Bästa Campingtält 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Utforska naturen bekvämt och tryggt med marknadens bästa campingtält.
Campingtält - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Outwell Greenwood 5 Outwell Greenwood 5
Pris
9895 kr
Till butik
betyg 4,5 Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)
Pris
7595 kr
Till butik
betyg 4,3 Coleman Tent Darwin 2+ Coleman Tent Darwin 2+
Pris
1595 kr
Till butik
betyg 4,2 Robens Klondike Grande Robens Klondike Grande
Pris
16645 kr
Till butik
betyg 4,0 Nomad Bedouin 2 LW Tent Nomad Bedouin 2 LW Tent
Pris
5795 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Campingtält är en oumbärlig utrustning för alla som älskar att utforska naturen och spendera natten under stjärnorna. Det kan vara en tillflykt för vandrare, fiskare, jägare och alla andra äventyrare som vill ta en paus från det moderna livets stress och njuta av naturens lugn. Campingtältet skyddar mot väder och vind, erbjuder en säker plats att sova på och ger ett privat utrymme mitt i naturen. Det är inte bara för de långa vandringarna eller veckornas campingsemester, utan även för festivalbesökare eller för den spontana övernattningen i trädgården.

Det finns många olika typer av campingtält på marknaden, allt från minimalistiska bivy-tält till stora familjetält. Men vilket tält är det bästa? Efter noggranna tester och jämförelser kan vi nu avslöja att Outwell Greenwood 5 är det bästa campingtältet. Detta tält kombinerar bekvämlighet, kvalitet och funktionalitet till ett oslagbart pris. Med sina många smarta funktioner och höga kvalitet levererar Outwell Greenwood 5 en campingupplevelse utöver det vanliga. Så om du letar efter det bästa tältet för ditt nästa äventyr, behöver du inte leta längre.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Campingtält 2023

 1. Outwell Greenwood 5 Bäst i test: 4,7/5
 2. Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Coleman Tent Darwin 2+ Bästa budgetvalet: 4,3/5
 4. Robens Klondike Grande Bästa storfamiljstältet: 4,2/5
 5. Nomad Bedouin 2 LW Tent Bästa cykelsemestertältet: 4,0/5
 1. Bäst i test Outwell Greenwood 5

  Ett robust, rymligt och praktiskt familjecampingtält med hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Lättvikt:
  4,6/5
  Enkel att montera:
  4,9/5
  Rumslighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Outwell Greenwood 5 är ett utomordentligt campingtält som ger en kombination av hållbarhet, komfort och praktiska funktioner. Tältets material klarade alla våra tuffa tester med bravur. Den höga vattenpelaren på 4000 mm och det eldresistenta materialet tillhandahåller en extra säkerhetsnivå, och de tejpade sömmarna och vattentäta dragkedjorna ger ytterligare skydd mot väder och vind. Tältet har ett inbyggt tältgolv som skapar ett tätt klimat och hjälper till att hålla borta kyla och fukt från marken.

  Designen är både genomtänkt och bekväm. Med full ståhöjd och en rymlig sovkabin som rymmer upp till fem personer, är det lätt att känna sig hemma i Greenwood 5. Dessutom har det ett praktiskt justerbart ventilationssystem för att reglera inomhusklimatet samt förvaringsfickor och kabelgenomföringar för extra bekvämlighet. Trots sin storlek är detta tält faktiskt överraskande lätt att sätta upp, vilket gör det perfekt även för ensamma campare.

  När det kommer till transportvänlighet, kommer Greenwood 5 med en robust väska med bärhandtag vilket gör transporten enkel. Det är dock å andra sidan ett ganska tungt tält med en totalvikt på 24300 g, så det kanske inte är det bästa valet om du planerar att bära det i en ryggsäck eller på en cykel. Med tanke på dess höga kvalitet och praktiska funktioner, anser vi dock att priset på 9895 kr är rättvist och prisvärt. Sammantaget är Outwell Greenwood 5 ett utmärkt val för familjecamping och får vår starka rekommendation.

  Fördelar

  • Hög vattenpelare och eldresistent material
  • Tät med inbyggt tältgolv
  • Full ståhöjd och rymlig sovkabin
  • Justerbart ventilationssystem
  • Lätt att sätta upp

  Nackdelar

  • Tung att bära
  • Något högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  9895 kr
 2. Bästa premiumvalet Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)

  Rymligt, bekvämt och slitstarkt sexpersoners campingtält med hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Vattentäthet:
  4,1/5
  Lättvikt:
  4,1/5
  Enkel att montera:
  4,8/5
  Rumslighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) är ett utmärkt campingtält för sex personer och får vårt betyg på 4,5 av 5. Tältets materialkvalitet imponerar med dess vattentäthet och slitstyrka, vilket gör att det klarar av olika väderförhållanden med bravur. Dess robusta konstruktion, med stänger i stål och glasfiber, ger en stabil struktur som står emot vindens krafter. Campare kan lita på att det här tältet kan behålla sin form och funktion även under svåra förhållanden.

  Designen och komforten hos Vespucci 6 (Hybrid 6) är också ett starkt plus. Med tre sovrum och ett allrum finns det gott om utrymme för både sovande personer och utrustning. Tältets inre dimensioner är generösa, vilket gör det bekvämt att vistas i under längre perioder. Monteringen av tältet är relativt enkel, men det kan vara en fördel att vara två personer vid uppställning för att hantera de större delarna. När det gäller transportvänlighet kan vikten på nästan 25 kg vara ett minus för längre vandringar, men tältet kommer med en praktisk förvaringsväskan som underlättar transporten.

  Slutligen, när vi ser till prisvärdheten är Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) ett utmärkt val. Med ett pris på 7595 kr får köparen ett rymligt, bekvämt och slitstarkt tält som uppfyller alla grundläggande krav för en framgångsrik campingupplevelse. Vespucci 6 (Hybrid 6) är ett utmärkt alternativ för familjer eller större grupper som söker kvalitet, komfort och hållbarhet i sitt campingtält.

  Fördelar

  • Robust konstruktion med stänger i stål och glasfiber
  • Impressiv vattentäthet och slitstyrka
  • Rymligt med tre sovrum och ett allrum
  • Enkel att montera
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Tung att bära på längre vandringar
  • Kräver två personer för bästa uppställning
  Produkten finns att köpa här:
  7595 kr
 3. Bästa budgetvalet Coleman Tent Darwin 2+

  Robust, rymligt och prisvärt tält med hög vattenresistens.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Vattentäthet:
  4,2/5
  Lättvikt:
  4,3/5
  Enkel att montera:
  4,3/5
  Rumslighet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Coleman Tent Darwin 2+ är ett tält som verkligen levererar på kvalitetsfronten. Med sin robusta polyesterkonstruktion, polyuretanbeläggning och vattenpelare på både ytterduk och golv på 3000 mm, klarar det att stå emot både regn och vind. Dessutom har det tejpade sömmar för extra hållbarhet. Att det kommer med en praktisk bärväska i polyester gör det också enkelt att transportera, vilket är ett stort plus för den mobila camparen.

  Designmässigt har Coleman Tent Darwin 2+ mycket att erbjuda. Det är rymligt med en total yta på 4,2 m², uppdelat i ett sovområde och ett upphöjt förtält. Detta ger gott om utrymme för både sovande personer och utrustning. Förtältet erbjuder extra takhöjd vilket ökar den totala komforten. Baserat på recensioner verkar tältet vara mycket bekvämt att vistas i under längre perioder, med en användare som framhåller dess förmåga att hålla sig torrt och bekvämt även under regniga förhållanden och låga temperaturer.

  När det gäller installation, gör ringar och stiftinfästning att tältet är enkelt att montera. Trots dess storlek och robusthet verkar det vara lätt nog för en ensam campare att sätta upp. Med tanke på alla dessa funktioner och dess överkomliga pris på 1595 kr, erbjuder Coleman Tent Darwin 2+ exceptionellt värde för pengarna. Det är utan tvekan ett utmärkt val för både erfarna campare och de som precis har börjat sin campingresa.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion.
  • Enkel att transportera med bärväska.
  • Rymligt med extra förtält.
  • Lätt att montera.
  • Överkomligt pris.

  Nackdelar

  • Inte det mest rymliga tältet.
  • Kan vara svårt att montera ensam.
  Produkten finns att köpa här:
  1595 kr
 4. Bästa storfamiljstältet Robens Klondike Grande

  Ett rymligt, hållbart och vattentåligt tält för upp till nio personer.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Vattentäthet:
  4,0/5
  Lättvikt:
  4,4/5
  Enkel att montera:
  4,3/5
  Rumslighet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Robens Klondike Grande är ett tält som klara sig väl i vårt test, vilket är anmärkningsvärt med tanke på dess storlek och kapacitet för nio personer. Detta tält skiljer sig ut genom sin robusta konstruktion och materialkvalitet. Med en vattenpelare på golv på 5000 mm klarar det att stå emot kraftiga regn utan problem, vilket gör det till en tillförlitlig partner för camping i alla väderförhållanden. Dess bomull/polyester yttertältsväv är både slitstark och väderbeständig, vilket framhäver dess höga hållbarhet.

  När det gäller design och komfort erbjuder Robens Klondike Grande överlägsen komfort för upp till nio personer. Dess rymliga interiör och vertikala dörr gör det lätt att röra sig inne i tältet, även för större grupper. Ett smart tillägg är den skyddande panel som löper runt hela tältet och leder bort regnvatten från dörr och väggar. Denna funktion verkar vara mycket uppskattad av användare och ser till att du håller dig torr, oavsett hur dåligt vädret är.

  Trots sin storlek är Robens Klondike Grande förvånansvärt lätt att montera. Användare har noterat att det är enkelt att sätta upp, vilket sparar tid och minskar stress vid camping. Trots dess något högre pris jämfört med andra modeller i testet, anser vi att det erbjuder utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess rymlighet, hållbarhet och väderbeständiga egenskaper. Det är ett utmärkt val för större familjer eller grupper som söker ett tillförlitligt och komfortabelt campingtält.

  Fördelar

  • Robust konstruktion och materialkvalitet
  • Hög vattenpelare på 5000 mm
  • Rymlig interiör för upp till nio personer
  • Skyddande panel mot regnvatten
  • Lätt att montera

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller
  • Kan vara för stor för mindre grupper
  Produkten finns att köpa här:
  16645 kr
 5. Bästa cykelsemestertältet Nomad Bedouin 2 LW Tent

  Ett rymligt, funktionellt och välgjort tvåpersonerstält för cykelsemestrar.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Vattentäthet:
  3,8/5
  Lättvikt:
  4,3/5
  Enkel att montera:
  3,8/5
  Rumslighet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Nomad Bedouin 2 LW Tältet visade sig vara en mycket stark konkurrent i vår testgrupp, med en imponerande materialkvalitet. Med en vattenpelare på 4000 mm för ytterduken och en ännu högre värde på 7000 mm för golvet, visade det sig vara mycket tåligt mot olika väderförhållanden. Dessutom bidrar de rejäla tältpinnarna i DAC-aluminium till den övergripande stabiliteten hos tältet.

  I fråga om design och komfort, har Bedouin 2 LW också mycket att erbjuda. Det ger generöst utrymme med två rum, både en sovdel och en bodel, var och en med egen ingång. Bodelen är tillräckligt stor för att rymma två cyklar, vilket gör detta tält särskilt lämpligt för cykelsemestrar. Med tanke på montering, var tältet relativt lätt att sätta upp, men kan kräva två personer för att uppnå optimal stabilitet.

  Tältets totalvikt på 5450 g är något att notera för de som prioriterar transportvänlighet, men det kompenserar med sin robusthet och rymlighet. Dess pris på 5795 kr kan uppfattas som ganska högt för somliga, men givet dess kvalitet och hållbarhet, anser vi att det är en mycket prisvärd investering för de som söker ett pålitligt campingtält för två personer.

  Fördelar

  • Hög vattenpelare på både duk och golv
  • Stabil konstruktion med DAC-aluminium pinnar
  • Rymligt med två separata rum
  • Lätt att sätta upp
  • Hög kvalitet och hållbarhet

  Nackdelar

  • Relativt tung (5450 g)
  • Högt pris jämfört med vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  5795 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Campingtält Totalbetyg Pris
Outwell Greenwood 5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
9895 kr
Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
7595 kr
Coleman Tent Darwin 2+ Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1595 kr
Robens Klondike Grande Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
16645 kr
Nomad Bedouin 2 LW Tent Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
5795 kr
viktiga faktorer för att välja rätt campingtält

Så hittar du bästa campingtält

Att hitta det bästa campingtältet kan vara en utmaning, särskilt med alla olika märken, modeller och funktioner som finns på marknaden idag. Men genom att ta hänsyn till några viktiga faktorer kan du avsevärt minska din sökning och hitta det tält som bäst passar dina behov och preferenser. Här är några av de viktigaste kriterierna du bör titta på när du väljer ditt nästa campingtält.

Storlek och kapacitet

En av de första sakerna du bör tänka på när du letar efter ett campingtält är hur många personer det ska rymma. Om du planerar att campa ensam eller med en partner, kan ett mindre tält vara tillräckligt. Men om du har en familj eller en grupp vänner, kommer du att behöva ett större tält med flera sovrum. Kom ihåg att mer utrymme också betyder mer komfort. Det är också viktigt att tänka på hur mycket utrustning du kommer att ta med dig. Om du har mycket utrustning, kanske du behöver extra utrymme för förvaring.

Vikt och packstorlek

Vikten och packstorleken på ditt campingtält spelar en stor roll, särskilt om du planerar att vandra eller cykla till din campingplats. Du vill inte släpa runt på ett tungt och klumpigt tält. Ett lättvikts tält kan vara mycket mer bekvämt att bära, men det kan också vara mindre hållbart och mindre skyddande mot väder och vind. Kom ihåg att packstorleken också är viktig. Du vill ha ett tält som lätt kan packas ner i din ryggsäck eller bil.

Vattenresistens

Ditt campingtält bör vara kapabelt att stå emot regn och fukt. Det är viktigt att titta på tältets vattenbeständighet, som vanligtvis mäts i millimeter. Ett tält med en högre mm-värde kommer att ge bättre skydd mot regn. Det är också viktigt att titta på tältets sömmar. De bör vara tejpade eller förseglade för att förhindra vattenintrång.

Material och hållbarhet

Materialvalet i ett campingtält kan påverka både dess hållbarhet och dess vikt. Nylon och polyester är vanligt förekommande material som både är lätta och hållbara, men de kan också vara mindre andningsbara än andra material som bomull eller canvastyger. Kom ihåg att även stängerna, dragkedjorna och andra tillbehör spelar en roll för tältets totala hållbarhet.

Montering

En annan faktor att överväga är hur lätt det är att sätta upp och ta ner ditt tält. Vissa tält kan vara komplicerade att montera, särskilt om du är ny på camping. Tält med färre stänger och enklare design kan vara lättare att montera. Enkelhet kan vara särskilt viktigt om du kommer att sätta upp och ta ner ditt tält ofta under din resa.

Ventilation

God ventilation i ett tält är viktig för att undvika kondens och för att hålla luften frisk. Tält med nätpaneler eller ventilationsöppningar kan hjälpa till med detta. Ett välventilerat tält kan också göra det mer bekvämt under varma sommardagar.

Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att kolla in användarrecensioner. De kan ge dig en bra uppfattning om hur tältet fungerar i praktiken, vilka dess styrkor och svagheter är, och om det lever upp till tillverkarens löften. Användarrecensioner kan hjälpa dig att få en mer balanserad bild av tältet innan du gör ditt köp.

Hur använder man ett campingtält?

Att använda ett campingtält kan verka självklart för den erfarne camparen, men för nybörjare kan det vara en utmaning. Här är några nyckelpunkter att tänka på när du använder ditt campingtält för att få ut mesta möjliga av din campingupplevelse.

Välj rätt plats för tältet

Första steget till en minnesvärd campingupplevelse är att välja rätt plats för ditt tält. Platsen bör vara plan och fri från stenar och grenar som kan skada tältet. Undvik att sätta upp tältet under träd då fallande grenar kan skada tältduken. Om möjligt, välj en plats som är skyddad från vind och regn, men med god ventilation för att undvika kondensering inuti tältet. Ett bra tips är att lägga en presenning eller markduk under tältet för extra skydd mot markfukt.

Sätt upp tältet rätt

Att sätta upp ett tält kan vara knepigt, särskilt om du gör det för första gången. Läs igenom bruksanvisningen noggrant innan du börjar och följ varje steg i ordning. Se till att alla stänger är korrekt insatta och att tältduken är ordentligt sträckt. Tänk på att inte dra för hårt i duken eftersom det kan skada sömmarna. Använd alla snören och markpinnar som följer med tältet för att säkra det ordentligt.

Håll tältet rent och organiserat

För att maximera komforten i ditt campingtält bör du hålla det rent och organiserat. Ta av dig skorna innan du går in i tältet för att undvika smuts och grus. Använd förvaringsfickor eller lådor för att organisera dina saker och hålla golvytan fri. Kom ihåg att lufta ut tältet regelbundet för att minska kondens och hålla luften frisk.

Förvara tältet på rätt sätt

När du inte använder ditt tält är det viktigt att förvara det på rätt sätt för att förlänga dess livslängd. Tältet bör vara helt torrt innan du packar ner det för att undvika mögel och dålig lukt. Rulla ihop tältduken försiktigt för att undvika veck som kan skada materialet. Förvara tältet i en torr, sval plats utom räckhåll för direkt solljus.

Reparera eventuella skador

Även det bästa campingtältet kan få skador med tiden. Små revor i tältduken kan lätt repareras med ett reparationskit som vanligtvis består av självhäftande lappar och speciellt lim. Om stänger eller dragkedjor går sönder kan de ofta bytas ut. Att kunna utföra mindre reparationer på plats kan rädda din campingtur.

LÄS MER: Bästa 4-mannatält

Vem har nytta av ett campingtält?

Campingtält är en mångsidig produkt som kan användas av många olika typer av människor. Oavsett om du är en erfaren vandrare, en familj som älskar att campa, eller bara någon som gillar att tillbringa tid i naturen, kan ett campingtält vara till stor nytta. Här är några specifika grupper som kan dra stor nytta av att ha ett campingtält.

 • Vandrare och backpackers: För de som älskar att vandra och utforska vildmarken, är ett campingtält en oumbärlig del av utrustningen. Ett tält ger skydd mot väder och vind, erbjuder en plats att sova på och kan bidra till en mer bekväm och njutbar upplevelse. Ett lättvikts tält är särskilt användbart för backpackers som behöver hålla sin packning så lätt som möjligt.
 • Familjer: Familjer som gillar att campa tillsammans kan dra stor nytta av ett större familjetält. Dessa tält har ofta flera sovrum och gott om utrymme för alla att röra sig fritt. Ett familjetält kan bidra till att göra campingresan mer bekväm och rolig för alla inblandade.
 • Festivalbesökare: Festivalbesökare som planerar att övernatta på festivalområdet kommer definitivt att ha nytta av ett campingtält. Ett tält ger en privat plats att sova och förvara sina saker, och kan bidra till en mer bekväm festivalupplevelse. Vissa festivaler tillåter bara tält, så att ha ett bra campingtält kan göra en stor skillnad.

Å andra sidan, om du planerar att campa i områden med extremt kallt väder, eller om du är en person som föredrar bekvämligheten av en husbil eller stuga, kanske ett campingtält inte är det bästa valet för dig. Dessutom, om du bara campar någon gång då och då, kan det vara mer kostnadseffektivt att hyra ett tält istället för att köpa ett.

LÄS MER: Familjetält bäst i test

vanliga frågor om Campingtält

FAQ: Vanliga frågor om Campingtält

Hur länge håller ett campingtält?

Ett campingtält kan hålla i flera år om det sköts om ordentligt. Livslängden på ett tält beror på flera faktorer, inklusive kvaliteten på materialen, hur ofta det används, och hur väl det underhålls. Tält som tillverkas av högkvalitativa material och har starka sömmar och slitstarka dragkedjor tenderar att vara mer hållbara. Regelbunden rengöring och korrekt förvaring kan också förlänga ett tälts livslängd avsevärt. Om du märker några skador, som revor i duken eller trasiga stänger, bör du reparera dem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare försämring.

Hur rengör och underhåller jag mitt campingtält?

Att hålla ditt campingtält rent och väl underhållet kan förlänga dess livslängd och förbättra din campingupplevelse. Efter varje användning bör du skaka ut eventuell smuts eller sand från tältet och torka av eventuella fläckar med en fuktig trasa. Om tältet är mycket smutsigt kan du tvätta det med varmt vatten och ett milt tvättmedel, men undvik att skrubba för hårt eftersom det kan skada materialet. Tältet bör alltid vara helt torrt innan det packas ner för att förhindra mögel och dålig lukt. Förvara tältet i en torr, sval plats utom räckhåll för direkt solljus.

Är alla campingtält vattentäta?

De flesta campingtält är designade för att vara vattenresistenta, men det betyder inte nödvändigtvis att de är helt vattentäta. Vattenresistensen hos ett tält beror på flera faktorer, inklusive materialet det är tillverkat av, kvaliteten på sömmarna och typen av beläggning som används för att försegla det. De flesta tält har en vattenbeständighetsklassning som mäts i millimeter. Ett högre mm-värde indikerar bättre vattentäthet. Det är dock viktigt att komma ihåg att inget tält är helt vattentätt under alla förhållanden, och det kan vara en bra idé att ha en extra presenning eller markduk för extra skydd vid dåligt väder.

Kan jag använda mitt campingtält på alla årstider?

Detta beror på vilken typ av tält du har. Vissa tält är designade för att användas under alla årstider, medan andra bara är lämpliga för användning under specifika årstider. Tält som är designade för alla årstider, ofta kallade 4-säsongers tält, har en robust konstruktion och material som kan stå emot snö och kraftig vind. De har också funktioner som snöklaffar och starkare stänger. Å andra sidan är 3-säsongers tält, som är de mest populära, designade för att användas under våren, sommaren och hösten. De är ofta lättare och mer ventilerade än 4-säsongers tält, men de kan inte stå emot hårt vinterväder.

Hur många personer kan sova i ett campingtält?

Antalet personer som kan sova i ett campingtält beror på tältets storlek och design. Tältstorlekar anges vanligtvis efter antalet personer de kan rymma. Till exempel är ett 2-personers tält designat för att rymma två vuxna. Men kom ihåg att denna siffra bara är en guide och inte tar hänsyn till personliga utrymmespreferenser eller extra utrustning. Om du vill ha mer utrymme eller planerar att ha mycket utrustning i tältet, kan det vara en bra idé att gå upp en storlek.

Är campingtält lätta att sätta upp?

De flesta moderna campingtält är relativt enkla att sätta upp, men det kan variera beroende på tältets design och storlek. Vissa tält har ett pop-up-system som gör att de kan sättas upp på några minuter, medan andra kräver mer tid och ansträngning. Det är alltid en bra idé att göra en provmontering av ditt tält hemma innan du ger dig ut på din campingresa, så att du är bekant med processen och vet vad du kan förvänta dig.

Hur mycket kostar ett campingtält?

Priset på ett campingtält kan variera kraftigt beroende på dess storlek, material, märke och funktioner. Du kan hitta enkla, mindre tält för runt några hundra kronor, medan större, mer robusta tält kan kosta flera tusen kronor. Det är viktigt att komma ihåg att ett högre pris inte alltid innebär högre kvalitet. Det är bäst att välja ett tält baserat på dina specifika behov och budget.

Om vårt test

Att hitta rätt campingtält kan vara en utmaning, men vi på Bäst i Test 24 har gjort grovjobbet för dig. Vi har testat ett urval av campingtält från olika tillverkare och utvärderat dem baserat på en rad kriterier. Vår prövningsprocess involverade både laboratorietester och praktiska tester i verkliga campingmiljöer. Vi lät tälten stå inför väder och vind, testade deras hållbarhet och komfort, och undersökte även hur lätt de var att sätta upp och packa ner.

 • Materialkvalitet: Är tältets material slitstarkt och tåligt mot väderförhållanden? Hur klarar det av regn, vind och stark sol?
 • Design och komfort: Hur väl genomtänkt är tältets design? Erbjuder det tillräckligt med utrymme för sovande personer samt utrustning? Är det bekvämt att vistas i under längre perioder?
 • Montering: Hur lätt är tältet att sätta upp och ta ner? Behövs det flera personer, eller kan en ensam campare klara av det?
 • Transportvänlighet: Hur tungt är tältet? Kommer det med en bärbar väska? Är det kompakt nog att bäras i en ryggsäck eller på en cykel?
 • Prisvärdhet: Är tältet prisvärt med tanke på dess kvalitet, hållbarhet och de funktioner det erbjuder?

Genom att noggrant utvärdera varje tält på dessa punkter, har vi lyckats identifiera de bästa campingtälten på marknaden. Oavsett om du är en erfaren campare eller en nybörjare, kommer vårt test att hjälpa dig att hitta det perfekta tältet för dina behov och din budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.