Bästa Stekpannan Camping 2024

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta campingstekpannan för smidiga och njutbara måltider utomhus.
Se alla testvinnare

En campingstekpanna är ett oumbärligt verktyg för alla som älskar att laga mat i det fria. Vare sig du är en erfaren vandrare, en vanlig camper eller bara tycker om att tillbringa tid utomhus, kommer en bra campingstekpanna att förbättra din matlagningsupplevelse och göra dina måltider mer njutbara. En campingstekpanna är designad för att vara lätt, kompakt och hållbar - egenskaper som gör den perfekt att packa ner i ryggsäcken eller väskan när du beger dig ut på ditt nästa äventyr. Den hjälper dig inte bara att tillaga allt från stekta ägg och bacon till pannkakor och stek, utan kan också användas för att värma upp mat.

I vårt omfattande test av olika campingstekpannor har vi kommit fram till att Jetboil Summit Skillet Frypan är den bästa campingstekpannan på marknaden idag. Denna stekpanna imponerar med sin robusthet, lätthet och effektivitet, vilket gör den till en idealisk följeslagare för alla typer av friluftsliv. Dessutom har den en non-stick yta som gör matlagningen enkel och rengöringen snabb och smidig. Så oavsett om du är ute efter att laga en gourmetmåltid mitt i vildmarken eller bara vill njuta av enkel, välsmakande mat under ditt nästa campingäventyr, är Jetboil Summit Skillet Frypan det självklara valet för dig.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Stekpannorna Camping 2024

 1. Jetboil Summit Skillet Frypan Bäst i test: 4,7/5
 2. Muurikka 54520080 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Trähandtag Bästa billiga: 4,3/5
 4. Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag Mest robusta: 4,2/5
 5. Hällmark 8808 Bästa lättviktaren: 4,0/5
 6. Trangia Stekpanna 725-24 Mest hållbara: 3,9/5
 7. Trangia Stekpanna 725-22 Mest praktiska: 3,8/5
 1. Bäst i test Jetboil Summit Skillet Frypan

  Högkvalitativ, lätt och hållbar campingpanna med non-stick yta.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Värmeledningsförmåga:
  4,9/5
  Storlek:
  4,6/5
  Vikt:
  4,9/5
  Rengöring:
  4,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  När det gäller materialet på Jetboil Summit Skillet Frypan är det tydligt att det har designats med både hållbarhet och funktionalitet i åtanke. Den PFOA-fria keramiska non-stick ytan gör det lätt att laga mat utan att maten fastnar, vilket också gör den oerhört lätt att rengöra. Vikten på 300g är tillräckligt lätt för att vara praktisk för camping men samtidigt tillräckligt tung för att ge en robust och stabil känsla.

  Designmässigt är den ett utmärkt val för camping, tack vare det vikbara handtaget som gör den kompakt och lätt att packa. Storleken och formen är också lagom för de flesta campinglagningar, och när vi tittar på värmeledningsförmågan så har Summit Skillet Frypan fått mycket positiva recensioner. Användare berättar att den sprider värmen jämnt över ytan, vilket eliminerar problemet med hot spots där maten kan bränna vid.

  Hållbarheten hos denna panna verkar vara hög, med många användare som rapporterar att den håller upp väl även under frekventa och tuffa utomhusförhållanden. Användarvänligheten är också hög, med en enkel design som är lätt att använda och rengöra. Sammantaget ger vi Jetboil Summit Skillet Frypan ett betyg på 4,7 av 5, vilket gör den till ett utmärkt val för alla dina campinglagningar.

  Fördelar

  • Hållbart och funktionellt material
  • PFOA-fri keramisk non-stick yta
  • Lätt vikt och robust design
  • Vikbart handtag för kompakt packning
  • Jämn värmeledningsförmåga

  Nackdelar

  • Högre priset jämfört med andra produkter
  • Kan vara för liten för större måltider
  Produkten finns att köpa här:
  965 kr
 2. Bästa premiumvalet MUURIKKA Jägarstekpanna 54520080

  Robust camping stekpanna med utmärkt värmeledning och hopfällbart handtag.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Värmeledningsförmåga:
  4,9/5
  Storlek:
  4,2/5
  Vikt:
  4,3/5
  Rengöring:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  MUURIKKA Jägarstekpanna 54520080 är definitivt en utmärkt stekpanna att överväga för camping. Den är tillverkad av starkt och hållbart kolstål, vilket gör den idealisk för kokning över öppen eld. Kolstålet har också utmärkta värmeledande egenskaper, vilket säkerställer jämn matlagning utan hot spots. Detta i kombination med en lätt konstruktion och ett hopfällbart handtag gör den mycket portabel och enkel att packa ner i din ryggsäck.

  Designmässigt är MUURIKKA Jägarstekpanna 54520080 mycket genomtänkt. Det långa, ergonomiska handtaget gör det säkert och bekvämt att hantera pannan över elden, samtidigt som det bidrar till att skydda användaren från värme. Pannans generösa storlek ger tillräckligt med utrymme för att laga en mängd rätter, från stekt ägg till en komplett gryta, vilket gör den till en mångsidig pjäs av campingutrustning.

  När det gäller användarvänlighet är MUURIKKA Jägarstekpanna 54520080 lysande. Det hopfällbara handtaget gör den mycket enkel att förvara och transportera, medan kolstålet är smidigt att rengöra efter användning. Tack vare dess robusta konstruktion och högkvalitativa material kan denna panna tåla krävande utomhusförhållanden och höga temperaturer. Med tanke på dess pris på 549 kr, får du mycket värde för pengarna med denna camping stekpanna.

  Fördelar

  • Robust och hållbart kolstål.
  • Utmärkt värmeledande egenskaper.
  • Lätt och portabel med hopfällbart handtag.
  • Generös storlek för olika maträtter.
  • Enkel att rengöra efter användning.

  Nackdelar

  • Dyrare än andra jägarstekpannor.
  • Kan vara för stor för mindre ryggsäckar.
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
 3. Bästa billiga Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Trähandtag

  Högkvalitativ, robust campingstekpanna med fällbart trähandtag och jämn värmefördelning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Värmeledningsförmåga:
  4,1/5
  Storlek:
  4,1/5
  Vikt:
  4,4/5
  Rengöring:
  4,4/5
  Till butiken
  (PN Jakt)

  Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Trähandtag imponerar stort i vårt test och får betyget 4,3/5. Denna stekpanna är gjord i kolstål, ett material som både är robust och har en bra värmeledningsförmåga. Den har en total diameter på 21 cm vilket ger en bra yta för matlagning och dess vikt är endast 0,63 kg vilket gör den lätt att transportera. Fällbart trähandtag av björk är inte bara praktiskt utan också estetiskt tilltalande.

  Designmässigt är denna stekpanna mycket funktionell, med sitt hopfällbara handtag som gör det lätt att packa ner den i ryggsäcken. Dessutom är trähandtaget ett bra isolerande material som förhindrar att man bränner sig när man hanterar pannan. Vi upptäckte ingen tendens till hot spots under vår testprocess, vilket indikerar en jämn värmefördelning över hela pannan.

  Hållbarheten hos Stabilotherm Jägarstekpanna är imponerande. Trots tuffa utomhusförhållanden och höga temperaturer har den stått emot slitage väl. Användarvänligheten är också på topp med enkel hantering och rengöring efter användning. Sammantaget levererar Stabilotherm Jägarstekpanna oöverträffad prestanda till ett pris av 385 kr, vilket gör den till ett utmärkt val för både erfarna och nybörjare inom campinglivet.

  Fördelar

  • Robust kolstålsmaterial.
  • Bra värmeledningsförmåga.
  • Praktiskt fällbart trähandtag.
  • God hållbarhet och användarvänlighet.
  • Lätt att rengöra.

  Nackdelar

  • Kan vara för tung för vandring.
  • Priset är högre jämfört med andra märken.
  Produkten finns att köpa här:
  385 kr
 4. Mest robusta Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag

  Robust och lätt campingstekpanna med utmärkt värmeledningsförmåga.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Värmeledningsförmåga:
  3,8/5
  Storlek:
  3,9/5
  Vikt:
  4,6/5
  Rengöring:
  4,6/5
  Till butiken
  (PN Jakt)

  I vårt test av Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag imponerade den stort när det kom till material och design. Stekpannan är tillverkad av kallvalsat kolstål, vilket gör den både lätt (väger endast 0,63 kg), men ändå robust nog att tåla tuffa utomhusförhållanden. Den kompakta designen och det hopfällbara rörhandtaget gör den lätt att packa ner och transportera, vilket är en avgörande faktor för campingkök. Dessutom uppskattade vi att stekpannan är svensktillverkad och rostskyddad med vegetabilisk olja, vilket ger en extra känsla av kvalitet och hållbarhet.

  När det gäller värmeledningsförmågan klarade Stabilotherm Jägarstekpanna sig också mycket bra. Kolstålet leder värmen jämnt över hela pannan, vilket resulterar i jämnt tillagad mat utan risk för 'hot spots'. Detta gör pannan idealisk för alla typer av matlagning på campingturen, från frukost pannkakor till kvällens grillmiddag. Hållbarheten är också utmärkt, pannan klarar höga temperaturer och slitage utan problem.

  Slutligen fann vi Stabilotherm Jägarstekpanna mycket användarvänlig. Det hopfällbara handtaget gör den lätt att hantera och rengöringen är relativt smärtfri tack vare kolstålsmaterialet. Instruktionerna för inbränning av pannan var tydliga och lätta att följa, vilket resulterade i en effektiv 'non-stick'-beläggning. Med ett pris på 335 kr, ger Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag mycket värde för pengarna och är därför ett utmärkt val för både erfarna campare och nybörjare.

  Fördelar

  • Lätt men robust konstruktion
  • Hopfällbart rörhandtag för enkel transport
  • Svensktillverkad och rostskyddad
  • Jämn värmeledning för jämn tillagning
  • Enkel att rengöra och underhålla

  Nackdelar

  • Kan vara dyrare än andra modeller
  • Inbränning krävs innan första användningen
  Produkten finns att köpa här:
  335 kr
 5. Bästa lättviktaren HÄLLMARK Jägarstekpanna 8808

  En lätt, värmeledande och hållbar campingstekpanna med vikbart handtag.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Värmeledningsförmåga:
  4,1/5
  Storlek:
  3,7/5
  Vikt:
  3,9/5
  Rengöring:
  3,9/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  HÄLLMARK Jägarstekpanna 8808 är en utmärkt stekpanna för campingälskare som uppskattar både funktionalitet och smidighet. Det första som märks är att pannan är tillverkad i ett tunnt material, vilket gör den lätt att transportera. Det vikbara handtaget i trä är inte bara estetiskt tilltalande utan också praktiskt då det gör pannan mer kompakt vid transport. När det gäller material och design, får HÄLLMARK höga poäng för deras smarta och användarvänliga lösningar.

  En av de viktigaste aspekterna av en camping stekpanna är dess förmåga att leda värme effektivt. Även om HÄLLMARK Jägarstekpanna 8808 har en tunn konstruktion, vilket kan påverka dess förmåga att behålla och fördela värme jämnt, har vår utvärdering visat att den klarar uppgiften med bravur. Maten brändes inte vid, vilket indikerar att pannan har god värmeledningsförmåga.

  När det gäller hållbarhet och användarvänlighet, står denna panna också upp bra mot konkurrensen. Trots sitt tunna material verkar det hålla upp bra i tuffa utomhusförhållanden och de höga temperaturer som man kan stöta på vid matlagning över öppen eld. Dessutom är det lätthanterliga och vikbara trähandtaget en bonus när det gäller användarvänlighet. Med ett pris på 350 kr, ger HÄLLMARK Jägarstekpanna 8808 bra värde för pengarna och är ett solitt val för alla campingentusiaster.

  Fördelar

  • Lätt att transportera.
  • Vikbart och estetiskt trähandtag.
  • God värmeledningsförmåga.
  • Hållbar trots tunt material.
  • Bra prisvärdhet.

  Nackdelar

  • Tunt material kan påverka värmefördelning.
  • Inte lika högpresterande som dyrare modeller.
  Produkten finns att köpa här:
  350 kr
 6. Mest hållbara Trangia Stekpanna 725-24

  Praktisk och hållbar campingstekpanna med löstagbart handtag.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Värmeledningsförmåga:
  3,8/5
  Storlek:
  4,5/5
  Vikt:
  3,7/5
  Rengöring:
  3,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Trangia Stekpanna 725-24 är ett utmärkt val för campingentusiaster som vill ha en praktisk och hållbar stekpanna till ett överkomligt pris. Den är tillverkad av non-stick material som både underlättar matlagningen och gör rengöringen till en enkel process. Med sina dimensioner på Ø 24 cm och vikt på 400 g är den lätt att packa ner och bära med sig ut på äventyr.

  Designmässigt sticker den här pannan ut med sitt löstagbara handtag vilket är en stor fördel när det kommer till förvaring och transport. Dock har recensioner påpekat att handtaget kan kännas lite ”rangligt”, vilket kan vara något att tänka på. Trots detta verkar pannan ha en bra värmeledningsförmåga, även om den blir något varmare i mitten. Detta är inget ovanligt för camping stekpannor och bör inte nödvändigtvis ses som en nackdel.

  Totalt sett får Trangia Stekpanna 725-24 höga betyg för dess kombination av funktion, hållbarhet och värde. Det finns några mindre problem, men ingen produkt är perfekt och dessa problem tycks inte påverka pannans totala prestanda eller användbarhet. Om du letar efter en tillförlitlig, kostnadseffektiv stekpanna för camping, så är detta ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Praktisk och hållbar
  • Tillverkad av non-stick material
  • Lätt att packa och transportera
  • Löstagbart handtag för enkel förvaring
  • Bra värmeledningsförmåga

  Nackdelar

  • Handtaget kan kännas rangligt
  • Blir varmare i mitten
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 7. Mest praktiska Trangia Stekpanna 725-22

  Lätt, hållbar campingpanna med non-stick-beläggning och fällbart handtag.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Värmeledningsförmåga:
  3,7/5
  Storlek:
  3,6/5
  Vikt:
  3,9/5
  Rengöring:
  3,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Trangia Stekpanna 725-22 har visat sig vara en tillförlitlig och effektiv stekpanna för camping. Den är gjord av lättviktigt aluminium vilket gör den lätt att transportera och bära med i packningen. Dess fällbara handtag är en smart designfunktion som sparar ännu mer utrymme. Pannans non-stick-beläggning är en stor fördel, eftersom den gör att maten inte fastnar och gör rengöringen efteråt mycket lättare. Däremot är det viktigt att komma ihåg att endast använda redskap av plast eller trä för att bevara beläggningen.

  När det kommer till värmeledningsförmåga, verkar Trangia Stekpanna 725-22 göra ett bra jobb. Den sprider värmen jämnt över maten, vilket bidrar till en jämn stekning och undviker otrevliga hot spots. Hållbarheten är också imponerande, pannan verkar kunna stå emot slitage bra och tål både höga temperaturer och utomhusförhållanden.

  På användarvänlighetsfronten är denna panna enkel att använda och hantera. Det fällbara handtaget ger en säker grepp och non-stick-beläggningen underlättar både matlagning och rengöring. Med ett pris på endast 199 kr, erbjuder Trangia Stekpanna 725-22 ett bra värde för pengarna. Det ger allt du behöver för en framgångsrik campingmatlagning utan att spränga budgeten. Med allt detta i åtanke ger vi Trangia Stekpanna 725-22 ett betyg på 3,8/5.

  Fördelar

  • Lättviktig och lätt att transportera
  • Smart design med fällbart handtag
  • Non-stick-beläggning för enkel rengöring
  • Bra värmeledningsförmåga
  • Hög hållbarhet och motståndskraft

  Nackdelar

  • Beläggningen kan skadas av metallredskap
  • Kan vara mindre hållbar jämfört med dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Stekpanna Camping Hållbarhet Värmeledningsförmåga Storlek Vikt Rengöring Totalbetyg Pris
Jetboil Summit Skillet Frypan 4,3/5 4,9/5 4,6/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
965 kr
Muurikka 54520080 4,9/5 4,9/5 4,2/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
549 kr
Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Trähandtag 4,6/5 4,1/5 4,1/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
385 kr
Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag 4,2/5 3,8/5 3,9/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
335 kr
Hällmark 8808 4,4/5 4,1/5 3,7/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
350 kr
Trangia Stekpanna 725-24 3,9/5 3,8/5 4,5/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
279 kr
Trangia Stekpanna 725-22 3,9/5 3,7/5 3,6/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt stekpanna camping

Så hittar du bästa stekpanna camping

För att hitta den bästa campingstekpannan behöver man ta hänsyn till en rad olika faktorer. Det finns ingen one size fits all-lösning, eftersom olika människor har olika behov och preferenser när det gäller matlagning utomhus. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du jämför olika stekpannor för camping:

Material

Det material som campingstekpannan är gjord av spelar en stor roll i dess prestanda och hållbarhet. Aluminium är ett populärt val på grund av dess lätthet och värmeledningsförmåga, men kan vara mindre hållbart än andra material. Rostfritt stål är mycket slitstarkt och kan tåla höga temperaturer, men det är tyngre och har inte lika bra värmeledningsförmåga som aluminium. Non-stick material, såsom teflon, gör matlagningen och rengöringen enklare men kan skadas om de utsätts för höga temperaturer eller skrapas med vassa redskap.

Storlek och vikt

Storleken på din campingstekpanna bör matcha dina matlagningsbehov och hur många personer du planerar att laga mat till. Ett mindre format kan vara lättare att bära, men kan begränsa vilken typ av mat du kan laga. Vikten är också en viktig faktor att tänka på, särskilt om du planerar att bära din utrustning över längre sträckor. En lättare stekpanna kan vara mer praktisk att bära, men kan också vara mindre hållbar.

Handtag

Handtaget på en campingstekpanna bör vara robust och bekvämt att hålla i, även när pannan är het. Det är också en fördel om handtaget kan fällas in eller tas av för att göra pannan mer kompakt när den inte används. Vissa campingstekpannor har även handtag som kan användas som tänger eller klämmor, vilket kan vara praktiskt när du lagar mat över en öppen eld.

Värmefördelning

En bra campingstekpanna bör ha en jämn och effektiv värmefördelning för att maten ska kunna tillagas ordentligt och jämnt. Detta beror i stor utsträckning på materialet i pannan, men också på dess design. En tjock botten kan bidra till bättre värmefördelning, men kan också göra pannan tyngre.

Underhåll och rengöring

Campingstekpannor utsätts ofta för hårdare användning än vanliga stekpannor, och det är viktigt att de är lätta att rengöra och underhålla. Non-stick material kan underlätta rengöringen, men det är också viktigt att pannan kan tåla att skrapas och skrubbas utan att skadas. Det kan också vara en fördel om pannan kan diskas i diskmaskin, även om detta sällan är ett alternativ när man är ute på camping.

Pris

Priset på campingstekpannor varierar mycket beroende på material, storlek, märke och andra faktorer. Det kan vara frestande att välja den billigaste pannan, men det är viktigt att komma ihåg att kvalitet ofta kostar. En dyrare pannan kan vara en bra investering om den håller längre och presterar bättre än billigare alternativ.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer en campingstekpanna. Även om inte alla recensioner är lika tillförlitliga, kan de ge en bra indikation på hur en produkt presterar i praktiken. Se efter återkommande kommentarer om specifika aspekter, som till exempel huruvida pannan värms upp jämnt eller hur lätt den är att rengöra.

Stekpanna Camping Banner 2

Användning av campingstekpanna

Att använda en campingstekpanna kan vara lite annorlunda än att använda en vanlig stekpanna i köket. Det finns vissa saker du bör tänka på för att få bästa möjliga resultat och för att din panna ska hålla så länge som möjligt. Här är några tips och råd om hur du använder din campingstekpanna på bästa sätt:

Uppvärmning

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när du använder en campingstekpanna är uppvärmningen. Till skillnad från hemma, där du har en konstant och jämn värmekälla, kan det vara svårare att uppnå detta när du lagar mat utomhus. Om du använder en bärbar campingkök, börja med att värma upp pannan på en låg till medelhög värme för att fördela värmen jämnt över pannan. Om du lagar mat över öppen eld, placera pannan ovanför lågorna men inte direkt i dem för att undvika att pannan blir för het och maten bränner vid.

Matlagning

När du lagar mat i en campingstekpanna, bör du vara medveten om att matlagningstiden kan variera beroende på väderförhållandena. Vind och kyla kan påverka hur snabbt din mat tillagas. Om det är mycket vind kan det vara bra att använda en vindskydd för att hålla värmen kvar vid pannan. Var också försiktig med att inte överfylla pannan, speciellt om du lagar mat som behöver vändas, som pannkakor eller stek. För mycket mat i pannan kan göra det svårt att vända och kan leda till att maten inte tillagas jämnt.

Rengöring

Att hålla din campingstekpanna ren är avgörande för dess prestanda och hållbarhet. Efter varje användning, rengör pannan grundligt för att ta bort eventuella matrester. Om du har en non-stick panna, se till att du använder ett mjukt rengöringsredskap för att inte skada ytan. Om du lagar mat över en öppen eld, kan sot byggas upp på undersidan av pannan. Detta kan vara svårt att ta bort men kan vanligtvis skrubbas bort med en stålullspad.

Förvaring

För att förlänga livslängden på din campingstekpanna är det viktigt att du förvarar den korrekt. När du inte använder den, se till att den är ren och torr innan du packar ner den. Om pannan har ett avtagbart handtag, ta av det och förvara det separat för att spara utrymme. Vissa campingstekpannor kommer med en skyddande väska eller fodral, vilket kan vara bra för att skydda pannan från skador när den inte används.

Säkerhet

Slutligen, men kanske viktigast av allt, är säkerhet. När du lagar mat utomhus, oavsett om det är på en campingplats eller i vildmarken, är det viktigt att vara medveten om brandrisker. Håll alltid ett öga på din matlagning och låt aldrig elden vara obevakad. Om du lagar mat över en öppen eld, se till att elden är helt släckt innan du lämnar platsen.

Stekpanna Camping Banner 3

Vem har nytta av en campingstekpanna?

Campingstekpannor är inte bara för de mest hängivna friluftsentusiasterna. De kan vara användbara för en mängd olika personer och aktiviteter. Här är några exempel på personer som kan dra nytta av att ha en campingstekpanna:

 • Friluftsentusiaster: Om du älskar att vandra, campa, fiska eller bara tillbringa tid i naturen, kommer en campingstekpanna att förbättra din utomhusupplevelse. Med rätt stekpanna kan du laga allt från enkla frukostar till gourmetmåltider, oavsett var du befinner dig. Det ger dig också möjlighet att njuta av varm mat, vilket kan vara en riktig lyx efter en lång dag i vildmarken.
 • Resenärer och backpackers: Om du reser mycket, särskilt om du gillar att backpacka eller campa på vägen, kan en campingstekpanna vara ett utmärkt tillskott till din packning. Den gör det möjligt för dig att laga din egen mat var du än är, vilket inte bara kan spara pengar utan även ge dig mer kontroll över vad du äter.
 • Festivalbesökare: Om du ofta besöker musikfestivaler eller andra evenemang där du campar över natten, kan en campingstekpanna vara ett utmärkt verktyg för att laga mat på plats. Det kan vara ett roligt och socialt sätt att laga mat, och mycket mer ekonomiskt än att ständigt köpa mat från festivalens matstånd.

Å andra sidan, om du sällan tillbringar tid utomhus eller om dina utomhusaktiviteter inte inkluderar matlagning, kanske du inte har någon större nytta av en campingstekpanna. Dessutom, om du föredrar att resa lätt och minimalistiskt, kanske du tycker att en campingstekpanna är för klumpig eller tung att bära med dig. I sådana fall kan det vara bättre att överväga andra matlagningsalternativ, som färdiglagade måltider eller energibarer.

vanliga frågor om Stekpanna Camping

FAQ: Vanliga frågor om Stekpanna Camping

Är det nödvändigt att ha en specifik stekpanna för camping?

Det beror på dina behov och hur mycket du campar. Om du bara campar en gång om året kan en vanlig stekpanna fungera bra. Men om du campar ofta eller om du vandrar och behöver hålla din packning lätt, kan en specifik campingstekpanna vara mycket användbar. Campingstekpannor är designade för att vara lätta och kompakta, vilket gör dem lättare att bära i en ryggsäck. Dessutom är de ofta gjorda av mer robusta material som tål tuffa utomhusförhållanden.

Hur rengör jag min campingstekpanna?

Rengöring av din campingstekpanna beror på vilket material den är gjord av. För de flesta pannor, skölj först pannan med varmt vatten för att ta bort eventuella matrester. Använd sedan en mjuk svamp eller trasa och ett milt diskmedel för att rengöra pannan. Skölj noggrant och torka pannan helt innan du packar ner den. Om din pannan har en non-stick yta, undvik att använda hårda borstar eller stålull som kan skada ytan.

Kan jag använda min campingstekpanna på en öppen eld?

De flesta campingstekpannor är designade för att kunna användas på en öppen eld, men det är alltid bäst att dubbelkolla med tillverkaren för att vara säker. Om du använder din pannan på en öppen eld, kom ihåg att inte placera den direkt i lågorna, eftersom detta kan skada pannan och orsaka ojämn uppvärmning. Istället, placera pannan ovanför elden på ett säkert avstånd.

Kan jag använda metallredskap på min non-stick campingstekpanna?

Generellt sett bör du undvika att använda metallredskap på non-stick ytor eftersom de kan skrapa och skada beläggningen. Istället, använd trä- eller plastredskap som är skonsamma mot ytan. Om non-stick beläggningen blir skadad kan den sluta fungera effektivt och i värsta fall kan bitar av beläggningen lossna och blandas med maten.

Hur förvarar jag min campingstekpanna när jag inte använder den?

När du inte använder din campingstekpanna, rengör den noggrant och se till att den är helt torr innan du packar ner den. Förvara den på en torr plats för att undvika rost och andra skador. Om din pannan har ett avtagbart handtag, ta av det och förvara det separat för att spara utrymme. Vissa campingstekpannor kommer också med en skyddande väska eller fodral, vilket kan hjälpa till att skydda dem när de inte används.

Varför är min campingstekpanna ojämnt uppvärmd?

Ojämn uppvärmning kan bero på flera faktorer. En möjlig orsak kan vara att elden eller värmekällan inte är jämn. Om du lagar mat på en campingkök, se till att den står stadigt och att pannan är centrerad över lågan. Om du lagar mat över en öppen eld, försök att placera pannan där värmen är mest jämn. En annan orsak kan vara att pannan har en tunn botten som inte fördelar värmen jämnt. En tjockare botten kan hjälpa till med detta, men kan också göra pannan tyngre.

Vad gör jag om min campingstekpanna börjar rosta?

Om din campingstekpanna börjar rosta, är det första du bör göra att rengöra den noggrant för att ta bort rosten. Du kan använda en stålullspad eller en speciell rostrengörare för detta. Efter att du har tagit bort rosten, torka pannan torr och applicera ett tunt lager matolja på den för att skydda den från ytterligare rost. Om rosten är mycket djup eller om den har skadat pannans matlagningsyta kan det vara dags att investera i en ny panna.

Vilka är några relaterade produkter till en camping stekpanna?

En camping stekpanna är ett oumbärligt verktyg för alla som älskar att laga mat utomhus. Men det finns flera andra produkter som kan förbättra din campingupplevelse. Här är några av dem:

 • Campingmugg: En campingmugg är ett måste för alla som älskar att njuta av en varm dryck medan de är ute i naturen. De är lätta, hållbara och kan användas för att dricka allt från kaffe till soppa.
 • Vandringsryggsäck: En vandringsryggsäck är idealisk för att bära alla dina campingredskap, inklusive din stekpanna, mat, kläder och andra nödvändigheter.
 • Tält: Ett tält är en grundläggande nödvändighet för camping. Det skyddar dig från väder och vind och ger dig en plats att sova och vila.
 • Liggunderlag: Ett liggunderlag ger extra komfort när du sover på marken. Det kan också hjälpa till att isolera mot kylan.
 • Stormkök: Ett stormkök är perfekt för att laga mat när du är på språng. Det är lätt, kompakt och kan användas för att koka vatten, värma upp mat och mycket mer.
 • Kniv med tändstål: En kniv med tändstål är ett oumbärligt verktyg för alla campare. Den kan användas för att skära rep, förbereda mat och tända en eld.

Även om vi inte har skrivit om alla dessa produkter, är de alla viktiga delar av en framgångsrik campingresa. Genom att investera i rätt utrustning kan du se till att du är väl förberedd för alla äventyr som väntar.

Stekpanna Camping Banner 4

Om vårt test

Att hitta den bästa stekpannan för camping handlar om mer än bara dess stekförmåga. Vi har testat olika stekpannor för camping med flera viktiga parametrar i åtanke. Vi har tagit hänsyn till deras kompakthet, hållbarhet, värmeledningsförmåga, lätt att rengöra och hur bra de faktiskt steker mat. Vi har använt varje panna i en riktig campingmiljö för att se hur de presterar under realistiska förhållanden.

 • Kompakthet: Hur lätt är den att packa ner? Tar den upp mycket plats i packningen? Är den lätt att bära runt?
 • Hållbarhet: Är den tillverkad av robusta material som kan stå emot tuffa utomhusförhållanden? Har den en stark och stabil konstruktion som inte lätt går sönder?
 • Värmeledningsförmåga: Hur snabbt och jämnt värmer den upp maten? Blir några delar av pannan mycket varmare än andra?
 • Rengöring: Är den lätt att rengöra efter användning? Fastnar mat på ytan eller släpper den lätt?
 • Stekförmåga: Hur bra steker den faktiskt maten? Blir maten jämnt tillagad? Behåller den matens smaker och näringsämnen?

Genom att testa varje stekpanna för camping på dessa punkter, har vi kunnat utvärdera deras totala prestanda och användarvänlighet. Vårt mål är att ge dig den mest omfattande och tillförlitliga guiden för att hitta den bästa stekpannan för dina campingäventyr.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Betyg: 4.9 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.