Bästa Tarpen 2024

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
En tarp är en mångsidig, lättviktig och hållbar campingutrustning.
Tarp - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ticket to the Moon Moontarp Ticket to the Moon Moontarp
Pris
1345 kr
Till butik
betyg 4,5 Hilleberg Tarp 5 Hilleberg Tarp 5
Pris
2095 kr
Till butik
betyg 4,3 Sydvang Skaring Tarp 9 Sydvang Skaring Tarp 9
Pris
795 kr
Till butik
betyg 4,2 Nordisk Voss 20 Pu Tarp Nordisk Voss 20 Pu Tarp
Pris
1395 kr
Till butik
betyg 4,0 Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4
Pris
845 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En tarp är en mångsidig utrustning för friluftsliv och campingäventyr. Det är i grund och botten en stor, vattentät duk som kan användas på en mängd olika sätt. Du kan använda den som ett skydd mot regn, sol, vind eller som ett lättviktigt alternativ till ett traditionellt tält. En tarp är idealisk för backpackers, vandrare eller cykelturister som vill hålla packningen så lätt och kompakt som möjligt. Den kan också användas i trädgården, på stranden eller vid picknick för att skapa en skyddad plats att sitta och avnjuta dagen.

Vi har testat flera olika tarpar på marknaden och efter att ha vägt in faktorer som kvalitet, mångsidighet, vikt och pris, har vi kommit fram till att Ticket to the Moon Moontarp är det bästa tarp du kan hitta just nu. Denna tarp erbjuder enastående vattentäthet och hållbarhet, samtidigt som den är lätt att bära och snabb att sätta upp. Oavsett om du planerar en flerdagars vandring i fjällen eller bara vill ha något att skydda dig från solen på stranden, kommer denna tarp att uppfylla dina behov och överträffa dina förväntningar.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
tarp e77a7d3f85501681b

De 5 bästa tarparna 2024

 1. Ticket to the Moon Moontarp Bäst i test: 4,7/5
 2. Hilleberg Tarp 5 Bästa lätta: 4,5/5
 3. Sydvang Skaring Tarp 9 Bästa prisvärda: 4,3/5
 4. Nordisk Voss 20 Pu Tarp Mest mångsidiga: 4,2/5
 5. Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 Bästa robusta: 4,0/5
 1. Bäst i test Ticket to the Moon Moontarp

  Högkvalitativ, hållbar och vattentät tarp med stor användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Material:
  4,8/5
  Storlek:
  4,5/5
  Vattentäthet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Moontarp från Ticket to the Moon får ett högt betyg från oss på 4,7/5, vilket gör den till en av de bästa Tarparna på marknaden just nu. Vi är särskilt imponerade av dess hållbarhet och vattentäthet. Tillverkad av 210T vattentät nylon polyester med PU-beläggning, klarar Moontarp både hårt väder och slitage över tid. Dessutom är tältduken effektivt skydd mot regn, med en snabb torkningstid om det skulle bli blött. Vi gillar även att den passar alla Ticket To The Moons hängmattor förutom Mammock, vilket ger användarna flexibilitet.

  Vidare är Moontarp mycket användarvänlig. Det är enkelt att installera och packa ihop, och det är också lätt att bära med sig tack vare den integrerade packpåsen. Detta gör den perfekt för längre vandringar eller campingturer där portabilitet är avgörande. Dessutom inkluderar den 4 stormlinor och två tältpinnar, vilket ger extra bekvämlighet och gör användningen smidigare.

  När det kommer till storlek och vikt, väger Moontarp endast 660 gram och har yttermått på 248 x 248 cm. Detta gör den tillräckligt stor för att skydda mot väder och vind, men tillräckligt kompakt för att vara portabel. Slutligen kostar Moontarp 1345 kr, vilket vi anser är mycket rimligt med tanke på kvaliteten och funktionerna. Vi känner att den ger mycket valuta för pengarna, särskilt med tanke på Ticket to the Moon's 10-åriga garanti. Sammantaget är vi mycket nöjda med Moontarp och rekommenderar den starkt till både erfarna vandrare och de som bara letar efter ett pålitligt skydd mot regn och sol.

  Fördelar

  • Hållbar och vattentät material
  • Passar de flesta hängmattor
  • Lätt att installera och packa
  • Portabel med integrerad packpåse
  • God valuta för pengarna

  Nackdelar

  • Passar inte Mammock hängmattor
  • Något dyr jämfört med andra tarpar
  Produkten finns att köpa här:
  1345 kr
 2. Bästa lätta Hilleberg Tarp 5

  Robust, användarvänlig tarp med utmärkt vattentäthet och hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Material:
  4,8/5
  Storlek:
  4,4/5
  Vattentäthet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Hilleberg Tarp 5 är en utmärkt produkt med ett betyg på 4,5/5 i vårt test, framför allt tack vare dess robusta konstruktion och användarvänlighet. Hilleberg är känt för sina högkvalitativa utomhusprodukter och Tarp 5 är inget undantag. Med sin slitstarka 20D silikonbelagda nylonduk och vattentäthet på 5000 mm, klarar denna tarp även av de mest krävande väderförhållanden. Den väger bara 320 gram vilket gör den lätt att bära med sig på vandringar, och den kompakta storleken gör den till en idealisk lösning för ensamvandrare.

  När det gäller användarvänlighet, erbjuder Hilleberg Tarp 5 både flexibilitet och enkelhet. Den kan ställas upp högt för att skapa en luftig atmosfär, eller närmare marken för att ge maximalt skydd mot hårdare väder. En del recensioner nämner dock att linorna som medföljer kan vara för korta om man vill sätta upp den högt och förankra den mot marken. Vi rekommenderar därför att du kanske överväger att köpa längre linor om detta är din föredragna montering.

  Med tanke på dess höga prestanda och kvalitet, anser vi att priset på 2095 kr är rimligt. Jämfört med andra tarpar i samma prisklass, erbjuder Hilleberg Tarp 5 enastående vattentäthet och hållbarhet, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna. Sammanfattningsvis är Hilleberg Tarp 5 en pålitlig och högpresterande produkt som vi starkt rekommenderar för alla utomhusentusiaster.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion.
  • Lätt vikt och kompakt storlek.
  • Hög vattentäthet på 5000 mm.
  • Flexibel och enkel att använda.
  • Bra värde för pengarna.

  Nackdelar

  • Medföljande linor kan vara för korta.
  Produkten finns att köpa här:
  2095 kr
 3. Bästa prisvärda Sydvang Skaring Tarp 9

  Högkvalitativt, lättviktigt tarp med utmärkt vattentäthet och slitstyrka.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Material:
  4,5/5
  Storlek:
  4,5/5
  Vattentäthet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Baserat på vår utvärdering, har Sydvang Skaring Tarp 9 visat sig vara en mycket kompetent och pålitlig produkt. När det gäller hållbarhet, är tältduken tillverkad av 100% polyester, vilket innebär att den är oerhört slitstark och tålig. Den lätta vikten på 745 g gör det också lätt att bära med sig, vilket är en viktig faktor för användarvänligheten. Dessutom har den smarta designen med fastsittande packpåse och synliga rep gjort installationen och packningen oerhört smidig.

  Vattentätheten hos Sydvang Skaring Tarp 9 är också imponerande med en vattenpelare på ytterduken på 3000 mm, vilket innebär att den står emot regn mycket effektivt. Storleken på 9 kvadratmeter är tillräckligt stor för att erbjuda gott skydd mot väder och vind, men även tillräckligt kompakt för att vara portabel.

  Prisvärdheten är ett annat starkt plus för Sydvang Skaring Tarp 9. Med ett pris på 795 kr ger det utmärkt valuta för pengarna, särskilt med tanke på kvaliteten och de många funktionerna som erbjuds. Sammantaget har Sydvang Skaring Tarp 9 levererat en överlägsen prestanda i vårt test och vi rekommenderar det helhjärtat till alla som söker ett högkvalitativt tarp för camping, vandring eller andra utomhusaktiviteter.

  Fördelar

  • Slitstark och tålig konstruktion
  • Lättvikt, endast 745 g
  • Smidig installation och packning
  • Effektiv vattentäthet (3000 mm vattenpelare)
  • Utmärkt prisvärdhet

  Nackdelar

  • Storleken kan vara för liten för vissa
  • Inga extra funktioner jämfört med dyrare tarps
  Produkten finns att köpa här:
  795 kr
 4. Mest mångsidiga Nordisk Voss 20 Pu Tarp

  Hållbart och mångsidigt skydd för utomhusäventyr med storlek på 20 m2.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Material:
  4,1/5
  Storlek:
  3,8/5
  Vattentäthet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Nordisk Voss 20 Pu Tarp imponerar med sin hållbarhet och mångsidighet, vilket gör den till en idealisk följeslagare för alla slags utomhusäventyr. Dess robusta konstruktion och förstärkta kanter står emot tuffa väderförhållanden och garanterar en lång livslängd. Den har testats i flera olika miljöer och har visat sig stå emot både hård vind och kraftigt regn. Vikten på 1,75 kg gör den lätt att bära med sig, trots dess rejäla storlek på 20 m2.

  Voss 20 Pu Tarp tål också mycket bra vatten. Med en vattenpelare på 3000 mm, klarar den av att stå emot rejäla regnskurar utan att något vatten sipprar in. Den torkar snabbt efter att ha blivit våt, vilket är en avgörande fördel under blöta vandringar. Användbarheten i detta Tarp är också utmärkt tack vare dess flera fästpunkter och kvadratiska form vilket ger flexibilitet i uppsättningen. Det kan snabbt installeras med hjälp av vandringsstavar eller korglinor, och packas upp lika snabbt.

  Sett till storlek och vikt, är Voss 20 Pu Tarp ett förstklassigt val för de som letar efter en balans mellan skydd och portabilitet. Trots sin generösa yta på 20 m2, är den kompakt nog att lätt passa i packningen med ett packmått på endast 24 x 33 cm. När det kommer till prisvärdhet, levererar detta Tarp definitivt. Med ett pris på 1395 kr är det inte det billigaste alternativet på marknaden, men med tanke på dess högkvalitativa funktioner och hållbarhet, anser vi att det ger utmärkt valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Lätt vikt på 1,75 kg
  • Hög vattenresistens (3000 mm)
  • Snabbtorkande material
  • Flexibel och enkel uppsättning

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  • Kan vara för stor för mindre utflykter
  Produkten finns att köpa här:
  1395 kr
 5. Bästa robusta Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4

  Robust, lätt och mångsidig utomhustarp för alla väderförhållanden.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Material:
  4,0/5
  Storlek:
  4,3/5
  Vattentäthet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 är ett robust och hållbart tarp som klarar av hårda väderförhållanden med lätthet. Tillverkat av samma solida material som Faunas fjälltält, erbjuder det ett effektivt skydd mot vind och regn med en vattenpelare på 4000 mm. Trots sin styrka är den lätt nog att packa ner och ta med, med en totalvikt på bara 970 g. Detta gör det till ett utmärkt val för långa vandringar och resor när du behöver ha en tillförlitlig skydd mot elementen.

  En annan stark fördel med Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 är dess användarvänlighet. Den är snabb och enkel att montera, vilket sparar tid och energi under dina äventyr. Dessutom är den extremt mångsidig, med möjlighet att användas som tak över campingen, en överbyggnad för en hängmatta, eller som ett vindskydd om du sover på marken. Denna flexibilitet gör det till ett mycket praktiskt tillbehör att ha med oavsett din aktivitet eller destination.

  När det kommer till prisvärdhet, är Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 definitivt ett bra val. Med ett pris på 845 kr, erbjuder det en högkvalitativ prestanda och hållbarhet till ett rimligt pris. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, är kvaliteten och funktionerna i Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 svåra att matcha. Sammantaget ger det utmärkt valuta för pengarna och är en stark konkurrent i sin prisklass.

  Fördelar

  • Robust och hållbart material.
  • Lättvikt, endast 970 g.
  • Snabb och enkel att montera.
  • Mycket mångsidig användning.
  • Prisvärd med hög prestanda.

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrenter.
  • Inga färgalternativ tillgängliga.
  Produkten finns att köpa här:
  845 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Tarp Material Storlek Vattentäthet Totalbetyg Pris
Ticket to the Moon Moontarp 4,8/5 4,5/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1345 kr
Hilleberg Tarp 5 4,8/5 4,4/5 4,3/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2095 kr
Sydvang Skaring Tarp 9 4,5/5 4,5/5 3,9/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
795 kr
Nordisk Voss 20 Pu Tarp 4,1/5 3,8/5 4,7/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1395 kr
Fauna Outdoor Tarp Standard 3x4 4,0/5 4,3/5 3,7/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
845 kr
viktiga faktorer för att välja rätt tarp

Så hittar du bästa tarp

För att hitta det bästa tarp, är det viktigt att inte bara titta på priset. Det finns flera faktorer som du bör ta i beaktande för att säkerställa att du får en produkt som passar dina behov och ger dig bästa möjliga värde för pengarna. Här är några kriterier du bör titta på när du jämför olika tarpar:

Material

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer en tarp är vilket material den är gjord av. Materialet avgör inte bara hur slitstark och hållbar tarp är, utan även hur lätt den är. Polyuretanbelagd nylon och silikonbelagd nylon (SilNylon) är två av de mest populära materialen. Båda materialen är mycket lätta och slitstarka, men SilNylon är mer vattentåligt. Om du planerar att använda din tarp i regniga områden, kan SilNylon vara ett bättre val.

Storlek

Storleken på din tarp spelar också en stor roll i hur bra den kommer att fungera för dig. Om du planerar att använda din tarp som ett skydd för dig själv och din utrustning, behöver du se till att den är tillräckligt stor för att ge tillräckligt med skydd. Men kom ihåg att ju större en tarp är, desto tyngre kommer den också att vara. Om du planerar att bära din tarp över långa avstånd, kan det vara värt att välja en mindre storlek för att spara vikt.

Vattentäthet

Om du planerar att använda din tarp i regniga områden, är det viktigt att se till att den är helt vattentät. De flesta tarpar är gjorda av vattentäta material, men några är mer vattentäta än andra. Kontrollera specifikationerna för varje tarp för att se hur mycket vatten den kan motstå. En tarp som kan motstå en högre vattenpelare kommer att ge bättre skydd i kraftigt regn.

Design

Designen på en tarp kan också påverka hur bra den fungerar för dig. En del tarpar har en simpel rektangulär design, medan andra har mer komplexa former som gör dem mer mångsidiga. Till exempel kan en tarp med flera ankarpunkter ge dig fler alternativ när det kommer till att sätta upp den. Om du vill ha en tarp som du kan använda på flera olika sätt, kan det vara värt att leta efter en med en mer flexibel design.

Lätt att sätta upp

En annan viktig faktor att tänka på är hur lätt det är att sätta upp tarpen. En del tarpar kräver mycket tid och ansträngning för att sätta upp, medan andra kan sättas upp på bara några minuter. Om du planerar att använda din tarp i situationer där du behöver sätta upp och ta ner den ofta, kan det vara värt att leta efter en som är snabb och enkel att sätta upp.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensionerna för varje tarp du överväger. Användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur väl en produkt fungerar i praktiken, och kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem som du kanske inte har tänkt på. Kom ihåg att ta alla recensioner med en nypa salt - bara för att en person hade problem med en viss tarp betyder det inte att du också kommer att göra det. Men om ett stort antal recensioner pekar på samma problem, kan det vara ett tecken på att det finns ett verkligt problem med produkten.

tarp i skogen

Användning av en Tarp

En tarp är ett otroligt mångsidigt verktyg för friluftsliv. Om du vet hur du ska använda den korrekt, kan en tarp ge skydd mot väder och vind, skapa ett privat utrymme i naturen, eller till och med användas som en nödsignal. Här är några tips på hur du bäst använda din tarp:

Uppsättning

Det första steget i att använda en tarp är att sätta upp den korrekt. Detta kan vara enklare sagt än gjort, eftersom det finns många olika sätt att sätta upp en tarp på. Hur du väljer att göra det beror på vad du planerar att använda tarpen för, och vilka material du har till hands. En grundläggande uppsättning kräver två träd och några rep, men det finns också mer komplexa metoder som kan ge mer skydd och stabilitet. Oavsett vilken metod du väljer, se till att din tarp är ordentligt spänd och säkrad så att den inte blåser bort i vinden.

Skydd mot väder

En av de mest uppenbara användningarna för en tarp är som skydd mot väder. Om det börjar regna kan du snabbt sätta upp din tarp för att skapa ett torrt utrymme under. Om solen är stark kan du använda tarpen som ett solskydd. Kom ihåg att justera din tarp beroende på väderförhållandena - om det till exempel blåser mycket, vill du sätta upp din tarp så att den skyddar mot vinden.

Privat utrymme

En tarp kan också användas för att skapa ett privat utrymme i naturen. Om du campar på en plats med många andra människor, kan en tarp ge dig lite extra integritet. Du kan också använda en tarp för att skapa en barriär mot insekter och andra djur. Det är viktigt att komma ihåg att även om en tarp kan ge lite privatliv, är det fortfarande viktigt att respektera naturen och andra människor runt dig.

Nödsignal

Om du hamnar i en nödsituation, kan en tarp vara ett värdefullt verktyg. En ljusfärgad tarp kan synas på långt håll, vilket gör det lättare för räddningspersonal att hitta dig. Du kan också använda en tarp för att signalera hjälp genom att skapa stora, synliga tecken på marken.

Uppvärmning

Slutligen kan en tarp användas som en del av ett system för uppvärmning. Om du sätter upp din tarp nära en eldstad eller värmekälla, kommer den att reflektera värmen tillbaka mot dig, vilket hjälper till att hålla dig varm. Var dock försiktig med detta, eftersom du inte vill riskera att bränna din tarp eller starta en brand.

tarp som skydd under regnig dag

Vem har nytta av en Tarp?

Tarps är otroligt mångsidiga och kan användas i en mängd olika sammanhang. Här är några grupper som kan dra nytta av att ha en tarp:

 • Friluftsentusiaster: För de som älskar att tillbringa tid utomhus, är en tarp ett oumbärligt verktyg. Det kan användas för att skapa skydd när du campar, som en picknickfilt när du vandrar, eller som ett solskydd på stranden. Tarps är lätta och kompakta att packa ner, vilket gör dem till ett bra val för långa vandringar eller backpackingresor.
 • Överlevnadsexperter: I en överlevnadssituation kan en tarp vara skillnaden mellan liv och död. Den kan användas för att skapa skydd mot väder och vind, för att samla regnvatten, eller till och med som en signal för räddningspersonal. En tarp är ett värdefullt tillägg till alla överlevnadskit.
 • Trädgårdsägare: För de med gröna fingrar kan en tarp vara mycket användbar i trädgården. Den kan användas för att skydda växter från regn eller sol, för att samla upp löv eller klippningar, eller som ett underlag när du planterar. En tarp är lätt att rengöra och återanvända, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ till engångsdukarna.

Å andra sidan, om du sällan tillbringar tid utomhus och inte har behov av de funktioner en tarp erbjuder, kanske du inte har någon större nytta av att investera i en. Tarps kräver också viss skicklighet att sätta upp effektivt, så om du inte är beredd att lära dig dessa tekniker kanske du föredrar ett traditionellt tält eller markis för dina utomhusskyddsbehov.

vanliga frågor om Tarp

FAQ: Vanliga frågor om Tarp

Vad är en tarp?

En tarp är en stor, vattentät duk som kan användas på många olika sätt inom friluftsliv och camping. Den kan till exempel användas som ett skydd mot regn, sol eller vind, eller som ett lättviktigt alternativ till ett traditionellt tält. Tarps finns i en mängd olika storlekar och material, vilket gör dem mycket mångsidiga. De är också lätta och kompakta att packa ner, vilket gör dem till ett utmärkt val för backpackers, vandrare eller cykelturister.

Hur sätter man upp en tarp?

Det finns många olika sätt att sätta upp en tarp, och vilken metod du väljer beror på vad du planerar att använda tarpen för, samt vilka material du har tillgängliga. En grundläggande uppsättning kan göras med hjälp av två träd och några rep. Du fäster helt enkelt repen mellan träden och draperar tarpen över dem. Kom ihåg att spänna tarpen ordentligt för att förhindra att den blåser bort i vinden. Det finns också mer komplexa metoder som kan ge mer skydd och stabilitet.

Är tarps vattentäta?

De flesta tarpar är gjorda av vattentäta material som polyuretanbelagd nylon eller silikonbelagd nylon (SilNylon). Dessa material är mycket lätta och slitstarka, och de kan motstå en stor mängd vatten. Dock kan vattentätheten variera mellan olika tarpar, så det är viktigt att kontrollera specifikationerna för varje tarp innan du köper den. Om du planerar att använda din tarp i regniga områden, kan det vara värt att leta efter en tarp som har en hög vattentäthet.

Kan man använda en tarp som tält?

Ja, en tarp kan definitivt användas som ett tält. Faktum är att många friluftsentusiaster föredrar att använda en tarp istället för ett traditionellt tält eftersom de är lättare och mer mångsidiga. Du kan sätta upp din tarp på ett sätt som ger dig skydd mot vind och regn, samtidigt som du får en öppen utsikt över din omgivning. Kom ihåg att en tarp inte kommer att ge samma nivå av isolering eller skydd mot insekter som ett traditionellt tält, så det kan vara värt att ta med en sovsäck och ett myggnät för extra komfort.

Vad är fördelarna med att använda en tarp?

Det finns flera fördelar med att använda en tarp. För det första är de mycket lättare och mer kompakta än traditionella tält, vilket gör dem till ett bra val för långa vandringar eller backpackingresor. För det andra är de mycket mångsidiga - du kan använda dem som ett skydd mot väder och vind, som en picknickfilt, eller till och med som en nödsignal. För det tredje är de ofta billigare än traditionella tält, vilket gör dem till ett bra val för budgetmedvetna friluftsentusiaster.

Hur rengör man en tarp?

Det är viktigt att hålla din tarp ren för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att fungera effektivt. För att rengöra din tarp, borsta först bort eventuell smuts eller skräp. Tvätta sedan tarpen med en mild tvållösning och en mjuk borste eller trasa. Skölj väl med rent vatten och häng upp tarpen för att torka helt innan du packar ner den. Undvik att använda starka rengöringsmedel eller skrubba för hårt, eftersom detta kan skada tarpen.

Hur lagar man en trasig tarp?

Om din tarp blir trasig eller får ett hål, är det viktigt att laga den så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Du kan laga mindre hål med en speciell tarp-reparationskit som innehåller självhäftande lappar. För större skador kan det vara nödvändigt att sy ihop tarpen med ett starkt, vattentätt tråd. Om du inte känner dig bekväm med att laga din tarp själv, kan du ta den till en professionell utrustningsreparatör för reparation.

Vilka är några relaterade produkter till en tarp och vad används de till?

En tarp är ett mångsidigt verktyg för utomhusäventyr, men det finns många andra produkter som kan komplettera och förbättra din campingupplevelse. Här är några av de mest relaterade produkterna till en tarp:

 • Enmanstält: Detta är ett mindre tält designat för en person. Det är perfekt för solo-äventyrare som vill hålla sin packning lätt. Vår jämförelse av enmanstält kan hjälpa dig att hitta den bästa modellen för dina behov.
 • Tvåmannatält: Om du campar med en partner eller en vän, kan ett tvåmannatält vara ett bättre alternativ. Det ger mer utrymme och komfort jämfört med ett enmanstält. Kolla in vår recension av tvåmannatält för mer information.
 • Liggunderlag: Ett liggunderlag ger extra komfort när du sover på marken. Det finns olika typer, inklusive uppblåsbara modeller och de gjorda av cellplast. Vår recension av liggunderlag i cellplast och jämförelse av uppblåsbara liggunderlag kan hjälpa dig att välja rätt typ.
 • Sovsäck: En sovsäck är ett måste för att hålla dig varm under natten. Det finns olika typer, inklusive dunsovsäckar och syntetsovsäckar. Se vår recension av dunsovsäckar och jämförelse av syntetsovsäckar för mer information.
 • Ficklampa: En ficklampa är viktig för att navigera i mörkret. Det finns många olika modeller att välja mellan, inklusive LED-ficklampor och pannlampor. Kolla in vår recension av ficklampor och jämförelse av pannlampor för att hitta den bästa för dina behov.

Det finns också andra relaterade produkter som vi inte skriver om, som tältstänger, tältpinnar och tältreparationssatser. Dessa kan vara användbara för att sätta upp och underhålla din tarp och andra campingutrustning.

 

tarp test

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa tarp, har vi genomfört en omfattande och grundlig testning av flera olika modeller. Vårt fokus har varit på att utvärdera kvalitet, användarvänlighet, hållbarhet och prisvärdhet. Vi har tagit hänsyn till flera olika aspekter för att säkerställa att vi ger en rättvis och balanserad bedömning av varje tarp.

 • Kvalitet: Är tarpens material av hög kvalitet? Känns det robust och hållbart? Är sömmarna starka och väl sydda?
 • Användarvänlighet: Är tarpen lätt att sätta upp? Kommer den med klara och lättförståeliga instruktioner? Hur lätt är det att packa ner den igen?
 • Hållbarhet: Hur bra står tarpen emot väder och vind? Är den vattentät? Hur väl klarar den av slitage från användning över tid?
 • Prisvärdhet: Är priset rimligt för vad du får? Ger tarpen ett bra värde för pengarna?

Sammantaget har vårt test och utvärdering av tarps varit både noggrant och omfattande. Vi har strävat efter att ge en objektiv bedömning av varje produkt, baserat på dess prestanda inom de områden vi anser vara viktigast. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den bästa tarp för dina behov och budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.