Bäst i test: Bäst ögonkräm 2021

Huden runt ögonen är bland de tunnaste huden vi har på kroppen, och därmed också den känsligaste. Mörka ringar från en dålig natts sömn och andra tecken på trötthet går enkelt att motverka med en bra ögonkräm. Man kan också undvika små rynkor och hålla huden fräsch och pigg på ett helt annat sätt genom att använda ögonkräm. Vi har gjort ett stort test på ögonkräm från olika märken och utsett Clarins Eye Contour Gel till vinnare. Från ett stort urval har vi längre ner presenterat en "bäst i test"-lista med 5 riktigt bra alternativ.

Vilken ögonkräm är bäst?

För att hitta den bästa ögonkrämen har vi låtit testpanelen prova olika ögonkrämer under en tid. Vi har även tagit före och efter bilder för att undersöka om en faktisk visuell ändring har skett. Utöver detta har vi även tagit hänsyn till produkternas innehåll för att se vad man får för pengarna. Sammanfattningsvis har vi fokuserat på följande punkter när vi bestämde vilken ögonkräm som är bäst:

 • Vårdande - Vilka vårdande egenskaper har ögonkrämen och hur bra fungerar de? Vi testar effekten av anti-age och mjukgörande krämer.
 • Pigghet - Ser man piggare ut efter applicering, både omedelbart och efter långtidsanvändning? Vi undersöker hur länge effekten håller sig och hur krämen upplevs.
 • Linjer & rynkor - Har oönskade linjer eller rynkor reducerats eller försvunnit helt? En viktigt aspekt av ögonkrämer är ju att huden runt ögat bli slät och fin.

 1. 1. Clarins Eye Contour Gel
  9,5/10
  Clarins Eye Contour Gel
  Bäst i test
  Storlek
  50 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  8 kr
  Till Butik
  405 kr
 2. 2. Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream
  9,3/10
  Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream 15 ml
  Storlek
  15 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  25 kr
  Till Butik
  380 kr
 3. 3. Clinique All About Eyes Rich
  9,3/10
  Clinique All About Eyes Rich
  Storlek
  15 ml
  Hudtyp
  Normal
  Pris / ml
  25 kr
  Till Butik
  369 kr
 4. 4. Kiehl's Creamy Eye Treatment With Avocado
  9,1/10
  Kiehl's Creamy Eye Treatment With Avocado 28 ml
  Storlek
  28 ml
  Hudtyp
  Känslig
  Pris / ml
  18 kr
  Till Butik
  495 kr
 5. 5. Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Eye Cream
  8,9/10
  Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Eye Cream 15 ml
  Storlek
  15
  Hudtyp
  Mogen
  Pris / ml
  44 kr
  Till Butik
  655 kr

sminkprodukter

Köpguide: välj rätt ögonkräm

Det finns gott om ögonkrämer i många olika kategorier. Och det är viktigt att du väljer rätt produkt eftersom både ögonen och huden runtomkring är känslig och måste vårdas rätt. Ögonkrämer innehåller färre molekyler än andra ansiktskrämer och täpper därför inte igen porerna på samma sätt. Om du använder hudlotion eller ansiktskräm runt ögonen så kan det resultera i svullnader eller irriterad hud. Vi går här in lite närmre på vad du ska tänka på för att hitta rätt och vi delar med oss om våra bästa tips på hur du ska applicera ögonkrämen för att bli kvitt mörka ringar och påsar under ögonen.

Du ska givetvis välja ögonkräm efter ditt behov. Det är inte ovanligt att man har flera problem runt ögonen, som till exempel torr hud och mörka ringar, eller känslig hud i behov av anti-age. Det finns gott om krämer som är till för flera problemområden.

 • anti-ageRynkor – Ögonkrämer har ofta anti-age-egenskaper men om du vill ha något som ger markant förändring så ska du välja en ögonkräm med retinol. Retinol mjukar upp huden och förebygger att rynkor, fina linjer och pigmentförändringar sker. Peptider är också en ingrediens som motverkar rynkor och håller huden ung.
 • slapp hudSlapp hud – Uppstramade ögonkrämer är också återfuktande och drar ihop huden och jämnar ut rynkor och fina linjer. Dessa krämer fungerar ofta väldigt bra mot påsar under ögonen.
 • torr hudTorr hud – Då behöver du en närande och återfuktande ögonkräm. Vitaminberikade ögonkrämer och ögonkrämer med hyaluronsyra är att föredra då de återfuktar och piggar upp. 
 • känslig hudKänslig hud – Välj en kräm särskilt framtagen för känslig hud, satsa på kvalitet istället för att riskera att irritera huden ytterligare. Aloe vera är en fantastisk ingrediens som vårdar och återfuktar och fungerar väldigt bra på känslig hud.
 • ögaMörka ringar – Här ska du välja en ögonkräm med concealer-egenskaper. Du vill minska pigmentering samtidigt som den täcker. Det finns flera bra val mot mörka ringar. K-vitamin och antioxidanter är vanliga ingredienser för att motverka mörka ringar.
 • svullna ögonSvullna ögon - Svullnader kan vara ett resultat av dålig sömn eller fler hudvårdsprodukter. Trötta ögon kan piggas upp med ögonkräm med koffein i.

Så applicerar du ögonkrämen

Använd mycket lite kräm, en halv lillfingernagel brukar räcka för båda ögonen. Lägg krämen under ögat och upp på brynbenet och in mot näsan. Men akta dig för att applicera krämen för nära ögat för att undvika att krämen rinner in i ögat och irriterar. Du behöver inte lägga kräm direkt på ögonlocket, och om du använder smink så bör du undvika det eftersom ögonkräm inte är ett bra underlag för smink. Du applicerar enklast med ett finger och duttar in krämen försiktigt.

Vanliga frågor om ögonkräm

Hur ska jag få bort mina mörka ringar under ögonen?

En färgkorrigerande ögonkräm eller concealer i rätt färg kommer att dämpa dina mörka ringar mycket. Men även genetik och livsstil påverkar vårt utseende, dåligt med sömn och för mycket stress resulterar ofta i mörka ringar under ögonen.

Hur mycket ögonkräm ska jag applicera?

Det beror mycket på ögonkrämens kvalitet. En högkvalitativ ögonkräm är mycket dryg och du behöver bara använda en liten droppe per gång. Budgetvarianter tenderar att vara mindre dryga. Du får helt enkelt prova dig fram med just den produkt du valt, börja smått och bygg på om du behöver.

Behöver jag använda ögonkräm?

Nej, det är inget måste. Om du klarar dig helt utan smink och makeup-produkter så mår huden oftast bäst. Men ögonkräm kan vara både vårdande och skönhetshöjande, så utgå från dina behov innan du köper en ögonkräm. I bäst fall behöver du ingen och kan spara pengarna, det är ju en ganska dyr produkt.

Vad används ögonkräm till?

Ögonkräm är mildare än andra ansiktsprodukter eftersom huden under ögonen är så pass tunn och känslig. Den kan användas som concealer för mörka ringar och svullnader eller som vårdande produkt, till exempel återfuktande eller anti-ageing.

När ska jag använda ögonkräm?

Det är vanligast att du applicerar ögonkrämer på morgonen och ibland på kvällen för att låta krämen vårda huden under natten. Ögonkrämen appliceras sist, efter eventuell övrig hudvård.

Kan jag använda ögonkräm vid fransförlängning?

Ja, det är inga problem, så länge du inte använder ögonkräm innan själva behandlingen. Välj en oljefri ögonkräm och applicera den inte direkt på fransraden så sitter fransarna kvar längre.

Testvinnare - Bäst Ögonkräm

 • Clarins Eye Contour Gel
 • Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream 15 ml
 • Clinique All About Eyes Rich
 • Kiehl's Creamy Eye Treatment With Avocado 28 ml
 • Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Eye Cream 15 ml
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-24 11:04:11