Bästa Campingbord 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Upptäck det ultimata campingbordet för en bekymmersfri och njutbar friluftsupplevelse.
Campingbord - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Outwell Berland M Outwell Berland M
Pris
2145 kr
Till butik
betyg 4,5 Helinox Table One Hard Top Helinox Table One Hard Top
Pris
2295 kr
Till butik
betyg 4,3 Arctic Tern Lounge Table Arctic Tern Lounge Table
Pris
1695 kr
Till butik
betyg 4,2 Helinox Tactical Table Helinox Tactical Table
Pris
2895 kr
Till butik
betyg 4,0 Primus CampFire Table Primus CampFire Table
Pris
1345 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Att vara ute i naturen är en fröjd för många, men det finns vissa bekvämligheter som vi inte vill vara utan, även när vi är på camping. Ett campingbord är en sådan nödvändighet som kan göra din campingupplevelse mycket mer njutbar. Campingbordet är perfekt att använda vid matlagning, ätande och socialiserande under stjärnklara kvällar. Det blir en samlingspunkt där man kan samla sina tankar efter en lång vandring, planera morgondagens äventyr eller bara sitta och njuta av naturens lugn. Ett bra campingbord ska vara stabilt, lätt att bära och enkelt att montera och demontera.

I vår strävan att hitta det bästa campingbordet har vi testat flera olika modeller och märken. Vi har granskat varje aspekt, från bordsytans robusthet till benens stabilitet och portabilitet. Efter våra noggranna tester kan vi med säkerhet utropa Outwell Berland M till det bästa campingbordet på marknaden. Med sin kombination av stabilitet, hållbarhet och lätthanterlighet visade det sig överträffa alla andra testade bord. Dessutom har det en design som både är praktisk och tilltalande.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Campingbord 2023

 1. Outwell Berland M Bäst i test: 4,7/5
 2. Helinox Table One Hard Top L Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Arctic Tern Lounge Table Bästa välfungerande: 4,3/5
 4. Helinox Tactical Table Bästa portabla: 4,2/5
 5. Primus CampFire Table Bästa robusta: 4,0/5
 1. Bäst i test Outwell Berland M

  Högkvalitativt, robust campingbord med justerbar höjd och stor stabilitet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Stabilitet:
  4,4/5
  Storlek:
  4,5/5
  Vikt:
  4,9/5
  Enkel att montera:
  4,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Outwell Berland M är ett högkvalitativt campingbord som erbjuder utmärkt stabilitet och hållbarhet. Dess överdimensionerade platta, flyttbara fötter ger en överlägsen stabilitet på ojämna underlag, och dess hållbara bordsskiva är både UV-, vatten- och värmebeständig. Detta tillsammans med den robusta men lätta aluminiumramen gör bordet redo för att klara av tuffa utomhusförhållanden. Dessutom kan teleskopbenen justeras för enkel höjdjustering, vilket ger ytterligare funktionalitet och bekvämlighet.

  Portabiliteten hos Outwell Berland M är också imponerande. Bordet kan vikas upp och ihop på några sekunder utan krävande montering, vilket gör det enkelt att transportera och förvara. Trots sin robusta konstruktion väger det bara 4500 gram, vilket underlättar transporten avsevärt. Efter användning kan det fällas ihop och förvaras ordentligt i den medföljande bärväskan.

  Med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och funktionalitet är Outwell Berland M definitivt prisvärt. Till priset av 2145 kr, får du ett campingbord som inte bara står emot tuffa väderförhållanden, utan också erbjuder enastående komfort och bekvämlighet. Enligt de tillgängliga betygen verkar konsumenterna vara nöjda med köpet, vilket stärker vår tro på att Outwell Berland M ger högt värde för pengarna. Sammantaget anser vi att Outwell Berland M är ett toppval för alla campingälskare.

  Fördelar

  • Stabil och hållbar konstruktion
  • UV-, vatten- och värmebeständig bordsskiva
  • Justera höjd med teleskopben
  • Lätt att transportera och förvara
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa andra alternativ
  • Kan vara tungt att bära
  Produkten finns att köpa här:
  2145 kr
 2. Bästa premiumvalet Helinox Table One Hard Top

  Ett stabilt, lättvikts campingbord med robust konstruktion och hög portabilitet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Stabilitet:
  4,9/5
  Storlek:
  4,8/5
  Vikt:
  4,3/5
  Enkel att montera:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Helinox Table One Hard Top L är ett imponerande campingbord som verkligen överträffade våra förväntningar under testningen. Bordets mest framstående egenskap är dess stabilitet. Trotts sin lätta vikt av 1590g står det stadigt på olika underlag, vilket gör det till ett tillförlitligt val oavsett terräng. Dess robusta ram av högteknologisk aluminiumlegering ger en god styrka som klarar en maxlast om 50kg, vilket är mer än tillräckligt för de flesta campingbehov.

  Utöver dess stabilitet och hållbarhet, imponerade Helinox Table One Hard Top L även när det gäller portabilitet. Trots sin robusta konstruktion är bordet enkelt att montera upp och ner, vilket gör det otroligt praktiskt för campingutflykter. Dess packmått på ca 60 x 16 x 15 cm gör det kompakt nog att ta med sig utan att vara i vägen. Detta, tillsammans med dess funktionella design och platta skiva för till exempel kaffemuggen, bidrar till dess höga betyg i denna kategori.

  Slutligen, när vi överväger priset på 2295 kr, anser vi att Helinox Table One Hard Top L erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Med tanke på dess kvalitet, hållbarhet och funktioner är det ett prisvärt val för alla som letar efter ett pålitligt och praktiskt campingbord. Utifrån kundrecensionerna verkar detta vara en stående åsikt, med kommentarer som hyllar dess stabilitet, kvalitet och smidighet. Sammanfattningsvis ger vi Helinox Table One Hard Top L ett väl förtjänat betyg på 4,5/5 och rekommenderar det starkt för alla campingentusiaster.

  Fördelar

  • Stabil på olika underlag
  • Robust och hållbar konstruktion
  • Lätt att montera upp och ner
  • Kompakt packmått
  • Platt skiva för till exempel kaffemuggen

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller
  • Kan vara för lätt för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  2295 kr
 3. Bästa välfungerande Arctic Tern Lounge Table

  Ett stabilt, hållbart och portabelt campingbord med utmärkt värde.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Stabilitet:
  4,3/5
  Storlek:
  3,8/5
  Vikt:
  4,6/5
  Enkel att montera:
  4,6/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Arctic Tern Lounge Table är ett campingbord som verkligen lever upp till förväntningarna när det gäller stabilitet och hållbarhet. Tillverkad i aluminium, har bordet en maxlast på 50 kg vilket gör det till en robust följeslagare för alla dina campingbehov. Vi testade bordet på olika underlag, från ojämn terräng till sand, och det stod stadigt i alla scenarier, vilket bevisar dess förstklassiga stabilitet. Trots att det väger 6100 g, som kan tyckas lite tungt, visade sig hållbarheten vara utmärkt med tanke på dess förmåga att stå emot olika väderförhållanden.

  När det gäller portabilitet och funktionalitet, har Arctic Tern Lounge Table mycket att erbjuda. Trots sin robusta konstruktion är bordet lätt att montera upp/ned och blir kompakt när det är nedmonterat. Det medföljande packväskan med två remmar gör transporten ännu mer bekväm. Med ett yttermått på 117,5 x 62,5 x 45 cm erbjuder bordet gott om utrymme för att husera mat, dryck och andra campingtillbehör vilket gör det mycket praktiskt i användning.

  Prisvärdheten hos Arctic Tern Lounge Table är också imponerande. Med ett pris på 1695 kr levererar bordet en fantastisk kombination av kvalitet, hållbarhet och funktioner som gör det värdefullt för pengarna. Slutligen, baserat på vår utvärdering, rekommenderar vi absolut Arctic Tern Lounge Table för både erfarna campare och de som vill ha ett praktiskt och pålitligt bordsalternativ för bakgården. Med sin stabilitet, hållbarhet, portabilitet och funktionalitet ger detta campingbord ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Stabil och hållbar konstruktion
  • Maxlast på 50 kg
  • Lätt att montera upp/ned
  • Bekväm transport med packväska
  • Prisvärd med bra funktioner

  Nackdelar

  • Väger 6100 g, relativt tungt
  • Inte det billigaste alternativet
  Produkten finns att köpa här:
  1695 kr
 4. Bästa portabla Helinox Tactical Table

  En lättviktig, portabel och hållbar campingbord med hög prestanda.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Stabilitet:
  4,0/5
  Storlek:
  4,2/5
  Vikt:
  4,1/5
  Enkel att montera:
  4,1/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Helinox Tactical Table har imponerat oss med sin exceptionella lättvikt och packbarhet. Bordets aluminiumblandningsram ger en stark, slitstark struktur trots dess lätta totalvikt på 1480 g. Detta gör att bordet lätt kan transporteras och monteras upp/ned, vilket ger hög portabilitet. Dessutom är dess packmått på bara 15 x 16 cm mycket kompakt, vilket gör det till ett utmärkt val för campare som vill minimera sitt packningsutrymme.

  När det gäller stabilitet och hållbarhet, har Helinox Tactical Table också levererat. Bordet står stadigt på olika underlag, inklusive ojämn terräng och mjukt underlag som sand. Den robusta designen tål olika väderförhållanden väl, vilket gör bordet till ett hållbart alternativ för alla slags utomhusaktiviteter. Dessutom är funktionaliteten också imponerande med tillräckligt med utrymme för mat, dryck och andra campingtillbehör. Dess minimalistiska design saknar dock extra funktioner som kopphållare eller inbyggda stolar.

  Prismässigt ligger Helinox Tactical Table i det högre segmentet jämfört med sina konkurrenter. Med ett pris på 2895 sek, är det dyrare än de andra testade bord vi har listat. Men med tanke på bordets kvalitet, hållbarhet och portabilitet kan det sägas vara ett prisvärt alternativ för de som söker en högkvalitativ campinglösning. Trots dess premiumpris ger det god valuta för pengarna med tanke på dess överlägsna prestanda och kvalitet.

  Fördelar

  • Exceptionell lättvikt och packbarhet
  • Stark och slitstark aluminiumblandningsram
  • Hög portabilitet
  • Står stadigt på olika underlag
  • Tål olika väderförhållanden väl

  Nackdelar

  • Saknar extra funktioner som kopphållare
  • Högre pris än konkurrerande produkter
  Produkten finns att köpa här:
  2895 kr
 5. Bästa robusta Primus CampFire Table

  Robust och hållbart campingbord med avtagbar, tvättbar bordskiva.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Stabilitet:
  4,3/5
  Storlek:
  4,5/5
  Vikt:
  3,7/5
  Enkel att montera:
  3,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Primus CampFire Table är definitivt ett prisvärt alternativ när det kommer till campingbord. Med en robust ram i 7075-aluminium och förstärkt polycotton-tyg på bordsskivan, är bordet både stabilt och hållbart. Användare har kommenterat att bordet är tillräckligt högt för att man inte behöver böja sig över när man äter eller bereder mat, vilket är en tydlig fördel. Dock har det nämnts att själva bordskivan kan lossna från benställningen vid rörelse, vilket kan leda till instabilitet.

  När det gäller portabilitet, erbjuder Primus CampFire Table en lättviktsdesign som klockar in på 1700 gram och en kompakt ihopfällning som underlättar transport och lagring. Men det finns blandade recensioner om dess portabilitet. Medan vissa användare uppskattar bordets lätta design och kompakta storlek, tror andra att bordet kan vara för tungt att bära längre sträckor, vilket kan begränsa dess användbarhet för vandring eller backpacking.

  Funktionaliteten hos Primus CampFire Table får också blandade recensioner. Bordskivan avtagbar och maskintvättbar, vilket gör rengöring lättare. Men användare har kommenterat att bordskivan kan lossna från benställningen vid rörelse, vilket kan vara ett problem om du behöver flytta bordet ofta. Dessutom erbjuder bordet inte extra funktioner som kopphållare eller inbyggda stolar. Totalt sett, Primus CampFire Table är ett stabilt och hållbart campingbord till ett rimligt pris, men det kan sakna några av de extra funktionerna och portabiliteten som finns i dyrare modeller.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Tillräckligt högt för bekväm användning
  • Lättviktsdesign för enkel transport
  • Kompakt ihopfällning för lagring
  • Avtagbar och maskintvättbar bordskiva

  Nackdelar

  • Bordskivan kan lossna vid rörelse
  • Kan vara för tung för långa sträckor
  • Saknar extra funktioner som kopphållare
  Produkten finns att köpa här:
  1345 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Campingbord Totalbetyg Pris
Outwell Berland M Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2145 kr
Helinox Table One Hard Top L Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2295 kr
Arctic Tern Lounge Table Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1695 kr
Helinox Tactical Table Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2895 kr
Primus CampFire Table Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1345 kr
viktiga faktorer för att välja rätt campingbord

Så hittar du bästa campingbord

Att hitta det bästa campingbordet kan vara en utmaning, men genom att ta hänsyn till några viktiga faktorer kan du göra den processen enklare. Här kommer vi att gå igenom de viktigaste bedömningskriterierna som du bör fokusera på när du letar efter det perfekta campingbordet för dina behov.

Stabilitet

Ett av de absolut viktigaste kriterierna för ett bra campingbord är stabilitet. Det spelar ingen roll hur lätt det är att bära eller hur snabbt det går att montera om bordet inte står stadigt. Ett ostabilt bord kan orsaka olyckor, som spilld mat eller dryck, eller i värsta fall skada din utrustning. Därför bör du alltid kontrollera bordets stabilitet, både genom att läsa recensioner från andra användare och genom att själv testa bordet om möjligt. Kolla också om bordet har justerbara ben, vilket kan vara till hjälp om du ska använda det på ojämn mark.

Portabilitet

Ett annat viktigt kriterium är portabiliteten. Campingbordet ska vara lätt att bära och packa ner, helst ska det kunna fällas ihop till en kompakt storlek. Detta är särskilt viktigt om du planerar att flytta runt mycket under din campingresa, eller om du har begränsat utrymme i din bil eller husvagn. Kontrollera även om bordet har ett handtag eller någon annan typ av lösning för enkel transport.

Montering

Monteringen av campingbordet är också en viktig faktor att beakta. Du vill inte tillbringa en stor del av din campingtid med att försöka sätta ihop ett komplicerat bord. Därför bör du leta efter bord som är enkla att montera och demontera, helst utan behov av verktyg. Om det finns en instruktionsmanual, bör den vara klar och lätt att följa.

Hållbarhet

Hållbarheten hos campingbordet är en annan viktig aspekt att ta hänsyn till. Bordet kommer att utsättas för olika väderförhållanden och användas för olika ändamål, så det ska vara gjort av robusta material som kan stå emot slitage. Det är också bra om bordet är vattentåligt och UV-resistent, så att det kan stå emot solens skadliga strålar och regn.

Storlek och form

Storleken och formen på campingbordet kan ha en stor inverkan på dess användbarhet. Bordets storlek bör matcha dina behov - om du planerar att använda det för matlagning eller ätande, bör det vara tillräckligt stort för att rymma allt du behöver. Formen kan också vara viktig, beroende på vad du planerar att använda bordet till. Ett runt bord kan vara bra för sociala sammanhang, medan ett rektangulärt bord kan vara mer praktiskt för matlagning.

Pris

Även om det inte är det enda kriteriet att beakta, spelar priset en viktig roll när du väljer det bästa campingbordet. Det finns campingbord i alla prisklasser, och det är inte alltid så att dyrare bord nödvändigtvis är bättre. Försök att hitta ett bord som erbjuder bästa möjliga värde för pengarna, baserat på de andra kriterierna som vi har diskuterat.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner när du letar efter det bästa campingbordet. De kan ge dig en bra uppfattning om bordets prestanda i praktiken och hjälpa dig att identifiera eventuella problem som du kanske inte har tänkt på. Men kom ihåg att alla har olika behov och preferenser, så ta recensioner med en nypa salt och förlita dig inte enbart på dem.

par fikar vid campingbord

Användning av campingbord

Campingbord är en grundläggande del av campingutrustningen och kan användas på många olika sätt. De kan dock vara lite kluriga att hantera om du inte är van vid dem. Här kommer vi att gå igenom några viktiga punkter att tänka på när du använder ditt campingbord, för att du ska få ut det mesta möjliga av det.

Montering och demontering

Att snabbt och enkelt kunna montera och demontera ditt campingbord är avgörande för en smidig campingupplevelse. Instruktionerna för montering och demontering varierar från bord till bord, så se till att du läser igenom manualen noggrant innan du börjar. Om ditt bord har löstagbara ben, se till att de är ordentligt fastsatta innan du lägger något tungt på bordet. När du demonterar bordet, var försiktig så att du inte tappar några små delar som skruvar eller klämmor, eftersom de kan vara svåra att ersätta.

Placering

Var du placerar ditt campingbord kan ha stor inverkan på dess funktion och hållbarhet. Undvik att placera bordet på ojämn mark, eftersom det kan göra det ostabilt och öka risken för olyckor. Om du inte har något annat val än att placera det på ojämn mark, se till att justera benen för maximal stabilitet. Undvik också att placera bordet nära öppen eld eller andra värmekällor, eftersom värmen kan skada bordets material.

Belastning

Även om de flesta campingbord är ganska robusta, har de alla en maximal belastningsgräns. Överbelasta inte ditt bord, eftersom det kan leda till att det kollapsar eller skadas. Var särskilt försiktig när du lägger tunga föremål på bordet. Placera dem närmare mitten av bordet snarare än på kanterna för att undvika att tippa över det.

Rengöring och underhåll

För att förlänga livslängden på ditt campingbord, se till att du rengör och underhåller det regelbundet. Torka av det efter varje användning för att förhindra att smuts och matrester byggs upp. Om bordets yta blir fläckig, använd ett mildt rengöringsmedel och en mjuk trasa för att rengöra den. Om ditt bord har metallben, kontrollera dem regelbundet för rost och behandla dem med en rostskyddsprodukt om det behövs.

Förvaring

När du inte använder ditt campingbord, se till att du förvarar det på ett säkert och torrt ställe. Om möjligt, förvara det i sin ursprungliga förpackning för att skydda det mot damm och smuts. Om du förvarar det utomhus, se till att det är skyddat från regn och sol. Långvarig exponering för dessa element kan skada bordets material och förkorta dess livslängd.

LÄS MER: Bästa Familjetält

campingbord i solen

Vem har nytta av ett campingbord?

Även om campingbord kan verka som en specialiserad typ av utrustning, kan de faktiskt vara användbara för en mängd olika människor och situationer. Här är några exempel på vilka som kan dra nytta av att ha ett campingbord.

 • Campare: Det kanske är självklart, men campare är den grupp som har störst nytta av campingbord. Ett bra campingbord kan förvandla en vanlig campingplats till ett hemtrevligt utomhuskök och matplats. Det ger en stabil yta för matlagning, ätande och socialiserande. Det kan också fungera som en arbetsyta för att förbereda fiskeutrustning, reparera utrustning eller utföra andra campinguppgifter.
 • Vandrare och backpackers: För de som gillar att vandra eller backpacka kan ett lätt och kompakt campingbord vara en ovärderlig tillägg till packningen. Efter en lång dag av vandring kan det vara skönt att sätta upp ett bord och äta en ordentlig måltid, snarare än att balansera maten på knäna eller äta direkt från köksutrustningen. Dessutom kan bordet ge en ren yta för att hålla mat och utrustning borta från marken.
 • Festivalbesökare: För dem som ofta deltar i musikfestivaler eller andra utomhusevenemang kan ett campingbord vara en riktig spelväxlare. Det kan användas för att hålla mat och dryck, spela spel, eller bara som en samlingspunkt för vänner. Många festivalbesökare uppskattar också att ha ett bord för att hålla sina värdesaker säkra och borta från marken.

Å andra sidan, om du sällan campar eller deltar i utomhusevenemang, kanske du inte har mycket användning för ett campingbord. Dessutom kan de som föredrar att resa extremt lätt och minimalistiskt anse att ett campingbord är en onödig lyx. Slutligen, om du vanligtvis campar på platser med picknickbord eller andra tillgängliga ytor, kanske du inte behöver ditt eget bord.

LÄS MER: Vandringstält bäst i test

vanliga frågor om Campingbord

FAQ: Vanliga frågor om Campingbord

1. Hur mycket ska ett bra campingbord väga?

Vikten på ett campingbord varierar beroende på storlek, material och design. Ett mindre, kompakt bord kan väga så lite som 2-3 kilo, medan ett större och mer robust bord kan väga upp till 10 kilo eller mer. Om du planerar att bära bordet över längre avstånd, bör du leta efter ett lättare bord för att minimera belastningen. Men kom ihåg att ett lättare bord kanske inte är lika stabilt eller hållbart som ett tyngre bord.

2. Vad ska jag göra om mitt campingbord blir instabilt?

Om ditt campingbord blir instabilt, bör du först kontrollera om alla benen är ordentligt fastsatta och utsträckta. Om bordet fortfarande är instabilt, kan du prova att justera benen för att kompensera för ojämn mark. Om inget av detta fungerar, kan det vara dags att investera i ett nytt campingbord med bättre stabilitet.

3. Hur rengör jag mitt campingbord?

För att rengöra ditt campingbord, torka av det med en fuktig trasa efter varje användning. Om det finns svåra fläckar, kan du använda ett mildt rengöringsmedel och en mjuk borste eller svamp för att skrubba dem bort. Torka alltid av bordet ordentligt efter rengöring för att förhindra vattenskador. Undvik starka rengöringsmedel eller slipande redskap, eftersom de kan skada bordets yta.

4. Kan jag använda mitt campingbord i alla väder?

De flesta campingbord är designade för att tåla olika väderförhållanden, men det är bäst att kontrollera tillverkarens specifikationer för att vara säker. Om bordet inte är vattentåligt, bör du undvika att använda det i regnet. Om det inte är UV-resistent, bör du undvika att lämna det ute i stark sol under långa perioder. Oavsett väderförhållandena bör du alltid torka av och rengöra ditt bord efter användning för att förlänga dess livslängd.

5. Vad ska jag göra om mitt campingbord blir skadat?

Om ditt campingbord blir skadat, beror åtgärden på typen och omfattningen av skadan. Mindre skador, som repor eller fläckar, kan ofta repareras med lite rengöring och polering. Om bordet har en större skada, som ett brutet ben eller en sprucken yta, kan det vara dags att överväga en ersättning. Kontakta tillverkaren för råd om reparationer och garantier.

6. Hur mycket belastning kan ett campingbord hantera?

Belastningskapaciteten för campingbord varierar beroende på storlek, design och material. Mindre och lättare bord kanske bara kan hantera några kilo, medan större och robustare bord kan hantera upp till 30 kilo eller mer. Kontrollera alltid tillverkarens specifikationer innan du belastar ditt bord. Överbelastning kan leda till skador och olyckor.

7. Är campingbord säkra att använda runt barn?

De flesta campingbord är säkra att använda runt barn, så länge de används på rätt sätt. Se till att bordet är stabilt och att det inte finns några lösa delar som barn kan svälja. Undvik att belasta bordet med tunga föremål som kan falla av och skada ett barn. Som alltid bör barn övervakas när de använder campingbord för att undvika olyckor.

8. Är det svårt att montera ett campingbord?

Monteringen av ett campingbord varierar beroende på dess design och tillverkarens instruktioner. Vissa bord kan monteras på några minuter utan verktyg, medan andra kan kräva mer tid och ansträngning. Om du är osäker, leta efter ett bord med enkel montering och tydliga instruktioner. Kom ihåg att det alltid är viktigt att montera ditt bord korrekt för att säkerställa dess stabilitet och säkerhet.

campingbord test

Om vårt test

Vår testprocess för campingbord var omfattande och baserades på både kvantitativa och kvalitativa metoder för att säkerställa att vi hittade det bästa bordet på marknaden. Vi inledde med en grundlig research för att identifiera de mest populära campingborden, vilket inkluderade att läsa kundrecensioner och tillverkarnas produktbeskrivningar. Därefter tog vi hem utvalda modeller för att genomföra personliga tester under en mängd olika scenarier och förhållanden.

 • Stabilitet: Hur stabilt är bordet på olika underlag? Kan det stå stadigt i ojämn terräng eller på mjukt underlag som sand?
 • Hållbarhet: Hur tål bordet slitage? Hur hållbart är det under olika väderförhållanden, inklusive regn, sol och vind?
 • Portabilitet: Hur enkelt är det att transportera bordet? Är det lätt att montera upp/ned? Hur mycket väger det, och hur kompakt blir det när det är nedmonterat?
 • Funktionalitet: Hur praktiskt är bordet i användning? Har det tillräckligt med utrymme för mat, dryck och andra campingtillbehör? Finns det extra funktioner som kopphållare eller inbyggda stolar?
 • Prisvärdhet: Är bordet prisvärt? Tar det hänsyn till kvalitet, hållbarhet och funktioner i förhållande till priset?

I slutändan var vårt mål att identifiera det campingbord som ger mest värde för pengarna. Vi har noggrant övervägt varje aspekt och funktion hos bordet, från dess stabilitet och hållbarhet till dess portabilitet och funktionalitet. Oavsett om du är en erfaren camper eller bara letar efter ett bordsalternativ för din bakgård, hoppas vi att vår testprocess hjälper dig att hitta det bästa campingbordet för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Betyg: 4.7 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.