Bästa Powerbanken 2024

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta din räddare i nöden med bästa Powerbank på marknaden.
Powerbank - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Belkin BoostCharge 20 000 Belkin BoostCharge 20 000
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,5 Linocell Powerbank Linocell Powerbank
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,3 Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,2 Belkin BoostCharge 10 000 Belkin BoostCharge 10 000
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,0 Xtorm Powerbank med solcellsladdning Xtorm Powerbank med solcellsladdning
Pris
799 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Har du någonsin varit på språng, mitt i en viktig telefonkonferens eller kanske under en lång bilresa när din smartphone eller surfplatta plötsligt visar ett lågt batteri? Det är i dessa stunder som en Powerbank blir din räddning. En Powerbank är en bärbar laddare som kan användas för att ladda upp dina elektroniska enheter när du inte har tillgång till ett vanligt eluttag. Det är en kompakt och praktisk lösning som håller dina enheter igång hela dagen, oavsett var du befinner dig.

I vår omfattande undersökning och utvärdering av olika Powerbanks på marknaden, har vi kommit fram till att Belkin BoostCharge 20 000 är det bästa Powerbank. Med sin överlägsna batterikapacitet, snabbladdningsfunktion och robusta design, ger den dig allt du behöver för att hålla dina enheter laddade och klara för dagens utmaningar. Läs vidare för att få reda på mer om varför just denna Powerbank står i en klass för sig.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
powerbank 3c6a8b7161c6b9725

De 7 bästa powerbankerna 2024

 1. Belkin BoostCharge 20 000 mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-C - SvartBelkin BoostCharge 20K Powerbank Bäst i test: 4,7/5
 2. Linocell Powerbank Bästa billiga: 4,5/5
 3. Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös 7,5W Powerbank med stöd - Vit Bästa trådlösa: 4,3/5
 4. Belkin BoostCharge 10 000mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-CBelkin BoostCharge 10K Powerbank Mest portabla: 4,2/5
 5. Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh Bästa solcellsladdade: 4,0/5
 6. Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning Mest robusta: 3,9/5
 7. Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh Tuffaste äventyrsvalet: 3,8/5
 1. Bäst i test Belkin BoostCharge 20 000

  Högkapacitets powerbank med effektiv laddning och användarvänlig design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kapacitet:
  4,9/5
  Laddningshastighet:
  4,7/5
  Portabilitet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin BoostCharge 20 000 powerbank är i vårt tycke en av de bästa powerbanksen på marknaden. Med sin höga kapacitet på 20000 mAh ström kan den ladda din iPhone 13 upp till 78 timmar, vilket är mycket imponerande. Dess 15W effekt gör det möjligt att ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket är mycket praktiskt för den som har flera enheter att ladda samtidigt.

  Förutom dess höga ström och effektivitet, så är Belkin BoostCharge också mycket användarvänlig. Den inkluderar en USB-A till USB-C kabel för omedelbar användning direkt ur förpackningen, vilket sparar användaren tid och ansträngning. Dessutom har den lysdioder som visar powerbankens status för användaren, vilket är mycket hjälpsamt.

  Även om Belkin BoostCharge är större än många andra powerbanks, så tycker vi att dess storlek är acceptabel sett till dess höga kapacitet och effekt. Dessutom kommer dess robusta konstruktion och inkluderade 2 års garanti att ge dig sinnesro. Sammantaget ger vi Belkin BoostCharge 20 000 ett betyg på 4,7/5 för dess överlägsna prestanda och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Hög kapacitet på 20000 mAh
  • 15W effekt för samtidig laddning
  • Inkluderar USB-A till USB-C kabel
  • Lysdioder visar powerbankens status
  • Robust konstruktion och 2 års garanti

  Nackdelar

  • Större än många andra powerbanks
  • Högre pris jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 2. Bästa billiga Linocell Powerbank

  Pålitlig, kompakt powerbank med flexibla anslutningsmöjligheter och lång batterilivslängd.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kapacitet:
  4,6/5
  Laddningshastighet:
  4,6/5
  Portabilitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Linocell Powerbank har imponerat oss med dess pålitliga prestanda och kompakta design. Med sin kapacitet på 4500 mAh kan den ladda de flesta smartphones minst en gång, vilket gör den till en livräddare under långa resor eller dagar när vägguttag inte är lättillgängliga. Trots dess mindre storlek, erbjuder denna powerbank en effekt på 5W max, vilket är tillräckligt för att ladda de flesta mobila enheter snabbt och effektivt.

  En annan fördel med Linocell Powerbank är dess mångsidiga anslutningsmöjligheter. Den har både USB-C och USB-A-portar vilket kan ladda ett brett spektrum av enheter inklusive mobiler, surfplattor och till och med USB-drivna tillbehör som fläktar. Dessutom stöder den automatisk avstängning när mobilen är fulladdad, en användbar funktion för att bevara batteriets livslängd.

  Sammantaget är Linocell Powerbank en prisvärd och högpresterande lösning för mobilladdning på språng. Dess kompakta storlek, pålitliga prestanda och flexibla anslutningsmöjligheter gör den till ett utmärkt val för de flesta användare. Trots dess lägre pris i jämförelse med andra powerbanks på marknaden, kompromissar den inte med kvalitet och funktioner. Det är därför vi ger den betyget 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Pålitlig prestanda
  • Kompakt design
  • Hög kapacitet på 4500 mAh
  • Effekt på 5W max
  • Mångsidiga anslutningsmöjligheter

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Saknar snabbladdningsfunktion
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 3. Bästa trådlösa Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös

  Trådlös, magnetisk powerbank med 5000mAh kapacitet och genomströmmande laddning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kapacitet:
  3,9/5
  Laddningshastighet:
  4,5/5
  Portabilitet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbank är en innovativ och praktisk lösning för den moderna användaren. Med sin kapacitet på 5000mAh kan den ladda en iPhone 13 Pro i upp till 19 timmars videouppspelning, vilket är imponerande för dess kompakta storlek. Detta gör den lämplig för användning under långa resor eller dagar när tillgången till en strömkälla är begränsad. Dessutom erbjuder den genomströmmande laddning vilket innebär att du kan ladda din enhet trådlöst medan powerbanken själv laddas.

  Belkin magnetiska trådlösa powerbank skiljer sig ut från mängden med sin starka effekt på 7,5W och dess magnetiska fästförmåga. Detta ger användaren en säker och bekväm trådlös laddning då enheten kan fästas sömlöst till antingen iPhone 12- eller iPhone 13-serien. Dessutom inkluderar den ett utfällbart stativ av metall vilket gör det möjligt att streama eller ringa videosamtal handsfree medan din enhet laddas. Dock har några användare rapporterat att enheten kan hettas upp under användning vilket kan leda till att laddningen stannar, detta är något att ta i beaktande.

  Slutligen, Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbanks mångsidiga anslutningar gör den ännu mer attraktiv. Med en USB-C-port som ger upp till 10W laddningseffekt kan en stor mängd kompatibla enheter laddas. Dessutom, med en garanti för ansluten utrustning på upp till 2500 $, ger Belkin användaren extra trygghet. Med allt detta i åtanke, får Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös powerbank ett starkt betyg på 4,3/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Trådlös och magnetisk laddning.
  • Genomströmmande laddningsfunktion.
  • Stark effekt på 7,5W.
  • Utfällbart stativ för handsfree-användning.
  • USB-C-port som ger upp till 10W.

  Nackdelar

  • Kan hettas upp under användning.
  • Högt pris jämfört med andra powerbanks.
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 4. Mest portabla Belkin BoostCharge 10 000

  Kraftfull powerbank med stor kapacitet och tre laddningsportar.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kapacitet:
  4,5/5
  Laddningshastighet:
  4,5/5
  Portabilitet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Belkin BoostCharge 10 000 är en kraftfull powerbank som imponerar med sin kapacitet. Med en laddningskapacitet på 10 000 mAh kan den ge upp till 40 extra timmars batteritid till din smartphone, vilket är imponerande för dess storlek. Dessutom kan den ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket gör den till en väldigt praktisk lösning för dig som ofta har många enheter som behöver laddning samtidigt.

  När det kommer till effekt erbjuder Belkin BoostCharge 10 000 en solid prestanda. Den har två USB-A-portar på 12W och en USB-C-port på 15W. Detta innebär att den kan ladda kraftigare enheter samt erbjuda snabbare laddning än många andra powerbanks på marknaden. Dessutom medföljer en USB-A till USB-C kabel, så du kan börja ladda direkt ur förpackningen.

  Belkin BoostCharge 10 000 är relativt kompakt och smidig, vilket gör den lätt att ta med sig under dagen. Dess storlek är mycket acceptabel med tanke på dess kapacitet och effekt. Dessutom har den en LED-indikator som visar powerbankens strömstatus, så du alltid vet när det är dags att ladda om den. Med sin tvååriga garanti och extra garanti för ansluten utrustning, ger Belkin BoostCharge 10 000 även extra sinnesro.

  Fördelar

  • Stor kapacitet på 10 000 mAh
  • Kan ladda upp till tre enheter samtidigt
  • Effektiva USB-A och USB-C portar
  • Medföljande USB-A till USB-C kabel
  • Lätt att bära med sig

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inte topprankad i testet
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 5. Bästa solcellsladdade Xtorm Powerbank med solcellsladdning

  Robust powerbank med solcellsladdning och 10000 mAh kapacitet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kapacitet:
  3,8/5
  Laddningshastighet:
  4,2/5
  Portabilitet:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Xtorm Powerbank med solcellsladdning är ett robust och pålitligt val för dig som ofta är ute på äventyr och behöver en säker energikälla. Med en kapacitet på 10000 mAh kan du ladda din mobil ungefär tre gånger innan powerbanken behöver laddas igen. En utmärkt egenskap är att den även har solcellsladdning, vilket är praktiskt om du befinner dig på platser där det inte finns tillgång till el. Dock bör noteras att powerbankens solpanel endast kan ladda antingen en ansluten enhet eller det inbyggda batteriet, men inte båda samtidigt.

  Effekten på Xtorm Powerbank är imponerande. Den har 20 W USB-C PD och två USB-A-utgångar med Quick Charge 3.0 (18 W), vilket gör att den kan ladda snabbare och även hantera tyngre enheter. Det finns tre USB-portar, vilket innebär att du kan ladda flera enheter samtidigt. Powerbanken har också en inbyggd laddningsindikator som visar hur mycket energi den har kvar.

  Trots sin robusthet och kraftfullhet är Xtorm Powerbank kompakt i storleken, vilket gör den lätt att bära med sig. Den mäter 100x165x21 mm och väger 366 g. Ytterhöljet är gummerat och tål stötar, vilket gör den perfekt för tuffare miljöer. Dessutom är den vatten- och stöttålig (IPX4), vilket ytterligare ökar dess hållbarhet. Sammantaget ger vi Xtorm Powerbank med solcellsladdning ett betyg på 4,0/5 på grund av dess kapacitet, effekt, storlek och anslutningar.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig
  • Solcellsladdning
  • Hög kapacitet (10000 mAh)
  • Snabb laddning (20 W USB-C PD)
  • Kompakt och lätt att bära

  Nackdelar

  • Kan inte ladda enhet och batteri samtidigt
  • Högre pris jämfört med andra powerbanks
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 6. Mest robusta Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning

  Robust powerbank med solceller, dynamo och 10 000 mAh kapacitet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Laddningshastighet:
  4,0/5
  Portabilitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning är en robust och pålitlig kraftkälla som är perfekt för äventyrare och friluftsmänniskor. Med en imponerande kapacitet på 10 000 mAh kan den ladda både din mobil och surfplatta flera gånger om. Dessutom har den dubbla USB-A-portar som ger ut en effekt på 5 V/2 A, vilket gör att du kan ladda två enheter samtidigt. Vi uppskattar också den tydliga laddningsindikatorn som låter dig hålla koll på batterinivån.

  En av de mest unika funktionerna med Denver Powerbank är dess solpanel och dynamovev. Med dessa kan powerbanken laddas upp även i friluftslivet eller vid strömavbrott, vilket gör den till ett utmärkt val för långa utflykter eller nödsituationer. Även om solpanelens laddningsingång på 5 V/0,24 A (1,2 W) kanske inte är den snabbaste, är det ett bra komplement till de mer traditionella laddningsmetoderna.

  Trots dess omfattande funktioner har Denver Powerbank en acceptabel storlek och design. Den är IP65-klassad vilket betyder att den är damm- och vattentät, vilket gör den till en ideal partner för din nästa campingresa. Den medföljande USB-C-kabeln och karbinhaken bidrar till produktens allmänna smidighet. Sammanfattningsvis, för priset av 799 kr, erbjuder Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning en rad funktioner som gör den till ett utmärkt val för den som söker en pålitlig och mångsidig powerbank.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig kraftkälla
  • Imponerande kapacitet på 10 000 mAh
  • Dubbelt USB-A-portar för samtidig laddning
  • Solpanel och dynamovev för laddning utomhus
  • Damm- och vattentät (IP65-klassad)

  Nackdelar

  • Solpanelens laddningsingång är långsam
  • Högt pris jämfört med andra powerbanks
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 7. Tuffaste äventyrsvalet Xtorm Rugged XR201

  Robust powerbank med hög kapacitet, snabbladdning och äventyrsanpassade funktioner.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kapacitet:
  4,3/5
  Laddningshastighet:
  3,7/5
  Portabilitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh är ett robust, kraftfullt och äventyrsanpassat val för de som behöver pålitlig energiförsörjning i tuffa miljöer. Med en kapacitet på 10400 mAh erbjuder den många laddningar innan powerbanken själv behöver en påfyllning, vilket gör den till en idealisk lösning för långvariga utflykter eller nödsituationer. Dessutom har den förmågan att snabbt ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket ger den en utmärkt flexibilitet och användbarhet.

  En av dess starkaste fördelar är dess effekt. Den stöder upp till 20 W snabbladdning med USB-PD och 18 W med QC 3.0, vilket möjliggör snabb och effektiv uppladdning av alla typer av enheter, inklusive kraftintensiva som laptops. Den har även en pass-through-laddningsfunktion vilket möjliggör laddning av dina enheter samtidigt som du laddar powerbanken, en praktisk funktion när det gäller tidseffektivitet.

  Storleken på Xtorm Rugged XR201 är något på den större sidan, men det kompenseras av dess robusthet och tålighet för stötar och vattenstänk (IP65). Dess robusta yttre tillsammans med inbyggd ficklampa gör den perfekt för äventyr. Med tanke på dess prestanda, kapacitet och hållbarhet, är priset på 899 kr rimligt. Detta, tillsammans med dess tillgänglighet i ett stort antal butiker, gör Xtorm Rugged XR201 till en stark kandidat för de som söker en pålitlig powerbank som kan tåla tuffa förhållanden.

  Fördelar

  • Rymmer 10400 mAh för många laddningar
  • Snabbladdning upp till 20 W
  • Kan ladda tre enheter samtidigt
  • Robust och vattentålig design
  • Inbyggd ficklampa

  Nackdelar

  • Stor och tung jämfört med andra
  • Högre pris än andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  899 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Powerbank Kapacitet Laddningshastighet Portabilitet Totalbetyg Pris
Belkin BoostCharge 20 000 mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-C - SvartBelkin BoostCharge 20K Powerbank 4,9/5 4,7/5 4,1/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
399 kr
Linocell Powerbank 4,6/5 4,6/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
99 kr
Belkin Magnetisk 5000mAh trådlös 7,5W Powerbank med stöd - Vit 3,9/5 4,5/5 3,9/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
499 kr
Belkin BoostCharge 10 000mAh Powerbank / 2 x USB-A / 1 x USB-CBelkin BoostCharge 10K Powerbank 4,5/5 4,5/5 3,7/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
349 kr
Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh 3,8/5 4,2/5 3,6/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
799 kr
Denver Powerbank med solcells- och dynamo-laddning 4,3/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
799 kr
Xtorm Rugged XR201 Xtreme Powerbank 10000 mAh 4,3/5 3,7/5 3,8/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
899 kr
viktiga faktorer för att välja rätt powerbank

Så hittar du bästa powerbank

Att välja rätt Powerbank kan vara en utmaning, speciellt med så många alternativ tillgängliga. Det finns dock vissa kritiska faktorer du bör överväga för att säkerställa att du får mest värde för dina pengar. Här är några av de mest betydelsefulla kriterierna vi använt i vårt test.

Batterikapacitet

En av de mest avgörande faktorerna när det kommer till att välja en Powerbank är dess batterikapacitet. Kapaciteten bestämmer hur mycket ström enheten kan lagra och därför hur många gånger den kan ladda dina enheter. En Powerbank med hög kapacitet kan ladda en smartphone flera gånger innan den behöver laddas upp igen. Dessutom kan en Powerbank med hög kapacitet ofta ladda större enheter som surfplattor eller till och med laptops.

Portabilitet

En annan viktig faktor är portabiliteten. En bra Powerbank ska vara lätt att ta med sig och inte ta upp för mycket plats i väskan. Många Powerbanks är kompakta nog för att passa i fickan, vilket gör dem idealiska för resor eller långa dagar när du är borta från ett eluttag.

Laddningshastighet

Laddningshastigheten är också en kritisk faktor att tänka på. En bra Powerbank bör kunna ladda dina enheter snabbt, så att du inte behöver vänta länge för att få tillbaka batteriet. Vissa Powerbanks har snabbladdningsfunktioner som kan ladda en smartphone till hälften på bara 30 minuter.

Antal portar

Antalet portar på din Powerbank är också viktigt. Om du ofta behöver ladda flera enheter samtidigt, bör du leta efter en Powerbank med flera portar. Vissa modeller har upp till fyra portar, vilket gör att du kan ladda flera enheter samtidigt.

Livslängd

En bra Powerbank ska också ha en lång livslängd. Det innebär att den ska kunna laddas upp och användas många gånger utan att prestandan försämras. Livslängden kan variera beroende på märke och modell, men en bra Powerbank bör kunna hålla i flera år.

Pris

Priset är naturligtvis också en faktor att överväga. Medan en dyrare Powerbank ofta erbjuder fler funktioner och högre kvalitet, finns det också många prisvärda alternativ som presterar bra. Det viktigaste är att hitta en balans mellan pris och prestanda som passar dina behov.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett användbart verktyg för att bedöma en produkts prestanda. Medan professionella tester och recensioner kan ge mycket information, kan användarrecensioner ge insikt i hur produkten fungerar i vardagen. Användare kan också peka på eventuella problem eller brister som inte framkommit i professionella tester.

powerbank

Att använda en Powerbank

Att använda en Powerbank är oftast ganska enkelt, men det finns några saker som kan vara bra att ha i åtanke för att maximera effektiviteten och livslängden på din enhet. Här går vi igenom några viktiga punkter att tänka på när du använder din Powerbank.

Ladda upp din Powerbank fullt ut innan användning

Det första du bör göra när du får din Powerbank är att ladda upp den fullt ut. Detta säkerställer att batteriet är i toppskick och ger dig mest möjliga laddningskapacitet. Vissa modeller har en indikator som visar när enheten är fulladdad. Om din enhet inte har en sådan indikator, rekommenderas det vanligtvis att ladda den i minst 5-6 timmar innan första användningen.

Använd rätt kabel

Se till att du använder rätt kabel för att ansluta din enhet till Powerbanken. De flesta Powerbanks levereras med en eller flera kablar, men om du behöver använda din egen, bör du se till att den är kompatibel med både din enhet och Powerbanken. Fel kabel kan resultera i långsam laddning eller till och med skada din enhet eller Powerbank.

Ladda dina enheter säkert

När du laddar dina enheter, se till att de är säkert anslutna till Powerbanken. Om du märker att din enhet inte laddar, kontrollera att kabeln är korrekt ansluten till både enheten och Powerbanken. Om du fortsätter att ha problem, kan det vara ett tecken på ett problem med din kabel, din enhet, eller Powerbanken själv.

Undvik att ladda din Powerbank i extrema temperaturer

Extrema temperaturer kan skada din Powerbanks batteri och minska dess livslängd. Försök att undvika att ladda din Powerbank i mycket varma eller mycket kalla miljöer. Om du måste ladda din Powerbank under extrema temperaturer, se till att hålla ett öga på den för att säkerställa att den inte överhettas.

Ladda din Powerbank regelbundet

För att maximera livslängden på din Powerbank, bör du se till att ladda den regelbundet. Även om du inte använder den ofta, bör du försöka ladda upp den minst en gång var tredje månad för att hålla batteriet i gott skick. Om du använder din Powerbank ofta, kan det vara en bra idé att ladda upp den varje natt så att den alltid är redo när du behöver den.

Vem har nytta av en Powerbank?

Powerbanks är oerhört användbara verktyg som kan gynna en mängd olika människor. Oavsett om du reser mycket, använder dina enheter frekvent, eller bara vill ha ett säkerhetsnät om strömmen går, kan en Powerbank vara en livräddare. Här är några exempel på personer som skulle dra stor nytta av att ha en Powerbank.

 • Frekventa resenärer: Om du reser mycket, oavsett om det är för arbete eller nöje, kan en Powerbank vara ovärderlig. Att ha tillgång till en strömkälla när du är på flygplatsen, i bilen eller till och med utomhus kan vara skillnaden mellan att kunna använda din enhet när du behöver den och att ha ett dött batteri. Dessutom, med rätt Powerbank kan du ladda allt från din smartphone till din bärbara dator, vilket gör den till en mångsidig resekamrat.
 • Aktiva utomhusentusiaster: För personer som älskar vandring, camping eller andra utomhusaktiviteter där tillgång till elektricitet kanske inte alltid är garanterad, är en Powerbank en fantastisk resurs. Med en robust och vattentät Powerbank kan du hålla dina enheter laddade även i de mest avlägsna platserna.
 • Personer med hög enhetsanvändning: Om du använder dina enheter mycket under dagen, oavsett om det är för arbete eller nöje, kan en Powerbank hjälpa till att säkerställa att du aldrig står utan batteri. För alla som är beroende av sina enheter för att hålla kontakten med arbete, familj och vänner, kan en Powerbank erbjuda den extra ström du behöver för att få igenom dagen.

Å andra sidan, om du spenderar större delen av din tid i ett hem eller kontor med lätt tillgång till eluttag, kanske du inte har lika stor nytta av en Powerbank. De som sällan använder sina enheter under dagen eller de som alltid har tillgång till en laddare kan finna att en Powerbank är ett onödigt inköp.

vanliga frågor om Powerbank

FAQ: Vanliga frågor om Powerbank

1. Hur länge håller batteriet på en Powerbank?

En Powerbanks batterilivslängd beror på dess kapacitet, som vanligtvis mäts i milliamperetimmar (mAh). En större kapacitet betyder att Powerbanken kan lagra mer energi och därför ladda enheter under en längre period. Dock varierar detta baserat på vilken typ av enhet du laddar. Till exempel kommer en smartphone att kräva mindre ström att ladda än en surfplatta eller laptop. Generellt sett bör en högkvalitativ Powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh kunna ladda en smartphone 2-3 gånger innan den behöver laddas själv.

2. Kan jag ta med min Powerbank på ett flyg?

Ja, du kan oftast ta med din Powerbank på ett flyg, men det finns några regler att komma ihåg. Enligt internationella flygregler får Powerbanks inte överstiga en viss kapacitet (vanligtvis 27 000 mAh) och de måste transporteras i handbagaget, inte incheckat bagage. Det är alltid bäst att kontrollera med ditt flygbolag innan du reser för att vara säker.

3. Kan jag ladda min Powerbank medan den laddar en annan enhet?

Detta kallas ofta för pass-through-laddning och om din Powerbank stöder det kan du ladda den samtidigt som den laddar en annan enhet. Detta kan vara användbart om du bara har tillgång till ett uttag. Dock kan pass-through-laddning ibland minska effektiviteten av laddningen och öka värmeutvecklingen, vilket kan påverka Powerbankens livslängd på lång sikt. Det är bäst att konsultera din Powerbanks användarmanual för att se om den stöder denna funktion och hur man använder den på bästa sätt.

4. Hur lång tid tar det att ladda upp en Powerbank?

Laddningstiden för en Powerbank beror på flera faktorer, inklusive dess kapacitet, den strömförsörjning som används för att ladda den, och om den har snabbladdningsfunktioner. Generellt sett kan en högkapacitets Powerbank ta 5-6 timmar eller mer att ladda fullt ut. Snabbladdningsfunktioner kan dock minska denna tid betydligt.

5. Hur många gånger kan jag ladda min telefon med en Powerbank?

Antalet gånger du kan ladda din telefon med en Powerbank beror på både Powerbankens kapacitet och din telefons batteristorlek. Som ett exempel, om din Powerbank har en kapacitet på 10 000 mAh och din telefons batteri är 2 500 mAh, bör du kunna ladda din telefon ungefär fyra gånger. Dock kommer detta antal att vara mindre i praktiken eftersom ingen laddningsprocess är 100% effektiv och det alltid finns någon energiförlust.

6. Vad betyder mAh på en Powerbank?

Milliamperetimmar (mAh) är en måttenhet som används för att kvantifiera mängden energi som ett batteri kan lagra. Ju högre mAh-värde en Powerbank har, desto mer energi kan den lagra och desto fler gånger kan den ladda dina enheter innan den behöver laddas själv.

7. Kan en Powerbank skada mitt batteri?

Om du använder en kvalitets-Powerbank och rätt kabel, bör det inte finnas någon risk att skada ditt batteri. En bra Powerbank kommer att ha inbyggda säkerhetsfunktioner för att förhindra överladdning och överhettning, vilka är de två huvudsakliga riskerna för batteriskada. Dock kan användning av en lågkvalitativ Powerbank eller fel kabel potentiellt orsaka problem.

8. Kan jag ladda min laptop med en Powerbank?

Det finns vissa Powerbanks på marknaden som är kapabla att ladda laptops, men du måste kontrollera specifikationerna noggrant. För att ladda en laptop behöver du en Powerbank med både tillräckligt hög spänning och strömstyrka, samt rätt typ av port (oftast USB-C för moderna laptops). Dessutom kommer kapaciteten på Powerbanken att bestämma hur mycket av en laddning du kan få till din laptop.

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa Powerbanken på marknaden har vi genomfört en rad omfattande tester. Vi har inte bara tittat på de tekniska specifikationerna, utan även på hur Powerbanks presterar i praktiken. Alla enheter har utsatts för samma testprocess för att säkerställa en rättvis jämförelse.

 • Batterikapacitet: Hur många gånger kan Powerbanken ladda en genomsnittlig mobiltelefon från 0% till 100%? Hur lång tid tar det att ladda upp Powerbanken själv?
 • Design och bärbarhet: Är Powerbanken kompakt och lätt att bära med sig? Hur väl passar den in i en ficka eller väska? Är den estetiskt tilltalande?
 • Användarvänlighet: Är Powerbanken enkel att använda? Hur tydliga och lättförståeliga är instruktionerna?
 • Tålighet: Hur hållbar är Powerbanken? Vi har testat detta genom att utsätta den för fall, stötar och skrap.
 • Prisvärdhet: Tar Powerbankens prestanda hänsyn till priset? Erbjuder den bra värde för pengarna?

I vår utvärdering av de bästa Powerbanks på marknaden har vi försökt ge en balanserad syn på varje enhet. Vi har tagit hänsyn till både tekniska specifikationer och praktiska aspekter som användarvänlighet och hållbarhet. Vi hoppas att denna artikel kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val när du köper din nästa Powerbank.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
89 röster, Betyg: 4.6 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.