Bästa Necessär 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta necessären för organisation och bekvämlighet på resan.
Necessär - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Fjällräven Gear Bag Fjällräven Gear Bag
Pris
395 kr
Till butik
betyg 4,5 Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S
Pris
260 kr
Till butik
betyg 4,3 Fjällräven Travel Toiletry Bag Fjällräven Travel Toiletry Bag
Pris
695 kr
Till butik
betyg 4,2 Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip
Pris
565 kr
Till butik
betyg 4,0 Osprey Ultralight Zip Organizer Osprey Ultralight Zip Organizer
Pris
495 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En necessär är en viktig följeslagare som hjälper oss att hålla ordning på alla de små men nödvändiga föremål som vi behöver i vår vardag. Oavsett om det gäller att organisera kosmetika, rakhyvlar, tandborstar eller andra personliga tillhörigheter, är en necessär ofta oumbärlig. Den är särskilt användbar när vi reser eller är på språng, men även i hemmet kan en necessär bidra till att hålla badrumsskåpet prydligt och välorganiserat.

I vår sökning efter den bästa necessären har vi testat en rad olika modeller och märken. Vi har granskat allt från design och hållbarhet till användarvänlighet och prisvärdhet. Efter noggranna överväganden och jämförelser kan vi nu avslöja att Fjällräven Gear Bag är det bästa necessären på marknaden. Detta val grundar sig på dess robusta konstruktion, genomtänkta funktioner och tidlösa estetik som gör det till en idealisk följeslagare för både vardagliga äventyr och längre resor.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 6 bästa Necessär 2023

 1. Fjällräven Gear Bag Bäst i test: 4,7/5
 2. Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S Bästa billiga: 4,5/5
 3. Fjällräven Travel Toiletry Bag Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip Bästa återvunna material: 4,2/5
 5. Osprey Ultralight Zip Organizer Bästa miljövänliga: 4,0/5
 6. Eastpak Mavis Bästa veganska: 3,9/5
 1. Bäst i test Fjällräven Gear Bag

  Robust och mångsidig väska med hög hållbarhet och funktionalitet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Funktion:
  4,9/5
  Storlek:
  4,4/5
  Design:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Fjällräven Gear Bag imponerar direkt med sin robusta och tåliga design. Tillverkad i G-1000 HeavyDuty-material, ger den en känsla av hållbarhet och pålitlighet som är svår att matcha. Dessutom kan man förstärka impregneringen med Grönlandsvax för ökad slitstyrka, vilket gör den ännu mer hållbar. Dess mångsidighet är också imponerande, med förmåga att inte bara fungera som en necessär, men även för att förvara allt från verktyg till sladdar och laddare.

  När det gäller funktionalitet levererar Fjällräven Gear Bag också. Den har ett huvudfack med en dragkedjeförsedd ficka och två öppna fack, vilket ger gott om utrymme för att organisera och förvara dina tillhörigheter. Den stabila YKK-dragkedjan säkerställer att dina saker förblir säkert förvarade, medan handtaget/hängögla på sidan gör det lätt att bära eller hänga upp väskan när det behövs.

  Avseende prisvärdhet, kostar Fjällräven Gear Bag 395 kr vilket kan betraktas som en högre prispunkt jämfört med vissa andra alternativ på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och mångsidighet, anser vi att den erbjuder utmärkt värde för pengarna. Därför får Fjällräven Gear Bag ett betyg av 4,7 av 5 i vår utvärdering och vi rekommenderar den varmt för alla som söker en pålitlig och hållbar necessär.

  Fördelar

  • Robust och tålig design
  • Impregnering kan förstärkas med Grönlandsvax
  • Mångsidig användning
  • Gott om utrymme för förvaring
  • Stabil YKK-dragkedja

  Nackdelar

  • Högre prispunkt jämfört med liknande produkter
  • Saknar flera mindre fack för organisering
  Produkten finns att köpa här:
  395 kr
 2. Bästa billiga Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S

  Rymlig, lätt och praktisk necessär för snabba resor.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Funktion:
  4,9/5
  Storlek:
  4,5/5
  Design:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S är en necessär som verkligen lever upp till dess namn. Med en minimalistisk design som ändå tillåter för utmärkt organisering, gör den verkligen jobbet och förtjänar vårt betyg på 4,5/5. Den inkluderar två yttre fickor med dragkedja och ett rymligt huvudfack, vilket ger massor av utrymme att förvara de väsentliga saker du behöver på resan. Trots sin kompakta storlek, är den överraskande rymlig vilket gör den idealisk för snabba resor.

  Necessären är gjord med kvalitetsmaterial som är lätta att rengöra, vilket gör underhållningen av väskan enkel. Den väger endast 54 gram, vilket gör den extremt lätt att bära runt, perfekt för vandring eller långresor där vikten kan bli ett problem. Även om den inte har en spegel, inkluderar den en upphängningskrok vilket ökar dess funktionalitet och bekvämlighet när du är på språng.

  Med tanke på dess pris på 260 kr, ger Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S utmärkt värde för pengarna. Den kombinerar en stilren design med praktisk funktionalitet till ett överkomligt pris. Oavsett om du behöver en necessär för daglig användning eller för dina resor, kommer denna produkt inte att göra dig besviken. Dess robusta konstruktion och smarta design kommer att hålla din packning organiserad och lättillgänglig.

  Fördelar

  • Minimalistisk men rymlig design
  • Lättviktig (endast 54 gram)
  • Lätt att rengöra
  • Inkluderar upphängningskrok
  • Bra prisvärd

  Nackdelar

  • Ingen spegel inkluderad
  • Inte lika stor som vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  260 kr
 3. Bästa premiumvalet Fjällräven Travel Toiletry Bag

  Robust och stilren necessär med många praktiska funktioner.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Funktion:
  4,3/5
  Storlek:
  4,5/5
  Design:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Fjällräven Travel Toiletry Bag får höga poäng på design med sin robusta och stilrena look. Den slitstarka G-1000 HeavyDuty Eco med läderdetaljer ger en premium känsla och lämnar inget att önska i fråga om hållbarhet. Dessutom är den ljusa insidan i polyamid lätt att rengöra om det skulle bli smutsigt eller fläckat. Funktioner som ett rymligt huvudfack och flera invändiga fickor tillsammans med en ytterligare dragkedjeficka på utsidan gör denna necessär mycket praktisk och användarvänlig.

  En av de mest framträdande funktionerna i denna necessär är dess skumstoppning runt om, vilket inte bara skyddar innehållet men också hjälper väskan att stå för sig själv, även när den inte är fullpackad. Denna necessär inkluderar också handtag på kortsidorna och en krok på insidan av huvudfackets dragkedja, vilket gör den praktisk om du vill hänga upp necessären på badrumsväggen.

  Trots alla dessa imponerande funktioner, är priset på 695 kr kanske lite högre än vad vissa kan vara villiga att betala för en necessär. Men med tanke på kvalitén på materialen och den genomtänkta designen, anser vi att Fjällräven Travel Toiletry Bag erbjuder bra värde för pengarna. Detta motiverar vårt betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Robust och stilren design
  • Slitstarkt material med läderdetaljer
  • Lätt att rengöra insidan
  • Rymligt huvudfack och extra fickor
  • Skumstoppning för extra skydd

  Nackdelar

  • Högre pris än andra alternativ
  • Kan vara för stor för mindre resor
  Produkten finns att köpa här:
  695 kr
 4. Bästa återvunna material Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip

  Robust och rymlig necessär med praktisk design och hållbart material.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Funktion:
  3,8/5
  Storlek:
  4,6/5
  Design:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  I bedömningen av Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip noterades dess starka design och estetik. Öppningen av necessären är designad för att visa hela innehållet, vilket underlättar organisationen och minskar söktid. Necessären är utrustad med en slitstark dragkedja och en intern nätficka för extra organisering. Dessutom imponerar den med sitt robusta, återvunna 600D polyester material som har en TPU-laminering, vilket bidrar till dess hållbarhet. Även om den inte innehåller en spegel, så är det noterbart att den har en upphängningskrok för bekvämlighet.

  Funktionalitetsmässigt står Pack-It Gear Quick Trip ut med sitt rymliga utrymme för att rymma alla nödvändiga produkter. Den har också en avsevärd packvolym på 4L, vilket gör den mycket praktisk för resor. Vikten på endast 190 g gör den lätt att bära och transportera. Dessutom bidrar tillgången till Eagle Creeks No Matter What® garanti till ökad tillförlitlighet och förtroende för produkten.

  När det gäller prisvärdhet kostar Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip 565 kr, vilket ligger inom det genomsnittliga prisspannet för liknande produkter på marknaden. Med tanke på dess höga kvalitet material, ändamålsenliga design och funktionella egenskaper, kan det sägas att denna necessär ger god värde för pengarna. Vårt betyg är därför 4,2/5, vilket återspeglar vår övertygelse om att denna produkt är värd att överväga för dina resebehov.

  Fördelar

  • Stark design och estetik
  • Visar hela innehållet för organisation
  • Robust, återvunnet material
  • Rymligt utrymme och packvolym
  • Lätt att bära och transportera

  Nackdelar

  • Innehåller ingen spegel
  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  565 kr
 5. Bästa miljövänliga Osprey Ultralight Zip Organizer

  Högkvalitativ, miljövänlig necessär med flera fack och minimalistisk design.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Funktion:
  3,9/5
  Storlek:
  3,9/5
  Design:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Osprey Ultralight Zip Organizer har en imponerande design, med sin tredelade struktur och hängögla som gör den extremt praktisk för resan. Dessutom har den inte mindre än sex fack för att organisera dina toalettartiklar, vilket uppskattas av de mest organiserade resenärerna. Den har även en attraktiv minimalistisk estetik som gör den lämplig för alla sammanhang. Därmed bedömer vi designaspekten som högt tillfredsställande.

  Materialvalet är värt att nämna, då det inte bara erbjuder hållbarhet och lättvikt, men också ett miljövänligt alternativ. Necessären är tillverkad av 100% återvunnen nylon, vilket innebär att den gör mindre miljöavtryck än många andra necessärer på marknaden. Dess dimensioner gör den också till en kompakt men ändå rymmlig lösning för dina toalettartiklar. Dock finns det ingen spegel inkluderad, vilket kan vara ett minus för vissa användare.

  Priset på 495 kr kan tyckas högt jämfört med andra produkter i samma kategori, men med tanke på dess material och funktioner kan det emellertid vara ett prisvärt köp. Kunderna verkar vara nöjda med sitt köp och produkten har fått bra recensioner totalt sett. Därför anser vi att Osprey Ultralight Zip Organizer ger ett bra värde för pengarna. Vårt slutliga betyg är 4,0/5.

  Fördelar

  • Imponerande och praktisk design
  • Six fack för organisering
  • Attraktiv minimalistisk estetik
  • Hållbart och miljövänligt material
  • Kompakt men rymmlig storlek

  Nackdelar

  • Ingen spegel inkluderad
  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  495 kr
 6. Bästa veganska Eastpak Mavis

  Ett robust, mångsidigt och veganskt necessär med enkel design.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Funktion:
  3,6/5
  Storlek:
  3,9/5
  Design:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Eastpak Mavis necessär, med vårt betyg 3.9/5, är ett mångsidigt och funktionellt val för både hemma och på resande fot. Designen är smart med två rymliga fack som ger gott om utrymme för att organisera dina produkter. Tillverkad i 100% nylon, detta behändiga tillbehör är både slitstarkt och lättskött, vilket gör det till ett praktiskt val för alla dina resor. Dessutom är det en 100% vegansk produkt, vilket kan vara en avgörande faktor för miljömedvetna konsumenter.

  Men trots dess styrkor har Eastpak Mavis fått några kritiska recensioner från användare angående dess funktionalitet. En användare kommenterade att modellen kändes opraktisk och lite rörig när det gällde att fördela prylar. Detta tyder på att även om designen är attraktiv, kan den inte tillfredsställa alla användares behov när det gäller organisering. Därför rekommenderas det för dem som föredrar enkelhet och inte har en mängd olika produkter att organisera.

  Givet dess pris på 395 kr, erbjuder Eastpak Mavis necessär ett rimligt värde för pengarna, speciellt med tanke på dess hållbarhet och mångsidighet. Även om den har några nackdelar när det gäller funktionalitet, kan det vara ett bra val för de som söker en grundläggande men robust necessär till ett överkomligt pris. Överlag är Eastpak Mavis necessär ett tilltalande val för de som uppskattar enkelhet och hållbarhet.

  Fördelar

  • Mångsidig och funktionell design
  • Slitstark och lättskött
  • 100% vegan produkt
  • Rymliga fack
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Kan kännas opraktisk och rörig
  • Inte optimal för många produkter
  Produkten finns att köpa här:
  395 kr
testvinnarna

Jämför de 6 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Necessär Totalbetyg Pris
Fjällräven Gear Bag Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
395 kr
Eagle Creek Pack-It Isolate Quick Trip S Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
260 kr
Fjällräven Travel Toiletry Bag Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
695 kr
Eagle Creek Pack-It Gear Quick Trip Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
565 kr
Osprey Ultralight Zip Organizer Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
495 kr
Eastpak Mavis Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
395 kr
viktiga faktorer för att välja rätt necessär

Så hittar du bästa necessär

Att hitta den bästa necessären kan vara en utmaning, eftersom det finns en mängd olika modeller och märken att välja mellan. För att underlätta detta val har vi identifierat ett antal kriterier som är viktiga att beakta. Dessa kriterier inkluderar både specifika faktorer för necessärer samt mer generella faktorer som användarrecensioner. Nedan följer en detaljerad genomgång av varje kriterium.

Storlek och kapacitet

Storleken på necessären är en av de viktigaste aspekterna att tänka på. Det är viktigt att necessären är tillräckligt stor för att rymma alla dina nödvändiga föremål, men samtidigt inte för stor att den blir otymplig att bära med sig. Du bör därför överväga vilka föremål du planerar att förvara i necessären och hur mycket utrymme de kommer att kräva. Kapaciteten på necessären är också viktig, eftersom det bestämmer hur många föremål den kan hålla. En bra necessär bör ha gott om utrymme för alla dina tillhörigheter utan att vara överdrivet stor.

Material och hållbarhet

En annan viktig faktor att tänka på är vilket material necessären är gjord av. Detta kan ha stor inverkan på dess hållbarhet och livslängd. Ett starkt och hållbart material som tål dagligt slitage är att föredra. Dessutom bör materialet vara vattentåligt för att skydda dina tillhörigheter från vatten och fukt. Necessärens dragkedjor och sömmar bör också vara av hög kvalitet för att säkerställa att den håller länge.

Design och estetik

Även om funktionalitet är viktig, spelar design och estetik också en stor roll för många människor när de väljer en necessär. En attraktiv design kan göra necessären mer tilltalande att använda och visa upp. Du bör därför överväga om du föredrar en klassisk eller modern design, vilka färger du tycker om, och om det finns några specifika märken eller stilar du dras till. En bra necessär bör inte bara vara funktionell, utan också estetiskt tilltalande.

Fack och organisation

Organisation är en annan viktig aspekt av en bra necessär. Fack och sektioner kan hjälpa till att hålla dina föremål organiserade och lätta att hitta. Du bör därför titta på hur necessären är uppdelad inuti och hur många fack den har. En bra necessär bör ha tillräckligt med fack för alla dina föremål, men inte så många att det blir förvirrande att hitta det du behöver.

Lätt att rengöra

En bra necessär bör också vara lätt att rengöra. Eftersom den ofta kommer i kontakt med kosmetika och andra produkter som kan spilla eller läcka, är det viktigt att den kan rengöras enkelt och effektivt. Du bör därför titta på om necessären kan maskintvättas eller om den behöver handtvättas. Dessutom bör materialet vara fläckresistent och lätt att torka av.

Prisvärdhet

Priset på necessären är också en viktig faktor att beakta. Du bör jämföra priset med necessärens kvalitet och funktioner för att avgöra om den erbjuder ett bra värde för pengarna. En dyr necessär är inte nödvändigtvis bättre än en billigare modell, så det är viktigt att titta på alla aspekter innan du fattar ett beslut.

Användarrecensioner

Slutligen bör du också ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer en necessär. Dessa recensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur necessären fungerar i praktiken och om det finns några gemensamma problem eller klagomål. Du bör dock vara medveten om att alla recensioner inte är lika pålitliga, så det är bäst att läsa flera recensioner från olika källor för att få en balanserad bild.

man packar necessar i vandringsryggsack

Hur använder man en Necessär?

Necessären är en viktig del av vår dagliga rutin, både hemma och på resa. Den hjälper oss att hålla ordning på våra personliga tillhörigheter och gör det lättare att hitta det vi behöver när vi behöver det. Men hur använder man egentligen en necessär på bästa sätt? Nedan följer några viktiga punkter att tänka på.

Förvara liknande föremål tillsammans

En av de bästa sätten att använda en necessär är att förvara liknande föremål tillsammans. Till exempel kan du ha ett fack för smink, ett annat för hudvårdsprodukter och ett tredje för tandborste och tandkräm. Detta gör det enklare att hitta det du behöver utan att behöva gräva igenom hela necessären. Dessutom hjälper det till att hålla necessären organiserad och fri från röra.

Utnyttja alla fack

Många necessärer har flera fack och sektioner för att hjälpa dig organisera dina tillhörigheter. Det är en bra idé att utnyttja dessa fack till fullo för att maximera utrymmet i din necessär. Du kan till exempel använda de mindre facken för mindre föremål som läppbalsam eller nagelsax, medan de större facken kan användas för större föremål som schampo och balsam flaskor.

Håll necessären ren

Att hålla necessären ren är inte bara hygieniskt, utan det hjälper också till att förlänga dess livslängd. Kosmetika och andra produkter kan lätt spilla eller läcka i necessären, vilket kan leda till fläckar och obehagliga lukter. Därför bör du regelbundet tömma necessären och rengöra den enligt tillverkarens anvisningar. Detta kan innebära att torka av insidan med en fuktig trasa, eller i vissa fall, maskintvätta hela necessären.

Förvara känsliga föremål säkert

Om du förvarar känsliga föremål som glasflaskor eller elektroniska enheter i din necessär, är det viktigt att förvara dem på ett säkert sätt. Du bör se till att dessa föremål är väl skyddade och inte kommer att skadas om necessären råkar tappas eller kastas runt. Du kan till exempel linda in glasflaskor i en mjuk trasa eller placera dem i ett separat fack för extra skydd.

Undvik överbelastning

Slutligen är det viktigt att undvika att överbelasta din necessär. Att försöka pressa in för många föremål kan leda till att dragkedjor går sönder eller att necessären blir formad och svår att stänga. Dessutom kan det göra det svårt att hitta det du behöver. Du bör därför endast packa de föremål du verkligen behöver och lämna resten hemma.

LÄS MER: Bästa Puder

packa necessar

Vem har nytta av en Necessär?

Necessären är en mycket praktisk följeslagare som kan vara till stor nytta för många olika typer av personer. Den hjälper till att hålla dina personliga tillhörigheter organiserade och lätta att hitta, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Men vem har egentligen mest nytta av en necessär? Nedan följer en lista över några av de personer som kan dra störst nytta av att använda en necessär.

 • Resenärer: För de som ofta är på resande fot, är en necessär nästan oumbärlig. Den hjälper till att hålla allt från toalettartiklar till smink och mediciner organiserade och lätta att hitta. Dessutom skyddar den dina tillhörigheter från att skadas under resan och gör det lättare att packa upp och packa ner igen när du anländer till ditt resmål.
 • Personer med många små tillhörigheter: Om du har många små föremål som du behöver ha med dig varje dag, kan en necessär hjälpa dig att hålla ordning på allt. Det kan handla om allt från smink och hudvårdsprodukter till pennor, anteckningsblock och andra småsaker. Med en necessär slipper du leta igenom hela väskan varje gång du behöver något.
 • Personer som värdesätter ordning och reda: För de som värdesätter ordning och reda, kan en necessär vara en ovärderlig hjälp. Den hjälper till att hålla dina personliga tillhörigheter organiserade och på plats, vilket gör det lättare att hitta det du behöver och håller dina tillhörigheter skyddade och säkra.

Å andra sidan, om du är en person som sällan reser eller inte har många små föremål att hålla reda på, kanske du inte har lika stor nytta av en necessär. Dessutom, om du föredrar att ha dina tillhörigheter spridda och lättillgängliga snarare än organiserade i olika fack, kanske en necessär inte är det bästa valet för dig.

LÄS MER: Ansiktsrengöring bäst i test

vanliga frågor om Necessär

FAQ: Vanliga frågor om Necessär

Vad ska jag tänka på när jag köper en necessär?

När du köper en necessär bör du överväga flera faktorer. Storlek och kapacitet är viktiga aspekter att tänka på, du vill ha en necessär som kan rymma alla dina nödvändigheter men inte vara så stor att den blir otymplig att bära med sig. Material och hållbarhet är också viktiga, eftersom du vill ha en necessär som kan stå emot dagligt slitage och potentiellt spill. Dessutom bör du överväga design och estetik, liksom antalet fack och hur lätt det är att rengöra necessären.

Hur rengör jag min necessär?

Rengöring av din necessär beror på vilket material den är gjord av. Vissa necessärer kan maskintvättas, medan andra bör handtvättas. Generellt sett bör du tömma necessären och skaka ut eventuella smulor eller damm. Därefter kan du torka av insidan med en fuktig trasa, eller tvätta den enligt tillverkarens anvisningar. Kom ihåg att låta necessären torka helt innan du använder den igen.

Kan jag ta med min necessär i handbagaget på flyget?

Ja, du kan ta med din necessär i handbagaget på flyget, men det finns vissa regler att tänka på. Flygbolagen har strikta regler för vätskor i handbagaget. Du får endast ta med dig vätskor, geler och aerosoler i behållare som rymmer 100 ml eller mindre, och alla behållare måste passa i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse som rymmer 1 liter. Denna regel gäller även för smink och hudvårdsprodukter.

Var kan jag köpa en necessär?

Necessärer finns tillgängliga i många olika butiker och online. Du kan hitta dem i allt från varuhus och specialbutiker för resväskor till skönhetsbutiker och apotek. Online finns det ett ännu bredare utbud av necessärer att välja mellan, med allt från budgetalternativ till lyxmodeller.

Vad är skillnaden mellan en necessär och en sminkväska?

En necessär och en sminkväska kan vara mycket lika, men de används oftast för olika ändamål. En necessär är vanligtvis större och designad för att hålla en rad olika föremål, inklusive toalettartiklar, smink och andra personliga tillhörigheter. En sminkväska är vanligtvis mindre och designad specifikt för att hålla smink. Detta innebär att en sminkväska ofta har särskilda fack eller hållare för saker som läppstift eller ögonskuggspaletter.

Hur packar jag min necessär effektivt?

För att packa din necessär effektivt bör du börja med att tänka på vilka föremål du verkligen behöver. Försök att begränsa dig till det nödvändigaste för att undvika att överbelasta necessären. Förvara liknande föremål tillsammans, och utnyttja alla fack och sektioner som necessären har. Om du reser, kom ihåg att förpacka alla vätskor i en genomskinlig plastpåse för att uppfylla flygplatsens säkerhetskrav.

Kan jag använda en necessär för något annat än toalettartiklar?

Absolut! En necessär är mycket mångsidig och kan användas för att förvara en mängd olika föremål. Du kan till exempel använda den för att organisera dina pennor och anteckningsböcker, hålla ditt smycke på ett ställe när du reser, eller till och med som en liten första hjälpen-kit. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

necessar test

Om vårt test

Att finna den bästa necessären kräver ett noggrant och omfattande test. Vi har följt en strikt procedur för att säkerställa att vi bedömer varje produkt på ett rättvist och konsekvent sätt. Testet omfattar allt från design och materialval till funktionalitet och prisvärdhet. Vi har tagit hänsyn till olika faktorer som kan påverka användarupplevelsen, för att ge dig den mest tillförlitliga vägledningen när du väljer din nästa necessär.

 • Design: Hur ser necessären ut? Är den stilfull och passar den in i alla sammanhang? Har den tillräckligt med fack för organisering?
 • Material: Vilka material är necessären gjord av? Är de hållbara och lätta att rengöra? Är de miljövänliga?
 • Funktionalitet: Hur praktisk är necessären? Är den lätt att öppna och stänga? Kan den rymma alla nödvändiga produkter?
 • Prisvärdhet: Är necessären prisvärd? Ger den bra värde för pengarna?

Efter att ha noggrant testat varje necessär, samlade vi våra insikter, jämförde resultaten och utvärderade varje produkt utifrån dess styrkor och svagheter. Denna omfattande process säkerställer att vi endast rekommenderar de bästa necessärerna på marknaden. Oavsett om du letar efter en necessär för daglig användning eller för dina resor, kan du lita på att våra tester ger dig den information du behöver för att göra ett informerat val.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.