPX6-klassning.
  • Kompakt och lätt att bära.

  Nackdelar

  • Hjälmfäste säljs separat.
  • Dyrare än vissa konkurrenter.
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 4. Bästa kompakta Ledsavers Laddningsbar

  Laddningsbara, kompakta cykellampor med lång batteritid och starkt ljus.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Synlighet:
  3,9/5
  Ljusstyrka:
  4,6/5
  Montering:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,2/5
  Vattentålighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Ledsavers Laddningsbara cykellampor har imponerat oss med sina omfattande egenskaper och överkomliga pris. Dessa LED-cykellampor för både fram och bak kommer med ett universalfäste i gummi som gör installationen snabb och smidig, helt utan behov av verktyg. Lampornas lilla storlek är också en stor fördel, då de lätt kan förvaras i fickan eller väskan när de inte används. Dessutom är de laddningsbara via USB vilket underlättar uppladdningen utan att behöva oroa sig för att behöva byta ut batterier.

  En annan anmärkningsvärd funktion hos dessa cykellampor är deras hållbarhet. De ger upp till 3,5 timmars batteritid, vilket är imponerande med tanke på deras storlek. Och trots att de är små, ger de ett fast och kraftfullt ljus som förbättrar synligheten under cykling i mörka områden. Laddningstiden på 2,5 timmar kunde möjligtvis vara kortare, men det är en mindre nackdel i jämförelse med de många fördelarna.

  Sammanfattningsvis har Ledsavers Laddningsbara cykellampor nått vårt betyg på 4,2 av 5 stjärnor på grund av deras kompakta design, användarvänliga montering och långvariga batteritid. De är ett prisvärt val för alla cyklister som söker efter tillförlitliga och hållbara cykellampor. Trots en något längre laddningstid, är deras prestanda och funktionalitet svår att överträffa i denna prisklass.

  Fördelar

  • Enkel och smidig installation
  • Liten och bärbar storlek
  • Laddningsbara via USB
  • Upp till 3,5 timmars batteritid
  • Kraftfullt ljus trots liten storlek

  Nackdelar

  • Längre laddningstid (2,5 timmar)
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 5. Bästa robusta Nomadelic Light Active

  Robust cykellampa med hög ljusstyrka och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Synlighet:
  3,9/5
  Ljusstyrka:
  3,9/5
  Montering:
  4,0/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Vattentålighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Nomadelic Front Bike Light Active 203 är en robust och kraftfull cykellampa som imponerar med sin höga ljusstyrka på upp till 2000 lumen. Med tre olika ljuslägen att välja mellan - spotlight, strålkastare eller en kombination av båda - erbjuder den ett fantastiskt vitt ljus som lyser upp vägen framför dig i mörkret, vilket gör att du syns mycket bra på långt håll. Cykellampan kan enkelt anpassas efter omständigheterna och hjälper dig att navigera tryggt även genom tuff terräng eller på snabbt skiftande vägunderlag.

  En annan stark egenskap med denna lampa är dess robusta och vattentåliga design. Den tål att användas i all slags väder, även i kraftigt regn, vilket ger dig frihet att cykla när och var du vill utan oro för att lampan ska sluta fungera. Batteritiden är också imponerande, med en användningstid på mellan 1,5 och 20 timmar beroende på vilken ljusstyrka du väljer. Dessutom kan lampan även fungera som en powerbank för att ladda din telefon, vilket är ett stort plus.

  Installationen av Nomadelic Front Bike Light Active 203 är också smidig. Den kan snabbt och enkelt fästas på cykelstyret och lika lätt tas bort för att minska risken för stöld när cykeln lämnas obevakad. Med tanke på alla dessa positiva egenskaper och dess rimliga pris, ger vi Nomadelic Front Bike Light Active 203 ett starkt betyg på 4,0/5. Den levererar utan tvekan enastående prestanda och värde för pengarna.

  Fördelar

  • Kraftfull ljusstyrka upp till 2000 lumen.
  • Tre olika ljuslägen.
  • Robust och vattentålig design.
  • Lång batteritid och fungerar som powerbank.
  • Enkel installation och avlägsning.

  Nackdelar

  • Priset är högre än andra liknande produkter.
  • Ingen anti-stöldfunktion integrerad.
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Cykellampa Totalbetyg Pris
Ledsavers Laddbara Cykellampor Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
299 kr
Luxorparts Kraftfull cykellampa 3000 lm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
399 kr
Nomadelic Bike Light & Torch Active 201 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
249 kr
Ledsavers Laddningsbara cykellampor Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
149 kr
Nomadelic Front Bike Light Active 203 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt cykellampa

Så hittar du bästa cykellampa

När du ska köpa en cykellampa är det viktigt att tänka på vilket syfte du har med denna. Vill du främst synas, då kan du överlag välja en svagare lampa. Om du däremot vill se bra i mörkret bör du välja en starkare lampa med bra räckvidd. Beroende på i vilken miljö du kommer att cykla kommer detta också att styra ditt val av cykellampa. För att underlätta för dig har vi satt ihop en köpguide. Med hjälp av denna blir lättare att förstå vad du ska tänka på inför ditt val.

Ljusstyrka

Ljusstyrkan från en cykellampa mäts i lumen. Lumen är flödet av ljus som kommer från lampan, alltså mängden ljus. Ett högt lumental innebär att lampan är starkare. För att du ska synas i mörker räcker det med en lampa som avger mellan 20 och 100 lumen. För att du själv ska se behöver du ha mellan 300 och 400 lumen. Om du ska cykla i stadsmiljö är rekommendationen att du har en lampa med 100 till 300 lumen. För landsvägscykling behövs 400 till 1000 lumen.

För att ge en mer rättvisande bild av ljusstyrkan talar man även om belysningsstyrkan, eller lux. Lux är lumen per kvadratmeter och säger något om ytan som täcks av ljusskenet.

Hur många lumen och lux du behöver handlar om hur den omgivande miljön ser ut. Om du är ute och cyklar i skogen behövs det en lampa med starkare sken, runt 1500 lumen. Där är risken för möten mindre och du kan alltså ha en starkare cykellampa. I städer behöver du tänka mer på risken att blända andra.

När du ska välja rätt cykellampa handlar allt inte enbart om ljusstyrkan, utan lika mycket om ljusbilden.

Ljusbild & räckvidd

Hur ljuset ser ut när det träffar marken kallas ljusbild. Ljuset från en bra cykellampa ska vara starkast i mitten, i kärnan. Detta ger cykellampan en bra räckvidd. Det sken som avges i området närmast cykeln ska vara relativt svagt. Man kan säga att lampan ska fördela ljuset jämnt från kärnan och utåt. Om cykellampan har ett bländningsskydd är detta att föredra i stadscykling. Det skärmar av ljuset uppåt.

Räckvidden på en cykellampa styrs mycket av hur lampan riktas. Du vill ha ljuset som starkast ner mot vägen. Du bör rikta din lampa ungefär 5 grader nedåt för att minska risken att blända någon mötande trafikant. För att minsta risken att blända andra, men ändå ha en bra räckvidd kan du välja en Cykellampa som är StVZO-certifierad. Då har du en styrning av ljuset som ger bra siktsträcka och som inte bländar.

StVZO-certifiering & bländning

StVZO-certifiering är en tysk förkortning för Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung. Detta regelverk omfattar belysning för fordon och cyklar. En lampa som följer regelverket har ett ljusmönster som är riktat på ett sätt så att det inte bländar andra, men samtidigt ger en bra ljusbild.

 • En cykellampa som är certifierad enligt regelverket är märkt på förpackningen.

Tänk på att framlampan inte får ha något blinkläge. Ljusskenet måste vara konstant och det är bara baklyktan som får blinka. Detta handlar dels om att man inte ska blända eller störa andra, men även om att avståndet är lättare att bedöma om du har ett konstant sken.

Batteritid

En cykellampas batteritid varierar ofta med hur stark lampan är. Moderna LED-lampor med flera dioder är dock både starka och energisnåla. Batteritiden för en cykellampa brukar ligga mellan 5 och 20 timmar. Om du kan välja intensitet på ljuset kommer dock batteritiden att påverkas därefter.

För att slippa krångla med batteribyten finns det cykellampor som har laddningsbart batteri. Du laddar den i USB-uttaget och laddtiden är ungefär 2 eller 3 timmar. Beroende på vilken cykellampa det är kommer sedan batteritiden att variera.

vanliga frågor om Cykellampa

FAQ: Vanliga frågor om Cykellampor

Vad säger lagen om cykellampor?

Framtill på cykeln måste du ha en lampa som avger ett vitt eller gult ljus. Detta får inte vara blinkande. Om ljuset riskerar att blända ska det kunna bländas av snabbt. Räckvidden ska vara minst 300 meter. Lyktan baktill ska kunna ses på 300 meters avstånd. Utöver lampor ska du även ha vita reflexer framtill och röda baktill.

Måste jag ha cykellampa?

Om du cyklar i mörker måste du ha cykellampa. Om du leder cykeln behöver du däremot inte ha någon lampa.

Om vårt test

Cykellampor kommer i flera olika modeller med varierande funktioner och egenskaper. Den bästa cykellampan ska inte bara ha bra kvalitet, utan även användbara funktioner och framför allt ge ett ljus som gör att du syns tydligt och även ser ordentligt framåt. Vi föredrar cykellampor där du kan ställa in olika ljuslägen och där batteritiden är lång. Detta ökar prisvärdheten. När vi avgör vilken cykellampa som är bäst undersöker vi lampans lumen-tal, lux, ljusbild, räckvidd och kvaliteten på höljet. Vi tittar till exempel på vilken kapslingsklassning som gäller och vilket material som lampan är gjord i.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
27 röster, Betyg: 4.9 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har Johan hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.