Bästa Glassmaskin 2023

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Skapa läckra, hemgjorda glassar med minimal ansträngning med bästa glassmaskinen.
Glassmaskin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Wilfa ICM1S-250 glassmaskin Wilfa ICM1S-250 glassmaskin
Pris
2989 kr
Till butik
betyg 4,5 Smeg 50's Style Glassmaskin Smeg 50's Style Glassmaskin
Pris
1049 kr
Till butik
betyg 4,3 Caso IceGourmet glassmaskin Caso IceGourmet glassmaskin
Pris
3499 kr
Till butik
betyg 4,2 Sage The Smart Scoop Glassmaskin Sage The Smart Scoop Glassmaskin
Pris
3749 kr
Till butik
betyg 4,0 Graef IM700 glassmaskin 2 liter Graef IM700 glassmaskin 2 liter
Pris
4339 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Glassmaskin är ett fantastiskt redskap som ger dig möjlighet att skapa din egen hemgjorda glass, helt efter din egen smak och tycke. Med en glassmaskin kan du välja exakt vilka ingredienser du vill ha i din glass, vilket ger dig full kontroll över både smak och kvalitet. Det är ett ovärderligt verktyg för dem som värdesätter kreativitet och variation i köket, eller för dem som helt enkelt älskar glass och vill kunna njuta av det när som helst på dygnet. Oavsett om du vill imponera på gäster med en unik dessert, eller bara unna dig själv en riktigt god glass, är en glassmaskin det perfekta redskapet för jobbet.

Efter att ha gått igenom ett flertal modeller, har vi kommit fram till att Wilfa ICM1S-250 glassmaskin är den bästa glassmaskinen. Den utmärker sig genom sin enkelhet i användning, effektivitet och förmåga att producera glass av exceptionell kvalitet. Dessutom är den estetiskt tilltalande med sin stilrena design, vilket gör att den passar in i varje kök. Så om du är ute efter att skapa läckra, hemgjorda glassar med minimal ansträngning, är Wilfa ICM1S-250 glassmaskin det självklara valet för dig.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Glassmaskin 2023

 1. Wilfa ICM1S-250 glassmaskin Bäst i test: 4,7/5
 2. Smeg 50's Style Glassmaskin Vit Bästa retrostil: 4,5/5
 3. Caso IceGourmet glassmaskin Mest mångsidiga: 4,3/5
 4. Sage The Smart Scoop Glassmaskin Bästa funktionalitet: 4,2/5
 5. Graef IM700 glassmaskin 2 liter Största kapacitet: 4,0/5
 6. Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green glassmaskin Snabbaste tillagning: 3,9/5
 7. Princess Princess Glassmaskin Kompressor 2l LCD Bästa billiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Wilfa ICM1S-250 glassmaskin

  Användarvänlig glassmaskin med effektiv prestanda och mångsidiga funktioner.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Prestanda:
  4,8/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,9/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Wilfa ICM1S-250 glassmaskin är en imponerande produkt utrustad med flera användarvänliga funktioner. Med sina tre olika program; ice cream only, cooling only, och mixing only, erbjuder den en enkel och problemfri användarupplevelse. Den levereras med klara och tydliga instruktioner vilket gör den lätt att använda. Rengöring efter användning är likaså okomplicerat, vilket gör den här maskinen till ett praktiskt och tidseffektivt val för alla glassälskare. Dessutom är dess förmåga att hålla glassen kall i upp till en timme ett stort plus.

  Effektiviteten hos Wilfa ICM1S-250 glassmaskin är också värd att framhålla. Denna maskin kan producera upp till 2,5 liter glass på mindre än en timme, vilket är imponerande. Dessutom, eftersom den är utrustad med sin egen kompressor som fryser ingredienserna medan maskinen blandar dem, eliminerar det behovet av att frysa något innan användning vilket bidrar till dess effektivitet. I fråga om design, kan maskinens storlek vara något att överväga för de med begränsat köksutrymme. Men dess högkvalitativa material och robusta konstruktion garanterar dess hållbarhet.

  När det gäller prestanda kan Wilfa ICM1S-250 verkligen leverera. Kundrecensioner bekräftar att den producerar glass med utmärkt konsistens och kan hantera ett brett sortiment av ingredienser. Den verkar också vara kapabel att göra olika typer av glass inklusive sorbet och frozen yoghurt. Sammantaget, med sitt höga betyg på 4,7/5, tyder allt på att Wilfa ICM1S-250 glassmaskin är en toppklassig produkt som ger valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Användarvänliga funktioner
  • Enkel rengöring
  • Håller glassen kall i upp till en timme
  • Effektiv produktion av stora mängder glass
  • Utmärkt konsistens på glassen

  Nackdelar

  • Kan vara för stor för mindre kök
  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  2989 kr
 2. Bästa retrostil Smeg 50's Style Glassmaskin

  Elegant glassmaskin med hög effektivitet och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Prestanda:
  4,6/5
  Kapacitet:
  4,0/5
  Enkelhet:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Smeg 50's Style Glassmaskin är en utmärkt produkt när det kommer till användarvänlighet. Maskinen är väldigt enkel att använda och instruktionerna är klara och tydliga, vilket gör det lätt för alla att göra hemmagjord glass. Dessutom är rengöringen efteråt mycket enkel, tack vare de ABS-plastdelar som kan tas isär och diskas separat. Med en kapacitet på 1,1 liter och en beredningstid på bara 20-30 minuter, levererar den också i effektivitet.

  Med tanke på designaspekten, erbjuder Smeg 50's Style Glassmaskin en estetiskt tilltalande retro-look i vitt, vilket gör att den passar in i de flesta kök. Den är också kompakt nog för att passa på köksbänken utan att ta upp för mycket utrymme. Materialen som används, inklusive rostfritt stål och ABS-plast, garanterar hållbarhet och långvarig prestanda.

  När det gäller prestanda och variation, levererar denna glassmaskin utmärkt kvalitet. Den kan skapa olika typer av glass, sorbet och frozen yoghurt med perfekt konsistens varje gång. Oavsett om du vill göra klassiska vaniljsmaker eller experimentera med mer exotiska smaker, kan denna maskin hantera det. Sammantaget erbjuder Smeg 50's Style Glassmaskin ett fantastiskt värde för priset, och vi ger den ett högt betyg på 4,5/5.

  Fördelar

  • Användarvänlig och lätt att rengöra
  • Effektiv med kort beredningstid
  • Estetiskt tilltalande retrodesign
  • Kompakt storlek
  • Skapar olika typer av glass

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller
  • Endast 1,1 liters kapacitet
  Produkten finns att köpa här:
  1049 kr
 3. Mest mångsidiga Caso IceGourmet glassmaskin

  Högkvalitativ, användarvänlig och effektiv glassmaskin med stilren design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Prestanda:
  4,0/5
  Kapacitet:
  4,5/5
  Enkelhet:
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Den första aspekten vi vill lyfta fram om Caso IceGourmet glassmaskin är dess användarvänlighet. Med sina fyra helautomatiska program är det så enkelt som att lägga till ingredienserna och välja det program du vill använda. Om du vill göra justeringar under processen - inga problem! Maskinen tillåter tillsättning av ingredienser under användningen. Dessutom är maskinen enkel att rengöra, vilket sparar tid och energi efter att du har njutit av din hemgjorda glass eller yoghurt.

  När det gäller effektivitet och prestanda levererar denna glassmaskin också. Den kan producera upp till två liter glass på bara 60 minuter, vilket är imponerande snabbt. Detta åstadkoms genom användningen av kompressorkylning, som snabbt kyler ner till -35°C. Resultatet är en jämn och välsmakande glass med perfekt konsistens. När du istället känner för yoghurt, tar maskinen mellan 5-8 timmar för att skapa en perfekt mjuk yoghurt med hjälp av sin värmefunktion.

  Designmässigt är IceGourmet stilren och modern med sin konstruktion i rostfritt stål av hög kvalitet. Den har en solid byggkvalitet och känns hållbar, vilket ger förtroende för dess långsiktiga prestanda. Priset kan vara lite högre än några av de andra modellerna vi har testat, men med tanke på dess mångsidighet, prestanda och användarvänlighet anser vi att det är ett pris värt att betala. Dessutom har den fått utomordentliga recensioner från användare, vilket gör oss säkra på att ge Caso IceGourmet glassmaskin ett betyg på 4,3/5.

  Fördelar

  • Användarvänlig med helautomatiska program
  • Möjlighet att tillsätta ingredienser under användning
  • Enkel att rengöra
  • Snabb och effektiv med kompressorkylning
  • Högkvalitativ, hållbar design

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  • Yoghurtfunktion tar relativt lång tid
  Produkten finns att köpa här:
  3499 kr
 4. Bästa funktionalitet Sage The Smart Scoop Glassmaskin

  Högkvalitativ glassmaskin med användarvänlighet och imponerande prestanda.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Prestanda:
  4,5/5
  Kapacitet:
  4,4/5
  Enkelhet:
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Sage The Smart Scoop Glassmaskin är en högkvalitativ glassmaskin med ett betyg på 4,2 utav 5 i vårt test. Användarvänligheten är imponerande, eftersom maskinen är enkel att förstå och använda. Den har både automatiska och manuella program, vilket ger användaren möjlighet att välja mellan 12 olika konsistenser. Dessutom är LCD-skärmen tydlig och informativ, vilket gör det enkelt att göra justeringar. Rengöringen är även den enkel, vilket underlättar användningen ytterligare.

  Maskinens effektivitet och prestanda är imponerande. Med förinställda -30 grader ger det glassen en bra start, samtidigt som det tillåter produktion av högkvalitativ glass med fantastisk konsistens. Dessutom kan denna maskin hålla glassen kall i upp till 3 timmar, vilket är särskilt praktiskt om man inte kan konsumera glassen direkt efter tillverkning. Variationen är också utmärkt, eftersom maskinen kan tillverka allt från yoghurt och sorbet till olika typer av glass.

  Designmässigt är Sage The Smart Scoop Glassmaskin elegant och robust med sin stålfärgade finish. Den passar bra in i de flesta kök, både när det gäller storlek och estetik. Priset på 3749 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på dess prestanda, kvalitet och funktionalitet, anser vi att det är en god investering. Dessutom har den fått positiva recensioner från användare som betonar dess enkelhet och effektivitet. Sammantaget är Sage The Smart Scoop en utmärkt glassmaskin och vi rekommenderar den definitivt till alla glassälskare.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och effektiv
  • Enkel att använda och rengöra
  • 12 olika konsistensval
  • Tydlighet med LCD-skärm
  • Håller glassen kall i upp till 3 timmar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Storlek kan vara för stor för vissa kök
  Produkten finns att köpa här:
  3749 kr
 5. Största kapacitet Graef IM700 glassmaskin 2 liter

  Användarvänlig och effektiv glassmaskin med stor kapacitet och variation.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Prestanda:
  3,9/5
  Kapacitet:
  3,9/5
  Enkelhet:
  4,1/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Graef IM700 glassmaskin 2 liter får ett högt betyg från oss, 4,0 av 5, tack vare dess användarvänlighet, effektivitet och variation. Maskinen är lätt att använda med tydliga instruktioner och touch-användning. Dessutom är den enkel att rengöra med sin avtagbara behållare av rostfritt stål. Denna maskin är effektiv med sin kompressorteknologi som snabbt kyler ner glassen till önskad temperatur och håller den sval. Den kan producera upp till 2 liter glass på en gång, vilket ger en generös mängd dessert för flera portioner.

  Designmässigt är Graef IM700 stilren och modern, vilket gör att den passar in i de flesta kök. Komponenterna är tillverkade av hållbart och högkvalitativt material, vilket bidrar till maskinens hållbarhet. Performance-wise skapar maskinen en utmärkt glasskonsistens och hanterar alla ingredienser effektivt för en jämn blandning.

  Det som imponerar mest med denna maskin är dock dess variationsförmåga. Med fyra olika program kan du skapa allt från mjukglass och gräddglass till sorbet och till och med yoghurt. Detta innebär att du kan experimentera med olika smaker och typer av glass, inklusive mer exotiska varianter. Graef IM700 glassmaskin 2 liter, trots sitt något högre pris, är ett utmärkt val för hemmaglassälskaren som vill ha flexibilitet och kvalitet i sitt glassframställande.

  Fördelar

  • Enkel att använda och rengöra
  • Effektiv med kompressorteknologi
  • Generös kapacitet på 2 liter
  • Stilren och hållbar design
  • Variationsförmåga med fyra program

  Nackdelar

  • Något högre pris jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  4339 kr
 6. Snabbaste tillagning Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green Glassmaskin

  Effektiv, mångsidig glassmaskin med egen kompressor och snabb tillagningstid.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Prestanda:
  4,2/5
  Kapacitet:
  3,5/5
  Enkelhet:
  3,5/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green Glassmaskin är en maskin som imponerar på flera plan. Med sin egen kompressor och snabb tillagningstid på endast 15-20 minuter, är denna maskin effektiv och praktisk. Detta lämpar sig särskilt bra till de som vill ha en snabb och smidig glassproduktion. Maskinen kommer också med två skålar, en av metall och en avtagbar plastskål, vilket gör användandet och rengöringen mycket enkelt. Den kan lätt producera upp till 1,5 liter glass vid varje tillverkningstillfälle, vilket borde vara tillräckligt för de flesta hem.

  Designmässigt är Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green Glassmaskin tilltalande med sin moderna och stilrena design. Den är tillverkad av hållbara material vilket ökar produktens livslängd. Dessutom klarar maskinen även av att göra olika typer av glass, inklusive sorbet och frozen yoghurt, vilket höjer dess prestanda och variation. Detta gör att du kan variera dina dessertalternativ efter tycke och smak.

  Prismässigt ligger Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green Glassmaskin i den högre änden av skalan, men med tanke på dess prestanda och mångsidighet så anser vi att maskinen ger valuta för pengarna. För konsumenter som regelbundet gör glass hemma och vill ha en snabb, effektiv och pålitlig maskin, är detta ett ypperligt alternativ. Slutgiltigt betyg blir 3,9/5. Vi skulle rekommendera Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green Glassmaskin till alla som vill ha en kvalitativ och flexibel glassmaskin.

  Fördelar

  • Snabb tillagningstid (15-20 minuter)
  • Lätt att rengöra tack vare avtagbara skålar
  • Kan producera upp till 1,5 liter glass
  • Mångsidig - kan göra olika typer av glass
  • Stilren och modern design

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Storlek kan vara för stor för vissa kök
  Produkten finns att köpa här:
  4899 kr
 7. Bästa billiga Princess Glassmaskin Kompressor

  Högpresterande, helautomatisk glassmaskin med inbyggd kompressor.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Prestanda:
  3,8/5
  Kapacitet:
  4,2/5
  Enkelhet:
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,5/5
  Pris:
  3,5/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Princess Glassmaskin Kompressor är en helautomatisk maskin som kan göra 2.0L glass inom 60 minuter. Den är utrustad med en kraftfull inbyggd kompressor, vilket innebär att ingen för-frysning krävs innan du börjar tillverka din glass. Detta ger en stor fördel i användarvänligheten, då du enkelt kan börja göra glass direkt. Dessutom kan alla löstagbara delar maskindiskas och insidan torkas av med en trasa, vilket gör rengöringsprocessen enkel och smidig.

  Maskinens effektivitet är imponerande. Med 180W effekt kan den tillverka en stor mängd glass på kort tid, vilket gör den idealisk för större sammankomster eller när du bara vill ha din hemgjorda glass snabbt. Dessutom håller den glassen kall i upp till 1 timme efter att den är klar, vilket ger dig flexibilitet att servera glassen när det passar dig bäst.

  Även om prestandan är hög, kan vissa kunder finna att priset på 2979 kr är lite i överkant jämfört med andra modeller på marknaden. Men med tanke på dess avancerade funktioner och förmågan att göra en stor mängd glass på kort tid, kan det vara värt investeringen för de som verkligen älskar hemlagad glass och vill ha en maskin som levererar kvalitet och effektivitet.

  Fördelar

  • Helt automatisk maskin
  • Inget behov för förfrysning
  • Lätt att rengöra
  • Hög effektivitet (180W)
  • Håller glassen kall upp till 1 timme

  Nackdelar

  • Ganska högt pris
  • Inte den bästa i testet
  Produkten finns att köpa här:
  2979 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Glassmaskin Totalbetyg Pris
Wilfa ICM1S-250 glassmaskin Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2989 kr
Smeg 50's Style Glassmaskin Vit Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1049 kr
Caso IceGourmet glassmaskin Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
3499 kr
Sage The Smart Scoop Glassmaskin Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
3749 kr
Graef IM700 glassmaskin 2 liter Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
4339 kr
Nemox Gelatissimo Exclusive I-Green glassmaskin Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
4899 kr
Princess Princess Glassmaskin Kompressor 2l LCD Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
2979 kr
viktiga faktorer för att välja rätt glassmaskin

Så hittar du bästa glassmaskin

Att hitta den bästa glassmaskinen kan vara en utmaning, med tanke på det stora utbudet på marknaden. Det finns dock ett antal viktiga faktorer som kan hjälpa dig att avgöra vilken glassmaskin som passar just dina behov bäst. Dessa kriterier är specifika för just glassmaskiner, men vi har även inkluderat några mer generella aspekter som användarrecensioner och pris. Nedan går vi igenom dessa kriterier i detalj.

Kapacitet

En av de första sakerna du bör titta på när du väljer en glassmaskin är dess kapacitet. Kapaciteten avgör hur mycket glass du kan göra åt gången. Om du planerar att göra stora mängder glass regelbundet, till exempel om du ofta har gäster eller ett stort hushåll, kan det vara värt att investera i en maskin med hög kapacitet. Om du däremot bara gör glass till dig själv eller ett par personer då och då, kanske en mindre modell räcker.

Prestanda

Prestandan hos en glassmaskin är en annan viktig faktor att tänka på. En bra maskin ska kunna göra krämig och smidig glass snabbt och effektivt. Detta beror bland annat på motorns styrka och hur väl kylsystemet fungerar. En maskin med låg prestanda kan resultera i en glass som är isig eller klumpig, vilket kan förstöra hela upplevelsen.

Användarvänlighet

En bra glassmaskin ska vara enkel att använda. Detta inkluderar allt från inställningar och funktioner till rengöring och underhåll. En maskin som är komplicerad att använda kan snabbt ta bort glädjen från att göra egen glass. Det kan också vara värt att titta på om maskinen har några extra funktioner, som timer eller automatisk avstängning, som kan göra användningen ännu enklare.

Design

Även om det kanske inte är det viktigaste kriteriet, kan designen på en glassmaskin också spela roll. En snygg maskin kan vara ett trevligt tillskott till köket och bidra till att göra glassgörandet till en roligare upplevelse. Designen kan också påverka maskinens storlek och vikt, vilket kan vara viktigt att tänka på om du har begränsat med utrymme i köket.

Kvalitet och hållbarhet

Kvaliteten och hållbarheten hos en glassmaskin är avgörande för dess livslängd. En bra maskin bör vara gjord av hållbara material och ha en robust konstruktion. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda maskinen regelbundet. En maskin av hög kvalitet kan vara en större investering till en början, men det kan vara värt det i längden om den håller längre.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i en produkts styrkor och svagheter. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre förståelse för hur maskinen fungerar i praktiken, och om den lever upp till tillverkarens löften. Det kan också hjälpa dig att identifiera eventuella vanliga problem eller frågor som andra användare har stött på.

Pris

Slutligen är priset alltid en viktig faktor att överväga. En dyrare maskin är inte nödvändigtvis bättre än en billigare modell. Det viktigaste är att hitta en maskin som erbjuder bra värde för pengarna, baserat på dess prestanda, kvalitet och de funktioner den erbjuder. Kom ihåg att även ta hänsyn till eventuella extra kostnader, som ingredienser eller underhåll.

glass

Använda en glassmaskin

Att använda en glassmaskin är inte svårt, men det finns några steg och tips som kan vara bra att känna till för att få bästa möjliga resultat. Nedan går vi igenom viktiga punkter att tänka på när du använder din glassmaskin.

Förbered ingredienserna

Det första steget i att göra glass i en glassmaskin är att förbereda dina ingredienser. Du bör börja med att blanda dina ingredienser i en skål och se till att allt är väl blandat. Om du använder frukt eller bär kan det vara bra att purera dem först för att få en jämnare konsistens på glassen. Det är också viktigt att se till att alla ingredienser är kalla innan du börjar, eftersom detta kan påverka hur snabbt glassen fryser.

Förkyla maskinen

Många glassmaskiner kräver att du förkyler dem innan användning. Detta innebär att du placerar maskinens kylbehållare i frysen några timmar eller över natten innan du ska göra din glass. Genom att göra detta säkerställer du att maskinen är tillräckligt kall för att frysa din glass ordentligt. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för hur länge behållaren behöver vara i frysen.

Häll i smeten

När både dina ingredienser och din maskin är ordentligt kalla är det dags att hälla smeten i maskinen. Detta bör göras medan maskinen är igång, för att förhindra att smeten fryser fast i botten av behållaren. Se till att inte fylla behållaren för mycket, eftersom glassen kommer att expandera när den fryser.

Låt maskinen göra jobbet

Efter att du har hällt i smeten är det bara att låta maskinen göra jobbet. De flesta glassmaskiner har en timerfunktion som låter dig ställa in hur länge maskinen ska köra. Generellt sett tar det mellan 20 och 40 minuter för maskinen att göra glass, beroende på modell och recept. När tiden är ute ska din glass ha en tjock, krämig konsistens.

Förvara glassen

När din glass är klar kan du äta den direkt om du föredrar mjuk glass, eller så kan du överföra den till en lufttät behållare och lägga den i frysen för att få en fastare konsistens. Kom ihåg att hemgjord glass inte innehåller några konserveringsmedel, så den håller sig bäst om den äts inom några dagar.

LÄS MER: Bästa Vattenkokare

Vem har nytta av en glassmaskin?

En glassmaskin kan vara ett mycket användbart redskap i många olika sammanhang. Nedan listar vi några exempel på vilka som kan ha särskild nytta av att ha en sådan i hemmet.

 • Hälsomedvetna individer: För de som är medvetna om sin hälsa och vill ha full kontroll över vad de äter, är en glassmaskin ett utmärkt verktyg. Hemgjord glass kan göras med naturliga ingredienser, utan tillsatta konserveringsmedel eller onödigt socker. Du kan även skapa glassar baserade på yoghurt, nötmjölk eller fruktjuicer för en mer näringsrik dessert.
 • Familjer med barn: För familjer med barn kan en glassmaskin bli en favorit i hemmet. Att göra egen glass kan vara ett roligt och kreativt sätt att engagera barn i köket. Dessutom kan du skapa recept som är anpassade till barnens smakpreferenser och näringsbehov, vilket gör det till ett hälsosammare alternativ till butiksköpt glass.
 • Matentusiaster och hobbykockar: För matälskare och hobbykockar ger en glassmaskin möjligheten att experimentera med smaker och texturer i köket. Du kan skapa allt från traditionella vanilj- eller chokladglassar till mer exotiska smaker som lavendel, basilika eller chili. Det kan också vara ett imponerande inslag i en middagsbjudning.

Trots dess fördelar är en glassmaskin kanske inte för alla. Om du sällan äter glass, eller om du inte har mycket utrymme i ditt kök, kanske du inte har så stor nytta av en egen glassmaskin. Dessutom kräver det en del planering och förberedelse att göra egen glass, vilket kanske inte passar de som föredrar spontana glassätande ögonblick.

LÄS MER: Blender bäst i test

vanliga frågor om Glassmaskin

FAQ: Vanliga frågor om Glassmaskin

Kan jag göra annat än glass med min glassmaskin?

Ja, de flesta glassmaskiner kan användas för att göra mer än bara glass. Du kan till exempel göra sorbet, gelato, eller till och med fryst yoghurt. Allt du behöver är det rätta receptet. Vissa maskiner erbjuder även specifika inställningar för dessa olika typer av frusna efterrätter, vilket gör det ännu enklare att variera dina hemgjorda godsaker.

Varför är min hemgjorda glass isig?

Isiga kristaller i din hemgjorda glass kan bero på flera saker. En vanlig orsak är att ingredienserna inte var tillräckligt kalla innan du började processen, vilket kan hindra glassen från att frysa ordentligt. En annan möjlig orsak är att glassmaskinen inte har tillräckligt hög prestanda för att frysa glassen snabbt nog. Slutligen kan det också vara så att du har för mycket vatten i din smet, vilket kan leda till isbildning.

Hur rengör jag min glassmaskin?

Rengöring av en glassmaskin varierar beroende på modell, så det är bäst att konsultera tillverkarens instruktioner. Generellt sett bör du dock kunna rengöra de löstagbara delarna i varmt vatten med lite diskmedel. Var noga med att skölja allt ordentligt för att ta bort eventuella tvålrester. Torka sedan alla delar torra innan du sätter tillbaka dem i maskinen.

Kan jag göra glass utan en glassmaskin?

Ja, det är absolut möjligt att göra glass utan en glassmaskin. Det finns flera metoder för detta, inklusive att använda en matberedare eller en vanlig mixer. Dock kan dessa metoder ge ett mindre krämigt resultat än vad du skulle få med en dedikerad glassmaskin. Dessutom kräver de oftast mer arbete och övervakning.

Varför behöver jag förkyla min glassmaskin?

Förkylning av din glassmaskin hjälper till att säkerställa att din glass fryser ordentligt. Om maskinen inte är tillräckligt kall när du häller i din smet, kan det resultera i en isig eller klumpig konsistens på din glass. Genom att förkyla maskinen kan du hjälpa till att skapa en jämn och krämig konsistens på din hemgjorda glass.

Vad är skillnaden mellan glass och gelato?

Glass och gelato är båda frusna efterrätter, men det finns några nyckelskillnader mellan dem. Glass innehåller generellt mer grädde och mindre mjölk än gelato, vilket ger den en rikare och krämigare konsistens. Gelato är också frusen vid en något högre temperatur, vilket resulterar i en mjukare och mer elastisk konsistens.

Behöver jag alltid använda en glassmaskin för att göra sorbet?

Nej, det är inte nödvändigt att använda en glassmaskin för att göra sorbet. Du kan till exempel göra en enkel sorbet genom att frysa fruktjuice eller puré och sedan bearbeta den i en matberedare eller mixer tills den blir slät. Dock kan en glassmaskin ge ett jämnare och mer professionellt resultat.

Hur länge håller hemgjord glass?

Hemgjord glass håller sig bäst om den äts inom några dagar. Eftersom den inte innehåller några konserveringsmedel, kan den börja bli isig eller förlora sin smak om den förvaras för länge. För bästa resultat bör du förvara din hemgjorda glass i en lufttät behållare i frysen.

Om vårt test

För att kunna ge en grundlig och rättvis recension av olika glassmaskiner, har vi utfört en rad tester. Vi har tagit hänsyn till flera aspekter såsom användarvänlighet, effektivitet, design och prestanda. Vi har även testat hur maskinerna klarar av att tillverka olika typer av glass, från klassiska vanilj- och chokladsmaker till mer exotiska smaker som matcha och mango.

 • Användarvänlighet: Är maskinen enkel att använda? Är instruktionerna klara och tydliga? Hur lätt är det att rengöra maskinen efter användning?
 • Effektivitet: Hur snabbt kan maskinen tillverka glass? Hur stor mängd glass kan den producera på en gång?
 • Design: Hur ser maskinen ut? Är den kompakt nog för att passa i ett genomsnittligt kök? Är den tillverkad av hållbart och högkvalitativt material?
 • Prestanda: Hur bra blir glassens konsistens? Kan maskinen hantera alla ingredienser och skapa en jämn blandning?
 • Variation: Kan maskinen göra olika typer av glass, inklusive sorbet och frozen yoghurt? Hur bra klarar den av att göra mer exotiska smaker?

I vår utvärdering av de bästa glassmaskinerna har vi strävat efter att ge en balanserad och rättvis bedömning. Vi har inte bara fokuserat på de mest kända märkena, utan även inkluderat mindre kända tillverkare. Vårt mål är att hjälpa våra läsare att hitta den bästa glassmaskinen för deras specifika behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
58 röster, Betyg: 4.5 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.