Bästa Cykellåset 2023

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
"Upptäck det bästa cykellåset för optimal säkerhet och robusthet."
Cykellås - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Luxorparts Kättinglås Luxorparts Kättinglås
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,5 Abus Robust bygellås U-lock 7601 Abus Robust bygellås U-lock 7601
Pris
1090 kr
Till butik
betyg 4,3 Luxorparts Cykellås Luxorparts Cykellås
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,2 Luxorparts Vikbart cykellås Luxorparts Vikbart cykellås
Pris
419 kr
Till butik
betyg 4,0 Abus Spirallås CC Lock Abus Spirallås CC Lock
Pris
319 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ett cykellås är en essentiell utrustning för alla cyklister, oavsett om du bara gör snabba ärenden i stan eller om cykling är din primära färdmetod. Att ha ett pålitligt cykellås ger inte bara en trygghet när du lämnar din cykel obevakad, det avskräcker också potentiella tjuvar. Med en mängd olika typer och stilar tillgängliga på marknaden, kan det vara svårt att veta vilket cykellås som bäst uppfyller dina behov och ger bästa möjliga skydd för din cykel.

Vi har genomfört ett omfattande test av flera olika cykellås för att kunna erbjuda dig den mest tillförlitliga informationen. Efter noggranna tester och jämförelser, har vi funnit att Luxorparts Kättinglås är det bästa cykellåset. Detta lås utmärker sig med sin robusta konstruktion och höga säkerhetsnivå. Oavsett var du behöver lämna din cykel, kan du lita på att Luxorparts Kättinglås håller den säker.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa cykellåsen 2023

 1. Luxorparts Kättinglås med kombinationskod Bäst i test: 4,7/5
 2. ABUS Robust bygellås U-lock 7601 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Luxorparts Cykellås med kombinationskod Bästa billiga: 4,3/5
 4. Luxorparts Vikbart cykellås med nyckel Bästa kompakta: 4,2/5
 5. ABUS Spirallås CC Lock 5104 Bästa unika: 4,0/5
 1. Bäst i test Luxorparts Kättinglås

  Prisvärt, tåligt och säkert cykellås med femsiffrig kombinationskod.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Lättanvänd:
  4,8/5
  Storlek:
  4,8/5
  Vikt:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts Kättinglås är ett prisvärt alternativ som får vårt betyg 4,7/5, vilket speglar både dess prisvärde och kvalitet. Priset på 269 kronor gör det tillgängligt för de flesta cyklister, samtidigt som det erbjuder en hög nivå av säkerhet. Tåligheten hos detta lås är imponerande. Med en kraftig kätting på 5,5 mm är det svårt för tjuvar att klippa eller såga upp låset. Den robusta konstruktionen håller även i längden, vilket innebär att du inte behöver byta ut den ofta.

  En annan fördel med Luxorparts Kättinglås är dess korrosionsskydd. Tack vare en skyddande nylonklädsel runt kättingen står det emot stänk och regn, vilket minimerar risken för korrosion och rost. Detta bidrar till låsets hållbarhet och gör det till ett pålitligt val i alla väderförhållanden.

  Slutligen bör vi nämna låsets längd på 90 cm. Denna längd gör att du kan låsa fast din cykel vid olika objekt, vilket ökar säkerheten ytterligare. Den femsiffriga kombinationskoden ger ytterligare en säkerhetsaspekt, då koden kan ändras efter eget önskemål. Sammantaget är Luxorparts Kättinglås ett utmärkt val för den som söker ett prisvärt, tåligt och säkert cykellås.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ.
  • Hög tålighet och robust konstruktion.
  • God korrosionsskydd tack vare nylonklädsel.
  • Lång kätting på 90 cm.
  • Femsiffrig kombinationskod för extra säkerhet.

  Nackdelar

  • Kan vara tungt att bära med sig.
  • Kombinationskoden kan glömmas bort.
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 2. Bästa premiumvalet Abus Robust bygellås U-lock 7601

  Högkvalitativt, robust cykellås med korrosionsskydd och dyrkningstålighet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Lättanvänd:
  4,5/5
  Storlek:
  4,6/5
  Vikt:
  4,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Abus Robust bygellås U-lock 7601 är ett utmärkt cykellås som får vårt betyg 4,5/5, vilket speglar sin höga kvalitet och säkerhetsfunktioner. Trots att det ligger i ett högre prisklass med kostnaden på 1 090 kr, är det en långsiktig investering som förmodligen kommer att räcka under många år. Det innebär att man inte behöver byta låset ofta vilket sparar tid och pengar i längden.

  Tåligheten och korrosionsskyddet på detta cykellås är också imponerande. Tillverkat av specialhärdat stål med en 12 mm härdad rundbygel, det är extremt svårt att klippa eller såga upp det, vilket förhindrar brytförsök. Dessutom har den dyrkningståliga skivcylinder som ger extra säkerhet mot manipulation. Dess korrosionsskydd gör att låset kan stå emot väder och vind utan att förstöras.

  Trots dessa robusta egenskaper är Abus Robust bygellås U-lock 7601 inte otympligt. Med vikten bara 860g och dimensionerna 150x83x15 mm, är det ganska lättviktigt och bekvämt att bära runt. Även om dess längd kanske inte tillåter att cykeln låses fast vid större objekt, borde det inte vara ett stort problem i de flesta situationer. Sammantaget är Abus Robust bygellås U-lock 7601 ett utmärkt val för alla som värderar sin cykels säkerhet.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och säkerhetsfunktioner
  • Tillverkat av specialhärdat stål
  • Dyrkningstålig skivcylinder
  • Bra korrosionsskydd
  • Lättviktigt och bekvämt att bära

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Begränsad längd för fastlåsning
  Produkten finns att köpa här:
  1090 kr
 3. Bästa billiga Luxorparts Cykellås

  Prisvärt, starkt och flexibelt cykellås med kombinationskod.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Lättanvänd:
  3,8/5
  Storlek:
  4,3/5
  Vikt:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts cykellås med kombinationskod är ett prisvärt alternativ för den som söker efter ett effektivt och säkert sätt att skydda sin cykel. Med ett betyg på 4,3/5, levererar denna produkt på många av de faktorer vi ser som viktiga i ett cykellås. Priset på 219 kr hamnar i det lägre spektrumet, vilket gör detta cykellås tillgängligt för de flesta cyklister utan att kompromissa med säkerheten.

  Tåligheten hos detta lås är god. Det spiralliknande vajerlåset har en tjocklek på 10 mm, vilket gör det svårt för potentiella tjuvar att klippa eller såga upp låset. Längden på 1,8 meter ger användaren stor flexibilitet när det kommer till att fästa cykeln vid olika objekt. Låset kommer också med en femsiffrig kombinationskod som kan ändras efter önskemål, vilket ger ytterligare en nivå av säkerhet.

  En annan positiv aspekt av Luxorparts cykellås med kombinationskod är att det inkluderar ett fäste för att förvara låset på cykelns ram. Detta bidrar till låsets användarvänlighet och gör det mindre otympligt att transportera. Korrosionsskyddet är dock inte specificerat och kan vara ett område för förbättring. Sammanfattningsvis är Luxorparts cykellås med kombinationskod ett starkt och prisvärt alternativ för den som söker ett effektivt cykellås.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ
  • Tjock och tålig vajer
  • Lång längd för flexibilitet
  • Femsiffrig kombinationskod
  • Inkluderar fäste för förvaring

  Nackdelar

  • Korrosionsskydd inte specificerat
  • Mindre säkert än dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 4. Bästa kompakta Luxorparts Vikbart cykellås

  Högkvalitativt, robust och praktiskt cykellås med kompakt design.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Lättanvänd:
  4,4/5
  Storlek:
  4,0/5
  Vikt:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts Vikbart cykellås är en framstående produkt inom cykellåssortimentet med vårt betyg på 4,2/5. Priset ligger på den högre änden av skalan, men det reflekterar kvaliteten och hållbarheten hos produkten. Låset är tillverkat av robust kolstål, vilket betyder att det kan stå emot de flesta stöldförsök och efter en längre tids användning fortsätter det att prestera på en hög nivå utan tecken på slitage.

  En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos detta lås är dess kompakta och hopfällbara design. Till skillnad från andra traditionella lås som kan vara klumpiga och svåra att transportera, kan Luxorparts Vikbart cykellås lätt förvaras på cykeln eller i väskan vilket gör det extremt praktiskt för användaren. Låset levereras också med två nycklar samt ett fästanordning för att förvara låset under sadeln - ännu ett bevis på dess användarvänlighet.

  Sammanfattningsvis, trots dess något högre pris, är Luxorparts Vikbart cykellås en utmärkt investering för dem som söker ett säkert och praktiskt cykellås. Dess robusta konstruktion, användarvänliga design och inkluderade tillbehör ger användaren en problemfri upplevelse och med tanke på dess tålighet kan man räkna med att detta lås kommer att hålla cykeln säker under många år framöver.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Kompakt och hopfällbar design
  • Lätt att transportera och förvara
  • Inkluderade tillbehör för användarvänlighet
  • Mycket tålig mot stöldförsök

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra lås
  • Ingen kodfunktion, endast nycklar
  Produkten finns att köpa här:
  419 kr
 5. Bästa unika Abus Spirallås CC Lock

  Robust, prisvärt cykellås med unika låsfunktioner och hög säkerhet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Lättanvänd:
  3,7/5
  Storlek:
  4,3/5
  Vikt:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Abus Spirallås CC Lock är en stark och pålitlig produkt när det kommer till att skydda din cykel från potentiella stölder. Med en 12 mm hög kvalitativ spiralvajer, vilket gör den robust och tålig mot försök att klippa eller såga upp låset. Vidare är vajern flexibel, vilket bidrar till en förenklad användning, samtidigt som det möjliggör att låsa fast cykeln vid olika objekt tack vare dess längd på 180 cm. Priset på 319 kr gör detta lås till ett mycket prisvärt alternativ jämfört med dyrare modeller på marknaden, men erbjuder fortfarande lika hög säkerhet.

  En av de mest unika funktionerna hos Abus Spirallås CC Lock är möjligheten att kunna låsa det utan nyckel. Detta kan vara exceptionellt praktiskt för de gånger du kanske har glömt eller tappat bort din nyckel. Låset kommer också med ett praktiskt cykelfäste, vilket gör det enkelt att fästa på din cykel under resan och gör det mindre otympligt att ha med sig. Dess plastöverdrag hjälper till att förhindra eventuella repor på cykelns lack, vilket visar en uppmärksamhet på detaljer som vi uppskattar för ett cykellås i denna prisklass.

  När det gäller korrosionsskydd, finns det ingen specifik information tillgänglig för Abus Spirallås CC Lock. Vi rekommenderar dock att regelbundet kontrollera och underhålla låset för att förlänga dess livslängd och säkerställa dess prestanda. Sammantaget är Abus Spirallås CC Lock ett pålitligt och prisvärt alternativ för att skydda din cykel. Med dess robusthet, längd och unika låsfunktioner, ger det ett högt värde för pengarna och vi ger det vår betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Robust och tålig mot inbrott
  • Flexibel och lång vajer
  • Prisvärt alternativ
  • Nyckellöst låsningssystem
  • Inkluderar praktiskt cykelfäste

  Nackdelar

  • Saknar specifikt korrosionsskydd
  • Kan kräva regelbunden underhåll
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Cykellås Totalbetyg Pris
Luxorparts Kättinglås med kombinationskod Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
269 kr
ABUS Robust bygellås U-lock 7601 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1090 kr
Luxorparts Cykellås med kombinationskod Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
219 kr
Luxorparts Vikbart cykellås med nyckel Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
419 kr
ABUS Spirallås CC Lock 5104 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
319 kr
viktiga faktorer för att välja rätt cykellås

Så hittar du bästa cykellås

När du letar efter det bästa cykellåset, finns det ett antal viktiga faktorer att ta hänsyn till. Detta inkluderar allt från låsets säkerhetsnivå och dess hållbarhet, till dess pris och användarrecensioner. Nedan går vi igenom de sju bedömningskriterier vi anser är mest relevanta när du ska välja ett cykellås.

Säkerhetsnivå

Det kanske viktigaste kriteriet när du väljer ett cykellås är dess säkerhetsnivå. Säkerhetsklassificeringar varierar mellan olika tillverkare och modeller, men generellt sett bör du söka efter ett lås som erbjuder hög motståndskraft mot både fysiska angrepp och manipulering. Detta kan innebära att låset har en robust konstruktion, en komplex nyckel- eller kombinationsmekanism, eller speciella säkerhetsfunktioner som skyddar mot borrning eller klippning. Kom ihåg att ingen cykellås kan erbjuda 100% skydd, men ett högkvalitativt lås kan avsevärt minska risken för stöld.

Hållbarhet

Det bästa cykellåset bör inte bara vara säkert, utan också hållbart. Det betyder att det ska kunna stå emot väder och vind utan att rosta eller brytas ner. Ett hållbart lås bör också kunna motstå upprepade användningar utan att dess funktion försämras. När du utvärderar ett lås hållbarhet, titta på vilket material det är gjort av och hur det är konstruerat. Till exempel kan rostfritt stål och härdade metaller erbjuda bra hållbarhet.

Pris

Priset är en annan viktig faktor att överväga. Även om du kanske lockas att välja det billigaste alternativet, kan detta ofta innebära en kompromiss i säkerhet eller hållbarhet. Å andra sidan behöver det dyraste låset inte nödvändigtvis vara det bästa alternativet för dig. Det är viktigt att jämföra priset med de andra kriterierna på denna lista för att hitta ett lås som erbjuder bäst värde för pengarna.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på cykellåset spelar också en stor roll, särskilt om du planerar att transportera låset med dig när du cyklar. Ett stort och tungt lås kan vara mer säkert, men det kan också vara obekvämt att bära runt på. Å andra sidan kan ett litet och lätt lås vara mer bekvämt, men kanske inte erbjuder samma nivå av säkerhet. Det gäller att hitta en bra balans mellan säkerhet och bärbarhet.

Låsningssystem

Det finns flera olika låsningssystem att välja mellan, inklusive nyckellås, kombinationslås och till och med smarta lås som kan låsas upp med en smartphone. Vilket system du väljer beror mycket på dina personliga preferenser. Nyckellås är ofta säkrare, men du måste hålla reda på nyckeln. Kombinationslås är bekvämare eftersom du inte behöver någon nyckel, men de kan vara mindre säkra. Smarta lås erbjuder högsta bekvämlighetsnivå, men de kan vara dyrare och kräver en kompatibel enhet.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att kolla in användarrecensioner innan du köper ett cykellås. Även om ett lås ser bra ut på papperet, kan användarrecensioner ge dig en bättre uppfattning om hur det fungerar i praktiken. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att inte alla recensioner är lika betrodda; titta på recensioner från flera olika källor för att få den mest tillförlitliga informationen.

cykellas

Hur använder man ett cykellås korrekt?

Att använda ett cykellås korrekt är lika viktigt som att välja rätt lås. Även det säkraste låset kan vara ineffektivt om det inte används på rätt sätt. Här följer några viktiga punkter att tänka på när du använder ditt cykellås.

Lås din cykel på rätt sätt

När du låser din cykel, bör du alltid försöka låsa både ramen och minst ett av hjulen till en fast punkt, som en cykelställning eller ett fast objekt. Detta gör det svårare för tjuvar att bara lyfta bort din cykel. Dessutom, om du bara låser hjulet, kan en tjuv enkelt ta bort hjulet och ta resten av cykeln. Försök också att placera låset så högt upp som möjligt. Detta gör det svårare att manipulera låset eller att klippa igenom det med bultsax.

Använd flera lås

Om du har en dyr cykel, eller om du ofta lämnar din cykel på platser med hög stöldrisk, kan det vara en bra idé att använda flera lås. Genom att använda två olika typer av lås, till exempel ett U-lås och ett kättinglås, gör du det svårare för tjuvar eftersom de behöver olika verktyg för att bryta upp de olika låsen. Dessutom kan du använda det extra låset för att säkra det andra hjulet, vilket ger ytterligare skydd.

Var uppmärksam på var du parkerar din cykel

Var noga med var du lämnar din cykel. Försök att alltid parkera på väl upplysta och väl trafikerade platser där det är mindre troligt att en tjuv skulle våga stjäla din cykel. Undvik att lämna din cykel på avlägsna eller dåligt upplysta platser. Om möjligt, försök att parkera din cykel inom synhåll så att du kan hålla ett öga på den.

Kontrollera låset regelbundet

Det är viktigt att regelbundet kontrollera ditt cykellås för tecken på slitage eller skada. Om låset börjar bli rostigt, kan det vara dags att byta ut det. Likaså, om nyckeln börjar bli svår att vrida, kan det vara ett tecken på att låsmekanismen börjar slitas ut. Genom att regelbundet kontrollera och underhålla ditt lås kan du försäkra dig om att det fortsätter att ge optimalt skydd.

Lås alltid din cykel, även hemma

Slutligen, kom ihåg att alltid låsa din cykel, även när du är hemma. Många cykelstölder sker faktiskt hemma, antingen från trädgårdar, garage eller gemensamma cykelutrymmen i flerbostadshus. Genom att alltid låsa din cykel, även när du tycker att den är säker, minskar du risken för stöld.

LÄS MER: Bästa Pannlampa

Vem har nytta av ett cykellås?

Det kan tyckas självklart att alla som äger en cykel har nytta av ett cykellås, men det finns vissa grupper som kan dra extra stor nytta av att investera i ett högkvalitativt lås. Nedan listar vi några exempel.

 • Stadsbor: Om du bor och cyklar i en stad, är risken för cykelstöld oftast högre än på landsbygden. Detta beror på att det finns fler potentiella tjuvar, och det är lättare att blanda sig i mängden. Ett robust och säkert cykellås är ett måste för alla stadsbor som vill skydda sin cykel från stöld.
 • Pendlare: Om du pendlar till jobbet eller skolan med cykel, är det troligt att du ofta behöver lämna din cykel obevakad på offentliga platser. I dessa situationer är ett högkvalitativt cykellås oumbärligt för att skydda din cykel medan du är borta. Ett bra lås kan också ge dig sinnesro, så att du kan fokusera på ditt arbete eller studier utan att oroa dig för din cykel.
 • Cykelfantaster: Om du har investerat mycket pengar i en högkvalitativ cykel, vill du naturligtvis skydda den bäst möjligt. Ett bra cykellås är en liten investering jämfört med kostnaden för att ersätta en stulen cykel. Dessutom kan förlusten av en älskad cykel vara mer än bara en ekonomisk förlust; det kan också innebära ett förlorat transportmedel och en källa till glädje.

Å andra sidan, om du bor på landsbygden där cykelstölder är sällsynta, eller om du alltid kan förvara din cykel inomhus och aldrig behöver låsa den, kanske du inte har lika stor nytta av ett högkvalitativt cykellås. Men även i dessa situationer kan ett grundläggande cykellås fortfarande vara en bra idé, eftersom det ger ett extra lager av skydd och avskräckning.

LÄS MER: Campingtält bäst i test

vanliga frågor om Cykellås

FAQ: Vanliga frågor om cykellås

Är dyrare cykellås alltid säkrare?

Inte nödvändigtvis. Även om det ofta finns en korrelation mellan pris och kvalitet, är det inte alltid fallet att dyrare lås är säkrare. Det finns många faktorer som påverkar ett låses säkerhet, inklusive dess design, material och låsmekanism. Vissa mindre dyrbara lås kan vara mycket robusta och säkra, medan vissa dyrare lås kan ha svagheter som gör dem mer sårbara för vissa typer av angrepp. Det är viktigt att göra din forskning och välja ett lås baserat på dess faktiska egenskaper och prestanda, snarare än bara dess pris.

Hur långt ska cykellåset vara?

Längden på ditt cykellås bör vara tillräcklig för att du ska kunna låsa din cykel till en fast punkt, såsom en cykelställning eller ett stolpe. Detta kan variera beroende på var du vanligtvis parkerar din cykel och vilken typ av objekt du har tillgängliga för att låsa din cykel till. Kom ihåg att om låset är för långt, kan det bli klumpigt att bära runt på och kan också ge tjuvar mer utrymme att försöka klippa eller bryta upp låset.

Kan jag använda samma cykellås för flera cyklar?

Det beror på storleken och designen på låset. Vissa lås, särskilt de längre kätting- eller kabellåsen, kan vara tillräckligt stora för att säkra flera cyklar samtidigt. Men kom ihåg att detta också kan göra låset mer utsatt för angrepp, eftersom det ger tjuvar mer utrymme att arbeta med. Dessutom, om en cykel blir stulen, riskerar du att förlora alla cyklar som är låsta med samma lås.

Är det nödvändigt att registrera mitt cykellås?

Vissa tillverkare av cykellås erbjuder en registreringstjänst, vilket kan hjälpa dig att ersätta ditt lås eller nycklar om de går förlorade eller stjäls. Detta kan vara en användbar tjänst, särskilt för dyrare lås. Men det är inte alltid nödvändigt att registrera ditt lås, och det är ingen garanti för att du kommer att kunna återfå ditt lås eller din cykel om de blir stulna.

Hur ofta bör jag byta ut mitt cykellås?

Det finns ingen fast regel för hur ofta du bör byta ut ditt cykellås, men ett bra riktmärke är att byta det när det börjar visa tecken på slitage eller skada. Om nyckeln börjar bli svår att vrida, om låset är rostigt eller om det har blivit utsatt för ett försök till inbrott, kan det vara dags att byta ut det. Ett väl underhållet lås kan dock hålla i många år.

Kan jag få extra nycklar till mitt cykellås?

De flesta cykellås levereras med minst två nycklar, och vissa tillverkare erbjuder möjligheten att beställa extra nycklar. Om du ofta tappar bort dina nycklar, eller om flera personer behöver tillgång till låset, kan detta vara en bra idé. Men kom ihåg att ju fler nycklar det finns till ditt lås, desto större är risken att en av dem hamnar i fel händer.

Är det bättre med nyckellås eller kombinationslås?

Det beror på dina personliga preferenser och behov. Nyckellås är ofta säkrare, men du måste hålla reda på nyckeln. Kombinationslås är mer bekväma eftersom du inte behöver en nyckel, men de kan vara mindre säkra och kombinationen kan vara lätt att glömma. Vissa människor föredrar även smarta lås som kan låsas upp med en smartphone.

Om vårt test

För att hitta det bästa cykellåset kan man inte enbart kolla på tjockleken på låset. Ett överdrivet tjockt cykellås skulle givetvis förhindra alla stöldförsök av cykeln men det skulle väga orimligt mycket, kosta mer än cykeln och vara otympligt att ha med sig. Faktorer som vi har tagit hänsyn till är följande:

 • Pris - Ett billigare lås kommer att behöva bytas ut betydligt oftare, medan ett dyrare både håller cykeln mer säker, och kan användas till framtidens cyklar med.
 • Tålighet - Beroende på form och material varierar svårigheten märkbart att klippa eller såga upp cykellåset.
 • korrosionsskydd - Cykellås kommer alltid att råka ut för stänk och regn. Med ett vettigt korrosionsskydd slipper man byta lås på grund av korrosion och rost. 
 • Längd - Längden är av större vikt än vad många tror. Ett kort lås kan fortfarande vara ett starkt lås, men med ett långt, starkt lås kan man låsa fast cykeln i objekt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
89 röster, Betyg: 4.5 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har Johan hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.