Bästa Underställsbyxan Dam 2024

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta underställsbyxan för dam för optimal värme och komfort utomhus.
Underställsbyxa Dam - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Aclima Woolnet Womens Long Pants Aclima Woolnet Womens Long Pants
Pris
850 kr
Till butik
betyg 4,5 Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn
Pris
901 kr
Till butik
betyg 4,3 Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings
Pris
796 kr
Till butik
betyg 4,2 Aclima WarmWool Longs Dam Aclima WarmWool Longs Dam
Pris
595 kr
Till butik
betyg 4,0 Outright Merino Pants Dam Anthracite Outright Merino Pants Dam Anthracite
Pris
799 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Underställsbyxa för dam är en fundamentell del av klädseln för alla som älskar att vara utomhus oavsett väder. Dessa byxor är speciellt designade för att ge optimal värme och komfort i kalla förhållanden, samtidigt som de transporterar bort fukt från huden för att hålla dig torr. Oavsett om du är ute och vandrar, åker skidor, campar eller bara behöver extra värme under en kylig dag, är en underställsbyxa för dam det perfekta valet. Med rätt underställsbyxa kan du njuta av dina utomhusaktiviteter till fullo, utan att behöva oroa dig för att frysa.

Efter noggranna tester och jämförelser av olika modeller har vi kommit fram till att Aclima Woolnet Womens Long Pants är den bästa underställsbyxan för damer. Dessa underställsbyxor imponerade stort på oss med sin överlägsna kvalitet, komfort och funktionalitet. Aclima Woolnet Womens Long Pants erbjuder en oslagbar kombination av värme, fukttransport och hållbarhet, vilket gör dem till ett oumbärligt plagg för alla damers utomhusäventyr. Så om du letar efter det bästa inom underställsbyxor för damer, behöver du inte leta längre.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Underställsbyxorna Dam 2024

 1. Aclima Woolnet Womens Long Pants Bäst i test: 4,7/5
 2. Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn Bästa extrema: 4,5/5
 3. Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings Bästa passform: 4,3/5
 4. Aclima WarmWool Longs Dam Bästa billiga: 4,2/5
 5. Outright Merino Pants Dam Anthracite Bästa valuta: 4,0/5
 6. Merino Light Baselayer Pants W Bästa andningsbara: 3,9/5
 7. Mount Merino Pants W Dam Black Mest temperaturreglerande: 3,8/5
 1. Bäst i test Aclima Woolnet Womens Long Pants

  Högkvalitativa, komfortabla och värmeisolerande merinoullskalsonger för kvinnor.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,6/5
  Passform:
  4,9/5
  Andningsförmåga:
  4,9/5
  Isolering:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (PN Jakt)

  När det kommer till komfort, förtjänar Aclima Woolnet Womens Long Pants verkligen sitt höga betyg på 4,7/5. Dessa merinoullkalsonger i nätversion är både stretchiga och flexibla, vilket gör att de sitter bekvämt på kroppen utan att begränsa rörelse. Dessutom är de otroligt mjuka mot huden, mycket tack vare att ullen har behandlats med Total Easy Care (TEC) vilket ger materialet en extra mjukhet.

  Underställsbyxan imponerar också med dess värmeisolerande förmåga och fukttransporterande egenskaper. Tack vare den nätvävda designen skapas extra många luftfickor, vilket håller värmen mycket bra och ger dessutom en extremt bra ventilation. Detta gör byxorna till ett utmärkt val för aktiviteter som fjällturer, längdskidåkning, jakt och toppturer där det krävs lite extra isolering. Ullen ger också mycket god isoleringsförmåga om du skulle bli fuktig.

  Trots priset på 850 kr, är Aclima Woolnet Womens Long Pants definitivt prisvärda med tanke på deras kvalitet och egenskaper. De tål frekventa tvättar utan att förlora sin form eller funktion tack vare förstärkningar i heltäckande merinoull i grenen och på knäna. Dessutom kommer de från Nya Zeeland där endast mulesingfri merinoull används. Vi kan därför utan tvekan säga att dessa underställsbyxor är ett utmärkt köp för den som söker komfort, funktion och hållbarhet.

  Fördelar

  • Hög komfort tack vare stretch och flexibilitet
  • Mjuka mot huden tack vare TEC-behandling
  • Utmärkt värmeisolering och fukttransport
  • Hög hållbarhet och tvättbeständighet
  • Mulesingfri merinoull från Nya Zeeland

  Nackdelar

  • Högre prisläge än andra alternativ
  • Kan vara för varma för milda aktiviteter
  Produkten finns att köpa här:
  850 kr
 2. Bästa extrema Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn

  Värmande, slitstarkt och fukttransporterande damunderställ för extrema förhållanden.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,8/5
  Passform:
  4,5/5
  Andningsförmåga:
  4,0/5
  Isolering:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn är ett underställ för damer som verkligen lever upp till dess beskrivning av att vara anpassad för extrema väderförhållanden. Dess två-lagers ullkonstruktion med 100% merinoull på insidan och 90% Aquaduct-behandlad merinoull med 10% polyamid på utsidan, gör det både varmt och slitstarkt. Byxan håller utmärkt på värmen tack vare dess tjocklek och den goda isoleringsförmågan hos merinoullen, samtidigt som den är överraskande bekväm att ha på sig, med släta sömmar och en bred elastisk linning för optimal komfort.

  Underställets fukttransporterande egenskaper är också imponerande. Aquaduct-behandlingen i det yttersta lagret absorberar fukt från kroppen och låter den avdunsta snabbare, vilket gör att du håller dig torr även under intensiv fysisk aktivitet. Trots dess tjocklek och värmeisolerande egenskaper, klarar byxan alltså också av att hålla dig torr, vilket är en sällsynt och mycket uppskattad kombination i kalla och krävande väderförhållanden.

  Även om priset är något högre än genomsnittet för underställsbyxor, så är Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn definitivt prisvärt. Med tanke på dess höga kvalitet, dess unika och effektiva fukttransporterande egenskaper och dess förmåga att hålla dig varm i extrema förhållanden, så är priset rimligt. Dessutom är byxan mycket hållbar och klarar av frekventa tvättar utan att förlora sin form eller funktion, vilket innebär att du kan räkna med att ha den i din garderob under en lång tid framöver.

  Fördelar

  • Hög isoleringsförmåga tack vare merinoull.
  • Utmärkt fukttransporterande egenskaper.
  • Bekväm passform med släta sömmar.
  • Hållbar och tvättbeständig.
  • Passar för extrema väderförhållanden.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med genomsnittet.
  • Kan vara för varm för milda förhållanden.
  Produkten finns att köpa här:
  901 kr
 3. Bästa passform Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings

  Högkvalitativa, bekväma och värmeisolerande underställsbyxor för damer.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,1/5
  Passform:
  4,5/5
  Andningsförmåga:
  4,2/5
  Isolering:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings får betyget 4,3 av 5 i vårt test, vilket gör den till en av de bästa underställsbyxorna för damer enligt vår utvärdering. Byxan tillverkas av 100 % merinoull, vilket ger den exceptionella värmeisolerande och fukttransporterande egenskaper. Merinoullen håller dig varm även i kyliga förhållanden och transporterar effektivt bort fukt från huden under intensiv fysisk aktivitet. Icebreaker 200 Oasis Leggings är därför perfekt för såväl vardagsbruk som för vandring under höst- och vintersäsongen.

  När det gäller komforten är dessa underställsbyxor svårslagna. De har en slimmad passform och svickel-konstruktion som tillåter full rörelsefrihet. Dessutom är byxorna utrustade med flatlocksömmar och ett borstat, elastiskt midjeband som minimerar risken för skav och irritationer på huden. Detta gör byxan otroligt bekväm att bära nära inpå kroppen. Och tack vare sitt Oasis-tyg motstår den otrevliga dofter även vid längre eller upprepad användning, vilket ger ett extra plus i kanten.

  Byxans pris ligger på 796 kr, vilket kan ses som rimligt med tanke på dess höga kvalitet och prestanda. Den är både hållbar och funktionell, och kan klara av frekventa tvättar utan att förlora sin form eller funktion. Därför finner vi att Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings erbjuder mycket god valuta för pengarna. Sammantaget är detta en fantastisk underställsbyxa som inte bara levererar på alla viktiga punkter, utan även överträffar förväntningarna.

  Fördelar

  • Hög värmeisolering och fukttransport
  • Slimmad passform och rörelsefrihet
  • Minimerar skav och hudirritation
  • Motstår otrevliga dofter
  • Hållbar och formstabil vid tvätt

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Kan vara för varma i milda förhållanden
  Produkten finns att köpa här:
  796 kr
 4. Bästa billiga Aclima WarmWool Longs Dam

  Bekväma, varma och prisvärda underställsbyxor med hög funktionalitet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  3,8/5
  Passform:
  4,0/5
  Andningsförmåga:
  4,5/5
  Isolering:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (PN Jakt)

  Aclima WarmWool Longs Dam är ett säkert val för den som söker ett funktionellt och pålitligt underställ, vilket även vår utvärdering bekräftar med ett betyg på 4,2 av 5. Byxorna är tillverkade av behandlad merinoull vilket gör dem extra mjuka och bekväma att ha på sig. De är även stretchiga och flexibla vilket ger full rörelsefrihet, oavsett om du väljer att använda dem under alpint, friluftsliv, paddling eller klättring. Aclima WarmWool Longs Dam isolerar mycket bra, så även om temperaturen sjunker under noll kommer du hålla värmen.

  En annan stark egenskap hos Aclima WarmWool Longs Dam är deras förmåga att transportera bort fukt från huden. Även under intensiva aktiviteter håller de dig torr, vilket ökar komforten och din förmåga att prestera. Plagget står emot kroppslukt väl, vilket gör det till ett praktiskt val för längre utflykter. Vad gäller hållbarhet klarar byxan av frekventa tvättar utan att förlora sin form eller funktion, vilket är en stark fördel för regelbundna användare.

  Trots alla dessa högkvalitativa egenskaper kommer Aclima WarmWool Longs Dam till ett pris som är mer än rimligt. Med en prislapp på 595 kr hamnar de i det lägre prissegmentet jämfört med andra testade produkter, utan att tumma på kvalitet. Detta gör dem till ett prisvärt alternativ för alla som söker ett pålitligt, varmt och bekvämt underställ. Sammantaget levererar Aclima WarmWool Longs Dam på alla punkter, och vi kan varmt rekommendera dem till alla som söker ett högpresterande underställ för en rimlig peng.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm merinoull.
  • Stretchig och flexibel.
  • Mycket bra isolering.
  • Bra fukttransport.
  • Hög hållbarhet.

  Nackdelar

  • Inte den varmaste i testet.
  • Kan upplevas som för stretchig.
  Produkten finns att köpa här:
  595 kr
 5. Bästa valuta Outright Merino Pants Dam Anthracite

  Högkvalitativa, bekväma och hållbara underställsbyxor i merinoull.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  3,6/5
  Passform:
  3,6/5
  Andningsförmåga:
  4,3/5
  Isolering:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Revolution Race)

  Outright Merino Pants Dam Anthracite är helt klart en toppkandidat för alla som letar efter funktionella, bekväma och hållbara underställsbyxor. De tillverkas av 100% merinoull, ett material känt för sin höga komfortnivå och utmärkta temperaturreglerande egenskaper. Användare har rapporterat att byxorna är mjuka mot huden, flexibla och möjliggör rörelse utan begränsningar. Dessutom uppskattas plaggets förmåga att ge värme utan att vara för tjockt eller tungt, vilket gör det till ett utmärkt val för aktiviteter i kyliga miljöer.

  En annan stor styrka hos Outright Merino Pants är deras förmåga att effektivt transportera bort fukt från huden. Detta är särskilt viktigt för dem som deltar i intensiva fysiska aktiviteter, eftersom det hjälper till att hålla användaren torr och bekväm. Många användare har också kommenterat deras hållbarhet. Trots frekventa tvättar och slitage bibehåller de sin form och funktion, vilket gör dem till en långvarig investering.

  För priset på 799 kr anser vi att Outright Merino Pants Dam Anthracite erbjuder stor valuta för pengarna. Kvaliteten, komforten och hållbarheten som dessa underställsbyxor erbjuder är svåra att hitta i andra produkter i samma prisklass. Med tanke på alla dess fördelar ger vi Outright Merino Pants Dam Anthracite ett betyg av 4,0 / 5. Det är ett högpresterande, pålitligt och prisvärt val för alla som letar efter ett utmärkt par underställsbyxor.

  Fördelar

  • Hög komfortnivå
  • Utmärkta temperaturreglerande egenskaper
  • Effektiv fukttransportering
  • Hållbar och långvarig
  • Bra valuta för pengarna

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrenter
  • Kan vara för tunna för extremkyla
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 6. Bästa andningsbara Merino Light Baselayer Pants W

  Högkvalitativa och bekväma underställsbyxor med utmärkt värmeisolering.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  4,3/5
  Passform:
  3,9/5
  Andningsförmåga:
  3,6/5
  Isolering:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Ullmax)

  Merino Light Baselayer Pants W, tillverkad av 100% merinoull, har blivit granskad av oss på Bäst i Test 24 och vår bedömning landar på 3,9/5. Underställsbyxan imponerar främst med sin mjuka och bekväma design, vilket ger en hög komfort under aktiviteter. Den flexibilitet och mjukhet som merinoullen erbjuder gör att byxan sitter väl på kroppen utan att begränsa rörligheten, vilket är ett plus för alla som planerar att använda byxan under fysisk aktivitet.

  Merino Light Baselayer Pants W presterar dessutom väl i termer av värmeisolering och fukttransport. Ullen har en utmärkt förmåga att reglera kroppstemperaturen och behålla värmen även i kyliga förhållanden. Samtidigt uppfattas byxan som andningsbar, vilket innebär att den effektivt transporterar bort fukt från huden och håller användaren torr under intensiva aktiviteter. Detta gör den till en pålitlig följeslagare för både vardagligt bruk och utomhusaktiviteter som vandring eller skidåkning.

  När det kommer till hållbarhet och prisvärdhet håller Merino Light Baselayer Pants W en stark position med tanke på dess pris på 599 kr. Ullen tål frekventa tvättar utan att tappa formen eller prestanda, vilket tyder på en god hållbarhet. Sammantaget erbjuder denna underställsbyxa ett bra värde för pengarna, med dess utmärkta kvalitet och rimliga pris. Baseras på vårt test är Merino Light Baselayer Pants W ett bra val för de som söker en högkvalitativ, funktionell och bekväm underställsbyxa.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm design
  • God värmeisolering och fukttransport
  • Andningsbar
  • Hållbar och tål frekventa tvättar
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Hög prispunkt jämfört med vissa konkurrenter
  • Kan vara mindre hållbar jämfört med dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 7. Mest temperaturreglerande Mount Merino Pants W Dam Black

  Komfortabla, värmeisolerande underställsbyxor med fukttransporterande egenskaper.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  3,2/5
  Passform:
  3,9/5
  Andningsförmåga:
  3,9/5
  Isolering:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Revolution Race)

  Mount Merino Pants W Dam Black är ett par underställsbyxor som utmärker sig för sin komfort och värmeisolerande förmåga. Tillverkade av en mjuk blandning av merinoull och återvunnen polyester, bidrar byxorna till en bekväm passform och exceptionell värme. Den stretchiga midjan och muddarna vid bensluten garanterar också att byxorna sitter bra på kroppen utan att begränsa rörelsefriheten. Detta gör dem till ett idealiskt val för både sommar- och vinteraktiviteter utomhus.

  En annan stark punkt för dessa underställsbyxor är deras fukttransporterande egenskaper. Merinoullen hjälper till att transportera bort fukt från huden, vilket håller dig torr även under intensiv fysisk aktivitet. Dessutom har byxorna en temperaturreglerande funktion tack vare merinoullens naturliga egenskaper, vilket innebär att de kan hjälpa till att hålla kroppstemperaturen jämn oavsett väderförhållanden.

  När det gäller hållbarhet och prisvärdhet, får Mount Merino Pants W Dam Black ett blandat betyg. Trots att de är tillverkade av hållbara material och klarar av frekventa tvättar, har de ett högt pris jämfört med andra underställsbyxor på marknaden. Men med tanke på deras högkvalitativa material och komfort, kan de fortfarande betraktas som ett prisvärt alternativ för de som är villiga att investera lite mer i ett kvalitetsunderställ. Slutligen får byxorna ett totalt betyg på 3,8/5, vilket indikerar en stark prestanda över lag.

  Fördelar

  • Bekväm passform.
  • Exceptionell värmeisolering.
  • Bra rörelsefrihet.
  • Effektiv fukttransport.
  • Temperaturreglerande funktion.

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra alternativ.
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Underställsbyxa Dam Komfort Passform Andningsförmåga Isolering Hållbarhet Totalbetyg Pris
Aclima Woolnet Womens Long Pants 4,6/5 4,9/5 4,9/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
850 kr
Devold Expedition Merino 235 Longs Wmn 4,8/5 4,5/5 4,0/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
901 kr
Icebreaker Womens 200 Oasis Leggings 4,1/5 4,5/5 4,2/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
796 kr
Aclima WarmWool Longs Dam 3,8/5 4,0/5 4,5/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
595 kr
Outright Merino Pants Dam Anthracite 3,6/5 3,6/5 4,3/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
799 kr
Merino Light Baselayer Pants W 4,3/5 3,9/5 3,6/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
599 kr
Mount Merino Pants W Dam Black 3,2/5 3,9/5 3,9/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
799 kr
viktiga faktorer för att välja rätt underställsbyxa dam

Så hittar du bästa underställsbyxa dam

När det kommer till att hitta den bästa underställsbyxan för damer finns det en rad olika faktorer att ta hänsyn till. Det handlar inte bara om att hitta en byxa som är varm, utan också en som är bekväm, hållbar och funktionell. Nedan går vi igenom de viktigaste kriterierna du bör titta på när du letar efter den perfekta underställsbyxan.

Material

Ett av de mest avgörande kriterierna när det gäller underställsbyxor är materialet. Olika material har olika egenskaper när det gäller värme, fukttransport och hållbarhet. Ull är ett vanligt material i underställsbyxor eftersom det är naturligt värmande och bra på att transportera bort fukt från huden. Syntetiska material som polyester och polypropen är också populära eftersom de är lätta, snabbtorkande och hållbara. När du väljer material bör du tänka på vilken aktivitet du ska använda byxorna till och vilka egenskaper som är viktigast för dig.

Komfort och passform

Komforten är en annan viktig faktor att tänka på. Underställsbyxan ska sitta åt utan att klämma, och den ska inte skava eller irritera huden. Sömmarna bör vara platta för att minimera risken för skav, och midjan ska vara tillräckligt hög för att ge värme och skydd. Ett bra underställ är flexibelt och följer kroppens rörelser utan att glida ner eller krulla upp sig.

Värme och fukttransport

En bra underställsbyxa ska hålla dig varm när det är kallt, men samtidigt transportera bort fukt från huden när du svettas. Detta balanseras bäst genom ett material som andas väl och har goda fukttransporterande egenskaper. Ull är känt för att vara mycket bra på detta, men även vissa syntetiska material kan prestera väl.

Hållbarhet

Hållbarheten är också viktig att tänka på. En bra underställsbyxa bör kunna tåla många tvättar utan att förlora sin form eller sina egenskaper. Den ska också vara motståndskraftig mot slitage, särskilt om du planerar att använda den till mer krävande aktiviteter som vandring eller skidåkning.

Design och utseende

Även om funktionen är det viktigaste när det gäller underställsbyxor, vill många också ha en byxa som ser bra ut. Det finns många olika stilar och färger att välja mellan, så du kan hitta en byxa som passar din personliga stil.

Pris

Priset är givetvis också en faktor att ta hänsyn till. En dyrare byxa är inte alltid bättre, men generellt sett kan du förvänta dig högre kvalitet och bättre prestanda från mer premiummärken. Dock finns det också många prisvärda alternativ som presterar mycket bra.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner vara till stor hjälp när du letar efter den bästa underställsbyxan. Genom att läsa vad andra har att säga om en viss byxa kan du få en bättre uppfattning om dess prestanda i praktiken. Tänk dock på att alla har olika preferenser och behov, så det som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Understaellsbyxa Dam Banner 2

Användning av underställsbyxa för damer

Att använda en underställsbyxa för damer är inte bara en fråga om att ta på sig byxan och vara klar. Det finns flera saker att tänka på för att maximera komfort och funktion. Här går vi igenom några viktiga punkter att tänka på när du använder din underställsbyxa.

Val av storlek

Att välja rätt storlek är avgörande för komforten. Underställsbyxan ska sitta åt utan att klämma, och den ska inte hänga löst eller skava någonstans. Om byxan är för liten kan den begränsa rörelsefriheten och orsaka obehag, medan en för stor byxa kan skapa veck och skav. Se till att mäta din midja, höfter och benlängd noggrant och jämför med storleksguiden för det specifika märket innan du gör ditt val.

Val av material

Materialvalet är också viktigt att tänka på. Olika material har olika egenskaper när det gäller värme, fukttransport och hållbarhet. Ull är ett populärt material för underställsbyxor eftersom det är naturligt värmande och bra på att transportera bort fukt från huden. Men ull kan vara mindre hållbart än syntetiska material, och det kräver också lite mer omsorg vid tvätt. Syntetiska material som polyester och polypropen är snabbtorkande och hållbara, men de kan vara mindre bekväma och värmande än ull.

Lager-på-lager-principen

Underställsbyxan är en del av det som kallas lager-på-lager-principen, som är grundläggande för att hålla sig varm och torr i kallt väder. Det första lagret, närmast huden, ska transportera bort fukt - det är här underställsbyxan kommer in. Det andra lagret ska isolera och behålla värmen, medan det tredje lagret skyddar mot vind och väta. Se till att dina övriga klädlager fungerar väl tillsammans med din underställsbyxa.

Tvätt och skötsel

Underställsbyxor kräver ofta lite mer omsorg vid tvätt och skötsel än vanliga byxor. Följ alltid tvättråden på byxan. Många underställsbyxor kan tvättas i maskin, men ullunderställ bör ofta handtvättas eller tvättas i maskinens ullprogram för att behålla sin form och egenskaper. Undvik att torktumla ditt underställ eftersom det kan minska dess livslängd. Istället, låt det lufttorka.

Anpassa efter aktivitet

Slutligen, tänk på att anpassa ditt val av underställsbyxa efter den aktivitet du ska utföra. Om du ska vara mycket aktiv och svettas, kanske du vill ha en tunnare byxa med god fukttransport. Om du ska vara stilla i kallt väder, kanske en tjockare byxa med hög värmeisolering är bättre. Vissa underställsbyxor har också extra förstärkningar på knän och bakdel, vilket kan vara bra om du ska sitta mycket på hårda underlag.

Understaellsbyxa Dam Banner 3

Vem har nytta av en underställsbyxa för damer?

En underställsbyxa för damer är ett mångsidigt plagg som kan vara användbart för många olika personer och aktiviteter. Nedan listar vi några exempel på vem som kan ha stor nytta av en underställsbyxa.

 • Friluftsentusiaster: För alla som älskar att vara utomhus, oavsett säsong, är en underställsbyxa ett oumbärligt plagg. Den hjälper till att hålla dig varm när det är kallt, transporterar bort fukt när du svettas och ger en bekväm bas att bygga resten av din klädsel på. Oavsett om du gillar att vandra, campa, åka skidor eller bara njuta av naturen, kommer du att ha stor nytta av en bra underställsbyxa.
 • Sportutövare: Många sporter, särskilt vintersporter som skidåkning och snowboarding, kräver bra underställ för optimal prestanda. En bra underställsbyxa hjälper till att hålla musklerna varma och minskar risken för skador. Den transporterar också bort fukt från huden, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under intensiv aktivitet.
 • Personer som arbetar utomhus: Om du jobbar utomhus i kalla förhållanden, till exempel inom byggbranschen eller jordbruket, kan en underställsbyxa vara en riktig livräddare. Den hjälper till att hålla dig varm och torr under hela arbetsdagen, vilket inte bara gör jobbet mer behagligt utan också kan bidra till att förhindra hälsoproblem som hypotermi och förkylning.

Å andra sidan, om du tillbringar det mesta av din tid inomhus eller i varma klimat, kanske du inte har mycket nytta av en underställsbyxa. Detta gäller även om du är känslig för vissa material som används i underställsbyxor, som ull eller vissa syntetiska material. I dessa fall kan det vara bättre att leta efter alternativa lösningar för att hålla sig varm och bekväm.

vanliga frågor om Underställsbyxa Dam

FAQ: Vanliga frågor om Underställsbyxa Dam

1. Vilket material är bäst för underställsbyxor?

Det finns ingen bästa typ av material för alla, eftersom det bästa materialet för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Ull är ett populärt material för underställsbyxor eftersom det är naturligt värmande och bra på att transportera bort fukt från huden. Men ull kan vara mindre hållbart än syntetiska material, och det kräver också lite mer omsorg vid tvätt. Syntetiska material som polyester och polypropen är snabbtorkande och hållbara, men de kan vara mindre bekväma och värmande än ull.

2. Hur ska en underställsbyxa sitta?

En underställsbyxa ska sitta åt mot kroppen utan att klämma eller skava. Den bör följa kroppens rörelser utan att glida ner eller krulla upp sig. Midjan bör vara tillräckligt hög för att ge värme och skydd, och sömmarna bör vara platta för att minimera risken för skav. Om du är osäker på vilken storlek du ska välja, mät din midja, höfter och benlängd noggrant och jämför med storleksguiden för det specifika märket.

3. Hur tvättar jag min underställsbyxa?

Följ alltid tvättråden på byxan. Många underställsbyxor kan tvättas i maskin, men ullunderställ bör ofta handtvättas eller tvättas i maskinens ullprogram för att behålla sin form och egenskaper. Undvik att torktumla ditt underställ eftersom det kan minska dess livslängd. Istället, låt det lufttorka.

4. Kan jag använda min underställsbyxa som pyjamas?

Ja, det kan du definitivt göra om du vill! En underställsbyxa kan vara mycket bekväm och varm, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för pyjamas, särskilt i kallare klimat eller om du sover i ett kallt rum. Kom bara ihåg att underställsbyxor är designade för att transportera bort fukt, så om du svettas mycket under natten kanske du vill välja något annat att sova i.

5. Kan jag bära min underställsbyxa ensam?

Underställsbyxor är designade för att bäras under andra kläder som en del av lager-på-lager-principen. Men det finns inget som hindrar dig från att bära dem ensamma om du vill. De kan vara mycket bekväma och värmande, och vissa människor tycker om att bära dem runt huset eller till och med ut på stan. Dock bör du vara medveten om att vissa underställsbyxor kan vara ganska tunna och avslöjande, så du kanske vill välja en mer täckande modell om du planerar att bära den ensam.

6. Vilken färg ska jag välja på min underställsbyxa?

Färgvalet är mest en fråga om personlig preferens. Vissa människor föredrar neutrala färger som svart, grått eller vitt eftersom de går bra med allt. Andra föredrar ljusare eller mer levande färger för att lägga till lite kul till sin klädsel. Kom bara ihåg att mörka färger tenderar att absorbera mer värme än ljusa färger, så om du ska vara i direkt solljus kanske du vill välja en ljusare färg.

7. Kan jag använda min underställsbyxa för löpning?

Ja, en underställsbyxa kan vara ett utmärkt val för löpning i kalla förhållanden. Den håller dig varm och transporterar bort svett, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under din löprunda. Se bara till att välja en modell som är tillräckligt flexibel för att tillåta full rörelsefrihet, och att den inte skaver någonstans när du rör dig.

8. Behöver jag verkligen en underställsbyxa?

Om du tillbringar mycket tid utomhus i kallt väder, eller om du deltar i aktiviteter som kräver att du håller dig varm och torr, kan en underställsbyxa vara en mycket bra investering. Men om du mestadels är inomhus eller bor i ett varmt klimat, kanske du inte har så mycket nytta av en underställsbyxa. Som alltid, det bästa valet beror på dina specifika behov och livsstil.

Vilka är några relaterade produkter till underställsbyxa för damer?

Det finns flera relaterade produkter till underställsbyxor för damer som kan vara av intresse. Dessa inkluderar bland annat:

 • Underställströja Dam: En underställströja för damer används ofta tillsammans med underställsbyxor. Den hjälper till att hålla överkroppen varm och torr under kalla och fuktiga förhållanden. Vi har en detaljerad jämförelse av underställströjor för damer som kan hjälpa dig att välja den bästa för dina behov.
 • Merinoull Underställ Herr: För män kan ett merinoull underställ vara ett bra alternativ. Merinoull är känt för sina utmärkta värme- och fukttransporterande egenskaper. Du kan läsa mer om detta i vår recension av merinoull underställ för herrar.
 • Skidbyxor Dam: Om du planerar att åka skidor eller snowboard, kan ett par skidbyxor vara ett bra komplement till ditt underställ. Skidbyxor ger extra värme och skydd mot snö och is. Vi har ett test av de bästa skidbyxorna för damer tillgängligt.
 • Regnjacka Dam: En regnjacka för damer kan vara användbar om du planerar att vara utomhus i regnigt väder. En regnjacka håller dig torr och skyddar ditt underställ från att bli blött. Ta en titt på vår recension av regnjackor för damer för mer information.
 • Fleecetröja Dam: En fleecetröja för damer kan ge extra värme under kyliga förhållanden. Den kan bäras över ditt underställ eller ensam beroende på väderförhållandena. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av fleecetröjor för damer.
Det finns också andra relaterade produkter som kan vara av intresse, som vantar, halsdukar och mössor, men vi skriver inte om dessa på vår hemsida.

Understaellsbyxa Dam Banner 4

Om vårt test

För att säkerställa en rättvis och objektiv bedömning av varje underställsbyxa för damer som vi testade, utvecklade vi en omfattande testmetodik. Vi utformade en serie tester för att utvärdera prestanda, komfort, design och hållbarhet. Varje underställsbyxa genomgick samma rigorösa process för att säkerställa jämförbarhet och rättvisa.
 • Komfort: Hur känns byxorna på kroppen? Är de mjuka och behagliga att bära? Känns de för tajta eller för lösa?
 • Värmeisolering: Hur bra isolerar byxorna mot kyla? Håller de kroppsvärmen effektivt?
 • Fukttransport: Hur bra transporterar byxorna bort fukt från huden? Blir man blöt och obekväm under intensiva aktiviteter?
 • Hållbarhet: Hur väl håller byxorna efter flera tvättar och användningar? Tappar de formen eller färgen?
 • Design: Hur ser byxorna ut? Har de en attraktiv design och passform?
 • Prisvärdhet: Är byxorna prisvärda med tanke på kvaliteten, komforten och hållbarheten?

Sammantaget gav detta tillvägagångssätt oss en djupgående förståelse för varje underställsbyxas styrkor och svagheter. Resultaten från våra tester presenteras i en lättläst och informativ format, vilket gör det enkelt för dig att hitta de bästa underställsbyxorna för damer på marknaden.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.9 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.