Bäst i test: Bästa blendern 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Är du en person som gillar att göra smoothies eller shaker? Eller tycker du kanske bara att det tar tid att blanda och fördela ingredienser för hand? Oavsett vilket, kan den bästa blendern vara en ovärderlig hjälpreda i köket. Den sparar tid åt dig och gör jobbet med finfördelningen effektivare. Vi har testat flera olika blender-modeller och recenserat de 6 mest användbara och högkvalitativa. Bäst blender av dessa blev i år Bosch VitaBoost High Speed Blender. Läs recensionerna av produkterna nedan för att lära dig mer.

Testvinnare - Bästa Blender 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Blenders 2023:

 • Bosch VitaBoost High Speed Blender - Bäst i test
 • Magimix Power Blender - Bästa premiumvalet
 • Wilfa Nutri Smooth Blender - Bästa billiga
 • myBlend 3 - Bästa portabla
 • KitchenAid Artisan K400 Blender
 • Smeg 50's style Blender

De 6 bästa Blenders i Mars 2023

 1. 1. Bosch VitaBoost High Speed Blender - Bäst i test

  9,5/10
  "Kraftfull & användarvänlig blender som mixar alla ingredienser lika lätt".
  Bosch VitaBoost High Speed Blender 1600 W MMBH4P3B Svart
  Bäst i test
  Motoreffekt
  1600 W
  Volym på kannan
  2 liter
  Material i kannan
  BPA-fri tritanplast
  Förinställda program
  3 st
  Max ljudnivå
  89 dB
  Max varv / minut
  45 000 RPM
  Pulsfunktion
  Ja
  Vikt
  5,42 kg
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Kraftfull motor
  • Lätt att använda och rengöra
  • Hög prisvärdhet
  • Goda kundomdömen
  Nackdelar
  • Hög ljudnivå

  Recension

  Med en kraftfull motor, en stor och värmetålig kanna och snabb rotationshastighet på kniven är denna blender från Bosch en av våra favoriter. Blendern har tre olika program som du ställer in med en knapptryckning. Det ena programmet är för smoothies, det andra för soppor och det tredje är ett rengöringsprogram. Rengöringsprogrammet låter maskinen själv skölja ur kannan och kniven.

  Bosch VitaBoost blender är lättanvänd. Det finns ett reglage för att knäppa på och av maskinen, ett vred för hastigheten och en pulsfunktion. Maxhastigheten som går att få är mycket hög med upp till 45 000 varv/minut. Det räcker för att blanda alla olika tänkbara ingredienser. Vi hade önskat att det funnits ett program för till exempel iskross, men samtidigt går hasigheten att justera enkelt själv. 

  Kannan är tillverkad i BPA-fri tritanplast, vilket gör den giftfri och värmetålig upp till 100 grader. Designen och materialet gör att den inte blir för tung eller otymplig. Vi kunde lätt hälla ur den och få den ren när vi diskade den för hand. Om det är några ingredienser som är stora, så är det bara att använda stampen som följer med och pressa ned dem.

  Konstruktionen på Bosch VitaBoost är robust och stabil, vilket ökar användbarheten. Blendern har fått mycket goda kundutlåtanden och omdömet ligger på 4,6/5 på Trustpilot av över 100 recensioner. Även vi är mycket nöjda med modellen och ser den enda nackdelen som ljudnivån. Den är relativt hög, speciellt på högre varvtal.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 2. 2. Magimix Power Blender - Bästa premiumvalet

  9,3/10
  "Högkvalitativ & kraftfull med flera program som underlättar användningen".
  Power Blender 1,8 L Vit
  Bästa premiumvalet
  Motoreffekt
  1300 W
  Volym på kannan
  1,8 liter
  Material i kannan
  Termoglas
  Förinställda program
  5 st
  Max ljudnivå
  92 dB
  Max varv / minut
  22 000 RPM
  Pulsfunktion
  Ja
  Vikt
  4,75 kg
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Kraftfull och effektiv
  • Bra resultat på flera tester med olika ingredienser
  • Lättanvända reglage
  • Praktisk design på blanderstaven
  Nackdelar
  • Högt pris
  • Högre ljud

  Recension

  Magimix Power Blender är en maskin med hög intensitet, men som ändå är skonsam mot innehållet. Hastighetsinställningen på motorn ställer du in med vredet och pulsfunktion finns också. Dessa liknar andra modeller och vi har inga speciella synpunkter på dem. Motor i sig är relativt kraftfull och effekten ligger på 1300 W. Den klarade av alla de ingredienser som vi testade med, såsom grönsaker, frukter och rotsaker. Smeten blev jämn och överlag fast utan några delar som inte var finfördelade. Av de förinställda programmen tyckte vi att smoothies och soppor är mest användbara.

  Den största fördelen med Power Blender är att kannan är tillverkad i termoglas. Denna skiljer sig från andra blender-modeller genom att den håller värmen och kylan länge och bättre. Detta minimerar temperaturskillnaderna och gör processen med tillredningen skonsammare mot ingredienserna, vilket bevarar näringen i dessa bättre. Kannans nackdel är att den är relativt tung, men vikten är inte besvärande.

  Modellen har goda kundrecensioner och det som uppskattas är bland annat blanderstaven som är slickepottformad, att maskinen inte är för hög eller för tung, även om den inte är direkt lätt, och att motorenheten är välbalanserad. Också kannans storlek och kvaliteter uppskattas.

  Kniven i botten av kannan är asymmetrisk, vilket i kombination med designen på kannan bidrar till en bättre blandning. Kvaliteten på kniven är hög och det är låg risk att du behöver byta ut den om du använder blendern enligt anvisningarna. Med på köpet av modellen följer en receptbok, vilket är en bonus, men samtidigt inte helt nödvändigt eftersom många söker inspiration på nätet.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 3. 3. Wilfa Nutri Smooth Blender - Bästa billiga

  9,1/10
  "En blender som kan mixa det mesta, dessutom till ett bra pris".
  Nutri Smooth Blender SPBL-1400B Svart
  Bästa billiga
  Motoreffekt
  1400 W
  Volym på kannan
  1,5 liter
  Material i kannan
  Tritanplast
  Förinställda program
  3 st
  Max ljudnivå
  87 dB
  Max varv / minut
  24 000 RPM
  Pulsfunktion
  Ja
  Vikt
  3,62 kg
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Hög användbarhet
  • Praktisk placering av reglage och vred
  • Tål hög värme
  Nackdelar
  • Enklare konstruktion
  • Kannan håller inte värmen så bra

  Recension

  Köksprodukter från Wilfa har en skandinavisk design och brukar kombinera stilren design med hög användbarhet. Blendern Nutri Smooth som företaget marknadsför är dock inte speciellt tilltalande designmässigt, men användbarheten är det inget fel på. Hastigheten går att anpassa i flera olika steg och det finns tre förinställda program med smart utförande.

  Det ena av dessa kallas "half smoothie" och är till för mindre volymer på upp till 750 ml. Det andra programmet är "full smoothie" som blandar en större volym på upp till 1500 ml. Skillnaden mellan dessa är att motorn arbetar med olika intensitet och kraft beroende på mängden. Kvaliteten på blandningen skiljer sig inte nämnvärt åt beroende på mängden i kannan. Det blir inga större rester kvar och inget som fastnar i knivens cylinder. Det tredje programmet som Nutri Smooth har är till för att krossa is. Modellen har faktiskt den effektivaste iskrossningen av de maskiner som vi testat. Det går snabbt och lätt och isbitarna har en lagom storlek. 

  Den åttakantiga behållaren, eller kannan, är en lättviktare som är värmetålig upp till 100 grader, vilket gör även den mycket användbar. Nackdelen är att den inte håller temperaturen speciellt länge. En glaskanna hade varit bättre ur den aspekten. Det avtagbara locket som sitter på kannan har hål i sig. Det gör att du kan fylla på med ingredienser under själva processen, utan att behöva ta av locket.

  Nutri Smooth från Wilfa har alla funktioner vi anser att en bra blender behöver. Priset är också lågt sett till konkurrerande modeller i samma tappning. Tillsammans skapar det här en prisvärd produkt.

 4. 4. myBlend 3- Bästa portabla

  9,0/10
  "Blendern för dig på språng".
  myBlend 3
  Bästa portabla
  Motoreffekt
  126 W
  Volym på kannan
  0.5 liter
  Material i kannan
  BRA-fri plast
  Förinställda program
  1
  Max ljudnivå
  -
  Max varv / minut
  -
  Pulsfunktion
  -
  Vikt
  0,67 kg
  Frifrakt
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Portabel
  • Låg ljudnivå
  • Effektiv sett till storlek
  Nackdelar
  • Inga varma ingredienser
  • Lång laddningstid

  Recension

  Det första man tänker på i samband med blenders och mixers är de stora, starka och högljudda modellerna. Sedan finns även modeller som sticker ut på olika sätt och där kommer Myblend in med sin blender.

  Affärsidén är alltså en blender som är lite mindre och portabel, men som därför inte heller är lika stark som de stora modellerna.

  Myblend kommer i flera olika färger och rymmer upp till en halvliter av innehåll. Det man har att jobba med är en endaste knapp, och fyra olika lampor som kan indikera det ena eller det andra beroende på vad blendern vill få sagt. Förutom att locka går att skruva av kan locket också öppnas för att direkt kunna drickas ur.

  En stark rekommendation innan man börjar använda blendern är att läsa hela den korta manualen som tar upp flera viktiga saker att känna till för att inte ha sönder maskinen eller skada den på sikt.

  Det blendern fick mixa i sin premiäromgång var banan, vatten, is och proteinpulver. Ingen allt för svårjobbad blandning men fortfarande olika konsistenser för att se vad mixern kan klara av. Resultatet var gott i dubbel bemärkelse. Innehållet var klumpfritt och konsistensen som väntat. Något som märks tydligt med en mindre och svagare motor är att även ljudnivån inte sticker i öronen vilket är uppskattat.

  I den andra omgången fylldes blendern med frysta bär i en större mängd och vatten. Den här kombinationen klarade blendern också av även om det tog flera försök. Varje gång blendern startas kör den i ca 20 sekunder innan den stängs av.

  Myblend har flera både för- och nackdelar. Om den används till det den är framtagen för är nackdelarna få. Den är tillräckligt liten och smidig för att med marginal kunna kallas portabel. Effekten är inte särskilt hög med sina 126 W men volymen den kan fyllas med är inte heller det, vilket gör att det fungerar utan bekymmer så länge den inte fylls med enbart hårda eller frysta ingredienser. Blendern ska heller inte fyllas med något som är varmt för då kan man skada behållaren eller motorn.

  Är man ute efter en portabel blender och också kommer att använda den för dess portabla egenskaper kan vi inte göra annat än rekommendera modellen. Är man ute efter en blender man vill kunna flytta runt på i hemmet hade vi valt en större och starkare modell som inte är lika portabel, men som ger mer av allting annat.

 5. 5. KitchenAid Artisan K400 Blender

  9,0/10
  "Stadig & robust modell av hög kvalitet".
  KitchenAid Artisan K400 Blender 1,4 L Creme
  Motoreffekt
  1200 W
  Volym på kannan
  1,4 liter
  Material i kannan
  Glas
  Förinställda program
  4 st
  Max ljudnivå
  85 dB
  Max varv / minut
  16 000 RPM
  Pulsfunktion
  Ja
  Vikt
  7,5 kg
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Stabil
  • Väldesignad kniv
  • Ger bra och jämn konsistens på innehållet
  • Känner av typen av innehåll och anpassar hasigheten
  Nackdelar
  • Tung
  • Svårt att få rent locket

  Recension

  KitchenAid Artisan K400 är en gedigen modell av blender som står stadigt och stabilt på bordet när du använder den. Materialet i maskinen, alltså höljet, är i metall och kannan är i glas. Nackdelen med detta är att vikten blir högre och att den kan uppfattas som något otymplig. Kniven i maskinen har en innovativ utformning genom att den är asymmetrisk. Innehållet i kannan dras in mot mitten med hjälp av denna och det skapar en virveleffekt som fördelar ingredienserna lättare och bearbetar dem hårdare. Räfflorna i kannan bidrar också till att skapa effekten. 

  Trots att motoreffekten inte ligger på mer än 1200 W, räcker det gott för de ändamål som vi använt KitchenAid Artisan till. Oavsett om vi hackat sönder is, gjort finare smoothies eller blandat rotfrukter i den, så har den hållit måttet. Hastigheten är lätt att reglera med vredet på framsidan och motorn känner även själv av vilket innehåll det är och anpassar kraften efter det. Det vi hade önskat var att kannan på 1,4 liter hade varit större.

  De trustpilotomdömen som finns av denna blender-modell är positiva och kunderna framhåller användarvänligheten som den största fördelen. Som en dyrare, men klart prisvärd, blender som dessutom kommer i flera olika färger, anser vi att KitchenAid Artisan K400 är köpvärd. Nackdelarna är vikten och ljudnivån.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 6. 6. Smeg 50's style Blender

  8,9/10
  "Praktisk blender med lättinställd hastighet".
  Smeg 50's Style Blender Creme
  Motoreffekt
  800 W
  Volym på kannan
  1,5 liter
  Material i kannan
  Glas
  Förinställda program
  2 st
  Max ljudnivå
  81 dB
  Max varv / minut
  18 000 RPM
  Pulsfunktion
  Ja
  Vikt
  6,0 kg
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Snygg design
  • Lättanvänd
  • Prisvärd
  • Inte för tung kanna
  Nackdelar
  • Tål endast temperaturer upp till 70 grader
  • Något låg effekt

  Recension

  Som en väldesignad och snygg blender-modell är Smeg 50's style Blender även användbar och lätt att både göra rent och mixa de flesta ingredienserna i. Motorn har fyra hastighetslägen och det finns två förinställda program. Ett för iskross och ett för smoothies. Kannan är praktisk och inte för tung och är tillverkad i BPA-fritt tritanglas.

  Motorn klarar i princip alla ingredienser, utom de mest krävande. Vi hade till exempel problem att mixa kött eller segare livsmedel. Om du kör maskinen för hårt, finns det ett säkerhetsstopp som förhindrar överhettning. Stoppet aktiveras även när du tar bort kannan. För att förhindra att det skvätter och stänker när du kör igång blendern, finns det också en mjukstartsfunktion. Rotationshastigheten är alltså lägre i början och stegras successivt. Blandningen blir på så vis även skonsammare.

  Vi uppskattar 50's style Blender från italienska Smeg, men tar inte in den som vårt toppval eftersom priset är lite högt och kraften i den lite låg. Kunderna är dock nöjda med blendern och ger den ett gott omdöme tack vare sin enkelhet. Det man inte uppskattar är att sladden kan ta tid att vira upp. 

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

attractive young woman smiling adding water blender with grapefruit pieces rosemary healthy diet food nutrition3

Din köpguide till bäst blender

För att kunna välja bäst blender bör du först läsa på om vilka faktorer som är mest betydelsefulla för kvaliteten, kapaciteten och användningen. Köpguiden nedan är till för att vägleda dig till ett bättre beslut och du hittar i denna den information som du behöver.

electric motor 1

Effekt

Effekten är bland de viktigaste punkterna hos en blender. Med för låg effekt kommer inte en blender att orka mixa ihop tjocka och sega ingredienser, eller ta väldigt lång tid på sig att göra det i bästa fall. En god riktlinje är att försöka hålla sig över 1000 W. Eftersom bladen jobbar på botten av kannan, kommer dessa att blanda innehållet i omgångar när innehållet kastas runt. Om kannan har en hög volym kommer högre effekt att krävas för att innehållet ska blandas effektivare och snabbare. Du vill ha en så jämn och fin smet som möjligt, utan större bitar och rester. Nackdelen med en hög effekt är att energiåtgången blir högre. Effekten av detta är dock inte speciellt märkbar jämfört med andra hushållsmaskiner.

speedometer 1

Rotationshastighet & varv per minut

Hastigheten som knivarna roterar med står i relation till effekten. En kraftfullare motor, med högre effekt, kan hålla en högre rotationshastighet och resultatet blir en effektivare och snabbare fördelning av innehållet i kannan. En motor som är för svag för innehållet i behållaren kan skadas eller gå långsamt.

Även om effekten hos en blender är hög och kommer att orka med att blanda ihop innehållet, vill man inte behöva vänta för lång tid på att få jobbet gjort. En blender som har dubbelt så högt varvtal kommer i teorin att mixa ihop allting dubbelt så snabbt om effekten inte är ett problem. I praktiken är dock resultatet ett annat, men faktum är fortfarande att en blender med högre varv per minut kommer att jobba snabbare. Ett vanligt intervall på blenders är 3 000 till 16 000 varv per minut (RPM). Efter varvtal över 22 000 per minut, vilket är vanligt med turbofunktion, är inte vinningen längre särskilt stor med en högre hastighet. Rekommendationen landar därför på just runt 22 000 RPM.

För att blendern ska vara stabil bör du även tänka på att motorenheten också ska vara välbalanserad och stå stabilt på bordet, eller diskbänken. Om till exempel motordelen är för lätt och kannan är tyngre, kan det skapa en obalans som kan få enheten att välta.

blades

Knivar & blad 

Det som alltid följer med en blender är åtminstone en kniv. Flera blender-modeller har dock fler medföljande knivar än så. Upp till cirka 6 knivar är inte ovanligt, för olika ändamål. Det vanligaste är dock att en blender har en universalkniv. Denna brukar vara asymmetrisk med blad som löper både uppåt och nedåt för att dra innehållet mot mitten av kannan. Bearbetningen av ingredienserna blir på så vis effektivare och hårdare.

Andra varianter som finns är trubbigare eller vassare knivar. De trubbiga har fördelen att de är lätta att hantera och rengöra. De fördelar innehållet i behållaren jämnt till en smet eftersom de krossar innehållet. Vassare knivar är ofta effektiva på att fördela mer krävande ingredienser. Om du ska mixa kött eller vissa rotfrukter kan ofta dessa knivar vara användbara.

Ett tips när du byter kniv på din blender är att se till så att packningen är helt tät. Du vill inte riskera att den läcker.

sound waves

Ljudnivå 

Ljudet från en blender, eller mixer, varierar ganska mycket. En del modeller surrar relativt tyst, medan andra brummar med ett mer lågfrekvent ljud. Motorkapaciteten hänger ofta ihop med ljudnivån. Även chassit och materialet i höljet spelar in. En gedigen blender tillverkad av högkvalitativt material, kan låta förvånansvärt lite trots att motorn är stark. Ljudet i sig bör inte vara högre än 90 dB på cirka 30 centimeters avstånd. 90 dB är något högre än ljudet från ett förbipasserande tåg. Tänk på att en blender med kraftfullare motor brukar låta högre än så. Upp mot 95 dB är inte ovanligt för de mest kraftfulla modellerna.

blender

Kannans volym 

En blender har alltid någon form av kanna eller behållare ovanpå motordelen. Volymen på denna varierar mycket beroende på hur kraftfull motorn är och hur stor blendern i sig är. Det finns mindre modeller som har en kanna på cirka 1 liter och större med upp till 2,2 liter. En volym på cirka 1,8 liter passar bra för dig som vill ha en variant som kan användas för att mixa fler och större ingredienser. En del kannor har en botten som är avsmalnad. Fördelen är att ingredienserna enklare fångas upp av kniven. Nackdelen är att större ingredienser kan fastna längre upp i kannan.

weighing machine 1

Kannans vikt & material

Vikten på kannan är också en betydande faktor att tänka på. Den brukar ligga mellan 1,2 och 2 kilo. Fördelen med tyngre kannor, i tjockare glas eller plast, är stabiliteten och nackdelen är att de riskerar att bli otympliga. Tjockare glaskannor behåller värmen bättre än plast och absorberar värme från smeten eller röran lättare. Fördelen med detta är att värmen inte går ut i den omgivande luften i samma utsträckning. En värmetålighet upp till 90 grader är bra om du vill ha en garanterat säker kanna som klarar av påfrestningen av högre värme.

Kannor i plast är ofta mer lätthanterliga än glas. Plast är också ofta billigare men materialet kan vara svårare att få rent eftersom det repas lättare än glas. En kanna i tritan-plast är dock mycket hållbar och tål både mer krävande ingredienser och högre temperaturer. Nackdelen med tritan-material är att de kan innehålla mindre mängder hormonstörande ämnen, enligt vissa studier. Om du vill försäkra dig om en giftfri blender kan du istället välja en med glaskanna.

innovation 5

Funktioner & tillbehör

En blender med funktioner såsom förinställda program, timer som räknar ned hur lång tid det är kvar på programmet och olika hastighetsinställningar underlättar användningen. De program som brukar finnas är till exempel sådan för juicer, soppor, dip, drinkar, milkshakes, smoothies, iskross och även rengöring av maskinen. Programmen har fördelen att du slipper ställa in motorstyrkan och tiden manuellt, detta sker istället automatiskt med programvalet. En blender med till exempel 3 program ger dig variation och mixern blir mer anpassningsbar. Det kan vara ett långsammare program, ett på medelhastighet och ett snabbprogram.

Funktioner som ofta finns på flera blender-modeller är pulsfunktion och turbo. Pulsen är till för att kunna ge stötvis finfördelning av innehållet med korta intervaller. Den gör smeten mer luftig och enklare att fördela. Turbofunktionen är till för en kortare och intensivare fördelning av innehållet under en längre tid än vad pulsfunktionen ger. Denna funktion kräver högre effekt och fler varv per minut.

Tillbehören som ibland följer med en blender kan vara sådana som extra knivar, en mixerstav, slickepott, rengöringsmedel och -tillbehör och drickmugg för smoothies.

add friend

Användarvänlighet

Reglagen på blendern ska inte kännas ”plastiga” eller vara av låg kvalitet. Du märker detta genom att rucka på dem och även genom att svarstiden är kort från det att du reglerar hastigheten till det att maskinen svarar. Strömbrytaren kan gärna vara placerad så att småbarn inte kommer åt att starta maskinen, det ökar säkerheten. Hastigheten på blendern ska vara lätt att reglera, antingen med ett reglage eller med en slider om modellen har en display. Om du vill öka smidigheten på din blender finns det modeller som är sladdlösa. En sådan blender har ett laddningsbart batteri. Det du då bör undersöka är batteritiden och laddtiden. Batteriet brukar räcka till att köra en blender på högsta fart i 1 eller 2 timmar, men det varierar mellan olika modeller. Laddtiden ligger ofta runt 2 eller 3 timmar.

Vårt test av blender

I vårt test av olika modeller av blenders, vägde vi in flera olika delar för att på ett så rättvisande sätt som möjligt kunna avgöra vilken som var bäst. Vi testade varje blender genom att mixa innehållet på samma program/hastighet i 60 sekunder och såg sedan hur resultatet blev. De delar som var avgörande i vårt test av blender-modeller var följande:

 • Funktionalitet – Här tittade vi bland annat efter vilket ändamål som modellen är avsedd för, hur många och vilka program som finns och framför allt hur slutresultatet på innehållet blir. Vi tittar även efter vilken rotationshastighet modellerna har. 
 • Kvalitet – Materialen som används ska vara hållbara och lätta. Konstruktionen ska vara gedigen och maskinen ska inte skadas av högre temperaturer eller kraftigare vibrationer. På samma sätt ska kannan hålla tätt när du kör maskinen och inte vara för tung.
 • Användarvänlighet – Blendern ska vara lätt att göra rent, inte vara för stor, hålla en rimlig ljudnivå och vara enkel att lära sig och att använda. Instruktionerna ska även vara lättbegripliga.
 • Prisvärdhet – Betyget på varje blender blir en avvägning mellan ovanstående punkter och priset. Vi sätter dessa i relation till priset du betalar.

Vanliga frågor om blender

Är det svårt att använda en blender?

Nej, det är inte svårt att använda en blender. Egentligen är det bara att hälla i ingredienserna, välja hastighet och sedan reglera denna med reglaget. Om du vill ha en lättanvänd modell kan du skaffa en med lättanvända program, och hög stabilitet. En stabil och stadig blender-modell behöver du inte håll uppsikt över på samma sätt som en instabil modell.

Vilka egenskaper bör den bästa blendern ha?

Den bästa blendern bör ha en tillräckligt kraftfull motor för att klara av det den är avsedd för. Det får gärna finnas olika förinställda program och kannan eller behållaren ska vara både stabil och lättanvänd. Rengöringen ska underlättas genom att delarna ska gå lätt att ta loss och gärna tåla maskindisk.

Går det att köpa till extra knivar och tillbehör?

Ja, det finns ofta tillbehör eller extra knivar att köpa till olika modeller. Titta på vilket fäste och vilken diameter som knivarna har innan du köper nya. Även fabrikatet och modellnumret på blendern är viktigt att ha reda på.

Vad förenklar rengöringen av en blender?

En blender ska vara lätt att plocka isär och för att underlätta rengöringen. Delarna, såsom knivarna, och kannan bör rengöras efter varje användning och får gärna tåla maskindisk. Tänk även på att rengöra packningen, om denna går att pocka ur. Eventuella filter, som juicefilter, i kannan ska gå lätt att skölja ur och det ska inte kunna fastna några smårester. Dessa kan torka in och försämra filtreringen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5