Bäst i test: Bästa Mjölkskummaren

Uppdaterad 3 mars 2023

Mjölkskum ger kaffet en lyxig känsla. Det är något särskilt att få en god kopp cappucino med ett härligt lager skummad mjölk på. Eller varför inte lyxa till o'boyen genom att skumma den? Även om det krävs lite talang för att lyckas med mönster i kaffeskummet så är själva skummandet av mjölken något du enkelt kan fixa själv hemma. Det finns flera gör det själv produkter inom kaffemarknaden och mjölkskummare är inget undantag. För att underlätta ditt val har vi utfört ett test på ett flertal och listat 5 stycken vi av olika anledningar tycker står ut från mängden, där Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml. blev utsedd till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Mjölkskummare 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Mjölkskummarna 2023:

 • Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml. - Bäst i test
 • Mjölkskummare - Bästa premiumvalet
 • Brasilia Mjölkskummare - Bästa billiga
 • Bialetti Mjölkskummare INDUKTION 1000
 • Italico mjölkskummare

De 5 bästa Mjölkskummarna i Juni 2023

 1. 1. Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml.- Bäst i test

  9,5/10
  ”En manuell mjölkskummare som gör sig utmärkt bredvid kaffepressen”.
  Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml.
  Bäst i test
  Drift
  Manuell
  Effekt
  Manuell
  Kapacitet
  0.15 liter
  Uppvärmningsfunktion
  Nej
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket snygg design
  • Enkel manuell pumpning (miljövänlig & hållbar)
  • Relativt hög kapacitet
  • Kan värmas i mikron
  Nackdelar
  • Håller värmen ganska dåligt

  Recension

  Chambords mjölkskummare är mycket stilren och passar in i nästan alla köksinredningar, om du dessutom använder dig utan en kaffepress så kombineras den utmärkt med denna. Det är verkligen en mjölkskummare du kan låta stå framme och den är dessutom effektiv, trots att den är manuell.

  Mjölkskummaren klarar av att skumma 0.15 liter och du skummar genom att pumpa kolven upp och ner i cirka 30 sekunder, lika snabb som alla elektriska alternativ och det helt utan att använda någon el eller liknande. Förutom några plastdetaljer är behållaren och lock helt i glas och metall och därför ett väldigt miljövänligt och hållbart alternativ. Du kan ha både ett gott samvete, en god cappucino och en snygg inredningsdetalj med denna i köket.

 2. 2. Mjölkskummare- Bästa premiumvalet

  9,4/10
  ”För kaffekonnässören med en känsla för köksinredning”.
  Mjölkskummare
  Bästa premiumvalet
  Drift
  Kabelansluten
  Effekt
  500 w
  Kapacitet
  0.25 liter
  Uppvärmningsfunktion
  Ja
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Multifunktionell
  • Snabb & hög kapacitet
  • Induktionsvärmning (varm mjölk på nolltid)
  • Manuell & elektriska inställningar
  Nackdelar
  • Högt pris

  Recension 

  SMEG gör väldigt stilrena och kvalitativa köksprodukter. Denna är från deras ikoniska retrokollektion och gör sig väldigt bra i de flesta hemmen. Det är en ganska dyr maskin, men hela det priset sitter faktiskt inte i designen; för detta är verkligen en högpresterande mjölkskummare som klarar det mesta.

  Du kan både värma och skumma mjölken och den har en hög kapacitet på 0.25 liter skumning. Den har även flera inställningar för om du ska göra varm choklad, värma mjölk, skumma mjölk, skumma mjölken tjockt eller skumma mjölk manuellt. Den är även utrustad med induktionsvärmning så mjölken blir varm på nolltid. Behållaren går att diska i maskin och själva maskinen kommer i flera färger så det är bara att välja den som passar bäst in i ditt hushåll. Vill du ha lyxig kaffe så fixar SMEG det åt dig utan krångel.

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 3. 3. Brasilia Mjölkskummare- Bästa billiga

  9,2/10
  ”En enkel handhållen mjölkskummare i stilren design”.
  Brasilia Mjölkskummare
  Bästa billiga
  Drift
  Batteridriven
  Effekt
  Ej specificerad
  Kapacitet
  0.1 liter
  Uppvärmningsfunktion
  Nej
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Snabb & enkel
  • Diskret & stilren
  • Enkel att rengöra
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Relativt svag (skumma mjölk till en kaffe i taget)

  Recension

  Brasilias mjölkskummare är kanske vad de flesta av oss tänker på när man tänker på en mjölkskummare för hemmabruk. En visp på en batteridiven pinne. Den är minimalistisk och kommer med en ställning som du kan placera var som helst i köket för snabb användning. Den stilrena designen gör även att den faktiskt passar i de flesta köksinredningar, men går även självklart att lägga i en låda om man så föredrar.

  Den skummar mjölken snabbt och smidigt förutsatt att du inte försöker skumma för mycket. Den kan klara relativt mycket mjölk men det tar längre tid, så enklast är att skumma lite i taget om du ska göra kaffe till fler än en person. För dig som använder en mjölkskummare relativt sällan men ändå vill kunna lyxa till morgonkaffet är detta ett väldigt bra och prisvärt alternativ.

 4. 4. Bialetti Mjölkskummare INDUKTION 1000

  8,9/10
  ”Manuell & spis/induktionskompatibel mjölkskummare med en halvliters kapacitet”.
  Bialetti Mjölkskummare INDUKTION 1000
  Drift
  Manuell
  Effekt
  Manuell
  Kapacitet
  0.5 liter
  Uppvärmningsfunktion
  Nej
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  365 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Zero waste produkt (hållbar)
  • Mycket hög kapacitet
  • Spis- & induktionskompatibel
  Nackdelar
  • Relativt dyr produkt

  Recension

  Bialetti är ett välkänt italienskt märke inom kaffevärlden och har här en fantastisk manuell mjölkskummare som gör alla kaffebjudningar till en lyxig sådan. Du har möjlighet att skumma upp till en halvliter mjölk och kan samtidigt värma den på spisen. Det är endast att pumpa upp skummet till belåtenhet med handtaget på locket. Den är enkel, stilren och ger dig snabbt skummad mjölk till ditt kaffe.

  Eftersom den är manuell och i rostfritt stål är det även en zero-waste produkt som du kan återvinna men tar du väl hand om den kommer den garanterat att hålla dig en hel livstid. Designen är simpel och men tilltalande och den passar in i de flesta köken. Det rostfriastålet gör att du kan diska den i maskin eller för hand och det gör den även kompatibel med spis- och induktionshällar.

 5. 5. Italico mjölkskummare

  8,8/10
  ”En prisvärd och effektiv mjölkskummare med anti-stickbeläggning för enkel rengöring”.
  Italico mjölkskummare
  Drift
  Kabelansluten
  Effekt
  600 W
  Kapacitet
  0.15 liter
  Uppvärmningsfunktion
  Ja
  Frakt från 49 kr
  30 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Rengörs endast med trasa
  • Ger mycket skummad mjölk
  • Både skumning & uppvärmning möjlig
  • Värmebevarande
  Nackdelar
  • En något tråkigare design

  Recension

  Italicos mjölskummare är en väldigt snabb och smidig mjölkskummare som både kan värma och skumma mjölken. Den har bra isolering och blir därför aldrig för varm på utsidan, samtidigt som mjölken håller värmen bra. Den har både hög effekt och kapacitet så att du kan skumma mycket mjölk snabbt och enkelt. Du är bara ett knapptryck bort från att avnjuta en eller flera cappucinos. Vill du bara värma mjölken istället för att skumma den går även det bra, och då kan du fylla behållaren till 0.3 liter istället för de 0.15 liter som är maxkapaciteten för att skumma mjölken.

  En av de största fördelarna med Italicos mjölkskummare är att du inte behöver diska eller tvätta rent den, du ska till och med inte göra det. Tack vare dess anti-stickbeläggning behöver du endast använda en trasa eller papper för att torka ut den och vips så är den ren. För priset får du en fantastisk mjölkskummare, är det något som skulle kunna vara bättre är det möjligtvis en mer tilltalande design. Som den är nu är den väldigt neutral så den är absolut inget som förstör köksinredningen men den förgyller den inte heller.

mjolkskummare kopguide

Din köpguide till bästa mjölkskummaren

Ska du göra en god o'boy eller bjuda vännerna på cappucino är en mjölkskummare verktyget för dig. Här nedan har vi samlat några av de aspekterna vi fann relevanta när det kommer till att välja en mjölkskummare. Ta dig gärna en titt innan du gör ett eget val.

 • flash

  Effekt 

  Hur kraftfull maskinen är säger något både om resultatet och hur snabbheten. Du kan oftast räkna med både bättre och snabbare resultat med en högre effekt. Det finns flera modeller där du manuellt skummar mjölken och då är det din egen styrka som avgör hur lång tid det tar. Dessa och de med mindre effekt ger dig lite mer kontroll över resultatet eftersom du ser mer tydligt när mjölken skummats klart.
 • liter

  Kapacitet 

  Hur mycket mjölk som kan skummas är viktigt om man till exempel har middagsbjudning eller om både du och din partner gillar att lyxa till morgonkaffet. En liten handdriven skummare klarar egentligen bara att skumma åt mjölk till en dryck i taget, vilket till en bjudning kan bli lite jobbigare när man vill göra flera drycker samtidigt. Desto större skummaren är desto mer mjölk kan du skumma. För cappucino gäller vanligen: 1/3 kaffe, 1/3 mjölk och 1/3 mjölkskum (där kaffebasen är en enkel espresso).
 • streamer

  Design 

  Hur mjölkskummaren ser ut kan vara en ganska viktig detalj om man har ett fint inrett kök. Det är alltid en fördel om saker som används relativt ofta kan stå framme utan att se anskrämliga ut. Många handhållna mjölkskummare lägger man gärna i en låda medan de som kommer i behållare ofta har mer fokus på en stilren design så att de kan förbli framme. Detta påverkar alltid priset men en stilren mjölkskummare kan du låta stå framme vilket åtminstone vi föredrar.
 • milk3

  Extra funktioner 

  Vissa mjölkskummare kan även värma mjölken åt dig eller tillåter dig använda mjölkskummaren på spisen eller i micron så att du slipper smutsa ner flera behållare. Det är ett smidigt tillägg som underlättar på morgonen när man gärna slipper disk och krångel. Vissa modeller kan ha flera inställningar för olika drycker för exempelvis varm eller kall mjölk, medan andra är bara en liten visp på en pinne. Det finns även de som är helt manuella som du skummar mjölken likt man kärnar smör; genom att pumpa upp det.
 • price tag

  Pris 

  Priset på en mjölkskummare kan variera en del beroende på märke, storlek och funktioner. Det kostar allt från några hundralappar till över tusen kronor. Du kan komma undan billigt med en handhållen mjölkskummare men då får du också leva med en något sämre kvalité, som inte kan skumma mjölk åt flera samtidigt och något sämre livslängd. Det beror alldeles på hur mycket du använder dig av en mjölkskummare hur värt det är att lägga mycket pengar på den. Är du en kaffekonnässör är det helt klart värt att investera i en något dyrare maskin för att alltid få det där perfekta skummet, om du använder den någon gång ibland för att lyxa till vardagen så kan en handhållen räcka gott och bra.

Vårt test av mjölkskummare

Det finns relativt många olika sorters mjölkskummare på marknaden. Dels handhållna enkla vispar och mer avancerade behållare med visp med många olika utformningar och funktioner. Det vi främst tittat på i vårt test är vilken sorts mjölkskummare det är, vad resultaten är, vilka funktioner mjölkskummaren har, hur mycket den kostar och hur den är designad.

Längre ner på sidan kan du se i vår köpguide vilka aspekter du kan behöva fundera över innan du köper en mjölkskummare. Sammanfattningsvis har följande faktorer varit viktigast i vår betygsättning: Resultat, funktionalitet och pris.

Vanliga frågor om mjölkskummare

Vilken mjölkskummare är bäst?

I vårt test vann Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml. eftersom den är snabb, effektiv och prisvärd, men alla alternativ i vårt lista har sina för- och nackdelar och det är väldigt individuellt vad man letar efter när det kommer till köksmaskiner. Ta gärna en titt på våra andra utvalda produkter och köpguide för att bilda dig en uppfattning av vilken slags mjölkskummare passar dig bäst.

Är manuella eller elektriska mjölkskummare bäst?

Båda ger likvärdiga resultat frågan är bara om du vill slippa skumma själv eller inte? Elektriska mjölkskummare göra hela jobbet åt dig och du behöver med vissa inte ens avsluta skummningen då de har automatisk avstängning, medan manuella kräver att du själv skummar mjölken och bestämmer när den är tillräckligt skummad.

Vad använder jag en mjölkskummare till?

Som namnet antyder är de främst till för att skumma mjölk. Skummad mjölk används främst till olika kaffedrycker såsom cappucino eller dylikt. Det ger en extra lyx till hemmakaffet helt enkelt men du kan även skumma O'Boy eller andra mjölkbaserade drycker.

Ska jag värma mjölken?

Det är absolut vanligast att mjölken värms innan den skummas, av den enkla anledningen till att mjölken skummas bättre vid högre temperaturer. Det har med proteinuppsättningen och fettmängden i mjölken att göra. Mjölk går att skumma kall men det blir mindre skummigt och aptitligt. Det är därför de flesta mjölkskummarmaskiner kommer med värmefunktioner.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 5 / 5