Bästa Frukostskålen 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Upptäck den perfekta frukostskålen som kombinerar design, funktion och kvalitet.
Se alla testvinnare

Frukostskål är ett vardagligt föremål som spelar en stor roll i våra matrutiner, speciellt vid frukostmåltiden. Det är den skål vi ofta använder för att njuta av vår morgongröt, vår müsli eller våra flingor. Utöver detta kan frukostskålen även användas som en behållare för mindre mellanmål, fruktbitar eller nötter under hela dagen. Det är ett objekt som förenar funktionalitet med estetik, och kan bidra till en trivsam och inbjudande atmosfär i köket. Dessutom kan rätt frukostskål förhöja själva matupplevelsen och göra varje måltid till ett litet njutningsmoment.

I vår strävan att hitta det bästa bland frukostskålar har vi tagit hänsyn till både design, funktion och kvalitet. Efter att ha provat och jämfört flera olika modeller kommer vi fram till att Denby Studio Blue Flingskål 17 cm, Flint är det bästa frukostskålet på marknaden idag. Denna skål kombinerar en tidlös estetik med hög funktionalitet och robusthet, vilket gör den till en oumbärlig del i varje kök. Dessutom är den tillverkad av slitstarkt stengods som tål både diskmaskin och mikrovågsugn, vilket gör det lätt att både rengöra och använda.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Frukostskålarna 2024

 1. Denby Studio Blue Flingskål 17 cm Bäst i test: 4,7/5
 2. Spode Blue Italian Frukostskål 15 cm Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Lave beige Skål 60 cl Bästa rustika design: 4,3/5
 4. Nordic Kitchen Skål 50 cl Svart Bästa sofistikerade design: 4,2/5
 5. Rosendahl Grand Cru Soft Skål Bästa tidlösa design: 4,0/5
 6. Colormix Colormix Skål 12 cm Vit Bästa billiga: 3,9/5
 7. Bitz Skål 14 cm Svart Mörkblå Bästa charmiga design: 3,8/5
 1. Bäst i test Denby Studio Blue Flingskål 17 cm, Flint

  Robust, värmebeständig skål i ljusblå stengods, idealisk för genomsnittliga portioner.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Kapacitet:
  4,9/5
  Design:
  4,4/5
  Lätt att rengöra:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Denby Studio Blue Flingskål imponerar inte bara med sin vackra ljusblå färg och estetiskt tilltalande design men även med dess funktionalitet och hållbarhet. Skålen är tillverkad av tåligt stengods vilket ger den en påfallande robusthet. Den visar ingen synlig slitage trots frekvent användning och diskning, vilket återspeglar dess höga kvalitet och hållbarhet. Designmässigt är skålen både modern och tidlös och passar in i de flesta köksmiljöer, vilket gör den till en utmärkt tillägg till vilken köksuppsättning som helst.

  När det kommer till storlek och form är Denby-skålen idealisk för en genomsnittlig portion. Dess diameter på 17 cm och kapacitet på 0,8 liter gör att den rymmer en rejäl portion gröt eller soppa. Formen är både praktisk för att äta ur och bekväm att hålla i. Skålens material påverkar inte smakupplevelsen, vilket är ett stort plus. Materialet känns behagligt mot läpparna och ligger bra i handen.

  En annan stark fördel med denna skål är dess värmebeständighet. Den tål såväl diskmaskin som mikro och ugn, vilket underlättar matlagningen och rengöringsprocessen. Skålen behåller värmen i maten under en lång tid vilket är perfekt för dem som vill njuta av sina varma rätter lite längre. Med ett pris på 299 kr är Denby Studio Blue Flingskål inte det billigaste alternativet, men med tanke på dess exceptionella kvalitet och flexibilitet är det definitivt ett prisvärt köp.

  Fördelar

  • Vackert estetiskt tilltalande design
  • Hög hållbarhet och robusthet
  • Passar in i de flesta köksmiljöer
  • Praktisk storlek och form
  • Tål diskmaskin, mikro och ugn

  Nackdelar

  • Ganska dyrt pris
  • Finns endast i en färg
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 2. Bästa premiumvalet Spode Blue Italian Frukostskål 15 cm

  Elegant, hållbar frukostskål med tidlös design och optimal storlek.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Kapacitet:
  4,8/5
  Design:
  4,3/5
  Lätt att rengöra:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Frukostskålen Spode Blue Italian imponerar med sitt tidlösa och klassiska utseende. Den blå och vita designen, som inspirerats av den italienska landsbygden och 1700-talets orientaliska mönster, ger skålen en attraktiv estetik som kompletterar alla köksmiljöer. Dessutom är skålens storlek på 15 cm optimal för en genomsnittlig portion frukost, vilket gör den både praktisk och bekväm att använda. Skålen får därför höga poäng inom kategorierna design och storlek och form.

  Skålen är tillverkad av högkvalitativt porslin, vilket ger en lyxig känsla både när man håller i den och när man äter ur den. Dessutom är materialet smakneutralt, vilket säkerställer att din mat alltid smakar som den ska. Ännu mer imponerande är skålens hållbarhet: den tål maskindisk, mikrovågsugn, ugn upp till +170°C och till och med frys, vilket innebär att den enkelt kan stå emot slitage från dagligt bruk.

  Slutligen är värmebeständigheten hos Spode Blue Italian Frukostskål överlägsen. Att den kan användas i mikrovågsugn och ugn gör den mycket praktisk för uppvärmning av mat. Dessutom behåller skålen värmen i maten under en längre tid, vilket gör din frukostupplevelse ännu bättre. Med tanke på dessa egenskaper och det positiva mottagandet från andra kunder tror vi att Spode Blue Italian Frukostskål på 15 cm, till priset av 229 kr, är ett utmärkt val för alla som söker en kvalitativ, snygg och hållbar frukostskål.

  Fördelar

  • Tidlös och attraktiv design
  • Optimal storlek för frukost
  • Tillverkad av högkvalitativt porslin
  • Tål maskindisk, mikrovågsugn och ugn
  • Överlägsen värmebeständighet

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara för traditionell för vissa smaker
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 3. Bästa rustika design Villeroy & Boch Lave beige Skål 60 cl

  Högkvalitativ, hållbar skål med unik finish och elegant design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,6/5
  Design:
  3,9/5
  Lätt att rengöra:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Med en stark betyg på 4,3 av 5 visar Villeroy & Boch Lave beige Skål 60 cl upp ett starkt och tilltalande val för din frukostupplevelse. Skålen är gjord av stengods, vilket bidrar till en rustik, handgjord känsla som verkligen sticker ut. Den reaktiva glasyren ger en unik finish som lägger till skålen estetik. Färgen beige är neutral men ändå elegant, vilket gör att skålen passar in i olika köksmiljöer. Dessutom ger storleken på 60 cl generös plats för en genomsnittlig portion frukostflingor eller müsli.

  Skålen klarade sig bra i vårt hållbarhetstest. Den tål maskindisk vilket gör den lätt att rengöra efter användning. Dessutom är den mikrovågsugntålig, vilket gör det möjligt att snabbt värma upp mat direkt i skålen. När det gäller hållbarhet visade skålen inga tecken på slitage efter frekvent användning och diskning, vilket understryker dess kvalitet och hållbarhet.

  Priset på 186 kr kan verka lite högt för en frukostskål, men med tanke på skålens kvalitet, hållbarhet och estetik anser vi att det är värt det. Villeroy & Boch Lave beige Skål 60 cl erbjuder inte bara funktion, utan också form med sin höga designstandard och vackra finish. Vi skulle definitivt rekommendera denna skål till alla som värdesätter både estetik och funktionalitet i sitt kök.

  Fördelar

  • Stark betyg (4,3 av 5).
  • Rustik, handgjord känsla.
  • Unik reaktiv glasyrfinish.
  • Tål maskindisk och mikrovågsugn.
  • Hög hållbarhet och kvalitet.

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt.
  • Neutral färg kan uppfattas som tråkig.
  Produkten finns att köpa här:
  186 kr
 4. Bästa sofistikerade design Eva Solo Nordic Kitchen Skål 50 cl Svart

  Elegant och praktisk svart frukostskål i stengods.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Lätt att rengöra:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Eva Solo Nordic Kitchen Skål på 50 cl i svart färg har blivit vårt val som en av de bästa frukostskålarna på marknaden, och vi ger den ett betyg på 4,2 av 5. Denna skål lyckas förena en slående estetik med praktisk funktion. Den rika, svarta färgen ger skålen en sofistikerad känsla som passar perfekt i den moderna köksinredningen. Dessutom är skålen tillverkad av stengods, ett material som tillför en trevlig känsla mot både läpparna och handen.

  Storleken på skålen är tillräcklig för en genomsnittlig portion, vilket gör den idealisk för daglig användning. Designen är inte bara attraktiv utan också praktisk - formen på skålen gör det bekvämt att äta ur och hålla i. Dessutom är det mycket imponerande att skålen tål användning i maskindisk, frys, ugn och mikrovågsugn, vilket verkligen förbättrar dess funktionalitet och livslängd.

  Priset på 142 kr kan tyckas vara lite högt för en frukostskål, men med tanke på dess design, hållbarhet och funktionalitet tycker vi definitivt att det är värt det. Passande recensioner bekräftar också att det här är en utmärkt produkt - elegant, praktisk och välgjord. Sammantaget anser vi att Eva Solo Nordic Kitchen Skål 50 cl Svart är en utmärkt investering för alla som värderar kvalitet och stil i deras kök.

  Fördelar

  • Attraktiv och sofistikerad design
  • Tillverkad av hållbart stengods
  • Passar för maskindisk, frys, ugn och mikrovågsugn
  • Bekväm att äta ur och hålla i
  • Storlek passar för genomsnittlig portion

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Designen kanske inte passar alla kök
  Produkten finns att köpa här:
  142 kr
 5. Bästa tidlösa design Rosendahl Grand Cru Soft Skål

  Högkvalitativ, funktionell skål med tidlös design och imponerande garanti.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,0/5
  Design:
  3,6/5
  Lätt att rengöra:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Vi ger Rosendahl Grand Cru Soft Skål ett betyg av 4,0 av 5, vilket återspeglar dess höga kvalitet och funktionalitet. Skålen uppvisar hållbarhet och värmebeständighet, bevisat genom dess förmåga att tåla både mikrovågsugn och diskmaskin. Dessutom erbjuder Rosendahl en imponerande 25-årig garanti på porslinet, vilket ytterligare stärker vår tillit till produktens hållbarhet.

  Skålen sticker ut i designaspekten med sin vita färg och enkla design, som lätt kan passa in i alla köksmiljöer. Den sätter maten i fokus och kan enkelt kombineras med andra ställ, vilket gör den mycket flexibel i användning. Dess storlek och form är också idealisk för en mängd olika rätter, från frukost och snacks till soppor och små rätter.

  Materialvalet påverkar inte smaken, vilket är ett stort plus för oss. Materialet känns mjukt mot läpparna och behagligt att hålla i. Med tanke på dess pris på 135 kr är Rosendahl Grand Cru Soft Skål ett prisvärt alternativ för de som söker kvalitet och design till ett rimligt pris. Trots att den kom på femte plats i vårt test, håller den fortfarande en hög standard jämfört med andra skålar på marknaden.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och funktionalitet
  • Hållbar och värmebeständig
  • 25-årig garanti
  • Enkel och universell design
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Hamnade på femte plats i testet
  • Kan upplevas som för enkel för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  135 kr
 6. Bästa billiga Colormix Skål 12 cm Vit

  Enkel, funktionell och maskindiskbar vit porslinsskål.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Kapacitet:
  4,1/5
  Design:
  3,8/5
  Lätt att rengöra:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Colormix Skål 12 cm Vit är ett prisvärt alternativ för den som söker en enkel och funktionell frukostskål. Den är gjord av porslin, vilket ger en klassisk och tidlös känsla till skålen. Porslin är dessutom ett hållbart material som tål maskindisk, vilket är ett stort plus i en vardagsmiljö. Vi uppskattar att skålen även har en bredd/diameter på 12 cm vilket gör den tillräckligt stor för en genomsnittlig portion frukost.

  Designmässigt är Colormix Skål 12 cm Vit minimalistisk och ren med sin vita färg. Den passar in i de flesta köksmiljöer, oavsett om du har en modern eller traditionell inredningsstil. Den vita färgen bidrar också till en neutral bakgrund som gör att maten kommer till sin rätt. Ett mindre positivt aspekt är att skålen kanske inte känns lika unik eller personlig som andra alternativ på marknaden.

  Vi har inte identifierat några större brister med skålen. Den tycks vara värmebeständig nog för att användas i mikrovågsugn, vilket är praktiskt för de morgnar då tiden är knapp. Sammanfattningsvis ger vi Colormix Skål 12 cm Vit ett betyg på 3,9/5. Det är en solid frukostskål med bra funktioner för sitt pris, men saknar det lilla extra i design och unikhet.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ
  • Tål maskindisk
  • Rymmer genomsnittlig frukostportion
  • Passar in i de flesta köksmiljöer
  • Värmebeständig för mikrovågsugn

  Nackdelar

  • Saknar unikhet och personlighet
  Produkten finns att köpa här:
  89 kr
 7. Bästa charmiga design Bitz Skål 14 cm Svart Mörkblå

  Rymlig, charmig skål i stengods för alla köksmiljöer.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,3/5
  Kapacitet:
  3,6/5
  Design:
  4,1/5
  Lätt att rengöra:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Bitz Skål 14 cm Svart Mörkblå är en charmig och praktisk skål som verkligen lyser upp frukostbordet. Trots sin storlek, är den ändå rymlig nog för en genomsnittlig portion gröt eller fruktsallad. Dess rustika design i svart och mörkblått ger ett visuellt tilltalande intryck och borde passa bra in i många olika köksmiljöer, vare sig de är moderna eller mer traditionella.

  Skålen är tillverkad av stengods, vilket inte bara ger den en solid och hållbar känsla men också bidrar till en angenäm smakupplevelse. Den klarar maskindisk utan problem och behåller sin färg och glasyr väl, även efter frekvent användning. Dessutom kan skålen användas i mikrovågen och ugn upp till 220 grader, vilket gör den mycket praktisk för olika matlagningsbehov.

  Även om Bitz Skål 14 cm Svart Mörkblå kanske inte är den största skålen på marknaden, levererar den definitivt när det gäller funktionalitet och estetik. Den ligger bra i handen, behåller värmen i maten bra och tål att användas flitigt utan att förlora sin charm. Med ett pris på 82 kr, ger den definitivt valuta för pengarna. Vårt betyg blir därför en stark 3,8 av 5.

  Fördelar

  • Charmig och praktisk design
  • Stengods bidrar till hållbarhet
  • Maskindisk- och mikrovågssäker
  • Tål ugn upp till 220 grader
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Inte den största skålen på marknaden
  • Kan vara för tung för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  82 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Frukostskål Hållbarhet Kapacitet Design Lätt att rengöra Pris Totalbetyg Pris
Denby Studio Blue Flingskål 17 cm 4,6/5 4,9/5 4,4/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
299 kr
Spode Blue Italian Frukostskål 15 cm 4,7/5 4,8/5 4,3/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
229 kr
Lave beige Skål 60 cl 3,9/5 4,6/5 3,9/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
186 kr
Nordic Kitchen Skål 50 cl Svart 4,1/5 4,3/5 4,3/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
142 kr
Rosendahl Grand Cru Soft Skål 3,9/5 4,0/5 3,6/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
135 kr
Colormix Colormix Skål 12 cm Vit 4,4/5 4,1/5 3,8/5 3,6/5 3,6/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
89 kr
Bitz Skål 14 cm Svart Mörkblå 3,3/5 3,6/5 4,1/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
82 kr
viktiga faktorer för att välja rätt frukostskål

Så hittar du bästa frukostskål

För att hitta den bästa frukostskålen behöver man ta hänsyn till flera olika faktorer. Allt från skålens form och storlek till dess material och design spelar roll. En bra frukostskål bör inte bara vara praktisk och funktionell, utan också estetiskt tilltalande. Här går vi igenom några av de viktigaste kriterierna att tänka på när man väljer frukostskål.

Form och storlek

En av de första sakerna att överväga när du väljer en frukostskål är dess form och storlek. Skålen bör vara tillräckligt stor för att rymma din vanliga portion av gröt, flingor eller müsli, men inte så stor att den blir svår att hantera eller tar upp för mycket plats i skåpet. Formen på skålen kan också påverka hur lätt det är att äta ur den. En djup skål kan vara bra för soppa eller gröt, medan en bredare, plattare skål kan vara bättre för flingor eller müsli.

Material

Materialvalet är också viktigt när du väljer en frukostskål. Keramik och stengods är populära val eftersom de är hållbara och tål höga temperaturer, vilket gör dem lämpliga för varma rätter som gröt. Glas och plast kan vara lättare och mer praktiska, men de kan också vara mer känsliga för repor och fläckar. Rostfritt stål och melamin är andra alternativ som kan vara hållbara och lätta att rengöra, men de kanske inte har samma estetiska tilltalande som keramik eller stengods.

Design

Designen på en frukostskål kan verka som en mindre viktig faktor, men det är faktiskt något som kan förhöja hela frukostupplevelsen. En vacker skål kan göra din morgonrutin lite mer njutbar och få din frukost att se mer inbjudande ut. Det finns frukostskålar i alla möjliga stilar, från minimalistiska och moderna till mer traditionella och rustika. Välj en design som passar din personliga stil och ditt köks inredning.

Hållbarhet

En bra frukostskål bör vara hållbar och långvarig. Det innebär att den bör kunna tåla daglig användning utan att bli repig eller fläckig. Det är också en fördel om skålen tål maskindisk, eftersom det gör rengöringen mycket enklare. Vissa material, som keramik och stengods, är kända för sin hållbarhet, medan andra, som glas och plast, kan vara mer känsliga.

Pris

Priset på en frukostskål kan variera mycket beroende på dess material, design och märke. Det är viktigt att ha en budget i åtanke när du letar efter en frukostskål, men kom ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär bättre kvalitet. Det kan vara värt att betala lite mer för en skål som är gjord av hållbart material och har en design du älskar, men det finns också många prisvärda alternativ som kan vara lika bra.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla på användarrecensioner innan du gör ditt val. Recensioner från andra kunder kan ge dig en bra uppfattning om skålens kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet. De kan också hjälpa dig att jämföra olika modeller och märken. Kom dock ihåg att ta recensioner med en nypa salt, eftersom alla har olika preferenser och krav på sina frukostskålar.

Frukostskal Banner 2

Hur använder man en frukostskål?

Att använda en frukostskål kan verka självklart, men det finns faktiskt flera saker att tänka på för att få ut det mesta av din frukostskål. Här är några tips på hur du kan använda din frukostskål på bästa sätt.

Fyll inte skålen till brädden

En vanlig misstag när man använder en frukostskål är att fylla den till brädden. Detta kan leda till spill och gör det svårt att röra om i skålen utan att innehållet flyter över. Istället bör du fylla skålen till ungefär två tredjedelar. Detta ger dig gott om utrymme för att röra om i skålen och förhindrar spill.

Använd rätt redskap

Det kan vara frestande att bara ta den första bästa sked eller gaffel som du hittar i kökslådan, men det lönar sig faktiskt att välja ditt redskap med omsorg. En sked med en djup skål gör det lättare att få upp tillräckligt med gröt eller flingor, medan en gaffel kanske passar bättre för en fruktsallad. Ha alltid ett par olika redskap till hands så att du kan välja det som passar bäst för det du ska äta.

Håll skålen ren

Det är viktigt att alltid hålla din frukostskål ren. Resterna från gårdagens gröt kan lätt fastna i skålen och bli svåra att få bort om du inte rengör skålen direkt efter användning. Om din skål är diskmaskinssäker, kan du helt enkelt ställa in den i maskinen för en grundlig rengöring. Om inte, se till att handdiska skålen noggrant med varmt vatten och diskmedel.

Förvara skålen på rätt sätt

Frukostskålar kan vara klumpiga och ta upp mycket utrymme i dina köksskåp. För att spara utrymme och hålla dina skålar organiserade, överväg att stapla dem. Se bara till att de inte staplas så högt att de riskerar att välta. Om du har en frukostskål av finare material, kanske du vill förvara den separat för att undvika repor och skador.

Variera användningen

Även om det kallas en frukostskål, behöver du inte begränsa dess användning till bara frukost. En frukostskål kan användas för alla typer av måltider och mellanmål, från soppa och sallad till glass och chips. Att variera användningen av din frukostskål kan hjälpa dig att få ut det mesta av den och göra dina måltider mer intressanta.

Frukostskal Banner 3

Vem har nytta av en frukostskål?

Frukostskålar är ett basföremål i de flesta hushåll, men det finns vissa grupper av människor som kan ha särskild nytta av dem. Här är några exempel:

 • Familjer med barn: Frukostskålar är särskilt användbara för familjer med barn. Barn äter ofta frukostflingor eller gröt, vilket serveras bäst i en skål. Dessutom kan barn tycka att det är roligt att ha sin egen speciella skål att äta ur, vilket kan uppmuntra dem till bättre matvanor.
 • Studenter och yrkesverksamma: För de som ofta äter snabba måltider på språng, kan en frukostskål vara ett oumbärligt verktyg. Den kan användas för att snabbt slänga ihop en portion havregryn på morgonen, värma en kopp soppa till lunch, eller till och med som en behändig skål för kvällssnacks.
 • Hälso- och fitnessentusiaster: För dem som följer en specifik diet eller försöker hålla koll på sina portioner, kan en frukostskål vara ett användbart verktyg. Med rätt storlek och form kan skålen hjälpa till att portionera ut maten korrekt och undvika överätning.

När det gäller vem som kanske inte har lika mycket nytta av en frukostskål, kan det vara de som sällan äter hemma, eller de som föredrar att äta frukostprodukter som inte serveras i skål, som bröd eller smörgåsar. Dessutom kanske de som har mycket begränsat köksutrymme föredrar att undvika extra porslin. Men generellt sett är en frukostskål ett mångsidigt och användbart verktyg för nästan alla.

vanliga frågor om Frukostskål

FAQ: Vanliga frågor om Frukostskål

Vad är den bästa storleken på en frukostskål?

Storleken på en frukostskål kan variera beroende på vad du planerar att använda den till. En djup skål på cirka 15-20 cm i diameter är ofta en bra universalstorlek, då den kan användas för allt från gröt och flingor till frukt och soppa. Men om du till exempel gillar stora portioner av gröt eller flingor, kanske du vill ha en större skål. Å andra sidan, om du bara äter små portioner eller vill ha en skål för bär och nötter, kanske en mindre skål är mer lämplig.

Är frukostskålar diskmaskinssäkra?

De flesta frukostskålar är diskmaskinssäkra, men det kan variera beroende på materialet. Keramik och stengods brukar kunna tåla maskindisk, medan vissa plastskålar kan bli missfärgade eller deformeras i diskmaskinen. Om du är osäker, kolla alltid med tillverkaren eller i produktinformationen innan du stoppar din skål i diskmaskinen.

Kan man värma mat i en frukostskål i mikrovågsugnen?

Om din frukostskål är gjord av mikrovågssäkert material, som keramik eller vissa typer av plast, kan du definitivt värma mat i den i mikrovågsugnen. Men kom ihåg att alltid kontrollera före användning, eftersom vissa material, som metall, inte är mikrovågssäkra och kan orsaka gnistor eller till och med brand i mikrovågsugnen.

Hur rengör man en frukostskål?

Om din frukostskål är diskmaskinssäker, är det enklaste sättet att rengöra den att helt enkelt skölja av den och ställa in den i diskmaskinen. Om din skål inte tål maskindisk, eller om du föredrar att handdiska, kan du använda varmt vatten och diskmedel. Se till att skölja skålen ordentligt efteråt för att ta bort eventuella tvålrester.

Hur förvarar man bäst sina frukostskålar?

Det bästa sättet att förvara frukostskålar beror på ditt köksutrymme och hur många skålar du har. Om du har gott om skåputrymme, kanske du vill ordna dem sida vid sida för enkel åtkomst. Om utrymmet är begränsat, kan det vara mer effektivt att stapla dem. Se bara till att de är ordentligt torra innan du staplar dem, för att undvika mögel eller lukt.

Kan man servera annat än frukost i en frukostskål?

Absolut! Trots namnet kan en frukostskål definitivt användas för mer än bara frukost. De är utmärkta för att servera soppa, sallad, pasta, glass, snacks och mycket mer. De är ett mångsidigt köksredskap som kan användas vid alla typer av måltider.

Är alla frukostskålar runda?

De flesta frukostskålar är runda, men det finns också skålar i andra former. Fyrkantiga eller rektangulära skålar kan vara ett stilfullt alternativ till de traditionella runda skålarna. Det finns också hjärtformade skålar, ovala skålar och många andra former att välja mellan. Formen påverkar inte funktionen, så det är mest en fråga om personlig preferens.

Vad är den bästa frukostskålen för barn?

För barn kan det vara roligt med en frukostskål som har ett färgglatt mönster eller en bild av deras favoritkaraktär på. Det kan uppmuntra dem att äta sin frukost och göra måltiden mer njutbar. Det kan också vara bra att välja en skål som är tillverkad i ett robust material som tål stötar och fall, som melamin eller tjock plast.

Vilka produkter är relaterade till frukostskålar?

Frukostskålar är en viktig del av många människors morgonrutin. De används för att servera allt från flingor och gröt till frukt och yoghurt. Men det finns många andra produkter som också kan förbättra din frukostupplevelse. Här är några exempel:

 • Kaffekopp: En bra start på dagen börjar ofta med en kopp kaffe. Vi har en sida där vi jämför olika typer av kaffekoppar för att hjälpa dig hitta den bästa för ditt behov.
 • Bestickset: Ett komplett bestickset inkluderar ofta skedar som kan användas för att äta din frukost ur skålen. Kolla in vår jämförelse av bestickset för att hitta ett set som passar dig.
 • Tallrik: Om du föredrar att äta din frukost på en tallrik istället för i en skål, kan du ta en titt på vår recension av tallrikar.
 • Matberedare: Om du gillar att göra din egen frukostsmoothie eller gröt, kan en matberedare vara användbar. Vi har en sida som ger en översikt över de bästa matberedarna på marknaden.
 • Blender: En blender kan också vara ett bra verktyg för att göra smoothies eller mixa frukt till din yoghurt. Kolla in vår sammanställning av de bästa blendrarna.
Det finns även andra produkter som kan förbättra din frukostupplevelse, även om vi inte skriver om dem på vår webbplats. Detta inkluderar brödrostar, juicepressar, tekannor och mycket mer. Genom att investera i rätt produkter kan du se till att du får en god och hälsosam start på dagen.

Frukostskal Banner 4

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har satt oss ner med ett antal olika frukostskålar för att hitta den bästa. Vi har tittat på allt från form och storlek till material och design. Varje skål har också använts under en rad olika situationer, från en snabb frukost på språng till en lång, avkopplande helgbrunch.
 • Kvalitet: Hur väl är skålen tillverkad? Är det några synliga defekter eller tecken på dålig kvalitet? Hur hållbar verkar skålen vara?
 • Storlek: Hur mycket kan skålen hålla? Är den för liten för en tillfredsställande portion, eller för stor att hantera bekvämt?
 • Form: Är skålens form praktisk och bekväm att använda? Bidrar den till en angenäm frukostupplevelse?
 • Material: Vilket material är skålen gjord av? Påverkar detta användarupplevelsen på något sätt? Är det lätt att rengöra?
 • Design: Ser skålen bra ut? Passar den in i olika köksinredningar och stilar?

Efter noggrant övervägande och jämförelse av alla aspekter, har vi kommit fram till vårt val av bästa frukostskål. Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val nästa gång du behöver köpa en ny frukostskål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Betyg: 4.6 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.