Bästa Ögonkrämen 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Ögonkräm förbättrar hudens utseende och bekämpar åldrandets tecken effektivt.
Ögonkräm - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme
Pris
414 kr
Till butik
betyg 4,5 Xlash Wake Me Up Serum Xlash Wake Me Up Serum
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,3 Ida Warg Peekaboo Eye Cream Ida Warg Peekaboo Eye Cream
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,2 c/o Gerd Blueberry Eye Serum c/o Gerd Blueberry Eye Serum
Pris
309 kr
Till butik
betyg 4,0 Xlash Awakening Eye Gels Patches Xlash Awakening Eye Gels Patches
Pris
529 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ögonkräm är en specialiserad hudvårdsprodukt utformad för att förbättra hudens utseende runt ögonen, ett område på ansiktet som ofta är känsligt och utsatt för tecken på åldrande. Denna kräm kan hjälpa till att minska mörka ringar, svullnad, fina linjer och rynkor, och kan även ge skydd mot miljöskador. En bra ögonkräm kan göra en stor skillnad i hur du ser ut och känner dig, och kan vara ett viktigt verktyg i din dagliga skönhetsrutin. Oavsett om du är i tjugoårsåldern och vill börja förebygga ålderstecken, eller om du är äldre och vill minska uppkomsten av rynkor och fina linjer, kan en välgjord ögonkräm vara precis vad du behöver.

I vår strävan att ge våra läsare den mest pålitliga informationen om skönhetsprodukter, har vi granskat ett brett utbud av ögonkrämer på marknaden. Efter omfattande tester och jämförelser kan vi stolt presentera vår vinnare: Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme är det bästa ögonkrämet vi har stött på. Med sin unika formel som kombinerar fuktgivande ingredienser med ljusreflekterande pigment, levererar denna kräm märkbara resultat som både du och din spegelbild kommer att uppskatta. Så om du letar efter ett effektivt sätt att ge ditt ansikte en fräsch och ungdomlig lyster, bör du överväga att införliva denna fantastiska produkt i din hudvårdsrutin.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Ögonkrämerna 2023

 1. ole henriksson truth Bäst i test: 4,7/5
 2. Advanced Awakening Eye Serum Bästa budgetvalet: 4,5/5
 3. Ida Warg Peekaboo Eye Cream | Radiant Glow Bästa unika val: 4,3/5
 4. c/o Gerd Blueberry Eye Serum 15ml Bästa naturliga val: 4,2/5
 5. Awakening Eye Gels Bästa komfort: 4,0/5
 1. Bäst i test Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme

  Effektiv ögonkräm för återfuktning och anti-aging med ljusande effekt.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Konsistens:
  4,2/5
  Doft:
  4,9/5
  Förpackning:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme är en framstående produkt när det kommer till hydrering. Trots sin lätta konsistens återfuktar krämen effektivt huden runt ögonen, håller den mjuk och smidig under hela dagen. Dessutom uppskattas dess förmåga att strama upp huden, vilket resulterar i en mer ungdomlig look.

  Produktens anti-aging egenskaper är också värt att uppmärksamma. Krämen har visat sig minska fina linjer och rynkor märkbart, med synliga resultat på kort tid. Dessutom har den visat sig ha en positiv inverkan på mörka ringar och svullnader under ögonen, vilket är ett stort plus för många användare. Trots dess starka effektivitet är den mild nog för användning på känslig hud och har inte orsakat några rapporterade fall av irritation eller allergiska reaktioner.

  Ingredienslistan imponerar med högkvalitativa och säkra ingredienser, inklusive kollagen och C-vitamin. Dessa bidrar till att förnya huden och ljusa upp ögonområdet över tid. Detta, kombinerat med det faktum att krämen passar alla hudtyper och dess rimliga pris, gör Ole Henriksen Banana Bright+ Eye Creme till ett utmärkt val för alla som söker en effektiv ögonkräm.

  Fördelar

  • Effektiv återfuktning
  • Anti-aging egenskaper
  • Minskar mörka ringar och svullnader
  • Mild för känslig hud
  • Innehåller kollagen och C-vitamin

  Nackdelar

  • Något högre pris jämfört med andra produkter
  • Resultaten kan variera mellan användare
  Produkten finns att köpa här:
  414 kr
 2. Bästa budgetvalet Xlash Wake Me Up Serum

  Högpresterande, prisvärd ögonkräm med anti-aging egenskaper.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Doft:
  4,2/5
  Förpackning:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Wake Me Up Serum får ett högt betyg på 4,5/5 i vårt test, vilket gör det till en av de bästa ögonkrämerna på marknaden enligt våra kriterier. Den står ut på flera punkter. Med ingredienser som camellia leaf extract, vitamin C och jojobafröolja, hydrerar denna serum huden runt ögonen effektivt och håller den smidig under hela dagen. Den innehåller även antioxidanter som hjälper till att ljusa upp det undre ögonområdet och göra huden fastare. Dessutom är formulan lätt att applicera och absorberas snabbt, vilket gör den idealisk för användning i morgonrutinen.

  De anti-aging egenskaperna hos Xlash Wake Me Up Serum förtjänar också att uppmärksammas. Med regelbunden användning kan denna produkt ge synliga resultat när det gäller att minska fina linjer och rynkor. Dessutom kan det ha en märkbar effekt på mörka ringar och svullnad under ögonen. Serumet har visat sig vara mycket skonsamt och har inte orsakat några rapporterade fall av irritation eller allergiska reaktioner, vilket gör den lämplig även för känslig hud.

  Slutligen, när vi tittar på värdet får Xlash Wake Me Up Serum bra betyg med tanke på dess prestanda och priset på 262 kr. Det är ett prisvärt alternativ jämfört med andra högpresterande ögonkrämer på marknaden. Dess högkvalitativa ingredienser, effektiva prestanda och rimliga pris gör det till ett utmärkt val för dem som söker en tillförlitlig ögonkräm för att bekämpa tecken på åldrande och trötthet. Detta med tanke på konsumentfeedback och våra egna tester gör att vi starkt rekommenderar Xlash Wake Me Up Serum.

  Fördelar

  • Effektivt hydrerande och mjukgörande
  • Har antioxidanter som ljusar upp huden
  • Lätt att applicera och absorberas snabbt
  • Reducerar fina linjer och rynkor
  • Skonsam även för känslig hud

  Nackdelar

  • Kanske inte lika effektiv på djupa rynkor
  • Kan vara för lätt för torr hud
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 3. Bästa unika val Ida Warg Peekaboo Eye Cream

  Högkvalitativ ögonkräm med återfuktande och anti-aging egenskaper.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Konsistens:
  4,6/5
  Doft:
  3,8/5
  Förpackning:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Peekaboo Eye Cream uppfyller nästan alla kriterier vi satt upp för att hitta en bra ögonkräm. Med avseende på hydrering presterade den ovanligt väl, den gjorde huden runt ögonen mjuk och smidig och effekten varade hela dagen. Den innehåller sheasmör, en ingrediens som är känd för sina återfuktande och skyddande egenskaper, vilket bidrar till dess utmärkta prestanda på detta område. Produkten har även verkat vara väldigt skonsam mot känslig hud, med ingen rapporterad irritation eller allergiska reaktioner.

  Om vi ser till produktens anti-aging effekt är det tydligt att den levererar. Många användare har rapporterat synliga resultat när det gäller att minska fina linjer och rynkor efter bara kort tid av användning. Peekaboo Active, en av dess aktiva ingredienser, stödjer kollagenfibernätverket för att återställa fastheten i ansikte och kropp. Vissa användare har dock inte varit lika imponerade av produktens effekt på mörka ringar och svullnad under ögonen. Medan vissa har sett märkbara förbättringar på detta område, har andra inte sett någon skillnad alls.

  Slutligen ser vi till produktens ingredienser. Produkten innehåller en rad naturliga och högkvalitativa ingredienser, inklusive glycerin och Peekaboo Active. Dessa ingredienser har visat sig vara säkra för regelbunden användning och bidrar till produktens övergripande effektivitet. Flera kunder har uttryckt sin uppskattning över den rika formulan och det faktum att den inte är tunn och rinnig. Överlag kan vi säga att Ida Warg Peekaboo Eye Cream är en mycket bra produkt som levererar på nästan alla områden. Med tanke på dess pris på 249 kr, anser vi att den utgör ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Hydrerar huden effektivt
  • Mjukgör huden runt ögonen
  • Reducerar fina linjer och rynkor
  • Innehåller naturliga, säkra ingredienser
  • Bra prisvärde

  Nackdelar

  • Ineffektiv mot mörka ringar och svullnad
  • Resultat kan variera mellan individer
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 4. Bästa naturliga val c/o Gerd Blueberry Eye Serum

  Högkvalitativt ögonserum med naturliga ingredienser för återfuktning och lugnande effekt.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Konsistens:
  4,0/5
  Doft:
  4,7/5
  Förpackning:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (coGerd)

  C/o Gerd Blueberry Eye Serum är ett kraftfullt ögonserum som imponerar med sitt unika urval av naturliga ingredienser, däribland blåbärsfröolja, neroli och morotsfröolja. Detta kombinerat med andra näringsrika oljor som nyponrosfröolja och jojobaolja, gör det till en utmärkt lösning för att återfukta den känsliga huden runt ögonen. Dessutom har det en uppstramande effekt tack vare morotsfröoljan. Det är värt att notera att denna produkt är mycket dryg, vilket gör den ekonomiskt effektiv på lång sikt.

  En annan stor fördel med c/o Gerd Blueberry Eye Serum är dess förmåga att lugna känslig hy. Tack vare dess lugnande ingredienser, inklusive neroli, kan det användas regelbundet utan att orsaka irritation eller allergiska reaktioner. Det finns dock ingen specifik information tillgänglig om huruvida detta serum har en märkbar effekt på mörka ringar eller svullnad under ögonen.

  Slutligen är det uppenbart att c/o Gerd Blueberry Eye Serum är ett val av hög kvalitet, baserat på dess formidabla lista över naturliga ingredienser och dess förmåga att både återfukta och lugna huden kring ögonen. Med tanke på dess pris på 309 kr, kan vi säga att det definitivt ger ett värde som matchar kostnaden. Kundernas positiva feedback bekräftar också att detta är en produkt som är värd att överväga för alla som är ute efter ett effektivt ögonserum.

  Fördelar

  • Kraftfullt med naturliga ingredienser
  • Återfuktar känslig hud effektivt
  • Uppstramande effekt
  • Ekonomiskt effektiv
  • Lugnar känslig hy

  Nackdelar

  • Ingen information om effekt på mörka ringar
  • Högre pris jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  309 kr
 5. Bästa komfort Xlash Awakening Eye Gels Patches

  Effektiva ögonplåster för återfuktning och vitalisering av ögonområdet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Doft:
  4,5/5
  Förpackning:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Awakening Eye Gels Patches är ett effektivt val för den som önskar återfukta och vitalisera området kring ögonen. Med innehåll av vitamin C, persika blomma extract, niacinamide och koffein, bidrar dessa ögonplåster till att jämna ut hudtonen och minska mörka ringar. Användare rapporterar en märkbar föryngring av huden kring ögonen, vilket ger ett intryck av att de är mer vakna och energifulla.

  Ögonplåstren är dermatologiskt och oftalmologiskt testade, vilket innebär att de är skonsamma även mot känslig hud. Ingredienserna är säkra för regelbunden användning, vilket gör att du kan göra dessa till en del av din dagliga hudvårdsrutin. Användare har rapporterat om goda resultat även över längre perioder, vilket bekräftar produkternas anti-aging effekt.

  När det gäller priset ligger Xlash Awakening Eye Gels Patches något högre än andra ögonkrämer på marknaden, men med tanke på dess höga kvalitet och effektiva resultat kan det vara värt investeringen. Med ett betyg på 4.4 utav 5 baserat på 250 recensioner är det uppenbart att majoriteten av användarna är nöjda med denna produkt. Dessutom kommer produkten med en detaljerad steg-för-steg guide för hur du bäst använder den, vilket gör den lätt att införliva i din hudvårdsrutin.

  Fördelar

  • Effektiv mot mörka ringar
  • Jämnar ut hudtonen
  • Skonsamma mot känslig hud
  • Säkra för regelbunden användning
  • God anti-aging effekt

  Nackdelar

  • Högre pris än andra ögonkrämer
  • Kan vara svår att få tag på
  Produkten finns att köpa här:
  529 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Ögonkräm Totalbetyg Pris
Ole HenriksenBanana Bright+ Eye Crème 15ml Banana Bright+ Eye Crème 15ml Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
414 kr
Advanced Awakening Eye Serum Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
349 kr
Ida Warg Peekaboo Eye Cream | Radiant Glow Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
249 kr
c/o Gerd Blueberry Eye Serum 15ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
309 kr
Awakening Eye Gels Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
529 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ögonkräm

Så hittar du bästa ögonkräm

För att hitta det bästa ögonkrämet för dig, är det viktigt att beakta flera faktorer. Även om varje individ har unika behov och preferenser, finns det gemensamma kriterier som kan hjälpa dig att utvärdera olika produkter. Här är några av de mest betydelsefulla aspekterna att ta hänsyn till när du söker efter det perfekta ögonkrämet.

Ingredienser

Ett av de viktigaste kriterierna när det gäller att välja ögonkräm är ingredienserna. En bra ögonkräm bör innehålla aktiva ingredienser som kan bidra till att minska tecken på åldrande, såsom retinol, peptider och vitamin C. Retinol hjälper till att stimulera kollagenproduktionen och minska rynkor, medan peptider hjälper till att reparera huden och förbättra dess elasticitet. Vitamin C är en stark antioxidant som skyddar huden mot skadliga fria radikaler och bidrar till att ljusa upp mörka ringar under ögonen. Dessutom bör en bra ögonkräm innehålla fuktgivande ingredienser såsom hyaluronsyra, glycerin och ceramider för att hålla huden hydratiserad och smidig.

Konsistens

Konsistensen på en ögonkräm är också viktig att beakta. En bra ögonkräm bör ha en lätt, icke-klibbig konsistens som absorberas snabbt in i huden. Detta gör att du kan applicera makeup ovanpå krämen utan att det känns tungt eller oljigt. Dessutom bör ögonkrämen inte rulla eller flagna av när du applicerar andra produkter ovanpå den.

Pris

Priset på en ögonkräm kan variera kraftigt beroende på märke och ingredienser. Även om det kan vara frestande att välja den billigaste produkten, är det viktigt att komma ihåg att kvaliteten ofta återspeglas i priset. En dyrare ögonkräm innehåller ofta högkvalitativa ingredienser och har genomgått omfattande forskning och testning. Däremot betyder inte ett högt pris nödvändigtvis att produkten är överlägsen, och det finns många prisvärda alternativ som ger utmärkta resultat.

Packaging

En annan faktor att tänka på när du väljer ögonkräm är förpackningen. Förpackningen bör vara lufttät för att förhindra oxidation av ingredienserna, vilket kan minska deras effektivitet. Dessutom bör förpackningen vara mörk för att skydda ingredienserna från ljus. En pumpflaska eller en tub är att föredra framför en burk, eftersom de minskar risken för kontaminering genom att du inte behöver doppa fingrarna i produkten.

Hudtyp

Det är också viktigt att välja en ögonkräm som passar din hudtyp. Om du har torr hud, kan en rik, fuktgivande kräm vara bäst. Om du har fet eller kombinerad hud, kan en lättare gel- eller serumformel vara ett bättre val. Om du har känslig hud, bör du leta efter en produkt som är fri från potentiellt irriterande ingredienser som parfym och alkohol.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att läsa användarrecensioner innan du gör ditt val. Även om varje persons upplevelse med en produkt kommer att vara unik, kan recensioner ge dig en allmän uppfattning om huruvida en produkt lever upp till sina löften. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

sminkprodukter

Hur använder man en ögonkräm på rätt sätt?

För att dra full nytta av fördelarna med en ögonkräm, är det viktigt att du vet hur du använder den korrekt. Att applicera ögonkräm kan verka enkelt vid första anblicken, men det finns några nyckelsteg som kan göra stor skillnad för dina resultat. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder din ögonkräm.

Rengör ansiktet

Det första steget i din hudvårdsrutin bör alltid vara att rengöra huden. Oavsett vilken typ av produkt du använder, kommer den att fungera bättre på ren hud. Smuts, olja och makeup kan hindra hudvårdsprodukter från att tränga in i huden och göra sitt jobb effektivt. Så innan du applicerar din ögonkräm, se till att du noggrant har tvättat ditt ansikte med en mild rengöring.

Använd rätt mängd

När det kommer till ögonkräm, är mindre mer. På grund av det känsliga området runt ögonen, behöver du bara en liten mängd produkt - ungefär storleken av ett riskorn för varje öga. Använd för mycket och du riskerar att överbelasta huden, vilket kan leda till irritation eller svullnad.

Applicera försiktigt

Ögonområdet är mycket känsligt, så det är viktigt att vara extra försiktig när du applicerar ögonkräm. Använd ditt ringfinger, eftersom det naturligt har den lättaste beröringen, och dutta försiktigt produkten runt ögat. Undvik att dra eller gnugga huden, eftersom detta kan orsaka irritation och potentiellt leda till rynkor.

Applicera på rätt område

Det är viktigt att applicera ögonkrämet på rätt område för att maximera dess fördelar. Produkten bör appliceras på benet runt ögat, snarare än på den tunna huden direkt under ögat eller på ögonlocket. Fokusera på området där du ser fina linjer och rynkor, vanligtvis i det yttre hörnet av ögat.

Tidpunkt för applicering

När du ska applicera din ögonkräm kan också påverka dess effektivitet. Generellt sett bör en ögonkräm appliceras två gånger om dagen - en gång på morgonen och en gång på kvällen. På morgonen hjälper den till att förbereda och skydda huden för dagen, medan den på kvällen fungerar som ett återhämtningsverktyg när du sover.

LÄS MER: Bästa Serum

Vem har nytta av en ögonkräm?

Ögonkräm är inte bara för de med märkbara tecken på åldrande eller specifika hudproblem. Många olika individer kan dra nytta av att lägga till detta steg i sin skönhetsrutin. Här är några exempel på dem som kan ha störst nytta av att använda en ögonkräm.

 • Personer med åldrande hud: Om du börjar märka fina linjer, rynkor eller hängande hud runt ögonen, kan en ögonkräm vara mycket fördelaktig. Många ögonkrämer innehåller ingredienser som är speciellt utformade för att bekämpa dessa tecken på åldrande, som retinol och peptider, vilka kan hjälpa till att strama upp huden och minska uppkomsten av rynkor.
 • Personer med torr hud: Området runt ögonen har färre talgkörtlar än resten av ansiktet, vilket gör det mer benäget för torrhet. Om du har torr hud, kan en fuktgivande ögonkräm hjälpa till att ge extra hydrering till detta område och förhindra att det känns stramt eller obekvämt.
 • Personer med mörka ringar eller svullnad under ögonen: Många ögonkrämer innehåller ingredienser som koffein, som kan hjälpa till att minska svullnad och ljusa upp mörka ringar under ögonen. Om du ofta vaknar upp med påsar under ögonen eller har mörka ringar på grund av genetik eller brist på sömn, kan en ögonkräm vara ett bra komplement till din hudvårdsrutin.

Det är dock viktigt att notera att inte alla behöver en ögonkräm. Om du är ung och inte har några specifika problem med området runt dina ögon, kanske du inte behöver lägga till en ögonkräm i din rutin. Dessutom, om du har mycket känslig hud eller lider av eksem eller rosacea, kanske du vill undvika vissa ögonkrämer som kan vara irriterande. Som alltid är det bäst att konsultera en hudvårdsspecialist om du är osäker på vilka produkter som är bäst för din hudtyp och behov.

LÄS MER: Peeling bäst i test

vanliga frågor om Ögonkräm

FAQ: Vanliga frågor om Ögonkrämer

Kan jag använda min vanliga ansiktskräm runt ögonen istället för en specifik ögonkräm?

I teorin kan du använda din vanliga ansiktskräm runt ögonen, men det är inte optimalt. Huden runt ögonen är mycket tunnare och mer känslig än resten av ansiktet, vilket gör att den har specifika behov som inte alltid uppfylls av en vanlig ansiktskräm. Dessutom kan vissa ingredienser i ansiktskrämer vara irriterande om de kommer för nära ögonen. En bra ögonkräm är formulerad specifikt för det känsliga området runt ögonen, och kan vara mer effektiv för att hantera specifika problem som mörka ringar, svullnad och fina linjer.

När ska jag börja använda en ögonkräm?

Det finns ingen fastställd ålder för när man bör börja använda en ögonkräm, men ett bra riktmärke är runt 25 års ålder. Detta beror på att kollagenproduktionen börjar minska i mitten till slutet av tjugotalet, vilket kan leda till de första tecknen på åldrande. Genom att börja använda en ögonkräm tidigt kan du hjälpa till att förebygga dessa tecken på åldrande innan de börjar.

Varför är vissa ögonkrämer så dyra?

Priset på en ögonkräm kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive märke, ingredienser och förpackning. Dyra ögonkrämer innehåller ofta högkvalitativa, kraftfulla ingredienser som kan ge märkbara resultat. De kan också ha genomgått omfattande forskning och testning för att säkerställa deras effektivitet. Men kom ihåg att ett högt pris inte alltid garanterar en överlägsen produkt, och det finns många prisvärda alternativ som ger utmärkta resultat.

Kan jag använda ögonkräm på mina ögonlock?

Generellt sett bör du undvika att applicera ögonkräm direkt på dina ögonlock. Huden här är mycket tunn och känslig, och vissa ingredienser kan vara irriterande. Dessutom kan produkten lätt hamna i dina ögon och orsaka irritation. Du bör istället applicera ögonkrämet längs benet runt ögat, där du ser fina linjer och rynkor.

Hur snabbt kommer jag att se resultat från min ögonkräm?

Resultaten från en ögonkräm kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din hudtyp, ålder och de specifika problem du försöker behandla. Generellt sett bör du börja se initiala resultat inom några veckor. Men för mer märkbara förändringar, som en minskning av fina linjer och rynkor, kan det ta flera månader. Kom ihåg att konsistens är nyckeln när det gäller hudvård, och det är viktigt att använda din ögonkräm regelbundet för bästa resultat.

Är det säkert att använda retinol i en ögonkräm?

Ja, det är säkert att använda retinol i en ögonkräm, så länge du använder den som riktad och börjar långsamt. Retinol är en kraftfull ingrediens som kan hjälpa till att minska tecken på åldrande, men det kan också vara irriterande för vissa människor. Om du är ny till retinol, börja med att använda den några gånger i veckan och öka gradvis till varje dag. Om du märker någon torrhet eller irritation, dra tillbaka eller prova en produkt med en lägre koncentration av retinol.

Kan jag använda ögonkräm under makeup?

Absolut! En bra ögonkräm kan faktiskt hjälpa din concealer att appliceras smidigare och hålla längre. Se bara till att du låter din ögonkräm absorbera helt in i huden innan du applicerar din makeup för bästa resultat.

Om vårt test

Att hitta den bästa ögonkrämen kan vara en utmaning med tanke på det stora antalet produkter på marknaden. På Bäst i Test 24 har vi genomfört ett noggrant och omfattande test för att identifiera de bästa ögonkrämerna. Vårt test är baserat på ett flertal kriterier som är grundläggande för en effektiv ögonkräm. Vi har använt produkterna under en längre period för att få en realistisk uppfattning om deras prestanda, och vi har tagit hänsyn till både oberoende expertrecensioner och konsumentfeedback.

 • Hydrering: Hur väl hydrerar krämen huden runt ögonen? Håller den huden mjuk och smidig under hela dagen?
 • Anti-aging effekt: Ger krämen några synliga resultat när det gäller att minska fina linjer och rynkor? Hur snabbt börjar dessa resultat synas?
 • Mörka ringar och påsar: Har krämen någon märkbar effekt på mörka ringar eller svullnad under ögonen?
 • Känslighet: Hur reagerar känslig hud på produkten? Orsakar den någon irritation eller allergiska reaktioner?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de av hög kvalitet? Är de säkra för regelbunden användning?

Genom att använda dessa kriterier, har vi kunnat utvärdera och rangordna de bästa ögonkrämerna på marknaden. Vårt mål är att ge dig den information du behöver för att göra ett informerat val, så att du kan hitta den ögonkräm som bäst uppfyller dina specifika behov och förväntningar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
81 röster, Betyg: 4.7 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.