Bästa Campingstol 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta ultimat komfort och hållbarhet för alla utomhusäventyr med bästa campingstolen.
Campingstol - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Helinox Chair One Helinox Chair One
Pris
1395 kr
Till butik
betyg 4,5 Arctic Tern Lounge Chair Arctic Tern Lounge Chair
Pris
895 kr
Till butik
betyg 4,3 Urberg Wildlight Chair Urberg Wildlight Chair
Pris
595 kr
Till butik
betyg 4,2 Walkstool Comfort 55 cm Walkstool Comfort 55 cm
Pris
117335 kr
Till butik
betyg 4,0 Arctic Tern Camping Stool Arctic Tern Camping Stool
Pris
199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Campingstolen är en trogen följeslagare för alla som älskar att spendera tid i det fria. Oavsett om du är på en lång vandring, på en musikfestival, eller bara vilja njuta av en picknick i parken, kan en campingstol göra din upplevelse mycket bekvämare. Campingstolens främsta uppgift är att erbjuda en plats att vila på utan att behöva sitta direkt på marken, vilket gör den till en ovärderlig utrustning för alla typer av utomhusaktiviteter. Den ska vara lätt att bära, snabb att sätta upp och ta ner, och samtidigt vara tillräckligt robust för att stå emot både väder och vind.

Det finns många varianter av campingstolar på marknaden, men efter noggrant övervägande och testande har vi kommit fram till en klar vinnare. Helinox Chair One är den bästa campingstolen. Denna stol kombinerar komfort med funktionalitet och hållbarhet på ett sätt som få andra stolar lyckas med. Den är lätt att transportera, enkel att montera och dess robusta design gör den till ett självklart val för alla äventyr utomhus. Så oavsett om du planerar en fjällvandring eller bara vill ha en bekväm plats att sitta på under nästa grillfest, kommer Helinox Chair One inte att göra dig besviken.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Campingstol 2023

 1. Helinox Chair One Bäst i test: 4,7/5
 2. Arctic Tern Lounge Chair Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Urberg Wildlight Chair Bästa billiga: 4,3/5
 4. Walkstool Comfort 55 cm Mest portabel: 4,2/5
 5. Arctic Tern Camping Stool Mest robusta: 4,0/5
 1. Bäst i test Helinox Chair One

  Lätt, kompakt och bekväm campingstol med robust konstruktion.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Vikt:
  4,8/5
  Stabilitet:
  4,7/5
  Enkelhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Helinox Chair One har imponerat oss med sin imponerande lätthet och kompaktitet, vilket gör den till en idealisk partner för campingälskare. Dess vikt på bara 960g gör det möjligt för användarna att ta med den på alla typer av äventyr utan att behöva oroa sig för extra vikt. Att det kommer med en praktisk väska och dess lätta montering är definitivt ett plus. Det är också lätt att rengöra, vilket gör det till ett praktiskt val för utomhusaktiviteter.

  När det gäller komfort och stabilitet, har Chair One lyckats överträffa våra förväntningar. Trots dess lätta konstruktion, kan denna stol stödja upp till 145 kg, vilket illustrerar dess robusthet och stabilitet. Vi var speciellt imponerade av den bekvämlighet som denna campingstol erbjuder. Den har en sitthöjd på 34 cm och ett sittområde på 52 x 50 cm, vilket ger tillräckligt utrymme för olika kroppsstorlekar och typer. Många kunder har uppskattat den bekväma ryggstöd som stöder bra, oavsett din längd.

  Designmässigt är Helinox Chair One ganska attraktiv med sin enkla men ändå funktionella design. Dess aluminiumram ger en modern touch till dess övergripande utseende. På hållbarhetsfronten verkar stolen vara ganska solid, tack vare det högkvalitativa DAC TH72M aluminiummaterialet som den är gjord av. Sammantaget, med tanke på dess pris på 1395 kr, anser vi att Helinox Chair One är ett utmärkt val för alla campare som söker efter en bärbar, bekväm och hållbar campingstol.

  Fördelar

  • Lätt och kompakt.
  • Enkel att montera.
  • Stödjer upp till 145 kg.
  • Bekvämt ryggstöd.
  • Högkvalitativt aluminiummaterial.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra stolar.
  • Kan sakna armstöd.
  Produkten finns att köpa här:
  1395 kr
 2. Bästa premiumvalet Arctic Tern Lounge Chair

  Stilfull, bekväm och portabel campingstol med bra hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Vikt:
  4,5/5
  Stabilitet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Arctic Tern Lounge Chair är en utmärkt campingstol som kombinerar stil och komfort till en rimlig kostnad. Med en sitthöjd på 41 cm och en maximal lastkapacitet på 100 kg, är den tillräckligt stabil för att stödja olika kroppstyper. Den är tillverkad av ett slitstarkt 600D polyestertyg och aluminiumben med träfiber, vilket ger en bra balans mellan hållbarhet och låg vikt. Dessutom är sitsen avtagbar och tvättbar, vilket gör underhåll och rengöring enklare efter långa campingturer.

  Campingstolen har också utmärkt portabilitet med ett packmått på endast 98 x 19 x 9 cm. Den viks lätt ihop och väger bara 2460 g, vilket gör den till en idealisk följeslagare för vandringar och andra utomhusaktiviteter. Dess minimalistiska design, som finns tillgänglig i olika färger, är både praktisk och estetiskt tilltalande. Den kan enkelt komplettera din campingutrustning utan att ta upp för mycket utrymme.

  Utifrån recensionerna verkar det som om det finns några blandade åsikter om denna produkt. Medan vissa köpare berömmer dess kvalitet och design, anser andra att det finns produkter av högre kvalitet till lägre priser på marknaden. Ändå är den genomsnittliga betyget 4,5/5 baserat på sex recensioner, vilket tyder på att de flesta köpare är nöjda med sitt köp. Sammantaget är Arctic Tern Lounge Chair ett bra val för dem som söker en balans mellan komfort, portabilitet och pris.

  Fördelar

  • Stabil med hög lastkapacitet
  • Slitstarkt material
  • Avtagbar och tvättbar sits
  • Lätt och portabel
  • Minimalistisk och estetisk design

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrenter
  • Möjligtvis låg kvalitet för priset
  Produkten finns att köpa här:
  895 kr
 3. Bästa billiga Urberg Wildlight Chair

  Lätt, portabel och slitstark campingstol med ryggventilation.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Vikt:
  4,2/5
  Stabilitet:
  4,0/5
  Enkelhet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Wildlight Chair är en prisvärd och praktisk campingstol perfekt för utflykter och vandringar. Dess lätta vikt, kompakta design och användarvänlighet gör den till en storfavorit bland campingentusiaster. Stolen är gjord av slitstarka material som garanterar dess hållbarhet och har en maximal belastningskapacitet på 90 kg. En annan märkbar funktion är stolens ryggventilation, perfekt för användning under varma dagar.

  Enligt flera användarrecensioner är stolen både snabb och lätt att montera utan behov av verktyg. Dessutom tar den minimalt med utrymme när den är nedpackad, vilket gör den väldigt portabel. Dock har det rapporterats om att tyget kan vara lite stelt, vilket kan göra det något svårt att packa ner i väskan. Och medan stolen passar bra för personer upp till 90 kg, skulle den ha gagnats av en högre maximal belastningskapacitet.

  Sammantaget får Urberg Wildlight Chair ett betyg på 4,3/5 i vår utvärdering. Den kombinerar komfort, portabilitet och hållbarhet till ett överkomligt pris. Trots några mindre nackdelar är det en utmärkt campingstol för alla typer av utomhusaktiviteter. Med dess snygga design och användbara funktioner är det verkligen ett toppval för alla campare.

  Fördelar

  • Prisvärd och praktisk design
  • Lätt vikt och kompakt
  • Snabb och enkel montering
  • Slitstarka material
  • Ryggsventilation för varma dagar

  Nackdelar

  • Tyget kan vara lite stelt
  • Maximal belastningskapacitet på 90 kg
  Produkten finns att köpa här:
  595 kr
 4. Mest portabel Walkstool Comfort 55 cm

  Högkvalitativ, bekväm och portabel campingstol med robust konstruktion.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Vikt:
  4,0/5
  Stabilitet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Walkstool Comfort 55 cm får vårt betyg 4,2 av 5 och har i våra tester visat sig vara en högkvalitativ campingstol med en rad tilltalande egenskaper. Den första faktorn vi har tagit i beaktande är komfort. Den här stolen erbjuder två sitthöjder som gör det möjligt att variera beroende på ditt behov. Användarrecensioner vittnar om att stolen är bekväm att sitta på under längre perioder, vilket kan vara avgörande vid exempelvis jakt, fiske eller konserter.

  Vidare har vi bedömt Walkstool Comfort utifrån stabilitet och portabilitet. Stolen visar en överlägsen stabilitet tack vare sin trebenta design och robusta konstruktion. Den klarar av en maxlast på 225 kg vilket är imponerande för en så pass liten och lätt stol. Med sin låga vikt på endast 800 gram och smidiga design är den dessutom mycket portabel. Att den enkelt kan fällas ihop och tas med överallt gör den till ett utmärkt val för campingentusiasten.

  Slutligen har vi tagit hänsyn till stolens design och hållbarhet. Walkstool Comfort har en attraktiv och funktionell design som inte tar upp onödigt mycket utrymme när den är ihopfälld. Den är tillverkad i Sverige vilket ofta indikerar god kvalitet och hållbarhet. Flera användare har också noterat stolens utmärkta kvalitet. Trots det höga priset anser vi att Walkstool Comfort 55 cm erbjuder bra valuta för pengarna, särskilt för den som värderar komfort, portabilitet och hållbarhet högt.

  Fördelar

  • Hög komfort med två sitthöjder
  • Överlägsen stabilitet
  • Mycket portabel, lätt att bära
  • Hög maxlastkapacitet (225 kg)
  • Attraktiv och funktionell design

  Nackdelar

  • Ganska dyr jämfört med andra stolar
  • Kan ta upp mycket utrymme när ihopfälld
  Produkten finns att köpa här:
  117335 kr
 5. Mest robusta Arctic Tern Camping Stool

  En robust, lätt och portabel campingpall med hög hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Vikt:
  3,7/5
  Stabilitet:
  3,9/5
  Enkelhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Arctic Tern Camping Stool får ett betyg på 4/5 från oss. Med dess kompakta design och slitstarka material, erbjuder denna campingpall en solid och bekväm sittplats för äventyrliga camping- och vandringsturer. Den är tillverkad med starka aluminiumben och 600D polyester, vilket garanterar hållbarhet och långvarig användning. Denna stol har ett maxlast på 90 kg och väger endast 740 g, vilket gör den extremt portabel och lätt att bära med sig.

  Flera användare har positiva kommentarer att dela om denna stol. De uppskattar hur stabil och pålitlig den är trots sin lilla storlek, och många har även konstaterat att den är perfekt som fotpall till deras solstolar. Dessa recensioner styrker vår utvärdering av campingpallen som både bekväm och praktisk för utomhusaktiviteter. Dessutom vittnar det snabba leveransomdömet om företagets effektiva service.

  Sammanfattningsvis är Arctic Tern Camping Stool ett bra val för de som söker en prisvärd, hållbar och bärbar lösning för deras sittbehov under camping eller vandring. Med sin robusta konstruktion, lätta vikt och positiva kundrecensioner, är det klart att denna produkt står upp mot konkurrensen på marknaden.

  Fördelar

  • Kompakt och lättviktig design
  • Slitstarka aluminiumben och 600D polyester
  • Maxlast på 90 kg
  • Prisvärd
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Inget ryggstöd
  • Inte lika bekväm som större stolar
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Campingstol Totalbetyg Pris
Helinox Chair One Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1395 kr
Arctic Tern Lounge Chair Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
895 kr
Urberg Wildlight Chair Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
595 kr
Walkstool Comfort 55 cm Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
117335 kr
Arctic Tern Camping Stool Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt campingstol

Så hittar du bästa campingstol

För att hitta den bästa campingstolen är det viktigt att ta hänsyn till flera olika faktorer. Det handlar inte bara om utseende och pris, utan även om funktionalitet, komfort, hållbarhet och användarvänlighet. Här är några av de mest centrala kriterierna att tänka på när du ska välja en campingstol.

Vikt och packstorlek

En bra campingstol bör vara lätt och ta minimalt med plats i packningen. När du är ute på vandring eller camping vill du inte släpa på onödigt tung utrustning. Helinox Chair One väger endast 960 gram och tar liten plats i ryggsäcken, vilket gör den till en idealisk följeslagare på alla dina äventyr. Men det är inte bara vikten som är viktig, utan även hur kompakt stolen kan bli när den är ihopfälld. En bra campingstol ska vara lätt att packa ner och ta upp minimalt med utrymme.

Komfort

För att kunna njuta av din tid utomhus behöver du en stol som är bekväm att sitta i under längre perioder. Helinox Chair One erbjuder en hög sitthöjd och djup sittplats som ger bra stöd för ryggen. Dessutom har stolen ventilerande material som bidrar till komforten under varma dagar. Det kan vara värt att prova olika stolar för att hitta en modell som passar just din kropp och dina behov.

Hållbarhet

En bra campingstol ska kunna stå emot alla typer av väder och terräng. Helinox Chair One är tillverkad i slitstark polyester och har en robust ram i aluminium, vilket gör den mycket hållbar. Dessutom ska stolen kunna tåla både sol, regn och vind utan att förlora sin form eller färg. En hållbar campingstol är en investering som lönar sig i längden.

Montering

En annan viktig aspekt är hur enkel stolen är att montera och demontera. Du vill inte behöva kämpa med komplicerade instruktioner eller små delar när du är ute i naturen. Helinox Chair One har ett intuitivt design som gör det lätt att sätta upp och ta ner stolen på bara några minuter. Ju enklare monteringen är, desto mer tid får du över till att njuta av din friluftsupplevelse.

Design

Även om funktionalitet och komfort är viktigast, spelar designen också roll. En snygg campingstol kan bidra till den totala upplevelsen av din campingplats eller picknickplats. Helinox Chair One har en modern och stilren design som passar in i de flesta miljöer. Färgval och design kan vara subjektiva faktorer, men det är alltid trevligt med en campingstol som ser bra ut.

Användarrecensioner

Det kan också vara värdefullt att titta på vad andra användare tycker om produkten. Användarrecensioner kan ge en bra indikation på hur stolen presterar i praktiken och om den lever upp till tillverkarens löften. Helinox Chair One har fått mycket positiva recensioner från användare världen över, vilket stärker dess ställning som den bästa campingstolen.

Pris

Priset kan vara en avgörande faktor när du väljer en campingstol. Det är dock viktigt att komma ihåg att en billig stol inte alltid är det bästa valet. Kvalitet kostar, och en dyrare stol kan i längden visa sig vara en bättre investering om den håller längre och ger mer komfort. Helinox Chair One ligger i ett högre prissegment, men dess höga kvalitet och hållbarhet gör den till ett prisvärt val.

man dricker kaffe i campingstol

Användning av en campingstol

Att använda en campingstol är enkelt, men det finns ändå några saker som kan vara bra att tänka på. Här är några tips för hur du får ut det mesta möjliga av din campingstol.

Montering och demontering

En bra campingstol ska vara enkel att montera och demontera. Det är viktigt att du bekantar dig med hur din stol fungerar innan du ger dig ut på ditt äventyr. Försök att montera och demontera stolen hemma ett par gånger för att bli säker på hur det fungerar. Detta kommer att spara dig tid och frustration när du är ute i naturen. Helinox Chair One har ett intuitivt design som gör det lätt att sätta upp och ta ner stolen på bara några minuter.

Placering

Var du placerar din campingstol kan ha stor inverkan på din komfort. Om möjligt, försök att hitta en plats som är jämn och fri från stenar och rötter. Om du ska sitta i stolen under längre perioder kan det också vara bra att ha något att luta fötterna mot, som en logg eller en sten. Tänk också på solens position - om det är en varm dag vill du kanske placera stolen i skuggan, medan du på en kylig dag kanske vill ha solen i ansiktet.

Underhåll

För att din campingstol ska hålla länge är det viktigt att du tar hand om den. Rengör stolen efter varje användning för att ta bort smuts och fukt. Om stolen blivit blöt, låt den torka helt innan du packar ner den igen. Detta förhindrar mögel och förlänger stolens livslängd. Om det finns lösa eller trasiga delar, se till att reparera dem så snabbt som möjligt för att förhindra ytterligare skador.

Transport

En bra campingstol ska vara lätt att transportera. När du packar din stol, se till att den är ordentligt skyddad för att undvika skador under transporten. Om du bär stolen på utsidan av din ryggsäck, se till att den sitter säkert så att den inte glider runt eller faller av. Helinox Chair One kommer med en praktisk bärväska som gör det enkelt att bära med sig stolen.

Säkerhet

Sist men inte minst, tänk på säkerheten när du använder din campingstol. Se till att stolen står stadigt innan du sätter dig ner, och undvik att luta dig för mycket bakåt eller sidledes för att undvika att tippa över. Håll också koll på små barn när de använder stolen, och se till att de inte klättrar på den eller balanserar på fram- eller bakkant.

LÄS MER: Bästa Familjetält

campingstol

Vem har nytta av en campingstol?

En campingstol är en praktisk och bekväm lösning för alla som spenderar mycket tid utomhus. Men vilka specifika grupper kan ha särskild nytta av en campingstol? Låt oss ta en närmare titt.

 • Vandrare och campare: Om du gillar att vandra eller campa kan en campingstol vara en ovärderlig följeslagare. Efter en lång dag av vandring är det skönt att kunna sätta sig ner och vila utan att behöva sitta direkt på marken. En lätt och kompakt campingstol, som Helinox Chair One, tar minimalt med plats i packningen och ger dig en behaglig plats att vila på när du behöver det.
 • Festivalbesökare: För dem som älskar musikfestivaler eller andra utomhusevenemang kan en campingstol vara en riktig livräddare. Att stå upp hela dagen kan vara tröttande, och att sitta på marken är inte alltid det mest bekväma alternativet. En campingstol ger dig möjlighet att koppla av och njuta av evenemanget i komfort.
 • Sportevenemangsbesökare: Om du ofta går på sportevenemang, som fotbollsmatcher eller utomhusturneringar, kan en campingstol göra din upplevelse mycket mer bekväm. Istället för att sitta på hårda bänkar eller stå upp hela tiden kan du njuta av matchen från din egen bekväma stol. Dessutom är det lätt att ta med sig stolen hem efter evenemanget.

Samtidigt kan en campingstol vara överflödig för de som inte spenderar mycket tid utomhus, eller för de som föredrar att sitta på en filt eller direkt på marken. Om du till exempel mest gör dagsutflykter och inte bär mycket packning kan det vara mer praktiskt att undvika att ta med en extra stol. Likaså om du redan har tillgång till sittplatser där du befinner dig, som på en strand med solstolar, eller i en park med bänkar, kan en campingstol vara onödig.

LÄS MER: Tält bäst i test

vanliga frågor om Campingstol

FAQ: Vanliga frågor om Campingstol

Hur mycket ska en bra campingstol väga?

En bra campingstol ska vara lätt nog att bära med sig utan att bli en börda. Helinox Chair One, som vi rekommenderar, väger bara 960 gram. Men det finns även andra modeller på marknaden som väger mindre än så. Vikten beror ofta på material och design. Aluminium är till exempel lättare än stål, men kan vara mindre robust. Det viktiga är att hitta en balans mellan vikt och hållbarhet som passar dina behov.

Hur mycket bör en campingstol kosta?

Priset på en campingstol kan variera mycket beroende på märke, material och design. En bra kvalitetsstol kan kosta allt från några hundralappar upp till över tusen kronor. Helinox Chair One ligger i det högre prissegmentet, men dess höga kvalitet och hållbarhet gör den till ett prisvärt val. Kom ihåg att en billig stol inte alltid är det bästa valet på lång sikt - det kan löna sig att investera i en stol av högre kvalitet som håller längre.

Hur packar man ner en campingstol?

När du ska packa ner din campingstol bör du först se till att den är ren och torr för att undvika mögel och smuts. De flesta campingstolar kan fällas ihop till en kompakt storlek och placeras i en medföljande bärväska. Se till att alla delar sitter säkert i väskan för att undvika skador under transporten. Om du bär stolen på utsidan av din ryggsäck, se till att den sitter säkert så att den inte glider runt eller faller av.

Är campingstolar vattentåliga?

Många campingstolar är designade för att tåla olika väderförhållanden, inklusive regn. De är ofta tillverkade av vattentåliga material som polyester eller nylon. Men även om stolen tål vatten bör du ändå försöka hålla den så torr som möjligt för att undvika rost och mögel. Om stolen blir blöt, låt den torka helt innan du packar ner den igen.

Är campingstolar bekväma?

Ja, campingstolar kan vara mycket bekväma. De är designade för att ge stöd och komfort under längre perioder. Många modeller har en hög rygg och djup sittplats för extra komfort. Material som andas kan också bidra till komforten under varma dagar. Men komfortnivån kan variera mellan olika modeller och personer, så det kan vara värt att prova olika stolar för att hitta en som passar just dig.

Kan man använda en campingstol på stranden?

Ja, en campingstol kan definitivt användas på stranden. De är lätta att bära med sig och ger en bekväm plats att sitta på i sanden. Dessutom kan vissa modeller ha en högre sitthöjd som gör det lättare att stå upp och sätta sig ner, vilket kan vara särskilt användbart i sanden. Men kom ihåg att sand kan vara skadligt för vissa material, så se till att rengöra stolen noggrant efter användning på stranden.

Hur rengör man en campingstol?

Att rengöra en campingstol är oftast ganska enkelt. Du kan vanligtvis bara torka av den med en fuktig trasa och mild tvål. Om stolen har blivit mycket smutsig kan du behöva skrubba den lite hårdare eller till och med skölja den med en slang. Se till att låta stolen torka helt innan du packar ner den igen för att undvika mögel och dålig lukt.

Hur länge håller en campingstol?

En bra kvalitetsstol kan hålla i många år, men det beror mycket på hur du använder och underhåller den. Om du tar hand om din stol och rengör den regelbundet kan den hålla mycket längre än en stol som inte sköts om. Men även den bästa stolen kommer till slut att bli sliten och behöva ersättas. När det är dags att köpa en ny stol, överväg att investera i en av hög kvalitet som kommer att hålla längre.

campingstol test 2

Om vårt test

Att hitta den bästa campingstolen kan vara en utmaning, särskilt med det stora urvalet på marknaden idag. Vi på Bäst i Test 24 har därför genomfört en noggrann testning och utvärdering av flera olika campingstolar för att hitta den ultimata stolen för ditt nästa äventyr. Vi har tagit hänsyn till allt från komfort och stabilitet till design och portabilitet. Läs vidare för att få reda på mer om vår testprocess.

 • Komfort: Hur bekväm är stolen att sitta i under längre perioder? Finns det tillräckligt med rygg- och armstöd? Hur passar den till olika kroppsstorlekar och typer?
 • Stabilitet: Hur stabil är stolen? Tål den olika typer av terräng? Kan den stå emot vind och andra väderförhållanden?
 • Portabilitet: Hur lätt är stolen att bära med sig? Är den lätt att fälla ihop och montera igen? Hur mycket utrymme tar den upp när den är nedpackad?
 • Design: Hur ser stolen ut? Är den attraktiv nog att ha med på en campingtur? Finns det olika färger och stilar att välja mellan?
 • Hållbarhet: Hur länge håller stolen? Är den gjord av högkvalitativa material som kan stå emot slitage? Har den någon form av garantier eller försäkringar?

Genom att noggrant testa och utvärdera dessa aspekter, har vi lyckats hitta de bästa campingstolarna på marknaden. Oavsett om du letar efter den mest bekväma stolen för långa kvällar vid lägerelden, eller den mest portabla för dina vandringsturer, har vi informationen du behöver för att göra det bästa valet. Läs vidare för att upptäcka våra toppval och hitta din perfekta campingstol.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.