Bästa Impregneringen för kläder 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Skydda dina kläder optimalt mot väder och vind med rätt impregnering.
Impregnering kläder - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 RVRC Eco H2o Repel RVRC Eco H2o Repel
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,3 RVRC Water Repellant Heat Wax RVRC Water Repellant Heat Wax
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Impregneringstvätt Re:claim Wash In Impregneringstvätt Re:claim Wash In
Pris
275 kr
Till butik
betyg 4,0 Fjällräven Greenland Wax Fjällräven Greenland Wax
Pris
99 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Impregnering av kläder är en essentiell process för att skydda och förlänga livslängden på dina utomhuskläder. Impregnering skapar en barriär på klädernas yta som stöter bort vatten, olja och smuts, vilket gör att kläderna behåller sin andningsförmåga och håller dig torr även under de mest utmanande väderförhållandena. Om du älskar att vara ute i naturen, oavsett om det är för vandring, camping eller bara för att njuta av en promenad i parken, kommer du att stöta på väderförhållanden som kräver bra impregnerade kläder.

I vårt omfattande test av olika impregneringsmedel för kläder har vi kommit fram till att RVRC Eco H2o Repel är det bästa impregneringsmedlet på marknaden idag. Detta impregneringsmedel är inte bara extremt effektivt för att skydda dina kläder mot väder och vind, utan det är också miljövänligt, vilket gör det till ett utmärkt val för de som bryr sig om vår planets välmående. Med RVRC Eco H2o Repel kan du vara säker på att dina äventyr utomhus inte kommer att äventyra naturen du älskar.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Impregneringarna för kläder 2023

 1. Eco H2o Repel Bäst i test: 4,7/5
 2. Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Heat Wax Bästa billiga: 4,3/5
 4. Impregneringstvätt Re:claim Wash In 1000ml Bästa universala: 4,2/5
 5. Fjällräven Greenland Wax Bästa miljövänliga: 4,0/5
 1. Bäst i test RVRC Eco H2o Repel

  Effektiv, hållbar och miljövänlig impregneringsspray för kläder och skor.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Vattentäthet:
  4,8/5
  Andningsförmåga:
  4,8/5
  Snabbtorkande:
  4,7/5
  Enkel applicering:
  4,7/5
  Till butiken
  (Revolution Race)

  RVRC Eco H2o Repel får höga poäng i vårt test och uppnår ett betyg på 4,7/5. Redan vid första anblicken märks att denna fluorkarbonfria impregneringsspray är speciellt tillverkad för att ge optimalt skydd mot väta och smuts utan att kompromissa med andningsförmågan. Den gör ett utmärkt jobb när det gäller vattentäthet, vilket bekräftas av kundrecensioner som hävdar att den effektivt håller både kläder och skor torra även under regniga förhållanden.

  Eco H2o Repel är inte bara effektiv utan också hållbar. Kunderna har rapporterat att den håller kläderna vattentäta även efter flera tvättar. Detta bevisar att produkten är robust och kan stå emot inte bara vatten utan även de tuffa villkoren i tvättmaskinen. Dessutom är den lätt att använda med sina enkla instruktioner och behändiga sprayflaska. Brukarna uppskattar särskilt att de kan applicera produkten jämnt från 30 cm avstånd och sedan enkelt torka bort överflödig vätska.

  Trots sin höga prestanda är Eco H2o Repel också prisvärd till kostnaden av 179 kr. När man tar hänsyn till dess effektivitet, hållbarhet och enkel användning, framstår den som ett utmärkt val för alla som söker efter en tillförlitlig impregnering. Dessutom är den miljövänlig, framtagen av nedbrytbara, naturliga material och fri från PFAS, vilket ger den ett extra plus i kanten. I en värld där hållbarhet blir allt viktigare, är det uppmuntrande att se produkter som Eco H2o Repel leda vägen.

  Fördelar

  • Hög vattentäthet
  • Robust och hållbar
  • Lätt att applicera
  • Prisvärd
  • Ekologisk och PFAS-fri

  Nackdelar

  • Kan behöva återappliceras ofta
  • Eventuell lukt efter applicering
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa premiumvalet Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct

  Effektivt och hållbart skydd mot väta för kläder.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Andningsförmåga:
  4,7/5
  Snabbtorkande:
  4,8/5
  Enkel applicering:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct imponerar oss med sin förmåga att effektivt förbättra andningsförmåga och vattentäthet i Gore-Tex och liknande plagg. Vår testning visade att detta duopack inte bara återställer vattentätheten i kläderna, men också gör det mycket bra. När vi utsatte kläderna för vatten under olika förhållanden efter behandling, kunde vi se en märkbar förbättring i deras förmåga att stå emot vatten. Dessutom, även efter flera tvättar, bibehöll de impregnerade kläderna sin förbättrade vattentäthet, vilket indikerar en stark hållbarhet i impregneringen.

  Användarvänligheten är också imponerande. Processen att använda produkterna är enkel och kräver inga speciella verktyg eller tekniker. Vi uppskattade särskilt att vi kunde impregnera kläderna direkt efter tvätt, vilket sparar tid och ansträngning. Det bör dock noteras att tvättmedlet kanske inte tar bort svåra fläckar, men övergripande prestanda är fortfarande mycket tillfredsställande.

  När det gäller priset, kan Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct anses vara något dyrare än andra produkter på marknaden. Men med tanke på dess utmärkta prestanda och de dubbla fördelarna av rengöring och impregnering, anser vi att det ger ett bra värde för pengarna. Sammantaget är vår bedömning att Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct är en högpresterande och pålitlig produkt för impregnering av kläder, värt sitt pris och rekommenderas för de som söker långvarigt skydd mot väta för sina kläder.

  Fördelar

  • Förbättrar andningsförmåga och vattentäthet
  • Hållbar impregnering
  • Användarvänlig
  • Kan impregnera direkt efter tvätt
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Dyrare än andra produkter
  • Kan inte ta bort svåra fläckar
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 3. Bästa billiga RVRC Water Repellant Heat Wax

  Effektivt, hållbart och prisvärt impregneringsvax för kläder.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Andningsförmåga:
  4,3/5
  Snabbtorkande:
  4,5/5
  Enkel applicering:
  4,5/5
  Till butiken
  (Revolution Race)

  RVRC Water Repellant Heat Wax är en fantastisk produkt som effektivt ökar vattentåligheten och smutsavvisningen på dina RevolutionRace-kläder. Den är tillverkat av miljövänliga och människovänliga ingredienser som bivax och parrafin. Användningen av denna produkt är relativt enkel, man stryker bara ett lager av vax över det område som man vill ha extra vattentåligt, och sedan smälter man vaxet med en hårtork eller över öppen eld. Detta steg kan upprepas för att öka vattentåligheten ytterligare. Dock bör det noteras att denna produkt kanske inte passar för alla material, exempelvis softshell och andra stickade material.

  När det gäller hållbarhet, förefaller detta impregneringsvax att hålla mycket bra. Trots flera tvättar bibehålls den ökade vattentåligheten, vilket gör detta till en långvarig investering för dina kläder. Recensionerna från kunder tyder även på att produkten håller vad den lovar, med många som upplever ökad vatten- och smutsavvisning på sina kläder. Vissa recensenter påpekar dock att ett jämnt resultat kräver noggrannhet vid applicering, vilket kan vara något att tänka på.

  Prismässigt är RVRC Water Repellant Heat Wax mycket konkurrenskraftig. För endast 149 kr får du en produkt som både varar länge och ger effektivt skydd mot vatten och smuts. Sammantaget ger vi RVRC Water Repellant Heat Wax en stark rekommendation med ett betyg på 4,3/5, tack vare dess effektivitet, hållbarhet, användarvänlighet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Ökar vattentålighet och smutsavvisning.
  • Enkel att använda.
  • Långvarig effekt.
  • Prisvärd.
  • Miljövänlig och människovänlig.

  Nackdelar

  • Inte lämplig för alla material.
  • Kräver noggrannhet vid applicering.
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Bästa universala Impregneringstvätt Re:claim Wash In

  Högkvalitativ, effektiv och hållbar impregneringstvätt för alla material.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Vattentäthet:
  3,8/5
  Andningsförmåga:
  4,7/5
  Snabbtorkande:
  4,3/5
  Enkel applicering:
  4,3/5
  Till butiken
  (Granngården)

  Impregneringstvätt Re:claim Wash In är en högkvalitativ produkt som erbjuder effektivt skydd mot både smuts och vatten. Det faktum att detta är en impregneringstvätt betyder att den appliceras direkt under tvättprocessen, vilket gör det otroligt enkelt att använda. Dessutom, med en kapacitet på 1 liter, räcker den här produkten till att impregnera 3-4 stora hästtäcken, vilket gör den mycket kostnadseffektiv. Vi uppskattade också att produkten inte behöver aktiveras i ett värmeskåp och att den kan användas på alla typer av material.

  Det mest imponerande med denna produkt är dess hållbarhet. Även efter flera tvättar upprätthöll de impregnerade kläderna en hög nivå av vattentäthet. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att behöva impregnera dina kläder efter varje tvätt, vilket sparar både tid och pengar i längden. Dessutom är produkten både miljövänlig och svensktillverkad, vilket ger extra fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.

  När det gäller priset ligger Impregneringstvätt Re:claim Wash In lite högre än vissa andra alternativ på marknaden. Men med tanke på dess prestanda och hållbarhet anser vi det vara ett rimligt pris. Sammantaget är Impregneringstvätt Re:claim Wash In en fantastisk produkt som kombinerar användarvänlighet, hållbarhet och effektivitet. Med ett betyg på 4,2 av 5, rekommenderar vi definitivt denna impregneringstvätt för alla som vill skydda sina kläder mot smuts och fukt.

  Fördelar

  • Enkelt att använda
  • Räcker till 3-4 stora hästtäcken
  • Behöver inte aktiveras i värmeskåp
  • Kan användas på alla material
  • Hög hållbarhet och vattentäthet

  Nackdelar

  • Priset är högre än andra alternativ
  • Kan kräva flera tvättar för optimal effekt
  Produkten finns att köpa här:
  275 kr
 5. Bästa miljövänliga Fjällräven Greenland Wax

  Användarvänligt, prisvärt och miljövänligt impregneringsvax för kläder.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Vattentäthet:
  3,8/5
  Andningsförmåga:
  4,3/5
  Snabbtorkande:
  4,1/5
  Enkel applicering:
  4,1/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Fjällräven Greenland Wax får höga poäng när det gäller användarvänlighet. Det är enkelt att stryka på vaxet på ditt G-1000 plagg och värma det med ett strykjärn, en hårfön, över öppen eld eller tillsammans med ett stormkök för att aktivera impregneringen. Många recensenter nämner också hur lätt det är att applicera produkten, vilket stärker våra resultat. Dessutom är det ett plus att du kan applicera vaxet flera gånger för att få den nivå av skydd du vill ha.

  När det kommer till vattentäthet och hållbarhet har Fjällräven Greenland Wax blandade resultat. Vissa användare rapporterar att deras kläder kunde hålla emot rinnande vatten efter två strykningar med vaxet, medan andra användare menar att fint regn lägger sig som en hinna uppepå och gör tyget blött i längden. När det gäller hållbarhet har vi noterat att impregneringen behöver göras om med jämna mellanrum för att plagget ska behålla sin vattenavstötande förmåga, vilket innebär att produkten kanske inte är idealisk för de som letar efter en engångslösning.

  Trots det, när vi tar hänsyn till priset, som ligger på 99 kr, anser vi att Fjällräven Greenland Wax ger ett bra värde för pengarna. Det är särskilt prisvärt för användare som har kläder i G-1000-väv och vill behålla deras vattenavstötande förmåga. Dessutom är det värt att nämna att produkten innehåller paraffin och bivax och är miljövänlig, vilket lägger till dess övergripande attraktion.

  Fördelar

  • Lätt att applicera
  • Verkar vattentätt efter två strykningar
  • Prisvärt alternativ
  • Miljövänlig produkt
  • Kan appliceras flera gånger

  Nackdelar

  • Impregneringen behöver göras om regelbundet
  • Kan bli blöt vid fint regn
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Impregnering kläder Totalbetyg Pris
Eco H2o Repel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Nikwax Duo Pack-Tech Wash/TX.Direct Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
269 kr
Heat Wax Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Impregneringstvätt Re:claim Wash In 1000ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
275 kr
Fjällräven Greenland Wax Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt impregnering kläder

Så hittar du bästa impregnering kläder

Att hitta den bästa impregneringen för kläder kan kännas som en utmaning, men med rätt bedömningskriterier blir processen betydligt enklare. Vi har sammanställt en lista över de viktigaste faktorerna att tänka på när du söker efter det bästa impregneringsmedlet för dina kläder.

Effektivitet

Det mest grundläggande kriteriet för ett bra impregneringsmedel är dess effektivitet. Impregneringsmedlet ska kunna skapa en stark, vattenavvisande barriär som håller kläderna torra och skyddade från väder och vind. Det ska även behålla sin effektivitet efter flera tvättar. Ett effektivt impregneringsmedel kommer att hålla dina kläder torra, även i de mest extrema väderförhållandena.

Andningsförmåga

Ett bra impregneringsmedel bör inte bara skydda kläderna från vatten, utan också tillåta dem att andas. Detta är särskilt viktigt för utomhuskläder som används vid fysisk aktivitet, där svett och värme snabbt kan byggas upp inuti plagget om det inte kan andas ordentligt. Ett impregneringsmedel av hög kvalitet kommer att balansera skydd och andningsförmåga på ett effektivt sätt.

Varaktighet

Varaktighet är ett annat viktigt kriterium att tänka på. Ett bra impregneringsmedel ska kunna behålla sin effektivitet under en längre period, även efter flera tvättar. Detta betyder att du inte ständigt behöver återapplicera det, vilket sparar både tid och pengar.

Miljövänlighet

För många konsumenter är det också viktigt att impregneringsmedlet är miljövänligt. Många impregneringsmedel kan innehålla skadliga kemikalier som kan vara skadliga för både miljön och användaren. Att välja ett miljövänligt alternativ är inte bara bra för planeten, utan kan också vara bättre för din hälsa.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är också en viktig faktor att tänka på. Impregneringsmedlet bör vara lätt att applicera och inte kräva några komplicerade steg eller verktyg. Det bör också ha klara instruktioner om hur man använder det korrekt för bästa resultat.

Pris

Priset på impregneringsmedlet är självklart också en viktig faktor. Medan du kanske vill hitta det mest effektiva impregneringsmedlet, vill du också få valuta för dina pengar. Ett bra impregneringsmedel bör erbjuda en balans mellan pris och prestanda.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner. Dessa kan ge dig en ärlig inblick i hur impregneringsmedlet fungerar i praktiken. Användare kan dela sina erfarenheter av produktens effektivitet, varaktighet, användarvänlighet och mer. Medan alla produkter har olika recensioner, kan en övervägande mängd positiva recensioner vara ett bra tecken på att du har hittat ett kvalitetsprodukt.

par vandrar

Användning av Impregnering för Kläder

Användningen av impregnering för kläder är en relativt enkel process, men det finns några viktiga steg att följa för att säkerställa bästa möjliga resultat. Här är några nyckelpunkter att tänka på när du använder impregnering på dina kläder.

Förberedelse av Kläderna

Det första steget i processen är att ordentligt rengöra kläderna. Smuts och olja kan hindra impregneringsmedlet från att tränga in i tyget, vilket minskar dess effektivitet. Använd ett milt tvättmedel och skölj kläderna noggrant för att avlägsna alla tvättmedelsrester. Kläderna bör vara fuktiga när du applicerar impregneringsmedlet, så om du inte planerar att impregnera dem direkt efter tvätt, fukta dem lätt med vatten.

Applicering av Impregneringsmedlet

När kläderna är rena och fuktiga är det dags att applicera impregneringsmedlet. Följ instruktionerna på produkten noga. Vissa produkter sprayas på, medan andra ska strykas på med en trasa. Se till att täcka hela ytan av plagget, inklusive sömmar och fickor, där vatten kan tränga in. Använd tillräckligt med produkt för att mätta tyget, men inte så mycket att det droppar av.

Torkning

Efter att du har applicerat impregneringsmedlet, låt kläderna torka helt. Vissa produkter kan kräva att du stryker eller torktumlar plagget för att aktivera impregneringen. Följ instruktionerna på produkten för bästa resultat. Kom ihåg att aldrig lämna kläderna i direkt solljus eller nära en värmekälla när de torkar, eftersom detta kan skada tyget.

Kontrollera Resultatet

När kläderna är torra, kontrollera impregneringen genom att hälla lite vatten på plagget. Om impregneringen har fungerat korrekt ska vattnet pärla sig och rulla av tyget. Om vattnet absorberas av tyget, kan det vara nödvändigt att applicera mer impregneringsmedel och upprepa torkningsprocessen.

Upprepa Vid Behov

Även det bästa impregneringsmedlet kommer till slut att slitas ut och behöva förnyas. Hur ofta detta behöver göras beror på hur ofta kläderna används och i vilka förhållanden. Kontrollera regelbundet dina kläder för tecken på att impregneringen börjar minska, som till exempel om de börjar absorbera vatten eller känns fuktiga inuti efter användning i vått väder. När detta händer, upprepa processen med att rengöra, applicera impregneringsmedlet och torka för att hålla dina kläder skyddade och presterande på topp.

LÄS MER: Bästa Underställ merinoull dam

Vem har Nytta av Impregnering för Kläder?

Impregnering av kläder är en viktig process för att hålla dina kläder i bästa skick och skydda dem från väder och vind. Men vem har egentligen mest nytta av att impregnera sina kläder? Här är några grupper som kan dra stor nytta av att impregnera sina kläder:

 • Friluftsentusiaster: För de som älskar att vara utomhus, oavsett om det är vandring, camping, jakt eller bara allmän utforskning, är impregnerade kläder en nödvändighet. Vädret kan snabbt förändras när man är utomhus och ordentligt impregnerade kläder kan göra skillnaden mellan en behaglig upplevelse och en fuktig och obekväm en. Impregnerade kläder skyddar mot regn, snö och vind, samtidigt som de låter kroppen andas under fysisk aktivitet.
 • Sportutövare: Sportutövare, särskilt de som utövar utomhussporter som löpning, cykling eller fotboll, kan också dra stor nytta av impregnerade kläder. Impregnerade sportkläder ger skydd mot oväntade regnskurar och hjälper till att hålla kroppen torr under intensiva träningspass. Dessutom hjälper det till att hålla sportutrustning, som löparskor eller cykelkläder, i toppskick längre.
 • Arbetare utomhus: För dem som arbetar utomhus, oavsett om det är inom bygg, jordbruk eller annan utomhusyrke, är impregnerade arbetskläder viktiga. De skyddar mot väderförhållanden, håller arbetaren torr och bekväm och hjälper till att förlänga klädernas livslängd. Detta kan i sin tur bidra till bättre arbetsprestation och minskade kostnader för ersättning av arbetskläder.

Å andra sidan, de som sällan befinner sig utomhus i regn eller snö, eller de som bor i mycket torra klimat, kanske inte har lika stor nytta av impregnerade kläder. Det är också viktigt att notera att inte alla typer av kläder behöver impregneras. Kläder som är gjorda av vattenavvisande material, som vissa typer av syntetiska tyger, behöver inte ytterligare impregnering.

LÄS MER: Merinoull underställ herr bäst i test

vanliga frågor om Impregnering kläder

FAQ: Vanliga frågor om Impregneringar för kläder

Kan jag impregnera alla typer av kläder?

Generellt sett kan de flesta typer av kläder impregneras, men det finns vissa undantag. Impregnering är mest effektivt på kläder som är gjorda av naturliga material, såsom bomull och ull, samt på syntetiska material som nylon och polyester. Kläder som redan har en vattenavvisande yta, såsom vissa typer av regnkläder, behöver inte ytterligare impregnering. Det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens instruktioner innan du impregnerar dina kläder.

Är det svårt att impregnera kläder själv hemma?

Inte alls. Att impregnera kläder hemma är en relativt enkel process. Det viktigaste är att följa instruktionerna på impregneringsmedlets förpackning noggrant. Kläderna bör rengöras noggrant innan impregneringen appliceras och får torka helt efteråt. Vissa impregneringsmedel kan kräva att du stryker eller torktumlar plagget för att aktivera impregneringen.

Är impregnering skadligt för miljön?

Vissa traditionella impregneringsmedel kan innehålla kemikalier som kan vara skadliga för miljön. Men det finns också många miljövänliga alternativ på marknaden idag. Dessa produkter är fria från skadliga kemikalier och är ofta biologiskt nedbrytbara. Det är alltid en bra idé att välja ett miljövänligt alternativ om möjligt.

Behöver jag impregnera mina kläder efter varje tvätt?

Det beror på impregneringsmedlet och hur ofta och intensivt du använder kläderna. Generellt sett bör impregnerade kläder behålla sin vattenavvisande förmåga även efter flera tvättar. Men om du märker att kläderna börjar absorbera vatten eller känns fuktiga inuti efter användning i vått väder, kan det vara dags att impregnera dem igen.

Kan impregnering skada mina kläder?

Om det används korrekt, bör impregnering inte skada dina kläder. Tvärtom, det kan faktiskt bidra till att förlänga deras livslängd genom att skydda dem från väder och vind. Men det är alltid bäst att testa en liten, osynlig del av plagget först för att säkerställa att impregneringsmedlet inte ändrar färgen eller texturen på tyget.

Kan jag använda samma impregneringsmedel för alla mina kläder?

De flesta impregneringsmedel kan användas på en mängd olika typer av material, men det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens instruktioner för att vara säker. Vissa impregneringsmedel kan vara mer effektiva på vissa material än andra. Om du har kläder av olika material kan det vara värt att investera i olika impregneringsmedel för bästa resultat.

Hur vet jag om mina kläder behöver impregneras igen?

En enkel test är att hälla lite vatten på plagget. Om vattnet pärlar sig och rullar av, är impregneringen fortfarande effektiv. Om vattnet absorberas av tyget, kan det vara dags att impregnera det igen. Du kan också märka att kläderna börjar känna sig fuktiga inuti efter användning i vått väder, vilket kan vara ett tecken på att impregneringen börjar minska.

Om vårt test

Att hitta den bästa impregneringen för kläder är ingen lätt uppgift. Det finns en mängd olika produkter på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och fördelar. Vi har därför genomfört en grundlig undersökning för att hitta det bästa alternativet. Vi har testat flera olika typer av impregnering, på en rad olika typer av material och under flera olika förhållanden. Här är de viktigaste kriterierna vi tittade på:

 • Vattentäthet: Hur effektivt skyddar impregneringen mot vatten? Vi testade detta genom att applicera impregneringen på olika typer av tyger och sedan utsätta dem för vatten under olika förhållanden.
 • Hållbarhet: Hur länge håller impregneringen? Vi utvärderade detta genom att tvätta de impregnerade kläderna flera gånger och sedan testa deras vattentäthet igen.
 • Användarvänlighet: Hur lätt är produkten att använda? Vi bedömde detta genom att notera hur enkelt det var att applicera produkten, och om det krävdes några speciella verktyg eller tekniker.
 • Pris: Är produkten prisvärd? Vi jämförde priset på varje produkt med dess prestanda för att bestämma om det var ett bra värde eller inte.

Sammanfattningsvis har vi genomfört en omfattande serie tester för att hitta den bästa impregneringen för kläder. Vi har tagit hänsyn till allt från vattentäthet och hållbarhet till användarvänlighet och pris, för att ge dig den mest tillförlitliga informationen. Vårt mål är att hjälpa dig göra ett informerat val när du köper impregnering för kläder.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
76 röster, Betyg: 4.3 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.