Bästa Dessertskeden 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Dessertskedar är ett elegant och nödvändigt tillbehör för varje dessertupplevelse.
Se alla testvinnare

En dessertsked är en nödvändig del av besticksetet som används för att njuta av söta efterrätter och bakverk. Dess mindre storlek jämfört med en vanlig matsked gör den idealisk för att smaka på delikata desserter och dess design lägger till en känsla av elegans till din dukning. Dessertskedar är ett måste för varje hushåll och särskilt användbara vid speciella tillfällen som födelsedagar, bröllop eller bara vid en mysig eftermiddagsfika.

I vår omfattande granskning av olika dessertskedar på marknaden, har vi funnit att Georg Jensen Vivianna dessertskedar, 4 st står ut som det bästa dessertskedet. Dessa skedar erbjuder inte bara utmärkt kvalitet och hållbarhet, men också en tidlös design som passar alla dukningar. Med Georg Jensen Vivianna dessertskedar kan du vara säker på att varje dessertupplevelse blir lite mer speciell.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Dessertskedarna 2024

 1. Georg Jensen Vivianna dessertskedar Bäst i test: 4,7/5
 2. Radford Bright Dessertsked Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Georg Jensen Bernadotte dessertsked Bästa tidlösa stil: 4,3/5
 4. Dorre Elisabeth dessertsked Bästa prisvärda: 4,2/5
 5. Artik Dessertsked Rostfri Bästa skandinaviska design: 4,0/5
 6. Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm Mest minimalistiska: 3,9/5
 7. ANNA Anna Dessertsked Rostfritt Stål Bästa billiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Georg Jensen Vivianna dessertskedar, 4 st

  Högkvalitativa, hållbara och elegant designade dessertskedar.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,7/5
  Design:
  4,5/5
  Komfort:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Georg Jensen Vivianna dessertskedar visar tydligt varför Georg Jensen är ett föredraget val för köksredskap av hög kvalitet. Dessa skedar utmärker sig i vår hållbarhetskategori. De är starka och robusta, står upp väl mot daglig användning och behåller sin form utan tecken på böjning eller försämring, även efter flera diskmaskinsrundor. Dessutom är de gjorda av högkvalitativt material som ger en känsla av lyx och hållbarhet, vilket ger konsumenten en stark känsla av värdet på sin investering.

  När det gäller komfort och design är dessa skedar svåra att slå. De har en bekväm vikt och balans, vilket gör dem till ett nöje att använda, och handtaget är bekvämt att greppa, vilket bidrar till den övergripande användarupplevelsen. Designen är enkel men elegant, med rena linjer och en matt finish som lägger till en sofistikerad touch. Detta gör dem till ett utmärkt komplement till nästan alla serveringssatser eller köksdekorationer.

  Med tanke på att detta set innehåller fyra skedar och priset ligger på 590 kronor, anser vi att detta pris erbjuder bra värde för pengarna när man tar hänsyn till skedens kvalitet, hållbarhet och design. Även om de kan vara lite dyrare än andra alternativ på marknaden, anser vi att den extra kostnaden är motiverad givet den höga standarden på dessa skedar. Slutligen, med tanke på att dessa skedar kommer från en så väletablerad och betrodd tillverkare som Georg Jensen, kan konsumenter känna sig trygga med att de har gjort en smart och långvarig investering.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och robusthet
  • Tål daglig användning och diskmaskin
  • Bekväm vikt och balans
  • Elegant design med matt finish
  • Högkvalitativt material ger lyxkänsla

  Nackdelar

  • Högre pris än andra alternativ
  • Endast fyra skedar i setet
  Produkten finns att köpa här:
  590 kr
 2. Bästa premiumvalet Robert Welch Radford Bright Dessertsked

  Högkvalitativ dessertsked med tidlös design och utmärkt hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Design:
  4,2/5
  Komfort:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Robert Welch Radford Bright Dessertsked imponerar med sin klassiska design och högkvalitativa utförande. Tillverkad i 18/10 rostfritt stål, erbjuder denna sked enastående hållbarhet och motståndskraft mot dagligt slitage. Den behåller sin form och glans även efter frekvent diskmaskinanvändning. Priset är mer än rimligt för den kvalitet och hållbarhet som skeden erbjuder, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna.

  Skedens komfort och användbarhet är också imponerande. Dess runda former och tunga vikt ger ett bekvämt grepp, vilket gör att det är en fröjd att använda den vid servering av dessert. Tack vare dess klassiska design, är Robert Welch Radford Bright Dessertsked utmärkt för alla typer av dukningar, från vardagliga måltider till mer formella tillställningar.

  I ämnet design visar denna dessertsked upp en tidlös stil som kompletterar alla köks- och serveringspjäser. Den rena stålfärgen ger en elegant touch som omedelbart lyfter upp dukningens estetik. Sammantaget, med sin kombination av kvalitet, hållbarhet, komfort och design, förtjänar Robert Welch Radford Bright Dessertsked verkligen sitt betyg på 4,5/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Högkvalitativt 18/10 rostfritt stål
  • Utmärkt hållbarhet och motståndskraft
  • Komfortabelt grepp och användbarhet
  • Klassisk och tidlös design
  • Passar till alla typer av dukningar

  Nackdelar

  • Kan uppfattas som tung
  • Designen kanske inte passar alla smaker
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
 3. Bästa tidlösa stil Georg Jensen Bernadotte dessertsked, 4 st.

  Elegant, hållbar dessertsked i rostfritt stål med art deco-stil.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Design:
  4,8/5
  Komfort:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Georg Jensen Bernadotte dessertskedar utstrålar en tydlig känsla av kvalitet och hållbarhet, vilket är väntat givet deras tillverkning i blankt, rostfritt stål. De står upp mycket väl mot daglig användning och behåller sin form och glans även efter flera rundor i diskmaskinen. Dessutom tillför dess historiska bakgrund och romantiska berättelse en extra dimension av charm och exklusivitet.

  Med avseende på komfort är dessa dessertskedar mycket bekväma att hålla i, med en bra vikt och balans. Detta, tillsammans med deras eleganta design, gör dem till ett utmärkt tillskott till varje dukning. De utstrålar en tidlös art deco-stil som passar väl in i alla inredningsstilar, från traditionell till modern.

  Georg Jensen Bernadotte dessertskedar ligger i det högre prissegmentet, men motiverar detta med sin höga kvalitet, design och hållbarhet. Setet innehåller fyra skedar, vilket gör det till ett prisvärt val för dem som värderar både estetik och funktion. Dessutom kommer de i en stilfull presentförpackning, vilket gör dem till en utmärkt presentidé. För dem som letar efter en dessertsked som erbjuder både stil och hållbarhet, är Georg Jensen Bernadotte ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Tål maskindisk
  • Bekväma att hålla i
  • Elegant och tidlös design
  • Stilfull presentförpackning

  Nackdelar

  • Ligger i det högre prissegmentet
  • Setet innehåller endast fyra skedar
  Produkten finns att köpa här:
  551 kr
 4. Bästa prisvärda Dorre Elisabeth dessertsked

  Högkvalitativa dessertskedar med elegant design och hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Design:
  3,7/5
  Komfort:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Dorre Elisabeth dessertsked har visat sig vara en stark konkurrent i vår testning, med en övergripande poäng på 4,2 av 5. Den sticker ut med dess enkla, men sofistikerade design som har eleganta vågformer på skaftet. Detta ger skeden en diskret elegans, vilket gör den till en utmärkt komplement till din servis.

  Utöver dess estetiska attraktion är Dorre Elisabeth dessertsked tillverkad av högkvalitativt 18/10 stål. Detta ger den önskvärd hållbarhet och lång livslängd. Skedarna tål diskmaskin vilket gör dem otroligt praktiska för daglig användning. När det gäller komfort, är skedarna behagliga att hålla i och har en bra vikt och balans som förstärker användarupplevelsen.

  Med ett pris på 135 kr för ett set om 6 skedar, presenterar Dorre Elisabeth dessertsked bra värde för pengarna givet dess kvalitet, hållbarhet och design. Om du letar efter prisvärda men ändå högkvalitativa dessertskedar, är Dorre Elisabeth ett utmärkt alternativ att överväga.

  Fördelar

  • Sofistikerad och elegant design
  • Tillverkad av högkvalitativt 18/10 stål
  • Tål diskmaskin
  • Behaglig att hålla i
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Ingen individuell försäljning, endast i set
  • Kan vara för enkel för vissa smaker
  Produkten finns att köpa här:
  135 kr
 5. Bästa skandinaviska design Iittala Artik Dessertsked Rostfri

  Elegant, hållbar och bekväm dessertsked i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Design:
  4,2/5
  Komfort:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Iittala Artik Dessertsked Rostfri har genomgått vår omfattande testprocess och har fått ett imponerande betyg på 4,0/5. Med sin eleganta och skandinaviska design, adderar den stil till varje dukning, samtidigt som den fyller sitt syfte som en effektiv dessertsked. Tillverkad i polerat rostfritt stål, kännetecknas denna sked av högkvalitativt material och utmärkt hållbarhet. Den kan motstå daglig användning utan att böja sig eller förlora sin form, vilket gör den till ett pålitligt val för hem och restauranger.

  När det kommer till komfort, är Iittala Artik Dessertsked Rostfri mycket bekväm att hålla i. Den har en bra vikt och balans som gör det lätt att njuta av favoritdesserterna. Dessutom, är handtaget utformat med omsorg för att ge ett fast och bekvämt grepp. En annan fördel är att denna sked är diskmaskinssäker, vilket gör rengöringen både snabb och bekväm.

  Prisvärt sett kostar Iittala Artik Dessertsked Rostfri 116 kr. Med tanke på dess kvalitet, hållbarhet och design tycker vi att priset är väldigt rimligt. Denna desserstsked är inte bara funktionell utan även estetiskt tilltalande. Kombinerad med dess långa livslängd och komfort, erbjuder den bra valuta för pengarna. Därför rekommenderar vi Iittala Artik Dessertsked Rostfri till alla som vill ha en kvalitetskjed för att göra efterrättsupplevelsen ännu mer njutbar.

  Fördelar

  • Elegant skandinavisk design
  • Högkvalitativt rostfritt stål
  • Motståndskraftig mot daglig användning
  • Bekväm att hålla i
  • Diskmaskinssäker

  Nackdelar

  • Kan upplevas som prisvärd
  • Designen kanske inte passar alla
  Produkten finns att köpa här:
  116 kr
 6. Mest minimalistiska Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm

  Hållbar, bekväm och prisvärd dessertsked i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Design:
  4,1/5
  Komfort:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm är ett imponerande alternativ för den som söker en hållbar och funktionell dessertsked. Dess robusta konstruktion av rostfritt stål garanterar dess hållbarhet, vilket uppfyller vårt första kriterium. Skeden har visat sig stå upp väl mot daglig användning, och den behåller sin form även vid användning med hårda glassar. Den hanterar också diskmaskin väl, vilket gör den bekväm och praktisk för regelbunden användning.

  När det gäller komfort, har denna sked fått höga betyg från användare. Recensionerna nämner att skeden är super bekväm, vilket tyder på att den har en bra vikt och balans samt ett bekvämt handtag. Även om vi inte kan kommentera materialets känsla utan att faktiskt haft den i handen, baserat på Globals rykte och recensionerna, tror vi att denna sked ger en känsla av kvalitet.

  Designmässigt är Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm ganska enkel och minimalistisk, vilket passar de flesta kök och serviser. Även om det inte är den mest dekorativa skeden på marknaden, kompenserar dess funktionalitet och hållbarhet för detta. Med tanke på dess pris på 99 kr, anser vi att denna dessertsked erbjuder utmärkt värde för pengarna. Sammantaget är Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm ett starkt alternativ för de som söker en hållbar, bekväm och prisvärd dessertsked.

  Fördelar

  • Robust konstruktion av rostfritt stål
  • Tål diskmaskin väl
  • Bekvämt handtag
  • Minimalistisk design passar alla kök
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Inte den mest dekorativa designen
  • Kan kännas för lätt för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 7. Bästa billiga Anna Dessertsked Rostfritt Stål

  Prisvärd, hållbar och elegant dessertsked i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Design:
  4,0/5
  Komfort:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  3,4/5
  Pris:
  3,4/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Anna Dessertsked i rostfritt stål är en prisvärd och funktionell dessertsked som gör jobbet. När det gäller hållbarhet, lever skeden upp till förväntningarna trots sitt låga pris. Den har visat sig tålig mot daglig användning och diskmaskin, och behåller sin form utan att böja sig. Med tanke på priset, ger det rostfria stålet också en känsla av kvalitet och hållbarhet.

  Skeden är också ganska bekväm att använda. Den har en bra vikt och balans, vilket gör den lätt att hantera när du njuter av din efterrätt. Handtaget är också bekvämt att greppa, även om det kanske inte är lika lyxigt som dyrare alternativ. Trots detta, uppfyller det sitt syfte väl och skapar ingen obehag under användning.

  När det gäller design, erbjuder Anna Dessertsked en modern skandinavisk look som passar i de flesta kök och dukningar. Med sin metallfärg och enkel formgivning, ger den ett elegant intryck som både kompletterar och förhöjer din servis. Så trots att den kanske inte har några krusiduller eller extra detaljer, lyckas den ändå vara tilltalande i sin enkelhet.

  Fördelar

  • Prisvärd och funktionell.
  • Hög hållbarhet och tålighet.
  • Bekväm att använda.
  • Modern skandinavisk design.
  • Ger en känsla av kvalitet.

  Nackdelar

  • Handtaget är inte lyxigt.
  • Saknar detaljer och krusiduller.
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Dessertsked Kvalitet Design Komfort Hållbarhet Pris Totalbetyg Pris
Georg Jensen Vivianna dessertskedar 4,7/5 4,5/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
590 kr
Radford Bright Dessertsked 4,4/5 4,2/5 4,2/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
139 kr
Georg Jensen Bernadotte dessertsked 4,0/5 4,8/5 4,1/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
551 kr
Dorre Elisabeth dessertsked 4,5/5 3,7/5 3,8/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
135 kr
Artik Dessertsked Rostfri 4,2/5 4,2/5 4,1/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
116 kr
Global GT-004 Dessertsked liten 15 cm 3,9/5 4,1/5 3,7/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
99 kr
ANNA Anna Dessertsked Rostfritt Stål 4,1/5 4,0/5 4,1/5 3,4/5 3,4/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
25 kr
viktiga faktorer för att välja rätt dessertsked

Så hittar du bästa dessertsked

Att hitta den bästa dessertskeden kan tyckas vara en enkel uppgift, men det finns faktiskt en hel del att tänka på. Faktorer som material, design, storlek, vikt, balans och hållbarhet spelar alla en stor roll i hur väl en sked fungerar och hur länge den varar. Dessutom kan användarrecensioner och pris också påverka ditt val. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du letar efter den perfekta dessertskeden.

Material

Det första att tänka på när man ska välja en dessertsked är vilket material den är gjord av. De vanligaste materialen som används för att tillverka skedar är rostfritt stål, silver, plast och trä. Rostfritt stål är det mest populära valet eftersom det är hållbart, rostbeständigt och lätt att rengöra. Silver är mer lyxigt och ger en elegant touch till din dukning, men kräver mer underhåll. Plastskedar är bra för engångsbruk eller för barn, medan träskedar ger ett rustikt utseende men kan vara svårare att hålla rena.

Design

En annan viktig faktor att tänka på är skedens design. Det finns många olika stilar att välja mellan, från klassiska till moderna. Du kanske vill ha en sked som matchar ditt befintliga bestick, eller kanske du vill ha något som sticker ut. Dessutom bör skedens form vara bekväm att hålla i och lätt att äta med. En bra design kan förbättra din dessertupplevelse och göra den mer njutbar.

Storlek

Storleken på skeden är också viktig. En dessertsked bör vara mindre än en matsked, men större än en tesked. Den perfekta storleken gör det enkelt att äta mindre portioner av dessert och gör det lättare att smaka på varje bit. En sked som är för stor kan vara klumpig att använda, medan en som är för liten kanske inte ger tillräckligt med plats för att fånga upp desserten.

Vikt och balans

Vikten och balansen på skeden spelar också en stor roll i hur bekväm den är att använda. En sked som är för tung kan vara ansträngande att hålla i, medan en som är för lätt kan kännas billig. En bra sked bör ha en bra balans mellan handtaget och skålen, vilket gör den lätt att kontrollera.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor att tänka på. En bra dessertsked bör kunna hålla i flera år utan att böja sig, flagna eller rosta. Det bästa sättet att bedöma detta är att kolla på vad skeden är gjord av och hur den är tillverkad. En sked av högkvalitativt rostfritt stål är oftast ett säkert bet när det gäller hållbarhet.

Användarrecensioner

Det kan också vara en bra idé att kolla på användarrecensioner innan du gör ditt val. Även om de inte alltid är 100% pålitliga, kan de ge dig en bra uppfattning om skedens kvalitet, prestanda och värde för pengarna. Tänk dock på att ta dessa recensioner med en nypa salt, eftersom olika människor har olika förväntningar och preferenser.

Pris

Slutligen, pris är alltid en viktig faktor att överväga. Även om du kanske är frestad att gå efter den billigaste skeden, kom ihåg att du ofta får vad du betalar för. En billig sked kanske inte håller lika länge eller fungerar lika bra som en dyrare variant. Det kan vara värt att investera i en lite dyrare sked om den erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet.

Dessertsked Banner 2

Användning av en Dessertsked

Att använda en dessertsked kan tyckas självklart, men det finns faktiskt några saker att tänka på för att maximera din dessertupplevelse. Här är några punkter att ha i åtanke när du använder din dessertsked.

1. Rätt storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du använder en dessertsked är att den ska vara rätt storlek. Den bör vara mindre än en matsked men större än en tesked. Detta gör det lättare att smaka på mindre portioner av dessert och gör det möjligt att njuta av varje bit utan att känna sig överväldigad. Att använda en sked som är för stor kan göra det svårt att få en bra smak av desserten, medan en sked som är för liten kan göra det svårt att få tillräckligt med dessert på skeden.

2. Rätt grepp

När du använder en dessertsked är det viktigt att ha rätt grepp. Du bör hålla skeden bekvämt mellan tummen och pekfingret, medan de andra fingrarna stöder handtaget. Detta ger dig bästa kontroll och precision när du äter din dessert. Ett för hårt grepp kan göra det svårt att kontrollera skeden, medan ett för löst grepp kan göra det svårt att hålla skeden stabil.

3. Rätt teknik

Det kan tyckas konstigt att tänka på teknik när man äter dessert, men det kan faktiskt göra en stor skillnad. När du äter med en dessertsked bör du försöka att få en liten mängd dessert på skeden och sedan föra den till munnen i en mjuk, glidande rörelse. Detta gör det lättare att njuta av varje bit utan att känna sig överväldigad. Dessutom bör du undvika att skrapa skeden mot tallriken, eftersom det kan skapa obehagliga ljud.

4. Rätt underhåll

Efter att ha använt din dessertsked är det viktigt att rengöra den ordentligt. De flesta dessertskedar kan diskas i diskmaskin, men vissa kan behöva handdiskas beroende på materialet. Det är också bra att torka av skeden noggrant efter rengöring för att förhindra vattenfläckar och rost. Om din sked är gjord av silver bör du polera den regelbundet för att hålla den glänsande och vacker.

5. Rätt förvaring

Slutligen är det viktigt att förvara din dessertsked på rätt sätt. Skedar bör förvaras i en besticklåda eller en bestickhållare för att skydda dem från repor och skador. Dessutom bör de inte staplas på varandra, eftersom detta kan leda till repor och skador. Om du har en särskild dessertsked som du vill hålla i bästa skick kan det vara värt att investera i en separat förvaringslåda för den.

Dessertsked Banner 3

Vem har nytta av en Dessertsked?

Dessertskedar är ett måste i varje kök och kan användas av alla, oavsett ålder eller matlagningskunskaper. Men det finns vissa grupper av människor som kan dra särskild nytta av att ha en bra dessertsked. Här är några exempel:

 • Bakentusiaster: Om du älskar att baka och servera hemlagade desserter, är en högkvalitativ dessertsked ett måste. Den hjälper till att portionera ut desserter på ett elegant sätt och gör att du kan smaka på dina kreationer på bästa möjliga sätt. En bra dessertsked gör att du kan njuta av varje bit och ger dina desserter den uppmärksamhet de förtjänar.
 • Familjer med barn: Barn älskar oftast söta saker och en dessertsked kan göra efterrätten ännu roligare. Dess mindre storlek gör den perfekt för små munnar och hjälper till att undvika spill och röra. Dessutom kan en speciell dessertsked göra måltiden mer spännande för barnen och uppmuntra dem att äta sin mat.
 • Värdar och värdinnor: Om du ofta har gäster hemma, vet du hur viktigt det är att ha rätt bestick för varje rätt. En elegant dessertsked kan lägga till den sista touchen till din dukning och imponera på dina gäster. Dessutom gör den det enklare för dina gäster att njuta av desserterna du serverar.

Å andra sidan, om du sällan äter dessert eller föredrar att äta med en vanlig sked, kanske du inte har någon nytta av en specifik dessertsked. De som föredrar minimalistiska kök kanske också vill undvika att ha för många olika typer av bestick. Men i stort sett kan de flesta människor dra nytta av att ha en bra uppsättning dessertskedar i sina besticklådor.

vanliga frågor om Dessertsked

FAQ: Vanliga frågor om Dessertsked

1. Vad är skillnaden mellan en dessertsked och en matsked?

Den största skillnaden mellan en dessertsked och en matsked är storleken. En dessertsked är mindre än en matsked, men större än en tesked. Detta gör den idealisk för att äta mindre portioner av söt dessert. Dessutom kan designen på en dessertsked skilja sig från en matsked, med mer dekorativa detaljer och former som lägger till en känsla av elegans till din dukning.

2. Hur rengör man bäst en dessertsked?

De flesta dessertskedar kan rengöras i diskmaskin, vilket gör rengöringen snabb och enkel. Men om din sked är gjord av ett mer känsligt material som silver, kan det vara bäst att handdiska den för att undvika repor och skador. Efter diskning bör skeden torkas noggrant för att förhindra vattenfläckar och rost.

3. Hur förvarar man bäst dessertskedar?

Dessertskedar bör förvaras i en besticklåda eller bestickhållare för att skydda dem från repor och skador. De bör inte staplas på varandra, eftersom detta kan orsaka repor och skador. Om du har en särskild dessertsked som du vill hålla i bästa skick, kan det vara värt att investera i en separat förvaringslåda.

4. Varför använda en dessertsked istället för en vanlig sked?

Att använda en dessertsked kan förbättra din dessertupplevelse. Dess mindre storlek gör det lättare att smaka på mindre portioner av dessert och gör det möjligt att njuta av varje bit utan att känna sig överväldigad. Dessutom kan en elegant dessertsked lägga till den sista touchen till din dukning och göra din dessert ännu mer speciell.

5. Kan man använda en dessertsked till annat än dessert?

Absolut! Även om de är designade för desserter, kan dessertskedar användas till en mängd olika rätter. De är perfekta för att äta frukostflingor, yoghurt, soppa, ris och mycket mer. Du kan även använda dem för att servera små förrätter eller kanapéer vid fester.

6. Varför är vissa dessertskedar så dyra?

Priset på en dessertsked kan variera mycket beroende på flera faktorer. Material, design, märke och tillverkningsprocess spelar alla in i priset. En sked gjord av högkvalitativt rostfritt stål eller silver kommer att kosta mer än en gjord av billigare material. Dessutom kan handtillverkade skedar eller skedar från välkända märken också ha ett högre pris.

7. Är det nödvändigt att matcha dessertskedar med resten av besticket?

Det beror helt på din personliga stil och preferenser. Vissa människor föredrar att ha matchande bestick för en enhetlig look, medan andra gillar att mixa och matcha för en mer eklektisk känsla. Det viktigaste är att du väljer en dessertsked som du tycker om att använda och som förbättrar din matupplevelse.

8. Kan barn använda dessertskedar?

Ja, barn kan definitivt använda dessertskedar. De är faktiskt den perfekta storleken för mindre händer och munnar. Dessutom kan en speciell dessertsked göra måltiden mer spännande för barn och uppmuntra dem att äta sin mat. Bara se till att skeden inte har några vassa kanter eller små delar som kan vara farliga för små barn.

Vilka andra typer av bestick kan jag behöva förutom dessertskedar?

Förutom dessertskedar, finns det en mängd andra bestick som kan vara användbara i olika sammanhang. Här är några av dem:

 • Såsslev: En såsslev är ett stort, djupt skedliknande verktyg som används för att servera såser. Den är vanligtvis gjord av rostfritt stål och har en lång handtag för enkel användning. Du kan läsa mer om såsslevar i vår jämförelse av olika såsslevar.
 • Ätpinnar: Ätpinnar är ett par lika långa pinnar som används för att äta mat, särskilt i östasiatiska länder. De kan vara gjorda av trä, bambu, metall eller plast. Läs vår recension av bästa ätpinnarna för mer information.
 • Serveringsbestick: Serveringsbestick är större än vanliga bestick och används för att servera mat från en serveringsfat till tallrikar. De inkluderar saker som serveringsskedar, gafflar och tång. Kolla in vår test av serveringsbestick för att hitta de bästa alternativen.
 • Smörkniv: En smörkniv är en liten kniv med en rundad spets som används för att sprida smör eller andra smetiga pålägg på bröd eller bakverk. Du kan läsa mer om smörknivar i vår recension av smörknivar.
Det finns också andra typer av bestick som du kanske vill överväga, såsom skaldjursbestick, stekgafflar och grillknivar. Vilka bestick du behöver beror på vilken typ av mat du ofta äter och hur du vill presentera den.

Dessertsked Banner 4

Om vårt test

För att hitta den bästa dessertskeden, har vi på Bäst i Test 24 noggrant testat och utvärderat ett stort antal skedar på marknaden. Vi har inte bara tagit hänsyn till design och estetik, men också praktiska aspekter som komfort, hållbarhet, och hur lätt de är att rengöra. Vi har använt oss av en rad olika tester för att verkligen förstå hur varje sked presterar i praktiken.
 • Komfort: Hur bekväm är skeden att hålla i? Hur välbalanserad är den? Blir den obekväm att hålla i efter en längre tids användning?
 • Hållbarhet: Hur väl håller skeden upp efter flera användningar och diskningar? Visar den tecken på slitage eller korrosion?
 • Design: Hur attraktiv är skedens design? Passar den in i olika typer av porslin och dukningar?
 • Rengöring: Är skeden lätt att rengöra? Fastnar matrester lätt på ytan eller i några utsmyckningar på handtaget?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på kvaliteten och prestandan av skeden?

Genom att noggrant granska varje dessertsked mot dessa kriterier, har vi lyckats hitta de bästa alternativen på marknaden. Vi är säkra på att vår recension kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta dessertskeden för dina behov, oavsett om du letar efter något för dagligt bruk eller för speciella tillfällen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.5 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.