Bästa Resekudde 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Upplev överlägsen komfort och stöd på resan med bästa resekudden.
Resekudde - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M
Pris
445 kr
Till butik
betyg 4,5 Urberg Air Pillow Urberg Air Pillow
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Exped Ultra Pillow M Exped Ultra Pillow M
Pris
475 kr
Till butik
betyg 4,2 Sea To Summit Aeros Ultralight Pillow Sea To Summit Aeros Ultralight Pillow
Pris
495 kr
Till butik
betyg 4,0 Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Cocoon Air-Core Pillow Ultralight
Pris
465 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Resekudde är en oumbärlig följeslagare för alla resenärer som spenderar mycket tid på att resa, oavsett om det är via bil, tåg, buss eller flyg. Dessa kuddar är speciellt utformade för att ge stöd och komfort till nacken och huvudet under långa resor, och förhindrar att man får nacksmärtor eller andra obehag. En bra resekudde kan göra skillnaden mellan en lång och tröttsam resa och en bekväm och avkopplande resa. Det är också ett viktigt tillbehör för dem som har svårt att sova i ovanliga miljöer, då den kan ge känslan av hemtrevnad och hjälpa till att lindra stress och oro.

Efter att ha testat flera olika modeller, har vi kommit fram till att Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M är det bästa resekudde på marknaden. Detta resekudde har visat sig vara överlägset när det gäller komfort, stöd och kvalitet. Det är inte bara otroligt mjukt och bekvämt att luta sig mot, utan också mycket lätt att packa ner och bära med sig. Dessutom har det en justerbar cinch-design som gör det möjligt att anpassa kuddens tjocklek efter dina personliga preferenser. Med detta resekudde kan du vara säker på att du kommer ha en behaglig resa, oavsett destination.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Resekudde 2023

 1. Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M Bäst i test: 4,7/5
 2. Urberg Air Pillow Bästa billiga: 4,5/5
 3. Exped Ultra Pillow M Bästa komfort: 4,3/5
 4. Sea To Summit Aeros Ultralight Pillow Regular Bästa lätta: 4,2/5
 5. Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium Bästa kompakta: 4,0/5
 1. Bäst i test Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M

  Högkomfortabel resekudde med justerbar form och attraktiv design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,7/5
  Storlek:
  4,7/5
  Stöd:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Enkelhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M får höga poäng för komfort med sitt mjuka skumfyllning och justerbar form. Det är tydligt att tanken bakom designen är hemmakomfort på resande fot, vilket gör denna kudde till en favorit för de som prioriterar en god natts sömn. Många recensenter kommenterade positivt om hur kudden kunde justeras för att passa både deras egna och deras partners sovpositioner vilket tyder på dess flexibilitet i stöd.

  När det gäller portabilitet kan den vara en utmaning. Även om det är packbart, nämner flera användare att det tar upp mer utrymme i packningen än andra resekuddar och att den är tyngre. Trots detta verkar de flesta vara villiga att göra denna uppoffring för den överlägsna komforten som kudden erbjuder.

  Slutligen har designen av Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M fått beröm för sin attraktiva estetik och användarvänliga funktioner, inklusive dragskojusteringen. Dock nämnde en recensent att örngottet inte kan tas bort för tvättning, vilket kan vara ett problem för vissa. Sammantaget erbjuder denna resekudde ett imponerande balans mellan komfort och stöd, trots dess nackdelar angående portabilitet.

  Fördelar

  • Hög komfort med mjuk skumfyllning
  • Justering för olika sovpositioner
  • Attraktiv design och användarvänliga funktioner

  Nackdelar

  • Tar upp mer utrymme i packningen
  • Örngottet kan inte tas bort för tvättning
  Produkten finns att köpa här:
  445 kr
 2. Bästa billiga Urberg Air Pillow

  En uppblåsbar, komfortabel och lättviktig resekudde med justerbar uppblåsningsgrad.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,5/5
  Storlek:
  4,5/5
  Stöd:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Enkelhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Urberg Air Pillow har imponerat oss med dess komfort och stöd. Kudden är uppblåsbar och tillverkad av ett mjukt stretchmaterial som är skönt mot huden. Den ger ett adekvat stöd för nacken, vilket hjälper till att hålla huvudet i en neutral position. Dessutom kan uppblåsningsgraden justeras för att passa olika sovpositioner, vilket gör den lämplig för alla typer av resenärer.

  Designen på Urberg Air Pillow är både attraktiv och användarvänlig. Kuddens yta är mjuk och behaglig, och den är tillgänglig i flera färger för att passa olika preferenser. Dessutom kommer kudden med en kompakt bärväska för enkel transport. Urberg har även förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en miljövårdande organisation vilket ger ett extra värde för konsumenter som vill stödja miljön.

  Urberg Air Pillow skiljer sig ut när det gäller portabilitet. Trots att den erbjuder utmärkt komfort och stöd, väger den bara 90 gram och har ett packmått på endast 12 x 8 cm. Detta gör den otroligt lätt att bära med sig, oavsett om du reser med handbagage eller checkar in din väska. Med ett överkomligt pris på 199 kr erbjuder Urberg Air Pillow stor värde för pengarna och uppfyller de flesta av resenärernas behov.

  Fördelar

  • Komfortabel och stödjande
  • Användarvänlig design
  • Justering av uppblåsningsgrad
  • Lätt och portabel
  • Överkomligt pris

  Nackdelar

  • Ingen inbyggd pump för uppblåsning
  • Kan vara mindre hållbar jämfört med dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa komfort Exped Ultra Pillow M

  En lätt, komfortabel och uppblåsbar resekudde för optimal sömn.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,4/5
  Storlek:
  3,9/5
  Stöd:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Enkelhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Exped Ultra Pillow M är en uppblåsbar resekudde som uppfyller alla krav för att försäkra dig om en god natts sömn under dina resor. Komforten är på topp, oavsett om du är på en flygning eller spenderar natten i ett tält. Kudden är designad för att ge optimalt stöd för nacken och hålla huvudet i en neutral position, vilket möjliggör olika sovpositioner. Flera användare har även kommenterat positivt om kuddens mjuka yta och fördjupningar som förbättrar komforten ytterligare.

  Designmässigt är Exped Ultra Pillow M mycket minimalistiskt, vilket gör den lätt att använda. Dessutom är den extremt lätt (endast 50 g) och tar minimalt med plats när den är packad, vilket gör den till den perfekta resekudden för dem som strävar efter en minimalistisk packning. OEKO-TEX-certifieringen garanterar dess hållbarhet, vilket betyder att du kan förlita dig på denna produkt under många resor framöver.

  Även om priset på 475 kr kan tyckas vara lite högt jämfört med andra resekuddar på marknaden, anser vi att den höga kvaliteten, komforten och portabiliteten som Exped Ultra Pillow M erbjuder mer än väl kompenserar för kostnaden. Med ett betyg på 4.3/5 baserat på vår noggranna testning, anser vi definitivt att det är ett bra val för alla resenärer som letar efter en bekväm och lätt resekudde.

  Fördelar

  • Uppfyller krav för god sömn
  • Optimalt stöd för nacken
  • Mjuk yta och fördjupningar
  • Lättvikt och minimalistisk design
  • OEKO-TEX-certifierad hållbarhet

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med konkurrenter
  • Kan upplevas för minimalistisk för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  475 kr
 4. Bästa lätta Sea To Summit Aeros Ultralight Pillow

  Uppblåsbar, justerbar och portabel resekudde med god komfort.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,4/5
  Storlek:
  4,6/5
  Stöd:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Enkelhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Aeros Ultralight Pillow R från Sea to Summit är en uppblåsbar resekudde som presterar bra på alla våra testkriterier. När det kommer till komfort, får denna kudde blandade recensioner. Vissa användare menar att den uppblåsbara designen inte erbjuder samma känsla som en traditionell kudde, medan andra tycker att den är tillräckligt bekväm för att sova på under längre perioder. Den lätta designen och det slimmade packpåset gör den mycket portabel. Dessutom kan luftfyllnaden justeras för att ge optimalt stöd för huvud och nacke, vilket uppskattas av många användare.

  Designmässigt är Aeros Ultralight Pillow R både attraktiv och praktisk. Dess laminerade polyestermaterial är slitstarkt och hållbart, samtidigt som det är mjukt mot huden. Kudden kan snabbt och enkelt blåsas upp, och lufttrycket kan justeras för att skapa den perfekta fastheten. En del recensenter nämner att kudden är svår att få tillbaka i sitt fodral, men det här verkar vara ett mindre problem som kan lösas med lite övning.

  Sammanfattningsvis får Aeros Ultralight Pillow R från Sea to Summit ett betyg på 4,2/5 i vårt test. Trots några mindre nackdelar ger kudden god komfort och stöd och dess lätta och kompakta design gör den perfekt för resor. Om du söker en portabel och justerbar resekudde, är detta en utmärkt kandidat att överväga.

  Fördelar

  • Mycket portabel tack vare lätt design.
  • Luftfyllnaden kan justeras för optimalt stöd.
  • Slitstarkt och hållbart polyestermaterial.
  • Mjukt material mot huden.
  • Snabb och enkel att blåsa upp.

  Nackdelar

  • Komforten varierar mellan olika användare.
  • Kan vara svår att få tillbaka i fodralet.
  Produkten finns att köpa här:
  495 kr
 5. Bästa kompakta Cocoon Air-Core Pillow Ultralight

  Ultralätt, kompakt resekudde med uppblåsbar kärna och utmärkt komfort.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  3,9/5
  Storlek:
  3,8/5
  Stöd:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Enkelhet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Den Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium kan bäst beskrivas som en ultralätt, kompakt och bekväm resekudde. Dess uppblåsbara luftkärna, belägen under ett lager av syntetisk fyllning och innesluten i ett mjukt mikrofiber/nylon skal, ger utmärkt komfort och stöd för nacken. Även om den är utformad för att vara ultralätt, väger den 190g vilket är relativt överkomligt. Dessutom överraskar kudden med sin förmåga att behålla en behaglig mjukhet under längre perioder av användning, vilket gör den idealisk för sovpass på resande fot.

  Vad gäller design, bjuder Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium på en minimalistisk estetik som inte påverkar dess funktionalitet. Dess smidiga och kompakta format gör den lätt att använda och dess utbytbara luftkärna tillåter anpassning till olika sovpositioner - en innovativ egenskap som är mycket uppskattad. En annan fördel med denna resekudde är dess portabilitet. Med ett packmått på endast 13 x 10 cm kan den enkelt rymmas i handbagage och dess medföljande förvaringsväska gör den lätt att bära med sig.

  Sammanfattningsvis visar vår utvärdering att Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium erbjuder ett utmärkt värde för sitt pris på 465 kr, med tanke på dess komfort, stöd, design och portabilitet. Dess funktioner lever verkligen upp till förväntningarna och de positiva recensionerna bekräftar att detta är en värdig investering för resenärer. Därför ger vi Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium ett totalt betyg av 4,0/5.

  Fördelar

  • Ultralätt och kompakt design.
  • Utmärkt komfort och nackstöd.
  • Anpassningsbar luftkärna för olika sovpositioner.
  • Behåller mjukhet under längre användning.
  • Mycket portabel med förvaringsväska.

  Nackdelar

  • Väger mer än vissa konkurrerande produkter.
  • Kan vara lite dyr jämfört med andra alternativ.
  Produkten finns att köpa här:
  465 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Resekudde Totalbetyg Pris
Therm-a-Rest Compressible Pillow Cinch M Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
445 kr
Urberg Air Pillow Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Exped Ultra Pillow M Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
475 kr
Sea To Summit Aeros Ultralight Pillow Regular Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
495 kr
Cocoon Air-Core Pillow Ultralight Medium Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
465 kr
viktiga faktorer för att välja rätt resekudde

Så hittar du bästa resekudde

För att hitta det bästa resekudde bör man ta hänsyn till flera faktorer. Det är inte bara viktigt att kudden är bekväm, utan den bör också vara praktisk, lätt att bära med sig, och hållbar. Nedan har vi listat och beskrivit sju viktiga kriterier som du bör tänka på när du väljer ett resekudde.

Komfort

Det första och kanske mest uppenbara bedömningskriteriet för ett resekudde är komforten. Kudden ska vara mjuk nog för att vara bekväm att luta sig mot, men också tillräckligt fast för att ge stöd åt nacken och huvudet. Materialet i kudden spelar också en stor roll i hur bekväm den är. Memory skum är ett populärt val eftersom det formar sig efter din kropp och ger utmärkt stöd, men det finns också andra material som kan vara lika bekväma.

Storlek och vikt

Ett annat viktigt kriterium att tänka på är storleken och vikten på kudden. Ett resekudde bör vara litet nog att lätt kunna packas ner i en väska, men stort nog för att ge ordentligt med stöd. Vikten spelar också en roll, särskilt om du planerar att bära med dig kudden under långa perioder. Ett lättare resekudde kommer att vara mindre påfrestande att bära runt på.

Packbarhet

Packbarheten är en annan viktig faktor att överväga. Kudden bör kunna packas ner till en kompakt storlek för att minimera utrymmet den tar upp i ditt bagage. Vissa resekuddar kommer med en komprimeringspåse, vilket kan vara mycket praktiskt för att spara plats.

Material och hållbarhet

Materialvalet påverkar inte bara komforten, utan också hållbarheten. Ett resekudde som är gjort av högkvalitativa material kommer att hålla längre och ge bättre stöd över tid. Det är också viktigt att kolla om kudden är maskintvättbar, eftersom detta gör det enklare att hålla den ren och fräsch.

Design och anpassningsbarhet

Designen på kudden kan också göra stor skillnad. Vissa resekuddar har en unik form eller designfunktioner som gör dem extra bekväma eller stödjande. Anpassningsbarheten är också viktig - vissa kuddar tillåter dig att justera tjockleken eller fastheten, vilket kan hjälpa till att skapa den perfekta sömnupplevelsen för dig.

Pris

Priset är självklart också en viktig faktor att tänka på. Ett dyrare resekudde kanske har högre kvalitet och bättre funktioner, men det betyder inte nödvändigtvis att det är det bästa valet för dig. Det är viktigt att hitta en bra balans mellan pris och kvalitet.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Även om vi kan testa och bedöma resekuddar baserat på våra egna kriterier, kan det vara mycket värdefullt att höra vad andra användare har att säga. Användarrecensioner kan ge insikt i hur kudden presterar i verkliga situationer, och kan hjälpa dig att avgöra om det är rätt val för dig.

sovsack liner banner

Användning av resekudde

Att använda ett resekudde kan vara självklart för vissa, men för andra kan det vara en helt ny upplevelse. Nedan har vi listat och beskrivit fem viktiga punkter att tänka på när du använder ett resekudde för att säkerställa maximal komfort under din resa.

Justera kudden korrekt

Det första steget till en bekväm resa är att korrekt justera ditt resekudde. Kudden bör placeras så att den ger maximalt stöd åt nacken och huvudet. Placeringen kan variera beroende på din sittställning och vilken typ av stol du sitter i. Om du sitter i en flygplansstol, till exempel, kanske du vill placera kudden mellan huvudet och stolsryggen för att förhindra att huvudet faller framåt. Om du har möjlighet att luta dig tillbaka, kan du även placera kudden mellan nacken och stolsryggen för extra stöd.

Var noga med hygienen

Hygien är alltid viktigt, särskilt när du reser. Ett resekudde kommer i direkt kontakt med ditt ansikte och hår, så det är viktigt att hålla det rent. De flesta resekuddar är maskintvättbara, vilket gör det enkelt att hålla dem fräscha. Om ditt resekudde inte är maskintvättbart, kan du överväga att använda en kuddöverdrag som kan tvättas regelbundet. Det är också en bra idé att packa ner kudden i en påse eller ett fodral när den inte används för att skydda den från smuts och damm.

Förvara kudden på rätt sätt

Förvaring av ditt resekudde är också en viktig aspekt att tänka på. När du inte använder kudden bör den förvaras på ett säkert och rent ställe. Många resekuddar kommer med ett kompressionsfodral, vilket är ett utmärkt sätt att spara utrymme i ditt bagage. Kom ihåg att packa upp och fluffa upp kudden innan du ska använda den igen, eftersom detta hjälper till att återställa dess form och komfort.

Använd kudden för olika ändamål

Även om resekuddar främst är avsedda för resor, kan de även användas för andra ändamål. Du kan till exempel använda ditt resekudde som ett vanligt nackstöd när du läser eller tittar på TV hemma. Eller varför inte ta med det till stranden eller parken för en bekväm tupplur under solen? Möjligheterna är oändliga!

Lyssna på din kropp

Slutligen, kom ihåg att lyssna på din kropp. Om du upplever smärta eller obehag trots att du använder ett resekudde, kan det vara tecken på att du behöver justera kuddens position, eller kanske till och med överväga att byta till en annan typ av kudde. Din komfort bör alltid vara högsta prioritet när du reser, så tveka inte att göra justeringar efter behov.

LÄS MER: Bästa Tält

sovsackslakan test3

Vem har nytta av resekudde?

Resekuddar är utformade för att ge komfort och stöd under resor, men de kan vara särskilt användbara för vissa grupper av människor. Nedan följer en lista över personer som kan dra nytta av att använda ett resekudde.

 • Långdistansresenärer: För de som ofta reser långa sträckor, oavsett om det är med bil, tåg, buss eller flyg, kan ett resekudde vara en riktig livräddare. Resekudden ger stöd åt nacken och huvudet, vilket kan förhindra smärta och obehag under långa resor. Det kan också hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten på platser där det kan vara svårt att hitta en bekväm sovposition.
 • Personer med nack- eller ryggproblem: Personer som lider av nack- eller ryggproblem kan dra stor nytta av ett resekudde. Kudden ger stöd där det behövs mest och hjälper till att hålla ryggraden i en neutral position. Detta kan bidra till att minska smärta och obehag, och gör det möjligt att sitta eller ligga i längre perioder utan problem.
 • Frekventa pendlare: Om du pendlar till jobbet varje dag, särskilt om du har en längre pendlingstid, kan ett resekudde göra resan mer bekväm. Kudden kan ge stöd åt nacken och huvudet, vilket kan hjälpa till att förhindra smärta och trötthet. Det kan också hjälpa dig att få en tupplur under resan om du behöver det.

Även om resekuddar kan vara mycket användbara för många människor, finns det också de som kanske inte har lika mycket nytta av dem. Om du sällan reser långa sträckor, eller om du inte har några problem med nack- eller ryggsmärta, kanske ett resekudde inte är nödvändigt för dig. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att alla är olika - vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är alltid bäst att prova ett resekudde själv för att se om det passar dina specifika behov och preferenser.

LÄS MER: Luftmadrass bäst i test

vanliga frågor om Resekudde

FAQ: Vanliga frågor om Resekudde

Är resekuddar verkligen effektiva för att förhindra nacksmärta?

Ja, resekuddar är utformade för att ge stöd åt nacken och huvudet, vilket kan bidra till att förhindra smärta och obehag under långa resor. Genom att hålla nacken i en neutral position kan ett resekudde hjälpa till att minska spänningar och tryck, vilket i sin tur kan förhindra nacksmärta. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla är olika, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är alltid bäst att prova ett resekudde själv för att se om det passar dina specifika behov och preferenser.

Kan jag använda min resekudde hemma?

Absolut! Även om resekuddar främst är avsedda för resor, kan de även användas hemma. Du kan till exempel använda ditt resekudde som ett vanligt nackstöd när du läser eller tittar på TV. Eller varför inte ta med det till stranden eller parken för en bekväm tupplur under solen? Möjligheterna är oändliga!

Är resekuddar maskintvättbara?

De flesta resekuddar är maskintvättbara, vilket gör det enkelt att hålla dem rena och fräscha. Om ditt resekudde inte är maskintvättbart, kan du överväga att använda en kuddöverdrag som kan tvättas regelbundet. Det är också en bra idé att packa ner kudden i en påse eller ett fodral när den inte används för att skydda den från smuts och damm.

Är alla resekuddar gjorda av samma material?

Nej, resekuddar kan vara gjorda av en mängd olika material. Memory skum är ett populärt val eftersom det formar sig efter din kropp och ger utmärkt stöd, men det finns också andra material som kan vara lika bekväma. Det är viktigt att välja ett resekudde som är gjort av material som du personligen tycker är bekvämt och stödjande.

Finns det olika former på resekuddar?

Ja, resekuddar kommer i en mängd olika former. Vissa är U-formade och designade för att passa runt nacken, medan andra kanske har en mer traditionell kuddeform. Valet av form beror på dina personliga preferenser och vilken typ av stöd du behöver. Det är bäst att prova olika former för att se vad som fungerar bäst för dig.

Kan jag ta med mitt resekudde på flyget?

Ja, de flesta flygbolag tillåter passagerare att ta med ett resekudde på flyget. Ett resekudde kan vara mycket användbart under långa flygningar, då det kan hjälpa till att förbättra komforten och möjliggöra bättre sömn. Kom ihåg att alltid kontrollera flygbolagets bagagepolicy innan du reser för att vara säker.

Kan jag använda ett resekudde om jag har nackproblem?

Ja, resekuddar kan vara särskilt användbara för personer med nackproblem. Kudden ger stöd där det behövs mest och hjälper till att hålla ryggraden i en neutral position. Detta kan bidra till att minska smärta och obehag, och gör det möjligt att sitta eller ligga i längre perioder utan problem. Om du har allvarliga nackproblem bör du dock alltid rådfråga en läkare innan du använder ett resekudde.

Är resekuddar dyra?

Priset på resekuddar kan variera kraftigt beroende på märke, material och design. Det finns dock många prisvärda alternativ tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att hitta en bra balans mellan pris och kvalitet när du väljer ett resekudde. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, och att det kan vara värt att investera i en högre kvalitet kudde för ökad komfort och hållbarhet.

uppblasbar kudde test

Om vårt test

Resekuddar kan vara en räddare i nöden när du är på resande fot och behöver få lite sömn. För att hitta den bästa resekudden, har vi testat ett antal olika modeller under en rad olika förhållanden. Vi har granskat allt från komfort och stöd till design och portabilitet. Här är de kriterier vi använde för att utvärdera varje resekudde:

 • Komfort: Hur bekväm är kudden? Ger den bra stöd för huvudet och nacken? Är den mjuk nog att sova på under längre perioder?
 • Stöd: Hur bra stöd ger kudden för nacken? Håller den huvudet i en neutral position? Kan den anpassas för olika sovpositioner?
 • Design: Är designen attraktiv? Är det lätt att använda kudden? Finns det några innovativa egenskaper som gör den mer användarvänlig?
 • Portabilitet: Hur lätt är det att transportera kudden? Är den lätt och kompakt nog att bära med sig i handbagage? Kommer den med en bärväska eller andra transportlösningar?

Efter att ha testat varje resekudde noggrant och bedömt dem baserat på ovanstående kriterier, har vi sammanställt våra resultat för att ge dig en detaljerad beskrivning av varje kuddes prestanda. Vår målsättning är att hjälpa dig att hitta den resekudde som bäst uppfyller dina personliga behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.