Bästa Latteskeden 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta lattesked bland högkvalitativa och eleganta alternativ.
Se alla testvinnare

En lattesked, eller långsked som den också kallas, är ett essentiellt verktyg för alla kaffeälskare. Det är en längre version av en traditionell tesked och är speciellt utformad för att nå botten på höga glas och muggar, vilket gör den perfekt för att blanda latte, milkshake eller andra drycker som serveras i höga glas. Dessutom är latteskedens längd idealisk för att mäta och röra i socker, mjölk eller andra tillsatser till din kaffe utan att spillas. Lattesked är verktyget du inte visste att du behövde tills du började använda det, och nu kan du inte föreställa dig en morgon utan det.

I vår strävan att hitta den perfekta lattesked har vi testat en mängd olika modeller på marknaden. Efter noggrann övervägning, jämförelse och praktisk användning har vi kommit fram till att Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack är det bästa lattesked. Dessa skedar har inte bara en elegant design som förhöjer varje kaffestund, utan de är också tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål vilket garanterar deras hållbarhet och funktion. Dessutom kommer de i en uppsättning av fyra, vilket innebär att du alltid kommer ha en till hands när du behöver det.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Latteskedarna 2024

 1. Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack Bäst i test: 4,7/5
 2. Georg Jensen New York Cafe Latte skedset Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk. Bästa design: 4,3/5
 4. Ox Lång Sked 19,5 cm Bästa billiga: 4,2/5
 5. Zwilling Dinner Latteskedar 6 st 210 mm Bästa prisvärdhet: 4,0/5
 6. ANNA Anna Lattesked 18 Mest robusta: 3,9/5
 7. Aida Raw Cafe Latteskedar Svart 4 st Mest minimalistiska: 3,8/5
 1. Bäst i test Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack

  Rostfria latteskedar i 4-pack med unik, skandinavisk design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Funktion:
  4,7/5
  Ergonomi:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Design:
  4,9/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack imponerar stort med sin utmärkta materialkvalitet. Skedarna är både robusta och hållbara, och är tillverkade av rostfritt stål vilket innebär att de tål maskindisk. De ligger också mycket bra i handen vilket gör att de är bekväma att använda vid praktisk användning. Detta, tillsammans med deras längd, gör att de är särskilt lämpliga för att röra om en latte.

  Designmässigt är dessa latteskedar mycket tilltalande. Det räfflade mönstret ger dem en attraktiv och unik touch, och dess skandinaviska formgivning gör att de passar in i både moderna och klassiska hem. Dessutom kommer skedarna i en vacker presentask, vilket gör dem perfekta som gåva till någon som uppskattar dansk designhistoria.

  Prisvärdheten kan vara något kontroversiell givet priset på 551 kr för ett 4-pack, vilket kan anses vara dyrt för vissa konsumenter. Men med tanke på den höga kvaliteten på materialet, den attraktiva designen och det faktum att de levereras i en elegant presentask, anser vi att priset är rättvist för vad du får. Sammantaget får Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack vårt betyg 4,7/5 baserat på dess prestanda i vår utvärdering.

  Fördelar

  • Utmärkt materialkvalitet
  • Tål maskindisk
  • Bekväma att använda
  • Tilltalande design
  • Levereras i presentask

  Nackdelar

  • Priset kan anses vara högt
  Produkten finns att köpa här:
  551 kr
 2. Bästa premiumvalet Georg Jensen New York Cafe Latte skedset, 4 st.

  Elegant skedset i rostfritt stål för latteälskaren.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Funktion:
  4,4/5
  Ergonomi:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Design:
  4,5/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Georg Jensen New York Cafe Latte skedset är en imponerande blandning av funktionell design och estetisk elegans. Materialkvaliteten är utmärkt, skedarna är tillverkade av matt rostfritt stål, vilket inte bara ger en solid känsla i handen utan också garanterar att de kommer att hålla under lång tid, även vid regelbunden maskindisk. Den långa designen gör dem perfekta för lattes och den eleganta formen adderar en touch av klass till vilken kaffekopp som helst.

  Setet har även fått höga betyg från konsumenterna och är uppenbarligen mycket uppskattat. Det faktum att setet har fått toppbetyg från tre olika recensenter visar att dess kvalitet och design är konsekvent uppskattad. Designern Henning Koppels geniala arbete syns verkligen genom hela setet och framhäver Georg Jensens engagemang för både funktionalitet och skönhet.

  Med en prislapp på 475 kr ligger Georg Jensen New York Cafe Latte skedset i det högre prissegmentet, men med tanke på den utmärkta kvaliteten och designen samt det starka varumärket, anser vi att det erbjuder god valuta för pengarna. Vårt sammanlagda betyg blir därmed 4,5 utav 5 möjliga. I vår bedömning tar vi hänsyn till alla de viktigaste aspekterna av produkten, inklusive materialkvalitet, design, funktion och prisvärdhet. Detta skedset är definitivt en investering, men en som kommer att förhöja din kaffeupplevelse med sin skönhet och funktionalitet.

  Fördelar

  • Hög kvalitet på material.
  • Elegant och funktionell design.
  • Lång livslängd, tål maskindisk.
  • Positiva recensioner från konsumenter.
  • Verk av känd designer.

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra skedset.
  • Kan vara för långa för vissa koppar.
  Produkten finns att köpa här:
  475 kr
 3. Bästa design Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk.

  Högkvalitativa, rostfria latteskedar med elegant och funktionell design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Funktion:
  3,9/5
  Ergonomi:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk har visat sig vara ett utmärkt val för alla kaffeälskare, med en totalbedömning på 4,3/5 i vårt test. Skedarna är tillverkade av rostfritt stål, vilket inte bara ger dem en distinkt och elegant look, men också en robust och hållbar konstruktion. Dessutom är de designade på ett sätt som gör dem mycket bekväma att hålla i, vilket gör omrörning av din latte till en behaglig upplevelse. Att de går att diskas i maskin är ytterligare en fördel, vilket bidrar till deras övergripande praktiska användning.

  Vad gäller design, skiljer sig Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk från mängden genom sin moderna och stilrena utformning. De passar perfekt i det moderna hemmet och kan med fördel kombineras med andra produkter ur samma serie. Recensioner från användare som Yvonne S. och Karin Å. bekräftar också att dessa skedar är både estetiskt tilltalande och funktionella - perfekta för både latte och dessert.

  Trots det något höga priset (449 kr), anser vi att Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk erbjuder mycket värde för pengarna. Med tanke på deras höga kvalitet, attraktiva design och övergripande funktionalitet, anser vi att de är väl värda investeringen. Sammanfattningsvis, om du söker en lattesked som kombinerar stil, hållbarhet och praktisk användning, kan Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk vara det perfekta valet för dig.

  Fördelar

  • Tillverkad av rostfritt stål
  • Moderna och stilrena
  • Maskindiskbara
  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Bekväma att hålla i

  Nackdelar

  • Något högt pris
  • Kan kräva matchande servis
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 4. Bästa billiga House Doctor Ox Lång Sked 19,5 cm

  Estetiskt tilltalande, hållbar sked i mörk titan av hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,7/5
  Funktion:
  3,8/5
  Ergonomi:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cervera)

  När det kommer till materialkvalitet har House Doctor Ox Lång Sked 19,5 cm verkligen levererat. Skeden är tillverkad av rostfritt stål med en fin beläggning av mörk titan vilket inte bara ger ett estetiskt tilltalande utseende utan också ökar dess hållbarhet. Dessutom är skeden maskindisktålig vilket gör den väldigt lätt att rengöra efter användning. I handen känns skeden robust och hållbar vilket ger en känsla av en högkvalitativ produkt.

  Designmässigt är skeden extremt attraktiv med sin mörka design och eleganta utseende. Den har en stilren och enkel look som definitivt kompletterar en kaffekopp på ett estetiskt tilltalande sätt. Skeden fungerar också bra vid praktisk användning, den ligger bra i handen och är lätt att använda när man rör om sin latte. Dess längd på 19,5 cm gör den perfekt för att röra om i större koppar och glas.

  I termer av prisvärdhet, erbjuder House Doctor Ox Lång Sked otroligt mycket värde för pengarna. Med tanke på dess högkvalitativa material, eleganta design och funktionella användning, är priset på 99 kr mycket rimligt. Baserat på recensionerna verkar det som att tidigare kunder också uppskattar produkten, med kommentarer som snygg, bra och värd priset. Totalt sett ger vi House Doctor Ox Lång Sked 19,5 cm ett betyg på 4,2 av 5 stjärnor.

  Fördelar

  • Högkvalitativt material
  • Maskindisktålig
  • Attraktiv design
  • Ligger bra i handen
  • Bra längd för större koppar

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Mörk färg kan blekna över tid
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 5. Bästa prisvärdhet Zwilling Dinner Latteskedar 6 st 210 mm

  Högkvalitativa, hållbara och stilfulla latteskedar i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Funktion:
  4,1/5
  Ergonomi:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Zwilling Dinner Latteskedarna är ett 6-pack av högkvalitativa och hållbara skedar som är perfekta för att njuta av en latte hemma. Tillverkade av rostfritt stål 18/10, är de robusta och tål maskindisk, vilket gör dem mycket praktiska för vardaglig användning. Dessutom har dess utformning tänkts igenom för att kunna vila fint på kanten av en lattemugg. Detta gör att skedarna inte bara är funktionella utan också estetiskt tilltalande.

  Designmässigt är dessa skedar snygga och stilfulla, vilket bidrar till serveringsupplevelsen. Deras polerade yta ger dem en elegant look som kompletterar alla former av kaffekoppar eller muggar. Kunder nämner även att skedarna bidrar till estetiken vid servering av en latte, vilket betonar deras attraktiva design. Dock noterar en kund att en av skedarna var annorlunda och inte kunde hänga på glaset vilket kan vara frustrerande.

  Prisvärdheten hos Zwilling Dinner Latteskedar 6 st är god med tanke på deras kvalitet och funktion. För 254 kr får du sex robusta, hållbara och stilfulla latteskedar som kommer att hålla i många år framöver. Med tanke på deras kvalitet och positiva recensioner från kunder, anser vi att detta är ett bra köp för alla latte-älskare därute. Vårt slutgiltiga betyg blir därför 4/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa och hållbara skedar
  • Tål maskindisk
  • Estetiskt tilltalande design
  • Polerad yta för elegant look
  • God prisvärdhet

  Nackdelar

  • En sked var annorlunda
  • Kan inte hänga på alla glas
  Produkten finns att köpa här:
  254 kr
 6. Mest robusta Anna Lattesked 18,5 cm Rostfritt stål

  Extra lång, smal och robust lattesked i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Funktion:
  3,5/5
  Ergonomi:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Anna Lattesked, som mäter 18,5 cm i längd, är en extra lång och smal sked som är perfekt för höga latteglas. Tillverkad i rostfritt stål, denna lattesked är robust och hållbar, tål maskindisk och har en attraktiv metallfärg som kompletterar kaffekoppen på ett estetiskt tilltalande sätt. Med tanke på dess kvalitet och funktion är priset på 34 kr verkligen prisvärt.

  Enligt de recensioner vi har samlat in, har denna lattesked fått betyg från 3 till 5 stjärnor. En användare kommenterade att den var lite tunn i utförandet, vilket kanske påverkade dess betyg på 3 stjärnor. Emellertid mottog produkten också betyg 5 stjärnor från två andra användare, en av dem beskrev skeden som alldeles perfekta som kaffe- och teskedar och den andra uttryckte att de var jättefina o bra pris. Det är tydligt att många användare tycker om denna lattesked trots dess något tunna konstruktion.

  Sammanfattningsvis är Anna Lattesked ett bra val för dem som söker en prisvärd och funktionell lattesked. Även om den kan vara lite tunn för vissa användares smak, gör dess attraktiva design och hållbara rostfria stålkonstruktion den till ett utmärkt komplement till varje kaffemugg. Med ett betyg på 3,9/5 stjärnor i vårt test, rekommenderar vi definitivt denna lattesked för alla latteälskare där ute.

  Fördelar

  • Extra lång och smal design
  • Tillverkad i robust rostfritt stål
  • Tål maskindisk
  • Attraktiv metallfärg
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan uppfattas som tunn i utförandet
  Produkten finns att köpa här:
  34 kr
 7. Mest minimalistiska Aida Raw Cafe Latteskedar Svart 4 st

  Prisvärda, hållbara och stilrena latteskedar i svart metall.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,3/5
  Funktion:
  3,7/5
  Ergonomi:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Aida Raw Cafe Latteskedar Svart 4 st är ett prisvärt alternativ för kaffeälskare som är på jakt efter robusta och funktionella latteskedar. Med ett pris på endast 142 kr för ett set om fyra, erbjuder dessa skedar ett utmärkt värde för pengarna. De är tillverkade av metall av god kvalitet, vilket garanterar deras hållbarhet och gör dem lämpliga för maskindisk - en viktig faktor för de flesta användare.

  När det gäller design, erbjuder Aida Raw Cafe Latteskedar Svart en minimalistisk estetik som passar väl in i de flesta kök. Det svarta utförandet ger skedarna en modern touch, vilket gör att de kompletterar din kaffekopp på ett estetiskt tilltalande sätt. Dessutom är deras längd och greppvänliga form idealiska för att röra om din latte effektivt.

  Även om dessa skedar inte sticker ut när det gäller unika designfunktioner eller extra finesser, levererar de solidt på de grundläggande aspekterna av vad som gör en bra lattesked. De är hållbara, praktiska, attraktiva och mycket prisvärda. Utifrån vår bedömning ger vi Aida Raw Cafe Latteskedar Svart 4 st betyget 3,8/5.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ.
  • Högkvalitativ metallkonstruktion.
  • Lämplig för maskindisk.
  • Minimalistisk och modern design.
  • Effektiv längd och greppvänlig form.

  Nackdelar

  • Saknar unika designfunktioner.
  • Inga extra finesser.
  Produkten finns att köpa här:
  142 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Lattesked Kvalitet Funktion Ergonomi Hållbarhet Design Totalbetyg Pris
Georg Jensen Bernadotte Långsked 4-pack 4,3/5 4,7/5 4,7/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
551 kr
Georg Jensen New York Cafe Latte skedset 4,6/5 4,4/5 4,6/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
475 kr
Eva Trio Legio Nova Lattesked 4 stk. 4,4/5 3,9/5 4,6/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
449 kr
Ox Lång Sked 19,5 cm 4,7/5 3,8/5 3,9/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
99 kr
Zwilling Dinner Latteskedar 6 st 210 mm 3,9/5 4,1/5 4,1/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
254 kr
ANNA Anna Lattesked 18 4,0/5 3,5/5 4,1/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
34 kr
Aida Raw Cafe Latteskedar Svart 4 st 3,3/5 3,7/5 4,0/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
142 kr
viktiga faktorer för att välja rätt lattesked

Så hittar du bästa lattesked

Att hitta den bästa lattesked kan verka som en enkel uppgift, men det finns faktiskt en hel del att tänka på. En bra lattesked ska inte bara vara praktisk och funktionell, utan den ska också vara hållbar och snygg att titta på. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter en ny lattesked:

Material

En av de första sakerna att titta på när du väljer en lattesked är vilket material den är gjord av. De vanligaste materialen är rostfritt stål och silver, men det finns också skedar tillverkade av plast eller bambu. Rostfritt stål är det mest populära valet eftersom det är hållbart, rostbeständigt och enkelt att rengöra. Silver är ett mer lyxigt alternativ som ofta används i finare bestickset, men det kräver mer underhåll och kan vara dyrare. Plast och bambu kan vara bra alternativ om du letar efter något mer budgetvänligt eller miljövänligt.

Längd

Längden på lattesked är också viktig att tänka på. En bra lattesked bör vara tillräckligt lång för att kunna nå botten på höga glas och muggar. Om skeden är för kort kommer du att ha svårt att röra om din dryck ordentligt. De flesta latteskedar är mellan 18 och 20 cm långa, men det finns också längre alternativ om du ofta dricker ur extra stora muggar eller glas.

Design

Även om funktionen är viktig, bör du inte glömma bort designen. En snygg lattesked kan förhöja din kaffeupplevelse och göra varje kopp kaffe till något speciellt. Det finns latteskedar i alla möjliga stilar, från moderna och minimalistiska till mer traditionella och utsmyckade. Välj en design som passar din personliga stil och ditt köksinredning.

Grepp

En bra lattesked bör också vara bekväm att hålla i. Greppet ska vara ergonomiskt utformat så att skeden ligger bra i handen och är lätt att röra om med. Om skeden har ett dåligt grepp kan den bli obekväm att använda, särskilt om du dricker mycket kaffe och använder skeden ofta.

Hållbarhet

Hållbarheten är en annan viktig faktor att överväga. En bra lattesked bör vara tillverkad av högkvalitativa material och vara ordentligt konstruerad så att den kan stå emot dagligt slitage. En hållbar lattesked kommer inte bara att hålla längre, utan den kommer också att se bättre ut över tid eftersom den inte blir repig eller missfärgad.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att överväga när man köper något, och latteskedar är inget undantag. Priset på latteskedar kan variera mycket beroende på material, design och märke. Du bör dock inte bara titta på priset - det är också viktigt att tänka på kvalitet och värde för pengarna. En billig lattesked kan verka som ett bra köp, men om den inte håller länge eller inte fungerar bra kan det vara bättre att investera i en dyrare modell.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner innan du gör ditt val. Användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur skeden fungerar i praktiken, och om den lever upp till tillverkarens löften. De kan också ge dig tips om eventuella problem eller nackdelar med skeden som du kanske inte har tänkt på.

Lattesked Banner 2

Hur använder man en lattesked?

En lattesked kanske verkar självklar att använda, men det finns faktiskt några tips och tricks som kan hjälpa dig att få ut det mesta av denna specialsked. Här är några saker att tänka på när du använder din lattesked:

Mätning

Först och främst kan du använda din lattesked för att mäta ingredienser till din latte eller andra drycker. Många recept kräver en viss mängd socker, kaffe eller andra tillsatser, och med en lattesked kan du mäta dessa ingredienser med precision. Tack vare skedens längd kan du också mäta ingredienser direkt i höga glas eller muggar utan att behöva hälla över dem i en separat behållare.

Rör om

En av de främsta anledningarna till att latteskedar är längre än vanliga skedar är att de ska kunna röra om drycker i höga glas och muggar. När du gör en latte eller annan blandad dryck vill du se till att alla ingredienser blandas ordentligt, och det är här lattesked kommer in i bilden. Med dess hjälp kan du enkelt röra om din dryck för att säkerställa att den är jämnt blandad från topp till botten.

Servering

Latteskedar kan också användas för servering. Om du serverar latte eller annan dryck i ett högt glas eller en mugg, kan du lägga skeden i glaset innan du serverar det. Detta gör det enklare för dina gäster att röra om sin dryck om de behöver det, och det ger också din servering en mer professionell och sofistikerad look.

Underhåll

Det är viktigt att ta hand om din lattesked för att hålla den i bästa möjliga skick. Rengör skeden efter varje användning för att undvika att matrester fastnar på den. De flesta latteskedar kan diskas i diskmaskin, men om din sked är gjord av ett mer känsligt material som silver kanske du behöver handdiska den. Kontrollera tillverkarens anvisningar för att vara säker.

Kreativ användning

Slutligen, tveka inte att vara kreativ med din lattesked! Även om den är utformad för att användas med latte och andra höga drycker, kan du också använda den för andra ändamål. Använd den till exempel för att få ut det sista ur en burk eller flaska, för att blanda cocktails, eller till och med för att plantera små växter. Möjligheterna är oändliga!

Lattesked Banner 3

Vem har nytta av en lattesked?

En lattesked är ett mångsidigt redskap som kan användas på många olika sätt. Men vem har egentligen mest nytta av en lattesked? Här är några exempel:

 • Kaffeälskare: Om du älskar att dricka latte, cappuccino eller andra kaffedrycker som serveras i höga glas eller muggar, är en lattesked ett måste. Med dess hjälp kan du röra om din dryck ordentligt och se till att alla ingredienser blandas jämnt. Dessutom är den perfekt för att mäta och tillsätta socker, mjölk eller andra tillsatser.
 • Smoothie- och milkshake-drinkare: Om du ofta gör smoothies eller milkshakes hemma, kommer du också att ha stor nytta av en lattesked. Den långa skeden gör det enkelt att röra om din dryck och blanda alla ingredienser ordentligt, även i höga glas. Dessutom kan du använda den för att mäta och tillsätta ingredienser som yoghurt, honung eller proteinpulver.
 • Personer som gillar att baka: Om du gillar att baka kommer du att uppskatta en lattesked. Den långa skeden gör det lättare att mäta och tillsätta ingredienser som socker, mjöl eller kakao till dina bakverk. Dessutom kan du använda den för att röra om smeten och se till att alla ingredienser blandas ordentligt.

Med det sagt, om du sällan dricker höga drycker som latte eller milkshake, och inte heller bakar ofta, kanske du inte har lika stor nytta av en lattesked. En vanlig tesked kan vara tillräcklig för de flesta av dina behov. Men även om du inte använder den dagligen, kan en lattesked vara ett trevligt tillskott till ditt bestickset som ger lite extra elegans till kaffepausen eller tebjudningen.

vanliga frågor om Lattesked

FAQ: Vanliga frågor om Lattesked

Är latteskedar och dessertskedar samma sak?

Nej, latteskedar och dessertskedar är inte samma sak, även om de ofta kan användas omväxlande. Latteskedar är generellt sett längre än dessertskedar, vilket gör dem idealiska för att röra om drycker i höga glas och muggar. Dessertskedar, å andra sidan, är ofta bredare och kortare, vilket gör dem mer lämpliga för att äta desserter som pudding eller glass. Båda typerna av skedar kan vara användbara i olika situationer, så det kan vara bra att ha både latteske och dessertsked hemma.

Hur lång är en lattesked?

Längden på en lattesked kan variera beroende på märke och modell, men de flesta latteskedar är mellan 18 och 20 cm långa. Denna längd gör dem perfekta för att röra om drycker i höga glas eller muggar. Om du ofta dricker ur särskilt höga behållare kan det dock vara värt att leta efter en ännu längre sked.

Hur ska jag rengöra min lattesked?

De flesta latteskedar kan rengöras i diskmaskin, vilket gör dem mycket praktiska och enkla att underhålla. Om din sked är gjord av ett mer känsligt material som silver kanske du behöver handdiska den för att undvika skador eller missfärgningar. Oavsett vilket material din sked är gjord av bör du alltid rengöra den efter varje användning för att hålla den i bästa möjliga skick.

Kan jag använda en lattesked för te?

Ja, du kan absolut använda en lattesked för te. Dess längd gör den idealisk för att röra om socker, mjölk eller andra tillsatser i höga tekoppar. Dessutom kan den långa skeden ge din tekopp en extra touch av elegans och sofistikering. Så även om du inte är ett stort fan av latte kan du fortfarande ha nytta av en lattesked.

Är alla latteskedar tillverkade av rostfritt stål?

Nej, även om rostfritt stål är det mest populära materialet för latteskedar, finns det också skedar tillverkade av andra material. Silver är ett annat vanligt alternativ, särskilt för finare bestickset. Det finns också latteskedar tillverkade av plast eller bambu, vilka kan vara bra alternativ om du letar efter något mer budgetvänligt eller miljövänligt.

Vad kostar en bra lattesked?

Priset på en lattesked kan variera mycket beroende på material, design och märke. Du kan hitta budgetalternativ för bara några få dollar, medan mer lyxiga modeller kan kosta flera hundra dollar. Kom ihåg att det inte bara är priset som spelar roll - det är också viktigt att tänka på kvalitet och värde för pengarna. En billig lattesked kan verka som ett bra köp, men om den inte håller länge eller inte fungerar bra kan det vara bättre att investera i en dyrare modell.

Kan jag använda en lattesked för andra ändamål än att röra om drycker?

Absolut! Även om latteskedar är utformade för att röra om drycker i höga glas och muggar, kan de också användas för många andra ändamål. Du kan till exempel använda dem för att mäta och tillsätta ingredienser när du lagar mat eller bakar, för att blanda cocktails, eller till och med för att plantera små växter. Med lite kreativitet kan en lattesked bli ett av de mest mångsidiga redskapen i ditt kök.

Vilka är de mest relaterade produkterna till en lattesked?

En lattesked är ett specialverktyg som används för att röra om i latte och andra liknande drycker. Den är längre än en vanlig tesked, vilket gör det lättare att röra om i höga latteglas. Men det finns även flera andra typer av bestick och köksredskap som kan vara relevant att ha när du njuter av din latte eller andra drycker. Här är några exempel:

 • Lattesked: Som vi redan nämnt används en lattesked för att röra om i latte och andra höga drycker.
 • Tesked: En tesked är mindre än en lattesked och används oftast för att röra om i te, kaffe och andra mindre drycker.
 • Ätpinnar: Ätpinnar är ett annat slags bestick som används framför allt i asiatiska länder för att äta mat. De kan också vara användbara för att röra om i vissa typer av drycker.
 • Såsslev: En såsslev används för att hälla sås över mat. Den kan också användas för att hälla mjölk eller grädde i din latte eller andra drycker.
 • Bestickset: Ett bestickset är en samling bestick, ofta inklusive teskedar, matbestick, knivar och gafflar. Det kan vara bra att ha ett komplett set hemma, så att du alltid har rätt typ av bestick till hands.

Dessa verktyg kan alla hjälpa till att förbättra din upplevelse när du dricker latte eller andra drycker. Men glöm inte att det viktigaste är att njuta av din dryck!

Lattesked Banner 4

Om vårt test

När vi på Bäst i Test 24 satte igång med att testa lattesked var vårt mål att hitta den allra bästa. Vi ville ta reda på vilken lattesked som erbjöd bäst kvalitet, hållbarhet och design. För att göra detta gick vi igenom en grundlig test- och utvärderingsprocess som innefattade flera olika steg.
 • Kvalitet: Hur bra är latteskeden tillverkad? Vilket material består den av och hur pass slitstark är den?
 • Design: Hur ser latteskeden ut? Passar den in i en modern köksmiljö och är den funktionell i sin design?
 • Pris: Vilket pris har latteskeden och hur står det sig i jämförelse med kvaliteten och designen?
 • Användarvänlighet: Är latteskeden bekväm att hålla i? Är den lätt att rengöra?
 • Hållbarhet: Hur lång livslängd har latteskeden? Tål den maskindisk och dagligt slitage?

Genom att noggrant analysera dessa aspekter kunde vi rangordna de olika latteskedarna och till slut utsåg vi den bästa. Vi strävade efter att ge en objektiv och rättvis bedömning baserad på våra omfattande tester, för att du som konsument ska kunna göra ett välgrundat val när du köper din nästa lattesked.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.8 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.