Bästa Såssleven 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Upplev perfektion i såsservering med marknadens bästa och mest hållbara såsslev.
Såsslev - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Hardanger Bestikk Lykke Såsslev Hardanger Bestikk Lykke Såsslev
Pris
378 kr
Till butik
betyg 4,5 Hardanger Bestikk Carina Såsslev Hardanger Bestikk Carina Såsslev
Pris
375 kr
Till butik
betyg 4,3 Rösle Såsslev Rösle Såsslev
Pris
314 kr
Till butik
betyg 4,2 Modern House Ivo Såsslev 18 cm Blank Modern House Ivo Såsslev 18 cm Blank
Pris
247 kr
Till butik
betyg 4,0 Exxent Opera Såssked Oval Exxent Opera Såssked Oval
Pris
119 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En såsslev är ett redskap som är oumbärligt i varje kök och särskilt när det kommer till att servera såser. Såssleven, som ofta är tillverkad i rostfritt stål eller silikon, fungerar som ett utmärkt verktyg för att portionera ut sås på ett snyggt och prydligt sätt. Den har en djup skålformad del vilket gör det lätt att hämta upp sås från botten av kastruller och grytor. Oavsett om det är en krämig bearnaisesås till helgens biffmiddag, en lättvinägrett till salladen eller en mustig tomatsås till pastan, kommer en såsslev alltid till användning.

När vi nu har tagit oss an uppgiften att testa och granska olika såsslevar på marknaden, har vi kommit fram till ett överraskande resultat. Hardanger Bestikk Lykke Såsslev är det bästa såsslevet vi har stött på. Den kombinerar funktionell design med hög kvalitet och hållbarhet. Detta är inte bara en såsslev – det är en förlängning av din hand i köket, en trogen tjänare som alltid levererar. Så nästa gång du står där i köket och funderar över hur du bäst serverar din hemlagade sås, kom ihåg vår testvinnare.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Såsslevarna 2024

 1. Hardanger Bestikk Lykke Såsslev Bäst i test: 4,7/5
 2. Hardanger Bestikk Carina Såsslev Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Rösle Såsslev Bästa multifunktionella: 4,3/5
 4. Ivo Såsslev 18 cm Blank Bästa balansen: 4,2/5
 5. Exxent Opera Såssked Oval Bästa tidlösa design: 4,0/5
 6. Dorre Classic såssked Bästa storleksvalet: 3,9/5
 7. Exxent Ösa 5 cl Bästa billiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Hardanger Bestikk Lykke Såsslev

  Elegant, funktionell såsslev med hög hållbarhet och ergonomisk design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Funktion:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Ergonomi:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Hardanger Bestikk Lykke Såsslev är verkligen ett mästerverk när det kommer till både design och funktionalitet. Med ett betyg på 4,7/5 från oss, står det klart att denna såsslev verkligen lever upp till sin beskrivning. Dess rena linjer och stilrena estetik gör den till en sofistikerad del av varje köksutrustning. Den ergonomiska designen garanterar ett bekvämt grepp, vilket gör det enkelt att hälla sås utan spill, vilket leder till en förbättrad matlagningsupplevelse.

  Såssleven är tillverkad av högkvalitativt material som tål användning över tid. Dess hållbarhet är en av dess främsta styrkor, vilket innebär att du kan lita på att den inte deformeras eller smälter även vid användning vid höga temperaturer. Dessutom är den lätt att rengöra, vilket gör underhållsfriheten till en annan stark punkt.

  Med tanke på dess pris på 378 kr kan Hardanger Bestikk Lykke Såsslev anses vara ett utmärkt val för både hemmakockar och proffs. Den matcher perfekt med andra bestick från samma kollektion och ger din dukning en personlig touch. Med tanke på alla dessa faktorer anser vi att Hardanger Bestikk Lykke Såsslev är värd sitt pris och levererar suverän prestanda, vilket gör den till ett utmärkt köp.

  Fördelar

  • Stilren och sofistikerad design
  • Ergonomisk form för bekvämt grepp
  • Högkvalitativt, hållbart material
  • Lätt att rengöra
  • Matchar med andra bestick i samma kollektion

  Nackdelar

  • Något högt pris
  • Kan vara för stilren för vissa smaker
  Produkten finns att köpa här:
  378 kr
 2. Bästa premiumvalet Hardanger Bestikk Carina Såsslev

  Högkvalitativ, robust och estetiskt tilltalande såsslev med utmärkt balans.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Funktion:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Ergonomi:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Hardanger Bestikk Carina Såsslev har blivit en älskad favorit i många kök på grund av dess unika design och höga kvalitet. Det faktum att den här såssleven är tillverkad av norska Hardanger betyder att den bär på en arv av utmärkt hantverk och funktionell estetik, vilket återspeglas i dess mjuka och dekorativt kantade design. Den passar in i alla köksstilar och tillför en tidlös charm till din matlagningsupplevelse. Den är både bekväm att hålla i och tilltalande att se på, vilket ger den höga poäng inom designkategorin.

  Carina Såsslev är gjord av robusta material som tål dagligt slitage utan att förlora sin form eller stil. Detta gör den till en hållbar investering som kommer att hålla i många år framöver. Den kan också tåla höga temperaturer utan att deformeras eller smälta, vilket är ett stort plus när du använder den för olika matlagningssyften. Dessutom är den lätt att rengöra, vilket sparar tid och ansträngning efter matlagningen.

  När det kommer till användarvänlighet, uppfyller Carina Såsslev alla förväntningar. Med sin lämpliga vikt och balans är det lätt att hälla sås utan spill, vilket gör matlagningen smidigare och mer njutbar. Den levereras dessutom i en presentask, vilket gör den till en perfekt gåva för matälskare. Med allt detta i åtanke, ger vi Hardanger Bestikk Carina Såsslev ett betyg på 4,5/5. Vi är övertygade om att det är en utmärkt såsslev för både hemmakockar och proffs.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och hållbar konstruktion
  • Tål höga temperaturer
  • Lätt att rengöra
  • Estetiskt tilltalande design
  • Bekväm att hålla i

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Kan vara för tung för en del användare
  Produkten finns att köpa här:
  375 kr
 3. Bästa multifunktionella Rösle Såsslev

  Högkvalitativ, hållbar såsslev med dubbla hälltutar och upphängningskrok.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Funktion:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Ergonomi:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Rösle Såsslev kommer in på en stark tredjeplats i vårt test med ett betyg på 4,3/5. Först och främst levererar denna såsslev på designfronten med två hälltutar som ger användaren möjlighet att hälla från båda sidor. Den har också en krok för upphängning, vilket hjälper till att spara utrymme i lådan. Sleven är tillverkad av 18/10 rostfritt stål, vilket garanterar hög kvalitet och hållbarhet.

  Rösle Såsslevs materialval är också värt att nämna. Det rostfria stålet gör sleven säker att använda med alla typer av matlagning och gör den enkel att rengöra. Den är också robust och kan hantera höga temperaturer utan att deformeras eller smälta, vilket ger den höga poäng när det gäller hållbarhet.

  Slutligen får Rösle Såsslev betyg för sin användarvänlighet. Dess dubbla hälltutar gör det enkelt att hälla utan spill, oavsett åt vilket håll du vill hälla. Dessutom har den en lämplig vikt och balans som gör den behaglig att använda, även under längre matlagningspass. Till ett pris av 314 kr erbjuder Rösle Såsslev enastående värde och är ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och hållbar såsslev.

  Fördelar

  • Har två hälltutar för enkel användning
  • Har en krok för upphängning
  • Tillverkad av hållbart 18/10 rostfritt stål
  • Säker att använda med alla typer av matlagning
  • Bra vikt och balans för behaglig användning

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa konsumenter
  • Inte lika lätt att rengöra som vissa andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  314 kr
 4. Bästa balansen Modern House Ivo Såsslev 18 cm Blank

  En blankpolerad, robust och användarvänlig såsslev för alla kökstyper.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Funktion:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Ergonomi:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Modern House Ivo Såsslev 18 cm Blank får vår bedömning av 4,2/5 vilket gör det till ett utmärkt val för både hemmakocken och den professionella. Dess klassiska design med blankpolerad finish gör det inte bara visuellt tilltalande men tillhandahåller också en smidig och bekväm matlagningsupplevelse. Det är inte bara estetiskt tilltalande, utan passar också perfekt in i olika köksstilar, vilket gör det till ett mångsidigt tillbehör för varje kök.

  Såssleven är tillverkad av stål vilket ger den en robust känsla och hållbarhet. Det kan säkert användas med alla typer av matlagning och är lätt att rengöra. Det ska dock noteras att även om produkten kan diskas i maskin, rekommenderas det att besticken sköljs av efter användning och att eventuell fukt torkas noggrant för att förhindra rostbildning på grund av dess exponering för fukt eller mat med högt syrainnehåll.

  Med tanke på dess användarvänlighet har Modern House Ivo Såsslev 18 cm Blank en lämplig vikt och balans vilket gör den lätt att använda. Dessutom kan du enkelt hälla sås utan spill, vilket ger en behaglig matlagningsupplevelse. Trots sitt högre pris jämfört med andra såsslevar på marknaden, är dess kvalitet och funktioner värda investeringen.

  Fördelar

  • Estetiskt tilltalande och mångsidig design
  • Tillverkad av robust och hållbart stål
  • Lätt att rengöra
  • Lämplig vikt och balans
  • Effektiv för att hälla sås utan spill

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra såsslevar
  • Risk för rostbildning vid exponering för fukt
  Produkten finns att köpa här:
  247 kr
 5. Bästa tidlösa design Exxent Opera Såssked Oval

  Elegant, hållbar och användarvänlig såsslev i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Funktion:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Ergonomi:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Exxent Opera Såssked Oval imponerar med sin tidlösa design och hållbarhet. Med sin ergonomiska utformning och estetiskt tilltalande yta i rostfritt stål, passar den in i alla köksmiljöer och adderar ett elegant inslag. Dess längd och vikt ger en bra balans vilket gör den lätt att använda, oavsett om du häller sås vid middagsbordet eller rör om i stora grytor.

  Denna såsslev är tillverkad av nickelfritt 18/0-stål, vilket gör den säker att använda med alla typer av matlagning. Den rostfria stålytan är också enkel att rengöra, vilket är ett stort plus. Med tanke på dess hållbara material och form, är denna såsslev gjord för att hålla under lång tid utan att deformeras eller smältas även vid höga temperaturer.

  När det gäller användarvänlighet, är Exxent Opera Såssked Oval i toppklass. Den har en komfortabel vikt och balans som gör den lätt att hantera och ger en smidig matlagningsupplevelse. Dess ovala form möjliggör också enkel hällning av sås utan spill. Sammanfattningsvis, för ett pris av 119 kr, erbjuder denna såsslev utmärkt värde för pengarna med tanke på dess kvalitetsmaterial, hållbarhet och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Tidlös och hållbar design
  • Ergonomisk och estetisk utformning
  • Passar i alla köksmiljöer
  • Tillverkad av nickelfritt 18/0-stål
  • Lätt att rengöra

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Kan vara för tung för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  119 kr
 6. Bästa storleksvalet Dorre Classic såssked

  Elegant, högkvalitativ och ergonomisk såssked med tidlös design.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Funktion:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Ergonomi:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  I vår utvärdering av Dorre Classic såssked ger vi produkten ett betyg på 3,9 av 5. Det första vi noterar med denna såssked är dess tidlösa design och högkvalitativa rostfria stålkonstruktion. Dess eleganta utseende gör att den passar in i de flesta köksstilar och kan enkelt kombineras med andra bestick från Dorre för att skapa en harmonisk dukning. Den är dimensionerad till 21 x 6 x 3 cm, vilket ger den rätt storlek för att hälla sås utan spill.

  Vi uppskattar att Dorre Classic tål maskindisk, vilket gör rengöringen smidig och enkel. Trots sitt finare utseende, klarar såssleven användning under all slags matlagning och står emot slitage mycket bra. Den högkvalitativa konstruktionen betyder också att den kan tåla höga temperaturer utan att deformeras eller smälta, vilket är en viktig faktor när det kommer till hållbarhet.

  Dessutom är Dorre Classic såssked ergonomiskt utformad för ett bekvämt grepp. Detta gör den lätt att använda, oavsett om du är en hemmakock eller en professionell. Användare har gett positiva recensioner om Dorre Classic och kommenterar särskilt dess perfekta storlek, praktiska användning och estetiska skönhet. Med tanke på dess pris på 90 kr, anser vi att Dorre Classic såssked ger mycket värde för pengarna och är ett utmärkt alternativ för dem som söker en pålitlig och stilren såsslev.

  Fördelar

  • Tidlös och högkvalitativ design
  • Rätt storlek för såshällning
  • Tål maskindisk
  • Ergonomiskt utformad
  • Mycket värde för pengarna

  Nackdelar

  • Kan vara för stor för små skålar
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  90 kr
 7. Bästa billiga Exxent Ösa 5 cl

  Hållbar och användarvänlig såsslev i rostfritt stål.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Funktion:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Ergonomi:
  3,6/5
  Pris:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  Baserat på vår noggranna utvärdering av Exxent Ösa 5 cl, bedömer vi denna såsslev som en stark kandidat för dem som söker enkelhet och funktionalitet. Sleven, som är tillverkad av rostfritt stål, har visat sig vara hållbar och resistent mot deformation vid höga temperaturer. Dess metallfärg och minimalistiska design gör den till en estetiskt tilltalande tillägg till alla köksstilar.

  Exxent Ösa 5 cl har också visat en lovande användarvänlighet. Med en längd på 25,5 cm är den bekväm att greppa och lätt att använda när man häller sås utan spill. Dessutom bidrar rostfritt stål till enkel rengöring, vilket gör underhåll av sleven bekymmersfri. Dock kan dess vikt och balans vara något att justera för att passa alla typer av användare.

  Trots att Exxent Ösa 5 cl inte toppar vår lista, ger vi den ett betyg på 3,8/5 för dess övergripande prestanda. Med tanke på dess pris på 94 kr, ger denna såsslev utmärkt värde för pengarna. Vi rekommenderar denna såsslev för hemmakockar som söker ett kostnadseffektivt alternativ utan att kompromissa med kvalitet och prestanda.

  Fördelar

  • Hållbar och temperaturresistent.
  • Estetiskt tilltalande design.
  • Användarvänlig och lättanvänd.
  • Enkel att rengöra.
  • Bra prisvärdhet.

  Nackdelar

  • Vikten och balansen kan justeras.
  Produkten finns att köpa här:
  94 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Såsslev Kvalitet Funktion Hållbarhet Ergonomi Pris Totalbetyg Pris
Hardanger Bestikk Lykke Såsslev 4,6/5 4,4/5 4,9/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
378 kr
Hardanger Bestikk Carina Såsslev 4,8/5 4,7/5 4,0/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
375 kr
Rösle Såsslev 4,2/5 4,5/5 3,7/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
314 kr
Ivo Såsslev 18 cm Blank 4,3/5 4,4/5 3,8/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
247 kr
Exxent Opera Såssked Oval 4,3/5 3,8/5 4,3/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
119 kr
Dorre Classic såssked 3,7/5 3,8/5 4,2/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
90 kr
Exxent Ösa 5 cl 4,1/5 3,7/5 4,0/5 3,6/5 3,6/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
94 kr
viktiga faktorer för att välja rätt såsslev

Så hittar du bästa såsslev

Att hitta den bästa såssleven kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till och vad som är bäst beror till stor del på dina individuella behov och preferenser. Nedan följer en lista över bedömningskriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilken såsslev som är bäst för dig.

Material

Materialval är en av de mest grundläggande aspekterna att titta på när man väljer en såsslev. Beroende på vad du planerar att använda såssleven till, kan olika material vara mer eller mindre lämpliga. Rostfritt stål är hållbart, hygieniskt och lätt att rengöra, vilket gör det till ett populärt val för många hushåll. Silikon är ett annat populärt materialval för såsslevar, eftersom det är flexibelt och skonsamt mot kastruller och grytor med non-stick beläggning. Trä är också ett bra alternativ om du föredrar en mer traditionell känsla, men det kan vara svårare att rengöra och underhålla.

Form och design

Såsslevar kommer i en mängd olika former och design. En bra såsslev bör ha en tillräckligt djup skålformad del för att kunna hämta upp tillräckligt med sås vid varje servering. Designen bör också vara ergonomisk för att underlätta användning och minimera spill. Vissa såsslevar har en böjd form för att lättare kunna nå in i kastrullens kanter och hörn, medan andra har en rakare design. Valet av form och design beror till stor del på personlig preferens.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på såssleven är också viktiga faktorer att ta hänsyn till. En bra såsslev bör vara lätt nog att hantera bekvämt under en längre tid, men tillräckligt tung för att kännas stabil och hållbar. Storleken på såssleven bör anpassas efter dina behov och storleken på dina kastruller och grytor. En för stor såsslev kan vara svår att hantera i mindre kastruller, medan en för liten såsslev kanske inte hämtar upp tillräckligt med sås vid varje servering.

Hållbarhet

Hållbarhet är ett annat viktigt kriterium när det kommer till att välja den bästa såssleven. En bra såsslev bör vara tillverkad av högkvalitativa material som kan tåla daglig användning utan att bli repad, böjd eller missfärgad. Det är också en fördel om såssleven är diskmaskinssäker, eftersom det underlättar rengöringen och bidrar till att förlänga livslängden på produkten.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en såsslev. Även om du kanske lockas att gå för det billigaste alternativet, kan det vara värt att investera i en dyrare såsslev om den erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet. Kom ihåg att den bästa såssleven inte nödvändigtvis är den dyraste, men det är sällan den billigaste heller.

Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att kolla på användarrecensioner innan du gör ditt val. Även om en såsslev ser perfekt ut på papperet, kan verkliga användares erfarenheter ge dig en bättre uppfattning om hur produkten faktiskt presterar i praktiken. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en mer balanserad bild av produkten.

Sasslev Banner 2

Användning av en såsslev

Att använda en såsslev kan verka självklart, men det finns faktiskt flera saker att tänka på för att få ut det mesta av denna viktiga köksredskap. Här är några punkter som kan hjälpa dig att använda din såsslev effektivt.

Försiktig servering

En såsslev är utformad för att servera sås, vilket innebär att du bör vara försiktig när du använder den. För mycket kraft kan leda till att såsen skvätter över, vilket kan orsaka röra och spill. Istället bör du långsamt och försiktigt sänka sleven i såsen och lyfta upp den med en jämn rörelse. På detta sätt kan du säkerställa att du får en jämn mängd sås i varje servering utan onödigt spill.

Rätt vinkel

När du använder en såsslev är det viktigt att hålla den i rätt vinkel. Om du håller sleven för platt kommer du inte att kunna få upp tillräckligt med sås, medan om du håller den för vertikalt kan såsen lätt rinna av. Ett bra tips är att hålla sleven i en vinkel på ungefär 45 grader när du hämtar upp såsen. Detta gör det möjligt för dig att få upp en bra mängd sås utan att den rinner av.

Förvaring

Förvaring av din såsslev är också viktigt för att säkerställa dess livslängd och funktion. Såsslevar bör förvaras på ett ställe där de inte kommer i kontakt med skarpa föremål som kan repa eller skada dem. Om du har en såsslev av rostfritt stål, bör du undvika att förvara den i en fuktig miljö för att undvika rost. Om din såsslev är av trä, bör du olja in den regelbundet för att hålla den i bästa skick.

Underhåll

Regelbundet underhåll är nyckeln till att hålla din såsslev i bästa möjliga skick. Detta innebär att rengöra den ordentligt efter varje användning. De flesta såsslevar kan diskas i diskmaskin, men om du har en såsslev av trä bör du tvätta den för hand för att undvika att den spricker eller blir missfärgad. Om du märker några tecken på slitage, som repor eller flisning, bör du överväga att byta ut din såsslev.

Anpassa till rätt rätt

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att inte alla såser kräver samma typ av såsslev. Tjockare såser, som bearnaisesås eller gräddsås, kan kräva en djupare skopa, medan tunnare såser, som vinägrett eller buljong, kan serveras med en mindre skopa. Att anpassa din såsslev till rätten du serverar kan hjälpa till att förbättra presentationen och upplevelsen av måltiden.

Sasslev Banner 3

Vem har nytta av en såsslev?

En såsslev är ett viktigt redskap i köket som kan vara till stor nytta för många olika personer. Här är några exempel på vilka som kan dra nytta av att ha en bra såsslev i sitt kök.

 • Matlagningsentusiaster: För de som älskar att laga mat och spenderar mycket tid i köket, är en såsslev ett oumbärligt redskap. Den hjälper till att portionera ut såser på ett snyggt och prydligt sätt, vilket kan vara avgörande för presentationen av rätten. Dessutom kan en bra såsslev bidra till att förbättra smakupplevelsen genom att säkerställa att varje bit av mat får en jämn fördelning av sås.
 • Professionella kockar: I en professionell miljö, där tidseffektivitet och precision är avgörande, kan en bra såsslev göra stor skillnad. En såsslev med rätt design och storlek kan hjälpa kockar att snabbt och effektivt servera såser, vilket bidrar till en smidigare arbetsflöde i köket. Dessutom kan en hållbar och högkvalitativ såsslev stå emot den intensiva användningen i en professionell miljö.
 • Familjer: För familjer, särskilt de med barn, kan en såsslev vara ovärderlig vid måltiderna. Barn kan ofta vara kladdiga när de äter, och en såsslev kan hjälpa till att minimera spill och röra genom att portionera ut såsen på ett kontrollerat sätt. Dessutom kan en såsslev med en bra ergonomisk design vara lättare för barn att hantera, vilket uppmuntrar dem att äta själva.

Å andra sidan, om du sällan äter mat med sås eller om du föredrar att servera sås direkt från kastrullen eller grytan, kanske du inte har någon större nytta av en såsslev. Dessutom, om du har ett mycket litet kök med begränsat förvaringsutrymme, kanske du föredrar att minimera antalet köksredskap för att spara plats.

vanliga frågor om Såsslev

FAQ: Vanliga frågor om Såsslev

Vilket material är bäst för en såsslev?

Val av material för en såsslev beror på flera faktorer, inklusive dina matlagningsvanor, dina köksredskap och ditt personliga preferenser. Rostfritt stål är ett populärt val eftersom det är hållbart, hygieniskt och lätt att rengöra. Silikon är ett annat bra alternativ, särskilt om du använder non-stick kastruller och grytor eftersom det är skonsamt mot beläggningen. Trä kan ge en mer traditionell känsla, men kan vara svårare att underhålla eftersom det inte kan diskas i diskmaskin.

Hur rengör jag min såsslev?

De flesta såsslevar, särskilt de tillverkade av rostfritt stål eller silikon, kan diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen mycket enkel. Om du har en trä såsslev, bör du dock tvätta den för hand med varmt vatten och mild tvål. Undvik att blötlägga trä såsslevar eftersom de kan absorbera vatten och spricka. Efter tvätt ska alla såsslevar torkas noggrant för att förhindra rost eller mögelbildning.

Kan jag använda samma såsslev för alla typer av såser?

Generellt sett kan samma såsslev användas till olika typer av såser. Men beroende på konsistensen på såsen kan vissa slevar fungera bättre än andra. Till exempel, en djupare skopa kan vara mer effektiv för tjockare såser medan en mindre skopa kan räcka för tunnare såser. Om du ofta lagar olika typer av såser, kanske du vill överväga att ha mer än en typ av såsslev i ditt kök.

Hur ska jag förvara min såsslev?

För att förlänga livslängden på din såsslev bör du förvara den på ett torrt och säkert ställe där den inte kommer i kontakt med skarpa objekt som kan repa eller skada den. Om du har en rostfri såsslev, bör du undvika att förvara den i en fuktig miljö för att undvika rost. Träslevar bör oljas regelbundet och förvaras på ett torrt ställe för att förhindra sprickbildning och mögelbildning.

Vad ska jag tänka på när jag köper en såsslev?

När du köper en såsslev bör du tänka på flera faktorer. Dessa inkluderar material, form och design, storlek och vikt, hållbarhet och pris. Du bör också läsa användarrecensioner för att få en bättre uppfattning om produkten. Kom ihåg att den bästa såssleven för dig beror på dina individuella behov och preferenser.

Är alla såsslevar diskmaskinssäkra?

De flesta rostfria stål- och silikonslevar är diskmaskinssäkra, men alltid kontrollera produktinformationen för att vara säker. Träslevar bör inte diskas i diskmaskin eftersom de kan absorbera vatten och spricka. Istället bör de tvättas för hand med varmt vatten och mild tvål.

Varför behöver jag en såsslev? Kan jag inte bara använda en sked?

Medan du tekniskt sett kan använda en sked för att servera sås, är en såsslev speciellt designad för denna uppgift och kan göra det mycket enklare och mer effektivt. En såsslev har en djupare skopa som gör det lättare att få upp tillräckligt med sås vid varje servering. Dessutom är designen ofta mer ergonomisk, vilket gör den bekvämare att använda under en längre tid.

Vilka är de mest relaterade produkterna till en såsslev?

En såsslev är ett köksredskap som används för att hälla och servera såser. Den är ofta tillverkad av rostfritt stål eller plast och har en djup skålformad ände för att hålla såsen. Såssleven är ett oumbärligt redskap i köket, särskilt när du lagar maträtter som kräver såser. Här är några av de mest relaterade produkterna till en såsslev:

 • Bestickset: Ett bestickset är en samling av olika bestick som används för att äta och servera mat. Det kan inkludera gafflar, knivar, skedar och ibland även serveringsredskap som såsslevar.
 • Ätpinnar: Ätpinnar är ett par lika långa pinnar som används i många östasiatiska länder för att äta mat. De kan vara tillverkade av olika material som trä, bambu, metall eller plast.
 • Serveringsbestick: Serveringsbestick är större versioner av vanliga bestick som används för att servera mat från serveringsfat till tallrikar. De kan inkludera saker som serveringsskedar, såsslevar, tårtspadar och salladsbestick.
 • Ostbestick: Ostbestick är specialbestick som används för att skära och servera ost. De kan inkludera ostknivar, ostgafflar och ostspadar.
 • Tårtspade: En tårtspade är ett redskap som används för att skära och servera tårta. Den har en platt, bred yta som gör det lätt att lyfta och servera tårtbitar.

Det finns också andra köksredskap som är relaterade till såssleven, men som vi inte har skrivit om, till exempel skumsked, pastaslev och rispaddel. Dessa redskap används alla för specifika uppgifter i köket och kan vara mycket användbara beroende på vilken typ av mat du lagar.

 

Sasslev Banner 4

Om vårt test

Att hitta den bästa såssleven kan vara en utmaning, men vi på Bäst i Test 24 har gjort det tunga arbetet för dig. Vi har testat en rad olika såsslevar från olika märken, med fokus på design, material, funktionalitet och pris. Genom att använda såsslevarna i ett verkligt köksmiljö, har vi kunnat få en djupgående förståelse för varje produkts styrkor och svagheter.

 • Design: Hur attraktiv är såssleven? Passar den in i ett modernt kök? Är den ergonomiskt utformad för bekväm användning?
 • Material: Vilket material är såssleven tillverkad av? Är det hållbart och lätt att rengöra? Har det någon inverkan på smaken av maten?
 • Funktionalitet: Hur väl fungerar såssleven? Häller den såsen jämnt och kontrollerat? Har den några extra funktioner, som en hällkant eller måttmarkeringar?
 • Pris: Är priset rimligt för vad du får? Hur står den sig mot konkurrensen i samma prisklass?

I slutändan var vårt mål att hitta den såsslev som ger bäst värde för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten. Vi hoppas att vår forskning och tester kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val nästa gång du behöver köpa en såsslev.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.