Bästa Brödrosten 2023

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
"Oavsett behov är rätt brödrost nyckeln till perfekt rostat bröd."
Brödrost - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Smeg 50's Style Brödrost 2 skivor Smeg 50's Style Brödrost 2 skivor
Pris
1499 kr
Till butik
betyg 4,5 Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor
Pris
1399 kr
Till butik
betyg 4,3 Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000 Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,2 KitchenAid 5KMT221EPT brödrost KitchenAid 5KMT221EPT brödrost
Pris
1930 kr
Till butik
betyg 4,0 NOD Brödrost 4 skivor NOD Brödrost 4 skivor
Pris
449 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Brödrost är en oumbärlig köksapparat för många av oss. Det är ett enkelt verktyg som omvandlar en vanlig skiva bröd till en krispig, gyllene och varm delikatess. Oavsett om du föredrar ditt rostade bröd med smör, marmelad, eller helt enkelt bara som det är, så är en bra brödrost nyckeln till perfektion. När du behöver brödrost? Varje morgon när du vill ha en snabb frukost, eller kanske på kvällen när du vill ha en varm macka till middag.

Vårt test har granskat flera brödrostar på marknaden och vi har kommit fram till att Smeg 50`s Style Brödrost 2 skivor är den bästa brödrosten. Den kombinerar funktionalitet och estetik på ett sätt som få andra produkter lyckas med. Den ger dig inte bara möjlighet att rosta två skivor åt gången, utan gör det också med stil. I nästa avsnitt ska vi dyka djupare in i vad som gör just denna brödrost till vår favorit.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Brödrostarna 2023

 1. Smeg 50's Style Brödrost 2 skivor Matt Svart Bäst i test: 4,7/5
 2. Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor Bästa premiumval: 4,5/5
 3. Lunch Brödrost TO2W-1000 Vit Bästa billiga: 4,3/5
 4. KitchenAid 5KMT221EPT brödrost Bästa användarvänliga: 4,2/5
 5. NOD Brödrost 4 skivor Bästa elegant: 4,0/5
 6. Mumin Brödrost 2 skivor Bästa temadesign: 3,9/5
 7. Severin Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509 Bästa rostfria: 3,8/5
 1. Bäst i test Smeg 50's Style Brödrost 2 skivor

  Retrostilad brödrost med hög prestanda och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Design:
  4,5/5
  Funktion:
  4,5/5
  Prestanda:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Smeg 50s Style Brödrost 2 skivor är en fantastisk brödrost som inte bara erbjuder utmärkt prestanda utan också blir ett attraktivt tillägg till vilket kök som helst. Rostrit är robust och välbyggd, vilket ger garanti för hållbarhet och långvarig användning. Den är utrustad med extra breda fack och sex olika rostningsgrader som gör det möjligt att få perfekt rostat bröd varje gång. Återuppvärmnings- och upptiningsfunktionerna är också mycket användbara. Den löstagbara smulbrickan gör rengöring efter användning till en fröjd.

  Brödrosten är mycket användarvänlig med tydliga instruktioner och upplysta vred i krom. Designen är iögonfallande med en 50-tals retrostil som är tilltalande och kommer i en mängd olika färger för att passa alla kök. Priset på brödrosten kan verka högt, men med tanke på dess prestanda, kvalitet och design är det definitivt värt investeringen.

  Kundrecensionerna för Smeg 50s Style Brödrost 2 skivor har övervägande varit positiva. Kunderna har prisat dess funktionalitet samt dess design och älskar hur den förbättrat deras morgonrutin. Produktens popularitet och höga betyg bland användarna bekräftar dess höga kvalitet och prestanda. Överlag får Smeg 50s Style Brödrost 2 skivor vårt betyg 4,7/5 och det är en produkt vi rekommenderar helhjärtat.

  Fördelar

  • Utmärkt prestanda och hållbarhet
  • Extra breda fack
  • Six rostningsgrader
  • Återuppvärmnings- och upptiningsfunktioner
  • Lätt att rengöra med löstagbar smulbricka

  Nackdelar

  • Hög prislapp jämfört med andra brödrostar
  • Begränsat till endast två skivor åt gången
  Produkten finns att köpa här:
  1499 kr
 2. Bästa premiumval Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor

  Högkvalitativ, användarvänlig brödrost med plats för fyra skivor.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Design:
  4,1/5
  Funktion:
  4,8/5
  Prestanda:
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor är en robust och högkvalitativ brödrost i rostfritt stål med plats för fyra skivor. Dess byggkvalitet är imponerande, vilket gör att man kan förvänta sig att den håller länge. En smart funktion som vi uppskattade var att den stängs av och hissar upp brödet när rostningen är färdig, vilket garanterar en perfekt rostning varje gång. Med tanke på dess prestanda och kvalitet är priset på 1399 kronor mycket rimligt.

  Brödrosten är inte bara effektiv i sin rostningsförmåga, utan också mycket användarvänlig. Användargränssnittet är intuitivt och instruktionerna är tydliga och lätta att följa, vilket gör den enkel att använda för alla. Rengöring av produkten efter användning är också enkel tack vare sin sladdförvaring under brödrosten, vilket verkligen höjer dess användarvänlighet.

  Kundrecensionerna för Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor är överväldigande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4.8 från totalt 29 recensioner. Detta visar att kunderna generellt sett är väldigt nöjda med sin produkt. Vi skulle därför varmt rekommendera Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor till alla som söker en prisvärd, hållbar och användarvänlig brödrost med utmärkt prestanda.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och robust konstruktion
  • Automatisk avstängning och upphissning av bröd
  • Användarvänlig med intuitivt gränssnitt
  • Lätt att rengöra med sladdförvaring
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrenter
  • Saknar vissa extra funktioner jämfört med mer kostsamma modeller
  Produkten finns att köpa här:
  1399 kr
 3. Bästa billiga Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000

  Robust brödrost med justerbara inställningar och enkel rengöring.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Design:
  4,5/5
  Funktion:
  4,3/5
  Prestanda:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000 får ett högt betyg av oss, 4,3/5, på grund av dess utmärkta prestanda och överkomliga pris. Brödrosten imponerar med sin robusta kvalitet och nordiska design. Den har kapacitet för två skivor vilket kan vara tillräckligt för en mindre hushåll. Med sina sju rostningsnivåer ger den användaren möjlighet att få brödet exakt så rostat som man önskar. Dessutom kommer brödrosten med två förinställda program: avfrostnings- och återuppvärmningsfunktion, vilket gör användningen ännu enklare.

  Användarvänligheten hos Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000 är även den mycket hög. Produktens instruktioner är tydliga och lätta att följa. Dessutom underlättar den avtagbara smulbrickan rengöringen av brödrosten avsevärt, vilket sparar både tid och ansträngning för användaren. En annan väsentlig funktion är stoppknappen, vilket gör att man kan avbryta rostningen när man vill.

  Med tanke på dess höga kvalitet och prestanda, erbjuder Wilfa Lunch Brödrost TO2W-1000 ett mycket bra värde för pengarna och det är därför vi ger den ett högt betyg. Den kostar endast 449 kr, vilket är mycket mindre jämfört med andra modeller med liknande funktioner. Kundrecensioner bekräftar också att detta är en väldigt uppskattad produkt och många tycker att den håller vad den lovar med dess justerbara inställningar och enkel rengöring.

  Fördelar

  • Rostbrott med hög prestanda
  • Två förinställda program
  • Hög användarvänlighet
  • Enkel rengöring med smulbricka
  • Överkomligt pris

  Nackdelar

  • Kapacitet endast för två skivor
  • Ingen extra bredd för tjockare bröd
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 4. Bästa användarvänliga KitchenAid 5KMT221EPT brödrost

  Högkvalitativ, robust brödrost med unika funktioner och elegant design.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Design:
  3,8/5
  Funktion:
  4,0/5
  Prestanda:
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  KitchenAid 5KMT221EPT är en brödrost av hög kvalitet och robusthet. Dess motorstyrda upp- och ner-hissning av brödet är en unik funktion som inte hittas i många andra brödrostar. Denna brödrost håller för daglig användning och med sin hållbarhet kan den förväntas vara en trogen kökshjälp under lång tid framöver. Dessutom passar dess eleganta design in i vilket kök som helst.

  När det kommer till prestanda, levererar KitchenAid 5KMT221EPT fantastiska resultat. Den rostar jämnt och effektivt, och med keep warm-funktionen kan du hålla ditt bröd varmt i upp till 3 minuter vilket är ideliskt för dem som gillar att ta sin tid på morgonen. Inställningarna är lätta att justera enligt önskat resultat, vilket gör den till en av de mest användarvänliga brödrostarna på marknaden idag.

  Trots det högre priset, ger KitchenAid 5KMT221EPT ett utmärkt värde för pengarna med tanke på dess höga kvalitet och prestanda. Kundenrecensionerna talar sitt tydliga språk: de flesta kunder är mycket nöjda med sin produkt, vilket ytterligare bekräftar att den här brödrosten är ett utmärkt val. Med ett betyg på 4,2/5 från oss, rekommenderar vi definitivt KitchenAid 5KMT221EPT till alla som är ute efter en högkvalitativ och effektiv brödrost.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och robusthet
  • Motorstyrd upp- och ner-hissning
  • Jämn och effektiv rostning
  • Keep warm-funktion
  • Användarvänliga inställningar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Kanske inte det bästa valet för de med begränsad budget
  Produkten finns att köpa här:
  1930 kr
 5. Bästa elegant NOD Brödrost 4 skivor

  Robust och elegant brödrost med hög prestanda och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Design:
  3,4/5
  Funktion:
  4,2/5
  Prestanda:
  4,1/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  NOD Brödrost 4 skivor imponerar med sin robusta kvalitet och moderna design i rostfritt stål. Dess stilrena och eleganta utseende passar in i de flesta kök, och den praktiska sladdförvaringen undertill gör den lätt att förvara när den inte används. Dessutom är den utrustad med ett smulfack som lätt kan dras ut för att tömma ut brödsmulor, vilket minskar städningen efter användning.

  När det gäller prestanda levererar denna brödrost goda och gyllenbruna brödskivor snabbt vilket gör den perfekt för både brunch med vännerna eller en stor familjefrukost. Användarvänligheten är en annan stark punkt, med tydliga instruktioner och lätta justeringsmöjligheter. Den höga poängen från tidigare kunder, Rebecca L. och Karina H., bekräftar dess effektivitet och enkelhet i användning.

  Med tanke på priset erbjuder NOD Brödrost 4 skivor mycket värde för pengarna. Trots sin höga prestanda och kvalitet har den ett överkomligt pris på 449 kr, vilket är billigare än många andra modeller på marknaden. I kombination med positiva kundrecensioner och dess fantastiska funktioner, rekommenderar vi definitivt NOD Brödrost 4 skivor till alla som söker en tillförlitlig, snygg och effektiv brödrost.

  Fördelar

  • Robust kvalitet och modern design.
  • Praktisk sladdförvaring.
  • Lättanvänd smulfack.
  • Snabb och jämn rostning.
  • Överkomligt pris.

  Nackdelar

  • Inte den bästa i testet.
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 6. Bästa temadesign Emerio Mumin Brödrost 2 skivor

  Användarvänlig brödrost med unik design och hög kvalitet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Design:
  3,9/5
  Funktion:
  3,9/5
  Prestanda:
  4,3/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Användarvänlighet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Baserat på vår omfattande utvärdering får Emerio Mumin Brödrost 2 skivor ett betyg på 3,9 av 5. Produkten imponerar med sin unika design och kvalitet. Den står stadigt tack vare sina gummifötter och den automatiska centreringsfunktionen säkerställer att brödskivorna rostas jämnt. Den robusta konstruktionen och de tydliga indikatorljusen understryker produktens höga kvalitet. Med en effekt på 850 Watt kan man förvänta sig att brödrosten har en god prestanda.

  Emerio Mumin Brödrost är också mycket användarvänlig. Den har en justerbar termostat, vilket gör det möjligt att anpassa rostningsgraden efter personliga preferenser. Dessutom bidrar stopp-, upptinings- och värmehållningsfunktionerna till en smidig användning. Brödrosten är också utrustad med en smulbricka, vilket underlättar rengöring och bidrar till en hög användarvänlighet.

  Med tanke på priset på 638 kr så erbjuder Emerio Mumin Brödrost ett bra värde för pengarna, särskilt för Mumin-fans. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, så kompenserar den här produkten med sin unika design och funktioner. Kundrecensionerna är överlag positiva, vilket bekräftar att brödrosten håller vad den lovar. Sammanfattningsvis är Emerio Mumin Brödrost en pålitlig, funktionell och charmig apparat som passar väl i de flesta kök.

  Fördelar

  • Unik design med Mumin-tema
  • Automatisk centreringsfunktion
  • Justérbar termostat
  • Inbyggd smulbricka
  • Stopp-, upptinings- och värmehållningsfunktioner

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med andra
  • Lägre effekt än vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  638 kr
 7. Bästa rostfria Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509

  Robust och funktionell 4-skivig brödrost med elektronisk rostningskontroll.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Design:
  4,2/5
  Funktion:
  3,3/5
  Prestanda:
  3,5/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509 är en robust och funktionell brödrost som erbjuder utmärkt prestanda. Den är tillverkad av rostfritt stål, vilket ger den ett snyggt och modernt utseende, samtidigt som den håller bra kvalitet. Dess dubbla och extra långa brödfack kan rymma upp till fyra skivor bröd samtidigt, vilket gör den till ett utmärkt val för större hushåll eller de som gillar att ha mycket rostat bröd på en gång. Dessutom är den utrustad med en elektronisk rostningskontroll som ger det perfekta resultatet varje gång, oavsett om du föredrar lättrostat eller hårt rostat bröd.

  När det gäller användarvänligheten är denna brödrost mycket enkel att använda. Den har tydliga och lättförståeliga instruktioner, och dess rengöringsprocess är också ganska okomplicerad. Dess pris på 539 kr kan verka lite högt, men med tanke på dess kvalitet och prestanda anser vi att den erbjuder bra valuta för pengarna. Denna produkt är särskilt uppskattad hos större hushåll och barnfamiljer tack vare dess kapacitet att rosta fyra skivor bröd samtidigt.

  Slutligen, Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509 har mottagit mestadels positiva recensioner från kunder, vilket är ett gott tecken på dess tillförlitlighet och kvalitet. Några användare har påpektat att sladden kan vara lite för kort, men detta verkar vara ett mindre problem jämfört med de många fördelar denna produkt erbjuder. Med tanke på alla dessa faktorer ger vi Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509 betyget 3,8 av 5.

  Fördelar

  • Robust och funktionell design
  • Tillverkad av rostfritt stål
  • Rymmer upp till fyra skivor bröd
  • Elektronisk rostningskontroll
  • Enkel att använda och rengöra

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kort sladdlängd
  Produkten finns att köpa här:
  539 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Brödrost Totalbetyg Pris
Smeg 50's Style Brödrost 2 skivor Matt Svart Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1499 kr
Cuisinart Brödrost Metal Classic 4 Skivor Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1399 kr
Lunch Brödrost TO2W-1000 Vit Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
449 kr
KitchenAid 5KMT221EPT brödrost Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1930 kr
NOD Brödrost 4 skivor Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
449 kr
Mumin Brödrost 2 skivor Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
638 kr
Severin Severin Brödrost 4skiv rostfri AT2509 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
539 kr
viktiga faktorer för att välja rätt brödrost

Så hittar du bästa brödrost

För att hitta den bästa brödrosten är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika kriterier. En bra brödrost bör inte bara vara effektiv och pålitlig, utan också lätt att använda och passa in i ditt köks estetik. Nedan har vi listat sju viktiga faktorer att överväga när du letar efter den perfekta brödrosten.

Kapacitet

En av de första sakerna att tänka på när du ska köpa en brödrost är hur många skivor du vanligtvis rostar åt gången. Om du ofta gör frukost för flera personer samtidigt, kan det vara värt att investera i en brödrost med plats för fyra skivor. Om du däremot oftast bara rostar en eller två skivor åt gången, kan en mindre modell vara mer lämplig. Kom ihåg att större inte alltid är bättre - en större brödrost tar upp mer utrymme på bänken och kan vara svårare att rengöra.

Inställningar

En bra brödrost bör ha en rad olika inställningar för att kunna anpassa rostningen efter dina personliga preferenser. Det kan inkludera allt från inställningar för olika typer av bröd, som bagels och glutenfritt bröd, till inställningar för olika grader av rostning. Vissa brödrostar har även en funktion för att värma upp rostat bröd utan att göra det mer rostat, vilket kan vara praktiskt om du gillar att äta ditt rostade bröd varmt men inte nödvändigtvis krispigt.

Design

Även om funktionen är viktigast, spelar designen också en roll. Din brödrost kommer sannolikt att vara en synlig del av ditt kök, så det kan vara värt att investera i en modell som du tycker är estetiskt tilltalande. Vissa personer föredrar en klassisk, retro-inspirerad look, medan andra föredrar en mer modern och minimalistisk design.

Enkelhet

En bra brödrost bör vara lätt att använda. Det innebär att kontrollerna bör vara tydliga och lätta att förstå, och att det inte bör krävas någon speciell kunskap för att få perfekt rostat bröd. Dessutom bör brödrosten vara lätt att rengöra, med en smulbricka som är lätt att ta ut och tömma.

Hållbarhet

En annan viktig faktor att tänka på är hållbarhet. En bra brödrost bör vara välbyggd och hållbar nog att hålla i flera år. Om möjligt, sök efter recensioner från personer som har använt brödrosten i flera år för att få en uppfattning om dess långsiktiga prestanda och hållbarhet.

Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga. Även om det kan vara frestande att gå för den billigaste modellen, kan det vara värt att betala lite mer för en brödrost som har högre kvalitet och fler funktioner. Kom ihåg att en högre prislapp inte nödvändigtvis innebär bättre kvalitet, så det är viktigt att göra din forskning och läsa recensioner innan du gör ett köp.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till vad andra användare har att säga. Användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur brödrosten presterar i verkligheten, inklusive dess styrkor och svagheter. Var dock medveten om att alla har olika preferenser och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

brodrost

Användning av brödrost

Att använda en brödrost verkar kanske enkelt vid första anblicken, men det finns faktiskt en del saker att tänka på för att få det perfekta rostade brödet. Här kommer några tips och tricks som kan hjälpa dig att bli en mästare på att rosta bröd.

Val av bröd

Det första steget mot perfekt rostat bröd är att välja rätt sort. Alla bröd rostar inte lika bra, och vissa sorter kan till och med fastna i brödrosten. Ett gott rågbröd kan till exempel vara fantastiskt när det är färskt, men när det rostas kan det bli hårt och torrt. Däremot blir ett vanligt vitt formbröd ofta perfekt krispigt och gyllene när det rostas. Om du är osäker på vilket bröd som passar bäst för rostning, kan du alltid experimentera med olika sorter tills du hittar din favorit.

Inställningar

Nästa steg är att välja rätt inställningar på din brödrost. De flesta brödrostar har en skala från 1 till 5, där 1 ger lätt rostat bröd och 5 ger mycket rostat bröd. Men det kan vara bra att experimentera lite för att hitta den inställning som ger just den krispighet och färg du föredrar. Kom ihåg att olika brödsorter kan behöva olika inställningar, så var inte rädd för att justera efter behov.

Uppvärmning

Om du har rostat bröd som har blivit kallt, kan du använda brödrostens uppvärmningsfunktion för att få tillbaka värmen utan att rosta det mer. Detta är ett bra sätt att återuppliva kallt, rostat bröd utan att riskera att det blir för hårt eller bränt. Kom dock ihåg att inte överanvända denna funktion, eftersom det kan torka ut ditt bröd.

Rengöring

För att din brödrost ska fungera optimalt är det viktigt att rengöra den regelbundet. De flesta brödrostar har en smulbricka som enkelt kan dras ut och tömmas. Det är också bra att vända brödrosten upp och ner ibland för att skaka loss eventuella smulor som har fastnat inuti. Men kom ihåg att alltid koppla ur brödrosten innan du rengör den, för din säkerhets skull.

Säkerhet

Sist men inte minst, tänk på säkerheten när du använder din brödrost. Lämna aldrig brödrosten obevakad när den är påslagen, och se till att barn inte kommer åt den. Om en bit bröd fastnar, koppla ur brödrosten innan du försöker få loss den. Använd aldrig ett metallföremål för att ta ut bröd ur brödrosten, eftersom det kan leda till en elektrisk stöt.

LÄS MER: Bästa

Vem har nytta av en brödrost?

En brödrost kan vara en mycket användbar apparat i många olika sammanhang. Det finns dock vissa situationer och personer som kan ha extra stor nytta av en brödrost. Här är några exempel:

 • Familjer: För familjer, särskilt de med barn, kan en brödrost vara en ovärderlig hjälpreda vid frukosten. Barn älskar ofta rostat bröd, och med en brödrost kan de snabbt och enkelt få en varm och mättande frukost innan skolan. Dessutom kan vuxna använda brödrosten för att snabbt göra mackor till lunch eller kvällsmat.
 • Studenter: För studenter som bor i studentboenden eller andra små utrymmen, kan en brödrost vara ett utmärkt alternativ till en fullstor ugn. Med en brödrost kan de snabbt och enkelt göra rostat bröd till frukost, lunch eller middag, utan att behöva oroa sig för att ta upp för mycket plats i köket.
 • Personer med begränsad tid: För personer med hektiska scheman som ofta har bråttom på morgonen, kan en brödrost vara en riktig livräddare. Med en brödrost kan de snabbt och enkelt göra rostat bröd till frukost, även när de har bråttom. Dessutom kan brödrosten hålla brödet varmt tills de är redo att äta det, vilket kan vara mycket praktiskt om de behöver göra flera saker samtidigt.

Å andra sidan, om du inte äter mycket bröd, eller om du föredrar ditt bröd färskt och inte rostat, kanske du inte har mycket nytta av en brödrost. Dessutom, om du bor i ett mycket litet utrymme och har begränsad bänkyta i ditt kök, kan en brödrost ta upp värdefullt utrymme som kanske skulle kunna användas bättre på annat håll. I sådana fall kan det vara bättre att hoppa över brödrosten och istället investera i köksutrustning som du kommer att använda mer regelbundet.

LÄS MER: Airfryer bäst i test

vanliga frågor om Brödrost

FAQ: Vanliga frågor om Brödrostar

Är det säkert att lämna brödrosten påslagen när jag inte är hemma?

Nej, det är inte säkert att lämna brödrosten påslagen när du inte är hemma. Brödrostar kan bli mycket varma och om en bit bröd skulle fastna i brödrosten och inte tas ut i tid, kan det potentiellt leda till en brand. Det är alltid bäst att stänga av och koppla ur brödrosten när du har använt den och innan du lämnar hemmet.

Kan jag rosta annat än bröd i min brödrost?

Det beror på vilken typ av brödrost du har. Vissa moderna brödrostar har specialfunktioner som gör att du kan rosta saker som bagels, croissanter och till och med muffins. Dock bör du alltid kolla bruksanvisningen för din specifika modell innan du provar att rosta något annat än traditionellt bröd.

Måste jag rengöra min brödrost? Hur ofta?

Ja, det är viktigt att rengöra din brödrost regelbundet för att hålla den i bästa skick. Hur ofta du behöver göra det beror på hur ofta du använder brödrosten, men en allmän regel är att tömma smulbrickan minst en gång i veckan och göra en mer grundlig rengöring ungefär en gång i månaden.

Kan jag använda aluminiumfolie i min brödrost?

Nej, det är inte säkert att använda aluminiumfolie i din brödrost. Folien kan bli mycket varm och potentiellt orsaka en brand. Dessutom kan folien smälta och skada brödrosten. Använd alltid brödrosten enligt tillverkarens instruktioner för att undvika skador och olyckor.

Varför rostar min brödrost ojämnt?

Det finns flera möjliga orsaker till att din brödrost rostar ojämnt. Det kan till exempel bero på att värmeelementen har blivit smutsiga eller skadade, eller att brödet inte placeras ordentligt i brödrosten. Om du har problem med ojämn rostning kan det vara värt att rengöra brödrosten noggrant och kontrollera att du använder den korrekt.

Kan jag återuppvärma rostat bröd i min brödrost?

Många brödrostar har en uppvärmningsfunktion som gör att du kan återuppvärma redan rostat bröd utan att göra det mer rostat. Om din brödrost har denna funktion, kan du använda den för att värma upp kallt, rostat bröd. Om inte, kanske du vill överväga att äta ditt rostade bröd direkt efter rostning för bästa resultat.

Kan jag rosta fryst bröd i min brödrost?

Ja, många brödrostar har en särskild inställning för att rosta fryst bröd. Om din brödrost har denna funktion, ska du kunna rosta fryst bröd direkt utan att behöva tina det först. Kom dock ihåg att fryst bröd kan behöva lite längre tid i brödrosten än färskt bröd.

Varför blir mitt bröd inte krispigt när jag rostar det?

Om ditt bröd inte blir krispigt när du rostar det kan det bero på flera saker. Det kan till exempel vara så att du inte har ställt in din brödrost på en tillräckligt hög inställning, eller att ditt bröd är för färskt. Bröd som är några dagar gammalt brukar bli krispigare när det rostas än nybakat bröd. Om du fortfarande har problem trots att du har provat dessa lösningar, kan det vara värt att kontakta tillverkaren eller en reparatör.

Om vårt test

Att hitta den bästa brödrosten kan vara en utmaning med tanke på de många märken och modeller som finns på marknaden. Därför har vi på Bäst i Test 24 genomfört en omfattande granskning av olika brödrostar för att hitta den bästa. Vi har bedömt varje brödrost utifrån flera kriterier, inklusive design, användarvänlighet, funktioner, prestanda och pris. Vi har rostat allt från vitt bröd till fullkornsbröd och bagels för att se hur varje enhet presterade under olika förhållanden.

 • Design: Hur är brödrostens estetik? Passar det in i olika köksmiljöer? Är det robust och välbyggt?
 • Användarvänlighet: Är brödrosten lätt att använda? Hur lätt är det att justera inställningarna? Är det lätt att rengöra?
 • Funktioner: Vilka funktioner erbjuder brödrosten? Har den en återuppvärmningsfunktion? Erbjuder den olika rostningsgrader?
 • Prestanda: Hur bra rostar brödrosten brödet? Är rostningen jämn? Hur snabbt rostar den?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på brödrostens kvalitet och funktioner? Är det bra värde för pengarna?

Sammanfattningsvis har vi utfört ett noggrant och allsidigt test för att hitta den bästa brödrosten. Vi har tagit hänsyn till både funktion och form, samt hur väl varje brödrost uppfyller användarens behov. Vi hoppas att vårt test hjälper dig att göra ett välgrundat val när du köper din nästa brödrost.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
82 röster, Betyg: 4.1 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.