Bästa Ficklampan 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
"En oumbärlig följeslagare för att lysa upp din väg i mörkret."
Ficklampa - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Led Lenser P7 Core Led Lenser P7 Core
Pris
995 kr
Till butik
betyg 4,5 Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re
Pris
1245 kr
Till butik
betyg 4,3 Urberg Flashlight 1000 LM Urberg Flashlight 1000 LM
Pris
445 kr
Till butik
betyg 4,2 Urberg Flashlight Pocket Urberg Flashlight Pocket
Pris
129 kr
Till butik
betyg 4,0 Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm
Pris
349 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ficklampan är en oumbärlig följeslagare i många situationer. Det kan vara allt från att navigera i mörka rum under strömavbrott, till campingutflykter där den naturliga belysningen inte räcker till. Ficklampan är inte bara en lampa, utan också en trygghetsskapande följeslagare som lyser upp din väg och gör det okända synligt. Dess användningsområden är många och varierade; den kan användas vid läsning, sökande efter förlorade föremål, arbete i dåligt upplysta områden eller till och med som en nödsignal.

I vår strävan att hitta det bästa ficklampan har vi granskat ett stort antal modeller på marknaden, med varierande ljusstyrka, batteritid och funktioner. Efter noggrann jämförelse och utvärdering har vi kommit fram till att Led Lenser P7 Core är det bästa ficklampan. Denna modell har imponerat oss med sin överlägsna ljusstyrka, långvariga batteritid och robusta konstruktion. Den kombinerar hög prestanda med pålitlighet och hållbarhet, vilket gör den till ett självklart val för alla som behöver en pålitlig ljuskälla i mörkret.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa ficklamporna 2023

 1. Led Lenser P7 Core Bäst i test: 4,7/5
 2. Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Urberg Flashlight 1000 LM Bästa billiga: 4,3/5
 4. Urberg Flashlight Pocket Mest kompakta: 4,2/5
 5. Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm Bästa ljusstyrka: 4,0/5
 1. Bäst i test Led Lenser P7 Core

  Kraftfull ficklampa med justerbart fokus och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Ljusstyrka:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Storlek:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Led Lenser P7 Core sticker ut när det gäller ljusstyrka och justerbarhet. Med en topp ljusstyrka på 450 Lumen och en max räckvidd på 300 meter, lyser den upp mörka områden effektivt. Dessutom är dess justerbara fokusområde och Rapid Focus-teknik exceptionella egenskaper som ger användaren kontroll över ljusbilden. Detta gör att användaren kan växla mellan en bred flood-stråle för nära områden och en skarpt fokuserad fjärrstråle för avlägsna platser.

  Produktens batteritid på maximalt 25 timmar är imponerande, speciellt med tanke på att den drivs av fyra AAA-batterier. Dessutom medföljer batterierna vid köp, vilket är ett plus. Dock finns det ingen indikation på när batteriet håller på att ta slut, vilket kan vara ett minus för vissa användare. När det gäller hållbarhet, har P7 Core ett vattenskydd med en IP54-klassning, vilket innebär att den är tillräckligt skyddad mot damm och vattenstänk.

  I fråga om prisvärdhet, med ett pris på 995 kr, kan Led Lenser P7 Core verka något dyrare än andra ficklampor på marknaden. Men med tanke på dess avancerade ljuskvalitet, robusta konstruktion och lång batteritid, samt det faktum att den kommer med batterier, ger den definitivt valuta för pengarna. Sammantaget, med ett betyg på 4,7/5, skulle vi säga att Led Lenser P7 Core är en utmärkt ficklampa för de som söker kraftfull belysning och hållbarhet.

  Fördelar

  • Hög ljusstyrka på 450 Lumen.
  • Justerbart fokusområde och Rapid Focus-teknik.
  • Lång batteritid på upp till 25 timmar.
  • Vattenskyddad med en IP54-klassning.
  • Batterier medföljer vid köp.

  Nackdelar

  • Ingen indikation för lågt batteri.
  • Kan uppfattas som dyr jämfört med andra ficklampor.
  Produkten finns att köpa här:
  995 kr
 2. Bästa premiumvalet Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re

  Högpresterande, robust och uppladdningsbar ficklampa med justerbar ljusstyrka.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Ljusstyrka:
  4,2/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Storlek:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  Med ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor är Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re en toppspelare inom ficklampsmarknaden. Denna lampa imponerar med sin ljusstyrka. Den är stark nog att lysa upp mörka områden med lätthet, och dess ljus kan fokuseras och dimmas för att passa olika situationer. Detta ger inte bara bra synlighet utan också flexibilitet i användning, vilket är mycket uppskattat.

  Ficklampan skryter också med en god batteritid och är uppladdningsbar, vilket innebär att du kan lita på att det kommer att hålla när du mest behöver det. En annan viktig egenskap som inte kan ignoreras är dess robusthet. Ficklampan är stöttålig och kan hantera fall och stötar utan problem, vilket gör den perfekt för användning i utemiljöer där den kan utsättas för tuffa förhållanden.

  Med tanke på dess prestanda och kvalitet, erbjuder Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re definitivt valuta för pengarna. Priset på 1245 kr kan verka högt, men med den höga ljusstyrkan, robustheten och den extra flexibiliteten hos justerbart ljus, så motiveras priset. Dessutom ingår en USB-C kabel för laddning vilket definitivt adderar till dess värde. Inget tvivel om det, detta är en ficklampa som levererar på alla fronter och är värd varje krona.

  Fördelar

  • Stark ljusstyrka
  • Flexibel ljusanvändning
  • God batteritid
  • Robust och stöttålig
  • Inkluderar USB-C laddningskabel

  Nackdelar

  • Något högt pris
  • Saknar extra funktioner
  Produkten finns att köpa här:
  1245 kr
 3. Bästa billiga Urberg Flashlight 1000 LM

  Högpresterande, ljusstark ficklampa med lång batteritid och robust konstruktion.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Ljusstyrka:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Storlek:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Flashlight 1000 LM är en mycket prisvärd och högpresterande ficklampa som verkligen lever upp till sina löften om att leverera en ljusstark och hållbar lösning för alla typer av utomhusaktiviteter. Den starkaste ljusnivån på 1000 lumen ger ett imponerande starkt ljus, medan de lägre nivåerna och blinkande funktionen erbjuder flexibilitet för olika situationer. Trots det låga priset jämfört med de andra ficklamporna i vårt test, levererar den en ljuskraft som kan mäta sig med de dyrare modellerna.

  Batteritiden är imponerande, med en maximal tid på hela 100000 timmar. Dessutom är batteriet laddningsbart via USB Typ-C port, vilket gör det enkelt och bekvämt att se till att ficklampan alltid är redo att användas. Vi saknar dock någon form av batteriindikator, vilket kan göra det svårt att veta när det är dags att ladda igen.

  Flashlight 1000 LM är tillverkad i robust aluminium och har ett vattenskydd på IPX4-nivå, vilket innebär att den tål stänkvatten från alla håll. Vi skulle dock önska att den var helt vattentät, särskilt för användning i mer krävande utomhusmiljöer. Trots detta tycker vi att Urberg Flashlight 1000 LM erbjuder ett utmärkt värde för pengarna och rekommenderar den starkt för alla som söker en kraftfull, hållbar och prisvärd ficklampa.

  Fördelar

  • Prisvärd och högpresterande
  • Imponerande ljusstyrka på 1000 lumen
  • Lång batteritid på 100000 timmar
  • USB Typ-C laddningsbart batteri
  • Robust aluminiumkonstruktion

  Nackdelar

  • Saknar batteriindikator
  • Inte helt vattentät, endast IPX4
  Produkten finns att köpa här:
  445 kr
 4. Mest kompakta Urberg Flashlight Pocket

  Kompakt, ljusstark ficklampa med zoomfunktion och vattenskydd.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Ljusstyrka:
  4,4/5
  Batteritid:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Storlek:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Flashlight Pocket är en kompakt och lätt bärbar ficklampa med flera funktioner som sätter den i en klass för sig. Med två ljuslägen - stark och svag, kan den lätt anpassas till olika ljusbehov. Även om den är liten i storlek, överraskar den med sin ljusstyrka på 114 Lm som kan nå upp till 23 meter. Detta, tillsammans med dess unika zoomfunktion, gör det möjligt att använda ficklampan effektivt i varierande ljusförhållanden och miljöer.

  När det gäller hållbarhet och prestanda, är Urberg Flashlight Pocket robust konstruerad och har en vattenskyddsnivå på IPX4, vilket ger ett skydd mot stänk och lätta regn. Detta gör att den kan användas i alla väderförhållanden. Även om några användare har rapporterat att ficklampan kan bli varm vid mycket långvarig användning, tycks detta inte påverka dess prestanda eller livslängd.

  Med tanke på dess pris på 129 kr och de funktioner den erbjuder, erbjuder Urberg Flashlight Pocket verkligen utmärkt värde för pengarna. Dessutom innehåller den två AAA-batterier vilket gör den redo att användas direkt ur förpackningen. Detta, tillsammans med dess höga funktionalitet och prestanda, gör Urberg Flashlight Pocket till ett utmärkt val för alla som letar efter en prisvärd, pålitlig och effektiv ficklampa.

  Fördelar

  • Kompakt och lätt bärbar
  • Två ljuslägen - stark och svag
  • Hög ljusstyrka på 114 Lm
  • Zoomfunktion för olika ljusförhållanden
  • Robust och vattenskyddad (IPX4)

  Nackdelar

  • Kan bli varm vid långvarig användning
  • Ljusstyrkan når inte lika långt som vissa andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 5. Bästa ljusstyrka Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm

  Kraftfull ficklampa med justerbar ljusstyrka och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Ljusstyrka:
  3,6/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Storlek:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Den Luxorparts Zoom Ficklampan 2000 lm imponerar med sin kraftfulla ljusstyrka på upp till 2000 lumen, vilket gör det möjligt att lysa upp både breda och långa avstånd upp till 240 meter. Detta tack vare dess fokuserbara ljuskägla. Även möjligheten att välja mellan flera ljusstyrkor (40%, 15%, 3% och 100%) är utmärkt, och ger användaren kontroll över ljusintensiteten baserat på den aktuella situationen och behovet. Dessutom har lampan en strobefunktion vilket kan vara användbart i nödsituationer.

  Om vi ser på batteritiden är det också mycket tillfredsställande. Med det medföljande, uppladdningsbara 21700-batteriet (4000 mAh), kan lampan lysa i 1 timme vid 100% ljusstyrka, vilket kan förlängas till 4 h 30 min vid 40% ljusstyrka, 7 h vid 15% ljusstyrka eller hela 30 h vid 3% ljusstyrka. Det finns också möjligheten att driva lampan med 3x AAA-batterier, vilket ger flexibilitet om laddningen skulle ta slut. En annan stark punkt är att lampan laddas via USB-C, vilket gör det lätt att ladda den var du än är.

  När det gäller hållbarhet, är denna ficklampa robust konstruerad i lätt aluminium (6063-T6) vilket gör den både hållbar och lätt att bära med sig. Den är också skyddad mot vattenstänk (IPX4), vilket gör att den kan användas i regn utan problem. Priset på 349 kr gör denna ficklampa till ett utmärkt val för de som söker en högkvalitativ ficklampa med stark prestanda och flexibilitet till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Kraftfull ljusstyrka upp till 2000 lumen
  • Flera ljusstyrkor och strobefunktion
  • Lång batteritid och uppladdningsbar
  • Robust och vattentålig konstruktion
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara för stor för fickan
  • Ingen laddare medföljer
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Ficklampa Totalbetyg Pris
Led Lenser P7 Core Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
995 kr
Mareld Ficklampa Nimbus 1200 Re Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1245 kr
Urberg Flashlight 1000 LM Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
445 kr
Urberg Flashlight Pocket Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
129 kr
Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
349 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ficklampa

Så hittar du bästa ficklampa

Att välja rätt ficklampa kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet modeller på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som du kan titta på för att avgöra vilken ficklampa som är bäst för dina behov. Dessa inkluderar ljusstyrka, batteritid, hållbarhet, vattentålighet, ljusläge, storlek och vikt samt användarrecensioner. Låt oss gå igenom dessa kriterier i detalj.

Ljusstyrka

Ljusstyrkan hos en ficklampa, mätt i lumen, är en av de viktigaste faktorerna att överväga. Ficklampor med hög lumen sänder ut mer ljus, vilket gör dem idealiska för användning utomhus eller i stora utrymmen. Däremot kan en ficklampa med lägre lumen vara tillräcklig för mindre utrymmen eller för användning inomhus. Det är också värt att notera att ljusstyrkan kan påverka batteritiden - ju starkare ljuset, desto snabbare dräneras batteriet.

Batteritid

Batteritiden är en annan avgörande faktor när man väljer en ficklampa. Om du planerar att använda din ficklampa under längre perioder utan tillgång till ström för laddning, så bör du leta efter en modell med lång batteritid. Det finns även modeller med olika strömsparlägen som kan förlänga batteritiden.

Hållbarhet

Din ficklampa kommer sannolikt att utsättas för en hel del slitage, så det är viktigt att den är robust och hållbar. Ficklampor med höljen av aluminiumlegeringar är ofta starka och tåliga. En bra indikator på hållbarhet är också om tillverkaren erbjuder en långvarig garanti.

Vattentålighet

Om du planerar att använda din ficklampa utomhus, särskilt i dåligt väder, är det viktigt att den är vattentät. Vattentålighet anges oftast med en IPX-betyg. En ficklampa med ett IPX7 eller IPX8 betyg kan tål att nedsänkas i vatten, vilket kan vara användbart om du till exempel campar eller vandrar.

Ljusläge

Många ficklampor kommer med olika ljuslägen, som hög, medium, låg, strobe och SOS. Dessa kan vara mycket användbara i olika situationer. Till exempel kan strobe-läget användas för att avskräcka angripare, medan SOS-läget kan användas för att signalera nödsituationer.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på ficklampan spelar också roll, särskilt om du planerar att bära den med dig under långa perioder. En lätt och kompakt ficklampa är lättare att bära runt och tar mindre plats i din packning. Men kom ihåg att storleken och vikten inte bör kompromissa med andra viktiga funktioner som ljusstyrka och batteritid.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du gör ditt val. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om ficklampans prestanda i verkliga situationer. Användarrecensioner kan också hjälpa dig att identifiera eventuella vanliga problem eller brister med produkten som du kanske inte har tänkt på.

ficklampa

Så använder du en ficklampa på bästa sätt

En ficklampa är ett mångsidigt verktyg som kan användas i många olika situationer. Men för att få ut det mesta av din ficklampa är det viktigt att du vet hur du ska använda den. Här följer några tips och tricks som kan hjälpa dig att använda din ficklampa på bästa möjliga sätt.

1. Använd rätt ljusläge

Ficklampor kommer ofta med flera olika ljuslägen, från hög till låg intensitet, och ibland även strobe och SOS-lägen. Det är viktigt att välja rätt ljusläge för situationen. Om du till exempel bara behöver lite ljus för att läsa en bok, kan du välja ett lägre ljusläge för att spara batteri. Om du däremot behöver lysa upp en stor yta utomhus, kan du behöva använda det högsta ljusläget. Strobe-läget kan vara användbart om du behöver avskräcka angripare, medan SOS-läget kan signalera nödsituationer.

2. Ta hand om batterierna

Batterierna är hjärtat i din ficklampa, och det är viktigt att ta hand om dem för att säkerställa att din ficklampa fungerar som den ska. Se till att alltid ha extra batterier till hands, särskilt om du planerar att vara ute i vildmarken eller i situationer där du inte har tillgång till en strömkälla. Om din ficklampa drivs av uppladdningsbara batterier, se till att ladda dem regelbundet och inte låta dem bli helt urladdade.

3. Använd rätt grepp

Att hålla din ficklampa korrekt kan göra stor skillnad när det gäller att rikta ljuset där du behöver det mest. Ett vanligt grepp är att hålla ficklampan i din icke-dominanta hand, med lampan pekande framåt och din handflata vänd uppåt. Detta ger dig möjlighet att enkelt justera ljusstrålen med din dominanta hand samtidigt som du håller ficklampan stadigt på plats.

4. Kontrollera vattentätheten

Om du planerar att använda din ficklampa i våta eller fuktiga miljöer, är det viktigt att kontrollera att den är vattentät. Många ficklampor har en IPX-betyg som indikerar deras vattentäthet. En ficklampa med ett IPX7 eller IPX8 betyg kan tål att nedsänkas i vatten, vilket kan vara användbart om du till exempel campar eller vandrar.

5. Rengör och underhåll din ficklampa

För att förlänga livslängden på din ficklampa, är det viktigt att rengöra och underhålla den regelbundet. Torka av ytan med en mjuk trasa efter varje användning för att ta bort smuts och fukt. Kontrollera också regelbundet att alla delar, inklusive batterifacket och linsen, är rena och skadefria. Om din ficklampa har en justerbar stråle, se till att justeringsmekanismen fungerar smidigt och inte är blockerad av smuts eller skräp.

LÄS MER: Bästa Enmanstält

Vem har nytta av en ficklampa?

En ficklampa är ett verktyg som kan vara till stor nytta för en mängd olika personer och i olika situationer. Här är några exempel på personer som kan dra stor nytta av att ha en pålitlig ficklampa till hands:

 • Friluftsentusiaster: Om du älskar att campa, vandra eller utforska naturen, är en ficklampa ett oumbärligt verktyg. Den kan hjälpa dig att navigera i mörka områden, lysa upp ditt tält på natten, och kan till och med användas som en nödsignal i händelse av fara. Dessutom är de flesta moderna ficklampor lätta och kompakta, vilket gör dem lätta att packa ner i din ryggsäck.
 • Hantverkare och tekniker: Om du arbetar med reparationer eller underhåll, oavsett om det är inom VVS, elinstallation eller bilreparationer, kan en ficklampa vara mycket användbar. Den kan hjälpa dig att se in i mörka utrymmen, fokusera ljuset på komplicerade delar och till och med frigöra dina händer om du använder en pannlampa.
 • Nödsituationer: I händelse av strömavbrott, naturkatastrofer eller andra nödsituationer är en ficklampa ett oumbärligt verktyg. Den kan hjälpa dig att navigera i mörka utrymmen, signalera till räddningstjänsten, och ge en känsla av säkerhet och trygghet i osäkra situationer.

Å andra sidan kan personer som bor i områden med konsekvent tillgång till elektricitet och sällan befinner sig utomhus på natten ha begränsad användning för en ficklampa. Dessutom, om du redan har en smartphone med en inbyggd ficklampa, kanske du inte känner att du behöver en separat ficklampa, även om en dedikerad enhet ofta har starkare ljus och längre batteritid.

LÄS MER: Rakapparat bäst i test

vanliga frågor om Ficklampa

FAQ: Vanliga frågor om ficklampor

1. Hur mäter man ljusstyrkan på en ficklampa?

Ljusstyrkan hos en ficklampa mäts i lumen. Lumen är en enhet för ljusflöde och ger en indikation på mängden synligt ljus som en källa producerar. En ficklampa med högre lumen kommer att producera ett starkare ljus. Det är viktigt att notera att lumen inte nödvändigtvis indikerar hur långt ljuset når, det beror också på fokus och spridning av ljusstrålen.

2. Vad betyder IPX-betyget på en ficklampa?

IPX-betyget på en ficklampa indikerar dess vattentäthet. Siffran efter IPX ger en indikation på hur väl lampan tål exponering för vatten. Till exempel kan en ficklampa med ett IPX7-betyg tåla att vara nedsänkt i vatten upp till 1 meter i upp till 30 minuter, medan en ficklampa med ett IPX8-betyg tål ännu hårdare vattenexponering.

3. Är LED-ficklampor bättre än traditionella?

LED-ficklampor har flera fördelar jämfört med traditionella glödlampsficklampor. De är mer energieffektiva, vilket innebär att de har längre batteritid. De har också längre livslängd och tål stötar bättre. Dessutom ger de ett starkare och mer jämnt ljus. Så i de flesta fall skulle en LED-ficklampa vara ett bättre val.

4. Vad är fördelarna med uppladdningsbara ficklampor?

Uppladdningsbara ficklampor kan vara mer kostnadseffektiva på lång sikt, eftersom du inte behöver köpa nya batterier hela tiden. De är också mer miljövänliga. Många uppladdningsbara ficklampor har också starkare ljusstyrka jämfört med icke-uppladdningsbara modeller. Men du bör komma ihåg att ladda dem regelbundet för att säkerställa att de alltid är redo att användas.

5. Hur länge håller batterierna i en ficklampa?

Det beror på flera faktorer, inklusive lumenutgången (ljusstyrkan), batteritypen och hur ofta och hur länge du använder ficklampan. Vissa högkvalitativa LED-ficklampor kan fungera i upp till 100 timmar på ett enda batteri vid låg ljusinställning. Men vid högre ljusinställningar kan batteritiden vara betydligt kortare.

6. Hur ska jag underhålla min ficklampa?

För att hålla din ficklampa i bästa skick bör du rengöra den regelbundet, särskilt efter användning i smutsiga eller dammiga miljöer. Torka av ytan med en mjuk trasa och rengör linsen med en linsrengöringslösning. Kontrollera också batterifacket regelbundet och se till att det är rent och fritt från korrosion.

7. Hur långt kan ljuset från en ficklampa nå?

Detta varierar beroende på modellen och ljusstyrkan. Vissa kraftfulla ficklampor kan lysa upp objekt på en avstånd av flera hundra meter. Men för de flesta vardagliga användningar, som att gå med hunden på kvällen eller navigera i mörka utrymmen inomhus, kommer även en ficklampa med en räckvidd på 100 meter att vara mer än tillräcklig.

8. Är det säkert att lämna en ficklampa på under långa perioder?

Det beror på modellen, men generellt sett bör det vara säkert att lämna en ficklampa på under långa perioder. Men kom ihåg att detta kommer att dränera batteriet snabbare. Om din ficklampa blir överdrivet varm vid användning under långa perioder, bör du stänga av den för att låta den svalna.

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa ficklampan lade vi mycket tid och ansträngning på att genomföra omfattande tester och utvärderingar. Vi ville verkligen se till att vi täckte alla aspekter av en ficklampas prestanda och kvalitet för att kunna ge en fullständig och rättvis bedömning. Vi ville ta reda på vilken ficklampa som ger mest ljus, har bäst batteritid, är mest hållbar och ger bäst värde för pengarna.
 • Ljusstyrka: Hur starkt lyser ficklampan? Kan ljusstyrkan justeras? Hur bra lyser den upp mörka områden?
 • Batteritid: Hur länge håller batteriet? Hur snabbt laddar det upp igen? Finns det någon indikation på när batteriet håller på att ta slut?
 • Hållbarhet: Hur robust är ficklampan? Tål den fall och stötar? Är den vattentät eller vattenresistent?
 • Värde för pengarna: Är priset rimligt med tanke på ficklampans prestanda och kvalitet? Är det några extra funktioner som rättfärdigar ett högre pris?

Efter att ha genomfört dessa tester kan vi nu med säkerhet säga att vi har hittat de bästa ficklamporna på marknaden. Vi hoppas att vår forskning och tester kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val nästa gång du behöver köpa en ny ficklampa.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
81 röster, Betyg: 4.6 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.