Om våra tester

Våra testare

Våra testare är alltid experter inom sina respektive områden. Vi bedömer att expertis kommer från mångårig erfarenhet och ett gediget intresse. Personer som har lagt ner stora delar av sin fritid på att alltid vara insatta inom området, och alltid först på bollen när det är dags för nyheter kvalificerar sig som expert. Men även helt vanliga människor ingår i våra tester. För det är ju i slutledet den helt vanliga konsumenten som använder majoriteten av alla produkter som skapas, och den rösten vill vi ska få komma till tals.

Testunderlaget

Testunderlaget består ofta av fler produkter än som publiceras på sajten. Det beror på att det är resurskrävande att sammanställa all data och recensioner från alla produkter som testas. Produkter som vi anser inte håller måttet publiceras därför inte på sajten. Vi testar givetvis inte "alla" produkter inom en given kategori, utan tar fram ett urval baserat på vilka produkter som är populära och som våra testare anser är värda att undersöka närmre.

Testförfarandet

Testförfarandet varierar en hel del mellan olika produktkategorier. Produktvariationen är så pass bred att tillvägagångssättet är svårt att sammanfatta. Men generellt sett så testar vi en produkt så som den är tänkt att användas.

Betyg

På en tiogradig skala har ett sammanlagt betyg delats ut. Vi använder ett rullande betygssystem där nya och utgångna produkter kommer att påverka de andra produkternas betyg. Poängen med detta system är att en produkt som har fått betyget 10 stjärnor inte kommer att vara bäst för alltid, utan bäst när den faktiskt testades vid de förhållandena som rådde vid det tillfället. Om en produkt sedan lanseras med helt nya, banbrytande möjligheter kan betyget komma att uppdateras. På detta sätt kommer produkterna alltid att förhålla sig till varandra och betyget alltid vara relevant oavsett när i tiden de testades.

Utöver ett betyg på den tiogradiga skalan finns det tre olika utmärkelser som kan delas ut. Dessa utmärkelser är följande:

  • Bäst i test: Detta är en utmärkelse som alltid delas ut till produkten som har fått högst betyg. Produkten som får utmärkelsen uppvisar bästa möjliga helhet där alla relevanta faktorer kopplade till den sortens produkt, inklusive pris har tagits hänsyn till.
  • Bästa premiumvalet: En produkt som får utmärkelsen bästa premiumvalet är en produkt som är en av de bästa när mindre hänsyn har tagits till priset. Generellt brukar en produkt bli bättre vid högre pris men även här stöter man på en brytpunkt där priset kan dra iväg snabbare än produktens ökande kvalitet. Bästa premiumvalet kan vara en bättre produkt än den med högst betyg, men inte när hänsyn har tagits till priset.
  • Bästa billiga valet: Det bästa billiga valet är en produkt som ger mycket till ett lägre pris. Man kan fortfarande gå upp i pris och få mer för pengarna tills man hamnar hos produkten som är bäst i test, men ibland har man en budget att förhålla sig till eller inte behöver det som de dyrare produkterna kan erbjuda.

Feedback från våra läsare

Vi strävar alltid efter att bli bättre på alla plan. Människor gör fel och vi som jobbar på Bäst i Test 24 är också bara människor. Vi har tydliga rutiner och upplägg på hur vi gör saker och flera kontroller innan vi släpper igenom resultat från tester, men ibland händer det att någon siffra eller bokstav är fel och då älskar vi att våra läsare finns och uppmärksammar oss om felet.

När vi blir bättre, får läsaren bättre information. Vi anser att man bara kan lära sig från sina misstag och växa. Vi uppskattar också tips och övrig feedback. Finns det en ny och intressant produkt som börjar slå sig in på den svenska marknaden som vi av någon anledning inte har gjort ett test om, blir vi bara glada om ni uppmärksammar oss om dessa.

FAQ

Hur avlönas testarna?
Våra testare får varken mer eller mindre provision oavsett vad utfallet från ett test blir. Ibland får en produkt ett lågt betyg och ibland får en produkt ett högt betyg. Det finns ingen koppling mellan en testares provision och resultaten från testningen.

Hur kan ett oberoende säkerställas?
Bäst i Test 24 har ingen direkt kontakt med företag vars produkter presenteras, utan via en tredjepart erhålls i vissa fall en provision om en produkt säljs. Företag har ingen möjlighet att påverka presenterade resultat eller utfall efter att deras produkter har blivit testade.

Vad händer med produkterna när de har testats?
När produkter har testas sparas dessa i vissa fall för möjligheten att uppdatera ett test om det är relevant. I andra fall kasseras produkten på grund av hygienskäl eller om det inte finns någon anledning att spara produkten.

Har testare fria tyglar att presentera vilka resultat som helst?
Testare kommer att presentera resultatet från testerna, men för att säkerställa att hög kvalitet erhålls granskas resultatet av andra testare för att hitta sådant som kan ha gått, eller gjorts fel. Om allting är i sin ordning kan testerna presenteras på sidan.