Bäst i test: Bästa brödrosten2021

Har den där 10 år gamla brödrosten som ändå inte rostade så bra de sista tre åren äntligen gått sönder? Då är det dags för en ny, modern brödrost som ger den perfekta ytan på skivan. Vi har testat ett flertal populära modeller som både kan rosta två och fyra skivor samtidigt, och som passar som inredningsdetalj i köket. Den bästa brödrosten i vårt test 2021 blev Rubicson Brödrost.

Vilken är den bästa brödrosten?

En brödrost ska ge en jämn rostning på ytan, passa i hemmet, ge ett bra värde för pengarna och mycket mer. De flesta brödrostar har nästan identiska funktioner men de största skillnaderna är hur jämn rostningen blir, designen och hur många skivor brödrosten klarar av. Nedan har vi presenterat de bästa alternativen, och ytterligare längre ner i köpguiden har vi listat de viktigaste punkterna att fundera kring angående brödrostar.

 1. 1. Rubicson Brödrost
  9,4/10
  Rubicson Brödrost
  Bäst i test
  Värmenivårer
  6
  Skivor
  2
  Uppvärmningsgaller
  Ja
  Smulfack
  Ja
  Till Butik
  199 kr
 2. 2. Philips Brödrost HD2650/90
  9,2/10
  Philips Brödrost HD2650/90
  Värmenivårer
  8
  Skivor
  2
  Uppvärmningsgaller
  Ja
  Smulfack
  Ja
  Till Butik
  499 kr
 3. 3. Philips Brödrost Daily Collection HD2581/00
  9,0/10
  Philips Brödrost Daily Collection HD2581/00
  Värmenivårer
  8
  Skivor
  2
  Uppvärmningsgaller
  Ja
  Smulfack
  Ja
  Till Butik
  299 kr
 4. 4. Russell Hobbs Retro Toaster 2 Skivor
  8,9/10
  Russell Hobbs Retro Toaster 2 Skivor
  Värmenivårer
  6
  Skivor
  2
  Uppvärmningsgaller
  Ja
  Smulfack
  Ja
  Till Butik
  599 kr
 5. 5. Russel Hobbs Bubble Brödrost Grön 25080-56
  8,8/10
  Russel Hobbs Bubble Brödrost Grön 25080-56
  Värmenivårer
  7
  Skivor
  2
  Uppvärmningsgaller
  Ja
  Smulfack
  Ja
  Till Butik
  599 kr

brodrost

Din köpguide till den bästa brödrosten

Förutom en brödrost som rostar på ett sätt så att man får en jämn rostad yta finns det fler funktioner att ta hänsyn till. På senare tid har brödrostar med en lite äldre design börjat komma tillbaka, och eftersom brödrosten är något man inte alltid kanske vill plocka ut och in, kan det vara trevligt om man också tycker att den ser bra ut. När vi tog fram listan med de bästa brödrostarna fokuserade vi primärt på följande punkter:

 • vaermelement

  Värmenivåer & jämna ytor 

  De flesta brödrostar har upp till 6 värmenivåer vilket räcker gott och väl för att få till en perfekt rostad yta oavsett bröd typ. Vi kan tycka att även 4 nivåer räcker, men det som är viktigast är att ytan blir lika rostad överallt. Man vill inte ha en fläck i mitten som är helt rostad och sedan få kanter som inte har fått någon bränna alls, eller vice versa.
 • brod

  Skivor 

  Gamla brödrostar fick man vänta på en längre stund innan de blev klara, men dagens brödrostar är mycket mer effektiva och att rosta en skiva tar inte längre stund än någon minut. Därför brukar brödrostar som kan rosta 2 skivor åt gången räcka utmärkt, men har man en stor familj där alla gillar att rosta, eller själv vill snabbt få flera rostade mackor ska man utan tvekan välja en rost med plats för 4 skivor.
 • uppvaermare

  Uppvärmningsgaller 

  Uppvärmningsgaller kommer inte till användning allt för ofta, men när man väl behöver dem är de sköna att ha. Det mesta tinas och värms upp i ugnen och mikron, men ibland vill man snabbt rosta något som inte får plats i rosten. Att få en rostad yta får man inte i mikron, och ugnen kan ta för lång tid att värma upp. Då blir brödrostens uppvärmningsgaller helt plötsligt ett attraktivt alternativ.
 • smulfack

  Smulfack 

  Brödrost som inte har ett smulfack skulle nästan kunna ses som en säkerhetsrisk. Försvårar man tömningen av brödsmulor i brödrosten kommer de snabbt att klumpas ihop och fastna på ställen där de inte ska vara. Blir klumparna för stora kan de komma för nära elementen och fatta eld, men oftast förkolnar brödsmulorna innan något allvarligt hinner hända. Man ska dock aldrig ta några onödiga risker och se till att tömma brödrosten på smulor regelbundet.
 • snoflinga

  Upptining 

  Bröd som förvaras i frysen kan tyckas hålla för alltid, men när man väl ska äta den vill man ha en brödrost. Rostar man som vanligt direkt kan ytan bli väldigt varm, medan brödet fortfarande är fryst i mitten. Därför vill man ha en effektiv upptiningsfunktion. Upptiningen värmer på en mycket lägre nivå för att långsamt värma upp brödet, som man sedan ska kunna rosta som vanligt. Är upptiningsfunktionen för snabb blir det som en vanlig rostning på en låg nivå med resultatet ojämna ytor med både kalla och varma fläckar.
 • brodrost

  Design

  Medvetenheten kring hållbarhet har ökat den senaste tiden, vilket har resulterat i produkter som håller längre. Om produkten håller länge vill man också ha ett utseende som tilltalar över en längre tid. Två populära stilar är den tidlösa designen och en något mer retro stil. Det är givetvis en smaksak, men ska brödrosten stå framme är det trevligt om den är både dekorativ och funktionell.

Vanliga frågor om brödrostar

Vilken är den bästa brödrosten?

Många mackor och mätta magar senare har testpanelen kommit fram till att den bästa brödrosten 2021 är [TopProdukt]. Den jämna ytan och de nödvändiga funktionerna till ett förmånligt pris gör brödrosten till en vinnare.

Kräver en brödrost underhåll?

Ja. Man bör tömma smulfacket på brödrosten på smulor för att minska risken för bränder. Man ska aldrig rengöra brödrosten med vatten för det kan förstöra brödrosten och skapa farliga kortslutningar.

Hur fungerar en brödrost?

En brödrost har värmeslingor på båda sidor som värms upp snabbt till höga temperaturer, som sedan strålar värme mot brödskivorna som rostas.

Finns det smarta brödrostar?

I dagsläget finns inga smarta brödrostar tyvärr. Eftersom en brödrost behöver en del förberedelser, som att någon måste stoppa i brödskivorna skulle en smart brödrost inte tillföra mycket. 

Kan jag rosta gammalt bröd i brödrosten?

Det mesta går att rosta i en brödrost så länge det får plats. Huruvida smaken också blir bra är en annan sak!

Testvinnare - Bäst Brödrost

 • Rubicson Brödrost
 • Philips Brödrost HD2650/90
 • Philips Brödrost Daily Collection HD2581/00
 • Russell Hobbs Retro Toaster 2 Skivor
 • Russel Hobbs Bubble Brödrost Grön 25080-56
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 15:53:07