Bäst i test: Bästa ögonkrämen 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Huden runt ögonen är bland den tunnaste huden vi har på kroppen och därmed också den känsligaste. Mörka ringar från en dålig natts sömn och andra tecken på trötthet går enkelt att motverka med en bra ögonkräm. Man kan också undvika små rynkor och hålla huden fräsch och pigg, på ett helt annat sätt genom att använda ögonkräm. Vi har testat flera olika ögonkrämer från olika märken där Clinique Moisture SurgeAll About Eyes Eye Cream 15 ml blev vinnaren. Andra bra ögonkrämer som vi hittade presenterar vi i vår lista på 5 produkter.

Testvinnare - Bästa Ögonkräm 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Ögonkrämerna 2023:

 • Clinique Moisture SurgeAll About Eyes Eye Cream 15 ml - Bäst i test
 • Clarins Total Eye Gel 20 ml - Bästa premiumvalet
 • Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream
 • The Ordinary Caffeine Solution - Bästa billiga
 • Ole Henriksens Banana Bright Eye Cream

De 5 bästa Ögonkrämerna i Juni 2023

 1. 1. Clinique Moisture SurgeAll About Eyes Eye Cream 15 ml- Bäst i test

  9,5/10
  "Återfuktande & lugnande - perfekt för dig med torr eller känslig hud".
  Clinique Moisture SurgeAll About Eyes Eye Cream 15 ml
  Bäst i test
  Storlek
  15 ml
  Hudtyp
  Normal / torr
  Pris / ml
  21 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra återfuktande egenskaper
  • Passar bra för känslig och torr hud
  • Fri från parfymer
  Nackdelar
  • Dröjer ett tag innan resultatet märks

  Recension

  All About Eyes Rich är en mycket återfuktande kräm som passar perfekt för dig med torr hud. Återfuktande egenskaper är en av de viktigaste delarna inom effektiv hudvård och den här krämen levererar på den fronten. Krämen är enkel att applicera, tas snabbt upp av huden och kan användas när som helst. Om du har känsligare eller torrare hud är detta definitivt ett val för dig. På samma sätt är krämen effektiv mot påsar under ögonen eftersom den lugnar huden och minskar svullnader.

  Clinique är en välkänd skönhetsprodukts-producent som tar fram sina produkter tillsammans med hudläkare. Deras produkter är 100% parfymfria och riktar in sig på vårdande ämnen för optimalt resultat för alla hudtyper.

 2. 2. Clarins Total Eye Gel 20 ml- Bästa premiumvalet

  9,3/10
  "En svalkande gel som ger tydliga resultat till ett bra pris!".
  Clarins Total Eye Gel 20 ml
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  20 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  18 kr
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Avsvalkande
  • Härlig gel
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda i sin prisklass

  Recension

  Clarins Eye Contour Gel är en mjuk och skön gel-ögonkräm med aloe vera som ger en härlig avsvalkande effekt. Perfekt på morgonen för att pigga upp ögonen och minska synliga påsar och mörka linjer. Så länge man låter den gå in i huden ordentligt är den inte heller i vägen för make-up. Produkten är även mycket skonsam och orsakar inga irritationer. Den ger dig även mycket för pengarna, gelen kan användas sparsamt och flaskan räcker förvånansvärt länge!

  Denna ögonkräm fått mycket goda betyg och upplevda effekter av andra användare än våra testare och för priset per milliliter är detta en av de mer prisvärda produkterna där effekterna fortfarande är framträdande.

  Clarins är ett välkänt märke med rötter i Frankrike som gör många olika skönhetsprodukter men är speciellt framstående inom just hudvård, för både kvinnor och män i alla åldrar.

 3. 3. Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

  9,1/10
  "En fantastisk anti-age-produkt som snabbt gör skillnad".
  Filorga Optim-Eyes 15ml
  Storlek
  15 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  33 kr
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Anti-age-effekt
  • Härligt svalkande
  • Dryg
  Nackdelar
  • Relativt dyr
  • Kan vara stark för känsligare ögon

  Recension

  Filorga är ett franskt företag och det första franska laboratoriet som lanserat hudvårdsprodukter inom estetisk medicin. Företaget eftersträvar kliniskt bevisade effekter i sina produkter. Deras Optim-Eyes Eye Contour Cream är ett bra anti-age alternativ för mogen hy, såväl som en uppiggande och underhållande produkt. Denna kräm kan användas både morgon, middag och kväll. Fördelen med den är att den är kladdfri och att den absorberas bra av huden. Krämens nedkylande effekt uppfattade vi också bidrog till att vi kände oss lite piggare på morgonen. Om du vaknar med påsar under ögonen hjälper krämen till att reducera dem. De återfuktande egenskaperna är också klart godkända. Nackdelen med krämen är att doften kan uppfattas som stark för ögonen. Använd alltså inte för mycket av produkten åt gången.

 4. 4. The Ordinary Caffeine Solution - Bästa billiga

  8,9/10
  "Väcker ögonen till liv".
  The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
  Bästa billiga
  Storlek
  30 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  4 kr
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Uppiggande
  • Bra mot svullnader
  • Lätt att använda
  Nackdelar
  • Inte speciellt återfukande

  Recension

  The Ordinary Caffeine Solution är en perfekt för dig som är morgontrött. Koffeinet och ämnena från grönt te ger ögonen en kick och minskar både påsar och mörka linjer. Oljan ger dig kanske inte så tydliga återfuktande effekter, men om du är ute efter glada och pigga ögon, är detta rätt produkt för dig. Sett till det låga priset, är detta en produkt som är klart prisvärd.

  Utöver oss verkar de flesta kunder väldigt nöjda med produkten, även om vissa har klagat på hudirritationer. Om du har känslig hy kan det vara en idé att testa en annan produkt, eller kombinera denna med en återfuktande kräm. Tack vare att du droppar serumet på huden, absorberas den också snabbare än vad många krämer gör. När du droppar produkten på huden bör du dock tänka på att inte ta för mycket. Den kan nämligen lägga sig som ett tunt extralager på huden som blir överflödigt.

 5. 5. Ole Henriksens Banana Bright Eye Cream

  8,7/10
  "Ger en härlig lyster till huden kring ögonen".
  Ole Henriksen Truth Banana Bright + Eye Crème
  Storlek
  15 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  26 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger härlig lyster
  • Naturliga ingredienser
  • Hjälper mot mörka ringar under ögonen
  Nackdelar
  • Dyr produkt
  • Inte särskilt dryg

  Recension

  Wakeup before you makeup lyder sloganen för denna produkt och vi kan inget annat än att hålla med. Med rötterna i Danmark har Ole Henriksen många år av erfarenhet inom hudvård och kosmetika. Banana Bright Eye Cream är en produkt som ger en fin lyster till ögonen. Vi märker snabbt skillnad på påsar och mörka linjer udner ögonen. Krämen går relativt snabbt in i huden och kombineras enkelt med primer eller annan make-up. Den har dock inte någon tydligt avkylande effekt, som andra av våra testfavoriter. Innehållet är berikat med C-vitamin och kollagen som bidrar till ett långvarigt skydd för huden.

sminkprodukter

Köpguide: Hitta rätt ögonkräm

Det finns gott om ögonkrämer i många olika kategorier. Och det är viktigt att du väljer rätt produkt eftersom både ögonen och huden runtomkring, är känslig och måste vårdas rätt. Ögonkrämer innehåller färre molekyler än andra ansiktskrämer och täpper därför inte igen porerna på samma sätt. Om du använder hudlotion eller ansiktskräm runt ögonen så kan det resultera i svullnader eller irriterad hud. Nedan går vi närmre in på vad du ska tänka på för att hitta rätt. Vi delar även med oss av våra bästa tips på hur du ska applicera ögonkrämen för att bli kvitt mörka ringar och påsar under ögonen.

Hudtyper

Du ska givetvis välja ögonkräm efter ditt behov. Det är inte ovanligt att man har flera problem runt ögonen, som till exempel torr hud och mörka ringar, eller känslig hud i behov av anti-age. Det finns gott om krämer som är till för flera problemområden.

 • Rynkor 

  Ögonkrämer har ofta anti-age-egenskaper men om du vill ha något som ger markant förändring så ska du välja en ögonkräm med retinol. Retinol mjukar upp huden och förebygger att rynkor, fina linjer och pigmentförändringar sker. Peptider är också en ingrediens som motverkar rynkor och håller huden ung.
 • Slapp hud

  Uppstramade ögonkrämer är också återfuktande och drar ihop huden och jämnar ut rynkor och fina linjer. Dessa krämer fungerar ofta väldigt bra mot påsar under ögonen.
 • Torr hud 

  Då behöver du en närande och återfuktande ögonkräm. Vitaminberikade ögonkrämer och ögonkrämer med hyaluronsyra är att föredra då de återfuktar och piggar upp. Sheasmör och jojoba-olja är även de bra alternativ.
 • Känslig hud 

  Välj en kräm särskilt framtagen för känslig hud, satsa på kvalitet istället för att riskera att irritera huden ytterligare. Aloe vera är en fantastisk ingrediens som vårdar och återfuktar och fungerar väldigt bra på känslig hud.
 • Mörka ringar 

  Här ska du välja en ögonkräm med concealer-egenskaper. Du vill minska pigmentering samtidigt som den täcker. Det finns flera bra val mot mörka ringar. K-vitamin och antioxidanter är vanliga ingredienser för att motverka mörka ringar.
 • Svullna ögon 

  Svullnader kan vara ett resultat av dålig sömn eller fler hudvårdsprodukter. Trötta ögon kan piggas upp med ögonkräm med koffein i. Hyaluronsyra och peptider är också bra alternativ.

Ytterligare faktorer att ha i åtanke

När det kommer till att välja rätt ögonkräm för vad det än är man vill åtgärda och vilken hudtyp man har är det viktigt att fundera över ingredienserna, men det är inte de enda faktorerna som borde påverka ditt beslut. Nedan har vi samlat några ytterligare faktorer som är värda att ha i åtanke när man ska köpa en ögonkräm.

 • mangd

  Mängd 

  Hur mycket produkten innehåller är en viktig del för hur länge du kan använda produkten innan du behöver köpa en ny och säger också mer om prisvärdheten än vad till och med priset gör ibland. Ögonkrämer tenderar att säljas i väldigt små mängder men till ett högt pris, det är ju trots allt en väldigt specifik kräm där väldigt lite behövs. Det är alltid därför värt att titta hur mycket produkten innehåller, en produkt med 20 ml i stället för 15 innehåller 30 % mer produkt. Även om skillnaden framstår som liten blir detta mycket i längden och påverkar hur prisvärd produkten är.
 • customer 2

  Omdömen & betyg 

  Innan du gör ett köp är det alltid rekommenderat att titta på vad andra kunder har gett för betyg och vad de skrivit om produkten, det ger dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig för effekter och hur bra produkten är. Alla är självklart olika så många gånger får man ta recensioner med en nypa salt men det är det närmaste du kan komma att få en uppfattning om produkten utan att testa den själv.
 • priser

  Pris 

  Hur mycket en produkt kostar spelar för de flesta av oss en stor roll i våra beslut att köpa eller inte köpa. Ögonkrämer är relativt dyra produkter, i alla fall de flesta specialkrämer från kända varumärken. Dessa har hög trovärdighet och ofta många betyg och omdömen så det ger en högre känsla av säkerhet vid köp. Om du däremot inte vill lägga ut jättemycket pengar och vet vad det är du vill åtgärda, kan du leta efter specifika ingredienser i billigare sortiment.
 • plant

  Certifieringar 

  Många av oss bryr sig om huruvida våra hudprodukter är certifierade. Antingen att de är ekologiska, veganskt framställda eller fria från djurtester eller alla tre. Många återförsäljare ger dig möjlighet att söka efter dessa kriterier och du kan på så sätt handla med gott samvete. Om det är en viktig aspekt för dig så bör du leta efter markeringar som indikerar eco eller liknande. Det är dock inte alltid 100 % säkert att det stämmer då åtminstone eco- och veganmarkeringar är något producenten själv kan ha satt dit och inte hårt kontrollerat.

Så applicerar du ögonkrämen

Använd mycket lite kräm, en halv lillfingernagel brukar räcka för båda ögonen. Lägg krämen under ögat och upp på brynbenet och in mot näsan. Men akta dig för att applicera krämen för nära ögat för att undvika att krämen rinner in i ögat och irriterar. Du behöver inte lägga kräm direkt på ögonlocket, och om du använder smink så bör du undvika det eftersom ögonkräm inte är ett bra underlag för smink. Du applicerar enklast med ett finger och duttar in krämen försiktigt.

Vårt test av ögonkrämer

För att hitta den bästa ögonkrämen har vi låtit testpanelen prova olika ögonkrämer under en tid. Vi har undersökt före- och eftereffekterna, alltså huruvida någon faktisk visuell ändring har skett. Utöver detta har vi även tagit hänsyn till produkternas innehåll för att se vad man får för pengarna. Sammanfattningsvis har vi fokuserat på följande punkter när vi testade ögonkrämerna:

 • Vårdande - Vilka vårdande egenskaper har ögonkrämen och hur bra fungerar de? Vi testar effekten av anti-age och mjukgörande krämer.
 • Pigghet - Ser man piggare ut efter applicering, både omedelbart och efter långtidsanvändning? Vi undersöker hur länge effekten håller sig och hur krämen upplevs.
 • Linjer & rynkor - Har oönskade linjer eller rynkor reducerats eller försvunnit helt? En viktig aspekt av ögonkrämer är ju att huden runt ögat bli slät och fin.

Vanliga frågor om ögonkräm

Hur ska jag få bort mina mörka ringar under ögonen?

En färgkorrigerande ögonkräm eller concealer i rätt färg kommer att dämpa dina mörka ringar mycket. Men även genetik och livsstil påverkar vårt utseende, dåligt med sömn och för mycket stress resulterar ofta i mörka ringar under ögonen.

Hur mycket ögonkräm ska jag applicera?

Det beror mycket på ögonkrämens kvalitet. En högkvalitativ ögonkräm är mycket dryg och du behöver bara använda en liten droppe per gång. Budgetvarianter tenderar att vara mindre dryga. Du får helt enkelt prova dig fram med just den produkt du valt, börja smått och bygg på om du behöver.

Behöver jag använda ögonkräm?

Nej, det är inget måste. Om du klarar dig helt utan smink och makeup-produkter, så mår huden oftast bäst. Ögonkräm kan dock vara både vårdande och skönhetshöjande. Utgå från dina behov innan du köper en ögonkräm.

Vad används ögonkräm till?

Ögonkräm är mildare än andra ansiktsprodukter eftersom huden under ögonen är så pass tunn och känslig. Den kan användas som concealer för mörka ringar och svullnader eller som vårdande produkt, till exempel återfuktande eller anti-ageing.

När ska jag använda ögonkräm?

Det är vanligast att du applicerar ögonkrämer på morgonen och ibland på kvällen för att låta krämen vårda huden under natten. Ögonkrämen appliceras sist, efter eventuell övrig hudvård.

Kan jag använda ögonkräm vid fransförlängning?

Ja, det är inga problem, så länge du inte använder ögonkräm innan själva behandlingen. Välj en oljefri ögonkräm och applicera den inte direkt på fransraden så sitter fransarna kvar längre.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
75 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5