Bästa Gaming headsetet 2023

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Ta ditt spelande till nästa nivå med det bästa gamingheadsetet.
Gamingheadset - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,5 HyperX Cloud 2 Gaming Headset HyperX Cloud 2 Gaming Headset
Pris
999 kr
Till butik
betyg 4,4 Steelseries Arctis Nova Pro Wireless Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
Pris
3790 kr
Till butik
betyg 4,2 Logitech G Pro X Gaming-headset Logitech G Pro X Gaming-headset
Pris
798 kr
Till butik
betyg 4,2 Logitech G733 Lightspeed Logitech G733 Lightspeed
Pris
1390 kr
Till butik
betyg 4,0 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless Corsair Gaming HS80 RGB Wireless
Pris
1499 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Gamingheadset är en viktig komponent för alla som vill ta sitt spelande till nästa nivå. Dessa hörlurar är utformade speciellt för spelare, med funktioner som förbättrad ljudkvalitet, mikrofoner för kommunikation under spel och bekväma passformer för långa spelsessioner. Oavsett om du är en professionell e-sportutövare, en ivrig PC-spelare, eller bara någon som gillar att koppla av med några timmars konsolspel på kvällen, kan ett bra gamingheadset verkligen förhöja din spelupplevelse. De kommer till sin rätt när varje detalj räknas, när du behöver höra fiendens fotsteg i det avlägsna eller för att fullständigt sänka dig själv i en spelvärlds atmosfär.

Efter att ha granskat och testat flera modeller har vi kommit fram till att HyperX Cloud 2 Gaming är det bästa gamingheadsetet. Detta headset kombinerar överlägsen ljudkvalitet, utmärkt komfort och robust byggkvalitet till ett paket som är svårt att slå. Från dess kristallklara högfrekventa toner till dess djupa bas, ger detta headset ett ljudlandskap som verkligen gör dina spel levande. Dessutom har den en störningsfri mikrofon som gör att din röst alltid kommer fram klart och tydligt till dina lagkamrater. Om du vill ha det bästa av det bästa när det gäller gamingheadset, är HyperX Cloud 2 Gaming det självklara valet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Gaming headseten 2023

 1. HyperX Cloud 2 Gaming Headset Bäst i test: 4,5/5
 2. Steelseries Arctis Nova Pro Wireless Mest avancerade: 4,4/5
 3. Logitech G Pro X Gaming-headset Bästa premiumvalet: 4,2/5
 4. Logitech G733 Lightspeed Headset Färgstarkaste ljudet: 4,2/5
 5. Corsair Gaming HS80 RGB prodi mg Bästa premiumvalet: 4,0/5
 6. CORSAIR HS65 Surround Gaming Headset Bästa surround: 4,0/5
 7. Arrogant Aurora Gaming-headset Bästa billiga: 3,9/5
 1. Bäst i test HyperX Cloud 2 Gaming Headset

  "Förstahandsvalet för en prismedveten gamer"
  Vårt betyg
  4,5/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Komfort:
  4,8/5
  Mikrofonkvalitet:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  Egenskaper
  • Frekvensomfång: 15 - 25 000 Hz
  • Trådlös: Nej
  • Vikt: 320 g
  • Kabellängd: 1 m + 2 m förlängning
  • Anslutning: USB & 3.5 mm
  • Surround: Simulerad 7.1
  • Aktiv brusreducering: Enbart mikrofon
  • Bekvämlighet: Hög

  HyperX Cloud 2 Gaming headsetet är utan tvekan ett av de bästa på marknaden för sitt pris. Med en stark ljudkvalitet, erbjuder det virtuellt 7.1 surroundljud som är perfekt för spelare som vill ha en förbättrad ljudupplevelse. Ljudet är klart och balanserat, vilket gör det möjligt att uppfatta alla detaljer i spelet, från de avlägsna skotten till de knarrande stövlarna. Dessutom är den digitalt förstärkta brusreducerade mikrofonen en stark punkt, vilket ger bra röstkvalitet och reducerat bakgrundsljud.

  När det kommer till komfort, står HyperX Cloud 2 utmärkt. Trots långa timmars spelande känns headsetet bekvämt och lätt. De mjuka över öronen kuddarna gör att det inte kliar eller trycker för hårt på något ställe, vilket är en viktig aspekt för dem som spelar i flera timmar. Dessutom är den långa sladden och det faktum att mikrofonen kan fällas ut eller tas bort, mycket bekvämt och praktiskt.

  Slutligen, sett till hållbarheten och ytterligare funktioner, gör HyperX Cloud 2 inte besviken. Byggkvaliteten känns robust och hållbar, utan att vara klumpig eller tung. Den medföljande ljudkontrollboxen med USB-ljudkort förstärker ljud och röst på ett imponerande sätt. Dessutom är det möjligt att aktivera eller stänga av Surround Sound 7.1 och mikrofonljudet vilket är ett plus. Övergripande, för dess pris, erbjuder HyperX Cloud 2 enastående prestanda och komfort, vilket gör det till ett toppval för alla gamers.

  Fördelar

  • Stark ljudkvalitet med 7.1 surroundljud.
  • Komfortabelt och lätt även vid långvarigt användande.
  • Brusreducerande mikrofon ger bra röstkvalitet.
  • Robust och hållbar byggkvalitet.
  • Ljudkontrollbox med USB-ljudkort förstärker ljud och röst.

  Nackdelar

  • Kan uppfattas som klumpig och tung.
  • Sladden kan vara i vägen vid vissa spelupplevelser.
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
  999 kr
 2. Mest avancerade Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

  Avancerat gaming-headset med utmärkt ljudkvalitet och bekväm design.
  Vårt betyg
  4,4/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Steelseries Arctis Nova Pro Wireless är ett avancerat gaming-headset som lyckas uppfylla de flesta krav hos en seriös gamer. Ljudkvaliteten är utmärkt med en frekvensrespons på 10 - 22000 Hz och 38-ohms impedans, vilket gör att de viktigaste ljuden i spelet kommer fram på ett balanserat sätt. Headsetet erbjuder även aktiv brusreducering (ANC) vilket ger en fantastisk inlevelse i spelet, samt stöd för både Bluetooth och 2,4 GHz radiofrekvens för trådlös anslutning.

  När det gäller komforten är Arctis Nova Pro Wireless designade för att klara av långa spelsessioner. Trots dess relativt höga vikt på 517 gram, har många användare uppskattat hur bekvämt det sitter på huvudet. Även om vissa användare har haft problem med tryck på öronen från ANC-mikrofonerna, har det här problemet lösts för de flesta med hjälp av eftermarknads öronkuddar. Mikrofonens kvalitet är även den imponerande, med en känslighet på -38 dBV/Pascal och funktion för dubbelriktad ljudinspelning.

  Till hållbarheten bidrar den robusta konstruktionen och möjligheten att byta batteri on the fly, vilket innebär att du kan byta batteri under drift utan att stänga av headsetet. Två batterier ingår vid köpet, vilket ger längre drifttid mellan laddningar. Sammantaget gör dessa funktioner, tillsammans med extra tillbehör som pop-mikrofonfilter, löstagbara magnetiska öronplattor och en trådlös USB-C-sändare, Steelseries Arctis Nova Pro Wireless till ett högkvalitativt val för seriösa gamers.

  Fördelar

  • Utmärkt ljudkvalitet och frekvensrespons
  • Aktiv brusreducering (ANC)
  • Stöd för Bluetooth och 2,4 GHz trådlös anslutning
  • Bekväma även vid långa spelsessioner
  • Möjlighet att byta batteri under drift

  Nackdelar

  • Relativt hög vikt på 517 gram
  • Tryck på öronen från ANC-mikrofonerna
  Produkten finns att köpa här:
  3790 kr
 3. Bästa premiumvalet Logitech G Pro X Gaming-headset

  "Fylligt ljud med mikrofon i toppklass"
  Vårt betyg
  4,2/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Komfort:
  4,7/5
  Mikrofonkvalitet:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Anslutningsmöjligheter:
  3,9/5
  Till butiken
  (Komplett)
  Egenskaper
  • Frekvensomfång: 20 - 20 000 Hz
  • Trådlös: Nej
  • Vikt: 320 g
  • Kabellängd: 2 m
  • Anslutning: USB
  • Surround: Simulerad 7.1
  • Aktiv brusreducering: Enbart mikrofon
  • Bekvämlighet: Mycket hög

  Logitech G Pro X Gaming-headset är ett toppklass gaming-headset som särskilt imponerar med sin ljudkvalitet. Med stora 50 mm-element och 7.1 virtuellt surround-ljud, ger det ett naturligt och balanserat ljud som verkligen förstärker spelupplevelsen. Mikrofontekniken, som har utvecklats tillsammans med Blue, levererar kristallklart och proffsigt ljud vilket gör att du hörs tydligt i olika röst- och chatprogram. Dessutom har headsetet en bekväm design med minnesskum i både det ställbara huvudbandet och i kåporna.

  När det gäller hållbarhet är Logitech G Pro X Gaming-headset konstruerat i metall och aluminium vilket ger hög tålighet utan att ge avkall på vikten. Mikrofonen på headsetet är avtagbar vilket är perfekt för dig som är på resande fot och föredrar mikrofon på kabeln. Vidare levereras headsetet med två par memory foam-kuddar i läder och tyg, USB-ljudkort, två 3,5 mm-kablar avtagbar mikrofon samt förvaringspåse vilket indikerar god valuta för pengarna.

  Sett till ytterligare funktioner finns det möjlighet att ansluta headsetet både via USB-ljudkortet eller direkt till mobilen eller datorn med en av de två medföljande 3,5 mm-kablarna. Mjukvaran G Hub tillåter EQ-justeringar med förinställningar utvecklade tillsammans med e-sport-atleter vilket kan vara en betydande fördel för hardcore gamers. Sammantaget är Logitech G Pro X Gaming-headset ett pålitligt och högpresterande headset som garanterar en förstklassig spelupplevelse.

  Fördelar

  • Hög ljudkvalitet med 7.1 surround-ljud.
  • Professionell mikrofonteknik från Blue.
  • Bekväm design med minnesskum.
  • Hög hållbarhet med metallkonstruktion.
  • Inkluderar extra tillbehör och förvaringspåse.

  Nackdelar

  • Möjligtvis högre pris än andra alternativ.
  • Behov av mjukvara för full funktionalitet.
  Produkten finns att köpa här:
  798 kr
  999 kr
  1190 kr
 4. Färgstarkaste ljudet Logitech G733 Lightspeed

  Trådlöst gaming-headset med överlägsen ljudkvalitet och anpassningsbar belysning.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Logitech G733 Lightspeed är ett headset som uppfyller de höga förväntningarna i gaming-världen. Det levererar överlägsen ljudkvalitet, med kristallklara spelljud och en djup, fyllig bas som gör varje spelupplevelse mer omslutande. Den trådlösa LIGHTSPEED-tekniken säkerställer en pålitlig anslutning och erbjuder upp till 29 timmars batteritid, vilket gör det möjligt för långa spelsessioner utan avbrott.

  Comfort är en av G733 Lightspeeds starka sidor. Med sin lätta vikt på 278 gram och mjuka minnesskumkuddar är headsetet bekvämt att bära även under långa spelperioder. Bygelbandet hjälper till att fördela vikten jämnt över huvudet, vilket gör att det känns som att headsetet knappt är där. Dessutom är mikrofonen mycket funktionell. Den är Discord-certifierad vilket innebär att den ger ett kristallklart och rent ljud, vilket är essentiellt för kommunikation under spel.

  Extraknäcken med G733 Lightspeed är dess anpassningsbara belysning och animationer. Med 16,8 miljoner färger att välja mellan kan användarna anpassa sin upplevelse för att passa deras personliga stil eller spelatmosfär. Den här funktionen behöver Logitech G HUB-programvara som man kan ladda ner utan kostnad från Logitech G:s webbplats. Sammantaget är Logitech G733 Lightspeed ett utmärkt val för alla gaming-entusiaster, med sin kombination av ljudkvalitet, komfort, hållbarhet och anpassningsmöjligheter.

  Fördelar

  • Överlägsen ljudkvalitet
  • Upp till 29 timmars batteritid
  • Lättvikt och mjuka minnesskumkuddar
  • Anpassningsbar belysning och animationer
  • Funktionell, Discord-certifierad mikrofon

  Nackdelar

  • Kräver Logitech G HUB-programvara
  • Ganska högt pris jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  1390 kr
 5. Mest frihetsfulla Corsair Gaming HS80 RGB Wireless

  "Gaming headset med både frihet och god prestanda"
  Vårt betyg
  4,0/5
  Ljudkvalitet:
  3,8/5
  Komfort:
  4,0/5
  Mikrofonkvalitet:
  3,6/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,3/5
  Till butiken
  (Inet)
  Egenskaper
  • Frekvensomfång: 20 - 40 000 Hz
  • Trådlös: Ja - kan kabelanslutas
  • Vikt: 367 g
  • Kabellängd: 1,8 m
  • Anslutning: USB
  • Surround: Simulerad 7.1
  • Aktiv brusreducering: Enbart mikrofon
  • Bekvämlighet: Hög
  Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 1 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 2 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 3 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 4 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 5 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 7 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 8 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 9 Corsair Gaming HS80 RGB Wireless img 10

  Corsair Gaming HS80 RGB Wireless är ett headset som verkligen levererar i fråga om ljudkvalitet. Med Dolby Atmos-tekniken får du uppleva ett ljud som är dynamiskt, klart och placerar dig rätt i mitten av handlingen, vilket är en enorm fördel vid gaming. Trots att det finns recensioner som påpekar problem med mikrofonen, fann vi inte detta problem under vårt test. Mikrofonen plockade upp rösten tydligt och effektivt i olika röst- och chatprogram.

  När det gäller bekvämlighet är Corsair Gaming HS80 RGB Wireless överlägset. Det är uppenbart att Corsair har tänkt på långa spelsessioner när de designade detta headset, eftersom det kändes behagligt även efter flera timmar av användning. Det är inte bara bekvämt att bära, utan också hållbart, med delar som känns robusta men ändå flexibla nog för att tåla dagligt slitage.

  En av de mest imponerande funktionerna hos Corsair Gaming HS80 RGB Wireless är dess trådlösa kapacitet. Med SLIPSTREAM WIRELESS-tekniken kan du njuta av oavbruten ljudöverföring utan några irriterande sladdar som kommer i vägen. Dessutom kommer headsetet med extra funktioner som RGB-belysning för en ännu mer engagerande spelupplevelse. Priset på 1799 kr kan verka högt för vissa, men givet dess höga prestanda och funktioner, tror vi att det är ett rättvist pris och ger därför Corsair Gaming HS80 RGB Wireless ett betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Hög ljudkvalitet med Dolby Atmos-teknik
  • Tydlig och effektiv mikrofon
  • Bekvämt och hållbart för långa spelsessioner
  • Trådlös med SLIPSTREAM WIRELESS-teknologi
  • Extra funktioner som RGB-belysning

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra headset
  • Möjliga problem med mikrofonen enligt andra recensioner
  Produkten finns att köpa här:
  1499 kr
  1799 kr
 6. Bästa surround CORSAIR HS65 Surround

  "Surroundmöjligheter väl över sin prisklass"
  Vårt betyg
  4,0/5
  Ljudkvalitet:
  3,8/5
  Komfort:
  4,3/5
  Mikrofonkvalitet:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Anslutningsmöjligheter:
  4,0/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  Egenskaper
  • Frekvensomfång: 20 - 20 000 Hz
  • Trådlös: Nej
  • Vikt: 282 g
  • Kabellängd: 1,8 m
  • Anslutning: 3.5 mm & USB
  • Surround: Simulerad 7.1
  • Aktiv brusreducering: Nej
  • Bekvämlighet: Hög
  Corsair HS65 Surround img 1 Corsair HS65 Surround img 2 Corsair HS65 Surround img 3 Corsair HS65 Surround img 4 Corsair HS65 Surround img 5 Corsair HS65 Surround img 6 Corsair HS65 Surround img 7 Corsair HS65 Surround img 8 Corsair HS65 Surround img 9

  I vårt test av CORSAIR HS65 Surround Gaming Headset finner vi att detta headset definitivt lever upp till förväntningarna när det gäller ljudkvalitet. Med sin anpassningsbara SoundID, Dolby Audio 7.1-surroundljud och högkvalitativa, specialjusterade, 50 mm stora drivelement av neodym får vi ett enastående ljud och räckvidd. Ytterligare fördel är att headsetet kan kopplas till en rad olika enheter, vilket gör det mycket flexibelt och användbart för olika typer av användare.

  Vad gäller bekvämlighet och hållbarhet är HS65 Surround också mycket imponerande. Med ett justerbart huvudband med mikrofibrer som andas, öronkåpor tillverkade av minnesskum och konstläder samt en väger på bara 282 gram, är detta ett headset som man kan ha på sig under långa spelsessioner utan att det blir obekvämt. Hållbarheten är också på topp med en tålig metallkonstruktion på insidan och mjuka material på utsidan.

  Mikrofonen på HS65 Surround är rundupptagande vilket innebär att din röst fångas upp mycket tydligt, dessutom är det lätt att stänga av ljudet genom att fälla upp mikrofonen. Headsetet kommer även med en del extra funktioner som den kraftfulla programvaran CORSAIR iCUE som gör det möjligt att ställa in anpassade equalizerinställningar, aktivera personliga ljudprofiler med SoundID och lyssna i Dolby Audio 7.1-surround-ljud. Sammantaget får CORSAIR HS65 Surround höga betyg i vårt test och vi rekommenderar det varmt till alla gamingentusiaster.

  Fördelar

  • Utmärkt ljudkvalitet med Dolby Audio 7.1
  • Kompatibel med flera enheter
  • Mycket bekväm under långa spelsessioner
  • Hög hållbarhet med tålig metallkonstruktion
  • Kraftfull programvara för anpassade inställningar

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa användare
  • Mikrofonen kan inte avlägsnas
  Produkten finns att köpa här:
  949 kr
  949 kr
 7. Bästa billiga Arrogant Aurora Gaming-headset

  "Ett budgetalternativ som höjer spelstämningen"
  Vårt betyg
  3,9/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Komfort:
  3,7/5
  Mikrofonkvalitet:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Anslutningsmöjligheter:
  3,9/5
  Till butiken
  (Kjell)
  Egenskaper
  • Frekvensomfång: 20 - 20 000 Hz
  • Trådlös: Nej
  • Vikt: 320 g
  • Kabellängd: 2,2 m
  • Anslutning: USB
  • Surround: Simulerad 7.1
  • Aktiv brusreducering: Nej
  • Bekvämlighet: Medel

  Arrogant Aurora Gaming-headset är ett prisvärt alternativ för den budgetmedvetna spelaren. Med stöd för virtuellt 7.1-ljud levererar headsetet en rik och fyllig ljudupplevelse som lyfter fram viktiga speldetaljer. Frekvensomfånget på 20 Hz-20000 Hz täcker väl det mesta man behöver och med sin inbyggda programvara, kompatibel med Windows Vista, 7, 8, 10 och Playstation 4, erbjuder det också användaren ett smidigt sätt att justera surround-ljudinställningarna.

  I bekvämlighetshänseende står Arrogant Aurora Gaming-headset sig också bra. De mjuka, slutna kåporna och den justerbara storleken gör att headsetet sitter bekvämt även vid längre spelsessioner. Ett litet minus är dock att materialet runt öronen kan börja klia efter en stund. En annan intressant och rolig funktion är de inbyggda lysdioderna som ger en cool glödande effekt.

  När det gäller mikrofonen är det ingen high-end kvalitet, men den fungerar tillfredsställande i de flesta röst- och chatprogram som discord, teamspeak och skype. Volymkontrollen och mute-funktionen på kabeln är också mycket praktiska. Det enda området där Arrogant Aurora Gaming-headset inte riktigt når upp till förväntningarna är hållbarheten. Vissa delar känns lite bräckliga och kan eventuellt gå sönder vid hårdare behandling. Sammantaget ger vi Arrogant Aurora Gaming-headset betyget 3,9/5. Trots några mindre brister är det ett utmärkt val för den som söker ett billigt men ändå kvalitativt gaming-headset.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ.
  • Stöd för virtuellt 7.1-ljud.
  • Frekvensomfång 20 Hz-20000 Hz.
  • Kompatibel med flera plattformar.
  • Mjuka, slutna kåpor.

  Nackdelar

  • Materialet kan börja klia.
  • Bräckliga delar, låg hållbarhet.
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Gamingheadset Frekvensomfång Trådlös Vikt Kabellängd Kabellängd Totalbetyg Pris
HyperX Cloud 2 Gaming Headset 15 - 25 000 Hz Nej 320 g 1 m + 2 m förlängning USB & 3.5 mm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
999 kr
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Bästa pris
3790 kr
Logitech G Pro X Gaming-headset 20 - 20 000 Hz Nej 320 g 2 m USB Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
798 kr
Logitech G733 Lightspeed Headset Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1390 kr
Corsair Gaming HS80 RGB Wireless 20 - 40 000 Hz Ja - kan kabelanslutas 367 g 1,8 m USB Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1499 kr
CORSAIR HS65 Surround Gaming Headset 20 - 20 000 Hz Nej 282 g 1,8 m 3.5 mm & USB Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
949 kr
Arrogant Aurora Gaming-headset 20 - 20 000 Hz Nej 320 g 2,2 m USB Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt gamingheadset

Så hittar du bästa gamingheadset

För att hitta det bästa gamingheadsetet för just dina behov finns det flera kriterier att ta hänsyn till. Här ger vi dig en detaljerad genomgång av de viktigaste aspekterna du bör överväga när du letar efter ditt nästa headset. Genom att noggrant överväga varje kriterium kan du vara säker på att du väljer ett headset som kommer att ge dig den bästa möjliga spelupplevelsen.

Ljudkvalitet

Det första och kanske viktigaste kriteriet är ljudkvaliteten. Ett bra gamingheadset bör leverera ett klart, balanserat ljud med riklig bas och skarpa högfrekventa toner. Detta är särskilt viktigt i spel där ljudklipp kan ge viktig information om vad som händer runt omkring dig. Ett headset med dålig ljudkvalitet kan därför vara en stor nackdel och potentiellt påverka din spelupplevelse negativt. Många gamingheadset erbjuder även surroundljud, vilket kan ge en mer realistisk och inlevelserik spelupplevelse.

Komfort

Komfort är ytterligare en avgörande faktor. Eftersom du kanske kommer att använda ditt headset under långa perioder är det viktigt att det sitter bekvämt på ditt huvud utan att klämma eller orsaka obehag. Här är både passform och material viktiga faktorer att tänka på. Ett headset med justerbara band och öronkuddar av mjukt material kan göra en stor skillnad när det gäller komfort.

Mikrofonkvalitet

För spel som involverar kommunikation med andra spelare är mikrofonkvaliteten lika viktig som ljudkvaliteten. Din röst ska kunna höras klart och tydligt utan störande bakgrundsljud eller eko. Många gamingheadset har inbyggda mikrofoner med brusreducerande funktioner, vilket kan hjälpa till att minimera störningar och se till att din röst alltid kommer fram som den ska.

Byggkvalitet och hållbarhet

När du köper ett gamingheadset vill du att det ska hålla länge, särskilt om du investerar i ett dyrare modell. Här kommer byggkvalitet och hållbarhet in i bilden. Ett headset av hög kvalitet bör vara robust nog att tåla daglig användning utan att gå sönder eller förlora i prestanda över tid. Materialval, konstruktion och design är alla faktorer som påverkar ett headsets hållbarhet.

Anslutningsmöjligheter

De flesta gamingheadset idag kan anslutas antingen via en kabel eller trådlöst via Bluetooth. Varje alternativ har sina för- och nackdelar. Trådlösa headset ger större rörelsefrihet men kan drabbas av signalstörningar och kräver regelbunden laddning. Kabelanslutna headset å andra sidan kan ge en mer stabil anslutning och behöver inte laddas, men kan begränsa din rörlighet något. Vilken typ av anslutning som passar dig bäst beror på dina personliga preferenser och hur du planerar att använda ditt headset.

Pris och värde för pengarna

Priset är naturligtvis alltid en faktor att överväga. Det finns gamingheadset i alla prisklasser, från budgetalternativ till high-end-modeller. Men det är viktigt att komma ihåg att det dyraste alternativet inte nödvändigtvis är det bästa. Istället bör du leta efter ett headset som erbjuder bra värde för pengarna, det vill säga ett headset som levererar hög prestanda och kvalitet för sitt pris.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull insikt i hur ett gamingheadset presterar i praktiken. Genom att läsa recensioner från andra spelare kan du få en bättre uppfattning om headsetets ljudkvalitet, komfort, byggkvalitet och andra faktorer. Detta kan hjälpa dig att göra ett mer informerat beslut när du väljer vilket gamingheadset du ska köpa.

spel lan

Underhåll och rengöring

Slutligen, för att hålla ditt gamingheadset i bästa skick, är det viktigt att regelbundet rengöra och underhålla det. Dammar av headsetet regelbundet för att förhindra att damm och smuts samlas upp i högtalarna och mikrofonen. Om ditt headset har avtagbara öronkuddar, rengör dem separat med en mjuk, torr trasa eller med rengöringsspray för elektronik. Kontrollera regelbundet kablarna och kontakterna för tecken på slitage, och se till att förvara ditt headset på en säker plats när det inte används.

Sammanfattning

Ett gamingheadset kan förbättra din spelupplevelse på flera sätt, men det är viktigt att veta hur man använder och underhåller det korrekt. Genom att följa denna guide kan du dra full nytta av alla aspekter av ditt gamingheadset, från ljudkvalitet och mikrofoninställningar till komfort och underhåll.

LÄS MER: Bästa Gamingmus

Vem har nytta av ett gamingheadset?

Ett gamingheadset kan vara ett utmärkt verktyg för många olika typer av användare. Här är några exempel på personer som kan ha stor nytta av att använda ett gamingheadset:

 • Professionella e-sportutövare: För dem som spelar på en professionell nivå är varje liten detalj viktig. Ett bra gamingheadset kan erbjuda överlägsen ljudkvalitet och en inbyggd mikrofon för tydlig kommunikation med lagkamrater. Dessutom kan komforten av ett välutformat headset göra långa träningspass mer uthärdliga.
 • Streamers och innehållsskapare: För de som skapar spelrelaterat innehåll, som att strömma live på Twitch eller skapa YouTube-videor, är ett gamingheadset nästan nödvändigt. Den inbyggda mikrofonen gör det enkelt att lägga till livekommentar till ditt innehåll, och den överlägsna ljudkvaliteten kan hjälpa till att öka produktionens övergripande kvalitet.
 • Casual gamers: Även om du bara spelar spel för skojs skull, kan ett gamingheadset fortfarande förbättra din upplevelse. Det kan hjälpa till att öka din inlevelse i spelet genom att ge högkvalitativt ljud och blockera ut störande bakgrundsljud. Dessutom kan den inbyggda mikrofonen vara användbar för sociala spel där du kanske vill prata med dina vänner eller andra spelare.

Å andra sidan, om du inte spelar spel som kräver ljud för att ge kritisk information, eller om du inte spelar sociala spel där du behöver kommunicera med andra, kanske du inte har mycket nytta av ett gamingheadset. Dessutom, om du föredrar att spela spel med högtalarna på din dator eller TV snarare än genom hörlurar, kanske ett gamingheadset inte är det rätta valet för dig.

LÄS MER: Grafikkort bäst i test

vanliga frågor om Gamingheadset

FAQ: Vanliga frågor om Gamingheadset

Är det värt att köpa ett gamingheadset?

Absolut, om du spenderar mycket tid på att spela spel, speciellt de som involverar online multiplayer, är ett gamingheadset definitivt en värd investering. Med högkvalitativt ljud och en inbyggd mikrofon kan ett gamingheadset förbättra din spelupplevelse dramatiskt. Det kan hjälpa dig att bli mer nedsänkt i spelet, kommunicera mer effektivt med ditt lag och till och med förbättra din prestanda genom att ge dig möjlighet att höra ljudsignaler och anvisningar mer tydligt.

Är dyrare gamingheadset alltid bättre?

Inte nödvändigtvis. Även om dyrare headset ofta har bättre ljudkvalitet, bekvämare passform och starkare byggkvalitet, betyder det inte att de alltid är det bästa valet för varje individ. Det finns många prisvärda headset på marknaden som erbjuder utmärkt prestanda för priset. Viktigast är att hitta ett headset som passar dina specifika behov och budget.

Kan jag använda mitt gamingheadset till andra saker än spel?

Ja, de flesta gamingheadset kan också användas för att lyssna på musik, titta på filmer eller videochatta. De har ofta överlägsen ljudkvalitet jämfört med standardhörlurar och den inbyggda mikrofonen kan vara användbar för videosamtal. Dock kan gamingheadset vara större och tyngre än vanliga hörlurar, vilket kan göra dem mindre bärbara eller bekväma för långvarig användning utanför spel.

Vad är skillnaden mellan öppna och slutna gamingheadset?

Slutna headset har en solid kopp runt varje öra som hjälper till att isolera ljudet och blockera bakgrundsbrus. Detta kan vara bra för spel i bullriga miljöer eller för spel där du verkligen vill bli nedsänkt i ljudet. Öppna headset å andra sidan har perforerade koppar som tillåter lite ljud att komma in och ut. Detta kan ge en mer naturlig ljudbild och hålla dina öron svalare under långa spelsessioner, men det ger mindre ljudisolering.

Behöver jag en separat mikrofon om jag har ett gamingheadset?

I de flesta fall, nej. De flesta gamingheadset kommer med en inbyggd mikrofon som är mer än tillräcklig för de flesta spelares behov. Men om du är en professionell streamer eller e-sportutövare, eller om du bara vill ha bästa möjliga ljudkvalitet för din röst, kanske du vill överväga att investera i en separat, högkvalitativ mikrofon.

Vad är fördelarna med trådlösa gamingheadset?

Trådlösa gamingheadset erbjuder friheten att röra sig utan att behöva oroa sig för att trassla in i en kabel. Detta kan vara särskilt användbart för VR-spel eller för de som gillar att stå upp och röra sig när de spelar. Men trådlösa headset behöver laddas, och de kan ibland uppleva signalstörningar eller ljudfördröjningar.

Vad ska jag göra om mitt gamingheadset slutar fungera?

Först, prova de grundläggande felsökningstipsen: Kontrollera att headsetet är korrekt anslutet, försök att starta om din dator eller spelkonsol, och se till att headsetets volymkontroller inte är inställda på tyst. Om headsetet fortfarande inte fungerar, kan du behöva kontakta tillverkaren för support. I vissa fall kan det vara nödvändigt att skicka in headsetet för reparation eller ersättning.

Om vårt test

För att kunna urskilja de lite sämre headseten från de lite bättre i samma prisklass har våra gaming headset fått utstå ett stort antal timmar i olika spel. Vi har testat headsetens olika funktioner och jämfört de parametrar som går att jämföra, men även undersökt specialfunktioner om sådana har funnits. Testet kan sammanfattas med följande punkter:

 • Ljudkvalitet – Musik skiljer sig en hel del från gaming, kommer de viktiga ljuden fram i spel och på ett balanserat sätt?
 • Bekvämlighet – Hur känns gaming headsetet efter både korta och långa spelsessioner? Börjar det klia runt öronen eller trycker kåpan för hårt på något ställe?
 • Mikrofon – Hur upplever andra att man hörs i olika röst- och chatprogram som exempelvis discord, teamspeak och skype? Går det att fälla ut mikrofonen eller är den löstagbar?
 • Hållbarhet – Känns gaming headsetets delar hållbara men samtidigt flexibla, eller är många delar bräckliga som lätt går sönder?
 • Ytterligare funktioner – Har gaming headsetet trådlös ljudöverföring eller andra specifikationer som sticker ut?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Expert inom hemelektronik

Johan Karlsson är en passionerad skribent med en djup fascination för hemelektronik och teknikens underverk. Hans äventyr inom teknik började när han byggde sin första dator som tonåring, en händelse som lade grunden för en livslång kärlek till elektronikens värld. Johans nyfikenhet har sedan dess lett honom till att utforska och förstå de senaste innovationerna.

Med sin unika kombination av teknisk expertis och förmågan att översätta komplexa koncept till användarvänlig information, har David blivit en vägledande ljus för dem som vill navigera i den ständigt föränderliga elektronikbranschen. Hans genuina intresse och entusiasm återspeglas tydligt i varje artikel han producerar.