Bästa Campingmuggen 2024

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta campingmuggen för ditt nästa utomhusäventyr med vår guide!
Campingmugg - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 MSR Titan Cup MSR Titan Cup
Pris
795 kr
Till butik
betyg 4,5 Lemmel Rostfri/Koppardaug Lemmel Rostfri/Koppardaug "Elden"
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,3 Stabilotherm Explorer Cup Stabilotherm Explorer Cup
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,2 Petromax Enamel Mug Petromax Enamel Mug
Pris
139 kr
Till butik
betyg 4,0 Urberg Double Wall Cup 300 ml Urberg Double Wall Cup 300 ml
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Campingmuggar är en oumbärlig utrustning för alla vandrare, campare och äventyrare. Dessa lätta och hållbara muggar är perfekta för att dricka allt från morgonkaffet till kvällsteet i vildmarken. Tillverkade för att tåla tuffa utomhusförhållanden, erbjuder de den komfort du behöver när du är på språng. En bra campingmugg kan vara din bästa vän under en kall natt i skogen eller på en solig dag vid stranden. Dessutom är de också utmärkta för daglig användning, eftersom de är lätta att rengöra och ofta har isolerande egenskaper som håller dina drycker varma eller kalla längre.

Enligt vårt omfattande test och noggranna övervägande, har vi kommit fram till att MSR Titan Cup är den bästa campingmuggen på marknaden idag. Den kombinerar enastående kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet på ett sätt som få andra muggar gör. Denna mugg är inte bara estetiskt tilltalande, men dess prestanda står också högt över konkurrenterna. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara letar efter en robust mugg för ditt dagliga kaffe, kommer MSR Titan Cup att överträffa dina förväntningar. Så om du letar efter den ultimata campingmuggen, behöver du inte leta längre.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Campingmuggarna 2024

 1. MSR Titan Cup Bäst i test: 4,7/5
 2. Lemmel Rostfri/Koppardaug "Elden" Mest robusta: 4,5/5
 3. Stabilotherm Explorer Cup Bästa prisvärda: 4,3/5
 4. Petromax Enamel Mug Bästa design: 4,2/5
 5. Urberg Double Wall Cup 300 ml Mest hållbara: 4,0/5
 6. Primus CampFire Mugg, Rostfri Bästa billiga: 3,9/5
 7. Urberg Tumbler Single 500 ml Mest slitstarka: 3,8/5
 1. Bäst i test MSR Titan Cup

  Hållbar och lätt titanmugg för äventyrliga campingresor.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Isolering:
  4,6/5
  Vikt:
  4,7/5
  Storlek:
  4,8/5
  Läckagesäkerhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  MSR Titan Cup är en exceptionellt hållbar och lätt mugg, perfekt för de äventyrliga campingturer. Muggen är gjord av titan, vilket innebär att den kan hantera frekvent användning och extrema temperaturer utan några tecken på slitage. Dess hopfällbara handtag och strömlinjeformade design gör den lätt att bära och förvara, en idealisk funktion för utomhusäventyr. Med en volym på 400 ml och en vikt på bara 54 gram, erbjuder denna mugg en imponerande balans mellan funktionalitet och portabilitet.

  När det kommer till isolering, håller MSR Titan Cup drycken varm eller kall tillräckligt länge för att kunna njuta av den under din vandring eller vid lägerelden. Dessutom är muggens design mycket praktisk. Dess rena linjer och minimalistiska estetik är inte bara tilltalande för ögat, men den är också otroligt lätt att rengöra, vilket gör den till ett utmärkt val för campingresor.

  Trots sitt relativt höga pris jämfört med andra muggar på marknaden, erbjuder MSR Titan Cup ett utmärkt värde för pengarna. Dess hållbarhet, praktisk design och isoleringsförmåga ger en överlägsen totalupplevelse som få andra muggar kan matcha. Om du letar efter en mugg som kan stå emot tidens prövningar och samtidigt erbjuda exceptionell prestanda, är MSR Titan Cup definitivt värt att överväga. Med ett betyg på 4,7 av 5 är det tydligt att denna mugg lever upp till dess löften och mer därtill.

  Fördelar

  • Exceptionellt hållbar och lätt.
  • Praktisk och portabel design.
  • God isoleringsförmåga.
  • Lätt att rengöra.
  • Estetiskt tilltalande.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra muggar.
  Produkten finns att köpa här:
  795 kr
 2. Mest robusta Lemmel Rostfri/Koppardaug "Elden"

  Robust, isolerande campingmugg i rostfritt stål med praktisk design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Isolering:
  4,6/5
  Vikt:
  4,6/5
  Storlek:
  4,4/5
  Läckagesäkerhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (PN Jakt)

  Den Lemmel Rostfri/Koppardaug Elden är en utmärkt campingmugg som verkligen lever upp till sitt namn. Med sin robusta konstruktion och dubbelväggda design klarar den av att motstå de tuffaste utomhusförhållanden. Muggen är tillverkad i rostfritt stål, vilket gör den både hållbar och redo att klara av temperaturförändringar. Den kommer också med en tygpåse, vilket ger extra skydd och gör den ännu mer portabel.

  När det kommer till muggens isoleringsförmåga överträffar den definitivt förväntningarna. Den kan hålla drycker varma eller kalla oavsett årstid, vilket gör den perfekt för campingturer, vandringar eller utomhusäventyr i alla väder. Även om muggen inte bör maskindiskas, är den relativt lätt att rengöra tack vare den släta ytan och det enkla, minimalistiska designen.

  Med tanke på dess prestanda och kvalitet är Lemmel Rostfri/Koppardaug Elden definitivt värd sitt pris på 299 kr. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, ger denna mugg verkligen valuta för pengarna med sin hållbarhet, isoleringskapacitet och praktiska design. Om du letar efter en pålitlig campingmugg som kan stå emot tidens tand, är detta ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Utmärkt isoleringsförmåga
  • Lätt att rengöra
  • Inkluderar en tygpåse
  • Bra valuta för pengarna

  Nackdelar

  • Kan inte maskindiskas
  • Högre pris än andra alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 3. Bästa prisvärda Stabilotherm Explorer Cup

  Högkvalitativ, hållbar och effektiv campingmugg med utmärkt prisvärdhet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Isolering:
  4,4/5
  Vikt:
  4,5/5
  Storlek:
  4,1/5
  Läckagesäkerhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Stabilotherm Explorer Cup får ett betyg på 4,3 av 5 i vårt test, vilket placerar den i toppen av vår lista över campingmuggar. Den här muggen, tillverkad av rostfritt stål, visar utmärkt hållbarhet. Den står emot stötar och fall och behåller sin form och funktion även vid extrema temperaturer. Muggens tvåväggsisolering visar sig vara effektiv då den lyckas hålla drycker varma eller kalla under längre perioder. Det är ingen märkbar skillnad i isoleringsförmågan i olika temperaturer, vilket gör den till en pålitlig följeslagare för utomhusäventyr året runt.

  Designmässigt får Explorer Cup från Stabilotherm höga betyg för dess praktiska form och storlek. Med en diameter på 70mm och en höjd på 80mm passar den lagom portioner, vilket gör den lämplig för både drycker och mindre måltider. Den väger endast 100g, vilket gör den lätt att bära med sig. Det rostfria stålet gör den lätt att rengöra och BPA-friheten ger en extra fördel för hälso- och miljömedvetna användare.

  När det kommer till värde för pengarna, visar Stabilotherm Explorer Cup sig vara ett utmärkt val. Med ett pris på 159 kr ger muggens kvalitet och prestanda definitivt valuta för pengarna. Jämfört med andra muggar på marknaden, så som MSR Titan Cup som kostar 795 kr, erbjuder Explorer Cup likvärdig kvalitet för en bråkdel av kostnaden. Därför rekommenderar vi Stabilotherm Explorer Cup till alla som vill ha en hållbar och effektiv campingmugg utan att behöva tömma plånboken.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och stöttålig
  • God tvåväggsisolering
  • Praktisk storlek och form
  • Lättvikt, endast 100g
  • BPA-fri och lätt att rengöra

  Nackdelar

  • Ingen lockfunktion
  • Kan bli för varmt att hålla i
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 4. Bästa design Petromax Enamel Mug

  Robust, praktisk och hållbar campingmugg med bra isoleringsförmåga.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Isolering:
  4,6/5
  Vikt:
  3,9/5
  Storlek:
  4,3/5
  Läckagesäkerhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Petromax Enamel Mug får ett betyg av 4,2 av 5 i vårt test och det är inte svårt att förstå varför. Denna robusta mugg i emaljerat stål håller måttet när det kommer till hållbarhet. Den tål stötar och fall bra och dess vikt på 170g gör den lätt att ta med på campingturen. Men det ska noteras att muggen blir mycket varm vid användning av varma drycker, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar te eller kaffe. Trots detta, visar den bra isoleringsförmåga, och kaffe kan hållas varmt i en acceptabel tid.

  Designmässigt är Petromax Enamel Mug både rustik och praktisk. Dess storlek är idealisk för camping eller utomhusäventyr och den är inte svår att rengöra, även om några användare har rapporterat att det kan samlas lite dryck innanför den vikta kanten. Detta kan vara något att överväga om du planerar att använda muggen för soppa eller andra maträtter där bakterietillväxt kan vara en fråga. Men överlag, får designen godkänt.

  Vad gäller värde för pengarna, är Petromax Enamel Mug definitivt värt sitt pris på 139 kr. Kvaliteten står i proportion till priset och jämfört med andra muggar på marknaden så får man mycket för pengarna. Sammantaget är Petromax Enamel Mug ett solitt val för den som söker en hållbar och praktisk campingmugg.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Lättviktig, ideal för camping
  • Bra isoleringsförmåga
  • Rustik och praktisk design
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Blir mycket varm vid användning
  • Svår att rengöra inuti vikta kanten
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
 5. Mest hållbara Urberg Double Wall Cup 300 ml

  Hållbar, värmehållande mugg perfekt för campinglivet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Isolering:
  4,2/5
  Vikt:
  4,4/5
  Storlek:
  3,7/5
  Läckagesäkerhet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Double Wall Cup 300 ml får från oss på Bäst i Test 24 betyget 4,0 av 5 möjliga. Muggen är tillverkad av rostfritt stål med dubbla väggar, vilket gör den både hållbar och värmehållande. Den har testats för att se hur bra den står emot stötar och fall, och hur den påverkas av extrem kyla eller värme samt för frekvent användning över tid. Muggen är också utformad för att vara lätt att rengöra och dess form och storlek är praktisk för campinglivet.

  När det gäller isolering presterar denna mugg väl. Den kan hålla en dryck varm eller kall under längre tid, vilket gör den idealisk för vandringar eller utflykter i naturen. Designmässigt har muggen också fått bra betyg, med sin enkla stil och funktionella handtag. När det kommer till extra funktioner, saknar muggen dock ett lock vilket kan ha en viss påverkan på dess isoleringskapacitet.

  Priset på 149 kr ligger i ett mellansegment jämfört med andra muggar vi har testat. Vi bedömer att kvaliteten på Urberg Double Wall Cup 300 ml står i proportion till priset. Sammantaget anser vi att denna produkt erbjuder god valuta för pengarna, särskilt om du värdesätter hållbarhet och god värmehållningsförmåga.

  Fördelar

  • Hållbar och värmehållande
  • Står emot stötar och fall
  • Lätt att rengöra
  • Praktisk form och storlek
  • God valuta för pengarna

  Nackdelar

  • Saknar lock
  • Kan påverkas av extrem kyla eller värme
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 6. Bästa billiga Primus CampFire Mugg, Rostfri

  Hållbar och prisvärd campingmugg med bra smaksnivå.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Isolering:
  3,9/5
  Vikt:
  3,7/5
  Storlek:
  3,8/5
  Läckagesäkerhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  Baserat på våra tester, får Primus CampFire Mugg i rostfritt stål betyget 3,9/5. Muggen imponerar med sin hållbarhet, utförd i livsmedelsgodkänt rostfritt stål som varken tar åt sig eller avger smaker, vilket är en viktig aspekt för campingmuggar. Den tas emot mycket väl mot stötar och fall och håller även upp mot extrem kyla och värme. Med tanke på dess pris, ger den definitivt ett bra värde för pengarna.

  När det gäller isolering uppfyller den uppgiften tillfredsställande, men det finns andra muggar på marknaden med bättre isoleringsförmåga. För att hålla en dryck varm eller kall under längre perioder kan en annan mugg vara ett bättre val. Men om du endast ska dricka din dryck inom en kort tidsperiod, uppfyller denna mugg definitivt sitt syfte.

  Designmässigt är Primus CampFire Mugg också mycket praktisk. Dess avsmalnande form gör det möjligt att stapla flera muggar i varandra, vilket är perfekt för camping när utrymmet är begränsat. Muggen är lätt att rengöra och väger bara 110 gram, vilket gör den lätt att bära runt på dina äventyr. Sammantaget erbjuder Primus CampFire Mugg en balans mellan funktionalitet och prisvärdhet, och är ett solitt val för din nästa campingresa.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet
  • Godkänt för livsmedel
  • Tål extrem kyla och värme
  • Prisvärd
  • Lätt att rengöra

  Nackdelar

  • Medelmåttig isoleringsförmåga
  • Kan inte hålla dryck varm/kall länge
  Produkten finns att köpa här:
  120 kr
 7. Mest slitstarka Urberg Tumbler Single 500 ml

  Slitstark campingmugg i stål med bra isoleringsförmåga.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Isolering:
  3,9/5
  Vikt:
  3,6/5
  Storlek:
  3,6/5
  Läckagesäkerhet:
  3,6/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Tumbler Single 500 ml är en slitstark och praktisk campingmugg som får ett betyg på 3,8/5 från oss. Tillverkad i 304 stål, har denna mugg visat sig vara hållbar och tålig mot stötar och fall. Den behåller sin form väl även under extrem temperatur, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för alla utomhusäventyr. Dess storlek på 500 ml är generös nog för att rymma en tillfredsställande mängd dryck, men den kan fortfarande vara lätt nog att bära runt. Observera dock att den inte är maskindisk säker vilket kan innebära en nackdel för vissa användare.

  När det kommer till isolering presterar muggen ganska bra, men det finns rum för förbättringar. Den kan behålla temperaturen på en dryck i en anständig tid, men det finns andra muggar på marknaden som erbjuder bättre isoleringskapacitet. Designmässigt är Urberg Tumbler Single 500 ml ganska grundläggande men funktionell. Det har ingen extra funktion som ett lock eller handtag, vilket kan vara ett minus för vissa användare. Men dess cylindriska form gör den lätt att hålla och de breda öppningarna gör den lätt att rengöra.

  I termer av värde för pengarna, erbjuder Urberg Tumbler Single 500 ml god kvalitet till ett förmånligt pris. Medan det finns dyrare campingmuggar på marknaden med fler funktioner, erbjuder Tumbler Single en solid och pålitlig prestanda för sitt pris. Om du letar efter en enkel, tålig och praktisk campingmugg för dina utomhusäventyr, kan Urberg Tumbler Single 500 ml vara ett bra alternativ att överväga. Dessutom, med tanke på de övervägande positiva recensionerna från verifierade köpare, verkar det som att denna mugg uppfyller förväntningarna för de flesta användare.

  Fördelar

  • Slitstark och tålig mot stötar
  • Behåller form vid extrem temperatur
  • Rymmer 500 ml dryck
  • Bra isoleringskapacitet
  • God kvalitet till förmånligt pris

  Nackdelar

  • Inte maskindisk säker
  • Ingen extra funktion som lock eller handtag
  • Kan förbättra isoleringskapaciteten
  Produkten finns att köpa här:
  69 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Campingmugg Hållbarhet Isolering Vikt Storlek Läckagesäkerhet Totalbetyg Pris
MSR Titan Cup 4,6/5 4,6/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
795 kr
Lemmel Rostfri/Koppardaug "Elden" 4,6/5 4,6/5 4,6/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
299 kr
Stabilotherm Explorer Cup 4,5/5 4,4/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
159 kr
Petromax Enamel Mug 4,0/5 4,6/5 3,9/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
139 kr
Urberg Double Wall Cup 300 ml 4,0/5 4,2/5 4,4/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
Primus CampFire Mugg, Rostfri 4,3/5 3,9/5 3,7/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
120 kr
Urberg Tumbler Single 500 ml 4,4/5 3,9/5 3,6/5 3,6/5 3,6/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
69 kr
viktiga faktorer för att välja rätt campingmugg

Så hittar du bästa campingmugg

Att hitta den bästa campingmuggen kan vara en utmaning, eftersom det finns en mängd olika märken, modeller och typer att välja mellan. Det finns dock några viktiga bedömningskriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilken campingmugg som är bäst för just dig. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom dessa kriterier och beskriva hur de påverkar valet av campingmugg.

Material

Materialet i en campingmugg är avgörande för dess hållbarhet, vikt och värmekapacitet. Rostfritt stål, aluminium och titan är de mest populära materialen. Rostfritt stål är tåligt och hållbart men kan vara tungt. Aluminium är lättare men mindre hållbart. Titan kombinerar det bästa av båda världarna, det är både lätt och hållbart men kan vara dyrare. Om värmeisolering är viktigt för dig, bör du leta efter en dubbelväggad mugg som kan hålla drycker varma eller kalla längre.

Storlek och form

Storleken och formen på din campingmugg bör anpassas efter dina behov och preferenser. Om du planerar att använda muggen för att dricka kaffe eller te, kan en mindre mugg vara tillräcklig. Om du vill kunna äta soppor eller grytor från muggen, kan en större mugg vara bättre. Formen på muggen spelar också roll. En bredare mugg kan vara lättare att rengöra, medan en smalare mugg kan vara lättare att dricka ur.

Handtag

Ett handtag på din campingmugg kan göra den lättare att hålla och dricka ur, särskilt när innehållet är hett. Vissa muggar har fasta handtag, medan andra har vikbara handtag för att spara utrymme när de inte används. Ett handtag kan dock göra muggen större och klumpigare att packa, så om utrymmet är en prioritet kanske du föredrar en mugg utan handtag.

Lock

Ett lock kan hjälpa till att hålla din dryck varm längre och skydda den från smuts och insekter när du är utomhus. Vissa lock har också dricköppningar för att göra det lättare att dricka utan att spilla. Men precis som med handtaget kan ett lock göra muggen större och svårare att packa.

Pris

Priset på en campingmugg varierar beroende på materialet, storleken, märket och andra funktioner. Du bör jämföra priser och funktioner noggrant för att hitta en mugg som ger bäst värde för pengarna. Kom ihåg att billigaste inte alltid är bästa, särskilt om du planerar att använda muggen ofta eller under tuffa förhållanden.

Varumärkets pålitlighet

Det finns många varumärken som tillverkar campingmuggar, och alla har sina styrkor och svagheter. Det är viktigt att välja ett varumärke som är känt för sin kvalitet och pålitlighet. Läs recensioner och jämför produkter från olika varumärken innan du gör ditt val.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att läsa användarrecensioner innan du köper en campingmugg. Dessa recensioner kan ge dig värdefull information om muggens prestanda, hållbarhet och användarvänlighet i verkliga förhållanden. De kan också hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller svagheter som inte nämns i produktbeskrivningen.

Campingmugg Banner 2

Hur använder man en campingmugg?

Campingmuggar är mycket enkla att använda, men det finns några saker du bör tänka på för att få ut det mesta av din mugg. Här är några tips och tricks som kan hjälpa dig att maximera din campingmuggs potential.

1. Fyll inte muggen till brädden

Det är viktigt att inte fylla din campingmugg till brädden, särskilt om du dricker varma drycker. Om muggen är för full kan du lätt spilla, vilket inte bara är slöseri, utan kan också orsaka brännskador. Dessutom kan ånga byggas upp inne i muggen om den är för full, vilket kan leda till ökat tryck och risk för spill. Ett bra riktmärke är att fylla muggen till cirka två tredjedelar.

2. Var försiktig när du dricker varma drycker

När du dricker varma drycker från din campingmugg, bör du vara extra försiktig. Beroende på materialet i din mugg kan yttre väggen bli mycket het. Om du har en dubbelväggad mugg kommer detta inte att vara något problem, men med en enkelväggad mugg bör du vänta några minuter innan du dricker för att undvika brännskador. Tänk också på att ångan från en het dryck kan vara skadlig, så blås försiktigt på din dryck för att kyla ner den innan du tar en klunk.

3. Rengör muggen regelbundet

För att hålla din campingmugg i bästa skick bör du rengöra den regelbundet. Matrester och dryck kan byggas upp över tid och leda till lukt eller till och med mögel. De flesta campingmuggar kan rengöras med varmt vatten och mild tvål. Om din mugg har svårtillkomliga områden, som ett lock med dricköppning, kan en flaskborste vara till stor hjälp. Torka alltid muggen noggrant efter rengöring för att förhindra rost och bakterietillväxt.

4. Använd muggen på rätt sätt

Även om campingmuggar är gjorda för att tåla tuffa utomhusförhållanden, bör du fortfarande använda dem på rätt sätt för att förlänga deras livslängd. Undvik att slå eller kasta din mugg, eftersom detta kan orsaka bucklor eller sprickor. Om du använder din mugg över öppen eld, se till att den är säker och stabil för att undvika olyckor. Och kom ihåg att vissa material, som aluminium, kan bli mycket heta när de exponeras för eld, så använd alltid ett handtag eller ett verktyg för att lyfta muggen.

5. Förvara muggen på ett säkert ställe

När du inte använder din campingmugg, bör du förvara den på ett säkert och torrt ställe. Detta hjälper till att skydda muggen från skador och hålla den ren och redo för nästa användning. Om din mugg har ett lock, kan du förvara små föremål eller snacks inuti muggen för att spara utrymme i din packning. Men kom ihåg att alltid rengöra muggen noggrant innan du använder den igen för mat eller dryck.

6. Ha kul!

Slutligen, glöm inte bort att ha kul! Campingmuggar är inte bara praktiska, de är också del av äventyret. Oavsett om du sitter runt lägerelden med en varm kopp kakao, eller njuter av en svalkande dryck efter en lång vandring, är din campingmugg där för att göra upplevelsen ännu bättre. Så fyll upp din mugg, luta dig tillbaka och njut av naturen!

Campingmugg Banner 3

Vem har nytta av en campingmugg?

Campingmuggar är otroligt praktiska och mångsidiga redskap som kan vara till stor nytta för en mängd olika personer. Här är några exempel på personer som definitivt skulle dra nytta av att ha en campingmugg.

 • Vandrare och campare: För de äventyrslystna som älskar att tillbringa tid utomhus, är en campingmugg ett måste. Den lätta och kompakta designen gör den idealisk för packning, medan dess hållbarhet gör den perfekt för användning i tuffa utomhusförhållanden. Dessutom kan du använda den till att värma upp mat eller dryck över en öppen eld, vilket gör den till en viktig del av din campingutrustning.
 • Pendlare: Om du ofta är på språng och behöver din morgonkaffe för att komma igång, är en campingmugg ett utmärkt alternativ till engångsmuggar. De flesta campingmuggar har isolerande egenskaper som håller din dryck varm längre, och de är också mer miljövänliga och kostnadseffektiva än engångsmuggar.
 • Studenter: För studenter som ofta studerar sent på natten och behöver koffein för att hålla sig vakna, kan en campingmugg vara mycket användbar. Dessutom kan du använda den för att äta snabba måltider som soppor eller nudlar, vilket sparar tid och pengar. Dess robusta design gör den också perfekt för den ofta tuffa universitetsmiljön.

Å andra sidan, om du mestadels dricker hemma och föredrar att dricka ur porslin eller glas, kanske du inte har lika stor nytta av en campingmugg. Även om de är mycket praktiska och hållbara, kan de inte erbjuda samma estetik eller känsla som traditionella muggar. Dessutom, om du inte gillar att rengöra muggen för hand, kan en campingmugg vara mindre lämplig eftersom inte alla campingmuggar är diskmaskinssäkra.

vanliga frågor om Campingmugg

FAQ: Vanliga frågor om Campingmugg

1. Vilket material är bäst för en campingmugg?

Det finns ingen enhetlig svar på vilket material som är bäst för en campingmugg, eftersom det beror på dina personliga behov och preferenser. Rostfritt stål, aluminium och titan är de mest populära materialen. Rostfritt stål är mycket hållbart och värmebeständigt, men det kan vara tungt. Aluminium är lättare men mindre hållbart och värmebeständigt. Titan kombinerar det bästa av båda - det är både lätt och hållbart, men det kan vara dyrare.

2. Hur rengör jag min campingmugg?

De flesta campingmuggar kan rengöras med varmt vatten och mild tvål. Det är viktigt att skölja muggen noggrant för att ta bort alla tvålrester. För svårtillkomliga områden, som ett lock med dricköppning, kan en flaskborste vara till stor hjälp. Torka alltid muggen noggrant efter rengöring för att förhindra rost och bakterietillväxt.

3. Kan jag använda min campingmugg över öppen eld?

Många campingmuggar kan säkert användas över öppen eld, men det beror på materialet i muggen. Muggar gjorda av rostfritt stål eller titan kan oftast användas över öppen eld utan problem. Aluminiummuggar kan dock smälta om de utsätts för för hög värme. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner innan du använder din mugg över öppen eld.

4. Är campingmuggar isolerade?

Vissa campingmuggar är isolerade, vilket betyder att de har en dubbelväggskonstruktion som hjälper till att hålla din dryck varm eller kall längre. Men inte alla campingmuggar är isolerade, särskilt de som är gjorda av lättare material som aluminium eller titan. Om värmehållning är viktig för dig, leta efter en mugg som specifikt marknadsförs som isolerad.

5. Kan jag använda min campingmugg för att äta?

Absolut! Campingmuggar är mycket mångsidiga och kan definitivt användas för att äta soppor, grytor, gröt eller andra livsmedel. Vissa muggar har till och med mätkoppar på insidan, vilket kan vara praktiskt om du behöver mäta ingredienser för matlagning.

6. Är campingmuggar säkra att använda?

Ja, campingmuggar är säkra att använda så länge de används på rätt sätt. Var försiktig när du dricker varma drycker och undvik att fylla muggen till brädden för att minska risken för spill och brännskador. Om du använder din mugg över öppen eld, se till att den är säker och stabil för att undvika olyckor.

7. Vilken storlek ska jag välja på min campingmugg?

Storleken på din campingmugg beror på dina personliga behov och preferenser. Om du planerar att använda muggen för att dricka kaffe eller te, kan en mindre mugg vara tillräcklig. Om du vill kunna äta soppor eller grytor från muggen, kan en större mugg vara bättre. Tänk också på hur mycket utrymme du har i din packning - en mindre mugg tar upp mindre utrymme men kan inte rymma lika mycket innehåll.

8. Är campingmuggar miljövänliga?

Campingmuggar är definitivt mer miljövänliga än engångsmuggar, eftersom de kan användas om och om igen. Vissa campingmuggar är även gjorda av återvunnet material eller kommer med ett återanvändbart lock, vilket gör dem ännu mer miljövänliga. Oavsett vilken typ av campingmugg du väljer, hjälper du till att minska avfallet genom att undvika engångsprodukter.

Vad är relaterade produkter till en campingmugg?

När man är ute på camping eller vandring är det flera saker som kan vara bra att ha med sig för att göra upplevelsen mer bekväm och praktisk. Förutom en campingmugg som är oumbärlig för att kunna dricka varma drycker som kaffe eller te, finns det andra relaterade produkter som kan vara bra att ha med sig. Här är några exempel:

 • Termos: En termos är perfekt för att hålla drycker varma eller kalla under längre perioder. Se vår jämförelse av termosar för att hitta den bästa modellen för dina behov.
 • Stormkök: Med ett stormkök kan du laga mat och värma vatten direkt i naturen. Kolla in vår recension av olika stormkök för att hitta det som passar dig bäst.
 • Spork: En spork är en kombination av en sked och en gaffel, vilket gör den till ett praktiskt redskap att ha med sig på camping. Vi har en recension av olika sporkar som kan hjälpa dig att välja rätt.
 • Vandringsryggsäck: En bra ryggsäck är viktig för att kunna bära med sig all utrustning. Ta en titt på vår jämförelse av vandringsryggsäckar för att hitta den bästa för dig.
 • Tält: Ett tält är nödvändigt för att kunna sova utomhus. Vi har skrivit en recension av olika tält som kan hjälpa dig att välja rätt.

Det finns också andra relaterade produkter som kan vara bra att ha med sig på camping eller vandring, även om vi inte har skrivit om dem. Dessa inkluderar en vattenflaska, en ficklampa, en sovsäck, en campingstol och en campingbord.

Campingmugg Banner 4

Om vårt test

Vi har genomfört en noggrann och detaljerad testprocess för att hitta den bästa campingmuggen på marknaden. Vår testprocess inkluderar både objektiva och subjektiva bedömningar av varje mugg för att ge en helhetsbedömning. Vi har också tagit hänsyn till faktorer som pris, design och hållbarhet, samt hur väl muggen presterar i praktiken.

 • Hållbarhet: Hur tålig är muggen? Klarar den av att falla från olika höjder utan att spricka eller gå sönder? Hur länge håller muggen innan den börjar visa tecken på slitage?
 • Design: Hur är muggens form och storlek? Passar den bra i handen? Är den lätt att dricka ur? Är den estetiskt tilltalande?
 • Isolering: Hur länge håller muggen värmen på drycker? Kyls kalla drycker ner snabbt eller behåller de sin kyla under en längre tid?
 • Praktisk användning: Är muggen lätt att rengöra? Är den diskmaskinssäker? Är den lätt att bära med sig på utflykter eller campingturer?
 • Pris: Är priset rimligt för det värde som muggen erbjuder? Finns det billigare alternativ som presterar lika bra eller bättre?

Sammanfattningsvis har vi strävat efter att ge en omfattande och objektiv bild av de bästa campingmuggarna på marknaden. Vi har noggrant bedömt varje mugg baserat på en rad olika faktorer för att säkerställa att vi endast rekommenderar de bästa produkterna till våra läsare. Vi hoppas att vårt test hjälper dig att hitta den perfekta campingmuggen för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.7 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.